Jarlsø

Unik sjanse - RÅ UTSIKT - Heis - Garasje - Treningsrom - Badstue - Gjesteleilighet!

Jarlsøveien 84 , 3124 Tønsberg

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Elisabeth S. Bakke
Elisabeth S. Bakke Daglig leder / Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

84%

eier sin egen bolig

74%

av eiendommene har pris over 5 mill

45%

har bolig på over 120 kvm

39%

av boligene er nyere enn 20 år

28%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 97 m²
Bruksareal 113 m²
Tomt 3 124 m² / Fellestomt
Soverom 2
Etasje 6
Byggeår 2014
Gårdsnummer 162
Bruksnummer 27
Energimerking C
FINN.no 307431037
Sist endret 18.09.2023 11:50
Prisantydning 11 200 000,-
Totalpris 11 490 619,-
Fellesutgifter 5 944,-

Beregnet totalkostnad

11 200 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 280 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 11 200 000,-)) 9 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 290 619,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 11 490 619,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Signalbygget på Jarlsø er majestetisk! Det er en mektig opplevelse å skue ut til Oslofjorden fra egen leilighet på første rad. Materialene til fasaden er valgt med tanke på minimalt vedlikeholdsbehov i fremtiden. Utvendig fremstår bygget med lyse farger og en betydelig andel glass. Glasset tar til seg mye av fargespillet fra vann og himmel og gir bygget et skiftende utrykk i takt med værforhold og årstider. Målet med den utstrakte bruken av glass var ønske om at bygget skulle fremstå som mest mulig transparent fra utsiden. I samspill med lyse betongvegger med overflate i slipt hvit marmor fremstår signalbygget som tidsriktig og flott, med en diskret tilnærming til det fantastiske skjærgårdsmiljøet. Kommer du sjøveien fra Østfold, ser du bygningen på lang avstand.

Hele første etasje er satt av til ulike fellesrom for beboere, med både praktiske og innbydende funksjoner. Etter å ha passert inngangsdøren blir man møtt av et lekkert "lobbyområde". Fra lobbyen er det inngang til et stort fellesrom/stue. Lokalet er møblert med sittegrupper og minikjøkken, og her kan beboerne avholde sameiermøter, ta en kaffe, eller ha private møter. Innenfor fellesstuen ligger "gjestekabinen" - et rom med hotellstandard og tilhørende bad der beboerne kan innlosjere overnattingsgjester ved behov. Videre finner man et velutstyrt treningsrom og garderober, samt en romslig badstue og en god massasjestol. Det er i tillegg utgang til en terrasse og kort vei ned til badeplass. Så her er det lettvint med både morgen- og kveldsbad. Signalbygget har i 10. etasje en 80 kvm stor og unik felles takterrasse. Herfra er det storslagen utsikt og sol nesten hele dagen, inklusive kveldssolen til den går ned. Takterrassen har 2 soner, hvorav den ene er innglasset. Til alle leilighetene følger et privat låsbart vinskap i vinrommet. Skapene har ulike soner for regulering av temperaturer for hvit- og rødvin, samt for champagne. Hvert skap har plass til 46 flasker, og har uttrekkbare hyller i tre.

Innhold

Selveierleilighet beliggende i 6. etasje og inneholder:
Entré, bad/wc, bad/wc/vaskerom, stue/kjøkken, 2 soverom, garderobe, bod og innglasset balkong.

Det medfølger en biloppstillingsplass og 1 bod i felles garasjeanlegg.

Standard

En drøm av en leilighet og en sjelden mulighet for den som er ute etter noe særegent. Velkommen til denne praktfulle leiligheten i Signalbygget på Jarlsø - her har man orkesterplass til Oslofjorden. Leiligheten ligger med sjøen rett utenfor og panoramautsikt. Her får man virkelig følelsen av å få hele vår vakre skjærgård inn i stuen, med utsikt mot Oslofjorden, Vallø og Østfoldlandet. Det er vinduer fra gulv til tak i oppholdsrommene og den innglassede balkongen gir en sjelden nærhet til sjøen, samt til det fantastiske lyset som oppstår når himmel, sol og måne reflekteres i vann. Høsten byr på fantastiske soloppganger som man får rett inn i leiligheten. Med Tønsberg skjærgården som nærmeste nabo, samt full oversikt over all båttrafikk ut og inn av Oslofjorden, vil dette være drømmeboligen for alle med interesse for det maritime liv.

Leiligheten er beliggende i 6. etasje, er gjennomgående med balkong både mot øst og vest. Hele bygningsmassen til bygningen oser av kvalitet og man får hotellfølelsen straks man kommer innenfor hoveddøren. Her møtes du av en eksklusiv felles hall med heis som fører deg videre opp i etasjene. Når man kommer ut av heisen blir man møtt av et teppebelagt rom som igjen gir denne deilige dempende hotellfølelsen. Selve leiligheten holder en gjennomgående høy standard, med 1-stavs parkett på gulv og slette malte flater. Man kommer inn i en romslig entré med skyvedørgarderobe og utgang til vestvendt balkong. Her finner man også et gjestebad med dusj og toalett. Videre kommer man inn i en åpen stue/kjøkken løsning. Her får man nærmest hele Oslofjorden inn i rommet -  utsikten fra dette rommet er mektig og en sjelden vare! Man blir overveldet av utsikten og naturen som omkranser leiligheten! Vanskelig å beskrive med ord, dette må oppleves! Stuen har høy himling med ca 2,70 m. noe som gir et luftig inntrykk. Det er god plass til spisebord, leiligheten har gasspeis og utgang til en stor, innglasset balkong. Den innglassede balkongen fungerer som stue nr. 1 store deler av året. Glassveggene kan enkelt justeres og åpnes opp etter behov. Moderne, stilrent og meget velutstyrt Crown kjøkken i slett utførelse og solid benkeplate i sten. Alt av integrerte hvitevarer som komfyr, kombi stek-/dampovn og kaffemaskin i høyden, oppvaskmaskin, ekstra bred steketopp er av type Miele. Helt integrert kjøleskap og halvt fryseskap samt ventilator i rustfritt stål. Master bedroom har walk-in closet, samt inngang til eget privat bad. Badet er innredet med lekker servant med underliggende skuffer i type Keuco, dusj i med regnfalldusj fra Hans Grohe. Bad nr. 2 er i tilknytning til entréen og har toalett og dusj. Soverom 2 er meget romslig og har en praktisk bod samt egen vaskeromsnisje med skyvedører. Det er utrstrakt bruk av downlights i hele leiligheten.

Her har man en unik leilighet med høy standard og spektakulær utsikt!
Må oppleves!

Beliggenhet

Bo sjønært og med uhindret utsikt til sjøen. Nydelig å bo i dette området, hvor man kan rusle ned til sjøen, ta seg et morgen- eller kveldsbad.

Signalbygget ligger ytterst på Jarlsø, og markerer innseilingen til Tønsberg fra store deler av Ytre Oslofjord. Bygget er 12 etasjer høyt og har 30 leiligheter med høy standard. Leiligheten ligger i 6. etasje og har storslagen utsikt og grenser til en liten skog som brer seg ut mot Oslofjorden ytterst syd på Jarlsø. Eiendommen ligger i et populært og nyetablert boligområde på Jarlsø i Tønsberg kommune. Jarlsø ligger idyllisk til og fremstår som en perle i Oslofjorden, med unik beliggenhet. Flotte bryggeområder på vestsiden med fin promenade, sjøboder og sittebenker. Her er det også nydelig sandstrand som innbyr til bading. Øya har en rik historie langt tilbake i tid, men fra ca. 1900 og frem til 2004 var området regulert for industri. Øya er nå åpen for allmennheten og bebygd med moderne boliger, samt noe næring. Stedet har en egen petanqueklubb, lesesirkler og oppleves som et godt nabolag. Syd på Jarlsø er det en flott, gammel eventyrskog som brer seg ut mot Oslofjorden ytterst syd på Jarlsø. Her kan man gå tur blant gamle furuer, villkaprifol, markjordbær og mosetepper. Og litt bortgjemt i moselandskapet - to gamle steinbunkerser. På sydspissen ligger Jarlsø sitt eget fyr, som fortsatt er i drift. På de øvrige deler av øya anlegges botaniske miljøer inspirert av fjordlandskapet, som gir en helhetlig utforming. Tønsberg sentrum ligger ca. 10 minutter unna med bil og er en populær by som har sitt absolutte høydepunkt sommerstid, med stor turisme og et yrende folkeliv.

Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet nærbutikken Joker som også er søndagsåpent. På øya finnes også kafé, frisør, hudpleiesalong, fotpleier samt treningssenter og tennisbane. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Tolvsrød samt Olsrød Park et godt utvalg. Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss. Nærmeste holdeplass er ved Joker på Jarlsø og bussen går hver halvtime. Ved å benytte bil tar det ca. 8 minutter til Tolvsrød, 12 minutter til Tønsberg, 49 minutter til Drammen og ca. 35 minutter til Torp Lufthavn. Eiendommen har gangavstand til Husvik barneskole. For elever i ungdomstrinnene er det kort vei til Presterød ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Felleskostnader

5 944 pr. mnd. Felleskostnadene dekker blant annet bredbånd og tv (grunnpakke), felles bygningsforsikring, vaktmester, vedlikehold og drift heis, vedlikehold og drift garasjeanlegg, service fellesanlegg boliggass samt renhold, strøm fellesareal med mer.

Felleskostnadene inneholder akonto fjernvarme som faktureres på kr 904,-. Fjernvarme dekkes hver måned via felleskostnadene samt avregnes to ganger pr. år i henhold til faktisk forbruk.

Fellesutgifter fastsettes av styret, normalt for ett år i gangen. Ved behov kan styret øke fellesutgiftene. Opplysninger om fellesutgifter er gitt av forretningsfører ved utarbeidelse av denne salgsoppgaven, fellesutgiftene kan derfor være endret uten at eiendomsmegler har fått melding om dette.

Løpende kostnader

TV/internettleverandør ved Viken fiber/Altibox dekkes av felleskostnadene pr mnd. Dekoder medfølger i handelen.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.
Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Andel formue

18 534

Sameie

Sameie: Sameiet Jarlsø Østsiden 1, Orgnr: 912970639.
Sameiet Jarlsø Østsiden 1 består av 30 leiligheter. Til hver leilighet medfølger en biloppstillingsplass i felles garasjeanlegg og en bod.

Forretningsfører i sameiet er Heimtun Regnskap & Rådgivning AS.
Styreleder er i sameiet er Sven Erik Lindhjem.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Utdrag protokoll fra årsmøte mai 2023:
- Bruk/booking av fellesstuen til spesielle private sammenkomster - endring i husordensreglene fra "Tas opp med styreformannen" til " Bookes i egen kalender, maksimum to bookinger av gangen pr. bolig, kabinen må bookes samtidig.
- Reorganisering/oppgradering av apparater/aktiviteter i treningsrommet.
- Styret avventer videre om detaljert plan med forskjellige finansieringsløsninger for oppgradering av felles inngangsparti.
- Aktuelle leverandører om solavskjerming av takterrasse vil leveres styret for nærmere vurdering.

Styret har hatt 7 styre-/arbeidsmøter:
- Fremlagt budsjett for 2023 følger linjene fra foregående år. Med fortsettelse av oppbygging av vedlikeholdsfond som styret anser som nødvendig. Styret legger opp til økning av felleskostnader med 8%.

Styret har arbeidet med følgende i 2022:
- Økonomi for å spare og redusere kostnader der det er mulig.
- Vedlikeholds nøkkel ved å opprette en oversikt over de serviceavtaler, kjente utbedringskostnader med tilhørende periodisering av kostnader.
- Service/utbedringer 2022/2023: Alle årlige avtale servicer er utført på en tilfredsstillende måte.
- Robotklipper: Ny og bedre grenseledning er lagt.
- Kjerneboring: Kapasitet el-tavler på gjennomføring garasjevegg avgitt rom for minst 10 nye kabler.
- Vindfang: Satt opp vindfang (glassvegg i vinkel) utenfor hovedinngangen til blokka.
- Flammehemmende maling bærende stålstolper: Alle bærende stålstolper skal oppgraderes med flammehemmende maling.
- Fuging fasader: Fugene og blikket på toppen kontrollert og re-fuget.
- Varmtvann tappevann sirkulasjon: Terjesen AS har satt inn ny og bedre reduksjonsventil med filter foran og kikventlig før og etter. Det er inngått avtale med Terjesen AS om årlig service på rengjøring av filtre og flushing av reduksjonsventiler.
Skjeggkre: Det er i løpet av året utført 2 behandlinger med åte i fellesområdene. Ingen rapport om funn av skjeggkre.
- Fuging rundt gassrør: Fuger rundt gassrør på alle leilighetene mot øst er rettet.
- Tepperens: Arkas AS har utført rens av gulvtepper i alle gangene i alle 10 etasjer.
- Led lamper: 59 lamper er skiftet til ledlamper. Strømforbruket i de nye lampene er 1/3 av de gamle. Pet AS har levert lampene og utført jobben.
- Brannøvelse. Året brannøvelse ble avholdt sist høst.
- Reklamasjoner for bygget felles: Konklusjon og utbedring av lekkasje i garasjeanlegg og underetasje(boder gjenstår.
- Driftsansvarlig: Følger opp serviceavtaler samt rapporterer om behov for utbedring. Driftsansvarlig har ansvar for å følge opp bygget.
- Garasje: Det er spylt og rengjort drensasfalten i garasjeanlegget samt kloret for svartsopp.

Protokoll fra årsmøte mai 2023 og styrets beretning for 2022 er vedlagt i salgsoppgaven.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Tinglyst legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 83743312
Bygningsmassen er forsikret via sameiet og premien betales via felleskostnadene. Forsikring for innbo og løsøre er ikke inkludert.

Regnskap

Inntekter var 31.12.2022 kr. 1 690 721,-.
Utgifter var 31.12.2022 kr. 1 507 536,-.
Årsoverskudd var 31..12.2022 kr. 183 185,-.

Årets overskudd er overført vedlikeholdsfondet.
Egenkapitalen pr. 31.12.2022 er positiv kr. 561 631,-.

Årsregnskap 2022 og budsjett 2023 er vedlagt i salgsoppgaven.

Vedtekter / husordensregler

Det praktiseres ikke forkjøpsrett for øvrige seksjonseiere.
Det er ingen krav til styregodkjennelse av ny eier.
I følge vedtektene skal ethvert salg eller utleieforhold skal straks meddeles til sameiets styre og forretningsfører for registrering.

Vedtekter og husordensregler er vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Det er tillatt med dyrehold.
Eierne av husdyr plikter å rette seg etter de til enhver tid gjeldende offentlige bestemmelser om husdyrhold - herunder regler om båndtvang. På grunn av fuglelivet på øya, skal hunder også holdes i bånd i friområdene. Eier plikter å påse at ekskrementer blir plukket opp og kastet i beholdere for restavfall. Husdyr skal ikke ha adkomst til treningsrom/garderobe, fellesstue eller gjestekabin, dette av hensyn til allergikere og generelt renhold/hygiene.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
- Andre utvendige forhold: Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget.

I tilstandsrapporten er følgende konstruksjoner ikke undersøkt (TG IU):
- Tilliggende konstruksjoner på bad/wc (hovedbad): Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga. tilliggende konstruksjoner (dusj/våtsone mot annen boenhet og mot omkledningsrom/innredning og skyvedør).

I tilstandsrapport er det ingen tilstandsgrader 3.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23.

Boligens areal

Primærrom: 97 kvm, Bruksareal: 113 kvm

6. etasje:
Bruksareal: 113 m².
Primærrom: 97 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue/kjøkken, 2 soverom, omkledningsrom og 2 bad/wc.
Sekundærrom: 16 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: bod og innglasset balkong.

Bod i 1. etasje på ca. 6 m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.
Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert av megler.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning avholdt 23.05.2023 datert 15.06.2023. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Fra Tønsberg kjører man Nedre vei mot Åsgårdstrand. I første lyskryss etter Kilden kinosenter tar man til høyre inn Narverødveien og holder denne forbi Kiwi på Råel. I første rundkjøring etter Kiwi holder man til høyre. Følg denne rett frem også i neste rundkjøring. Leilighetsbygget ligger på østsiden, på pynten ut mot sjøen.
Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 3 124 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Det medfølger en biloppstillingsplass og 1 bod i felles garasjeanlegg.

Byggemåte

Seksjonert leilighet beliggende i 6. etasje i boligblokk oppført i betong i 2013/-14. Utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator i tilknytning til bad/wc (hovedbad). Ingen unormale forhold vedrørende fukt påvist. Selger opplyser at rommet ble renovert i 2018. Renoveringen ble utført for å lukke tidligere avvik med hensyn til adkomst til rommet. Utført fuktsøk på tilsvarende måte i tilknytning til bad/wc. Ingen unormale forhold vedrørende fukt påvist. Rommet er fra 2014/byggeår.

Selger opplyser om følgende:
- Det var lekkasje ved stuevindu ved en anledning ca. 2014/-15 i forbindelse med mye nedbør/vind. Utbedret.
- Det har vært enkelte skjeggkre - sanert ved hjelp av limfeller.

Utvendig
Vinduer og dører i tre. Balkong/veranda i betong, stål og glass. Utvendige fasader, felles arealer m.m. er sameiets felles ansvar.

Innvendig
Gulvoverflater med parkett og fliser. Malte vegger og tak. Støpt betong eller betongelementer. Innvendige dører i tre.

Våtrom
Bad/wc: Fliser på gulv og vegg. Malt tak. Inneholdende vegghengt toalett, innredning med servant, dusj/vegger. To plastsluk. Ventilering via avtrekksventil i tak samt luftespalte i dør (balansert ventilasjon).

Bad/wc (hovedbad): Fliser på gulv og vegg. Malt tak. Inneholdende vegghengt toalett, innredning med servant, dusj/vegger. Plastsluk. Ventilering via avtrekksventil i tak samt luftespalte i dør (balansert ventilasjon).

Kjøkken
Kjøkkeninnredning i glanset utførelse. Laminat benkeplate med nedfelt benkebeslag og to kummer. Diverse integrerte hvitevarer. Avtrekk via mekanisk avtrekksanlegg i boenheten.

Tekniske installasjoner
Innvendige vannledning i plast (rør i rør). Innvendige avløpsrør av plast. Ventilering med balansert ventilasjon. Oppvarming med vannbåren gulvvarme. Varmekabler i bad. Gasspeis. Hovedsikring 50 A. Teknisk 25 A. Øvrige kurser 15 A. Anlegget er utstyrt med automatsikringer. Røykvarsler. Håndslukkeapparat. Sprinkleranlegg.

Utdrag fra selgers egenerklæringsskjema:
- Faglært ved BOVG Bygge og våtrom har utført arbeid på bad/våtrom da badet ble totalrenovert i 2018, med unntak av rør i røranlegg som var nytt i 2014.
- Tettesjikt/membran/sluk oppdatert/fornyet ved BOVG Bygg og våtrom i regi av Jarlsø eiendom. Badet ble totalrenovert i 2018, men unntak av rør i røranlegg som var nytt i 2014.
- Det foreligger dokumentasjon på arbeidene ved dokumentasjon og bilder.
- Arbeid byggemeldt ved at Jarlsø eiendom var ansvarlig .
- Et lite riss over døren mellom hovedsoverom og garderobe. Skal være helt uten betydning ifølge takstmann.
- Det har vært skjeggkre i boligen. Hele bygget er behandlet av Pelias med limfeller etc., sanering pågikk i to år. Det er i dag ingen spor av skjeggkre i leilighetene, boder eller fellesareal. I løpet av tiden saneringen pågikk, et par skjeggkre i fellen og ingen i boden i underetasjen.
- Det har vært en veldig liten lekkasje over stuevinduet etter et uvær, hvor det blåste og regnet kraftig - kun noen dråper på gulvet. Dette er nå utbedret med ny fuge og nytt blikk over vinduet, og har aldri gjentatt seg etter dette.
- Multiluft har kontroll av ventilasjon en gang hvert år. Rørlegger Terjesen har årlig sjekk og vedlikehold av gasspeisen.
- Radonmåling er ikke utført.

Selger opplyser om følgende utbedringer/påkostninger de senere år:
Badet ved hovedsoverommet ble total renovert i 2018. Kvalitetsfliser fra Villeroy & Boch. Baderomsinnredning/speilskap fra Keuco et tysk toppmerke kostnad kr. 73 000,- . Totalpris kr. 200 000,-.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning avholdt 23.05.2023 datert 15.06.2023.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for høyblokk datert 29.06.2021 og midlertidig brukstillatelse for innglassing av balkonger datert 18.04.2023. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Ferdigattest og midlertidig brukstillatelse er vedlagt i salgsoppgaven.

Takstmann opplyser at det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Husvik skole. For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 333 48 000.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

I følge vedtektene skal ethvert salg eller utleieforhold skal straks meddeles til sameiets styre og forretningsfører for registrering.

Oppvarming

- Ventilering med balansert ventilasjon.
- Oppvarming med vannbåren gulvvarme.
- Varmekabler i bad.
- Gasspeis.

I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter C.
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 3 600 kWh. pr. år. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 10 162,31 pr. år Vann- og avløpsgebyrer betales etter målt forbruk fordelt på hver seksjon med kr. 16,14,- pr. m³ vann og kr. 26,46 pr. m³ avløp og kommer i tillegg. De kommunale avgiftene forandrer seg etter forbruk og betales kvartalsvis.

Kommunale avgifter vil kunne variere/øke. Det tas forbehold om endring av avgifter og gebyr.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 294 510 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 660 234 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Området eiendommen ligger i er regulert til boligbebyggelse-blokkbebyggelse og uteoppholdsareal med plannavn Jarlsø byggetrinn 3 og 4 (planID 20110033, vedtatt 25.04.2012). 
Relaterte planer til eiendommen er Jarlsø byggetrinn 5 (planID 20170153, vedtatt 07.11.2018) og Jarlsø (planID 52010, vedtatt 06.12.2006). I henhold til kommuneplan vedtatt 22.05.2019 er området eiendommen ligger i avsatt til boligbebyggelse-nåværende, strandlinje sjø og byggegrense.
Jarlsø er et område under utvikling og er under utbygging for nye byggetrinn. Eiendommen ligger innenfor 100 metersbeltet.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler. Reguleringskart med bestemmelser er vedlagt i salgsoppgaven.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
- Seksjonering, tinglyst 18.11.2013, dagboknr. 994653 - gjelder: opprettet seksjoner, snr. 14, formål bolig, tilleggsdel bolig, sameiebrøk 113/3447. Utdrag av seksjoneringen følger vedlagt i salgsoppgaven.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Tønsberg kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger i handelen:
Alle hvitevarer på kjøkkenet (Mieleprodukter), Miele vaskemaskin med automatisk dosering (twindos), Miele tørketrommel og dekoder.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Sammen med Tryg har vi skreddersydd boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger. Enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, renteforsikring for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig, samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven.
Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 90 05 54 88 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Selger opplyser det har vært skjeggkre, og at hele bygget er behandlet av Pelias med limfeller etc. Det er i dag ingen spor av skjeggkre i leilighetene, boder eller fellesareal.
Skjeggkre er et beslektet insekt av sølvkre. Det lever kun innendørs og trives best ved høy fuktighet, men sammenlignet med sølvkre kan de klare seg også i tørrere miljøer. Skjeggkre er observert i bygg over hele landet, og mange av funnene er fra nyere og moderne boliger.
I følge FHI kan skjeggkre bekjempes med forgiftet åte, og en økning i antall bekjempelser er registrert. Skjeggkre gjør liten skade, men kan virke sjenerende.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Jarlsøveien 84, 3124, Tønsberg, Gnr. 162 bnr. 27 snr. 14 orgnr. 912970639 i Tønsberg kommune

Oppdragsnummer

28-22-0154

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.