Tønsberg

Easy living! Høyt og fritt i Tønsberg - 3 soverom - 2 bad - 2 parkeringsplasser

Kilden 1 , 3118 Tønsberg

VISNINGER

9. oktober søndag kl. 14:00-15:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Preben Rakfjord
Preben Rakfjord Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

80%

eier sin egen bolig

40%

av eiendommene har pris over 5 mill

40%

har bolig på over 120 kvm

25%

av boligene er nyere enn 20 år

31%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 83 m²
Bruksareal 90 m²
Tomt 3 488 m² / Fellestomt
Soverom 3
Etasje 5
Byggeår 2009
Gårdsnummer 151
Bruksnummer 247
Energimerking D
FINN.no 273298337
Sist endret 03.10.2022 15:39
Prisantydning 3 120 000,-
Totalpris 4 980 009,-
Fellesutgifter 11 909,-

Beregnet totalkostnad

3 120 000,- (Prisantydning) 1 852 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 972 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 009,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 980 009,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Leilighet i 5. etasje med vindfang, stue/kjøkken, 3 soverom, bad, vaskerom/bad og 2 boder/teknisk rom.
- Ekstra bod i kjeller
- Parkering i felles parkeringskjeller samt 1 utendørs parkeringsplass
- Sykkelparkering ved felles parkeringskjeller

Standard

Stor, lys og lekker leilighet i 5. etasje! Trappefri adkomst via heis!  Leiligheten er gjennomgående og får lys strømmende inn i de mange store vindusflatene.

Det som særpreger leiligheten er planløsningen som byr på romslige og gode romløsninger samt godt med oppbevaring! Stuen og kjøkkenet må fremheves - Stuedelen har god plass og man kan møblere med stor og god sofa, samt større spisestuemøblement. Fra stuen/kjøkkenet er det direkte adkomst til sørvendt uteplass, så her kan man nyte sommeren og varmen!

Smakfull kjøkkeninnredning levert av Italian design i lys fargepalett! Kjøkkenet er velutstyrt og har alt av hvitevarer som oppvaskmaskin, steketopp og komfyr. Stort side by side kjøle-/fryseskap og delvis integrert ventilator. Selger har vært meget fornøyd med de praktiske løsningene på kjøkkenet. Stort arbeidsområde for kokkelering ved kjøkkenbenkene. Her er det forøvrig rikelig med skap, skuffer og lagringsplass! Merk de smarte overskapene innfelt mot himlingen!

Leiligheten har 3 romslige soverom hvorav hovedsoverommet har direkte adkomst til eget usjenert bad, stor plassbygd skyvedørsgarderobe med snerten innfelt tv som medfølger. Her får man hotellfølelsen!

Leiligheten har 2 smakfulle bad som er flislagt på gulv og vegger. Begge bad har flott baderomsinnredning og dusj, samt ett av badene har romslig badekar med glassdører for dusjing.

Interiørmessig fremstår leiligheten som stilren og moderne, men allikevel som lun og god med lekkert interiør og romslige/gode romløsninger!

Det medfølger 2 parkeringsplasser til leiligheten. Hvorav 1 i felles garasjekjeller, samt 1 en utendørs parkeringsplass.

Denne leiligheten vil appellere! Bildene er bra, men virkeligheten er bedre!

Beliggenhet

Leiligheten ligger sentralt til på Kilen i Tønsberg. Leiligheten er et ypperlig utgangspunkt dersom man vil ha nærhet til sentrum og flotte turområder i nærheten. Kyststien går fra Kilen og ut mot Husvik og helt til Slagen, samt inn mot byen og videre til Nordbyen og Ilene. Hva med å spasere inn til byen og ta en bedre middag på brygga eller bare nyte livet på sommeren? Området er under utvikling og det er bygget flere boligkomplekser her den siste tiden. Det er i området stort utvalg av varehandel og dagligvarebutikker. I umiddelbar nærhet finner man Kilden kino med flere fritidstilbud og matserveringsmuligheter. Det er en lekeplass og fotballbane over gaten for sameiene for de som har barn eller barnebarn. Eiendommen ligger også svært sentralt til store arbeidsplasser som Sykehuset i Vestfold. Kort vei til jernbane og buss, samt kun 20 minutters kjøretur til Torp Flyplass. Brygga i Tønsberg, sjø og skjærgård kan nås innen få minutter.

Felleskostnader

11 909 pr. mnd. Dekker TV/internett, kommunale avgifter, garasje, renter og avdrag på felleslån, div. honorarer, drift og vedlikehold, felles bygningsforsikring, kostnader sameie, energi/fyring fellesareal og andre driftskostnader.

Herav:

Felleskostnader kr. 3 934,-
Kapitalkost. lån 1 OBBK01 kr. 6 566,-
Garasje kr. 950,-
TV/internett kr. 459,-

Ved innfrielse av leilighetens andel av fellesgjeld vil månedlige felleskostnader reduseres til kr. 5 343,-.

Andel fellesgjeld

1 852 000

Borettslag

Borettslag: Kilden 1 Borettslag, Org.nr.: 991 906 304.
Borettslaget består av 30 andelsleiligheter.

Forretningsfører i borettslaget er OBOS.
Styreleder i borettslaget er Per Torbjørnsen.

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne.

Den enkelte andelseier er ansvarlig for felleskostnadene etter en nøkkel fastsatt ved stiftelsen av borettslaget. Nøkkelen ligger fast og kan bare endres etter borettslagslovens § 5-19.

Dette er et frittstående borettslag og forkjøpsrett for OBOS medlemmer gjelder ikke.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Selskapet har inngått en avtale med Techem for fjernvarme og varmtvann. Målere er installert, og Techem vil stå for avregning. Inntil videre betaler andelseierne kr. 1 000,- a-konto med oppstart i mars. Selger opplyser at så snart avtalen med Techem er ferdigstilt, vil den månedlige innbetalingen opphøre. Andelseiere vil, så snart avtalen er ferdigstilt, motta faktura for fjernvarme og varmtvann direkte fra Techem.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget bekreftes tilknyttet Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS. Avtalen er løpende, såfremt premie med forfall 1. februar er betalt.

Dersom kjøper ønsker å nedbetale sin andel fellesgjeld (eventuelt deler av gjelden) - ta kontakt med OBOS for nærmere opplysninger. Dette gjelder kun det opprinnelige lånet, ikke lånet på garasjekjelleren. Ved innfrielse av leilighetens andel av fellesgjeld vil månedlige felleskostnader reduseres til kr. 5 343,-.

Fellesgjeld / lånevilkår

Selskapets totale lån og vilkår:

Lånenr: OBBK02-98207893641.
Type: A.
Restsaldo (per 31.12.21): 27 875 409,-.
Restløpetid: 27 år og 10 mnd.
Term pr. år: 4.
Type rente: Flytende.
Rente: 2,60 %.

Lånenr: OBBK01-98207414832.
Type: A.
Restsaldo (per 31.12.21): 5 641 693,-
Restløpetid: 23 år og 8 mnd.
Term pr. år: 12.
Type rente: Flytende.
Rente: 2,60 %.

Forsikring

IF Polisenummer: 891821

Regnskap

Inntekter: Driftsinntekter i 2021 var til sammen kr. 3 096 014,-.

Kostnader: Driftskostnadene i 2021 var til sammen kr. 1 594 110,-.

Resultat: Årets resultat på kr. 4 291 725,- fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

Vedtekter / husordensregler

Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn én andel.

Det som regnes som privat område i 5. etasje, er gulvet av tre. Det øvrige arealet (som har betongheller) er borettslagets eiendom. Selger opplyser at det foreligger en skriftlig avtale mellom andelseierne i 5. etasje og borettslaget om bruk av deler av fellesarealet i sommermånedene. Avtalen innebærer at deler av betonghellene (fellesareal) kan benyttes som en utvidelse av egen terrasse i sommermånedene.
Alt gulv av tre som vender inn mot atriet i 6. etasje er borettslagets eiendom. Takterrassene er privat område.

I henhold til borettslagets husordensregler er det ikke tillatt med ballspill og lek med sykkel, rullebrett og sparkesykkel i atrium.

Husdyrhold

Husdyrhold er ikke tillatt, ref. borettslagets husordensregler.

Boligens areal

Primærrom: 83 kvm, Bruksareal: 90 kvm

5. etasje:
Bruksareal: 90 m².
Primærrom: 83 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, stue/kjøkken, 3 soverom, bad og vaskerom/bad.
Sekundærrom: 7 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: 2 boder/teknisk rom.

Bod i kjeller på ca. 6 m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 05.09.2022 utført av takstmann Tore Rønning. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Se kartskisse i FINN.no-annonse for veibeskrivelse. Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 3 488 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Borettslaget eier 32 plasser (og disponerer 30 av dem) innendørs i underetasjen i bygget. I tillegg disponerer Borettslaget 30 plasser utendørs på sameiets eiendom. Garasjeplassene inne og parkeringsplassen ute følger leilighetene ved salg. Det er ikke tillatt med fremleie av p-plass til andre enn beboere i Kilden 1 og næringsdrivende i Kilden 1.

Byggemåte

Andelsleilighet (borettslag) beliggende i 5. etasje i kombinert bolig- og næringseiendom oppført over noe tid bl.a. med ferdigstillelse av leiligheter i 2009. Utført fuktsøk i tilknytning til bad ved hjelp av fuktindikator. Ingen unormale forhold vedrørende fukt påvist. Rommet er fra 2009. Utført fuktsøk på tilsvarende måte i bad/vaskerom. Ingen unormale forhold vedrørende fukt påvist. Rommet er fra 2009.
Selger opplyser om følgende:
- har vært lekkasje fra overliggende etasje ved to anledninger i 2019 og 2019/-20. Utbedret i samarbeid med forsikringsselskap.
- har tidligere vært registrert skjeggkre (ikke siste tre årene). Utbedret i samarbeid med saneringsfirma.
- lagt diverse nye gulvoverflater i 2020. Utført av fagfolk og dokumentert med faktura.

Utvendig
Vinduer og dører i tre. Veranda i tre.

Innvendig
Gulvoverflater med parkett, laminat og fliser. For det meste malte vegger og tak. Fliser på veggene i baderommene samt over kjøkkenbenk. Etasjeskiller i betong. Innvendige dører i tre.

Våtrom
Bad/vaskerom: Fliser på gulv og vegg. Malt tak. Inneholdende toalett, innredning med servant, badekar samt opplegg til vaskemaskin. Ventilering via avtrekksventil i tak samt luftespalte i dør (balansert ventilasjon).
Bad: Fliser på gulv og vegg. Malt tak. Inneholdende toalett, servant, dusjkabinett samt opplegg til vaskemaskin. Ventilering via avtrekksventil i tak samt luftespalte i dør (balansert ventilasjon).

Kjøkken
Kjøkkeninnredning med laminat benkeplate og nedfelt benkebeslag og to kummer. Integrerte hvitevarer. Kjøkkenventilator med avtrekk ut.

Tekniske installasjoner
Innvendige vannledning i plast (rør i rør). Innvendige avløpsrør av soil/støpjern. Ventilering med balansert ventilasjon. Oppvarming med vannbåren varme (radiatorer/fjernvarme) samt varmekabler i bad. Hovedsikring 50 A. Teknisk 25 A. Øvrige kurser 16/15 A. Anlegget er utstyrt med automatsikringer. Røykvarsler. Husbrannslange. Sprinkleranlegg.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 2:
- Andre utvendige forhold: Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget.
- Vegger og himling på bad: Det er påvist sprekker i fliser. Sprekk i enkelte fliser under/bak vegghengt toalett.
- Gulv på bad: Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Bom i gulvflis.
- Sluk, membran og tettesjikt på bad: Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring. Sluk er ikke vurdert (under kabinett - kabinett kan ikke trekkes frem grunnet annen innredning).
- Sanitærutstyr og innredning på bad: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.
- Sluk, membran og tettesjikt på bad/vaskerom: Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring. Sluk er ikke vurdert (under badekar - badekar kan ikke trekkes frem grunnet glassvegg/innredning).
- Sanitærutstyr og innredning på bad/vaskerom: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner ikke er undersøkt:
- Fukt i tilliggende konstruksjoner på bad: Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga. tilliggende konstruksjoner (våtsone mot annen boenhet).

Selger opplyser om bl.a. følgende i sitt egenerklæringsskjema:
- Badekar montert ved egeninnsats
- Dusjkabinett og nytt toalett på bad 2 er utført av faglært, men som vennetjeneste
- Stoppekraner er byttet, ved Terjesen
- Liten sprekk i hjørnet mellom kjøkken og stue fra bygget var nytt
- Det ble i 2019 og 2020 gjort tiltak mot sølvkre. Skjeggkre og sølvkre ikke påvist siden

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning datert: 07.09.2022.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for kombinert bolig-, næring- og kinobygg, datert 30.08.2012. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Takstmann opplyser at det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Sandeåsen skolekrets. For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Adgang til utleie

Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Ved utleie må andelseieren ha bebodd boligen i minst ett av de to siste årene. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til OBOS. Se borettslagets vedtekter for utfyllende bestemmelser.

Andelseier som bor i boligen selv, kan overlate bruken av deler av den til andre uten godkjenning. I tillegg kan andelseieren overlate bruken av hele boligen til andre i opptil 30 døgn i løpet av året uten godkjenning.

Oppvarming

Ventilering med balansert ventilasjon.
Oppvarming med vannbåren varme (radiatorer/fjernvarme) samt varmekabler i bad.

I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Inkl. i fellesutgifter pr. mnd.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 956 023 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 441 683 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Området eiendommen ligger i er regulert til kombinert bebyggelse og anleggsformål, vegetasjonsskjerm, lekeplass og ras- og skredfare, med plannavn "Kilen", vedtatt 19.06.2013. I henhold til kommuneplan, vedtatt 22.05.2019, er området eiendommen ligger i avsatt til kombinert bebyggelse og anleggsformål.

Planer som kan berøre eiendommen er Kilen vest (planID 20140105), Kilden kinosenter (planID 57010), Næringsområde Kilen øst (planID 57006), Ringvei Nord. Parsell - Kryssområde Kilen Øst (planID 57023), Ringvei Nord, Parsell - Kryssområde Kilen Vest (planID 61237-B1) og Burotveien 2 (planID 53032).

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Området på Kilen er under utbygging/utvikling. Det planlegges flere næringslokaler og boligblokkbebyggelse. Kilen Handelspark er planlagt ferdigstilt i 2024 på tomten sør for eiendommen.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser på borettslagets eiendom:

Vilkår i kjøpekontrakt, tinglyst 21.12.1956, dagboknr. 503077, gjelder: Eiendommen skal holdes inngjerdet.
Bestemmelse om vannledning, tinglyst 28.02.1957, dagboknr. 500501, gjelder: Søknad om å legge vannledning gjennom riksvei 294.
Bestemmelse om gjerde, tinglyst 19.03.1957, dagboknr. 500633, gjelder: Kjøper av eiendommen i 1957 skal sette opp gjerde og holde dette vedlike.
Elektriske kraftlinjer, tinglyst 07.10.1957, dagboknr. 502357, gjelder: Sem elektriske har rett til å disponere transformatorrom i kjeller, til høy- og lavspente kabler.
Elektriske kraftlinjer, tinglyst 25.05.2010, dagboknr. 368435, gjelder: Rett for nettselskapet å ha stetsevarig rett til rom for bygging av nettstasjon  i GBNR. 151/247. Rett til drift og vedlikehold, legge og vedlikeholde kabler frem til nettstasjon, nødvendig fremkomst over eiendommen og forby bygningsmessige endringer som vanskeliggjør fremkomst eller ventilasjon.
Felles pantedokument for borettsinnskudd, tinglyst 13.08.2010.
Seksjonering, tinglyst 10.11.2008, dagboknr. 910156.
Reseksjonering, tinglyst 20.06.2017, dagboknr. 656049.

Rettighet på eiendommen GBNR. 151/474 i Tønsberg:
Erklæring/avtale, tinglyst 20.12.2019, dagboknr. 1536060, gjelder: GBNR. 151/247 har rett til bruk av lekeareal på GBNR. 151/586. Eiendommen er gjort om til parkeringsplass, og Statens Vegvesen skal anlegge ny lekeplass på deler av GBNR. 151/474.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Integrerte hvitevarer på kjøkken.
Følgende tilbehør medfølger ikke i handelen: Lampe over spisebord.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til preben@bs-partners.no eller SMS: 92 46 85 90 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Kilden 1, 3118, Tønsberg, Gnr. 151 bnr. 247 snr. 3, andelsnr. 6 i Kilden 1 Borettslag med orgnr. 991906304 i Tønsberg kommune

Oppdragsnummer

28-22-0236

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.