Eik/Robergrønningen

Moderne & tiltalende enebolig med særegent kjøkken & 3/4 sov - Barnevennlig innerst i blindvei - Solrik tomt

Robergrønningen 39 , 3123 Tønsberg

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Bjørnar Leirdal
Bjørnar Leirdal Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

78%

eier sin egen bolig

85%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

46%

har bolig på over 120 kvm

67%

av boligene er eldre enn 20 år

46%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 111 m²
Bruksareal 117 m²
Tomt 435 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 2
Soverom 3
Byggeår 1991
Gårdsnummer 101
Bruksnummer 72
Energimerking E
FINN.no 274161204
Sist endret 14.11.2022 12:19
Prisantydning 4 590 000,-
Totalpris 4 718 769,-

Beregnet totalkostnad

4 590 000,- (Prisantydning) Omkostninger 114 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 590 000,-)) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 128 769,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 718 769,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Praktisk og innholdsrik bolig som er bygget over to plan. Boligen inneholder følgende:
1. etasje: Stor hall med garderobeplass og trapp opp, flislagt bad med nyere kabinett, lys og trivelig stue med utgang til sørvendt terrasse og tøft kjøkken med peis.
2. etasje inneholder gang, 3 soverom og stue (alternativt soverom 4)
Ny utebod ved inngangen.

Standard

Velkommen til Robergrønningen 39 og denne snertne eneboligen med lys og pen standard og bl.a. 3/4 soverom. Boligen er godt vedlikeholdt gjennom tiden og har i nyere tid blitt oppgradert på gulv og vegger. Boligen går over hovedplan og 2. etasje som er bygget i 1991.
Det er gjort en del oppgraderinger rundt 2005. Utvendig er det etablert større gressplen på vestsiden, samt ny utebod og gårdsplass.

Boligens 1. etasje inneholder bl.a. kjøkken og bad. Legg spesielt merke til kjøkkeninnredningen som er buet. Særegent og tøft kjøkken, montert i 2005 med noen nye hvitevarer. Kjøkkenet er montert i 2005 og har godt med skap- og benkeplass. Badet ble pusset opp i 2005, med dusjkabinett fra 2022, og har fliser med varmekabler på gulv og fliser på veggene. Vegger og tak ble i 2020 pusset opp i stuen.
Boligens annen etasje er soveroms avdelingen. Her får du tre soverom, samt en stue som fint kan være boligens fjerde soverom. Soverommene er oppgradert og holder en gjennomført og moderne standard. Boden fungerer i dag som garderoberom.

Utvendig har boligen fått fem nye vinduer i 2018, de øvrige er fra byggeår. Det er etabler ny platting, på 19 kvm, i 2020, samt ny sportsbod i 2022. Boligens sydvegg ble kledd om i 2018.

Helhetlig en lys og trivelig bolig med en populær og barnevennlig beliggenhet, nesten innerst i blindvei.
Vel møtt!!

Beliggenhet

Velkommen til en fantastisk beliggenhet på populære Eik/Robergrønningen.

Meget barnevennlig, familievennlig og hyggelig boligområde, nesten innerst i blindvei. Kort vei til barne-, ungdoms- og videregående skole, Wang skole, barnehager, Eiktoppen med Menysenteret, frisør, legesenter og andre shoppingmuligheter. I nabolaget finnes flere flotte idrettsanlegg med gode idrettsmiljøer. Forøvrig kort vei til flotte tur- og friluftsområder med flotte lysløyper og oppkjørte skiløyper på snørike vinterdager, også ideelt for løping og sykling. Ellers kan vi nevne god busskommunikasjon med Tønsberg sentrum. Velkommen!

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:

Internett fra Allente (basic abonnement), ca. kr. 280,- pr. mnd.
Årlig medlemskap i velforening utgjør ca. kr. 200,-.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Forsikring

Storebrand

Boligens areal

Primærrom: 111 kvm, Bruksareal: 117 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 69 m².
Primærrom: 69 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hall med trapp, stue, kjøkken og bad.

2. etasje:
Bruksareal: 48 m².
Primærrom: 42 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, 3 soverom og kontor.
Sekundærrom: 6 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod og kott.

Det bør bemerkes at et soverom har åpning og ingen dør. Alle arealer er målt opp etter NS 3940 og vurdert etter takstbransjens veileder for arealmålinger. Arealmålingene tar ikke hensyn til byggeforskriftene og kan avvike fra disse.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 19.09.2022 utført av takstmann Jan-Erik Rossavik. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 435 kvm, Eierform: Eiet tomt
Nydelig, praktisk og lettstelt tomt og hage. Tomten er opparbeidet med plen rundt hele boligen. Uteplassen er hovedsakelig på sydsiden av boligen hvor du har meget gode solforhold. Det er godt med plen og hage på syd og østsiden av boligen hvor det være mulighet for både ballspill og trampoline. Det er etablert en hekk mot veien som skjermer godt for innsyn. Det er plantet hekk mot naboen i øst også, som skjermer for innsyn. Uteplassen er skjermet for innsyn, så her nytes privatlivets fred og ro.

Garasje / Parkering

Bilen parkerer du i gårdsplassen. Det er plass til flere biler i gårdsplassen.

Byggemåte

Enebolig med hovedplan og 2. etasje som er bygget i 1991. Det er gjort en del oppgraderinger rundt 2005 og noe er gjort siste årene. Nyere oppgraderinger gjelder fem vinduer, kledning på sydveggen, dusjkabinett, oppvaskmaskin og kjøleskap. Frittliggende bod er nylig bygget. Som det fremkommer i rapporten er det registrert enkelte symptomer på avvik fra normal tilstand. Men stort sett som følge av alder, bruk og forventet levetid. Noe av tilstanden er påvirket av fagmessig utførelse. Flere av avvikene må sees i sammenheng med den nye standardens strenge krav. Det er ikke gitt opplysninger om det har vært skader, problemer med skadedyr, lekkasjer eller andre forhold som kan ha vesentlig betydning for bygningsmassen tilstand. Det må antas at boligen er bygget i henhold til de krav som gjaldt på søketidspunktet for oppføring. Dagens krav er en del strengere og avvik må da påregnes.

Utvendig
Sperretak med saltak form. Adkomst til kledde kott via luker i knevegger. I hovedsak er dette et lukket takverk. Loftet er innredet av tidligere eier som egeninnsats. Taket har forenklet undertak som er tekket med betongstein. Yttervegger i bindingsverk med antatt 15 cm isolasjon. Yttervegger er utvendig panelt med kledning fra byggeåret. De er i 2018 skiftet kledning på sydveggen. Vindskier og israft er fra byggeåret.

Innvendig
Innvendige overflater er noe oppgradert etter hvert. På gulv: Laminat og fliser. På vegger: Malt tapet, malt panel og noe mdf panelplater. I tak: Malt panel og noe ubehandlet panel. Det er lagt fliser mellom kjøkkenskap.

Våtrom
Badet er pusset opp i 2005 ifølge tidligere salgsoppgave. Rommet inneholder benk, servant, opplegg for vaskemaskin, wc og dusjkabinett. Innredninger er fra 2005 og kabinett er fra 2022.

Kjøkken
Innredning med slette fronter i kirsebær. Det er integrert stekeovn, koketopp og del integrert oppvaskmaskin og kjøleskap. Oppvaskmaskin er skiftet i 2020 og kjøleskap i 2022. 17 års bruk av innredningen legges til grunn for vurderingen. Der er montert ventilator over kokesonen.

Tekniske installasjoner
Boligen varmes opp via ildsted og gulvvarme i hele 1 etasjen. Varmekilder er opplysninger fra selger og er ikke testet. El-anlegget er i hovedsak fra byggeåret. Mindre er nytt ved oppgradering av kjøkken og bad. Sikringsskapet er plassert i gang. Hovedsikring på 50 amp. automatsikringer med 8 kurser og jordfeilbryter. Ved tilsyn i 2014 var det en mindre bemerkning som ble rettet.

Tomteforhold
Byggegrunn er ukjent/ikke dokumentert men trolig noe fjellgrunn. Grunnmuren består av ringmurer hvor det er pukket og støpt med plate på mark.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 2:
- Nedløp og beslag: Nedløp mangler utkast. Det bør ellers bemerkes at forventet levetid stort sett er oppbrukt. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Veggkonstruksjon: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er ingen tegn til at lite lufting har ført til noen vesentlige skader. Det er registret mindre råteskader i noe kledning på nordsiden. Mindre skader er registrert på hjørnekasser og vindskier.
Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Vinduer: Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. I tillegg er det råteskader i flere glasslister og belistning. Kostnadsestimat: Kr. 10 000 - 50 000,-.
- Overflater: Det er registrert noen fliser med bom og sprekker. Noe av overflatene er slitte og det registreres en del ufagmessige arbeider. Sistnevnte hvor 2. etasjen er mest belastet. Kostnadsestimat: Kr. 10 000 - 50 000,-.
- Pipe og ildsted: Ved tilsyn i 2021 ble det bemerket 4 avvik med gardering 2 som ikke er rettet. Det henvises til dokumentasjon hos megler. Kostnadsestimat: Kr. 10 000 - 50 000,-.
- Innvendige trapper: Det er betydelig knirk i trapp. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Innvendige dører: Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører. Flere dører er skjeve og dels slitte.
Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Vegger og himling på bad: Det er utett ved rørgjennomføring til vasken. Det er ellers ikke registrert noen vesentlige skader utover normal slitasje. Tg settes i hovedsak som følge av alder og bemerkninger. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Sluk, membran og tettesjikt på bad: Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for membran/tettesjikt er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Det bør også bemerkes at membran lagt på eldre sluk er en svak løsning.
- Ventilasjon: Det mangler lufting på to soverom og i stuen. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Varmtvannstank: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Elektrisk anlegg: El-anlegget er i hovedsak fra byggeåret. Mindre er nytt ved oppgradering av kjøkken og bad. Sikringsskapet er plassert i gang. Hovedsikring på 50 amp. automatsikringer med 8 kurser og jordfeilbryter. Ved tilsyn i 2014 var det en mindre bemerkning som ble rettet. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Terrengforhold: Rekkverket i terrenget har råteskader. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Taktekking: Det er ikke brettet opp papp ved vindskier som kan være en svak løsning. Det er i hovedsak ikke registrert noen vesentlige skader utover normal slitasje. Tg settes i hovedsak som følge av alder og oppbrukt mye av forventet levetid.
- Takkonstruksjon/loft: Det er ingen tegn til lekkasjer eller andre vesentlige skader ved kontroll på innvendige overflater. Det bør bemerkes at isolert skråtak av denne årgang kan være en risikokonstruksjon for skjulte skader.
- Dører: Dører er noe slitte og tetter dårlig ved pakninger.
- Utvendige trapper: Flere fliser har bom.
- Etasjeskille/gulv mot grunn: Det er registrert noe skjevheter, svanker og antydning til knirk. Det er ikke registrert noen vesentlige konstruksjonsmessige negative avvik.
- Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
- Gulv på bad: Krav til fall (høydeforskjell) er ikke oppfylt, men det er fall til sluk. Det er også fra dør og mot kabinett stort sett flatt.
- Vannledninger: Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.
- Avløpsrør: Det er ikke påvist tilfredsstillende stakemulighet på avløpsanlegg. Det er ikke påvist tilfredsstillende lufting av avløpsanlegget. Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.
- Forstøtningsmurer: Det er krav til sikring med rekkverk når høyden overstiger 50 cm.
- Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger. Det har forekommet avvik, tegn på svekkelser på utvendig avløpsledning.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner ikke er undersøkt:
- Drenering: Da dette er støpt plate på mark og bolig uten kjeller blir det ofte ikke lagt noen drenering. Dreneringsforhold er ikke ytterligere vurdert.

Takstmann opplyser om følgende:
Det er skiftet kledning på sydveggen, skiftet 5 vinduer, dusjkabinett og bygget bod. Selger har ingen dokumentasjon. Da standarden sammenligner eiendommene med nye krav vil det alltid være avvik i henhold til gjeldene krav. Ut i fra vurderingen som er gjort er det ikke registrert noen vesentlige avvik basert på krav som gjaldt på søketidspunktet for oppføring legges til grunn.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Jan-Erik Rossavik, datert: 23.09.2022.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse for enebolig, datert 18.12.1991. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Takstmann opplyser at det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Det er laget åpen løsning til kjøkken, det er ikke soverom i 1. etasjen og bod er fjernet. Tegninger viser bad i 2. etasje men dette er et soverom. Det er også etablert et kott i 2. etasjen som ikke er på godkjente tegninger.

Barnehage / skole i området

Eiendommen ligger i et område som sogner til Eik skolekrets. Eik har svært god dekning på både skoler og barnehager. Dette gjelder alle trinn. Kontakt megler for nærmere informasjon om skoler og barnehager i området. For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

Boligen varmes opp via ildsted og gulvvarme i hele 1 etasjen.
I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 16 000 kwh. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 12 334 pr. år De kommunale avgiftene betales kvartalsvis.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 977 389 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 518 601 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et område regulert til boliger og høyspenningsanlegg, med plannavn "Eik Nordre", vedtatt 29.01.1986. I henhold til kommuneplan, vedtatt 22.05.2019, er området eiendommen ligger i avsatt til boligbebyggelse. For ytterligere opplysninger, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Rettigheter ifølge skjøte, tinglyst 04.05.1992, dagboknr. 5338, gjelder: Det kan anlegges og vedlikeholdes vann-, overvann- og kloakkledninger, samt veigrøfter, veiskråninger, sluk, elektriske kabler, felles TV-anlegg, gatelysmaster og andre nødvendige installasjoner på, i og/eller over eiendommen. Stikkvei frem til eiendommen omfattes ikke av kommunalt vedlikehold. Eieren plikter å delta i vedlikehold og drift av fellesantenneanlegg for radio og TV. Privat radio- og TV-antenne tillates ikke oppsatt utendørs. Fremtidige drifts- og vedlikeholdsutgifter for deltagelse i fellesantenneanlegg skal fordeles på de deltagende boligene. Eiendommen har veirett over GBNR. 101/26. Eiendommen har felles stikkledning for vann og avløp med GBNR. 101/152, 155, 156, 154, 153, 150 og 149. Eiendommen har felles vedlikeholdsansvar for adkomstvei med GBNR. 101/155, 156, 161, 162, 67 med fler.
Bestemmelse om vann- og kloakkledning, tinglyst 17.07.1992, dagboknr. 8812, gjelder: Eiendommen har felles stikkledning for vann og avløp med naboeiendommer.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Offentligrettslig pålegg

VIB opplyser at det ble ført tilsyn med fyringsanlegget 13.01.2021. Siste feiebesøk ble utført samme dato.

Følgende avvik ble konstatert under tilsynet:
- Det mangler feieluke på røykrøret fra Jøtul peisinnsats i retningsendringen i 1. etasje.
- Det er utett i sammenkobling mellom kanal fra murt åpen peis og skorsteinsforing i 1. etasje.
- Åpen murt peis er feiloppført (det er krav til ildfast stein med tykkelse på minst 65mm) i 1. etasje.
- Røykkanalen i 1. etasje fra ildrommet og kappe i åpen peis er ikke glattskurt og tett (hulltegl).
- Elementskorstein i 2. etasjer kledd inn på 4 sider. Elementskorstein skal være synlig for kontroll på minst 2 sider.

Avvikene er av gradering 2 som er avvik som følges opp av brannvernmyndighetene ved krav om skriftlig tilbakemelding fra eier om plan for utbedring av avvik. VIB opplyser at de ikke har mottatt tilbakemelding ang. avvik.  Kjøper overtar ansvaret for forholdene.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Kjøleskap og oppvaskmaskin.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 46 44 56 33 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Robergrønningen 39, 3123, Tønsberg, Gnr. 101 bnr. 72 i Tønsberg kommune

Oppdragsnummer

28-22-0261

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.