Tjøme

En liten skatt av en bolig, få meter fra vannet! Brygge, sjølinje, strand, vestvendt og flott utsikt til Vrengensundet!

Ferjeodden 25 , 3145 Tjøme

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Preben Rakfjord
Preben Rakfjord Eiendomsmegler / Partner
Jeanette Sørvik
Jeanette Sørvik Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

86%

eier sin egen bolig

83%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

72%

har bolig på over 120 kvm

36%

av boligene er nyere enn 20 år

30%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 62 m²
Bruksareal 62 m²
Tomt 2 382 m² / Eiet tomt
Soverom 1
Byggeår 1881
Gårdsnummer 209
Bruksnummer 18
Energimerking G
FINN.no 257380299
Sist endret 13.05.2022 12:44
Prisantydning 10 000 000,-
Totalpris 10 264 019,-

Beregnet totalkostnad

10 000 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 250 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 10 000 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 264 019,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 10 264 019,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Frittliggende enebolig med kjeller:
1. etasje: Yttergang med trapp, bad med wc, kjøkken og stue.
2. etasje: Trapperom og 2 soverom hvorav ett ikke er måleverdig (takhøyde 1,83 cm.).
Kjeller: Åpent lagerrom.

Standard

En skatt og en liten perle ved populære Vrengensundet på sommerøya Tjøme!

Utsikt, rett ved sjøen, sjølinje, strand og brygge er hovedstikkordene for å beskrive denne eiendommen. Boligen er opprinnelig fra antatt 1881. Boligen ble påkostet og modernisert i 1988. Vedrørende tilstanden forøvrig vises til beskrivelse fra takstmann.

Her får man en tunfølelse og følelsen av sørlandsidyll - nydelig, sjarmerende bolig i svært idyllisk og rolig vei!
Her er en herlig kombinasjon av det sjarmerende og nostalgiske!

Eiendommen har en brygge helt nord på eiendommen i tillegg to viker og lang sjølinje!

Velkommen til en hyggelig visning!

Beliggenhet

Velkommen til Ferjeodden 25 med idyllisk beliggenhet kun få meter fra sjøkanten i Vrengensundet! Omgivelsene eiendommen ligger i er misunnelsesverdig tett på sjøkanten. Utsikten samt nærheten til Vrengensundet vekker en helt spesiell følelse. Ferjeodden ved Sundene er en smal og trafikkstille vei hvor de sjønære inntrykkene skaper et herlig maritimt miljø med assosiasjon til reneste sørlandsidyll. Supre rekreasjonsmuligheter i den vakre skjærgården med Færder nasjonalpark som tilbyr blankskurte svaberg og holmer samt lune glenner og glover.
Barneskolen og barnehage finner man på Lindhøy samt barnehage i Mølledammen. Ungdomsskolen ligger på Haug. Til Tjøme sentrum er det ca. 6 km. Her finnes servicefunksjoner som dagligvare, hyggelige kaféer, lege, tannlege, frisør, apotek, spisesteder med mer. Nærmeste dagligvareforretning finnes på Kjøpmannskjær kun kort kjøreveg unna. Tjøme byr på atskillige fritidsaktiviteter som 9-hulls golfbane, bondegårder for besøkende, kajakkpadling og naturlig nok et yrende sjø- og båtliv med diverse marinaer og bademuligheter.

Boligen og beliggenheten må oppleves!

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:
TV/Internettilknytning ved Telenor utgjør kr. 1 308,- pr. mnd. Fiberkabel er lagt inn. Tuner/boks medfølger i handelen.
Snømåking egen privat vei med egenandel ca. kr. 1 000,- pr. år til brøyting. Vei tilhører eiendommen, naboer med kjørerett deler utgifter til snømåking/vedlikehold.
Man må kunne påregne vedlikeholdsutgifter for vei.
Evnt. alarm og byggnings-/innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Forsikring

Knif Trygghets Forsikring AS Polisenummer: 314719 Premie: 3472

Boligens areal

Primærrom: 62 kvm, Bruksareal: 62 kvm

Kjeller:
Bruksareal: 0 m².
Primærrom: 0 m².
Åpent lagerrom.

1. etasje:
Bruksareal: 48 m².
Primærrom: 48 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Yttergang med trapp, bad med wc, kjøkken og stue.

2. etasje:
Bruksareal: 14 m².
Primærrom: 14 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom og 2 soverom hvor ett ikke er måleverdig (takhøyde 1,83 cm.).

Takstmannens kommentar til areal:
Oppgitte arealer er målt opp under befaringen. De ulike rom er definert etter den faktiske bruk på befaringsdagen, uavhengig av hva som er
godkjent av bygningsmyndighetene.
I 2. etasje er soverom sør ikke medregnet i arealene over da takhøyden etter NS 3940 er under 1,9 meter og følgelig ikke måleverdig. Kjelleren har to nivåer med takhøyde 0,8-0,9 meter + et nivå med takhøyde ca. 1,75 meter. Ikke måleverdig areal, men med samlet gulvflate ca. 24 kvm.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.
Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert av megler.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Helge Semb avholdt 04.04.2022 datert 05.04.2022. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 2 382 kvm, Eierform: Eiet tomt
Nydelig tomt, tunfølelsen! Tomten består av noe fjell og er hovedsakelig opparbeidet med plen. Eiendommen har sjølinje og egen brygge. Det gjøres oppmerksom på at det er kun bryggen som ligger lengst nord på eiendommen som medfølger. Brygge som ligger lengre sør med båthus benyttes av naboeiendom sør for huset, samt denne eiendommen har strandrett til bading.

Garasje / Parkering

Parkering på egen tomt.

Byggemåte

Frittliggende enebolig bygget i halvannen etasje + kjeller. Byggeår ca. 1881.

Dette er et eldre bygg med gråsteinsmurer, laftede tømmervegger og eldre takkonstruksjon med grove dimensjoner. De bygningstekniske konstruksjoner virker solid utført. Bygningen holder 1980-talls standard etter vesentlig oppgradert i 1988. Boligen er normalt godt vedlikeholdt.

Som det fremgår av rapporten er det registrert enkelte symptomer på avvik fra normal tilstand, det meste som følge av normal slitasje og alder på bygningsdelene. Dagens forskriftskrav til isolasjon, klima og innemiljø er strengere enn de som gjaldt da dette huset ble bygget, og det må derfor påpekes et avvik i forhold til dagens standard.

Det vises for øvrig til tilstandsrapportens enkelte punkter.

Utvendig
Plassbygget eldre takkonstruksjon utvendig tekket med glasert tegltakstein fra 1988. Yttervegger antatt av laftet tømmer. Foret ut og utvendig kledd med stående bordkledning + skiftet vinduer i 1988.

Innvendig
80-talls standard med furugulv i stuer, vinylbelegg i kjøkken, laminat i gang. Baderom med vinylbelegg. Vegger og himlinger med overflater av malte plater.

Våtrom
Bad med wc fra 1988. Enklere standard med vinylbelegg på gulv. Vegger kledd med respatexplater. Våtrom eldre enn 1997 vil i tilstandsrapporten få tilstandsgrad 3 selv om rommet kan ha «restverdi» og kunne brukes med forsiktighet.

Kjøkken
Innredning fra 1988 med helte eik fronter. Laminat benkeplate. Kjøl/fryseskap, oppvaskmaskin, komfyr.

Tekniske installasjoner
Hovedsikringer på 2 x 50 amp. 7 kurser for lys og oppvarming. Skruesikringer, elanlegg hovedsakelig fra 1988.

Følgende er vurdert med tilstandsgrad 2:
- Utvendig taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen.
- Utvendig nedløp og beslag: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag.
- Utvendig veggkonstruksjon: Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Påvist råte i kledning og vannbrett over vinduer i sør og nordvegg, samt i kledning over balkongdør i sørvegg. Tilstandsgrad 3 for råteskadde partier.
- Utvendig takkonstruksjon/loft: Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Det er fra loft/kryploft påvist indikasjoner på at det er punktering av dampsperre, som medfører svekket effekt av dampsperrefunksjonen. Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etasje. På kneloftene er det spor etter treborende insekter som borebiller. Samme sted er det også spor etter eldre vannlekkasjer. Skjevheter og eldre setninger i takkonstruksjonen.
- Utvendig vinduer: Vinduene har utlevd mer enn halvparten av sin forventede levetid. Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte glass.
- Utvendig balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Rekkverkshøye 87 cm., skal være 100 cm.
- Utvendige trapper: Betongtrapp på nordsiden er slitt og oppsprukket trapp uten rekkverk.
- Innvendig overflater: Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Knirk i deler av gulvoverflatene.
- Innvendig etasjeskille/gulv mot grunn: Det er registrert symptom på sopp/råte. Ved hjelp av krysslaser er det målt høydeforskjeller opp til 10 mm. i kjøkken og stue og soverom 2. etasje. I deler av kjellerhimlingen er det spor etter borebiller og andre treborende insekter. Deler av bjelkelaget er kledd med plater og kan følgelig ikke undersøkes eller vurderes. I 2. etasje er det svikt og risting når man går over gulvet som følge av underdimensjonert bjelkelag.
- Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
- Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
- Innvendige dører: Det er påvist at enkelte dører er feilmontert/tar i karm e.l. Enkelte av innvendige dører har en del slitasje.
- Tekniske installasjoner varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank i henhold til gjeldende forskrift. Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år.
- Tekniske installasjoner elektrisk anlegg.
- Byggegrunn: Det er registrert symptomer på setninger i grunnen i form av sprekker i grunnmur.
- Grunnmur og fundamenter: Grunnmuren har sprekkdannelser. Det er registrert skråriss som er symptom på setninger.
- Septiktank: Ingen dokumentasjon på septiktank/utførelse. Det opplyses at gråvann går ut i sundet i rør via kum på andre siden av veien. Kummen ligger tett inntil nabohytta, og den lille bukta. Overvann fra fjellet og terrenget mot øst trenger seg ned i grunnen.

Følgende er vurdert med tilstandsgrad 3:
- Utvendig dører: Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Det vil si at kald trekk kan oppstå. Eldre kjellerdør.
- Innvendig rom under terreng: Det er påvist synlige fukt/råteskader i treverk i underetasje/kjeller, hulltaking er derfor ikke nødvendig. Det er påvist synlig fuktighet på mur/gulv i kjeller.
- Bad med WC: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Det er ikke foretatt hulltaking da baderommet er gitt tilstandsgrad 3.
- Tekniske installasjoner branntekniske forhold: En røykvarsler i 2. etasje. Skal være minst en røykvarsler i hver etasje. Ingen røykvarsler i 1. etasje.
- Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Dreneringen er utilstrekkelig og har idag begrenset effekt. Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring. Vann trekker inn i kjelleren via sprekker i grunnmur og gulv fra terrenget øst for bygningen. Generelt høyt fuktnivå i kjelleren. Selgere opplyser at springflo ført til at vann trengte inn i kjelleren i 1987 og at vannet på det høyeste stod ca. 20 cm. over kjellergulvet.
- Forstøtningsmurer: Det er påvist mindre sprekker og/eller skjevheter i muren. Det mangler rekkverk/annen sikring på forstøtningsmuren(e) utifra dagens krav.
- Terrengforhold: Terreng faller inn mot bygning. Fall inn mot grunnmuren på oversiden av bygningen. Vann fra terrenget trenger inn i kjelleren via yttermuren.
- Utvendige vann- og avløpsledninger: Kloakkvann med avrenning til tett tank som må tømmes etter behov. Type rør og alder på disse er ukjent. Gråvann går nå ut i Vrengensundet via rør til kum på andre siden av veien. Pålegg om omlegging av kloakk og gråvann må påregnes.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Helge Semb avholdt 04.04.2022 datert 05.04.2022.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse foreligger ikke i kommunens arkiv. Forholdet til manglende ferdigattest for eldre bygg er tatt inn lovteksten ved revisjon av plan og bygningsloven i 2014 i § 20-1 « Ferdigattest utstedes ikke for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998».
Det foreligger ikke godkjente og byggemeldte tegninger. Kommunen opplyser dette er en gammel bolig hvor vi ikke har areal på boligen. Videre foreligger tegninger fra 1989 med godkjent tilbygg mot syd, men tilbygget er ikke oppført. Terrassen fra 2001 trenger ikke ferdigattest ifølge kommunen.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Lindhøy skolekrets.
For mer informasjon om barnehager, skoler og ledige plasser- kontakt Færder kommune på tlf. 33 39 00 00.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

Elektrisk og vedfyring. I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke. Det er opplyst i tilstandsrapporten at det ble montert syrefast stålrør i pipeløpet i 2011.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 15 000 kwh. Energiforbruket er estimert forbruk og antatt av selger. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 9 633 pr. år Kommunale avgifter dekker vann, miljøgebyr, helårsrenovasjon, feiing og slamtømming. Kommunale avgifter betales pr. mnd.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 521 266 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 876 556 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, som i kommuneplan vedtatt 31.01.2018 er avsatt til boligbebyggelse og byggegrense. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er boplikt på Tjøme. For at eiendommen skal overskjøtes til ny eier må denne signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet om at boligen skal benyttes til helårsbeboelse samt for at eiendommen er over 2 mål.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

- Bestemmelse om båt/bryggeplass, tinglyst 24.05.1940, dagboknr. 1035, rettighetshaver gbnr. 209/102 - gjelder: Bestemmelse om strandrett. Til parsellen gbnr. 209/102 hører strand- og bryggerett på bnr. 18. Servitutten er vedlagt i salgsoppgaven.

- Jordskifte, tinglyst 21.01.1950, dagboknr. 360 - gjelder: Grensegangsak, gnr. 209 bnr. 8, 15, 16 og 17. Servitutten er innhentet, men er ikke vedlagt i salgsoppgaven.

- Rettsbok, tinglyst 18.02.1950, dagboknr. 785 - gjelder: Forlik angående  grensen mellom gnr. 209 bnr. 15 og 18. Sak 9/1949 A. Servitutten er rekvirert, men finnes ikke hos Arkivverket.

- Bestemmelse om veg, tinglyst 26.08.1950, dagboknr. 3417, rettighetshaver gbnr. 209/126 - gjelder: Bestemmelse om vannledning. Med parsellen gbnr. 209/126 skal høre bilvei frem til gamle ferjested, samt rett til å legge vannledning fra brønnen. Servitutten er innhentet, men er ikke vedlagt i salgsoppgaven.

- Bestemmelse om vannrett, tinglyst 11.12.1954, dagboknr. 3454, rettighetshaver gbnr. 209/150 - gjelder: Rett for bnr. 150 til å ta vann fra brønn eller evnt. rett til å grave egen brønn. Servitutten er innhentet, men er ikke vedlagt i salgsoppgaven.

- Jordskifte, tinglyst 23.04.1959, dagboknr. 1112 - gjelder: Grensegangssak. Grensegangsforretning mellom gnr. 209, bnr. 9, 18, 21 og 42. Servitutt er innhentet, men er ikke vedlagt i salgsoppgaven.

- Jordskifte, tinglyst 19.08.1961, dagboknr. 2921 - gjelder: Grensegangssak. Vedkommende gnr. 209 bnr. 18 og 42. Servitutt er innhentet, men er ikke vedlagt i salgsoppgaven.

- Erklæring/avtale, tinglyst 03.10.1961, dagboknr. 3424, rettighetshaver gbnr. 209/102 - gjelder: Gbnr. 209/102 har rett til å bygge inntil felles grense i en avstand på 1,25 meter. Servitutten er vedlagt i salgsoppgaven.

- Erklæring/avtale, tinglyst 13.09.1963, dagboknr. 2724 - gjelder: Avtale om brygger og båtfester samt grenser mellom bnr. 18, 42, 184 og 188. Forbud mot å bygge brygge på et nærmere angitt område, bestemmelse om utvidelse eller fornyelse av brygge. Gbnr. 209/184 og 188 får på gbnr. 209/43 (kommunens eiendom) rett til båtfester for en båt med adgang til å legge hengebrygge fra nåværende bryggekant og etter anvisning fra kommunen. Kommunen skal for fremtiden fortsatt ha adgang til å benytte de nåværende fortøyningsbolter som ligger i rodeveiens forlengelse ut i sjøen vest for Ferjeodden. Kommunen har adgang til eventuelt å fornye disse bolter. Eier av gbnr. 209/18 forplikter seg til ikke å oppføre noen brygge nord for den nåværende nordlige brygge syd for rodeveien. Dog har eier av gbnr. 209/18 eller den eieren av gbnr. 209/18 tillater, adgang til under eventuell fornyelse eller utvidelse av bryggen, å legge nordre kant av brygge over nordre kryssmerke i fjell i sjøen. Servitutten er vedlagt i salgsoppgaven. 

- Jordskifte, tinglyst 26.01.2005, dagboknr. 1153 - gjelder: Grensegangssak. Sak omhandler blant annet omtvistet areal som er uregistrert veigrunn og del av den gamle rodevei, nå kommunal vei. Servitutten er innhentet, men er ikke vedlagt i salgsoppgaven.

-  Bestemmelse om vannledning/kloakkledning, tinglyst 01.02.2018, dagboknr. 389174, rettighetshaver gbnr. 209/102, 120 og 138 - gjelder: Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger. Gbnr. 209/102, 120 og 138 har rett til å legge, la legge og vedlikeholde ledninger for vann og kloakk over gbnr. 209/18. Servitutten er vedlagt i salgsoppgaven.

- Jordskifte, tinglyst 28.05.2020, dagboknr. 2514615 - gjelder: Jordskiftesak 17-059493RFA-JTON Mørkholm Nordre. Grensefastsetting for grunneiendom. Servitutten er innhentet, men er ikke vedlagt i salgsoppgaven - kun grensekart er vedlagt i salgsoppgaven.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse, samt for oversendelse av overnevnte servitutter som er innhentet og foreligger ved meglers kontor.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Adkomst fra offentlig vei via privat adkomstvei, offentlig vann og tett tank for avløp/septiktank med kommunal tømming. Opplysninger i henhold til informasjon fra Færder kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet. Det er kommunale ledninger over eiendommen. Se for øvrig vedlagte ledningskart som er vedlagt i salgsoppgaven.

Det opplyses at 4 naboeiendommer har bruksrett til gjennomkjøring på privat vei. Den ene av naboene har også adkomstrett til hytte over eiendommen, men ikke rett til opparbeidet vei fram til hytta (ca. 20 meter) fra gjennomgående vei.
Videre opplyses i egenerklæringsskjema at kommunale vannrør går gjennom eiendommen, nabo har tinglyst rett til vedlikehold av vannrør inn til hytta og nabo har tinglyst rett til brygge fra 1940.

Følgende er opplyst i tilstandsrapporten:
Septiktank av glassfiber, er plassert sør for boligen. Ingen dokumentasjon på septiktank/utførelse. Det opplyses at kloakkvann har avrenning til tett tank som må tømmes etter behov. Ingen avrenning til kommunalt nett.
Gråvann går ut i sundet i rør via kum på andre siden av veien. Kummen ligger tett inntil nabohytta, og den lille bukta. Overvann fra fjellet og terrenget mot øst trenger seg ned i grunnen. Gråvann går nå ut i Vrengensundet via rør til kum på andre siden av veien. Type rør og alder på disse er ukjent gjeldende utvendige- vann og avløpsledninger. Pålegg om omlegging av kloakk og gråvann må påregnes.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Stekeovn og oppvaskmaskin.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Eiendommen selges som et dødsbo, og bobestyrer har begrenset med kunnskap om boligens tilstand, da de aldri har bebodd den. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til jeanette@bs-partners.no eller SMS: 90 23 95 40 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.

(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Ferjeodden 25, 3145, Tjøme, Gnr. 209 bnr. 18 i Færder kommune

Oppdragsnummer

28-22-0132

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.