Nøtterøy

Innholdsrik bolig høyt og fritt beliggende - 1,3 mål tomt - 5 sov - 2 bad - Dobbel garasje - Utsikt - Flytt rett inn!

Munkerekkveien 30 , 3128 Nøtterøy

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Elisabeth S. Bakke
Elisabeth S. Bakke Daglig leder / Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

75%

eier sin egen bolig

86%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

61%

har bolig på over 120 kvm

84%

av boligene er eldre enn 20 år

29%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 187 m²
Bruksareal 217 m²
Tomt 1 305 m² / Eiet tomt
Soverom 5
Byggeår 1949
Gårdsnummer 129
Bruksnummer 22
Energimerking G
FINN.no 270651433
Sist endret 27.09.2022 13:21
Prisantydning 5 790 000,-
Totalpris 5 948 769,-

Beregnet totalkostnad

5 790 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 144 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 790 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 158 769,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 948 769,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Frittliggende enebolig over 2 etasjer med loft inneholder følgende:
U. etasje: Hall med trapp, 3 soverom, bad/vaskerom, gang/omkledningsrom, wc, trimrom og bod.
1. etasje: Trapperom/gang, stue/kjøkken, 2 soverom, bad, wc og omkledningsrom.
Loft: Uinnredet loft/bod.

Dobbel garasje innredet og isolert loftetasje.

Standard

Meget innholdsrik bolig, høyt og fritt beliggende med flott utsyn over blant annet sjøen. Boligen går over 2 plan samt har frittliggende dobbel garasje. Eiendommen har vært gjenstand for betydelig oppgradering og oppussing gjennom år, og oppleves i dag som lys og moderne der du kan flytte rett inn.
Man kommer inn i en romslig hall med fin garderobeplass. Videre i underetasjen er det et stort og praktisk bad/vaskerom, et herlig treningsrom, toalettrom, lagringsrom samt 3 fine soverom. Boligens hovedetasje er lekker, lys og åpen. Her har du utgang til både terrasse og bakhage. Kjøkkenet er meget velutstyrt, lyst og moderne med lekker benkplate i granitt,  samt det er integrerte hvitevarer. Benkeplate i stein er perfekt for den som er glad i kokkelering og baking. Stuen har en nyere og effektiv peis, og rommet fremstår som lys og romslig. Her er det utsyn over sjøen samt utgang til en herlig, solrik og meget usjenert terrasse. Videre finner man i denne etasjen et toalettrom, et bad samt 2 soverom, hvorav hovedsoverommet har egen walk-in garderobe samt utgang til terrassen.

Her har du en superfin  bolig for storfamilien med kort vei til sjø, strand samt Tønsberg brygge og sentrum.

Garasjen er frittliggende og har bra med lagringsplass samt med innredet og isolert loftetasje.
Stor og nydelig hagetomt med stort potensiale!

Beliggenhet

Eiendommen ligger i Ramdal/Munkerekka på Nøtterøy i Færder kommune.
Idylliske Teieskogen med flotte turområder ligger i kort gangavstand og byr på god rekreasjon året rundt. Det populære treningssenteret Activ Family med badeland er å finne i nabolaget.
Den nærmeste badeplassen er å finne på Ramdal, men også Munkodden er en liten spasertur fra boligen med badeplass, strand, stor gresslette og toalettanlegg. Nøtterøy er kjent for sin vakre skjærgård og nydelige kyststi som går flere steder langs Vestfjorden. Nøtterøy Golfklubbs flotte baneanlegg ligger på Hella, like ved Borgheim.
Området har nærhet til skoler for alle alderstrinn, barnehager og bussholdeplass. Ved Teigar ungdomsskole ligger Nøtterøyhallen og et flott utendørs idrettsanlegg med en rekke fotballbaner og utendørs treningsanlegg-/apparater.
Tønsberg by er en liten spasertur unna via gangbroen på Kaldnes over til Brygga.  Fra Tønsberg togstasjon er det hyppige avganger til Oslo, noe som er utmerket for pendlere. Reisetiden til Oslo S med tog er ca. 1 time og 20 minutter.
Velkommen til hyggelig visning!

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:
TV-/Internettilknytning via Altibox utgjør kr. 1 129,- pr. mnd.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.
Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Forsikring

Tryg Polisenummer: 7284159

Boligens areal

Primærrom: 187 kvm, Bruksareal: 217 kvm

U. etasje:
Bruksareal: 93 m².
Primærrom: 83 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hall med trapp, 3 Soverom, bad/vaskerom, gang/omkledningsrom, wc og trimrom.
Sekundærrom: 10 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod.

1. etasje:
Bruksareal: 104 m².
Primærrom: 104 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom/gang, stue/kjøkken, 2 soverom, bad, wc og omkledningsrom.

Loft
Bruksareal: 20 m².
Sekundærrom: 20 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Uinnredet loft/bod.

Takstmannens kommentar til areal:
NB! Primærareal/rombenevnelse er beregnet uten hensyn til byggeforskriftenes krav til rom for varig opphold og uten hensyn til om rommenes bruk samsvarer med innsendte tegninger/byggesøknad.
+ utvendig bod ca. 16 m².
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk.
Boligens faktiske bruk og planløsning avviker fra innsendte byggetegninger. Enkelte rom i underetasje er bruksendret (endret status fra sekundærrom til primærrom) uten at dette er byggemeldt/omsøkt.
I følge selger er det utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år: Utført noe arbeid på utvendig avløp i 2018.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.
Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert av megler.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning avholdt 21.06.2022 datert 26.08.2022. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 305 kvm, Eierform: Eiet tomt
Stor tomt på hele 1,3 mål høyt og fritt beliggende grensende til flotte friområder i Teieskogen. Tomten er meget barnevennlig og solrik. Pent opparbeidet og beplantet med plen og diverse busker og bed. Gårdsplass er steinlagt samt det er gruslagt ved garasjen.

Garasje / Parkering

Frittliggende dobbel garasje samt bra med parkering på egen gårdsplass.

Byggemåte

Enebolig oppført i tre over grunnmur i 1949 og tilbygd i 2002. Boligen er oppført i to plan samt loft.

NB! Garasjebygg er ikke vurdert.

Utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator i tilknytning til bad i 1. etasje. Ingen unormale forhold vedrørende fukt påvist. Selger opplyser at rommets overflater er fra ca. 1989 og at gulv ble støpt på eksisterende gulvbelegg. Sluk er fra 1949. Rommets forventede brukstid betraktes som oppbrukt/i ferd med å bli oppbrukt.

Utført fuktsøk på tilsvarende måte i vaskerom/bad i underetasje. Ingen unormale forhold vedrørende fukt påvist. Selger opplyser at rommets overflater er fra ca. 1995 og at det er membran kun under gulvflisene i del av rommet (ved dusj/vask). Rommets forventede brukstid betraktes som oppbrukt/i ferd med å bli oppbrukt.

Selger opplyser om følgende:
- har vært liten lekkasje fra/ved pipe på loft - utbedret ved å bytte pipehatt.
- har vært brudd i utvendig avløpsledning - utbedret at Rørlegger Terjesen i 2018.
- har tidvis vært sukkermaur om våren.
- er saltutslag i deler av grunnmur.
- utført flere bygningsmessige arbeider inkludert tilbygg ved egeninnsats.

Utvendig
Takkonstruksjon i tre (dels fra 1949 og 2002). Saltak. Dels bordtak og dels folie/duk som undertak. Taket er tekket med betongtakstein. Takrenner/beslag i stål fra forskjellig tid - blant annet 2002. Yttervegger i bindingsverk av tre. Utvendig kledd med liggende kledning. Vinduer i tre (de fleste fra 1985). Ytterdører i tre fra 2002/-13. Veranda i tre. Veranda er tekket med folie/Sarnafil eller tilsvarende. Utvendig trapp i tre.

Innvendig
Gulvoverflater for det meste med parkett, laminat og tregulv. Vegger med tapet, panel, malte flater og fliser. Panelte og platede tak. Trebjelkelag som etasjeskiller. Støpt betonggulv mot grunnen. Det er foretatt radonmålinger, det foreligger dokumentasjon som viser verdier over faregrenser. Tegl-/mursteinspipe. Peisovn. Rommet har panel på vegg. Hulltaking er foretatt, uten å påvise unormale forhold.
Konstruksjonen betraktes imidlertid som risikokonstruksjon med erfaringsmessig høyere skadefrekvens enn grunnmur uten trekonstruksjoner på innsiden. Innvendig trapp i tre. Innvendige dører i tre.

Våtrom
Bad/vaskerom underetasje: Fliser (fra 1995) på gulv og deler av vegg (fra 1995). Trepanel på veggene for øvrig. Panelt tak. Inneholdende innredning med servant, dusj/vegger, opplegg til vaskemaskin. To plastsluk. Ventilering via vifte i vegg samt luftespalte i vindu.
Bad 1. etasje (fra ca. 1989): Fliser på gulv. Baderomsplater på veggene. Dekorpanel i tak. Inneholdende innredning med servant og badekar. Støpejernsluk (fra 1949).

Kjøkken
Kjøkkeninnredning i malt utførelse. Stein benkeplate med nedfelt benkebeslag og to kummer. Integrerte hvitevarer. Kjøkkenventilator med avtrekk ut.

Spesialrom:
Toalettrom 1. etasje: Laminatgulv. Veggoverflater dels med panel, tapet og fliser. Malt tak. Inneholdende toalett og skap med servant. Ventilering via ventil/naturlig avtrekk via luftepipe.
Toalettrom underetasje: Fliser på gulv. Platet/pusset og malt vegg. Malt tak. Inneholdende toalett og servant. Ventilering via ventil/naturlig avtrekk i vegg.

Tekniske installasjoner:
Innvendige vannledninger i kobber/galvanisert stål. Innvendige avløpsrør av plast. Innvendige avløpsrør av soil/støpjern. Ventilering via ventil i vegg i enkelte rom, luftespalte i enkelte vinduer samt avtrekk fra kjøkken og begge bad. Oppvarming med varmekabler, gulvvarme, panelovner og ved. Varmtvannsbereder på 200 l. Hovedsikring 63 A. Stiger 40 A. Teknisk 20 A. Øvrige kurser 16/10 A. Anlegget er utstyrt med automatsikringer. Røykvarsler. Håndslukkeapparat.

Tomteforhold
Ukjent byggegrunn. Drenering/grunnmurplast. Selger opplyser at drenering fra ca. 1990 gjelder deler av grunnmur med oppfylte masser. Grunnmur i betong eventuelt med sparestein (fra 1949) og dels med Lecablokker (fra 2002). Terrengmur. Skrånende tomt. Utvendige vann-/avløpsledninger (deler av avløpsledning fra 2018). Ukjent utførelse for øvrig. Offentlig vann/avløp via private stikkledninger.

Følgende er vurdert med tilstandsgrad 2 i henhold til tilstandsrapporten:
- Utvendig nedløp og beslag: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet.
- Utvendig veggkonstruksjon: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur.
- Utvendig takkonstruksjon/loft: Misfarget i yttertakets underside ved gesims/raft (langs yttervegger).
- Utvendig dører: Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Det vil si at kald trekk kan oppstå. Værslitasje i verandadør fra stue.
- Utvendig balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på tettesjikt/membran.
- Innvendig overflater: Bom/diverse løse gulvfliser.
- Innvendig etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm. innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 15 mm. gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell/planavvik på ca. 15 mm. innenfor en lengde på 2 m. og ca. 20 mm. i hele rommet i stue. Målt høydeforskjell/planavvik på ca. 5 mm. innenfor en lengde på 2 m. og ca. 15 mm. i hele rommet i soverom 1. etasje syd. Målt høydeforskjell/planavvik på ca. 5 mm. innenfor en lengde på 2 m. og ca. 15 mm. i hele rommet i soverom underetasje syd. Målt høydeforskjell/planavvik på ca. 10 mm. innenfor en lengde på 2 m. og ca. 10 mm. i hele rommet i soverom underetasje nord.
- Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det mangler håndløper på en vegg/side i trappeløpet.
- Wc 1. etasje: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi tilstandsgrad 0/1.
- Wc underetasje: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi tilstandsgrad 0/1.
- Tekniske installasjoner vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
- Tekniske installasjoner avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.

Følgende er vurdert med tilstandsgrad 3 i henhold til tilstandsrapporten:
- Radon: Dokumentasjon av radonmålinger viser verdier over anbefalte grenseverdier i underetasjen.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000.
- Bad 1. etasje: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. En må forvente generell oppgradering av våtrommets tettesjikt/membran for at våtrommet skal tåle en normal bruk etter dagens krav (tett våtsone). En samlet tilstandsgrad 3 for rommet er satt med bakgrunn i alder og manglende tetthet i våtsonen på rommet. Det er ikke behov for å gjennomføre en detaljert tilstandsanalyse, etter standardens krav.
Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000.
- Bad/vaskerom underetasje: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. En må forvente generell oppgradering av våtrommets tettesjikt/membran for at våtrommet skal tåle en normal bruk etter dagens krav (tett våtsone). En samlet tilstandsgrad 3 for rommet er satt med bakgrunn i alder på rommet. Det er ikke behov for å gjennomføre en detaljert tilstandsanalyse, etter standardens krav.
Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000.
- Tekniske installasjoner elektrisk anlegg: Hovedsikring 63 A. Stiger 40 A. Teknisk 20 A. Øvrige kurser 16/10 A. Anlegget er utstyrt med automatsikringer.
Kostnadsestimat: Under 10 000.
Tomteforhold forstøtningsmurer: Det mangler rekkverk/annen sikring på forstøtningsmuren(e) ut ifra dagens krav.
Kostnadsestimat: Under 10 000.
- Tomteforhold terrengforhold: Terreng faller inn mot bygning. Noe fall inn mot grunnmur.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000.

Følgende er ikke undersøkt (TG IU) i henhold til tilstandsrapporten:
- Bad/vaskerom i underetasje: Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig på grunn av tilliggende konstruksjoner (murvegger). 

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning avholdt 21.06.2022 datert 26.08.2022.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse i arkiv ifølge kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk.
Boligens faktiske bruk og planløsning avviker fra innsendte byggetegninger. Enkelte rom i underetasje er bruksendret (endret status fra sekundærrom til primærrom) uten at dette er byggemeldt/omsøkt.
Kjøper bærer selv ansvaret for å søke godkjenning, og utføre nødvendige arbeider, dersom man ønsker å bruke disse rommene til varig opphold.
Det foreligger tegninger for bolig 1949, terrasse 1992, tilbygg til bolig 2002 og tegning garasje 2008.
Kommunen skriver følgende vedr garasje og tilbygg:
Godkjenning av tilbygget i 2002 og garasjen i 2008 ble godkjent på bakgrunn av innsendt byggemelding
etter den gang gjeldende plan- og bygningsloven § 86 a). Det var ikke nødvendig å avslutte et såkalt
meldepliktig tiltak med ferdigattest på den tiden (i motsetning til i dag hvor alle søknadspliktig tiltak skal
avsluttes med ferdigattest).
I slike tilfeller hvor lovgrunnlaget endres i løpet av en byggesak, skal det opprinnelige grunnlaget legges
til grunn i hele saksbehandlingsprosessen - herunder regler om ferdigattest.
Ferdigattest kan derfor ikke gis. Se vedlagte brev datert 17/8-2022 fra Færder kommunen.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Vestskogen skolekrets.
For mer informasjon om barnehager, skoler og ledige plasser- kontakt Færder kommune på tlf. 33 39 00 00.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

Varmekabler, vedfyring og eller elektrisk oppvarming. I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 28 000 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 28 000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 14 840 pr. år Kommunale avgifter betales månedlig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 563 627 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 629 057 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i regulert område som er regulert til boliger og offentlig friområde med plannavn Valhall-Midtåsen, vedtatt 07.05.1974, (planID 113).
Det er regulering under arbeid med igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen med plannavn Ny fastlandsforbindelse fra Nøtterøy og Tjøme (planID 2019001).
I henhold til kommuneplan, vedtatt 31.01.2018, er området eiendommen ligger i avsatt til boligbebyggelse.
Eiendommen er berørt av ny veiforbindelse i henhold til Kommunedelplan Ny fastlandsforbindelse fra Nøtterøy og Tjøme, vedtatt 20.03.2019, ved at det er planlagt ny fastlandsforbindelse/bru i nabolaget med etablering av veikryss/hovedveg/tunnel like i nærområdet til eiendommen (nedenfor eiendommen mot arealet hvor Europris i dag har forretning).
For ytterligere opplysninger om regulering, se www.bypakketonsbergregionen.no - Reguleringskart med bestemmelser er vedlagt i salgsoppgaven.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
- Bestemmelse om gjerde, tinglyst 31.07.1948, dagboknr. 2368. Servitutten er vedlagt i salgsoppgaven.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Færder kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Det er registrert følgende avvik på pipe/fyringsanlegg i rapport  etter visuelt tilsyn fra Vestfold Interkommunale Brannvesen datert 18.05.2015:
- Kjeller: Sotluken er defekt (enkel).
VIB opplyser det ble utført tilsyn med fyringsanlegget 15.05.2015. Siste feiebesøk er utført 24.04.2015.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Integrerte hvitevarer.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til elisabeth@bs-partners.no eller SMS: 90 05 54 88 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Munkerekkveien 30, 3128, Nøtterøy, Gnr. 129 bnr. 22 i Færder kommune

Oppdragsnummer

28-22-0200

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.