TEIE TORV

Bo lettvint i hyggelige Teiegården. Gjennomgående 3-roms selveier med gode fasiliteter. Sentralt og lave felleskost.

Ørsnesalleen 31 , 3120 Nøtterøy

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Fabian N. Paus
Fabian N. Paus Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

79%

eier sin egen bolig

45%

av eiendommene har pris over 5 mill

57%

har bolig på over 120 kvm

78%

av boligene er eldre enn 20 år

31%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 69 m²
Bruksareal 69 m²
Tomt 2 457 m² / Fellestomt
Soverom 2
Etasje 2
Byggeår 2000
Gårdsnummer 2
Bruksnummer 48
Energimerking D
FINN.no 261262412
Sist endret 02.02.2023 12:39
Prisantydning 3 890 000,-
Totalpris 3 996 269,-
Fellesutgifter 1 250,-

Beregnet totalkostnad

3 890 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 97 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 890 000,-)) -------------------------------------------------------- 106 269,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 996 269,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Leilighet i 2. etasje:
Gang, stue, kjøkken, 2 soverom og bad.

- Parkering og bod i kjeller

Standard

Gjennomgående, sjarmerende 3-roms leilighet med flere attraktive fasiliteter, som adkomst via heis, garasjeplass og stor, luftig balkong. Leiligheten ligger i attraktive Teiegården med kort vei til sjø og strand, samt Tønsberg sentrum. God planløsning, med to soverom i hver ende av leiligheten og åpen stue-kjøkken løsning med utgang til stor og fin balkong.

Høydepunkter:

- Lave felleskostnader.
- Stort bad.
- Balkong på ca. 12 kvm.
- Sjøgløtt.
- Teiegården med flere butikker i 1.etasje.
- Heisadkomst hele veien fra garasje til leiligheten.
- Garasjeplass og stor bod på ca. 5,4 kvm.
- Nærhet til Rosanes, strand og båthavn.
- Super beliggenhet på Teie Torg og kort avstand til Tønsberg sentrum.
- Ingen boplikt og leiligheten kan fint benyttes som en feriebolig.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et barnevennlig og hyggelig boligområde på Teie i Færder kommune, ca. 2 km fra Tønsberg sentrum. Fra eiendommen er det gangavstand til barnehage, barneskole og ungdomsskole (Steinerskolen ligger også i nærområdet). Idylliske Teieskogen med flotte turområder ligger i kort gangavstand og byr på god rekreasjon året rundt. Ved Teigar ungdomsskole ligger Nøtterøyhallen og et flott utendørs idrettsanlegg med en rekke fotballbaner og 400 m friidrettsbane. Fra idrettsparken er det en lysløyperunde på ca. 2,5 km i Teieskogen, som prepareres så fort forholdene tillater det.

Bussholdeplass i umiddelbar nærhet og kort vei til koselige Teie torv med bl.a. matbutikker, flere forretninger, cafeer, vinmonopol, bakeri, lege, tannlege og apotek. På Rosanes, like ved Teie sentrum og i kort gangavstand fra boligen, ligger Rosahaugparken, en idyllisk perle med store plenområder, to dammer, fotballbane og bakker som benyttes til aking om vinteren. På nedsiden av Rosahaugparken ligger også Rosanesstranda med fin badestrand og gresslette, samt Teie småbåthavn. Nøtterøy er kjent for sin vakre skjærgård og sine nydelige kyststier som går flere steder langs fjorden. Nøtterøy Golfklubbs flotte baneanlegg ligger på Hella, like ved Borgheim.

Felleskostnader

1 250 pr. mnd. Dekker felles bygningsforsikring, strøm og renhold i fellesarealer, vaktmesterkostnader, vedlikehold bygg og utstyr, heis, alarm og forretningsførsel.

Løpende felles kostnader pr. kvartal kr. 2 750,-
Avsetning fremtidig vedlikehold pr. kvartal kr. 1 000,-.

Felleskostnader dekker 25 % av 8 boligenheter og 75 % av næringsseksjon (Teiegården AS).

Kommunale avgifter og internett faktureres hver bolig direkte.

Sameie

Eierseksjonssameiet Teiegården, org.nr. 823 161 182, består av 8 boligseksjoner og 10 næringsseksjoner.

Forretningsfører i sameiet er Vestfold økonomisenter v/ Jan Tore Jahre.
Styreleder i sameiet er Terje Andersen.

Tinglyst legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

- Årsmøte for 2022 er utsatt til medio juni, for å kunne fremlegge et riktig og godkjent resultat for 2021, samt budsjett for 2022.
- Eier av seksjon 14 og 16 ønsker å bytte parkeringsplasser seg imellom - reseksjonering.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 78997935

Vedtekter / husordensregler

Sameiets vedtekter følger vedlagt i salgsoppgaven.
Hver seksjonseier har vedlikeholdsplikt for egne boder og parkeringsplasser i kjelleren.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23.

Boligens areal

Primærrom: 69 kvm, Bruksareal: 69 kvm

2. etasje:
Bruksareal: 69 m².
Primærrom: 69 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, stue, kjøkken, 2 soverom og bad.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 24.05.2022 utført av takstmann Even Kjølner. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 2 457 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Parkering i kjeller.
I henhold til sameiets vedtekter kan boligseksjonene fritt disponere parkering på fellesarealet utenom forretningenes åpningstid.

Byggemåte

Leilighet i kombinasjonsbygg med næring og boliger oppført i 2000. Leiligheten er en 3-roms selveierleilighet beliggende i 2. etasje. Leiligheten består av stue, kjøkken, to, soverom, gang og bad. Leiligheten fremstår med preg av noe bruksslitasje, og stedvise oppgraderinger bør påregnes som følge av det normale vedlikeholdsbehov.

Utvendig
Det er malte trevinduer med 2-lags glass med utvendig aluminiumsbeslag. Det er malt hovedytterdør og balkongdør i tre med utvendige aluminiumsbeslag. Terrasse med betongheller fra byggeår. Heller er montert på styrofoam over membran.

Innvendig
Det er parkett på gulv, tapet på vegger og malte plater i taket. Etasjeskille betong e.l. Det er malte fyllingsdører i leiligheten.

Våtrom
Det er fliser på vegger og malt innvendig tak. Det er flislagt gulv med elektriske varmekabler. Det er plastsluk på badet med synlig membran ned under klemring. Det er ikke noe dokumentasjon på utførelse av membran. Innredning med nedfelt servant, toalett, dusjhjørne og opplegg for vaskemaskin. Mekanisk avtrekk uten tilluft i dør.

Kjøkken
Kjøkkeninnredning med profilerte fronter. Det er benkeplate i laminat med nedfelt vaskekum. Det er opplegg for oppvaskmaskin og komfyr. Avtrekk via mekanisk avtrekksanlegg i boenheten.

Tekniske installasjoner
Det er kobberrør og rør- i rør system i leiligheten. Samleskap plassert på bad. Det er stoppekran i benkeskap på kjøkken. Der er avløpsrør i plast inne i leiligheten. Det er villavent- anlegg plassert i veggskap på kjøkken. Det er friskluftsventiler i stue og på soverom mot nordvest. Det er ikke ventil i vegg på soverom mot syd. Varmtvannstanken er på 115 liter og er plassert i benkeskap på kjøkken. El- anlegg fra byggeår. Sikringsskap er plassert i gang. Hovedkurs på 63A med 8 kurser. Det er røkvarsler i boligen og brannslukningsapparat.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 2:
- Vinduer: Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Det er bobler i folie mellom glass. Det er råteskader stedvis i utvendig belistning.
- Dører: Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå.
- Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Konstruksjonene har skjevheter. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på tettesjikt/membran.
- Overflater: Det er påvist skader på overflater. Det må påregnes noe overflateoppussing.
- Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
- Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
- Innvendige dører: Det er stedvise skader på innvendige dører.
- Vegger og himling på bad: Gjennomføring i vegg for avløp under servant fremstår som utett. Membran tettesjikt og bruk av mansjetter er ikke dokumentert.
- Gulv på bad: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker.
- Sluk, membran og tettesjikt på bad: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen.
- Sanitærutstyr og innredning på bad: Det er påvist drypplekkasje fra kran til vaskemaskin. Det er tegn til tidligere lekkasje fra servant. Ved befaring var det tørt under servant.
- Ventilasjon på bad: Våtrommet mangler styrt tilluftsventilering.
- Overflater og innredning på kjøkken: Det er påvist at overflater har noe skader.
- Vannledninger: Det mangler tettemuffer i enden av varerør på rør-i-rør- system.
- Ventilasjon: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Det er påvist avvik i ventilasjonsløsning i forhold til gjeldende krav på oppføringstidspunktet.
- Elektrisk anlegg.
- Varmtvannstank: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år.

Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga. tilliggende konstruksjoner. Dusjhjørne ligger mot felles gang og yttervegg.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Even Kjølner datert: 24.05.2022.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for forretningsgård med leiligheter, datert 09.10.2001. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Teie skolekrets. For mer informasjon om barnehager, skoler og ledige plasser- kontakt Færder kommune på tlf. 33 39 00 00.

Adgang til utleie

I henhold til eierseksjonsloven §24 er det ikke tillatt med kortidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene til sameiet og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på sameiets årsmøtet. Dette gjelder ikke for fritidsboliger.

Oppvarming

- Varmekabler på gulv i bad
- Panelovner

I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 10 470 pr. år De kommunale avgiftene betales månedlig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 650 549 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 341 977 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et område regulert til bolig/forretning/kontor, fortau, parkeringsplasser, bevaring kulturmiljø og frisikt, med plannavn "Smidsrødveien 5, Ørsnesalleen 31 m.fl.", vedtatt 21.06.2017.  I henhold til kommuneplan, vedtatt 31.01.2018, er området eiendommen ligger i avsatt til sentrumsformål, bevaring kulturmiljø, byggegrenser, andre sikringssoner og utbyggingsvolum og funksjonskrav. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Det er igangsatt planlegging som berører eiendommen, PlanID 2020001 og 2016007.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Erklæring/avtale, tinglyst 15.07.1966, dagboknr. 2527, gjelder: Avståelse av et hjørne på eiendommen til kommunen.

Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst 29.07.1971, dagboknr. 3646, gjelder: Området mellom bygningen og veiens eiendomsområde må eieren til enhver tid holde ryddig, slik at sikten ikke blir hindret. Det må heller ikke brukes til opplagsplass av noen art. Eieren må rette seg etter de påbud som vegvesenet måtte finne det nødvendig å gi av hensyn til trafikkavviklingen.

Erklæring/avtale, tinglyst 29.09.1972, dagboknr. 5130, gjelder: Rett for kommunen til å anlegge fortau.

Elektriske kraftlinjer, tinglyst 24.03.2000, dagboknr. 3632, gjelder: Rett for energiverket til å bygge, drive, vedlikeholde, fornye eller bygge om  kabelanlegg over eiendommen. Rett til nødvendig fremkomst, samt forby bebyggelse, beplantning eller oppfylling av masse på eiendommen som kan være til skade eller til hinder for vedlikeholdet.

Erklæring/avtale/seksjonering, tinglyst 22.08.2000, dagboknr. 10623, gjelder: Utomhusarealer er definert som fellesareal. Dette arealet disponeres og forvaltes av næringsseksjonene som definert i vedtektene.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Færder kommune opplyser at eiendommen har felles ledninger sammen med andre eiendommer.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Ingen.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Eiendommen selges som et dødsbo, og arvingene har begrenset med kunnskap om boligens tilstand, da de aldri har bebodd den.  Arvingene/fullmaktshaver har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 45 24 19 44 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Selger har vasket leiligheten med firma før visning. Det blir ingen ytterligere vask før overtagelse.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Ørsnesalleen 31, 3120, Nøtterøy, Gnr. 2 bnr. 48 snr. 12 orgnr. 823161182 i Færder kommune

Oppdragsnummer

28-22-0156

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.