Tønsberg

Kaldnes Brygge - Lys, tiltalende og moderne leilighet! Vannbåren varme - Heis - Balkong

Rambergveien 18 , 3115 Tønsberg

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Preben Rakfjord
Preben Rakfjord Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

66%

eier sin egen bolig

49%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

61%

har bolig mellom 60-120 kvm

98%

av boligene er nyere enn 20 år

24%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 30 m²
Bruksareal 30 m²
Tomt 1 425 m² / Fellestomt
Etasje 2
Byggeår 2017
Gårdsnummer 1003
Bruksnummer 350
Energimerking B
FINN.no 273916429
Sist endret 03.10.2022 17:24
Prisantydning 2 790 000,-
Totalpris 2 868 769,-
Fellesutgifter 1 744,-

Beregnet totalkostnad

2 790 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 69 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 790 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 78 769,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 868 769,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Leiligheten i 2. etasje inneholder:
Entré, stue/kjøkken, sovealkove og bad/wc/vaskerom.

- Luftig overbygget balkong
- Bod i kjeller.

Standard

Snerten, moderne og tøff leilighet som er maksimalt utnyttet. Svært arealeffektiv og funksjonell! God takhøyde, noe som gir en god romfølelse. Gjennomgående tidsriktig og moderne leilighet med behagelig vannbåren varme i gulv, samt elektriske varmekabler på bad. Praktisk, og stilren kjøkkeninnredning med slette fronter og med integrerte hvitevarer kjøl/frys, oppvaskmaskin, komfyr og steketopp. Badet er flislagt med delikate fliser på gulv og vegger og har moderne baderomsinnredning. Vegghengt toalett og speilskap. Gulvene er belagt med flott enstavs eikeparkett. Interiørmessig gjennomgående lyst og delikat. Bo lettstelt og urbant!

Kort fortalt:
- Vannbåren varme i gulv, elektrisk på bad
- Solrik balkong
- 1-stavs og lekker eikeparkett
- Flislagt bad med varmekabler
- Stilrent
- Lave fellesutgifter

Velkommen til en snerten og lekker leilighet med super beliggenhet på populære Kaldnes!

Beliggenhet

Bo med sjøen rett utenfor døren og kort vei til et yrende byliv i Tønsberg sentrum. Virkelig nydelig beliggenhet rett i nærheten av vannkanten.

Kaldnes Brygge er del av en ny bydel som vokser frem der Kaldnes skipsverft tidligere var livsnerven i Tønsberg by. Med gammel historie i grunnsteinene bygges nå en ny, urban og levende bydel med gåavstand til både bysentrum og skjærgården. Langs bryggekanten samles bolig, næring, handel, kafeer og kulturliv. Med gåavstand over gangbroen til Oseberg Kulturhus kan det rike kulturlivet besøkes, lokkende caféer og spisesteder kan nytes og shopping kan utføres i kjøpesenter eller i små og særegne nisjeforretninger. En bryggevandring langs moderne arkitektur på Kaldnes og langs Tønsberg Brygge med det gamle sjøbodkvartalet viser kontraster i tid.  En tur langs Kaldnes Brygge gir opplevelser, atmosfære og utsikt som gir rom for inspirasjon og kreativitet. Kaldnes Brygge har de siste årene blitt et sted hvor flere kunstnere, fotografer og musikere er samlet. Kulturhuset Støperiet, som er eid av Tønsberg Kommune, ligger like ved og gir et godt og variert tilbud hele året.

Ellers kan vi nevne at leiligheten ligger i et barnevennlig og etablert boligområde på Kaldnes i Tønsberg kommune, med nærhet til barnehage, skoler, Tønsberg sentrum, Teie torv, samt Teieskogen med flotte tur og friluftsområder, Spar-butikk, gatekjøkken, bakeri og Træleborg skole (1-7 kl.) I tillegg ligger den populære restauranten "Kverneriet" like ved.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, hvorav nærmeste holdeplass er Kaldnes og ligger ca. 300 m fra boligen. Ved å benytte bil tar det ca. 5 min til Tønsberg sentrum, 25 min til Sandefjord og 70 min til Oslo S.

Felleskostnader

1 744 pr. mnd. Dekker TV/bredbånd, div. honorarer, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, energi/fyring fellesareal og andre driftskostnader.

Herav:
Felleskostnader kr. 1 179,-
Kabel-tv kr. 565,-

Styret vedtok å øke felleskostnadene med 5 % fra 01.04.2022.

Sameiet har avtale med Eviny Termo AS om avlesning og fakturering av fjernvarme. Fjernvarme er ikke inkludert i felleskostnadene. Faktura på kommunale avgifter faktureres den enkelte eier direkte fra Tønsberg kommune, og er da ikke inkludert i felleskostnadene.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:

TV og internett fra Telenor/Canal Digital. Dette er inkl. i fellesutgifter pr. mnd.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Sameie

Sameiet består av 61 seksjoner. Sameiet Dockside 4 er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 919874228, og ligger i Tønsberg kommune med følgende gårds- og bruksnummer: 1003/350.

Forretningsfører i sameiet er OBOS
Styreleder i sameiet er Jan Liverød

Tinglyst legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

- Styret har jobbet med generell oversikt over driften og etablert beboeroversikt.
- Styret har fått kommunen til å gå over til fakturering av kommunale avgifter basert på sameiebrøk.
- Styret har fatt gjennomført kontroll av brannslukkere.
- Styret har startet samtaler med de øvrige sameiene angående nærmere samarbeid og i ytterste konsekvens utrede muligheten for sammenslåing av sameier.

Forsikring

IF Polisenummer: 1702861

Regnskap

Inntekter: Driftsinntekter i 2021 var til sammen kr. 1 349 232,-.

Kostnader: Driftskostnadene i 2021 var til sammen kr. 1 441 260,-.

Resultat: Årets resultat fremkommer i resultatregnskapet som et underskudd på kr. 92 028,- og foreslås dekket ved overføring fra egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

Vedtekter / husordensregler

Sameiets vedtekter følger vedlagt i salgsoppgaven.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23.

Boligens areal

Primærrom: 30 kvm, Bruksareal: 30 kvm

2. etasje:
Bruksareal: 30 m².
Primærrom: 30 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue/kjøkken, sovealkove og bad/wc/vaskerom.

Bod i kjeller på ca. 4 m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 08.09.2022 utført av takstmann Tore Rønning. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger. Ringeklokken blir merket med Bakke Sørvik & Partners klistrelapp.

Tomt

Areal: 1 425 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Det medfølger ikke parkeringsplass, men flere muligheter for leie av parkeringsplass i området samt offentlig parkering etter avgift. Gratis å parkere på offentlige plasser fra kl. 18:00 til 09:00 neste morgen.

Byggemåte

Seksjonert leilighet beliggende i 2. etasje i boligblokk oppført i betong/mur i 2017. Utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator i tilknytning til bad samt utført hulltaking i vegg fra tilliggende kjøkken/stue og inn bak dusj/våtsonen. Ingen unormale forhold vedrørende fukt påvist. Rommet er fra 2017.

Utvendig
Vinduer i tre. Ytterdør i tre. Veranda i tre, glass og stål.

Innvendig
Gulvoverflater med parkett. Fliser i bad. Veggoverflater i malt utførelse. Fliser på vegg i bad samt over kjøkkenbenk. Malte tak. Støpt betongdekke eventuelt betongelementer. Innvendige dører i tre.

Våtrom
Fliser på gulv og vegg. Malt tak. Inneholdende toalett, innredning med servant, dusj/vegger samt opplegg til vaskemaskin. Ventilering via avtrekksventil i tak samt luftespalte i dør (balansert ventilasjon).

Kjøkken
Kjøkkeninnredning med laminat benkeplate med nedfelt benkebeslag/kum. Integrerte hvitevarer. Avtrekk via sentralt avtrekksanlegg i bygget.

Tekniske installasjoner
Innvendige vannledning i plast (rør i rør). Innvendige avløpsrør av plast. Ventilering med balansert ventilasjon. Oppvarming for det meste med vannbåren gulvvarme. Varmekabler i bad. Hovedsikring 63 A. Teknisk 25 A. Øvrige kurser 15/10 A. Anlegget er utstyrt med automatsikringer. Røykvarsler. Håndslukkeapparat.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 3:
- Vannledninger: Det drypper fra rørskjøt i samleskap. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.

Ifølge opplysninger fra selger vil dette dekkes av garantien på bygget og bli utbedret av utbygger.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 2:
- Sluk, membran og tettesjikt på bad: Rommet er et våtrom hvor det ved etablering var krav om "uavhengig kontroll", men det foreligger ingen dokumentasjon på at det er utført "uavhengig kontroll". Eneste dokumentasjon på at uavhengig kontroll skal være gjennomført er i ferdigattest hvor det fremgår at "kontrollansvarlige for utførelsen har sørget for sluttkontroll og avsluttende gjennomgang av kontrolldokumentasjon for det ferdige tiltaket. Gjennom dette har den kontrollansvarlige bekreftet ovenfor kommunen at kontroll er foretatt med tilfredsstillende resultat i samsvar med tillatelser og krav gitt i medhold av plan- og bygningsloven.

Selger opplyser om bl.a. følgende:
- Låsen på badet kan være vanskelig
- Én spott på kjøkkenet blinker, men vil bli fikset av utbygger

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning datert: 14.09.2022.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for leilighetsbygg med 2 underetasjer, datert 15.03.2019. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Træleborg skolekrets. For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

I henhold til eierseksjonsloven §24 er det ikke tillatt med kortidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene til sameiet og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på sameiets årsmøtet. Dette gjelder ikke for fritidsboliger.

Oppvarming

Ventilering med balansert ventilasjon.
Oppvarming for det meste med vannbåren gulvvarme. Varmekabler i bad.
I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter B

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 2 000 kwh. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 7 137 pr. år De kommunale avgiftene betales kvartalsvis. Vann- og avløpsgebyrer betales etter målt forbruk. Antatt forbruk er 60m3, ved økt bruk vil kostnaden kunne øke.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 551 088 pr. 31.12.00
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 983 917 pr. 31.12.00
Hentet fra Skatteetatens kalkulator.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et område som er regulert til annet byggeområde og felles gårdsplass, med plannavn "Kaldnes felt F og G", vedtatt 01.02.2006 (planID 3803 65215). Relaterte planer til eiendommen er Kaldnes, GBNR. 1003/79, vedtatt 12.12.2001, Scanrope, vedtatt 20.06.2007, Kulturparken - Kaldnes, vedtatt 06.09.2006 og Havegaten, vedtatt 13.09.2017. I henhold til kommunedelplan for sentrum - byplan 2018-2030 TBG, vedtatt 22.05.2019 er området eiendommen ligger i avsatt til sentrumsformål (bolig/næring). Reguleringsplan med bestemmelser er vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Området eiendommen ligger i er under utbygging.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Erklæring/avtale, tinglyst 08.01.1877, dagboknr. 900095, gjelder: Åstedsbefaring vedr. Tønsbergs bygrenser.
Erklæring/avtale, tinglyst 07.02.1899, dagboknr. 900073, gjelder: Forbud mot å anlegge ølbryggeri eller å lede vann og eiendommen.
Bestemmelse om gjerde, tinglyst 30.01.1900, dagboknr. 900223.
Bestemmelse om vannrett, tinglyst 12.10.1915, dagboknr. 900185.
Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst 26.07.1921, dagboknr. 900370.
Bestemmelse om adkomstrett, tinglyst 22.12.1977, dagboknr. 7546.
Erklæring/avtale, tinglyst 22.12.1977, dagboknr. 7547.
Bestemmelse om adkomstrett, tinglyst 29.12.1977, dagboknr. 7663.
Erklæring/avtale, tinglyst 10.10.1978, dagboknr. 6075.
Bestemmelse om vann/kloakkledning, tinglyst 27.09.1995, dagboknr. 11817.
Erklæring/avtale, tinglyst 23.10.1995, dagboknr. 13077.
Bestemmelse om adkomstrett, tinglyst 05.03.1998, dagboknr. 2573.
Elektriske kraftlinjer, tinglyst 16.09.1998, dagboknr. 11070.

Ovenstående servitutter er ikke innhentet av megler.

Erklæring/avtale - tinglyst 01.12.2015, dagboknr. 1122219 - gjelder: Garasjekjellere som etableres på GBNR. 1003/79 og parseller som fradeles fra denne, har rett til å bygge helt inntil og knytte seg til GBNR. 1003/345. GBNR. 1003/346 og 79 og parseller som fradeles disse har evigvarende rett til adkomst via felles nedkjøringsrampe og over og gjennom garasjekjeller beliggende på GBNR. 1003/345. Rett til å ha liggende tekniske installasjoner i og til/fra teknisk rom. Rett til etablering og drift av fjernvarme-, vann- og avløpsledninger.

Bestemmelse om adkomstrett, tinglyst 26.05.2016, dagboknr. 467364, gjelder: Adkomstretter, rett ang. teknisk infrastruktur og bruksrett til bodanlegg.

Erklæring/avtale, tinglyst 05.10.2017, dagboknr. 1095204, gjelder; Adkomstretter, rett ang. teknisk infrastruktur, bruksrett til boder, bruksrett til sykkelparkering, felles anlegg for søppelhåndtering og gjensidig rett til adkomst og bruk av felles utomhusarealer.

Seksjonering, tinglyst 05.10.2017, dagboknr. 1095493.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Integrerte hvitevarer på kjøkken.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til preben@bs-partners.no eller SMS: 92 46 85 90 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Rambergveien 18, 3115, Tønsberg, Gnr. 1003 bnr. 350 snr. 15 orgnr. 919874228 i Tønsberg kommune

Oppdragsnummer

28-22-0246

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.