Åsgårdstrand

Stor og innholdsrik enebolig på lekker og solrik tomt. Luftig og stilrent hjem - garasje! 3 bad, 3 stuer

Syrinveien 18 , 3179 Åsgårdstrand

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Preben Rakfjord
Preben Rakfjord Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

87%

eier sin egen bolig

88%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

38%

har bolig på over 120 kvm

12%

av boligene er nyere enn 20 år

27%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 211 m²
Bruksareal 262 m²
Tomt 608 m² / Festet tomt
Soverom 3
Byggeår 1985
Gårdsnummer 2
Bruksnummer 627
Energimerking E
FINN.no 277861704
Sist endret 13.09.2023 12:19
Prisantydning 6 290 000,-
Totalpris 6 466 169,-

Beregnet totalkostnad

6 290 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 157 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 290 000,-)) 17 550,- (Boligkjøperpakke Tryg (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 176 169,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 466 169,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Innholdsrik enebolig over 3 plan med følgende innhold:
Underetasje med hall, peisestue, soverom, bad/vaskerom, wc, garderobe og bod.
1. etasje med trapperom, stue/kjøkken, soverom og bad/wc.
2. etasje med trapperom/gang, stue, soverom, bad/wc og bod.

- Garasje med bod.
- Flotte uteplasser mot sør og vest.

Standard

Velkommen til en flott og innholdsrik eiendom i sjønære Åsgårdstrand. Her kan man nyte fuglekvitter og sol i tillegg til at det er kort vei til alle fasiliteter og omkringliggende byer som Horten og Tønsberg by. En hyggelig velkomst møter deg på gruset gårdsplass med plass til flere biler. Det er også direkte innkjøring til garasje med god lagringsplass i bakkant. I underetasjen kommer du inn i en romslig hall!  I denne etasjen er det også et romslig soverom med plass til både skap, kontopult og dobbeltseng. Kjellerstuen med peis er et praktisk tilskudd til boligen med åpen peis, surround-anlegg og prosjektor som medfølger i handelen. Her finnes det også en lagrings bod.

Kjøkkenet er stort, innholdsrikt og innehar alle fasiliteter som komfyr med steketopp, oppvaskmaskin, frittstående side by-side kjøleskap med frysedel, ventilator og mikrobølgeovn. Fra kjøkkenet og i boligen generelt er det rikelig med vindusflater, så her kan man nyte omkringliggende natur og se unge og voksne løpe fritt i hagen orientert mot sør og vest.

Stuen er lett å møblere med sin rektangulære form, slik at her kan man skape flere soner. Merk den flotte peisen som både sees fra stuen og kjøkkenet. Herfra er det utgang til deilig og solfylt terrasse med nedgang til hage med tilhørende jacuzzi.

Et unikt bad med mosaikkflis i form av en sydhavspalme pryder den ene veggen på en moderne og funksjonelt bad. Rett ved siden av badet ligger det store hoved soverommet med utgang til den østvendte delen av terrassen. Her er det god plass i skyvedørsgarderobe og plass til dobbeltseng. I den øverste etasjen er det en egen avdeling om man vil. Her er det både soverom og loftstue med eget bad. Badet er helfliset og romlig med takvindu som slipper lyset inn. Fra loftstuen er det sjøutsikt og her er det ett spennende rom som kan benyttes som stue nr. 2 eller kanskje til ditt eget yogastudio? Mulighetene er mange i Åsgårdstrand, denne eiendommen bør sees for riktig inntrykk!

Oppvarming:
- Varmekabler i deler av underetasje/sokkeletasje samt i bad i 1. og 2. etasje. Peisovn og 2 varmepumper.
- Ventilering via luftespalte i vinduer, ventil i enkelte rom samt avtrekk fra kjøkken, et bad og vaskerom.

Beliggenhet

Rolig, solrikt og barnevennlig i et veletablert boligområde med flott tomt og sjøutsikt fra 2 etasje. Dette er et perfekt boligområde for barnefamilier med kort og trygg skolevei samt barnehage rett ved boligen. Umiddelbar nærhet til naturskjønne tur og rekreasjonsområder på bla. kyststien som strekker seg langs sjøen helt til Horten og Karljohansvern. Nærhet badestrand, båthavn, Paletten kjøpesenter med matvareforretning, post i butikk, apotek, nyåpnet Café, stor sportsforretning m.m. Åsgårdstrand har et yrende kulturliv og byr på severdigheter som bla Edvard Munchs hus, gallerier, og flere spennende Caféer. Åsgårdstrand kan by på spennende familieaktiviteter for store og små.

Forsikring

Landbruksforsikring

Boligens areal

Primærrom: 211 kvm, Bruksareal: 262 kvm

Underetasje:
Bruksareal: 121 m².
Primærrom: 72 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hall med trapp, peisestue, soverom, wc og bad/vaskerom.
Sekundærrom: 49 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Garderobe, bod og garasje med bod.

1. etasje:
Bruksareal: 89 m².
Primærrom: 89 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom, stue/kjøkken, soverom og bad/wc.

2. etasje:
Bruksareal: 52 m².
Primærrom: 50 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom/gang, stue, soverom og bad/wc.
Sekundærrom: 2 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod.

NB! P-areal/rombenevnelse er beregnet uten hensyn til byggeforskriftenes krav til rom for varig opphold og uten hensyn til om rommenes
bruk samsvarer med innsendte tegninger/byggesøknad.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 10.10.2022 utført av takstmann Tore Rønning. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Se kartskisse i FINN.no-annonse for veibeskrivelse. Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 608 kvm, Eierform: Festet tomt

Bortfester er Rune og Gro Henningsen.
Årlig festeavgift: Kr. 3 443,-. Avgiften forfaller til betaling 23. januar hvert år.
Festeavgift er ajour for 2022.
Neste regulering av festeavgiften er i 2024, og avgiften vil bli regulert i henhold til konsumprisindeksen. Avgiften reguleres hvert 10. år.
Rett til fornyelse av festekontrakt.
Det kreves ikke samtykke til overføring av festekontrakten, og bortfester ønsker ikke å benytte forkjøpsretten.
Dersom det er ønskelig å innløse festetomten - kontakt bortfester Rune Henningsen.

Byggemåte

Enebolig oppført i tre over grunnmur i 1985 og tilbygd i 1991. Boligen er oppført i tre plan/etasjer. Garasje i tilknytning til boligens underetasje. Utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator i tilknytning til bad/vaskerom i underetasje. Ingen unormale forhold vedrørende fukt påvist. Rommet ble pusset opp ca. 2002 i flg. tidligere salgsdokumentasjon. Omfang av oppussingen er ikke kjent. Det forutsettes fortsatt bruk av dusjkabinett så lenge rommet har sin nåværende utførelse (bl.a. åpent røranlegg i våtsonen samt at sluk ligger utenfor dusjens nedslagsfelt). Utført fuktsøk på tilsvarende måte i bad i 1. etasje samt utført hulltaking i vegg fra tilliggende soverom og inn bak dusjkabinett/våtsone. Ingen unormale forhold vedrørende fukt påvist. Rommet ble pusset opp ca. 2011 i flg. tidligere salgsdokumentasjon. Omfang av oppussingen er ikke kjent. Utført fuktsøk på tilsvarende måte i bad i 2. etasje/loftsetasje samt utført hulltaking i vegg fra tilliggende stue og inn bak dusj/våtsone. Ingen unormale forhold vedrørende fukt påvist. Rommet er fra 2001 i flg. tidligere salgsdokumentasjon. Det er usikkerhet knyttet til årstallene/tidspunkter vedrørende baderommene (ikke helt samsvar mellom tidligere eieres egenerklæringsskjema og tidligere boligsalgsrapport).

Utvendig
Takkonstruksjon i tre (fra 1985/-91). Saltak. Dels A-takstoler og dels sperretak. Bordtak som undertak. Taket er tekket med betongtakstein. Takrenner/beslag i stål. Yttervegger i bindingsverk av tre. Utvendig kledd med stående og liggende kledning. Vinduer i tre fra 1985/-91. Et par vinduer i plast/pvc fra 2021. Ytterdører i tre fra 1985/-91/2014. Veranda i tre. Foliemembran (Sarnafil eller tilsvarende) fra 2011 i flg. tidligere boligsalgsrapport/tidligere eiere

Innvendig
Gulvoverflater for det meste med fliser, laminat og belegg. Tapet, panel og fliser på veggene. Panelte og platede/malte tak. Trebjelkelag som etasjeskiller. Støpt betonggulv mot grunnen. Innvendige trapper i tre. Innvendige dører i tre.

Våtrom
Bad/vaskerom underetasje (pusset opp ca. 2002 i flg. tidligere salgsdokumentasjon): Fliser på gulv. Baderomsplater på veggene. Panelt tak. Inneholdende innredning med servant, dusjkabinett samt opplegg til vaskemaskin. Ventilering via avtrekksvifte i vegg samt luftespalte i vindu.

Bad/wc 1. etasje/hovedetasje (pusset opp 2011 i flg. tidligere salgsdokumentasjon): Fliser på gulv. Dels baderomsplater og dels mosaikkfliser på veggene. Malt tak. Inneholdende toalett, innredning med servant, dusjkabinett. Ventilering via vifte i vegg samt luftespalte i dør og vindu.

Bad/wc 2. etasje (fra 2001 ifølge tidligere selgers egenerklæringsskjema): Fliser på gulv og vegg. Panelt tak. Inneholdende toalett, servant og dusj (glassbyggerstein). Ventilering via luftespalte og eventuelt ved åpning av takvindu. Plastsluk (antatt fra 1985). Smøremembran (fra 2005) med ukjent utførelse. Ventilering via luftespalte og eventuelt ved åpning av takvindu.

Kjøkken
Kjøkkeninnredning i hvit utførelse. Laminat benkeplate med nedfelt benkebeslag og to kummer. Kjøkkenventilator med avtrekk ut.

Spesialrom
Toalettrom inneholdende toalett.

Tekniske installasjoner
Innvendige vannledninger i kobber. Innvendige avløpsrør av plast. Ventilering via luftespalte i vinduer, ventil i enkelte rom samt avtrekk fra kjøkken, et bad og vaskerom. Varmekabler i deler av underetasje/sokkeletasje samt i bad i 1. og 2. etasje. Ved. 2 Varmepumper (fra 2011 i flg. opplysninger i tidligere salgsdokumentasjon). Ukjent om årstallet gjelder for begge inneenhetene. Varmtvannsbereder på 287 l. Hovedsikring 63/40 A. Teknisk 25/20 A. Øvrige kurser 16/10 A. Anlegget er utstyrt med automatsikringer. Røykvarsler. Håndslukkeapparat.

Tomteforhold
Ukjent byggegrunn. Drenering. Grunnmur av Lecablokker. Skrånende tomt. Utvendige vann-/avløpsledninger i plast. Offentlig vann-/avløp via private stikkledninger.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 3:
- Terrengforhold: Terreng faller inn mot bygning. Kostnadsestimat: Kr. 10 000 - 50 000,-.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 2:
- Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak.
- Nedløp og beslag: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag.
- Veggkonstruksjon: Det er ingen lusing/musebånd i nedre kant av konstruksjon.
- Takkonstruksjon/loft: Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg. Konstruksjonen har skjevheter. Størstedelen av konstruksjonen er gjenbygget.
- Vinduer: Vannbrett/beslag og utvendig list ved karnappvindu er ikke fagmessig utført/avsluttet. Råte i enkelte utvendige vinduslister.
- Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
- Utvendige trapper: Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell/planavvik på mindre enn 10 mm i hele rommet i loftstue. Målt høydeforskjell/planavvik på ca. 15 mm innenfor en lengde på 2 m og ca. 25 mm i hele rommet i soverom 2. etasje. Målt høydeforskjell/planavvik på ca. 10 mm innenfor en lengde på 2 m og ca. 10 mm i hele rommet i kjøkken 1. etasje. Målt høydeforskjell/planavvik på mindre enn 10 mm i hele rommet i stue 1. etasje. Målt høydeforskjell/planavvik på ca. 5 mm innenfor en lengde på 2 m og ca. 15 mm i hele rommet i soverom underetasje. Målt høydeforskjell/planavvik på mindre enn 10 mm i hele rommet i peisestue underetasje.
- Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Ikke krav til radonsperre på oppføringstidspunktet.
- Rom under terreng: Det er gjennom hulltaking påvist høyt fuktnivå inne i trekonstruksjonen i hulltakingen, men ikke påvist fuktskader i dette området. Høy luftfuktighet kan over tid føre til muggvekst eller sverting av materialer. Samtidig kan materialer og konstruksjoner bli ødelagte. Utført hulltaking i vegg samt utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator. Fuktnivået er over grense for at fukt -/soppskader kan utvikles. Registrert ca. 27% (risiko for skader ved 20% eller mer). Konstruksjonen er utført med plast/damsperre mot yttervegg under terreng (skal ikke være plast/dampsperre mot yttervegg under terreng) Konstruksjonen betraktes som risikokonstruksjon med erfaringsmessig høyere skadefrekvens enn grunnmur uten trekonstruksjoner på innsiden.
- Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Mangler håndløper på et par korte/mindre deler av trappene.
- Innvendige dører: Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører.
- Gulv på bad/vaskerom i underetasje: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.
- Sluk, membran og tettesjikt  på bad/vaskerom i underetasje: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen. Det er lagt til grunn at sluk og membran er fra byggeår.
- Sluk, membran og tettesjikt på bad/wc i hovedetasje: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen. Det er lagt til grunn at sluk og membran er fra byggeår.
- Gulv  på bad/wc i 2. etasje: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.
- Sluk, membran og tettesjikt på bad/wc i 2. etasje: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen. Sluk ligger utenfor dusjens nedslagsfelt.
- Ventilasjon på bad/wc i 2. etasje: Rommet har kun naturlig ventilasjon.
- Overflater og konstruksjon på wc: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Toalettrom mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.
- Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
- Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
- Varmesentral: Mer enn halvparten av forventet brukstid på varmesentral er oppbrukt.
- Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Mangler topplist på grunnmurplast.
- Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner ikke er undersøkt:
- Fukt i tilliggende konstruksjoner på bad/vaskerom i underetasje: Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga. tilliggende konstruksjoner (våtsone mot yttervegg og delevegg av Lecablokker).

Selger opplyser om bl.a. følgende i sitt egenerklæringsskjema:
- Når vi kjøpt huset så blir vi informert om at lekkasje på bad i 3 etasje i 2001. Alt fikset opp, ingen lekkasje etter det. Litt feil helling på bad i 3. etasje.
- Når vi kjøpt huset så blir vi informert om at det er laget helt nytt bad i 2. etasje sommer 2011. Vaskerom/bad i 1. etasje ble også oppgradert av fagfolk i samme omgang.
- Når vi kjøpt huset så blir vi informert om at tidligere eier tror hele oppgraderings jobben i 2. etasje ble utført av fagfolk.
- Når vi kjøpt huset så blir vi informert om at når tidligere eier kjøpte huset var det lekkasje fra terrassen og inn på soverom i 1. etasje. Dette ble utredet av fagfolk, men var ikke godt nok, så de fant ny lekkasje på samme sted ved stor oppussing i 2011. Da ble hele terrassen dekket med membranduk som ble sveiset rundt rekkverk og helt ut. Ikke merket noe etter det. Dette ble utført av Centrum Bygg Horten AS. I etterkant har selger lagt plast klikkflis fra Garasjegulv.no på hele terrassen.
- Når vi kjøpte huset så blir vi informert fra tidligere eier at sikringsskap ble byttet ca. 2008, samt satt inn flere jordingsspyd. Ny oppgradering i mars 2011 grunnet boblebad, siste klargjøring til elbil iht. forskrifter 2017. Varmepumpe satt inn i oktober 2011.
- 2021. Fikk en avmerking - det må stå bryter til vannbrenner og jording på soverom i 1. etasje. Alt er utbedret av elektrisk firma. Dokumentasjon er ettersendt til kontroller av el-anlegget og alt er godkjent og tilsynet er avsluttet.
- Det går "Kongevei" mellom tomten og jordet. Alle oss i nabolaget bruker det som sin tomt.
- Når vi kjøpt huset så blir vi informert om at selger målte for "Sopp & Sporer" i 2011 etter den vannlekkasjen på soverommet i 1. etasje. Siden det har det ikke blitt funnet noe.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning, datert: 18.10.2022.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger innflyttingstillatelse, datert 03.12.1985. Det foreligger også godkjennelse av byggearbeider i forbindelse med tilbygg, datert 15.05.1991. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Takstmann opplyser at det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Boligens faktiske bruk og planløsning avviker dels fra innsendte byggetegninger. Enkelte rom i kjeller/underetasje er bruksendret (endret status fra S-rom til P-rom) uten at dette er byggemeldt/omsøkt. Garasje er større enn vist på tegning. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Åsgården skolekrets. For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Horten kommune på tlf. 33 08 50 00.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

- Varmekabler i deler av underetasje/sokkeletasje samt i bad i 1. og 2. etasje. Peisovn og 2 varmepumper.
- Ventilering via luftespalte i vinduer, ventil i enkelte rom samt avtrekk fra kjøkken, et bad og vaskerom.

I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 13 808 pr. år De kommunale avgiftene betales kvartalsvis. Festeavgift kommer i tillegg til nevnte beløp.
Det gjøres oppmerksom på at beløpet gjelder for 2022, og at disse vil øke i 2023.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 228 340 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 422 022 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et område regulert til småhusbebyggelse, med plannavn "Øderydningen", vedtatt 16.06.1981. I henhold til kommuneplan, vedtatt 13.06.2022, er området eiendommen ligger i avsatt til boligbebyggelse. Relaterte planer: Gang- og sykkelvei Kjær - Åsgårdstrand, vedtatt 16.08.1995, Granåsveien 2, 4, 6 og 8, vedtatt 18.10.2005 og Åsgården skole, vedtatt 09.09.1996. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Utbyggingsavtale, tinglyst 11.09.1981, dagboknr. 4393, gjelder: Avtale mellom grunneiere og kommunen ved utbygging av Æderydningen boligfelt i 1981.

Festekontrakt, tinglyst 16.08.1985, dagboknr. 5105, gjelder: Festeavgiften er gjenstand for regulering hvert 10. år etter endringene i konsumprisindeksen. Hvis den leide eiendom overføres til andre av grunneierne på annen måte enn ved arv eller forskudd på arv, skal leieren ha forkjøpsrett til kjøp av eiendommen. Grunneierne forholder seg panterett til den til enhver tid foreliggende bebyggelse på den leide tomt. Ved misligholdelse av plikt til å betale festeavgiften kan grunneierne kreve 12 % rente fra forfall til betaling skjer. Er ikke avgiften betalt innen 2 måneder etter forfall, skal grunneierne ha adgang til omsette eiendommen for å få inndekket sitt krav.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.
Det gjøres oppmerksom på at det går vann-, overvanns- og spillvannsledninger over eiendommen.

Offentligrettslig pålegg

VIB opplyser at det ble ført tilsyn med fyringsanlegget 01.11.2019.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Kjøleskap, stekeovn og mikro.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Når du kjøper ny bolig, er det mye du må tenke på. Sammen med Tryg har vi skreddersydd en boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, dobbel renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven.
 
Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 92 46 85 90 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Syrinveien 18, 3179, Åsgårdstrand, Gnr. 2 bnr. 627 i Horten kommune

Oppdragsnummer

28-22-0259

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.