Ringshaug

Bo med nærhet til sjø & skog - Moderne & lekker bolig - Skjermet uteplass med sol & utsikt - Flytt rett inn!!

Ringshaughøyden 4 , 3153 Tolvsrød

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Bjørnar Leirdal
Bjørnar Leirdal Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

78%

eier sin egen bolig

9%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

45%

har bolig på over 120 kvm

55%

av boligene er eldre enn 20 år

45%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 140 m²
Bruksareal 145 m²
Tomt 249 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 2016
Gårdsnummer 91
Bruksnummer 49
Energimerking C
FINN.no 261767504
Sist endret 29.09.2022 12:33
Prisantydning 6 690 000,-
Totalpris 6 871 269,-

Beregnet totalkostnad

6 690 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 167 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 690 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 181 269,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 871 269,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Enebolig i kjede som inneholder følgende:
1. etasje: Entré/hall med trapp opp, 3 soverom hvorav det ene soverommet også kan brukes som stue (2 av soverommene har utgang
til hagen og ett har skyvedørsgarderobe), praktisk vaskerom med skyllekum, stort lekkert bad med opplegg for boblekar.

2. etasje: Åpen kjøkkenløsning fra HTH med integrerte hvitevarer fra Siemens inkl. vinskap, stor spiseplass, stue med peisovn samt utgang til stor deilig terrasse på ca. 46 kvm. Bad/wc med dusj. Soverom/kontor.
Utvendig bod og carport.

Standard

Velkommen til Ringshaughøyden 4, en nyere oppført og RÅlekker enebolig i kjede - svært innholdsrik bolig med gode romløsninger!
2. etasje må fremheves med sin romslige planløsning og luftige preg. Store og flotte vinduer som slipper inn masse deilig lys samt at man enkelt kan nyte den fine utsikten! Ekstra god takhøyde i stuen, gir mye luft og en ekstra god romfølelse! Stilrent og moderne preg hvor det er listfritt i overgang himling og vegg. Moderne og tiltalende kjøkkeninnredning fra kvalitetsmerke HTH med alt av integrerte hvitevarer som steketopp, vinskap, komfyr og mikro i riktig høyde, samt oppvaskmaskin. Kjøkkenet ligger i åpen løsning og i tilknytning til stor spisestue, hvor man kan dekke langbord til hyggelige lag for familie og venner. Praktisk arbeidsøy på kjøkkenet med integrert steketopp og vifte i rustfritt stål ned fra himlingen. Arbeidsøyen fungerer ideelt for kokkelering, anretning samt lekselesing med barna - et naturlig samlingspunkt for store og små. Utgang fra spisestuen til stor terrasse via flotte glassdører. Det er screens på noen av vinduene som kan programmeres og styres via telefon.

Nede i 1. etasje finner du et svært lekkert dusjbad med dobbel servantinnredning hvor servantene er plassert oppå benken. Flott speil med belysning og tøft blandebatteri type Bathco. Veggmontert toalett, type Wilroy&Boch. Badet er flislagt på gulv og vegger med delikate fliser. Stort lekkert bad med badekar. Baderommet i 2. etasje er innredet i stil og i tråd med badet nede. I 1. etasje finner du i tillegg 3 gode soverom. 2 av rommene har utgang til skjermet uteplass. Det ene rommet kan fungere utmerket som tv-stue ved behov.

Innvendig trapp er av lekkert design, med stilig rekkverk.
Foruten at boligen er svært funksjonell og innholdsrik, vil vi fremheve interiøret - gjennomført, delikat og lekkert.
Her kan man flytte rett inn i en nyere og moderne bolig - velkommen!

Beliggenhet

Nydelig beliggende ved skogen og med noe utsikt til sjøen. Meget solrikt og barnevennlig villastrøk. Kun få minutter til sjøen og Ringshaug badestrand. Du har også gåavstand til Skallevoldstranda.
Ringshaug er et populært boligområde - perfekt for alle aldre! Fine barnehager og barne- og ungdomsskole i umiddelbar nærhet. Kort vei til Tolvsrødsenteret og Olsrød Park med alt av sentrumsfunksjoner, apotek, frisører, post, bank, dagligvare og andre gode shoppingmuligheter. Her finnes også hyggelig kafé som serverer nydelig kaffelatte.
På Olsrødsenteret er det badeland og treningssenter. Rett i nabolaget finnes nydelige tur- og friluftsområder, ideelt for gåturer, løping og sykling. Herlig kyststi fra Ringshaugstranden mot Skallevold og Karlsvika. Fantastiske friområder for de som setter pris på turer i skog og mark - grilling i friluft og fisking. Her finnes utallige muligheter for den aktive.
Ellers god busskommunikasjon med Tønsberg sentrum.
Her vil man trives! Velkommen!

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:

TV og internett fra Viken Fiber/Altibox, ca. kr. 1 060,- pr. mnd.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Forsikring

Tryg Polisenummer: 7419713

Boligens areal

Primærrom: 140 kvm, Bruksareal: 145 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 75 m².
Primærrom: 70 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, stue, 2 soverom, bad og vaskerom.
Sekundærrom: 5 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Utvendig bod.

Bod med utvendig adkomst er summert sammen med boligen, da den er vurdert til å høre til boligens hoveddel i henhold til "Takstbransjens retningslinjer ved arealmåling".

2. etasje:
Bruksareal: 70 m².
Primærrom: 70 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom, kjøkken, stue, soverom og bad.  

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 07.06.2022 utført av takstmann Even Kjølner. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 249 kvm, Eierform: Eiet tomt
Lettstelt og pen hage som er anlagt med plen, hekk og prydbusker. Hagen og uteplassene er skjermet for innsyn og har meget gode solforhold. Hellelagt gangvei inn til inngangen. Gårdsplassen og innkjørselen er gruset.

Denne matrikkelenhet har 1/16 andel i: GBNR. 91/52 og 54 i Tønsberg kommune.

Garasje / Parkering

Bilen parkerer du trygt i egen carport, samt i gårdsplassen.

Byggemåte

Enebolig fra 2016 oppført i tre over støpt plate på mark. Boligen er over to etasjer og har utgang til platting på ca. 30 kvm og terrasse på ca. 44 kvm. Under terrasse er det carport og en utvendig bod. Boligen inneholder entre, trappegang, to bad, vaskerom, to stuer, kjøkken og tre soverom. Boligen fremstår som relativt ny med kun normal bruks og aldersslitasje. Det er registrert enkelte riss og sprekker i overgang vegg/tak og hjørner. Dette er normalt i nyere bygg som følge av bevegelser i bygget de første årene etter at det er tatt i bruk. For øvrig henvises det rapportens enkelte punkter med tilstandsgradering av hver bygningsdel.

Utvendig
Taket er tekket med asfalt takpapp. Nedløp og beslag i plastbelagt stål. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår og liggende bordkledning. Takkonstruksjonen har sperrekonstruksjon i tre. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Bygningen har malt hovedytterdør og malte balkongdører i tre. Terrasse og platting i tre.

Innvendig
Det er parkett og fliser på gulv. Det er malte plater på vegger og mate plater i himlinger. Etasjeskiller er av trebjelkelag. Boligen har isolert stålpipe og vedovn. Innvendig trapp i tre. Innvendig har boligen malte glatte dører.

Våtrom
Vaskerom med fliser på gulv og malte plater på vegger. Rommet er innredet med vask og opplegg for vaskemaskin. Sluk i plast.
Bad i 1. etasje med fliser på gulv og vegger. Badet er innredet med to servanter på innredning, dusjhjørne, badekar og vegghengt toalett. Sluk i plast. Bad i 2 etasje med fliser på gulv og vegger. Det er malt innvendig tak. Rommet er innredet med dusjhjørne, servant på innredning og vegghengt toalett. Det er sluk i plast.

Kjøkken
Kjøkkeninnredning med glatte fronter og laminat benkeplate. Kjøkkenet har integrert kjøleskap, fryseskap, oppvaskmaskin, komfyr, induksjonstopp , vinskap og micro. Avtrekk over induksjonstopp via balansert anlegg.

Tekniske installasjoner
Vannledninger er av plastrør (rør i rør) og kobber. Det er avløpsrør av plast. Bygningen har balansert ventilasjon. Varmtvannstanken er på ca. 200 liter og er plassert på vaskerom. Sikringsskap med automatsikringer plassert på vaskerom. Hovedsikring på 40 A med 13 kurser. Det foreligger samsvarserklæring på anlegget. Det er røykvarslere og brannslukningsapparat i boligen.

Tomteforhold
Drenering med drenerende masser rundt boligen. Det er støpt plate på mark. Støttemurer i stablet stein. Det er tilnærmet flat tomt opparbeidet med plen og gruset innkjørsel. Bygningen har utvendig avløpsrør av plast og vannledning av plast (PEL) som er tilknyttet offentlig vann og avløp via private stikkledninger.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 2:
- Nedløp og beslag: Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur.

Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga. tilliggende konstruksjoner på vaskerom og bad i 1. etasje.

Selger opplyser om bl.a. følgende i sitt egenerklæringsskjema:
- Badekar er installert ved egeninnsats
- Lekkasje fra terrasse og ned i carport ble utbedret av utbygger

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Even Kjølner datert: 08.06.2022.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for enebolig i rekke, datert 02.12.2016. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Ringshaug skolekrets. For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

- Varmekabler
- Vedfyring
- Strøm/elektrisitet/panelovner

I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 14 000 kwh. Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 14 000,- pr. år. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 12 745 pr. år De kommunale avgiftene betales kvartalsvis.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 200 782 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 322 813 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et område regulert til frittliggende småhusbebyggelse med plannavn "Del av Rønningen", vedtatt 04.02.2015. I henhold til kommuneplan, vedtatt 22.05.2019, er området eiendommen ligger i avsatt til boligbebyggelse og veg. For ytterligere opplysninger, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Selger har mottatt varsel om oppheving av reguleringsplan for deler av Rønningen - felt B2, B3, B8 og G1.
Dersom deler av reguleringsplanen oppheves er det bestemmelser og formål i kommuneplanens arealdel som blir gjeldende for området. Ved ev utbygging vil det måtte søkes fradeling som i uregulerte områder i henhold til plan- og bygningsloven og bestemmelsene i kommuneplanens arealdel. Adkomst skal også avklares i en slik prosess.

Selger har også mottatt nabovarsel for eiendommen GBNR. 91/46.
Varselet gjelder søknad om oppføring av tre eneboliger på felt B11, fire eneboliger i kjede, samt én enebolig på felt B10.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Erklæring/avtale, tinglyst 25.01.2017, dagboknr. 77591, gjelder: Eiendommene GBNR. 91/46, 48, 49, 50 og 51 har en stedsvarig rett og plikt til å drifte, vedlikeholde og fornye felles privat vann- og spillvannsledning over eiendommen.
Erklæring/avtale, tinglyst 25.01.2017, dagboknr. 77660, gjelder: Eiendommene GBNR. 91/46, 48, 49 og 50 erklærer at GBNR. 91/44 har en stedsvarig rett og plikt til å drifte, vedlikeholde og fornye sin private lavspentkabel (og spillvannsledning med tilsvarende trasé) over GBNR. 91/48, 49 og 50.
Erklæring/avtale, tinglyst 25.01.2017, dagboknr. 77620, gjelder: Eiendommene GBNR. 91/46, 48, 49, 50 og 51 har en stedsvarig rett og plikt til å drifte, vedlikeholde og fornye fiber- og lavspentkabel over eiendommen.
Elektriske kraftlinjer, tinglyst 15.02.2017, dagboknr. 142204, gjelder: Rett for nettselskapet til å bygge, drive, vedlikeholde og fornye/bygge om et 22 kv kabelanlegg over eiendommen, samt rett til nødvendig fremkomst over eiendommen. Også rett til å forby bebyggelse, beplantning eller oppfylling av masse på eiendommen som kan være til skade eller til hinder for vedlikeholdet av kabelanlegget. Eier av eiendommen er ansvarlig for skader som kan påføres kablene.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Offentligrettslig pålegg

VIB opplyser at det ble ført tilsyn med fyringsanlegget 12.02.2021.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Integrert komfyr, mikro, oppvaskmaskin, kjøleskap, 2 fryseskap, vinskap, platetopp og trykkimpregnerte utemøbler og plantekasse.
Innredning/hyllesystem på vaskerom medfølger ikke.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til bjornar@bs-partners.no eller SMS: 46 44 56 33 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.

(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Ringshaughøyden 4, 3153, Tolvsrød, Gnr. 91 bnr. 49 i Tønsberg kommune

Oppdragsnummer

28-22-0173

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.