Nært sentrum

Snerten & nyoppusset leilighet i 1. etg - Sentral beliggenhet med egen p-plass - Utleie eller førstegangskjøp?

Stenmalveien 7 , 3111 Tønsberg

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Bjørnar Leirdal
Bjørnar Leirdal Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

69%

eier sin egen bolig

68%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

58%

har bolig mellom 60-120 kvm

22%

av boligene er nyere enn 20 år

24%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 44 m²
Bruksareal 44 m²
Tomt 486 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Etasje 1
Byggeår 1912
Gårdsnummer 1009
Bruksnummer 369
Energimerking G
FINN.no 263174696
Sist endret 24.06.2022 14:11
Prisantydning 2 350 000,-
Totalpris 2 440 858,-
Fellesutgifter 1 000,-

Beregnet totalkostnad

2 350 000,- (Prisantydning) 22 539,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 372 539,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 59 300,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 2 372 539,-)) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 68 319,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 440 858,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Praktisk, flott og lettstelt leilighet i 1. etasje. Leiligheten er 44 kvm og inneholder:
Felles gang, åpen stue- og kjøkkenløsning, lekkert bad og soverom.
Bod i kjeller på 15 kvm.
Parkeringsplass på eiet tomt.

Standard

Velkommen til Stenmalveien 7, en nyere renovert leilighet med lekkert bad. Leiligheten er praktisk og lettstelt og holder en moderne standard. Badet ble renovert i 2020 og er meget flott med grå fliser og plater på veggene. Badet har en "industri look" som er meget populært om dagen. Kjøkkenet har fått lakkert frontene i 2021, så innredningen er fresh og fin. Det er utgang fra stuen hvor man kan etablere en uteplass ved behov. Øvrige rom i leiligheten har fått nye gulv og blitt malt opp på veggene. Leiligheten er tiltalende og moderne, så her kan du flytte rett inn.
Dette kan være ditt perfekte førstegangskjøp, utleieleilighet eller pendlerbolig (3 min. til buss- og togstasjonen)

Beliggenhet

Leiligheten ligger sentralt til i et ærverdig og etterspurt boligområde, en kort spasertur unna Tønsberg sentrum. Rett på nordsiden ligger Gamle idretten med fotballbane, og et steinkast unna venter Frodeåsen og Greveskogen med Messeområde, idrettsanlegg og skoler i alle trinn. Boligen har umiddelbar nærhet til offentlig kommunikasjon via buss og tog, og det er kort vei opp til byens tak, Slottsfjellet - et historisk friluftsområde midt i byen!

Tønsberg stadion og Messeområdet på Greveskogen er spekket med aktiviteter for både store og små. Her tilbys kunstgressbaner, ishall for hockey og kunstløp, utendørs kunstisbane, idrettspark, idrettshall, treningssenter og tennisanlegg. Området har lysløype på vinterstid, og langs 1. og 2. Dammen ligger en 18- hulls bane for Frisbeegolf. I forlengelse av Greveskogen ligger Frodeåsen med utsiktspunkt over byen, turstier, åpen blandingsskog og knauser - et yndet sted for frilek i vakker natur!

Fra Greveskogen tar Grevestien deg til Ilene naturreservat, og for en litt lengre tur kan man ta seg over til Gullkronen, en fredet liten skog ved Jarlsberg Hovedgård. Langs bryggene i Tønsberg kan du nyte båtlivet og et stort utvalg av restauranter, kafeer og barer, og i Nordbyen kan du la deg sjarmere av vakker  trehusbebyggelse.

Felleskostnader

1 000 pr. mnd. Dekker felles bygningsforsikring og renter og avdrag på fellesgjeld.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:

TV og internett fra Telenor, ca. kr. 1 190 pr. mnd. Tuner/boks medfølger.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Andel fellesgjeld

22 539

Avdrag fellesgjeld

Selskapets totale lån og vilkår:

Lånenr: DNB
Type: A.
Restsaldo (pr. 23.06.2022): 90 154,-
Dato siste termin: 2028
Term pr. år: 12.
Rente: 5,85 %.

Sameie

Sameiet Stenmalveien 7, org.nr. 918 132 678, består av 4 boligseksjoner. Dette er et lite og uformelt sameie uten etablert regnskap/forretningsførsel. Utgifter/kostnader til vedlikehold, reparasjoner, forsikring mv. fordeles etter sameiebrøken eller etter annen avtale når disse oppstår. Sameiet som sådan reguleres etter eierseksjonsloven.

Tinglyst legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

- Ikke vedtatt i sameiet ennå, men ny drenering bør vurderes, samt bytte av kjellervinduer. Utbedring kan føre til økte felleskostnader.
- Hele boligen ble malt i 2021.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

Sameiet praktiserer ikke individuell nedbetaling av fellesgjeld.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Fremtind Polisenummer: 23292096

Vedtekter / husordensregler

Sameiets vedtekter følger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Dyrehold krever godkjenning av styret.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23.

Boligens areal

Primærrom: 44 kvm, Bruksareal: 44 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 44 m².
Primærrom: 44 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, stue/kjøkken, soverom og bad.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 03.06.2022 utført av takstmann Jan-Erik Rossavik. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 486 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal. Tomten er lagt med plen og gruset internvei fra parkeringen og rundt huset. Det er bygget en stor terrasse ved inngangen til felles bruk. Her sitter du med solen i ansiktet store deler av dagen til godt utpå kvelden. Parkering på boligens nordside hvor det er p-plass til alle leilighetene i bygget.

Garasje / Parkering

I henhold til sameiets vedtekter har hver seksjon lik rett til parkering på sameiets grunn og felles garasjer.

Byggemåte

Opprinnelig bygg er fra rundt 1912. Bygget er ombygget og det er etablert fire leiligheter men årgangen er ukjent. Den vurderte leiligheten ligger i 1 etasjen og det tilhører egen bod i kjeller på 15 kvm. Det er i 2018 gjort vesentlige tiltak vedrørende brann og seksjonene skal nå være godkjent basert på ferdigattest. Det er gjort en del oppgraderinger ut på 2000 tallet. Det kan nevnes bad, innvendige overflater og mindre på el-anlegget og en del på vvs-anlegget. Som det fremkommer i rapporten er det registrert flere symptomer på avvik fra normal tilstand. Men stort sett som følge av alder, bruk og forventet levetid men noe påvirket av noe fagmessig utførelse. Noen av avvikene må sees i sammenheng med den nye standardens strenge krav. En del utbedringer og oppgraderinger er påregnelig og en del av dette gjelder felles konstruksjoner. Det er ikke gitt opplysninger om det har verdt skader, problemer med skadedyr, lekkasjer eller andre forhold som kan ha vesentlig betydning for bygningsmassen tilstand. Det ble registrert mye flyvemaur inne i bygget på denne befaringen. Det må antas at boligen/leiligheten er bygget i henhold til de krav som gjaldt på søketidspunktet for oppføring og i henhold til krav fra kommunen da det er gitt ferdigattest. Dagens krav er en del strengere og avvik må da påregnes.

Utvendig
Sperretak med saltak og valm. Adkomst til stort felles gulvet loft via nedfellbar stige. Rupanel/plank som undertak er tekket med betongstein fra rundt 1980. Det er i 2020 gjort en mindre lokal utbedring grunnet lekkasje fra gradrenne på taket. Grunnet sikkerhetsmessige årsaker er tekkingen vurdert fra bakkenivå. Yttervegger i antatt stående plank fra byggetiden. Bygget er kledd om antatt rundt 1980. Bygget er trolig etterisolert men dette er ikke dokumentert. Kledningen er fra rundt 1980 og nedre del er skiftet i 2021.

Innvendig
Innvendige overflater er en del oppgradert etter hvert og sist en del i 2020/2021. På gulv: Laminat. På vegger: Malt tapet. I tak: Malte plater. Det er kun skader og unormal slitasje som blir bemerket. Eventuelle tiltak må vurderes av kjøper.

Våtrom
Badet er renover i 2020 og arbeider med gulvmembran er utført av firma. Resterende arbeider er utført av selger som er tømrer. Rommet inneholder innredning, servant, opplegg for vaskemaskin, wc og dusjnisje.

Kjøkken
Innredningen er fra mulig rundt 80-tallet. Fronter er lakkert i 2021. Innredning med hvite slette fronter. Det er montert ventilator med utlufting.

Tekniske installasjoner
Leiligheten har elektrisk oppvarming. Det er gulvvarme på badet og to panelovner var montert på denne befaringen. Varmekilders funksjon er ikke testet. El-anlegget er av ukjent årgang. Det er i 2020 en del nytt på badet, noen brytere og nye spottet i stuen. Sikringsskapet er plassert på kjøkkenet. Skru hovedsikring på 35 amp er plassert i felles skap. Det er egen hovedbryter på 63 amp. automatsikringer med 6 kurser hvor en er merket som reserve.

Tomteforhold
Byggegrunn er ukjent/ikke dokumentert. Grunnmurer er oppført i sparesteinsmurer.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 3:
- Vinduer: Vinduene har råteskader. Det er også registrert noe utettheter rundt vannrett på vinduer i stuen. Kostnadsestimat: Kr. 50 000 - 100 000,-.
- Rom under terreng: Mindre råteskader er registrert i noe treverk som står i kontakt med mur. Det er i tillegg registrert muggsopp i taket i boden tilhørende denne seksjonen som må undersøkes nærmere. Kjelleren oppleves som fuktig og det er noe spor etter treskadeinsekter. Kostnadsestimat: Kr. 10 000 - 50 000,-.
- Innvendige trapper: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Det er ikke montert rekkverk. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Enkel og slitt kjellertrapp mangle rekkverk/håndløper. Det er ikke montert håndløper i hovedtrappen.
Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000,-.
- Elektrisk anlegg: Anlegget er av ukjent årgang. Det er i 2020 en del nytt på badet, noen brytere og nye spottet i stuen. Sikringsskapet er plassert på kjøkkenet. Skru hovedsikring på 35 amp er plassert i felles skap. Det er egen hovedbryter på 63 amp. automatsikringer med 6 kurser hvor en er merket som reserve. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Terrengforhold: Terreng faller inn mot bygning. Dette gjelder rundt deler av grunnmurene. Kostnadsestimat: Kr. 10 000 - 50 000,-.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 3:
- Veggkonstruksjon: Nederste kledningsbord ved brystning er montert for tett og det er stedvis råteskader. Kostnadsestimat: Kr. 10 000 - 50 000,-.
- Takkonstruksjon/loft: Det er registrert skjevheter, svekkelser og lite lufting. Forholdene må sees i sammenheng med 110 års alder. Det er registrert en del spor eter treskadeinsekter og noe svekkede konstruksjoner. Kostnadsestimat: Kr. 10 000 - 50 000,-.
- Dører: Døren er skjev og slitt og tetter ikke tilfredsstillende. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Avtrekk i stue/kjøkken: Viften fungerer men det lekker noe luft.
- Vannledninger: Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Tg 2 settes også på det som er fornyet da det mangler dokumentasjon.
- Avløpsrør: Det er ikke påvist tilfredsstillende lufting av avløpsanlegget. Det er ikke påvist tilfredsstillende stakemulighet på avløpsanlegg. Det er påvist unormale luktforhold rundt avløpsanlegg. Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Lufting til kloakken stopper på loftet og dette fører til lukt. Kostnadsestimat: Kr. 10 000 - 50 000,-.
- Grunnmur og fundamenter: Det er registrert skjevheter og flere sprekker. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Taktekking: Det er ikke registrert noen vesentlige skader utover normal slitasje. Tg settes i hovedsak som følge av alder og oppbrukt mye av forventet levetid.
- Nedløp og beslag: Der er registrert flere dårlige skjøter og mye av forventet levetid er oppbrukt.
- Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Deler av rekkverket er skjevt og dårlig tilpasset.
- Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Skjevheter er registrert i alle gulv men er ikke å betrakte som noe vesentlig avvik lagt alder til grunn.
- Vegger og himling på bad: Baderomsplater er montert ned mot sokkelflis som over tid kan være en svak løsning.
- Gulv på bad: Det er registrert noe ujevne fuger og dels ufagmessig utførelse.
- Overflater og innredning i stue/kjøkken: Deler av innredningen er noe slitt og det er enkelte skader.
- Varmtvannstank: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år.
- Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring. Kjelleren er fuktig men det er ingen tegn til innsig av vann.
- Utvendige vann- og avløpsledninger: Da det ikke foreligger noen opplysninger og alder er ukjent kan det ikke utelukkes at vann og avløp er over 25 år hvor Tg 2 settes som følge av alder.
- Septiktank: Ingen dokumentasjon på septiktank/utførelse.

Selger opplyser om følgende i sitt egenerklæringsskjema:
- Det skal graves inn fiber i juni
- Totaltak AS og RS Vaktmestertjenester har renovert badet. Det foreligger kun dokumentasjon på arbeidene fra Totaltak AS
- Nye avløps- og vannrør på baderom er utført ved egeninnsats
- Det er saltutslag i kjeller grunnet dårlig drenering
- Observert maur om våren
- Lekkasje i gradrennen i leilighet i 2. etasje - skadene ble dekket av forsikring

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Jan-Erik Rossavik, datert: 09.06.2022.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for bruksendring fra to- til firemannsbolig, datert 29.10.2018. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tønsberg kommune opplyser at eiendommen er byggemeldt i 1913.

Takstmann opplyser om følgende:
- Slik det tolkes tegninger som er oversendt fra kommunen ser de ut til å stemme med dagens bruk. Da standarden sammenligner eiendommene med nye krav vil det alltid være avvik i henhold til gjeldene krav. Ut i fra vurderingen som er gjort er det ikke registrert noen vesentlige avvik basert på krav som gjaldt på søketidspunktet for oppføring legges til grunn.

- Det er renovert bad, utført noe arbeider på el-anlegget og oppgradert en del innvendige overflater i leiligheten. Det finnes ingen dokumentasjon foruten membran i baderomsgulvet.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Byskogen skolekrets. For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Adgang til utleie

I henhold til eierseksjonsloven §24 er det ikke tillatt med kortidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene til sameiet og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på sameiets årsmøtet. Dette gjelder ikke for fritidsboliger.

Nåværende leietaker har oppsigelsestid t.o.m. juli 2022. Leietaker ønsker å fortsette leieforholdet hvis dette er aktuelt for nye eier.

Oppvarming

- Gulvvarme på badet
- Panelovner

I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 9 836 pr. år De kommunale avgiftene betales kvartalsvis.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 458 991 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 652 369 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Eiendommen er registrert som kulturminne, med ID 07041002071.
Boligen er registrert i SEFRAK-registeret. Det vil si bygninger (i hovedsak eldre enn år 1900) som er registrert som kulturminne i det såkalte SEFRAK-registeret, men som ikke er fredet etter Kulturminneloven. I enkelte kommuner og fylker (f.eks. Finnmark) er grensen for registrering satt lenger inn på 1900-tallet. Utover det som er nevnt under 'formål' knytter det seg ingen spesielle restriksjoner til det at en bygning er SEFRAK-registrert. Mange av dem vil likevel kunne ha lokal eller regional verneverdi, og det vil som regel være lurt å kontakte regional kulturminne-myndighet også i de tilfellene der bygningen ikke er formelt meldepliktig.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område.  I henhold til kommuneplan, vedtatt 22.05.2019, er området eiendommen ligger i avsatt til boligbebyggelse. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst 04.01.1977, dagboknr. 35, gjelder: Rett for eier av Kong Oscars gate 9 å oppføre carport mot branngavl på Stenmalveien 7.

Seksjonering, tinglyst 07.12.1990, dagboknr. 18307.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Kjøleskap, komfyr og oppvaskmaskin.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til bjornar@bs-partners.no eller SMS: 46 44 56 33 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Stenmalveien 7, 3111, Tønsberg, Gnr. 1009 bnr. 369 snr. 1 orgnr. 918132678 i Tønsberg kommune

Oppdragsnummer

28-22-0155

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.