Tolvsrød

Tolvsrød - Nyoppusset og lekkert - Solrikt beliggende - Gåavstand til alt - Stor garasje - Flytt rett inn!

Viges vei 15 , 3151 Tolvsrød

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Elisabeth S. Bakke
Elisabeth S. Bakke Daglig leder / Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

88%

eier sin egen bolig

81%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

52%

har bolig på over 120 kvm

9%

av boligene er nyere enn 20 år

35%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 136 m²
Bruksareal 196 m²
Tomt 864 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1965
Gårdsnummer 149
Bruksnummer 74
Energimerking G
FINN.no 263259566
Sist endret 29.11.2022 11:13
Prisantydning 6 490 000,-
Totalpris 6 666 269,-

Beregnet totalkostnad

6 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 162 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 490 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 176 269,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 666 269,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Enebolig med overbygget svalgang til garasje:
1. etasje: Hall, stue/kjøkken med utgang til terrasse, 3 soverom, bad/wc/vaskerom og trapperom.
Kjeller: Trapperom/gang, kjellerstue, soverom og 4 boder.

Standard

Lekker og fasademessig tøff enebolig beliggende solrikt og barnevennlig til innerst i blindvei. Boligen har den siste tiden vært gjenstand for omfattende oppussing og fremstår i dag som lys og moderne der du kan flytt rett inn. Boligen har en utrolig praktisk og arealeffektiv planløsning. Man kommer inn i en romslig hall med garderobeplass. Videre finner man 3 fine soverom, samt et splitter nytt og delikat bad med opplegg for vaskemaskin. Stuen er lys og åpen med store og gode vindusflater, noe som gjør at rommet nær bader i sollys. Det er utgang til en meget solrik, lun og usjenert terrasse samt hage. Et nytt og tiltalende kjøkken ligger i åpen løsning til stuen. Her er det godt med både skap- og benkplass. I tillegg er det integrerte hvitevarer som stort kjøleskap, oppvaskmaskin, stekeovn samt induksjonstopp.

Det er stor kjeller under hele boligen hvor man har adkomst både fra hagen og fra innvendig bolig. Det er nylig drenert rundt hele boligen samt satt inn 4 stk. nye kjellervinduer med lyskasser - dette i kombinasjon med god takhøyde, gir kjelleren mange muligheter!

En romslig garasje med elektrisk leddport gjør hverdagen effektiv.

Som nevnes er følgende arbeider utført av fagarbeidere i løpet av 2022:
- Ny drenering med 4 stk. lyskasser og 3 stk. nedløp.
- 4 stk. nye kjeller vinduer
- Ny, lekker Eik inngangsdør, samt ny Yale lås.
- Nytt rør i rør system for bad og kjøkken samt ny varmtvannstank.
- Modernisert elektrisk anlegg med nytt sikringsskap 3x50A, led downlights, varmekabel bad og gang. I tillegg er det gjort klart opplegg for varmepumpe i stue.
- Yttervegger etterisolert med 50mm isolasjon, med unntak av et soverom
- Ny terrasse med spilekledning.
- Renovert bad.
- Nytt kjøkken med hvitevarer.
- Ny gesims med nytt beslag.
- Nye gulv samt overflater i alle rom 1 etasje.

Her har du en meget lekker bolig med alle funksjoner på en flate. I tillegg en stor kjeller med mange muligheter! Flytt rett inn!

For ytterligere tekniske detaljer, se vedlagte egenerklæring samt tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning.

Beliggenhet

Eiendommen i Viges vei 15 ligger rolig og solrikt til innerst i en blindvei nær Presterød skole på Tolvsrød. Området er meget populært og særdeles attraktivt boligstrøk. Super beliggenhet i svært barnevennlige og familievennlige omgivelser med gangavstand til skole, barnehager og Tolvsrødsenteret med apotek, lege, klesforretninger og hyggelig kafé som serverer nydelig kaffelatte. I tillegg har man alt av ulike aktiviteter for barn og ungdom rett i nabolaget med blant annet kort vei til Slagenhallen med et godt innendørstilbud. Også Flint idrettsanlegg er å finne i nærområdet med flere fotballbaner, sandvolleyballbane, friidrettsbane og tennisbane. Nydelige tur- og friluftsområder rett i nærheten - noe som er ideelt for den som setter pris på gåturer, løping og sykling.
Kort vei til småbåthavn på Vallø samt til Ringshaugstranden. Det er søndagsåpen Kiwibutikk på Gauterød og et butikksenter på Olsrød med mange hyggelige forretninger og treningssenteret Level med badeland.
Området har god offentlig kommunikasjon via buss, med hyppige avganger innover mot Tønsberg sentrum. Følger man sykkelstien mot Tønsberg, passerer man Kilen handelsområde med mange tilbud før man kommer til Tønsberg med sentrum og brygga. Tønsberg er en populær by som har sitt absolutte høydepunkt sommerstid, med stor turisme og et yrende folkeliv. Langs bryggene i Tønsberg kan du nyte av båtlivets gleder og et stort utvalg av restauranter, kaféer og barer.

Løpende kostnader

TV/Internettilknytning ved Altibox.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.
Årsforbruk/utgifter vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 91175586

Boligens areal

Primærrom: 136 kvm, Bruksareal: 196 kvm

Kjeller:
Bruksareal: 95 m².
Primærrom: 35 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom/gang, kjellerstue og soverom.
Sekundærrom: 60 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: 4 boder.

1. etasje:
Bruksareal: 101 m².
Primærrom: 101 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hall, stue/kjøkken, 3 soverom, bad/wc/vaskerom og trapperom.

Takstmannens kommentar til areal:
NB! P-areal/rombenevnelse er beregnet uten hensyn til byggeforskriftenes krav til rom for varig opphold og uten hensyn til om rommenes bruk samsvarer med innsendte tegninger/byggesøknad.
NB! Boligens faktiske bruk og planløsning avviker fra innsendte byggetegninger. Enkelte rom i kjeller er bruksendret (endret status fra sekundærrom til primærrom) uten at dette er byggemeldt/omsøkt.
Takhøyde i kjeller er ca. 1,95 m. + (avvik fra forskriftskrav om minimum 2,0 m. for bygg oppført før 2011 vedrørende rom for opphold).
Utført renovering av boligen i 2022.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.
Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert av megler.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning avholdt 22.06.2022 datert 24.06.2022. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 864 kvm, Eierform: Eiet tomt
Solrik og barnevennlig hagetomt pent opparbeidet med plen. Asfaltert gårdsplass samt noe skifer. Meget lettstelt tomt inngjerdet med noe hekk og grensende til friområder.

Garasje / Parkering

Romslig og god garasje med elektrisk leddport samt tilgang via dør fra siden. Det er en overbygget svalgang mellom garasjen og boligen noe som er perfekt for blant annet sykkelparkering.

Byggemåte

Enebolig oppført i tre over grunnmur i 1965 (antatt oppføringsår). Boligen er oppført i en etasje samt kjeller.

NB! Garasje er ikke vurdert.

Boligen har vært gjenstand for modernisering/oppussing i 2022 med blant annet nytt baderom, nytt kjøkken, nye overflater (1. etasje), revet tidligere vinterhage/innbygd veranda og erstattet denne med ny veranda, drenert rundt boligen (unntatt ved trapp), skiftet/fornyet teknisk anlegg som størstedelen av innvendig vann-/avløpsledninger samt elektrisk anlegg med mer.

Utvendig
Takkonstruksjon i tre. Antatt bordtak som undertak. Taket er tekket med asfaltbelegg. Takrenner/beslag i plast. Yttervegger i bindingsverk av tre. Utvendig kledd med stående kledning. Vinduer i tre fra 1965/-77. Ytterdører i tre fra 2007/-18. Veranda i tre. Utvendig trapp i mur/betong.

Innvendig
Gulvoverflater med parkett, fliser og teppe. Dels betonggulv. Vegger i platet/panelplater i malt utførelse. Fliser på vegg i bad. Platede/panelte og malte tak. Deler av overflatene er fra 2022. Trebjelkelag som etasjeskiller. Støpt betonggulv mot grunnen. Tegl-/mursteinspipe. Peisovn. Sotluke. Innvendig trapp i tre. Innvendige dører i tre.

Våtrom
Bad/wc/vaskerom 1. etasje: Fliser på gulv og vegg. Malt tak. Inneholdende toalett, innredning med to servanter, dusj/vegger, opplegg til vaskemaskin. Plastsluk. Ventilering via vifte i vegg samt luftespalte i dør.

Kjøkken
Kjøkkeninnredning i hvit utførelse. Benkeplate med nedfelt kum. Integrerte hvitevarer. Det er kjøkkenventilator med kullfilter.

Tekniske installasjoner
Innvendige vannledninger i plast (rør i rør) og dels i kobber. Innvendige avløpsrør av plast og dels av soil/støpejern (begrenset del/bunnledninger. Ventilering via ventiler i vegg, luftespalte i noen vinduer samt avtrekk fra bad/wc/vaskerom. Oppvarming med varmekabler i hall (under flislagt del) og bad/wc/vaskerom. Ved. Panelovner for øvrig. Varmtvannsbereder på 200 l. Hovedsikring 63 A. Teknisk 25 A. Øvrige kurser 15/10 A. Anlegget er utstyrt med automatsikringer. Røykvarsler. Håndslukkeapparat.

Tomteforhold
Det er ukjent byggegrunn. Drenert rundt boligen (unntatt ved trapp). Ny grunnmurplast. Grunnmur av betongblokker. Tilnærmet flat tomt. Utvendige vann-/avløpsledninger dels med ukjent utførelse og alder. I følge opplysninger fra tidligere eiere ble boligen tilkoplet kommunalt avløpsnett ca. 2012 - 2015 (ikke dokumentert). Offentlig vann-/avløp via private stikkledninger. I følge opplysninger fra tidligere eier(e) ble nedgravd oljetank sanert ved gjenfylling i 2019.

Følgende er vurdert med tilstandsgrad 2 (TG 2):
- Utvendig taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen.
- Utvendig nedløp og beslag: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag.
- Utvendig vinduer: Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne. Det er påvist enkelte glassruter som er punktert. Skade/hull i glass i kjellervindu.
- Utvendige dører: Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Det vil si at kald trekk kan oppstå. Noe råte i deler av karm.
- Utvendige trapper: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Rekkverk er ikke barnesikkert i henhold til dagens krav for avstand mellom spiler.
- Innvendig etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm. gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm. innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell/planavvik på ca. 10 mm. innenfor en lengde på 2 m. og ca. 15 mm. i hele rommet i stue/kjøkken. Målt høydeforskjell/planavvik på ca. 10 mm. innenfor en lengde på 2 m. og ca. 18 mm. i hele rommet i soverom nordvest. Målt høydeforskjell/planavvik på ca. 20 mm. innenfor en lengde på 2 m. og ca. 28 mm. i hele rommet i bod sørøst i kjeller. Målt høydeforskjell/planavvik på mindre enn 10 mm. i kjeller. Diverse sprekker i kjellergulv.
- Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Ikke krav til radonsperre på oppføringstidspunktet.
- Innvendig pipe og ildsted: Pipevanger er ikke synlige.
- Innvendig rom under terreng: Det er gjennom hulltaking påvist høyt fuktnivå inne i trekonstruksjonen i hulltakingen, men ikke påvist fuktskader i dette området. Høy luftfuktighet kan over tid føre til muggvekst eller sverting av materialer. Samtidig kan materialer og konstruksjoner bli ødelagte.
- Innvendige trapper: Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
- Innvendige dører: Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører.
- Tekniske installasjoner vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
- Tekniske installasjoner avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.

Følgende er ikke undersøkt (TB IU):
- Utvendig takkonstruksjon: Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etasje.
- Andre tomteforhold: I følge opplysninger fra tidligere eier(e) ble nedgravd oljetank sanert ved gjenfylling i 2019.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning avholdt 22.06.2022 datert 24.06.2022.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 18.12.1970. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk.
Boligens faktiske bruk og planløsning avviker fra innsendte byggetegninger. Enkelte rom i kjeller er bruksendret (endret status fra sekundærrom til primærrom) uten at dette er byggemeldt/omsøkt. Takhøyde i kjeller er ca. 1,95 m.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Presterød skole.
For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

Vedfyring, varmekabler i hall (under flislagt del) og i bad/wc/vaskerom. Ellers elektrisk oppvarming med panelovner. I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke. Selger opplyser det er nedgravd oljetank på eiendommen som er sanert/fylt av tidligere eier.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 13 121 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 13 121,- pr. år.
Energiforbruket er estimert og vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 12 333,75 pr. år Kommunale avgifter betales kvartalsvis.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 900 268 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 240 964 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, som i kommuneplan/kommuneplanens arealdel 2018-2030, vedtatt 22.05.2019, er avsatt til boligbebyggelse. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er tinglyst følgende rettighet på eiendommen gbnr. 149/3 som følger Viges vei 15:
- Bestemmelse om adkomstrett, tinglyst 22.04.1965, dagboknr. 501322, rettighetshaver gbnr. 149/74 (Viges vei 15) - gjelder: Eiendommen og dens rettsetterfølgere har rett til vei over hovedbølet mot å delta forholdsvis i utgiftene til vedlikehold. I dag har eiendommen adkomst via offentlig vei og derfor antas rettigheten ikke være aktuell. Servitutten er innhentet av megler og kopi kan får ved henvendelse til meglers kontor.

Det er tinglyst følgende rettighet på eiendommen gbnr. 149/166 som følger Viges vei 15:
- Bestemmelse om vann/kloakkledninger, tinglyst 03.07.1998, dagboknr. 7702, rettighetshaver gbnr. 149/74 - gjelder: Gbnr. 149/74 (Viges vei 15) gis rett til anlegg, drift og vedlikehold av vann- og avløpsledninger over gbnr. 149/166 (Viges vei 13). Kan ikke slettes uten samtykke fra kommune. Servitutten er vedlagt i salgsoppgaven.
- Bestemmelse om vann/kloakkledning og Bestemmelse om veg, tinglyst 13.12.2001, dagboknr. 17208, rettighetshaver gbnr. 149/74 (Viges vei 15) - gjelder: Gbnr. 149/74 (Viges vei 15) gis rett til anlegg, drift og vedlikehold av vann- og avløpsledninger og veirett over gbnr. 149/166 (Viges vei 13). Kan ikke slettes uten samtykke fra kommune. Servitutten er vedlagt i salgsoppgaven.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Tønsberg kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.
Tidligere eier tilkoplet eiendommen kommunalt avløpsnett. Det er ukjent for selger om det er septiktank nedgravd på eiendommen.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin, kjøleskap, stekeovn og induksjonstopp.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 90 05 54 88 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Selger har ikke bebodd eiendommen i sin eiertid.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.

(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Viges vei 15, 3151, Tolvsrød, Gnr. 149 bnr. 74 i Tønsberg kommune

Oppdragsnummer

28-22-0190

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.