Duken

Sjønær funkishus på Duken / Nøtterøy! Delikat og stilmessig. 4 soverom, 2 bad, garasje og stor usjenert hage!

Breidablikkveien 23A , 3133 Duken

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Preben Rakfjord
Preben Rakfjord Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

84%

eier sin egen bolig

90%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

67%

har bolig på over 120 kvm

67%

av boligene er eldre enn 20 år

36%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 147 m²
Bruksareal 173 m²
Tomt 741 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 2015
Gårdsnummer 28
Bruksnummer 472
Energimerking C
FINN.no 274188558
Sist endret 25.11.2022 13:18
Prisantydning 7 695 000,-
Totalpris 7 901 389,-

Beregnet totalkostnad

7 695 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 192 370,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 695 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 206 389,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 901 389,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Enebolig over to plan:
1. etasje med hall, stue/kjøkken, bad og vaskerom.
2. etasje med trapperom/stue, 4 soverom, bad/wc og bod.

- Garasje.

Standard

Lekker funkisbolig med garasje. Stram arkitektur og delikat innredet.

Stor markterrasse med direkte adkomst fra stuen og usjenert hage som en flott forlengelse av uteområdet. I 2. etasje er det ytterligere en flott uteplass som gir en luftig følelse! Perfekt på de varme sommerdagene!

Fasademessig stilren og linjelekker arkitektur. Fine vindussammensetninger samt store og rikelig med vindusflater, som bidrar til at det slippes inn mye, herlig lys! Innvendig fremstår boligen som moderne med kombinasjon av myke tiltalende farger som står fint til de lyse innrammingene rundt vinduer og dører. Forøvrig slette vegger og tak, listfritt i overganger, slik at man får et moderne og helhetlig uttrykk. Det er også utstrakt bruk av downlights gjennomgående i hele boligen! Noe som gir en flott stemning og belysning når mørket kryper på. I 2. etasje er det montert  2 varmepumper som også kjøler på varme sommerdager, samt i stue har man en flott innfelt peisovn fra anerkjente Nordpeis!

Man kommer inn i en romslig flislagt hall med tidsriktige grå gulvfliser og  varmekabler i gulv. Det er direkte adkomst til vaskerom som har direkte adgang igjennom dør til garasjen. Så her kan du gå tørrskodd ut og inn i bilen!

I 2. etasje har man 4 soverom hvorav ett kan brukes til kontor/tv-stue. Merk den flotte trappen med lys innramming som fører deg opp i boligens 2. etasje, hvor man har stue/kontorkrok, 4 soverom og bad samt utgang til flott og stort uteområde! Perfekt på flotte sommerdager!

Kjøkkenet er i lys utførelse med stilren benkeplate. Merk de flotte flisene som strekker seg til himlingen! Rikelig med oppbevaring i de brede over- og underskapene. Innfelt belysning i overskap. Underlimt vask med pent armatur. Hendig barløsning i overgang mellom kjøkken og spisestue, perfekt til frokost på travle hverdager også ideelt for baking og kokkelering. Det medfølger integrerte hvitevarer som: Kjøleskap med frysedel, stekeovn, steketopp og oppvaskmaskin. Stuen innehar rikelig med vindusflater som gir en flott kontakt med omgivelsene og her er det og adkomst til den store hage med eget drivhus!

Arkitektonisk moderne og tøff bolig. Interiørmessig stilrent og smakfullt. Her kan man flytte rett inn i et moderne hjem - boligen anbefales besiktiget! Velkommen til en hyggelig visning!

Kort fortalt:
- Sentralstøvsuger
- Uteområdene er nylig blitt oppgradert med belegningsstein og granitt sten.
- Nyere drivhus med innlagt strøm og vann.
- Balansert ventilasjon
- 2 Varmepumper i 2. etasje med kjøling
- 2 bad og 4 soverom
- El-billader
- Stor markterrasse med adkomst fra stue og kjøkken samt stor terrasse med adkomst fra 2. etasje
- Barnevennlig område
- Moderne standard
- Oppvarming: Varmekabler i hall, stue/kjøkken, bad, vaskerom i 1. etasje samt i bad i 2. etasje. 2 Varmepumper. Ved. Varmtvannsbereder på ca. 200 L

Beliggenhet

Eiendommen ligger pent til i det populære området, Nesbrygga, midt i smørøyet på Nøtterøy. Her er det kjekt å være. Fra eiendommen er det kort vei til flotte naturopplevelser både på sjø og land. I umiddelbar nærhet finner man idrettsanlegg på Nif med bl.a. kunstgressbane, flere fotballbaner, 400 meter løpebane og lekeplass for de minste. Det er gangavstand til sjø med flere badesteder på bl.a. Vardun og Ulvøtangen og videre ut til vakker skjærgård. Nærmeste matbutikk er Kiwi på Hjemseng, hvor man også finne bensinstasjon, blomsterbutikk og restaurant. Nærmeste barneskole er den velrenommerte skolen Oserød. Kort vei til Borgheim med ungdomsskole, videregående skole, flere butikker og golfbane. Ca. 7 km til Tønsberg med et rikholdig kulturtilbud, brygga med flere spise- og serveringssteder, et mangfold butikker og togstasjon med hyppige avganger til bl.a. Oslo.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:

TV/Internett fra Telenor - utgjør kr. 1 200,- pr. mnd. Tuner/boks medfølger.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Forsikring

IF

Boligens areal

Primærrom: 147 kvm, Bruksareal: 173 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 98 m².
Primærrom: 75 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hall, stue/kjøkken og bad/wc/vaskerom.
Sekundærrom: 23 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Garasje.

2. etasje:
Bruksareal: 75 m².
Primærrom: 72 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom/stue, 4 soverom og bad/wc.
Sekundærrom: 3 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod.

Utvendig bod på ca. 9 m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 13.09.2022 utført av takstmann Tore Rønning. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Se kartskisse i FINN.no-annonse for veibeskrivelse. Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 741 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Parkering i garasje og på gårdsplass.

Byggemåte

Enebolig oppført i tre over grunnmur/støpt betong i 2015. Boligen er oppført i to etasjer. Garasje og bod i tilknytning til boligens 1. etasje. Utført fuktsøk i tilknytning til bad i 1. etasje samt utført hulltaking i vegg fra tilliggende vaskerom og inn bak dusj/våtsonen. Ingen unormale forhold vedrørende fukt påvist. Rommet er fra 2015. Utført fuktsøk på tilsvarende måte i bad i 2. etasje samt utført hulltaking i vegg fra tilliggende soverom og inn bak dusj/våtsone. Ingen unormale forhold vedrørende fukt påvist. Rommet er fra 2015. Utført fuktsøk på tilsvarende måte (unntatt hulltaking) i tilknytning til vaskerom i 1. etasje. Ingen unormale forhold vedrørende fukt påvist. Rommet er fra 2015.

Utvendig
Taket er tekket med asfaltbelegg. Takrenner/beslag i stål. Yttervegger i bindingsverk av tre. Utvendig kledd med stående kledning. Takkonstruksjon i tre. Vinduer og dører i tre. Veranda/terrasse i tre.

Innvendig
Gulvoverflater med fliser og/eller parkett. For det meste malte vegger. Fliser på vegg i begge bad, del av vegg i vaskerom samt over kjøkkenbenk. Malte tak. Trebjelkelag som etasjeskiller. Støpt betonggulv mot grunnen. Bygget er utført med forskriftsmessig radonsperre dokumentasjon foreligger. Elementpipe. Peisovn. Innvendig trapp i tre. Innvendige dører i tre.

Våtrom
Bad/wc 2. etasje: Fliser på gulv og vegg. Malt tak. Inneholdende innredning med to servanter, toalett og dusj/vegger. Ventilering via avtrekksventil i vegg samt luftespalte i dør (balansert ventilasjon).

Vaskerom 1. etasje: Fliser på gulv. Sokkelflis. Malte vegger og tak. Inneholdende skyllekar, opplegg til vaskemaskin. Ventilering via avtrekksventil i tak samt luftespalte i dør (balansert ventilasjon).

Bad/wc 1. etasje: Fliser på gulv og vegg. Malt tak. Inneholdende innredning med servant, toalett og dusj/vegger. Ventilering via avtrekksventil i tak samt luftespalte i dør (balansert ventilasjon).

Kjøkken
Kjøkkeninnredning i hvit utførelse. Benkeplate med nedfelt kum. Integrerte hvitevarer. Kjøkkenventilator med avtrekk ut.

Tekniske installasjoner
Innvendige vannledning i plast (rør i rør). Innvendige avløpsrør av plast. Ventilering med balansert ventilasjon. Varmekabler i hall, stue/kjøkken, bad, vaskerom i 1. etasje samt i bad i 2. etasje. 2 Varmepumper. Ved. Varmtvannsbereder på ca. 200 l. Hovedsikring 50 A. Teknisk 25 A. Øvrige kurser 15 A. Anlegget er utstyrt med automatsikringer. Røykvarsler. Håndslukkeapparat.

Tomteforhold
Ukjent byggegrunn. Drenerende masser samt dreneringsrør i grunnen i flg. byggebeskrivelse. Isolerte ringmurselementer. Utvendige vann-/avløpsledninger i plast. Offentlig vann-/avløp via private stikkledninger.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 2:
- Dører: Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå.
- Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
- Sluk, membran og tettesjikt på bad/wc i 1. etasje: Rommet er et våtrom hvor det ved etablering var krav om "uavhengig kontroll", men det foreligger ingen dokumentasjon på at det er utført "uavhengig kontroll". Eneste dokumentasjon på at uavhengig kontroll skal være gjennomført er i ferdigattest hvor det fremgår at "kontrollansvarlige for utførelsen har sørget for sluttkontroll og avsluttende gjennomgang av kontrolldokumentasjon for det ferdige tiltaket. Gjennom dette har den kontrollansvarlige bekreftet ovenfor kommunen at kontroll er foretatt med tilfredsstillende resultat i samsvar med tillatelser og krav gitt i medhold av plan- og bygningsloven.
- Sanitærutstyr og innredning på bad/wc i 1. etasje: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.
- Sluk, membran og tettesjikt på vaskerom: Rommet er et våtrom hvor det ved etablering var krav om "uavhengig kontroll", men det foreligger ingen dokumentasjon på at det er utført "uavhengig kontroll". Eneste dokumentasjon på at uavhengig kontroll skal være gjennomført er i ferdigattest hvor det fremgår at "kontrollansvarlige for utførelsen har sørget for sluttkontroll og avsluttende gjennomgang av kontrolldokumentasjon for det ferdige tiltaket. Gjennom dette har den kontrollansvarlige bekreftet ovenfor kommunen at kontroll er foretatt med tilfredsstillende resultat i samsvar med tillatelser og krav gitt i medhold av plan- og bygningsloven.
- Sluk, membran og tettesjikt på bad/wc i 2. etasje: Rommet er et våtrom hvor det ved etablering var krav om "uavhengig kontroll", men det foreligger ingen dokumentasjon på at det er utført "uavhengig kontroll". Eneste dokumentasjon på at uavhengig kontroll skal være gjennomført er i ferdigattest hvor det fremgår at "kontrollansvarlige for utførelsen har sørget for sluttkontroll og avsluttende gjennomgang av kontrolldokumentasjon for det ferdige tiltaket. Gjennom dette har den kontrollansvarlige bekreftet ovenfor kommunen at kontroll er foretatt med tilfredsstillende resultat i samsvar med tillatelser og krav gitt i medhold av plan- og bygningsloven.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner ikke er undersøkt:
- Takkonstruksjon/loft: Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etasje.
- Fukt i tilliggende konstruksjoner i vaskerom: Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga. tilliggende konstruksjoner (tilliggende rom er våtrom med flislagte overflater).

Selger opplyser om følgende i sitt egenerklæringsskjema:
- Det er opplegg for lader til elbil - p.t. ingen ladeboks, kun uttak.

Selger opplyser om følgende utbedringer de senere år:
- Ny garasjeport, med fjernkontroll/kodepanel
- Nye fliser på kjøkken
- De fleste innvendige vegger er nymalte

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning datert: 19.09.2022.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 25.11.2015. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Selger har montert garasjeport og satt inn dør i det som tidligere var carport. Dette er ikke omsøkt. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Oserød skolekrets. For mer informasjon om barnehager, skoler og ledige plasser- kontakt Færder kommune på tlf. 33 39 00 00.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

Ventilering med balansert ventilasjon.
Varmekabler i hall, stue/kjøkken, bad, vaskerom i 1. etasje samt i bad i 2. etasje. 2 Varmepumper. Peisovn.
I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 14 840 pr. år De kommunale avgiftene betales kvartalsvis.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 573 953 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 666 230 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et område regulert til boliger med plannavn "Fv 421 Hjemseng-Lindholmveien", vedtatt 05.05.1980 og offentlig trafikkområde og boliger med plannavn "Nesskogen", vedtatt 05.03.1975. I henhold til kommuneplan, vedtatt 31.01.2018, er området eiendommen ligger i avsatt til boligbebyggelse. Det eksisterer planforslag som berører eiendommen med plannavn "Dukenvegen" med planID 2017002 - utbygging av gang- og sykkelvei. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst 17.06.2009, dagboknr. 433396, gjelder: Gjensidig rett til å bygge garasje i felles tomtegrense i avstand på inntil 0,5 meter, mellom GBNR. 28/176 og 28/472.
Bestemmelse om vannledning, tinglyst 29.04.2011, dagboknr. 325620, gjelder: Det går vannledning i skillet mellom GBNR. 28/176 og 28/476 og frem til GBNR. 28/331.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.
Det gjøres oppmerksom på at det går spillvannsledninger over eiendommen mot sør-vest.

Selger opplyser at det er felles vei/innkjøring med Breidablikkveien 23.

Offentligrettslig pålegg

VIB opplyser at det ble ført tilsyn med fyringsanlegget 28.03.2017.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Oppvaskmaskin, komfyr og kjøleskap. Miele fryseskap og Miele vaskemaskin kan kjøpes om ønskelig.
Følgende tilbehør medfølger ikke i handelen: Robotgressklipper og 2 taklamper på kjøkken (danske PH-lamper).

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 92 46 85 90 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Breidablikkveien 23A, 3133, Duken, Gnr. 28 bnr. 472 i Færder kommune

Oppdragsnummer

28-22-0248

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.