Tolvsrød

Frittliggende enebolig med garasje, sentralt på Tolvsrød - 4 soverom og garasje - svært solrikt!

Valløveien 45 , 3152 Tolvsrød

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jeanette Sørvik
Jeanette Sørvik Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

60%

eier sin egen bolig

54%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

50%

har bolig mellom 60-120 kvm

27%

av boligene er nyere enn 20 år

22%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 116 m²
Bruksareal 164 m²
Tomt 902 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1964
Gårdsnummer 153
Bruksnummer 175
Energimerking F
FINN.no 271522255
Sist endret 29.09.2022 08:47
Prisantydning 4 500 000,-
Totalpris 4 626 519,-

Beregnet totalkostnad

4 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 112 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 500 000,-)) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 126 519,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 626 519,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Frittliggende enebolig som inneholder følgende:
1. etasje: Vindfang, entré, trapp ned til kjeller, 4 soverom, dusjbad med wc, kjøkken og stue med utgang til terrasse.
Kjeller: Kjellerstue, vaskerom og diverse boder/lagerrom.

Garasje.

Standard

Frittliggende enebolig, supersentralt beliggende midt på Tolvsrød. Arealeffektiv enebolig med alle funksjoner på hovedplan i tillegg har man en kjeller med gode muligheter. Romslig, lys og hyggelig stue med utgang til vestvendt terrasse. Store og fine vindusflater i stuen, som bidrar til at det slippes inn rikelig med herlig lys.

Yttertaket ble lagt om i 1995 med glasert taksten. Det ble foretatt endel oppgraderinger og moderniseringer i 2011 herunder etablert et vaskerom i kjelleren, ny kjøkkeninnredning type Ikea, ny varmtvannstank, nye panelovner, varmekabler i entréen, ny peisovn, elektrisk markise over terrassen med mer.

Velkommen til en innholdsrik og funksjonell bolig med hele 4 soverom - lyse og tidsriktige farger i hele hovedetasjen.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et meget populært og særdeles attraktivt boligstrøk nær Presterød skole på Tolvsrød. Boligområdet er rolig, solrikt og barnevennlig. Det er gangavstand til skole, barnehager og Tolvsrødsenteret med apotek, lege, bokhandel, klesforretninger, treningssenter og hyggelig kafé som serverer nydelig kaffelatte. Kort vei til Flint idrettsanlegg med flere fotballbaner, sandvolleyballbane, friidrettsbane og tennisbane. I tillegg har man alt av ulike aktiviteter for barn og ungdom rett i nabolaget med blant annet kort vei til Slagenhallen med et godt innendørstilbud. Nydelige tur- og friluftsområder rett i nærheten - ideelt for den som setter pris på gåturer, løping og sykling. Kort vei til deilige strender/badeplasser på Ringshaug/Skallevold, samt småbåthavn på Vallø Marina. Det er et butikksenter på Olsrød med mange hyggelige forretninger og treningssenteret Level med badeland, samt søndagsåpen Kiwibutikk på Gauterød. 
Området har god offentlig kommunikasjon via buss, med hyppige avganger innover mot Tønsberg sentrum. Følger man sykkelstien mot Tønsberg, passerer man Kilen handelsområde med mange tilbud før man kommer til Tønsberg med sentrum og brygga. Tønsberg er en populær by som har sitt absolutte høydepunkt sommerstid, med stor turisme og et yrende folkeliv. Langs bryggene i Tønsberg kan du nyte av båtlivets gleder og et stort utvalg av restauranter, kaféer og barer.

Velkommen til et hyggelig boligstrøk!

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:
TV/Internettilknytning via Altibox. Kostnad for årlig tilknytning er avhengig av abonnement og kanalvalg som Altibox tilbyr.
Alarm og evt. bygnings-/innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.
Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 87812069

Boligens areal

Enebolig
Primærrom: 116 kvm, Bruksareal: 164 kvm, Sekundærrom: 48 kvm.

Kjeller:
Bruksareal: 79 m².
Primærrom: 31 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjellerstue og vaskerom.
Sekundærrom: 48 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: 5 boder/lagerrom.

1. etasje:
Bruksareal: 85 m².
Primærrom: 85 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, entré, trapp til kjeller, 4 soverom, bad med wc, kjøkken og stue med utgang til terrasse.

Garasje
Primærrom: 0 kvm, Bruksareal: 22 kvm, Sekundærrom: 22 kvm.

1. etasje:
Bruksareal: 22 m².
Primærrom: 0 m².
Sekundærrom: 22 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Garasje.

Takstmannens kommentar til areal i tilstandsrapporten:
Oppgitte arealer er målt opp under befaringen. De ulike rom er definert etter den faktiske bruk på befaringsdagen, uavhengig av hva som er
godkjent av bygningsmyndighetene.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.
Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert av megler.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Helge Semb avholdt 16.08.2022 datert 18.08.2022. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Fra Tønsberg sentrum kjører rett frem i rundkjøringen på Presterød og man mot Vallø. Ta Valløveien til høyre ved Olsrød og følg Valløveien. Eiendommen ligger på høyre side og er skiltet med til salgs skilt. Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 902 kvm, Eierform: Eiet tomt

Hagen er anlagt med plen og beplantet med hekk og vintergrønt. Gårdsplassen og innkjørselen er asfaltert.

Garasje / Parkering

Garasje.

Byggemåte

Frittliggende enebolig bygget på ett plan + kjeller. Byggeår 1964. Tilbygget garasje 1995.

De bygningstekniske konstruksjoner virker solid utført, i henhold til byggeskikken på den tiden bygningen ble oppført. Boligen er normalt godt vedlikeholdt.

Det er utført søk med fuktindikator i badet. Ingen unormale fuktverdier ble registrert.

Som det fremgår av rapporten er det registrert enkelte symptomer på avvik fra normal tilstand, det meste som følge av normal slitasje og alder på bygningsdelene. Det er viktig å påpeke at bygningen er oppført i henhold til de forskrifter som gjaldt i 1964. Dagens forskriftskrav til isolasjon, klima og innemiljø er strengere enn de som gjaldt da dette huset ble bygget, og det må derfor påpekes et avvik i forhold til dagens standard.

Garasje oppført i 1995. Garasje bygget inn til boligen. Standard garasje med støpt betongplate. Trekonstruksjoner i vegger og takkonstruksjon. Tilstanden til garasjen er ikke vurdert.

Det vises for øvrig til tilstandsrapportens enkelte punkter.

Utvendig
Tradisjonell trehusbebyggelse. Takkonstruksjon med plassbygde takstoler. Utvendig tekket med glasert teglstein. Yttervegger av bindingsverk, utvendig kledd med liggende trekledning.

Innvendig
Gulvoverflater av parkett. Fliser i bad. Vinylbelegg i kjøkken. Laminat i ett soverom. Vegger med malte plater. Himlinger av malte plater. Trebjelkelag mellom etasjene.

Våtrom
Vaskerom i kjeller med eldre enklere standard.
Baderom i 1. etasje vurdert etter tekniske forskrifter i perioden 1997-2010 og ingen dokumentasjon. Opplyst i forrige tilstandsrapport at badet ble oppgradert i 2011.
Vegger og gulv med flislagte overflater. Himling av malte takessplater. Elektriske varmekabler i badegulvet.

Kjøkken
Ikea innredning med glatte malte fronter Laminat benkeplate. Kjøl/fryseskap, oppvaskmaskin og komfyr med platetopp. Opplyst i forrige tilstandsrapport at badet ble oppgradert i 2011.

Tekniske installasjoner
Innvendige vannledninger er av kobber. Avløpsrør av støpejern og plast. Boligen har naturlig ventilasjon med veggventiler i ytterveggene. 200 liters varmtvannstank plassert i vaskerom. Luft til luft varmepumpe i stuen. Hovedsikringer på 3 x 50 amp. 12 kurser for lys og oppvarming.  Automatsikringer med jordfeilbryter.

Følgende er vurdert med tilstandsgrad 2 i henhold til tilstandsrapporten:
- Utvendig renner og nedløp: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet.
- Utvendig veggkonstruksjon: Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. På sørveggen er kledningsbordene oppsprukket og værslitte i nedre del av veggen.
- Utvendig takkonstruksjon/loft: Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen. Det er påvist avvik rundt gjennomføringer i takflaten. Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. På loftet er det spor etter flere eldre vannlekkasjer. Fuktskjolder på taksperrer og undertak. Loftet mangler utlufting ved takfoten. Noe svertesopp ved takfoten som følge av for liten ventilering av loftsrommet.
- Utvendig vinduer: Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne. Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket.
- Utvendig balkonger, terrasser og rom under balkonger: Terrassegulv har værslitte overflater.
- Utvendige trapper: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Oppsprekking i deler av trappen og flisfugene.
- Innvendige overflater: Knirk i deler av gulv 1. etasje. Vanlig bruksslitasje.
- Innvendig etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm. gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
- Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
- Innvendig rom under terreng: Det er boret inspeksjonshull i en av de utforede treveggene i kjelleren. Veggen er isolert med isopor og kledd med trepanel. Hulltaking er foretatt i bod vest. Forhøyede fuktverdier ble målt. Trolig som følge av sviktende drenering.
- Innvendige dører: Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører.
- Bad med wc: Sprekk i en flis ved sluket. Ikke montert elastisk fuge i overgangen vegg - gulv. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Flatt badegulv. I nedsenket dusjnisje er det mindre motfall til sluket slik at noe vann blir stående på gulvflaten. Våtrommet mangler tilluftsventilering, for eksempel spalte/ventil ved dør.
- Tekniske installasjoner vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
- Tekniske installasjoner avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
- Tekniske installasjoner varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank i henhold til gjeldende forskrift.
- Tekniske installasjoner elektrisk anlegg: Hovedsikringer på 3 x 50 amp. 12 kurser for lys og oppvarming. Automatsikringer med jordfeilbryter.
- Tomteforhold drenering: Det er ukjent type/alder/løsning på drenering og tettesjikt på grunnmur. Kjellerveggene er nylig malt. På nedre del av kjeller vegger og på deler av kjellergulv er det spor etter fuktgjennomgang som følge av sviktende drenering.
- Tomteforhold grunnmur og fundamenter: Det er registrert horisontalriss som er symptom på jordtrykk.

Følgende er vurdert med tilstandsgrad 3 i henhold til tilstandsrapporten:
- Utvendig vinduer: Det er påvist et betydelig antall vinduer med punkterte eller sprukne glassruter. Råteskader i vinduene på sørveggen.
Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000.
- Innvendige trapper: Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det er ikke montert rekkverk.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000.
- Vaskerom: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000.

Følgende er ikke vurdert (TG IU) i henhold til tilstandsrapporten:
- Tomteforhold utvendige vann- og avløpsledninger: Offentlig avløp via private stikkledninger. Type rør og alder på disse er ukjent.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Helge Semb avholdt 16.08.2022 datert 18.08.2022.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger enebolig med garasje datert 01.02.1965. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Ferdigattesten er vedlagt i salgsoppgaven.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger for boligen, men det er avvik fra disse. Avvik fra godkjente byggetegninger: Innredningen/rominndeling i 1. etasje og kjeller avviker noe fra godkjent byggetegninger.
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger for garasjen, som stemmer med dagens bruk.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Presterød skole.
For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

Varmepumpe i stue, gulvvarme bad 1. etasje, peisovn i stue, vedovn i kjeller og ellers elektrisk oppvarming. I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Boligen har vært benyttet som arbeidsbrakke i forbindelse med utbyggingen av Tolvsrød Hage, og derfor har vi ingen fullstendig oversikt over årlig strømutgifter for beboelse. Årsforbruk er antatt ca. 20 000 kwh. Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 20 000,- pr. år. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 12 333,75 pr. år De kommunale avgiftene betales kvartalsvis.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 983 164 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 539 391 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Området eiendommen ligger i er regulert til boliger og frisiktsone med plannavn Gang- og sykkelveg langs Valløveien vedtatt 06.12.1995 (planID 53014).
Relaterte planer Fortau langs Gårdboveien etappe 2 vedtatt 16.12.2009 (planID 20090001), Gang- og sykkelvei langs Ulvikveien vedtatt 25.05.2016 (planID 20110048), Valløveien 51 vedtatt 07.11.2018 (planID 20150121), Marmorveien 1A gbnr. 141/23 vedtatt 17.10.2018 (planID 20170149), Løveid Valløveien 80 m.fl. vedtatt 06.12.2000 (planID 53022), Olsrød Øst vedtatt 23.04.2003 (planID 53023), Øko Meny Tolvsrød vedtatt 07.11.2007 (planID 53030), Valløveien 55 vedtatt 15.04.2009 (planID 53035), Gang- og sykkelvei langs Glitneveien vedtatt 18.06.2008 (planID 53036), Del av Gauterød vedtatt 18.10.2017 (planID 05331), Nordby Dyrhaven vedtatt 18.10.2017 (planID 05440) og Tolvsrød Senter vedtatt 17.03.1993 (planID 53012).
I henhold til kommuneplan vedtatt 22.05.2019 er området eiendommen ligger i avsatt til boligbebyggelse.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler. Reguleringskart med bestemmelser er vedlagt i salgsoppgaven.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
- Bestemmelse om gjerde, tinglyst 10.01.1962, dagboknr. 500096 - gjelder: Utgifter til oppsetting og vedlikehold av gjerde i delelinjen mellom bnr. 58 (Valløveien 43A) og bnr. 175 (Valløveien 45) fordeles med halvpart på hver. Det skal nyttes flettverks gjerde i en høyde av 1,20 m. som oppsetters innen utgangen av 1963. Servitutten er vedlagt i salgsoppgaven.
-  Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst 02.06.1975, dagboknr. 503141, rettighetshaver gbnr. 153/147 (Valløveien 51)  - gjelder: Gbnr. 153/175 (Valløveien 45) gir eier av gbnr. 153/147 (Valløveien 51) rett til å bygge inntil felles eiendomsgrense i en avstand på 2 m. Servitutten er vedlagt i salgsoppgaven.

Det er tinglyst følgende rettighet på eiendommen gbnr. 153/51 (Valløveien 47B), 153/453 (Valløveien 49B) og 153/454 Valløveien 49A):
- Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst 20.08.1963, dagboknr. 502746, rettighetshaver gbnr. 153/147 (Valløveien 45) - gjelder: Rett til å bygge inntil felles grense i en avstand på 5 m. fra felles eiendomsgrense. Servitutten er vedlagt i salgsoppgaven.
 
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Tønsberg kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Det er registrert følgende avvik på pipe/fyringsanlegg i Rapport etter tilsyn med fyringsanlegg fra Vestfold Interkommunale Brannvesen datert 01.04.2019:
- Det mangler hendig, vær- og råtebestandig husstige på eiendommen. Skorsteinen ble ikke kontrollert over tak på grunn av manglende husstige.
Kjøper overtar ansvaret for forholdene. Tilsynet er kun visuelt og kan ikke benyttes som tilstandsrapport forøvrig. Rapporten foreligger på meglers kontor og kopi av denne kan fås ved henvendelse.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Ingen av hvitevarene medfølger i handelen.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til jeanette@bs-partners.no eller SMS: 90 23 95 40 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Valløveien 45, 3152, Tolvsrød, Gnr. 153 bnr. 175 i Tønsberg kommune

Oppdragsnummer

28-22-0209

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.