Skallevold

Nyoppusset & sjarmerende hytte, tett på herlig badestrand - Sommeridyll!!

Furulyveien 8B , 3150 Tolvsrød

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Bjørnar Leirdal
Bjørnar Leirdal Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

88%

eier sin egen bolig

98%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

49%

har bolig på over 120 kvm

54%

av boligene er nyere enn 20 år

43%

er barnefamilier

Type / Eierform Fritidseiendom / Eierseksjon
Primærrom 42 m²
Bruksareal 42 m²
Tomt 1 214 m² / Fellestomt
Soverom 2
Byggeår 1954
Gårdsnummer 137
Bruksnummer 51
Energimerking G
FINN.no 305739438
Sist endret 22.09.2023 12:07
Prisantydning 4 500 000,-
Totalpris 4 623 119,-

Beregnet totalkostnad

4 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 112 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 500 000,-)) 9 250,- (Boligkjøperpakke Tryg (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 123 119,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 623 119,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Sommeridyll noen få meter fra stranda. Hytta er nyoppusset og inneholder:
Entré, bad, kjøkken, stue og 2 soverom.
Herlige uteplasser og utvendig bod/anneks.

Standard

Velkommen til et sommerparadis i Furulyveien 8B. Her får du en flott beliggende helårshytte med en praktisk og solrik tomt. Hytta er fullisolert og har en moderne og god standard, noe som gjør dette til et perfekt sted å tilbringe fridagene hele året og spesielt sommeren. Skallevoldstranda ligger kun ca. 150 m unna, herfra springer det ut flere flotte turområder samt kyststi.

Selve hytta er pusset opp jevnlig de siste årene. Her får du et praktisk bad fra 2013 med toalett, dusjkabinett og opplegg til vaskemaskin. Videre kommer du inn på kjøkkenet med innredning fra 2015. Lys og flott innredning med integrert oppvaskmaskin. De øvrige rommene er lyse og trivelig, så her oser det sommeridyll!!

Utvendig er taket tekket om med glasert teglstein i 2020. Samtidig ble renner, nedløp og beslag skiftet. Kledningen ble skiftet i 2005 og samtidig ble hytta etterisolert. Vinduer ble skiftet i 2000 og noen nyere.

Her kan sommeren nytes kun et steinkast fra en nydelig badestrand.
Vel møtt!!

Beliggenhet

Drømmer du om å leve nær sjø og strand? Sol fra morgen til kveld? Da er du velkommen til Furulyveien 8B! Eiendommen ligger i en gate, helt uten gjennomgangstrafikk. Svært idyllisk i landlige omgivelser, samtidig som dette er sentralt beliggende nært det aller meste.
Sjøen og stranden på Skallevold ligger rett i nærheten. Noe av det første som slår en når man kommer til området er stillheten og idyllen dette miljøet byr på! Ved stranden er det en populær lekeplass for barn, samt ballbane for spill og moro.

Skallevold er et stille og barnevennlig boligområde. Med kun en kort spasertur har man tilgang til sjøen, Skallevoldstranda, kun ca.120 meter unna, Karlsvikabukta og flotte friarealer med blant annet fine fiskemuligheter. Det er også umiddelbar nærhet til Essoskogen; ideelt for gåturer, løping og sykling. Her bugner av hvitveis og blåveis på våren - virkelig idylliske omgivelser og turområder. Skallevoldområdet er ideelt for barnefamilier da man har svært trygg, fin og kort skolevei. Kort vei til barnehager og gode idrettstilbud. Herunder Slagenhallen og Flint idrettsanlegg med flere fotballbaner, tennisanlegg og fin sandvolleyballbane.

Det er kun få minutters kjøring til Tolvsrødsenteret og Olsrød Park som har et bredt tilbud av forretninger, leger/tannleger og cafeer samt det populære treningssenteret Level (som også har svømmehall). Kort vei også til Vallø småbåthavn.  Bussholdeplass kun få meter unna med flere avganger i timen til Tønsberg sentrum.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:

TV/Internett fra Viken Fiber, utgjør ca. kr. 1 200,- pr. mnd.
Årlig medlemskap i velforening utgjør kr. 500,-.
Årlig betaling for snømåking/vedlikehold  - varierer fra år til år.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Forsikring

Tryg Forsikring Polisenummer: 7365267

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23.

Boligens areal

Primærrom: 42 kvm, Bruksareal: 42 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 42 m².
Primærrom: 42 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, kjøkken, 2 soverom og bad.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 26.05.2023 utført av takstmann Jan-Erik Rossavik. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen.
Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 214 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal.
I henhold til seksjonering er tomten delt mellom seksjon 1 og 2. Se vedlagte kartskisse. Flat og praktisk tomt med gode solforhold. Egen innkjøring og parkeringsplass. Det er plantet hekk i grensen mot naboer som gir lite innsyn.

Garasje / Parkering

Det er egen parkeringsplass på eiendommen.

Byggemåte

Opprinnelig hytte fra rundt 1954 som er ombygget noe senere. Det finnes ingen tegninger hos kommunen som viser tidligere eller dagens status. Det foreligger ingen ferdigattest eller brukstillatelse. Det er gjort vesentlige oppgraderinger ut på 2000-tallet og en del siste årene. Dette gjelder innvendige og utvendige konstruksjoner medregnet mye på el-anlegget. Det tilhører frittliggende bod som er av eldre årgang. Som det fremkommer i rapporten er det registrert flere symptomer på avvik fra normal tilstand. Men stort sett som følge av alder, bruk og forventet levetid. Noen av avvikene må sees i sammenheng med den nye standardens strenge krav og utført en del egeninnsats. Det må påregnes flere oppgraderinger og utbedringer. Det er ikke gitt opplysninger om det har vært skader, problemer med skadedyr, lekkasjer eller andre forhold som kan ha vesentlig betydning for bygningsmassen tilstand. Det må antas at boligen/hytta er bygget i henhold til de krav som gjaldt på søketidspunktet for oppføring. Dagens krav er en del strengere og avvik må da påregnes.

Utvendig
Sperretak med saltak form. Adkomst til loft via utvendig luke. Undertak av rupanel er tekket med glasert teglstein. Opprinnelig asfaltpapp som var ca. 7 år gammel ble ikke fjernet. Arbeider er utført som egeninnsats som legges til grunn for vurderingen. Yttervegger i bindingsverk med ukjent isolering. Det er opplyst at det er etterisolert når kledning ble skiftet. Yttervegger er utvendig panelt med kledning fra rundt 2005 og en vegg er eldre. Det er i 2022 skiftet noen bord og utføre vedlikehold.

Innvendig
Innvendige overflater er vesentlig oppgradert ut på 2000-tallet. På gulv: Parkett og laminat. På vegger: Mdf-panel og malt panel. I tak: Malte plater og malt panel. Deler av overflatene er vurdert under andre innvendige forhold.

Våtrom
Badet er oppgradert i 2013. Rommet inneholder opplegg for vaskemaskin, dusjkabinett, wc, innredning og servant. Fliser på gulv og vegger. Mekanisk avtrekk er montert.

Kjøkken
Marbodal innredning med hvite profilerte fronter. Det er integrert oppvaskmaskin. Det er montert ventilator over kokesonen.

Tekniske installasjoner
Hytta har elektrisk oppvarming. Det er gulvvarme på badet som er frakoblet. Det er montert 4 panelovner. Varmekilders funksjon er ikke testet. Anlegget er vesentlig fornyet i 2022 og samtidig ble feil rettet. Anlegget ellers er fra 2013 og 2015 ifølge selger. Sikringsskapet er plassert i gangen. Hovedsikringen på 40 amp. automatsikringer med 7 kurser og overspenningsvern.

Tomteforhold
Grunnmuren består av støpt ringmur og mulig sementblokker. Deler har støpt gulv. Vurderingen er basert på utvendige observasjoner.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 3:
- Utvendige vinduer: Vindu ved kjøkken har råteskader. Kostnadsestimat: Kr. 10 000 - 50 000,-.
- Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Skjevheter gjelder alle gulv. Dette må sees i sammenheng med alder. Se forøvrig bemerkninger gjort under krypkjeller.
- Bad: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Det er ikke tett i vegger eller under kabinettet og arbeider er generelt dårlig utført. Kostnadsestimat: Kr. 100 000 - 300 000,-.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 2:
- Veggkonstruksjon: Det er ingen lusing/musebånd i nedre kant av konstruksjon. I tillegg registreres det enkelte ufagmessige arbeider og flere utette/dårlige løsninger rundt flere vinduer og dør. Deler av veggene har ingen lufting og enkelte bord er noe bløte. Kostnadsestimat: Kr. 10 000 - 50 000,-.
- Takkonstruksjon/loft: Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Det er også registrert noe tørr råte og spor etter treskadeinsekter. Basert på observasjoner ser dette ut til å være eldre forhold. Vurderingen er i hovedsak basert på alder og naturlige svekkelser etter ca. 65 år. Kostnadsestimat: Kr. 10 000 - 50 000,-.
- Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Det er registrert noe råte i bordet som ligger nederst mot taktekkingen. Foruten noe ufagmessige arbeider er det ikke registrert noen vesentlige skader. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Andre utvendige forhold: Bygget preges av alder, det er skjevheter, stedvis råteskader og ufagmessig utførelse. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav" aktsomhetsgrad Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Andre VVS-installasjoner: Mer enn halvparten av forventet brukstid på VVS-installasjoner er oppbrukt. Dette gjelder deler av anlegget og noe fagmessig utførelse er registrert. Det bør også bemerkes at det ikke er lokalisert lufting eller stakemulighet på kloakken Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Taktekking: Det er ikke brettet papp opp ved vindskier som kan være en svak løsning.
- Nedløp og beslag: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Dette var ikke et krav i 1954 det vil anbefales montering av snøfangere da dette er glasert stein.
- Andre innvendige forhold: Det er registrert enkelte ufagmessige arbeider, noe slitasje og aldersrelaterte forhold. En dør subber noe i gulvet og en er noe skjev.
- Drenering: Det er ingen kontrollmulighet av krypkjeller og ikke mulig å vurdere dreneringsbehov.
- Grunnmur og fundamenter: Det er ikke registrert noen vesentlige skader utover normale svekkelser etter ca. 70 år.
- Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner ikke er undersøkt:
- Krypkjeller: Krypkjeller har ingen adkomstmulighet og derfor ikke nærmere vurdert innvendig. Det bør bemerkes at basert på fremvis film er det registrert noe fuktig grunn. Da det ikke er mulig å gjøre egne vurderinger kan krypdel være er risiko for skjulte skader. Kostnadsestimat: Kr. 10 000 - 50 000,-.
- Tilliggende konstruksjoner på bad: Det er pga. bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone.
- Terrengforhold: Det er ikke vurdert opparbeidelser på tomten. Det er kun vesentlige avvik som kan ha vesentlig betydning for konstruksjonene som blir bemerket.

Selger opplyser om bl.a. følgende i sitt egenerklæringsskjema:
- Jordingsrør i 2022, utført av Bademiljø - Henriksen Rørlegger.
- Når vaskemaskin er i bruk kommer det litt vann opp i vasken.
- Det er skjeve gulv i stuen og noen vegger er litt skjeve i kjøkken.
- Helt ny terrasse og terrassedør. Nesten alt gjort av faglært i mai 2022.
- Ny takstein i mai/juni 2020. Utført ved egeninnsats.
- Fasade øst og sør skiftet en del treverk september 2021. Utført ved egeninnsats.
- Skiftet de store vinduene på begge soverommene mai 2021. Utført ved egeninnsats.
- Hytta nymalt i september 2021. Utført ved egeninnsats.
- Nesten alt el-anlegg er nytt februar og august 2022. Utført av Expert Installasjon AS.
- Det skal bygges hus i Furulyveien 10.
- Vann går gjennom Furulyveien 8A og deretter til 8B.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Jan-Erik Rossavik, datert: 31.05.2023.

Ferdigattest / brukstillatelse

Tønsberg kommune opplyser om følgende:
- Det foreligger ikke tegninger, informasjon om byggeår, ferdigattest eller brukstillatelse.

I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Takstmann opplyser at det ikke foreligger godkjente og byggemeldte tegninger. Det foreligger enkle tegninger som er levert inn ved seksjonering av tomten i 2007. Takstmann opplyser videre at det er utført en del arbeider på el-anlegget, skiftet bereder, bygget veranda og montert verandadør. Dette kan dokumenteres. Det er eller utført en del egeninnsats.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

- Gulvvarme på badet (frakoblet) og i entreen
- Panelovner.

I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 5 500 kwh. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 13 290 pr. år Dekker vann, avløp og renovasjon.

Formuesverdi

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 301 541 pr. 31.12.2021.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område. I henhold til kommuneplan, vedtatt 22.05.2019, ligger eiendommen i et område avsatt til boligbebyggelse - nåværende. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Selger opplyser at det på naboeiendommen, Furulyveien 10, skal bygges hus.

Konsesjon / Odel

Eiendommen er konsesjonsfri, men tilleggstomt GBNR. 137/72 er ubebygd, og det må derfor signeres på egenerklæring om konsesjonsfrihet.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Seksjonering, tinglyst 22.08.2007, dagboknr. 12563.

Rettighet på eiendommen GBNR. 137/4 i Tønsberg kommune:
Vilkår i kjøpekontrakt, tinglyst 08.07.1939, dagboknr. 2231, gjelder: Eier av GBNR. 137/4 og 137/51 har samme rett til vei.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei.
Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp.
Det gjøres oppmerksom på at det ligger kommunale ledninger i grensen mellom GBNR. 137/51 og 137/72.

Stoppekranen er beliggende i kjelleren til Furulyveien 8A.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Hvitevarer på kjøkken og vaskemaskin.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Når du kjøper ny bolig, er det mye du må tenke på. Sammen med Tryg har vi skreddersydd en boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, dobbel renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven.
 
Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 46 44 56 33 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Furulyveien 8B, 3150, Tolvsrød, Gnr. 137 bnr. 51 snr. 2 i Tønsberg kommune

Oppdragsnummer

28-22-0247

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.