Vestskogen

Stor sjøeiendom med svømmebasseng, brygge, strand og fantastisk sjøutsikt! Flytt rett inn! Moderne, ingen boplikt

Munkerekkveien 131 , 3142 Vestskogen

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Preben Rakfjord
Preben Rakfjord Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

77%

eier sin egen bolig

50%

av eiendommene har pris over 5 mill

73%

har bolig på over 120 kvm

80%

av boligene er eldre enn 20 år

32%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 285 m²
Bruksareal 289 m²
Tomt 1 182 m² / Eiet tomt
Soverom 6
Byggeår 1987
Gårdsnummer 14
Bruksnummer 48
Energimerking F
FINN.no 260922359
Sist endret 01.09.2023 08:52
Prisantydning 24 900 000,-
Totalpris 25 541 419,-

Beregnet totalkostnad

24 900 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 622 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 24 900 000,-)) 17 550,- (Boligkjøperpakke Tryg (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 641 419,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 25 541 419,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Stor enebolig (ingen boplikt) over tre plan inneholder:

1. etasje med hall med trapp, stue med utgang til balkong, kjøkken, vaskerom og wc.
2. etasje med trapperom, stue med utgang til balkong, 3 soverom og bad med wc.
Underetasje/kjeller med trapperom, stue med utgang til hage, 3 soverom, bad med wc og teknisk rom.

- Svømmebasseng
- Brygge
- Strand
- Dobbel garasje

Standard

Velkommen til Munkerekkveien 131 med stor brygge, vidstrakt sjøutsikt og svømmebasseng! Her finner du sommeridyllen du lengter etter, romantikk, reker på bryggekanten, båtliv, og fantastiske bade og turmuligheter i skjønn forening. Eiendommen er orientert mot sør og har gode solforhold! Tomten er pent opparbeidet, lettstelt og innehar flotte maritime uteområder Perfekt for storfamilien, eller som hytte for den som ønsker god plass til familie og venner!

Innvendig er boligen gjennomgående lys, delikat og betydelig oppgradert i senere tid og fremstår derfor svært moderne! 2. og 1. Etasje er det store vindusflater mot sør som gir en sjelden nærhet med vannet og rommet fylles med mye naturlig lys. Det er forøvrig utstrakt bruk av downlights i hele boligen. De slette flatene kombinert med listfrie overganger mellom vegg og himling understreker boligens moderne preg og standard. - Forøvrig er boligen malt i en lekker og tidløs fargepalett.

Kjøkkenet er fra den Danske kvalitetsleverandøren HTH og er svært innholdsrikt med romslige høyskap, kolonialskuffer og langstrakte benkeflater som gir gode arbeidsområder for kokkelering. De integrerte hvitevarene medfølger.

Stort svømmebasseng med overbygg på skinner som kan skyves til siden når det benyttes. Forøvrig er overbygget av slik høyde at bassenget også kan benyttes med overbygget trukket over, noe som vil kunne forlenge badesesongen.

Denne eiendommen bør sees for riktig inntrykk!

Noen av de tekniske oppgraderingene i nyere tid:
- Skiftet alle dører og vinduer
- Bygget nytt bad i 2. etasje og underetasjen
- Bygget nytt vaskerom i 1. etasje
- Bygget om kjøkken og satt inn ny kjøkkeninnredning
- Oppgradert / skiftet ut el-anlegg ifb. med moderniseringen
- Oppgradert / skiftet ut deler av VVS - anlegg
- Alle innvendige gulv og veggflater ble fornyet / oppgradert ifb. med oppussingen i perioden 2019 -2021
- Nye flislagte bad og vaskerom bygget i perioden 2019 -2021. Påkostet standard
- Balkong i 2. etg. fikk nytt undergulv, ny membran og nye beslag og rekkverk i 2020
- Ventilasjonspumpen med mekanisk avtrekk ble skiftet i 2019
- Velux Takaltan takvindu med 3-lags glass ble montert i 2019
- Septikkum med tilhørende styreskap ble oppgradert i 2021

Kort fortalt:
Ingen boplikt
Moderne og høy standard
Svømmebasseng
Strand
Brygge
Stor eiet tomt
Bilvei helt frem!
6 soverom
Kort vei til flotte turområder og kort vei til Tjøme og Hvasser samt Færder nasjonalpark via sjøveien!
Barnevennlig
Populær beliggenhet
Kort vei til offentlig kommunikasjon.

Beliggenhet

Eiendommen ligger innerst i blindvei i et idyllisk område på Munkerekka i Færder kommune, ca. 4,5 km fra Tønsberg sentrum og 12 km fra Tjøme. Området har nærhet til skoler for alle alderstrinn, barnehager, bussholdeplass, samt et rikt utvalg av servicetilbud og fasiliteter. Skolen på Labakken som huser barn fra 1-7 klassen er helt ny i 2021.  https://faerder.kommune.no/aktuelle-saker/nye-labakken-skole-er-innflyttingsklar-oktober-2021.60440.aspx

Munkholmen ligger en kort spasertur unna - en populær badeplass med stor gresslette, strand og toalettanlegg. Nøtterøy er kjent for sin vakre skjærgård, men hovedøya har også fine muligheter for turer i skog og mark. Videre er det kort vei til lekeplass, fotballbane, skiløyper og golfbane på Borgheim. Ved ungdomsskolen ligger Nøtterøyhallen og et flott utendørs idrettsanlegg med en rekke fotballbaner og 400 m friidretts-løpebane. Fra idrettsparken er det en lysløyperunde på ca. 2,5 km, som prepareres så fort forholdene tillater det.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:
TV fra Altibox, ca. kr. 1 320,- pr. mnd. Selger opplyser at tuner/boks medfølger.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Forsikring

IF Polisenummer: 8095329

Boligens areal

Primærrom: 285 kvm, Bruksareal: 289 kvm

Underetasje/kjeller:
Bruksareal: 101 m².
Primærrom: 97 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom, stue med utgang til hage, 3 soverom og bad med wc.
Sekundærrom: 4 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Teknisk rom.

I soverom nordvest i underetasje/kjeller er vinduet for lite som rømningsvindu.

1. etasje:
Bruksareal: 114 m².
Primærrom: 114 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hall med trapp, stue med utgang til balkong, kjøkken, vaskerom og wc.

2. etasje:
Bruksareal: 74 m².
Primærrom: 74 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom, stue med utgang til balkong, 3 soverom og bad med wc.

Garasje:
Bruksareal: 42 m².
Sekundærrom: 42 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Dobbel garasje.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 31.05.2022 utført av takstmann Helge Semb. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Se kartskisse i FINN.no-annonse for veibeskrivelse. Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 182 kvm, Eierform: Eiet tomt

Det gjøres oppmerksom på at deler av eiendommen ligger innenfor byggegrensen langs sjø. I området mellom sjø og byggegrensen (byggeforbudssonen) er arbeid og tiltak etter § 1-6, unntatt fasadeendring og innløsning av festetomter, ikke tillatt. Dette omfatter også tiltak som nevnt i §§ 20-1 til 20-4 (Lov om planlegging og byggesaksbehandling).

Garasje / Parkering

Stor dobbelgarasje med loft.
Parkering i egen gårdsplass forøvrig.

Byggemåte

Frittliggende enebolig bygget i halvannen etasje + kjeller. Byggeår 1987. De bygningstekniske konstruksjoner virker solid utført, i henhold til byggeskikken på den tiden eiendommen ble oppført. I løpet av perioden 2019 - 2021 ble følgende oppgradering utfør på boligen:
- skiftet alle dører og vinduer
- bygget nytt bad i 2. etasje og underetasjen
- bygget nytt vaskerom i 1. etasje
- bygget om kjøkken og satt inn ny kjøkkeninnredning
- oppgradert / skiftet ut el-anlegg ifb. med moderniseringen
- oppgradert / skiftet ut deler av VVS - anlegg
- generell oppgradering av gulv, vegger og himlinger

Det er utført søk med fuktindikator i våtrommene. Ingen unormale fuktverdier ble registrert. Som det fremgår av rapporten er det registrert enkelte symptomer på avvik fra normal tilstand, det meste som følge av normal slitasje og alder på bygningsdelene. Det er viktig å påpeke at bygningen er oppført i henhold til de forskrifter som gjaldt i 1987. Dagens forskriftskrav til isolasjon, klima og innemiljø er strengere enn de som gjaldt da dette huset ble bygget, og det må derfor påpekes et avvik i forhold til dagens standard. Frittliggende garasje oppført i 1988. Tilstanden til garasjen er ikke vurdert. Basseng bygget 1995. Tilstanden til bassenget er ikke vurdert. Det vises for øvrig til rapportens enkelte punkter.

Utvendig
Tradisjonell trehusbebyggelse. Takkonstruksjon med selvbærende A -takstoler + oppløft med antatt plassbygget takkonstruksjon. Utvendig tekket med betongtakstein. Yttervegger av bindingsverk, utvendig kledd med liggende trekledning. Utvendige tak og veggflater er i hovedsak de opprinnelige fra byggeår.

Innvendig
Gulvoverflater av parkett eller fliser. Vegger med malte plater. Himlinger av malte gipsplater. Alle innvendige gulv og veggflater ble fornyet / oppgradert ifb. med oppussingen i perioden 2019 -2021.

Våtrom
Nye flislagte bad og vaskerom bygget i perioden 2019 -2021. Påkostet standard.

Kjøkken
HTH kjøkkeninnredning med hvite folierte fronter. Kompositt stein benkeplate. Kjøl/fryseskap, oppvaskmaskin, stekeovn, microovn og induksjonstopp. Kjøkkenventilator med kullfilter innebygget i platetoppen.

Tekniske installasjoner
Vannledninger er av plastrør (rør i rør). Rørskap i baderom. Avløpsrør av plast. Bygningen har mekanisk ventilasjon med vifte på loftet. Luke til loftet på soverom øst. 2 stk. varmtvannstanker, begge på ca. 300 liter. Luft til luft varmepumpe installert i 2020.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 3:
- Utvendige trapper: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det er ikke montert rekkverk. Rekkverk mangler langs trinnene av trappen. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 2:
- Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak.
- Nedløp og beslag: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag.
- Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Rekkverkshøye 91 cm, skal være 100 cm. Gjelder kun rekkverket i 1. etg.
- Overflater: Noe knirk i parkettgulv i 2. etasje.
- Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. I stue 1. etg er det med krysslaser målt høydeforskjeller opp til 31 mm fra sørvegg til nordvegg. Lavest mot nord.
- Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
- Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
- Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
- Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
- Utvendige vann- og avløpsledninger: Avløpsrørene, kummer og kloakkpumpe har utlevd mer en halvparten av sin forventede levetid.

Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etasje.

Selger opplyser bl.a. om følgende i sitt egenerklæringsskjema:
- To bad, 1 toalett og vaskerom totalrenovert i 2019, 2020 og 2021. De to badene ble renovert av Yes Jagiello i 2019. Toalett og vaskerom i hovedetasjen ble renovert av HWA i 2021. Alt rørleggerarbeid i hele huset er utført av Kaltvedt VVS.
- Membranarbeidet på de to badene ble utført av MarBud AS. Alt rørleggerarbeid ble utført av Kaltvedt VVS.
- Frostskade i desember 2022 lagde lekkasje i underetasjen. Dette er utbedret av Frøiland Bygg Skade AS, som en forsikringssak via IF. Sponplater og et garderobeskap ble byttet.
- Riss i yttermur.
- Et hjørne under sålen i bakkant av garasjen bør støpes opp, da noe masse har rast ut.
- Takvindu installert på et soverom i 2019, og samtlige vinduer og dører er skiftet ut med 3-lags isolerglass i hele huset. Takvindu installert av HWA i 2019. Vinduer og skyvedør i overetasjen skiftet ut i 2019 av Yes Jagiello. Skyvedør ble etterjustert av HWA. Vindu i bad i underetasjen skiftet ut i 2019 av Yes Jagiello. Øvrige vinduer og dører i underetasjen skiftet ut i 2020 av KTMB Service AS. Samtlige vinduer og skyvedør i hovedetasjen skiftet ut i 2021 av HWA.
- Alt elektrisk i under- og overetasje utført av Nøtterøy Elektriske. Alt elektrisk i hovedetasjen utført av Bravida.
- Tre uttak for ladeanlegg/ladeboks for elbil-lader, installert av Nøtterøy Elektriske.
- Kommunen har gitt dispensasjon til at nedgravd oljetank kan bli liggende. Arbeid utført av Nortank.no.
- Tinglyst heftelse om bruksrett for vei og del av strand for eier av Munkerekkveien 131B.
- Eiendommens støttemur mot stranden og bryggen er blitt skadet av stormfloer med sterk vind og høy vannstand. Siden eiendommen ligger i strandsonen er tiltak for reparasjon og forsterkning av brygge og støttemur søknadspliktig. Søknad er sendt kommunen. Kommunen har gitt samtykke til reparasjon og forsterkning av støttemuren. Statsforvalter i Vestfold og Telemark har klaget på kommunens vedtak om dispensasjon, og saken er sendt settestatsforvalter for endelig avgjørelse. Søknaden om bryggen er satt på hold i kommunen. Kommunen har indikert at den kan gå med på heving av bryggens høyde, men at lengden på bryggen må kortes ned til 18 meter, som kommunen mener var lengden på bryggen da den ble bygget på 1930-tallet.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Helge Semb datert: 02.06.2022.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse ifølge. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige. Det gjøres oppmerksom på at det ikke foreligger papirer hos kommunen på bryggen som ligger utenfor eiendommen. Dette er heller ikke vanlig på brygger av eldre dato. Det foreligger flyfoto av landfast brygge på eiendommen fra 1938. Dagens eier har for å sikre bryggen bedre mot høy vannstand søkt kommunen om utskifting av bryggens fastdel og heving av høyden. Kommunen har indikert at den vil kunne se velvillig på en søknad om å heve bryggens høyde, men hvor samlet lengde på bryggen kortes ned til 18 meter, som kommunen mener er lengden på bryggen på bildet fra 1938. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Vestskogen skolekrets. For mer informasjon om barnehager, skoler og ledige plasser- kontakt Færder kommune på tlf. 33 39 00 00.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

- Varmekabler
- Vedfyring
- Varmepumpe
I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Det er nedgravd oljetank på eiendommen. Eier er ansvarlig for dennes tilstand iht. forurensingsloven. Selger opplyser at kommunen har gitt dispensasjon for at den kan bli liggende etter plomberingen som er utført av Nortank.no.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 35 000 kwh. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 15 908 pr. år De kommunale avgiftene betales månedlig.
Det gjøres oppmerksom på at beløpet gjelder for 2022 og at disse vil øke i 2023.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 554 236 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 595 250 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, men kommunen opplyser at en liten del av eiendommen er regulert til vei, med plannavn "Fugleveiområdet". I henhold til kommuneplan, vedtatt 31.01.2018, er området eiendommen ligger i avsatt til boligbebyggelse og byggegrense. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Færder kommune opplyser at det er igangsatt planleggingsarbeid som berører eiendommen, med plannavn "Fjordgløtt" planID 2012008. Dette gjelder eiendommen GBNR. 14/9. Området er i dag avsatt til boligbebyggelse og det er søkt om å bygge 10-20 boliger på eiendommen. Dette er foreløpig ikke vedtatt.

Færder kommune opplyser videre at Kommuneplanens arealdel revideres. Eiendommen foreslås fremdeles avsatt til nåværende boligbebyggelse. Det foreslås å legge inn en hensynssone for ras- og skredfare over en liten del av eiendommen.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Bestemmelse om veg, tinglyst 29.08.1933, dagboknr. 900370, gjelder: Rettigheter på 3811-14/15.  Dokumentet er vanskelig å tyde. Dokumentet følger vedlagt i salgsoppgaven, kontakt megler for ytterligere informasjon.

Bestemmelse om veg, tinglyst 11.12.1986, dagboknr. 19660, gjelder: GBNR. 14/48 gir GBNR. 14/275 rett til å benytte sti på 1,5 meter ned til vannet og ca. 6 meter bruksrett av strandens sør-østlige del. GBNR. 14/275 har også bruksrett på gårdsveien inn til sin eiendom.

Bestemmelse om adkomstrett, tinglyst 10.06.1965, dagboknr. 1942, gjelder: GBNR. 14/48 har rett til adkomst over eiendommen GBNR. 14/11 og 13. Adkomstveien skal være 3 meter og går fra GBNR. 14/11 og 13 sine portstolper og direkte ut til hovedveien. Det er ukjent hvorledes denne retten er utøves i dag, da bruksnumrene er ytterligere oppdelt siden 1965.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen har adkomst fra privat vei. Kommunen opplyser følgende: Munkerekkveien er fylkesvei. Avkjørsel over GBNR. 14/44.
Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp.
Felles avløpsledning med 131 B, C og D. Avløpene ledes til tank med kloakkpumpe. Derfra til kommunalt nett.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Kombiskap på kjøkken og integrerte hvitevarer medfølger.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Når du kjøper ny bolig, er det mye du må tenke på. Sammen med Tryg har vi skreddersydd en boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, dobbel renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven.
 
Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 92 46 85 90 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.

(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Munkerekkveien 131, 3142, Vestskogen, Gnr. 14 bnr. 48 i Færder kommune

Oppdragsnummer

28-22-0150

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.