Tønsberg

Nyoppusset og lekker villa - 3(4) sov - 2 bad - 3 stuer - Må oppleves -Flytt rett inn!

Åsenveien 9 , 3118 Tønsberg

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Elisabeth S. Bakke
Elisabeth S. Bakke Daglig leder / Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

80%

eier sin egen bolig

40%

av eiendommene har pris over 5 mill

40%

har bolig på over 120 kvm

25%

av boligene er nyere enn 20 år

31%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 192 m²
Bruksareal 232 m²
Tomt 966 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1928
Gårdsnummer 151
Bruksnummer 56
Energimerking D
FINN.no 269724010
Sist endret 09.06.2023 11:46
Prisantydning 9 750 000,-
Totalpris 9 995 119,-

Beregnet totalkostnad

9 750 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 243 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 9 750 000,-)) -------------------------------------------------------- 245 119,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 9 995 119,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Frittliggende enebolig over to plan med kjeller og loft:
Kjeller inneholder trapperom, stue (ikke godkjent til varig opphold), kjølerom og 3 boder.
1. etasje inneholder entré, bad med wc, stue med utgang til terrasse og kjøkken med spiseplass.
2. etasje inneholder trapperom, stue, 4 soverom og bad med wc.
Loft inneholder et uinnredet loftsrom.

Garasje med åpent lagerrom på loft.
Hagestue med flere bruksmuligheter.

Standard

Velkommen til Åsenveien 9, en nydelig villa fra 1928 som de siste årene har vært gjenstand for omfattende oppussing og oppgradering. Boligen oser av sjarme og idyll både innvendig og utvendig! Bolig går over 2 plan samt kjeller, meget praktisk innredet - perfekt for barnefamilien!

Eiendommen gir et klassisk og samtidig moderne inntrykk. Man blir ønsket velkommen av en steinsatt gårdsplass og nydelig inngangsparti med dobbel inngangsdør. I entréen er det lagt flotte glasserte fliser med varmekabler. Romslig garderobeskap med god plass til å henge fra seg ytterklær og sko. Veggene er malt i lun og behagelig farge, noe som er gjennomgående for resten av boligen. Stor og åpen stue med god plass til sofaløsning med tilhørende møblement, samt spiseplass. Her er det utstrakt bruk av spot-lights belysning i rommet samt en ny lekker hjørnepeis. Store flotte vinduer gir godt med naturlig lys til rommet. Fra stuen er det utgang til herlig solrik skiferlagt uteplass! Hele hagen og uteområdet er virkelig en herlig oase. Solrikt, frodig, lunt og usjenert!  Videre er det en stor, overbygget spiseplass med peis, perfekt skygge for varme dager eller sene sommerkvelder. Fra uteplassen er det adkomst til en koselig hage, her er det beplantet med blant annet syrinhortensiaer og klatrehortensia samt i forbindelse med uteplassen er det et innredet uthus. Perfekt for hjemmekontor, overnatting eller lek og morro. 

Kjøkkenet må fremheves, dette er selve samlingspunktet i boligen! Rålekkert, med mørk innredning og lys benkeplate i sten (Silestone). Kjøkkenet har godt med skap- og benkeplass i høyskap og under kjøkkenøyen. På kjøkkenøya er det vask og platetopp, samt vinskap og sitteplass - virkelig et sosialt kjøkken! Det er integrert hvitevarer som komfyr, mikro, platetopp og vinskap. Kjøleskapet er integrert og sklir godt inn i kjøkkeninnredningen.

Soverommene er plassert i boligens 2. etasje. Hovedsoverommet er romslig og lekkert og har fin utsikt mot innseilingen til Tønsberg. I tillegg er det en stor walk-in garderobe fra dette soverommet. De to resterende soverommene er utrolig flotte. Men ekstrem høy himling gir de en god romfølelse og er de perfekte barnerommene. Videre finner man en flott tv-stue i denne etasjen samt et stort bad som er meget lekkert. Badet er innredet med dobbelt servant med underliggende skuffer, dobbel dusj med regnfallsdusj av type Tapwell (legg merke til den innfelte "såpehylla" i dusjen), glassvegg til dusjene og vegghengt toalett.

Det er kjeller under hele boligen med adkomst via fast trapp. Her er det en praktisk kjellerstue med kontorplass, vinkjeller samt flere disponible rom perfekt for oppbevaring.

Her har du virkelig en flott bolig man kan flytte rett inn i! Lekkert og moderne innredet med lyse, delikate farger som appellerer til de aller fleste.

Velkommen til en hyggelig visning!

Beliggenhet

Eiendommen ligger i Presterødåsen som er et svært attraktivt og populært villastrøk, ca. 2,5 km. fra Tønsberg sentrum. Området har nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, blomsterutsalg samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. I nabolaget ligger forretningssenteret Olsrød Park med blant annet kafé, lege-/helsesenter, Rema1000, Level treningssenter med basseng, klesforretning, bank og apotek. I tillegg er populære Kilden kino og Kilen næringspark med flere kjente forretningsaktører samt den flotte Menybutikken på Tolvsrød og Tolvsrødsenteret med ytterligere forretninger og servicetilbud å finne i nærområdet.
Eiendommen har også flotte tur- og friluftsområder, ideelt for den som prissetter løping eller gåturer i skog og mark i nærheten. Kort vei til sjøen og fine bademuligheter på blant annet Klopp, Karlsvika og Ringshaugstranda. Sistnevnte med nydelig sandstrand, steinmolo, badetrapp og stor gresslette som innbyr til soling. I nærliggende områder ligger det flere idrettsanlegg og et allsidig tilbud av idrettsfasiliteter. Det er kort vei til Flint idrettsanlegg, Slagenhallen med mer. Gode bussforbindelser og sykkel- og gangvei til Tønsberg sentrum og jernbanestasjonen. Trygg skolevei i gangavstand til barneskole på Sandåsen og flere barnehager.
Tønsberg er en populær by som har sitt absolutte høydepunkt sommerstid, med stor turisme og et yrende folkeliv. Langs bryggene i Tønsberg kan du nyte av båtlivets gleder, eller et stort utvalg av restauranter, kafeer og barer. Av severdigheter og kulturelle tilbud kan Oseberghaugen og Haugar kunstmuseum med norsk samtidskunst anbefales. Ellers byr Slottsfjellet på attraktive kulturminner, fine turområder og en vidstrakt utsikt.
Velkommen!

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:
TV-/Internettilknytning fra Telenor utgjør i dag kr. 909,- pr. mnd. Tuner/boks medfølger i handelen. Telenor planlegger å bygge ut fiber i nabolaget som er estimert på plass i november 2022 og tilknytningen antas utgjøre kr. 799,- pr. mnd.
Årlig medlemskap i velforening er frivillig og utgjør kr. 200,- pr. år.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.
Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Forsikring

IF Polisenummer: 6359351 Premie: 16431

Boligens areal

Enebolig
Primærrom: 192 kvm, Bruksareal: 232 kvm

Kjeller:
Bruksareal: 55 m².
Primærrom: 26 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom og stue.
Sekundærrom: 29 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Kjølerom og 3 boder.

1. etasje:
Bruksareal: 89 m².
Primærrom: 89 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad med wc, stue med utgang til terrasse og kjøkken med spiseplass.
Sekundærrom: 0 m².

2. etasje:
Bruksareal: 77 m².
Primærrom: 77 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom, stue, 4 soverom og bad med wc.
Sekundærrom: 0 m².

Loft:
Bruksareal: 11 m².
Primærrom: 0 m².
Sekundærrom: 11 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Uinnredet loftsrom.

Garasje
Sekundærrom: 49 kvm, Bruksareal: 49 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 35 m².
Primærrom: 0 m².
Sekundærrom: 35 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Garasje.

Loft:
Bruksareal: 14 m².
Primærrom: 0 m².
Sekundærrom: 14 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Åpent lagerrom.

Hagestue
Primærrom: 15 kvm, Bruksareal: 15 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 15 m².
Primærrom: 15 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Innredet rom.
Sekundærrom: 0 m².

Takstmannens kommentar til areal for enebolig:
Oppgitte arealer er målt opp under befaringen. De ulike rom er definert etter den faktiske bruk på befaringsdagen, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Primærrom i kjeller tilfredsstiller ikke krav til varig opphold. Vinduer er for små for rømning og det er for lite lysflate inn på rommene.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.
Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert av megler.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Helge Semb avholdt 09.08.2022 datert 12.08.2022. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 966 kvm, Eierform: Eiet tomt
En oase av en hage og uteområder. Tomten er lett skrånende, meget solrik og lun. Her er det opparbeidet med treplattinger, skiferheller samt en herlig, overbygget uteplass med peis. Hagen er beplantet med plen samt div flotte prydbusker og klatreplanter. Meget barnevennlig og god plass for lek og morro. Til info står dukkestuen på tomtegrensen og dermed litt over på naboens tomt.

Garasje / Parkering

Frittliggende stor garasje.
Det er trukket kabel til garasje for ladeanlegg/ladeboks for el-bil, men er ikke installert.

Byggemåte

Frittliggende enebolig bygget med to hovedplan + kjeller. Byggeår 1928.

De bygningstekniske konstruksjoner virker solid utført, men boligen har eldre taktekke av skifer og eldre til dels slitt ytterkleding. De fleste dører og vinduer i 1. etasje og 2. etasje ble skiftet i år 2000. Etasjeskillet mot loft er etterisolert med mineralull, men vegger og etasjeskillere har lite eller ingen vareisolering. Bygget ny terrasse øst i 2021.

Selger har i løpet av 2020 - 2022 utført følgende innvendige oppgraderinger på boligen:
- bygget nytt bad med innredninger i 1. etasje.
- oppgradert bad og innredninger i 2. etasje.
- bygget om og satt inn ny kjøkkeninnredning med hvitevarer-
- fornyet el-anlegget i 1. etasje og 2. etasje.
- fornyet vann og avløpsledninger i 1. etasje og 2. etasje.
- montert ny luft til luft varmepumpe.
- generell oppussing av alle gulv, vegger og takflater i 1. etasje og 2. etasje.

Det er utført søk med fuktindikator i våtrommene. Ingen unormale fuktverdier ble registrert.

Som det fremgår av tilstandsrapporten er det registrert enkelte symptomer på avvik fra normal tilstand, det meste som følge av normal slitasje og alder på bygningsdelene. Det er viktig å påpeke at bygningen er oppført i henhold til de forskrifter som gjaldt i 1928. Dagens forskriftskrav til isolasjon, klima og innemiljø er strengere enn de som gjaldt da dette huset ble bygget, og det må derfor påpekes et avvik i forhold til dagens standard.

Frittliggende dobbel garasje oppført i 1997. Hagestue fra 1928, innredet av selger i 2021. Tilstanden til garasjen og hagestuen er ikke vurdert.

Det vises for øvrig til tilstandsrapportens enkelte punkter.

Utvendig
Eldre Mansardtak utvendig tekket med skifertakstein. Tekkingen (østre del fra 1928/-45). Tilbygg mot vestre med tekking fra 1997/2004. Plastbelagte stål takrenner og nedløpsrør. Yttervegger antatt av stående plank. Utvendig kledd med liggende rustikkledning i tre. 1. etasje og 2. etasje har store krysspostvinduer med sidehengslede rammer, alle med 2 lags isolerglass. Vinduer fra 1997/2000/2004. Utgang fra stuen til sørvendt terrasse på 67 kvm. Terrassen har gulv av skiferheller og er delvis overbygget at "grilltak". Utvendig hovedtrapp av betong med slitte overflater.

Innvendig
1. etasje og 2. etasje i boligen ble modernisert og fikk nye overflater i perioden 2020 - 2022. Innvendig er det parkett på gulv, malte veggplater og malte plater i taket. Etasjeskillere er av trebjelkelag, neppe varmeisolert.

Våtrom
Nye baderom i 1. og 2. etasjen. Flislagte gulv og veggflater, nye innredninger, påkostet standard. Badet ble renovert i regi av firma TF-bygg i 2020.

Kjøkken
Påkostet innredning fra Kvikk med malte glatte fronter. Benkeplate av stein. Kjøl/fryseskap, oppvaskmaskin, platetopp, stekeovn og microovn. Kjøkkenventilator med kullfilter, innebygget i platetopp.

Spesialrom
Kjølerom i kjellerbod, bygget som rom i rommet. Kjølerommet har ikke vært i drift de seneste 2 år og er ikke vurdert.

Tekniske installasjoner
Innvendige vannledninger og avløpsrør ble oppgradert i forbindelse med moderniseringen i 2020. 200 liters varmtvannstank plassert i kjeller. Luft til luft varmepumpe på stue 2. etasje installert i 2021. Hovedsikringer på 3 x 63 amp. 18 kurser for lys og oppvarming. Automatsikringer med jordfeilbryter. Selger opplyser at Nordrum elektro har utført elektroarbeidene. Alt skiftet i 1. og 2. etasje i forbindelse med oppussingen.

Følgende er vurdert med tilstandsgrad 2 i tilstandsrapporten:
- Utvendig taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak. Stedvis slitte og oppsprukne vindskier og israfter.
- Utvendig nedløp og beslag: Det er påvist avvik i beslagløsninger. Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet.
- Utvendig takkonstruksjon: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Deler av kledningsbordene oppsprukket og værslitte. I tillegg har deler av ytterkledningen bløtved og begynnende råte. Tilstandsgrad 3 for råteskader.
- Utvendig takkonstruksjon/loft: Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen.
- Utvendig vinduer: Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke.
- Utvendig dører: Terrassedøren fra stuen er utvendig slitt og har løse glasslister.
- Utvendig balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket på sørvendt terrasse utenfor stuen er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Rekkverket på østvendt terrasse utenfor kjøkken er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
- Utvendige trapper: Rekkverkshøyder på hovedtrapp er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
- Innvendig etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm. gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
- Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
- Innvendig rom under terreng: Det er gjennom målinger påvist høyt fuktnivå i trevegger i underetasje/kjeller, det er derfor ikke foretatt hulltaking.
- Innvendig krypkjeller: Det er ikke tilfredsstillende ventilering av krypkjeller. Det er begrenset tilgang til hele krypkjelleren.
- Innvendige trapper: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
- Tomteforhold drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
- Tomteforhold grunnmur og fundamenter: Det er registrert skråriss som er symptom på setninger.

Følgende er vurdert med tilstandsgrad 3 i tilstandsrapporten:
- Tomteforhold oljetank: Det foreligger krav om sanering av oljetank. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000.

Følgende konstruksjoner er ikke vurdert (TG IU) i tilstandsrapporten:
- Kjølerom: Kjølerom bygget som rom i rommet. Kjølerommet har ikke vært i drift de seneste 2 år og er ikke vurdert.

Garasje
Oppført 1997. Standard garasje, støpt betongplate. Trekonstruksjoner i vegger og takkonstruksjon. Delvis etterisolert og kledd innvendig. Tilstanden til garasjen er ikke vurdert.

Hagestue
Byggeår 1928. Eldre uthus bygget på betongmurer. Trekonstruksjoner i vegger og tak. Modernisert, flyttet i 1997. Tilstanden til bygningen er ikke vurdert.

Utdrag fra selgers egenerklæringsskjema:
- Sukkermaur sommer 2021.
- Det er trukket kabel til garasje for ladeanlegg/ladeboks for el-bil, men er ikke installert.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Helge Semb avholdt 09.08.2022 datert 12.08.2022.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest, midlertidig brukstillatelse eller byggeår i arkiv ifølge kommunen.
I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.
Det foreligger ferdigattest rehabilitering av pipe datert 24.03.2022. Ferdigattesten er vedlagt i salgsoppgaven.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger for enebolig, men de stemmer ikke med dagens bruk. Avvik fra godkjente byggetegninger: Innredningen i 1. og 2. etasje avviker noe fra godkjent byggetegninger. Renovering av boligen innvendig i perioden 2020 - 2022. Primærrom i kjeller tilfredsstiller ikke krav til varig opphold. Vinduer er for små for rømning og det er for lite lysflate inn på rommene.
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger for garasje, men det er avvik fra disse. Garasjen er inntegnet på situasjonskart, men detaljert plan, snitt og fasadetegninger finnes ikke. Selgere har delvis etterisolert og kledd garasje innvendig.
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger for hagestue, men det er avvik fra disse. Bod/hagestue er inntegnet på situasjonskart, men detaljert plan, snitt og fasadetegninger finnes ikke. TS-bygg har innredet hagestuen i 2022, ifølge selger. Innredning av hagestuen samt kjeller er ikke omsøkt.

Kommunen opplyser tilbygg enebolig 1952, tilbygg enebolig og ny garasje 1997 samt innbygging av veranda 2004
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Sandeåsen skole.
For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

Selger opplyser oppvarming med varmepumpe, varmekabler, vedfyring og ellers elektrisk oppvarming. I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Videre opplyser selger det er nedgravd olje-/parafintank på eiendommen som må saneres. Tanken ligger utenfor inngangen under brostein. Det er uvisst tilstand på tanken og dens tilstand i henhold til forurensingsloven - det anbefales at man tar kontakt med fagmann. Kjøper overtar dette som det er samt kostnader tilknyttet krav om sanering og oppgraving av tanken bæres av kjøper.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 24 927 kwh pr år. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 15 989,25 pr. år Kommunale avgifter betales kvartalsvis.

Kommunale avgifter vil kunne variere/øke. Det tas forbehold om endring av avgifter og gebyr.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 408 102 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 069 168 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et område som er regulert til frittliggende småhusbebyggelse, gang-/sykkelvei, annen veigrunn og annet kombinert formål (veiformål/vegetasjon) med plannavn Olsrød-Døsserød, vedtatt 02.06.1999 (planID 57008).
Relaterte planer Bebyggelsesplan Døsserød felt C3 og C4, vedtatt 15.08.2004 (PlanID 57008-B1), Mindre vesentlige endringer av Olsrød-Døsserød felt C6, vedtatt 21.06.2002 (planID 57008-B2) og Olsrød-Døsserød, vedtatt 27.09.2002 (PlanID 57008-B3).
I henhold til kommuneplan vedtatt 22.05.2019 er området eiendommen ligger i avsatt til boligbe-byggelse, samferdselsanlegg og teknisk infrastruktur samt veg.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler. Reguleringskart med bestemmelser er vedlagt i salgsoppgaven.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
- Bestemmelse om adkomstrett, tinglyst 19.03.1929, dagboknr. 900452 - gjelder: Overenskomst mellom gnr. 151, bnr. 33 og 56 vedrørende tillatelse til utkjørsel til hovedbølets "private vei". Eiendommen er i dag tilknyttet offentlig adkomstvei ifølge kommunen. Servitutten er innhentet, men er ikke vedlagt i salgsoppgaven.
- Bestemmelse om adkomstrett, tinglyst 09.06.1941, dagboknr. 1456, rettighetshaver gbnr. 151/165 - gjelder: Rett til å bygge inntil felles grense i en avstand på 0 meter. Rett til ferdsel som er nødvendig for drift og vedlikehold av transformatorkiosk og koblingsboks. Servitutten er vedlagt i salgsoppgaven.
- Erklæring/avtale, tinglyst 14.09.2020, dagboknr. 3017635, rettighetshaver gbnr. 151/613 - gjelder: Gbnr. 151/613 har rett til anleggelse og vedlikehold av ledningsanlegg over gbnr. 151/56. Servitutten er vedlagt i salgsoppgaven.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Tønsberg kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Fryseboks i kjeller, integrerte hvitevarer på kjøkken som vinskap, kjøl/frys, oppvaskmaskin, komfyr, induksjonstopp med innebygd ventilator, kombiovn med micro/komfyr og varmeskuff.

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen: Vaskemaskin, tørketromler, lysekrone i gang og lysekrone i spisestue.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 46 44 56 33 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Åsenveien 9, 3118, Tønsberg, Gnr. 151 bnr. 56 i Tønsberg kommune

Oppdragsnummer

28-22-0197

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.