Melsomvik

Idyllisk fritidseiendom beliggende solrikt til med flott sjøutsikt!

Minørveien 26B , 3159 Melsomvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Preben Rakfjord
Preben Rakfjord Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

88%

eier sin egen bolig

71%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

72%

har bolig på over 120 kvm

13%

av boligene er nyere enn 20 år

37%

er barnefamilier

Type / Eierform Fritidseiendom / Selveier
Primærrom 91 m²
Bruksareal 91 m²
Tomt 619 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Byggeår 1954
Gårdsnummer 430
Bruksnummer 9
Energimerking E
FINN.no 260918427
Sist endret 23.06.2022 15:16
Prisantydning 3 790 000,-
Totalpris 3 896 019,-

Beregnet totalkostnad

3 790 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 94 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 790 000,-)) 9 900,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 106 019,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 896 019,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

1. etasje med gang, stue med utgang til balkong, kjøkken, 2 soverom, bad og wc.
- Hems
- Kjeller

Anneks med stue, kjøkken, soverom og bad/wc.

Standard

Velkommen til en meget koselig hytte i solrike og fantastiske omgivelser. Her har du grønne lunger og ren sommeridyll i skjønn forening! Merk deg de flotte uteområdene!

Innvendig fremstår hytta som gjennomgående klassisk og sjarmerende og hytta ble modernisert i 1994 med ny kledning, tak og elektrisk anlegg.

Stuen er romslig med flere vindusflater og utgang til sørøst-vendt veranda med flott utsikt, samt godt med plass til stuemøblement. Merk den praktiske hemsen!. Klassisk og solid kjøkken med rikelig med lagringsløsninger. Her kan du lage mat og nyte utsikten til den flotte hagen hvor barna kan løpe fritt og nyte sommeren. I overgangen mellom kjøkkenet og stuedel er det en trivelig spisekrok - perfekt for frokoster, vaffelkos eller middager. Eiendommen med anneks, har to bad, et WC-rom og to kjøkken. Annekset ligger for seg selv og er trukket et lite stykke unna hovedhytta, perfekt for ungdommen eller gjester. Annekset innehar stue, soverom med plassbygde, hems, bad og kjøkken og er oppført i 2007. Hytta er klar for overtagelse omgående, så her har man mulighet for å nyte sommeren på egen hytte allerede i år!

Kort fortalt:
Sjarmerende og pen fritidsbolig
Bilvei helt frem, parkering på egen tomt
Romslig anneks
Vidstrakt utsikt
To bad og separat wc
Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp
Steinlagt gårdsplass og rundt hytta
Rikelig med sol
Fibernett er installert i hytta

Beliggenhet

Fritidsboligen ligger i et meget attraktivt og naturskjønt område i Melsomvik, i Sandefjord kommune som virkelig er et sommerparadis med sjarmerende bebyggelse og trange gater. Fra eiendommen er det kort vei (3 minutter) på sti fra nabolaget og ned til Solnes båthavn og kyststi. Videre er det kort vei til flotte badeplasser og flotte turområder. Det er også kyststi helt fra Brunstad til Bogen. Melsomvikstranda ligger en kort spasertur fra boligen, og har strand, brygge og båthavn. Følger du kyststien til videre kommer du til Oslofjord Convention senter som er et flott anlegg. Nærområdet har kollektivtilbud i form av buss, og det er heller ikke langt til togstasjonen i Stokke. Joker Melsom er nærmeste dagligvarebutikk, og i Stokke finner du Meny, Rema 1000 og Kiwi. Stokke sentrum har ellers flere butikker og spisesteder, i tillegg til vinmonopol, bibliotek, frisør og helsetjenester. Det er kort vei til både Tønsberg og Sandefjord, og det går ferger til utlandet fra både Sandefjord og Larvik.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:
Tv og internett fra Viken Fiber - ca. kr. 950,- pr. mnd. Tuner medfølger.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Forsikring

IF Skadeforsikring Polisenummer: 00107

Boligens areal

Primærrom: 91 kvm, Bruksareal: 91 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 91 m².
Primærrom: 91 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, stue med utgang til balkong, kjøkken, 2 soverom, bad og wc.

Takhøyden på hemsen og i kjelleren er under 1,9 meter. Etasjene har derfor ikke måleverdige arealer.

Anneks:
Bruksareal: 28 m².
Primærrom: 28 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken, soverom og bad/wc. 

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 24.05.2022 utført av takstmann Helge Semb. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Se kartskisse i FINN.no-annonse for veibeskrivelse. Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 619 kvm, Eierform: Eiet tomt

Det gjøres oppmerksom på at anneks er oppført i tomtegrensen. Se servitutt med dagboknummer 900209.
Støttemur og hjørnet av gårdsplass mot nord-øst og øst står på naboeiendom GBNR. 430/40.

Garasje / Parkering

Parkering i egen gårdsplass.

Byggemåte

Frittliggende fritidsbolig bygget med en hovedetasje. Byggeår 1954. Tilbygget mot øst i 1994/95. Anneks oppført i 2007. De bygningstekniske konstruksjoner virker solid utført, i henhold til byggeskikken på den tiden eiendommen ble  oppført. Det er utført søk med fuktindikator i våtrommene. Ingen unormale fuktverdier ble registrert, baderommet i hytta er fra 1995, badet i annekset er fra 2007. Begge baderom har utlevd mer enn halvparten av sin forventede levetid. Som det fremgår av rapporten er det registrert enkelte symptomer på avvik fra normal tilstand, det meste som følge av normal slitasje og alder på bygningsdelene. Det er viktig å påpeke at bygningen er oppført i henhold til de forskrifter som gjaldt i 1954/1994 og 2007 for annekset. Dagens forskriftskrav til isolasjon, klima og innemiljø er strengere enn de som gjaldt da dette huset ble bygget, og det må derfor påpekes et avvik i forhold til dagens standard.

Utvendig
Tradisjonell trehusbebyggelse. Takkonstruksjonen over opprinnelig del av hytta (1954) var ikke tilgjengelig for inspeksjon. Takkonstruksjon over tilbygget av A - takstoler. Utvendig tekket med stålplater. Opplyst at boligen fikk ny veggkledning, nye vinduer og dører i 1994/95.

Innvendig
I forbindelse med tilbygningen av hytta i 1994/95 ble innvendige gulv, vegger og takflater fornyet i gammel del. Gulvoverflater av parkett i stue og kjøkken. Lakkerte furugulv i soverom. Laminat i gang. Fliser i badegulv. Vegger med malte plater med brystpanel. Himlinger av malte eller lakkerte trepaneler. Etasjeskille av trebjelkelag.

Våtrom
Våtrom eldre enn 1997 vil i denne rapporten få TG 3 selv om rommet kan ha «restverdi» og kunne brukes om ikke gulv og veggflater utsettes for direkte vannsøl. Baderommet har flislagte gulv med varmekabler. Hulltaking er foretatt, uten å påvise unormale forhold. Boret hull fra soverommet, vegg i vegg med dusjen.

Kjøkken
Kjøkkeninnredning med profilerte fronter i heltre. Heltre benkeplate. Kjøleskap, oppvaskmaskin, stekeovn og platetopp. Kjøkkenventilator med avtrekk ut.

Tekniske installasjoner
Vannledninger av isolerte og uisolerte kobberrør. Avløpsrør av plast. Bygningen har naturlig ventilasjon. Varmtvannstanken er på ca. 200 liter plassert i kjeller. Hovedsikringer på 3 x 63 amp. 12 kurser for lys og oppvarming. Automatsikringer, jordfeilbryter.

Det gjøres oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 3:
- Dører: Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. Det er påvist dør(er) med fukt/råteskader. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Krypkjeller: Det er stedvis registrert noe høyt fuktnivå i trekonstruksjoner i krypkjeller. Det er påvist synlig vann i krypkjeller eller synlige tegn på innsig av vann i krypkjeller. Fra taket i krypkjelleren henger kokonger av edderkoppspinn. Dette tyder på fuktig klima i krypkjelleren over lang tid. Krypkjelleren har for lite utlufting. Kostnadsestimat: Kr. 50 000 - 100 000,-.
- Innvendige trapper: Det er ikke montert rekkverk. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav.
Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Bad i 1. etasje: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
- Branntekniske forhold: Det er mangler for brannslukningsutstyr i boligen iht. forskriftskrav. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Dreneringen er utilstrekkelig og har i dag begrenset effekt. Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000,-.
- Sluk, membran og tettesjikt på bad med wc i anneks: Det er rundt sluk påvist en ikke-fagmessig utførelse av membran/tettesjikt/klemring. Det er påvist tegn på utettheter på våtrommet. I sluket er membran kun smørt inn over kanten av sluket. Membranen skal vært lagt under klemringen.
Kostnadsestimat: Kr. 50 000 - 100 000,-.

Det gjøres oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 2:
- Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen.
- Nedløp og beslag: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet.
- Veggkonstruksjon: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Ikke montert musebånd i nedre kant av ytterkledningen.
- Takkonstruksjon/Loft: Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg. Luken til loftsrommet over gammel del var ikke mulig å åpne. Loftsrommet over gammel del er ikke vurdert.
- Vinduer: Karmene i vinduer er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Sørvendte vinduer med slitte overflater. I tillegg råte i deler av utvendig belistning og vannbrett. TG 3 for råteskader.
- Dører: Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå.
- Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på tettesjikt/membran. Rekkverkshøye 86 cm, skal være 100 cm. Skjevheter i terrassegulvet. Skjevheter i understøttelsene til terrassen.
- Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
- Pipe og ildsted: Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe.
- Innvendige dører: Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører.
- Andre innvendige forhold: I kjeller er flere av bjelkene og deler av trematerialene i etasjeskille impregnert med Kreosot. Kreosot inneholder Arsen.
- Overflater og innredning på kjøkken: Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad.
- Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
- Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
- Varmtvannstank: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank.
- Elektrisk anlegg.
- Byggegrunn: Det er registrert symptomer på setninger i grunnen i form av sprekker i grunnmur.
- Grunnmur og fundamenter: Grunnmuren har sprekkdannelser.
- Septiktank: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på septiktank.
- Overflater vegger og himling på bad i anneks: Keramiske fliser på lettvegg har forventet levetid på 10 - 20 år. Vegger gis derfor TG: 2 under henvisning til at 50 % eller mer av forventet levetid på membran og fliser betraktes som oppbrukt.

Kun bad og kjøkken er vurdert i annekset. Øvrige bygningsdeler er ikke vurdert. Hulltaking på bad i anneks er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga. tilliggende konstruksjoner. Dusjnisjen er på yttervegg.

Selger opplyser om følgende i sitt egenerklæringsskjema:
- Huset er bygd på fjellgrunn. Dreneringsløsningen er derfor med utgangspunkt i at råkjelleren skal tåle innsig forbundet men denne typen konstruksjon.
- Det er eget uttak til elbil av noe eldre type som ikke har blitt brukt av nåværende eier.
- Nabo planlegger utbygging av sin eiendom.
- Det planlegges utbygging av Melsomvik Marina med leiligheter, kafé og friareal.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Helge Semb datert: 15.06.2022.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse ifølge. kommunen for eldste del av hytta. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Det foreligger midlertidig brukstillatelse for tilbygg, datert 10.01.1996. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent.

Sandefjord kommune opplyser om følgende:
Det er to bygg på eiendommen. For det største bygget mangler det dokumentasjon på oppføring av bygning i kommunens byggesaksarkiv. Byggesaksarkivet er imidlertid ufullstendig, så manglende dokumentasjon betyr ikke mistanke om ulovlig oppføring.

For det minste bygget/annekset som er oppført i 2006 foreligger det ferdigattest, datert 14.06.2022.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

Hytta er elektrisk oppvarmet med panelovner, og har varmekabler på bad. I tillegg er det peisovn i stue. Oppvarming i annekset er ved varmekabler i alle gulv med egen reguleringstermostat.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca.16 000 kwh. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 6 942 pr. år De kommunale avgiftene betales kvartalsvis.

Formuesverdi

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 133 055,- pr. 31.12.2020.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et område regulert til boliger, med plannavn "Solnes", vedtatt 29.08.1974. I henhold til kommuneplan, vedtatt 24.09.2019, er området eiendommen ligger i avsatt til boligbebyggelse. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Et stykke nord for eiendommen skal Solnes muligens bygges og utvikles, se https://solnesmarina.no/ for illustrasjoner.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Jordskifte, tinglyst 22.03.1960, dagboknr. 9000193, gjelder: Grensegangsforretning.
Vilkår i kjøpekontrakt, tinglyst 14.06.1976, dagboknr. 9000500, gjelder: Eier har gjerdeplikt.

Rettighet på eiendommen GBNR. 430/2 i Sandefjord kommune:
Vilkår i kjøpekontrakt, tinglyst 14.06.1976, dagboknr. 9000500, gjelder: Rett til kjørevei og brønn. Det er ukjent om dette er gjeldende i dag, da eiendommen har adkomst fra offentlig vei og er tilknyttet offentlig vann og avløp.

Rettighet på eiendommen GBNR. 430/67 i Sandefjord kommune:
Bestemmelse om veg, tinglyst 30.11.1983, dagboknr. 900867, gjelder: I forbindelse med fradeling av tomt i 1983 er det bestemt av GBNR. 430/9 skal ha rett til adkomst over den fraskilte parsell.

Rettighet på eiendommen GBNR. 430/40 i Sandefjord kommune:
Erklæring/avtale, tinglyst 18.11.1994, dagboknr. 9002709, gjelder: GBNR. 430/40 gir GBNR. 430/9 tillatelse til å oppføre påbygg i en avstand av 1,25 m fra felles eiendomsgrense.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Integrerte hvitevarer på kjøkken

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til preben@bs-partners.no eller SMS: 92 46 85 90 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.

(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Minørveien 26B, 3159, Melsomvik, Gnr. 430 bnr. 9 i Sandefjord kommune

Oppdragsnummer

28-22-0144

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.