Tømmerholtåsen

Stor & særegen enebolig med utleie - Naturskjønn beliggenhet med sol og utsikt - Skjermet frodig hage - Dobbel carport

Brattåsveien 149 , 3140 Nøtterøy

VISNINGER

9. oktober søndag kl. 14:00-15:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Bjørnar Leirdal
Bjørnar Leirdal Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

86%

eier sin egen bolig

81%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

76%

har bolig på over 120 kvm

62%

av boligene er eldre enn 20 år

42%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 245 m²
Bruksareal 295 m²
Tomt 1 268 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 2
Soverom 5
Byggeår 1973
Gårdsnummer 94
Bruksnummer 14
Energimerking F
FINN.no 261767568
Sist endret 30.09.2022 14:58
Prisantydning 5 690 000,-
Totalpris 5 848 269,-

Beregnet totalkostnad

5 690 000,- (Prisantydning) Omkostninger 142 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 690 000,-)) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 158 269,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 848 269,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Stor og innholdsrik enebolig som går over to plan. Boligen inneholder på hovedplanet: Vindfang, trapperom, lys stue med store vindusflater, kjøkken med adkomst til vaskerom, mellomgang, 4 soverom, nyere og lekkert bad.
Sokkeletasjen inneholder kjellerstue med vedovn, hobbyrom/gjesterom, vaskerom med servant og toalett, 2 boder.
Leiligheten inneholder vindfang, kjøkken, stue, soverom/alkove, bad og bod.
Stort gulvet lagringsloft som strekker seg over hele boligen.
Carport og verksted, samt to store boder.

Standard

Velkommen til Brattåsveien 149, en særegen og tøff bolig med en naturskjønn og rolig beliggenhet. Boligen er innredet med leilighet i sokkelen som har vært leid ut fram til juni. Hoveddelen går over hele 1. etg, samt deler av sokkelen. Det er gjort flere oppgraderinger underveis og sist en stort og lekkert bad fra 2017. Videre er det gjort en del oppgraderinger på el-anlegget, røropplegg, samt varmepumpe og beredere.

Du kommer inn i en romslig entré som videre tar deg inn til en stor stue. Stuen er pusset opp i nyere tid med flott tapet på vegger og lyst gulv. Stuen har store vindusflater som gir deg mye herlig lysinnslipp. Det er utgang fra stuen til en sørvendt og meget solrik terrasse. Fra stuen går du inn til et stort kjøkken. Deler av innredningen er skiftet ut og noe er av eldre dato. God plass til spisebord på kjøkkenet. Det er en delvis åpen løsning fra kjøkken til vaskerom. Dette er en praktisk løsning. Videre innover i boligen får du 4 soverom og en nyere bad. Badet er moderne og tidløst. Det er flotte fliser på gulv og vegger, samt at det inneholder innredning, servant, vegghengt wc, badekar og dusjhjørne.

Boligens sokkeletasje er delt mellom hoveddel og leilighet. Hoveddelen har kjellerstue med vedovn, vaskerom med servant og toalett, et hobbyrom med stort vindu som kan fungere som gjesterom, samt to boder for lagring.
Leiligheten ble innredet etter byggeår og har en enkel standard. Du finner en stue med store vindusflater, kjøkken, bad, bod og soverom (ikke godkjent rømningsvindu) Leiligheten har dør inn til hoveddelen, men den er blendet igjen.

Ute har du en dobbel carport. Fra carporten er det inngang til et stort verksted. Her finnes det muligheter for en hobbysnekker mm. I tillegg til verksted finnes det to store boder for lagring. Alle bodene har låsbare dører så du kan oppbevare tingene dine trygt.

Velkommen skal du være. Her får du en særegen og tøff bolig som vil være perfekt for storfamilien.

Beliggenhet

Eiendommen er beliggende i et meget barnevennlig område med gang og sykkelsti helt frem til skolen. Boligen ligger i et hyggelig nabolag med skogen som nærmeste nabo. Lang lysløype til Borgheim i umiddelbar nærhet. Golfbane, dagligvare, frisør, ungdomsskole og videregående skole ligger på Borgheim som er bare noen minutter i bil fra eiendommen. Eiendommen ligger i en blindvei med lite til ingen biltrafikk forbi. Eiendommen ligger svært barnevennlig til.

Vannet ligger i umiddelbar nærhet og det er muligheter for leie av båtplass. Det er gode rekreasjons- og treningsmuligheter i nærheten.

Det er gode forbindelser inn til Tønsberg, bussholdeplassen ligger rett ved eiendommen der det er overgang til jernbane eller buss. Bussen går direkte til Høgskolen i Vestfold (Bakkenteigen) og videre til Horten.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:

Tv og internett fra Telenor - ca. kr. 1 100,- pr. mnd.
Årlig betaling for snømåking/vedlikehold vei utgjør ca. kr. 3 000,-.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 79625082

Boligens areal

Primærrom: 245 kvm, Bruksareal: 295 kvm

Underetasje/kjeller:
Bruksareal: 134 m².
Primærrom: 108 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjellerstue, kjøkken, soverom, hobbyrom, bad og wc.
Sekundærrom: 26 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: 3 boder.

1. etasje:
Bruksareal: 161 m².
Primærrom: 137 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, gang, trapperom, stue, kjøkken, bad, vaskerom og 4 soverom.
Sekundærrom: 24 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod, verksted og kott.

Takhøyden i kjeller er varierende med 193 cm på det laveste og 245 cm på det høyeste. En del av P-rom arealene i kjeller har for lite lysflate inn på rommene, flere vinduer er for små og det er for lang avtale opp til vinduene. Deler av P-rom arealene har takhøyde under 200 cm.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 09.05.2022 utført av takstmann Jan-Erik Rossavik. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 268 kvm, Eierform: Eiet tomt
Stor, frodig og skjermet tomt som gir deg meget gode solforhold. Tomten er på 1268 kvm, har opparbeidet plenarealer, samt bed, busker og trær. Tomten er forholdsvis lettstelt til å være frodig. Det er plantet mye stauder som klarer seg selv og krever lite arbeid. Tomten har flere platåer som gir mange muligheter for den kreative med grønne fingre. Gårdsplassene er gruset, både utenfor hoveddelen og leiligheten. Internveiene er steinlagt og det er etablert en hellelagt sti. Det er bygget espalier hvor planter kan vokse seg store og fine.
Rundt boligen finner du flere solrike uteplasser og terrasser. Her er det bare å flytte seg etter solen. Morgenkaffen tar du utenfor inngangen hvor det er en stor uteplass, samt et hyggelig fuglebad. Eiendommen ligger tilbaketrukket og skjermet for innsyn. Den er svært barnevennlig med lite til ingen biltrafikk forbi. Her kan både store og små kose seg.

Garasje / Parkering

Bilen parkerer du trygt i egen dobbel carport, samt i gårdsplassen. Det er plass til flere biler i gårdsplassen.

Byggemåte

Opprinnelig eldre bygg som rundt 1973 er tilbygget i to plan og lite er igjen fra opprinnelsen. Det er gjort en del oppgraderinger etter hvert. Nyere oppgraderinger gjelder bad, en del av innvendige overflater, noe på el-anlegget, noe på vvs-anlegget, varmepumper og beredere. Som det fremkommer i rapporten er det registrert flere symptomer på avvik fra normal tilstand. Men stort sett som følge av alder, bruk og forventet levetid. Noen av avvikene må sees i sammenheng med den nye standardens strenge krav. En del oppgraderinger, utbedringer og vedlikehold må påregnes. Det må antas at boligen/leiligheten er bygget i henhold til de krav som gjaldt på søketidspunktet for oppføring. Dagens krav er en del strengere og avvik må da påregnes.

Utvendig
Sperretak med saltak form og adkomst til gulvet loft via nedfellbar stige i gang og verksted. Takkonstruksjonen er fra 1954 og 1973. Rupanel som undertak er tekket med glasert stein. Tekkingen er besiktiget fra bakkenivå og ved kontroll under takstein på to steder. Yttervegger i bindingsverk med antatt 10 cm isolasjon. Yttervegger er utvendig panelt med kledning fra byggeåret.

Innvendig
Innvendige overflater er i hovedsak eldre men den del oppgraderinger er gjort siste årene. Dette gjelder i hovedsak stuen og enkelte andre overflater. Mindre overflatebehandlinger skal utføres etter denne befaringen. På gulv: Laminat, belegg og fliser. På vegger: Malt tapet/plater, noe tapet og panel. I tak: I hovedsak takessplater.

Våtrom
Bad i kjelleren er fra byggeåret. Rommet inneholder opplegg for vaskemaskin, badekar, dusjplass, utslagsvask og wc.
Bad i hovedetasjen som er utvidet og renovert i rundt 2017. Det er fremlagt egen perm med dokumentasjon. Rommet inneholder innredning, servant, vegghengt wc, badekar og dusjhjørne.
Vaskerommet er fra byggeåret. Belegget er av nyere årgang. Rommet inneholder opplegg for vaskemaskin, eldre innredninger og utslagsvask.

Kjøkken
Kjøkken i kjeller er fra byggeåret. Innredning med lyse slette fronter. Det er montert ventilator over kokesonen. Kjøkken i hovedetasje er fra byggeåret og er kosmetisk oppgradert mulig rundt 2015. Innredning med hvite slette fronter. Det er montert ventilator over kokesonen.

Spesialrom
Toalettrom av eldre årgang. Rommet inneholder skap, vask og wc. Det er lufteluke i taket. Det er belegg på gulv ellers malte overflater.

Tekniske installasjoner
Boligen varmes opp via et ildsted, to varmepumper og gulvvarme på to bad og i stue. Varmepumper er fra 2022, gulvvarme på et bad fra 2017 og rundt 2019 i stuen. Ellers er varmekilder av eldre årgang. Varmekilder er opplysninger fra oppdragsgiver og funksjon er ikke testet. El-anlegget er i hovedsak fra byggetiden men en del arbeider er utført i 2017. Dette gjeldet, nye automatsikringer i boligen, nytt el-anlegg på badet og rettet feil etter tilsyn tidlig i 2017. Dette er et dødsbo så det foreligge lite opplysninger men det er fremlagt en del dokumentasjon. Sikringsskap er plassert i vindfanget og et skap er plassert på verkstedet. Skap i hoveddel med 16 automatsikringer. Hovedsikring på 63 amp. Skal på verksted har 4 automatsikringer og Hovedsikring på 40 amp.

Tomteforhold
Grunnmurer er oppført i leca og betongblokker. Det er støpte kjellergulv. Trolig ligger det en eldre septik på eiendommen som er sanert ved tilkobling til offentlig kloakk.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 3:
- Utvendige trapper: Det er ikke montert rekkverk. Kostnadsestimat: Kr. 10 000 - 50 000,-.
- Bad i underetasje: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Kostnadsestimat: Kr. 100 000 - 300 000,-.
- Terrengforhold: Terrenget ved inngang til svalgang har motfall som fører til at vann trykker mot grunnmurer. Kostnadsestimat: Kr. 10 000 - 50 000,-.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 2:
- Veggkonstruksjon: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Forholdene må sees i sammenheng med datidens byggeskikk. Det er stedvis registrert råteskader og sydveggen er i dårlig forfatning. Kostnadsestimat: Kr. 50 000 - 100 000,-.
- Takkonstruksjon/Loft: Det er på opprinnelig del registrert lite lufting mellom isolasjon og undertaket. Det er ellers registrert noen fuktmerker men ingen tegn til lekkasjer. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Vinduer: Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Karmene i vinduer er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. En del vinduer er slitte hvor kjellervinduer og flere på sydveggen er mest belastet. Kostnadsestimat: Kr. 50 000 - 100 000,-.
- Dører: Det er ikke registrert noen vesentlige skader. Tg settes i hovedsak som følge av alder. Kostnadsestimat: Kr. 10 000 - 50 000,-.
- Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverk er ikke barnesikkert i henhold til dagens krav
for avstand mellom spiler. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på tettesjikt/membran. Det er i tillegg flere avskallinger og noe rust på rekkverket. Kostnadsestimat: Kr. 50 000 - 100 000,-.
- Utvendige trapper: Trappen er skjev, slitt og rekkverket tilfredsstiller ikke krav. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Overflater: Det er registrert bom på enkelte fliser og deler av overflatene er noe slitte. Utleiedel og deler av kjelleren er mest belastet. Kostnadsestimat: Kr. 50 000 - 100 000,-.
- Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Innvendige dører: Vurderingen er basert på alder. Det er registrert noe skjevheter og noe slitasje men ingen vesentlige skader.
Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Ventilasjon på bad i 1. etasje: Det mangler styrt tilluftsventilering. Kostnadsestimat : Under kr. 10 000,-.
- Overflater og konstruksjoner på wc: Noe slitte overflater hvor belegget er mest belastet. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Septiktank: Ingen dokumentasjon på septiktank/utførelse. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Taktekking: Det er i hovedsak ikke registrert noen vesentlige skader utover normal slitasje. Tg settes som følge av alder og oppbrukt mye av forventet levetid.
- Nedløp og beslag: Vurderingen er basert på alder.
- Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Det er registrert noe skjevheter og slitasje men ingen vesentlige skader.
- Andre utvendige forhold: Vurderingen er i hovedsak basert på alder og svekkelser etter 49 år.
- Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Dette gjelder i hovedsak fra gang og til enden av stuen. Forholdene er ikke å betrakte som et vesentlig konstruksjonsmessige negativt avvik.
- Pipe og ildsted: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på pipe.
- Rom under terreng: Det er registrert noe kondens inne i hullet som ble boret men ingen råteskader.
- Innvendige trapper: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav.
- Gulv på vaskerom: Krav til fall (høydeforskjell) er ikke oppfylt, men det er fall til sluk.
- Sanitærutstyr og innredning på vaskerom: Vurderingen er basert på alder.
- Overflater og innredning på kjøkken: Innredningen er slitt men det er ikke registrert noen vesentlige skader.
- Avtrekk kjøkken: Ventilatoren har redusert effekt.
- Overflater og innredning på kjøkken: Deler av innredningen er noe slitt og en front har noe svellskader.
- Vannledninger: Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.
- Avløpsrør: Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.
- Elektrisk anlegg: El-anlegget er i hovedsak fra byggetiden men en del arbeider er utført i 2017. Dette gjeldet, nye automatsikringer i boligen, nytt el-anlegg på badet og rettet feil etter tilsyn tidlig i 2017. Dette er et dødsbo så det foreligge lite opplysninger men det er fremlagt en del dokumentasjon. Sikringsskap er plassert i vindfanget og et skap er plassert på verkstedet. Skap i hoveddel med 16 automatsikringer. Hovedsikring på 63 amp. Skal på verksted har 4 automatsikringer og Hovedsikring på 40 amp.
- Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
- Grunnmur og fundamenter: Det er registrert noe skjevheter, mindre sprekker og enkelte avskallingen. Det er i hovedsak ikke registrert noen vesentlige skader utover normal slitasje.
- Utvendige vann- og avløpsledninger: Det foreligger ingen dokumentasjon på utførelse eller årgang.

Det er pga. bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone på bad i kjeller.

Selger opplyser om følgende i sitt egenerklæringsskjema:
- Kan være fukt på bad i kjeller
- Tett avløpsrør ble spylt åpent for ca. ett år siden
- Noe dårlig drenering på vestsiden av huset

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Jan-Erik Rossavik, datert: 08.06.2022.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse for tilbygg og ombygging av bolig, datert 17.01.1978. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Takstmann opplyser at det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Rominndeling er endret i hovedplanet som i hovedsak gjelder utvidelse av bad og et soverom som er fjernet. Kjelleren stemmer ikke med dagens bruk og to boder står som ikke utgravet. Da standarden sammenligner eiendommene med nye krav vil det alltid være avvik i henhold til gjeldene krav. Ut i fra vurderingen som er gjort er det ikke registrert noen vesentlige avvik basert på krav som gjaldt på søketidspunktet for oppføring legges til grunn.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Brattås skolekrets. For mer informasjon om barnehager, skoler og ledige plasser- kontakt Færder kommune på tlf. 33 39 00 00.

Adgang til utleie

Eiendommen har utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

Boligen varmes opp via et ildsted, to varmepumper og gulvvarme på to bad og i stue.
I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 22 000 kwh. Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 22 000,- pr. år. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 24 889 pr. år De kommunale avgiftene betales månedlig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 182 088 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 255 518 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område. I henhold til kommuneplan, vedtatt 31.01.2018, er området eiendommen ligger i avsatt til boligbebyggelse. For ytterligere opplysninger, vennligst ta kontakt med megler.

Færder kommune opplyser at det er igangsatt planlegging, som ikke direkte berører eiendommen - 2020006 Tømmerholt Gård. Formålet med reguleringen er å tilrettelegge for utbygging av ny boligbebyggelse og næring/forretning på GBNR. 94/3.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Rettighet på eiendommen GBNR. 94/3:
Bestemmelse om veg, tinglyst 11.06.1954, dagboknr. 1288: Bruksrett for eiendommen GBNR. 94/14 til opparbeidet vei mot syd til hovedvei.

Rettighet på eiendommen GBNR. 94/12:
Bestemmelse om vannrett, tinglyst 30.06.1956, dagboknr. 1622, gjelder: Rett til vann fra vannkilde på eiendommen GBNR. 94/12.
Bestemmelse om vann og kloakk, tinglyst 14.03.2019, dagboknr. 311000, gjelder: Rett for GBNR. 94/14 til å ha stikkledninger for vann og avløp etter følgende trase som vist på kart på eiendommen GBNR. 94/12 og 94/13. GBNR. 94/12, 13 og 14 er i fellesskap ansvarlig for ledningenes drift og vedlikehold. Hver eiendom står ansvarlig for sine stikkledninger. Der det er felles for eiendommene skal utgiftene deles likt mellom de tre husstandene.

Rettighet på eiendommen GBNR. 94/13:
Bestemmelse om vann og kloakk, tinglyst 14.03.2019, dagboknr. 311000, gjelder: Se ovennevnte servitutt med samme dagboknummer.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen har adkomst fra privat vei.
Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp.

Fullmaktshaver opplyser at det er septiktank på eiendommen, men denne er ikke i bruk da eiendommen er tilkoblet det kommunale ledningsnettet.

Færder kommune opplyser at eiendommen har felles ledninger sammen med andre eiendommer.

Offentligrettslig pålegg

VIB opplyser at det ble ført tilsyn med fyringsanlegget 30.05.2022. Det ble ikke avdekket avvik på adkomst for feiing.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Oppvaskmaskin og komfyr.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Eiendommen selges som et dødsbo, og arvingene har begrenset med kunnskap om boligens tilstand, da de aldri har bebodd den. Arvingene/fullmaktshaver har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til bjornar@bs-partners.no eller SMS: 46 44 56 33 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.

(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Brattåsveien 149, 3140, Nøtterøy, Gnr. 94 bnr. 14 i Færder kommune

Oppdragsnummer

28-22-0162

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.