Stokke sentrum

Sjarmerende enebolig med en fordelaktig beliggenhet - Stor & praktisk tomt med mye sol & suveren terrasse - Garasje

Mor Aases vei 5 , 3160 Stokke

VISNINGER

8. oktober lørdag kl. 14:00-15:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Bjørnar Leirdal
Bjørnar Leirdal Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

79%

eier sin egen bolig

68%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

43%

har bolig på over 120 kvm

39%

av boligene er nyere enn 20 år

29%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 134 m²
Bruksareal 165 m²
Tomt 865 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 2
Soverom 3
Byggeår 1967
Gårdsnummer 422
Bruksnummer 251
Energimerking F
FINN.no 273748738
Sist endret 02.10.2022 08:41
Prisantydning 4 600 000,-
Totalpris 4 729 019,-

Beregnet totalkostnad

4 600 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 115 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 600 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 129 019,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 729 019,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Frittliggende enebolig med en sentral og populær beliggenhet i Stokke sentrum. Boligen går over to plan og inneholder følgende:

Hovedetasje: Vindfang, gang med praktisk garderobe, stue/spisestue med vedovn og utgang til terrasse og hage, hyggelig kjøkken med spiseplass, flislagt bad,  3 soverom

Kjeller: Kjellerstue/soverom 4, stor hall med fliser på gulv, vaskerom med gliser på gulv.

Garasje med lagringsplass.

Standard

Velkommen til Stokke sentrum og denne sjarmerende eneboligen med stor og solrik tomt. Enebolig med kjeller og hovedplan er bygget rundt 1967 og tilbygget mot nord rundt 1982. Det er gjort vesentlige oppgraderinger rundt 2005/2008. Frittliggende garasje er bygget rundt 1970.

Du kommer inn i et stort vindfang med god plass til garderobe. Videre kan du gå inn på kjøkkenet som har hvit og moderne innredning fra 2008. Kjøkkenet har godt med skap- og benkeplass og har noen integrerte hvitevarer. Ved kjøkkenet er det god plass til spisestue. Videre kommer du inn i en flott stue med moderne farger på vegger og gulv. I stuen er det montert en effektiv vedovn, samt utgang til en stor og herlig terrasse. Hovedplanet er innredet med 3 soverom med god størrelse. Badet er flislagt på gulv og vegger. Badet er innredet med dusjhjørne, servant med skuffer og skap, samt toalett.

Tar du turen ned så kommer du til en stor hall. Hallen er flislagt på gulvet og har god plass til hva man måtte ønske. Her kan du lagre unna ting du ikke bruker i det daglige, eller bruke rommet som trimrom. Mange muligheter. Vaskerommet er praktisk med fliser på gulv og innredning og benkeplate.  Det er innredet et soverom/kjellerstue nede. Rommet er ikke omsøkt til beboelsesrom. Rommet er lyst og meget flott med bl.a. dekortapet på ene veggen. Rommet passer perfekt for ungdommen eller som gjesterom. Forøvrig er det godt med lagringsplass i to store boder.

Helhetlig flott bolig som har en ettertraktet beliggenhet i sentrum.
Vel møtt.

Beliggenhet

Eiendommen ligger barnevennlig og fredelig til i stille villavei, helt uten sjenerende gjennomgangstrafikk. Attraktiv beliggenhet i et veletablert boligområde tett på Stokke sentrum. Man er kun en kort spasertur unna barne- og ungdomsskole, idrettsanlegg og flotte turområder i Bokemoa, samt Gjennestad hagesenter.
I sentrum er det flere sentrumsfunksjoner med diverse forretninger, jernbanestasjon, vinmonopol, bakeri, kafé, dagligvareforretninger med mer.
Nærhet til tur- rekreasjonsmuligheter sommer som vinter ved blant annet Storås skianlegg (her er også rulleskibane), Bokemoaskogen og Akersvannet. Kort kjørevei til sjø ved Melsomvik med småbåthavn og bademuligheter samt til Vestfold Golfbane med 18-hull golfbane.
Enkel adkomst til E18 med ca. 15 minutters kjøretur til Tønsberg sentrum, Sandefjord og Sandefjord Lufthavn Torp.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:

TV/internett fra Altibox, ca. kr. 1 220 pr. mnd.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Forsikring

IF Polisenummer: 4963679

Boligens areal

Primærrom: 134 kvm, Bruksareal: 165 kvm

Kjeller:
Bruksareal: 73 m².
Primærrom: 42 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hall, kjellerstue og vaskerom.
Sekundærrom: 31 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: 2 boder.

1. etasje:
Bruksareal: 92 m².
Primærrom: 92 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, gang, trapperom, stue, kjøkken, 3 soverom og bad.

Garasje:
Bruksareal: 25 m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 13.09.2022 utført av takstmann Jan-Erik Rossavik. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 865 kvm, Eierform: Eiet tomt
Herlig solrik (med sen kveldssol) tomt som er anlagt med plen og noe beplantning. Det er noe hekk not naboer, men ellers åpent og fritt. Store plenarealer som innbyr til lek og moro for store og små. Deilig terrasse, med markise. På terrassen mot syd, er det god plass til møbler og grill mm. Her nyter du solen samtidig som du sitter godt skjermet for innsyn - her kan man nyte lange og herlige sommerdager, uten innsyn fra ytre omgivelser. Gårdsplassen er både asfaltert og steinlagt. Det er plass til flere biler i gårdsplassen.

Garasje / Parkering

Bilen parkerer du trygt i egen garasje, samt i gårdsplassen. Det er plass til flere biler i gårdsplassen.

Byggemåte

Enebolig med kjeller og hovedplan er bygget rundt 1967 og tilbygget mot nord rundt 1982. Det er gjort vesentlige oppgraderinger rundt 2005/2008. Nyere oppgraderinger gjelder vinduer, varmepumpe, utvendig vann og avløpsledninger, noe innvendige overflater, bereder og innrede noe arealer i kjeller. Frittliggende garasje er bygget rundt 1970. Mye av arbeidene utført av tidligere eier er egeninnsats. Som det fremkommer i rapporten er det registrert enkelte symptomer på avvik fra normal tilstand. Men stort sett som følge av alder, bruk og forventet levetid. Noen av avvikene må sees i sammenheng med den nye standardens strenge krav. En del oppgraderinger og noe utbedringer er påregnelig. Boligen ellers vurderes å gi et normalt godt inntrykk lagt alder til grunn. Det er ikke gitt opplysninger om det har verdt skader, problemer med skadedyr, lekkasjer eller andre forhold som kan ha vesentlig betydning for bygningsmassen tilstand. Det må antas at boligen/leiligheten er bygget i henhold til de krav som gjaldt på søketidspunktet for oppføring. Dagens krav er en del strengere og avvik må da påregnes.

Utvendig
Sperretak med saltak form. Adkomst til delvis og enkelt gulvet loft via nedfellbar stige fra gangen. Rupanel som undertak er tekket med betongstein. Tekkingen er fornyet i 2007 ifølge tidligere salgsoppgave. Tekkingen er vurdert fra bakkenivå og ved kontroll under takstein på to tilfeldige valgte steder. Arbeider er egeninnsats av tidligere eier. Yttervegger i bindingsverk med antatt 10 cm isolasjon. Ifølge tidligere salgsoppgave er vegger etterisolert og kledd om i 2008. Arbeider er egeninnsats fra tidligere eier.

Innvendig
Innvendige overflater en del oppgradert og mye er gjort på 2000 tallet. På gulv: Laminat og noe fliser. På vegger: Malt tapet, noe MDF-panelplater og tapet. I tak: Malte plater og en del malt panel.

Våtrom
Vaskerom: Vaskerommet er enkelt oppgradert av nåværende eier rundt 2011. Dette gjelder fliser på gulv, satt opp vegg og montert benk og utslagsvask. Arbeider er vennetjeneste/egeninnsats. Rommet inneholder opplegg for vaskemaskin, benk, innredning og utslagsvask. Mindre sår og slitasje blir ikke kommentert.
Bad: Badet er oppgradert i 2005 og arbeider er utført av tidligere eier som egeninnsats. Rommet inneholder innredning, servant, dusjkabinett og wc.

Kjøkken
Innredning med hvite rette profilerte fronter er fra 2008 og noen skrog er fra 2005. De er integrert koketopp, stekeovn og del integrert oppvaskmaskin. 14/17 års bruk legges til grunn for vurderingen. Det er montert ventilator over kokesonen.

Tekniske installasjoner
Boligen varmes opp via ildsted, varmepumpe og gulvvarme på bad og kjellerstue/soverom. Varmekilders funksjon er ikke testet. El-anlegget er en del oppgradert rundt 2005 og noe i 2008. Noe arbeider er utført av nåværende eier og resten er eldre. Det ble i 2016 utført arbeider etter el-kontroll. Sikringsskapet er plassert i trapperom. Hovedsikring på 63 amp. automatsikringer med 17 kurser. Det er montert overbelastningsvern.

Tomteforhold
Byggegrunn er ukjent/ikke dokumentert. Grummurer er oppført i betongblokker og det er støpt kjellergulv.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 3:
- Vinduer: Tre vinduer har råteskader, et har knust glass og resterende vinduer er noe slitte. Kostnadsestimat: Kr. 10 000 - 50 000,-.
- Utvendige trapper: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Det er påvist fukt/råteskader i konstruksjonen. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Bad: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Badet er pusset opp etter 1997 men utført som egeninnsats og gulvet er utett som har sammenheng med dårlig utførelse. Basert på dette og standardens krav gis TG 3. Kostnadsestimat: Kr. 100 000 - 300 000,-.
- Gulv på vaskerom: Krav til fall (høydeforskjell) er ikke oppfylt, men det er fall til sluk. Det bør bemerkes at det er noe motfall ved bereder.
- Sluk, membran og tettesjikt på vaskerom: Det er ikke membran/tettesjikt på våtrommet.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 2:
- Takkonstruksjon/loft: Deler av takkonstruksjonen er noe dårlig luftet. Det er ellers ikke registrert noen vesentlige skader utover normale svekkelser etter 55 år. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Andre utvendige forhold: Der er enkelte steder nederst på kledningen registrert noe råteskader. Deler av pappen er noe løs og er noe ufagmessig montert. Foruten noe skjevheter er det ikke registrert noen vesentlige skader utover normale svekkelser etter 52 år.
Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Innvendige trapper: Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det er ellers ikke registrert noen vesentlige skader.
Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Vegger og himling på vaskerom: Det er ingen tett overgang mellom gulv og vegg og kritisk sted er et områder ved døren. Noe fukt og saltutslag er registrert nederst på murer. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Elektrisk anlegg: El-anlegget er en del oppgradert rundt 2005 og noe i 2008. Noe arbeider er utført av nåværende eier og resten er eldre. Det ble i 2016 utført arbeider etter el-kontroll. Sikringsskapet er plassert i trapperom. Hovedsikring på 63 amp. automatsikringer med 17 kurser. Det er montert overbelastningsvern. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Drenering: Utvendig tetting/fuktsikring av grunnmuren er avsluttet under utvendig terreng. Observasjoner i kjeller indikerer også noe redusert funksjon på dreneringen. Kostnadsestimat: kr. 10 000 - 50 000,-.
- Terrengforhold: Terrenget faller noe inn mot grunnmur og spesielt på den siden vaskerommet ligger. Kostnadsestimat: Kr. 10 000 - 50 000,-.
- Oljetank: Tankens status er usikker. Det foreligger ingen opplysninger om tanken er tømt og sanert. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Nedløp og beslag: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Det bør også bemerkes enkelte svake skjøter på takrenner.
- Veggkonstruksjon: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er ingen tegn til at dette har medført noen skader.
- Dører: Det er registrert mindre skjevheter og enkelte mindre skader.
- Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det er ellers ikke registrert noen vesentlige skader utover normal slitasje. Vedlikeholdsbehov blir ikke kommentert.
- Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Skjevheter gjelder i hele 1 etasjen og er ikke å betrakte som et vesentlig konstruksjonsmessige negativt avvik lagt til grunn.
- Radon: Eier opplyser om at det har vært avholdt en radonmåling, men det foreligger ingen dokumentasjon på målingen.
- Pipe og ildsted: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på pipe.
- Rom under terreng: Det er på murer registrert fukt og saltutslag og deler av murer er misfarget.
- Innvendige dører: Flere dører er noe skjeve og har mindre skader.
- Andre innvendige forhold: Det er registrert noe slitasje, aldersrelaterte forhold og noe ufagmessig arbeider. Enkelte fliser har bom og mindre skade.
- Vannledninger: Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.
- Avløpsrør: Det er ikke påvist tilfredsstillende lufting av avløpsanlegget. Det er ikke påvist tilfredsstillende stakemulighet på avløpsanlegg. Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.
- Grunnmur og fundamenter: Det er registrert noe skjevheter en del riss og enkelt sprekker. Setning er registrert i overgang til tilbygget og har en sammenheng med at bygget har satt seg etter byggetiden.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner ikke er undersøkt:
- Fukt i tilliggende konstruksjoner på vaskerom: Det er åpent bak vask og avløp.

Selger opplyser om bl.a. følgende i sitt egenerklæringsskjema:
- Gulvet på badet er ikke tett. Dersom sluk tettes og det blir vann utover gulvet vil det kunne lekke gjennom gulvet ned på vaskerommet i kjelleren. Badet anbefales å byttes ut.
- Det har vært fukt og vannskader i kjeller før min eiertid. Det ble i den forbindelse drenert rundt huset. I min eiertid 13 år har det ikke vært vannskader i kjelleren. Det ble bygd kjellerstue i 2015 som har vært tørr og luktfri i alle år siden.

Selger opplyser om følgende utbedringer:
- Det er byttet 7 vinduer.
- Gulv er byttet i stue, kjøkken og gang.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Jan-Erik Rossavik, datert: 15.09.2022.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for våningshus i tre, datert 30.08.1968. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Takstmann opplyser at det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Dette gjelder i hovedsak kjeller hvor rominndelinger ikke stemmer og det er innredet mer areal en det som er godkjent. Det er ikke søkt om bruksendring.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Bokemoa skolekrets. For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Sandefjord kommune på tlf. 33 41 60 00.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

Boligen varmes opp via ildsted, varmepumpe og gulvvarme på bad og kjellerstue/soverom.
I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Det er nedgravd oljetank på eiendommen. Ny eier er ansvarlig for dennes tilstand iht. forurensingsloven.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 21 000 kwh. Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 21 000,- pr. år. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 10 222 pr. år De kommunale avgiftene betales kvartalsvis.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 001 750 pr. 31.12.21
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 606 301 pr. 31.12.21
Hentet fra Skatteetatens kalkulator.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område. I henhold til kommuneplan, vedtatt 24.09.2019, er området eiendommen ligger i avsatt til boligbebyggelse og krav om felles planlegging. For ytterligere opplysninger, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Eiendommen ligger ca. 60 meter sør for båndleggingssonen til vedtatt korridor for ny jernbane. For mer informasjon om jernbaneprosjektet vises til: http://www.banenor.no/Prosjekter/prosjekter/vestfoldbanen/tonsberg-skien/

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Bestemmelse om vann- og kloakkledning, tinglyst 27.05.1967, dagboknr. 9000051, gjelder: Kommunen forbeholder seg rett til fremføring av ledninger for vann, kloakk, elektriske kabler eller luftlinjer uten erstatning. Eier plikter å ta imot overvann som måtte komme inn på tomten.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Selger opplyser at det er septiktank på eiendommen. Denne er fylt med pukk og ikke i bruk. Fungerer som en stake-/spylekum.

Sandefjord kommune opplyser om følgende:
Det går kommunale ledninger over eiendommen (tinglyst).

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Oppvaskmaskin, stekeovn og steketopp.
Robotgressklipper medfølger.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til bjornar@bs-partners.no eller SMS: 46 44 56 33 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Mor Aases vei 5, 3160, Stokke, Gnr. 422 bnr. 251 i Sandefjord kommune

Oppdragsnummer

28-22-0249

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.