Nøtterøy

Moderne leilighet mot vest! Garasje, VB-varme og delikate F-arealer! Basseng, trimrom, tropisk hage, gjesteleilighet++

Hellaveien 12E , 3140 Nøtterøy

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Preben Rakfjord
Preben Rakfjord Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

41%

eier sin egen bolig

83%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

32%

har bolig på over 120 kvm

75%

av boligene er eldre enn 20 år

19%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 75 m²
Bruksareal 80 m²
Tomt 9 999 m² / Fellestomt
Soverom 2
Etasje 2
Byggeår 2020
Gårdsnummer 124
Bruksnummer 135
Energimerking C
FINN.no 261767488
Sist endret 15.08.2022 10:27
Prisantydning 4 990 000,-
Totalpris 5 123 769,-
Fellesutgifter 6 407,-

Beregnet totalkostnad

4 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 124 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 990 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 133 769,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 123 769,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Leilighet i 2. etasje inneholder:
Hall, stue og kjøkken i åpen løsning, 2 soverom, bad/wc/vaskerom og separat wc.
- Innvendig bod
- Bod og parkering i felleskjeller.

Fellesområdene med trimrom, innendørs tropisk hage, felles selskapslokale/lounge med svært godt utstyrt kjøkken, innendørs motstrømbasseng og utendørs Jacuzzi på fellesterrassen må fremheves. Sameiet har også en egen gjesteleilighet! Perfekt når man blir mange på besøk!

Standard

Nesten splitter ny leilighet med god standard beliggende i 2. etasje med trappefri adkomst via heis. Bilen står tørt og varmt i felles garasjekjeller, EL-billader medfølger!
Leiligheten er en gjennomgående endeleilighet med balkong ut mot vest. Flott utsikt utover omkringliggende omgivelser og Nøtterøy Golfbane.

- Leiligheten er betydelig oppgradert i forhold til den opprinnelige standarden!

Man kommer inn i en romslig entré med skyvedørgarderobe med speil. Fra entreen er det videre adkomst til to soverom, hvorav ett har skyvedørsgarderobe. Bad med opplegg for vaskemaskin/tørketrommel, samt separat wc. Praktisk bod ved hovedsoverommet.¨
 Denne leiligheten har et meget koselig og delikat kjøkken som er i åpen løsning med stuen. Her er det godt med både skap- og benkplass. Videre er kjøkkenet velutstyrt og har integrerte hvitevarer som medfølger. Stuen er romslig og møbleringsvennlig. Her har man plass til både stor salong, samt spisestue og tv-møbler. Fra stuen og kjøkkenet er det direkte utgang igjennom flott balkongdør med glass til den vestvendte og overbygde balkongen - perfekt for den som er glad i sol og varme! På to vinduer i stuen og på vinduet i ett soverom er det montert praktiske screens.

Leiligheten er meget praktisk innredet og oppleves som lys og romslig med flotte parkettgulv og gjennomgående delikate materialvalg! Det er bod vis-a-vi parkeringsplassen.

Fellesområdene med trimrom, innendørs tropisk hage, felles selskapslokale/lounge med svært godt utstyrt kjøkken, innendørs motstrømbasseng og utendørs Jacuzzi på fellesterrassen må fremheves. Sameiet har også en egen gjesteleilighet! Perfekt når man blir mange på besøk!

Velkommen til visning i flotte omgivelser! Leiligheten og fellesarealene må oppleves for riktig inntrykk, dette er unikt og gjennomført konsept som vil appellere!

Beliggenhet

I kort avstand fra leilighetene har du et utvalg av servicetilbud til hverdagens behov, bl.a. Rema 1000 og Nøtterøy Bakeri med kun noen få minutters gange. På Teie torv finnes flere matbutikker, blomsterutsalg, frisører, klesbutikker, apotek og vinmonopol. Alt du trenger for en enklere hverdag. Nøtterøy kulturhus ligger et steinkast unna og setter opp mange flotte konserter og forestillinger gjennom året. Som nærmeste nabo ligger Nøtterøy golfbane. Et stort, grønt rekreasjonsområde med flott natur. Det går en 4,5 km lang tursti og lysløype fra Borgheim til Tømmerholt og her er det nypreparerte skispor på vinterstid - perfekt for deg som vil nyte naturen.

Vil du heller ligge på et svaberg eller ta en svømmetur har du Hellastranda bare noen minutter unna. En av de fineste badeplassene på vestsiden av Nøtterøy! I tilknytning til stranden ligger en stor gresslette hvor hvitveisen blomstrer for fullt på våren. Et idyllisk sted for piknik med familie eller venner. I samme område ligger også Hella Båthavn hvor det er mulig å leie båtplass. Fra Borgheim går det buss ca. 8 ganger pr. time til Tønsberg sentrum. Byen har et godt utvalg av butikker og servicetilbud. Mange av butikkene er samlet under taket på Farmandstredet, men det finnes også flere hyggelige butikker og kafeer i smågatene rundt Torvet. Videre nedover til brygga finner du et bredt utvalg av restauranter for enhver smak - her er det hyggelig og stemningsfullt sommer som vinter.

Felleskostnader

6 407 pr. mnd. Dekker TV/bredbånd, kommunale avgifter, div. honorarer, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold og andre drifts kostnader. Vannbåren varme og tappevann ( A-konto kr 500,-)

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:

TV og internett inkludert i fellesutgifter.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Sameie

Sameiet Signaturhagen Nøtterøy, org.nr. 824 940 312, består av 47 boligseksjoner.

Forretningsfører i sameiet er OBOS.
Styreleder i sameiet er Trond Crame.

For å sikre bomiljøet er Sameiet Signaturhagen Nøtterøy aldersklausulert. Eldste sameier og/eller husstandsmedlem skal være minst 50 år, og ikke ha hjemmeboende barn. Sameiets styre kan dispensere fra Aldersklausulen når spesielle grunner tilsier det.

Tinglyst legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

Forsikring

Tryg Forsikring Polisenummer: 7289650

Regnskap

Inntekter: Driftsinntekter i 2021 var til sammen kr. 2 501 730,-. Dette er høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak avregning vann/oppvarming.

Kostnader: Driftskostnadene i 2021 var til sammen kr. 2 909 164,-. Dette er høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak energiforbruk.

Resultat: Årets resultat fremkommer i resultatregnskapet som et underskudd på kr. 406 856,- og foreslås dekket ved overføring fra egenkapital.

Vedtekter / husordensregler

Sameiets vedtekter, husordensregler og designmanual følger vedlagt i salgsoppgaven.
Designmanualen skal være en veileder slik at sameiet fremstår som enhetlig, og inneholder bestemmelser om beplantning, terrasserekkverk, møbler, parasoller, markiser, belysning og terrassedekker.

Seksjon 30 har eksklusiv bruksrett i 30 år til utvendig parkeringsplass merket på vedlagte utomhusplan i tråd med eierseksjonslovens § 25.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt. Innvendig og utvendige fellesarealer kan ikke benyttes til opphold av dyr, kun nødvendig adkomst til og fra seksjonene og til garasjeanlegg.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23.

Boligens areal

Primærrom: 75 kvm, Bruksareal: 80 kvm

2. etasje:
Bruksareal: 80 m².
Primærrom: 75 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hall, stue/kjøkken, 2 soverom, bad/wc/vaskerom og wc.
Sekundærrom: 5 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod.

Bod i kjeller på ca. 5 m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 08.06.2022 utført av takstmann Tore Rønning. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 9 999 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Parkering i felles garasjekjeller. - El-billader medfølger.
Bod vis-a-vi parkeringsplassen.

Byggemåte

Seksjonert leilighet beliggende i 2. etasje i flermannsbolig oppført i mur/betong og tre i 2019/-20. Utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator i tilknytning til bad. Ingen unormale forhold vedrørende fukt påvist. Hulltaking er ikke utført fordi baderommet er bygd som prefabrikkert baderomskabin.

Utvendig
Vinduer og dører i tre. Veranda/balkong i betong og stål. Utvendige fasader, felles arealer m.m. er sameiets felles ansvar.

Innvendig
Parkett og fliser på gulv. For det meste malte vegger og tak. Fliser på vegg i bad og over kjøkkenbenk. Malte tak. Nedforet systemhimling i bod. Antatt betongelementer som etasjeskiller. Bygget er opplyst utført med betongdekke og ventilert garasjerom under boligdelen. Krav til radonsperre er derfor ikke relevant. Innvendige dører i tre.

Våtrom
Bad/wc/vaskerom: Fliser på gulv og vegg. Malt tak. Inneholdende toalett, innredning med servant, dusj/vegger, opplegg til vaskemaskin. Plastsluk/hjørnesluk. Ventilering via avtrekksventil i tak samt luftespalte i dør (balansert ventilasjon).

Kjøkken
Kjøkkeninnredning i malt utførelse. Stein benkeplate med nedfelt kum. Integrerte hvitevarer. avtrekk via balansert anlegg.

Spesial rom
Toalettrom: Fliser på gulv. Malte vegger og tak. Inneholdende toalett og innredning med servant. Ventilering via avtrekksventil i tak samt luftespalte i dør (balansert ventilasjon).

Tekniske installasjon
Innvendige vannledning i plast (rør i rør). Innvendige avløpsrør av plast. Ventilering med balansert ventilasjon. Oppvarming med varmekabler i bad. Vannbåren gulvvarme for øvrig. Hovedsikring 50 A. Teknisk 25 A. Øvrige kurser 15 A. Anlegget er utstyrt med automatsikringer. Røykvarslere. Håndslukkeapparat. Sprinkleranlegg.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 2:
- Andre utvendige forhold: Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget.

Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga. tilliggende konstruksjoner (prefabrikkert baderomskabin).

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning datert: 10.06.2022.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 17.06.2020.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Herstad skolekrets. For mer informasjon om barnehager, skoler og ledige plasser- kontakt Færder kommune på tlf. 33 39 00 00.

Adgang til utleie

I henhold til eierseksjonsloven §24 er det ikke tillatt med kortidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene til sameiet og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på sameiets årsmøtet. Dette gjelder ikke for fritidsboliger. Sameiet har vedtatt 60 døgn.

Oppvarming

Oppvarming med varmekabler i bad. Vannbåren gulvvarme for øvrig.
I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 4 220 kwh ifølge Lede. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 7 551 pr. år Gebyr kr. 10,69 pr. vann m3 og gebyr kr. 23,50 pr. avløp m3, kommer i tillegg til nevnte beløp.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 951 324 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 424 766 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et område som er regulert til boligbebyggelse, vegetasjonsskjerm, veg, grønnstruktur, lekeplass, utforming og andre sikringssoner, med plannavn "Borgheim Hageby", vedtatt 15.06.2016. I henhold til kommunedelplan, vedtatt 31.01.2018, er området eiendommen ligger i avsatt til kombinert bebyggelse og anleggsformål, bevaring kulturmiljø, byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav og andre sikringssoner. I henhold til kommunedelplan, vedtatt 29.03.2006 er området avsatt til "ukjent". For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Færder kommune opplyser at eiendommen ikke direkte berøres av det, men Borgheim sentrumskvartal NV er under utbygging, og ligger like nordøst for eiendommen.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Erklæring, tinglyst 19.09.1912, dagboknr. 900416, gjelder: Bestemmelse om senking/lukking av grøft/bekk/kanal/elv.
Skjønn, tinglyst 16.12.1920, dagboknr. 900329, gjelder: Elektriske kraftlinjer.
Skjønn, tinglyst 01.06.1927, dagboknr. 900481, gjelder: Overskjønn.
Elektriske kraftlinjer, tinglyst 01.06.1927, dagboknr. 910009.

Ovennevnte dokumenter er ikke innhentet av megler.

Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst 17.07.1963, dagboknr. 2036, gjelder: Eier av GBNR. 124/1 gir eier av GBNR. 124/38 rett til å oppføre garasje 2 meter fra felles grense.
Erklæring/avtale, tinglyst 19.08.1969, dagboknr. 3580, gjelder: Utdrag fra rettsbok.
Erklæring/avtale, tinglyst 29.02.1972, dagboknr. 993, gjelder: Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde avskjærende kloakkledning over eiendommen.
Elektriske kraftlinjer, tinglyst 10.05.1977, dagboknr. 2570, gjelder: Bestemmelser vedr. graving og legging av høyspentkabel fra Nøtterøy gymnas og frem til tredobbelt A-mast på eiendommen GBNR. 124/1.
Erklæring/avtale, tinglyst 08.02.1989, dagboknr. 1991, gjelder: Rett for Nøtterøy elverk til å plassere transformatorkiosk på eiendommen GBNR. 124/1.
Erklæring/avtale, tinglyst 25.02.2020, dagboknr. 2149172, gjelder: Eier av GBNR. 124/135 seksjon 1 til 47 plikter i fellesskap å sørge for nødvendig vedlikehold av veier, lekeplass, vegetasjonsskjermer, grønnstruktur, parkeringsanlegg og renovasjonsanlegg som ligger til sameiets fellesarealer. Eierne plikter til å sørge for drift og vedlikehold av teknisk infrastruktur i fellesarealene, herunder vann, avløp, overvannsledninger og fordrøyningsanlegg.
Seksjonering, tinglyst 14.02.2020, dagboknr. 2110156.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Færder kommune opplyser at det går kommunale ledninger over eiendommen.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Integrerte hvitevarer på kjøkken.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til preben@bs-partners.no eller SMS: 92 46 85 90 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Hellaveien 12E, 3140, Nøtterøy, Gnr. 124 bnr. 135 snr. 27 orgnr. 824940312 i Færder kommune

Oppdragsnummer

28-22-0178

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.