Nøtterøy

Flott enebolig på vestvendt og solrik tomt! Innholdsrik og tiltalende!

Herstadveien 5 , 3140 Nøtterøy

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Preben Rakfjord
Preben Rakfjord Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

83%

eier sin egen bolig

84%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

56%

har bolig på over 120 kvm

82%

av boligene er eldre enn 20 år

33%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 141 m²
Bruksareal 154 m²
Tomt 912 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Byggeår 1932
Gårdsnummer 13
Bruksnummer 32
Energimerking G
FINN.no 277079776
Sist endret 22.03.2023 15:02
Prisantydning 4 690 000,-
Totalpris 4 821 269,-

Beregnet totalkostnad

4 690 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 117 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 690 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 131 269,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 821 269,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Enebolig over to plan, samt kjeller og loft inneholder:
1. etasje med hall med trapp, trapperom, stue og kjøkken.
2. etasje med trapperom/stue/soverom, 2 soverom og bad/wc/vaskerom.

Kjeller med trapperom/gang/pc-rom, kjellerstue/hobbyrom og bod/garderobe.

Standard

Flott og tiltalende enebolig i veletablert boligområde på Herstad omtrent midt mellom Teie og Borgheim.

Eneboligen er omkranset av pent opparbeidede uteområder med hage flott hage! Perfekt for barna eller hunden! Hagen og uteområdet er lunt og solrikt med en særdeles flott atmosfære med sine ulike nivåer og plattinger. Orienteringen mot vest gjør at her har man rikelig med sol på flotte sommerdager! Innkjørselen er gruset til inngangsdør. Frittstående anneks på tomtens sørvestre del er hendig for oppbevaring av hageredskaper, ved, med mer.

Innvendig fremstår boligen som romslig, lys og tiltalende med sine mange vindusflater! Stuen innehar god plass til stuemøblement og fra stuen er det direkte utgang til den vestvendte hagen og verandaen samt markterrassen mot sør.

Kjøkkenet er i egen sone og innehar medfølgende hvitevarer som: kjølehjørne, stekeovn med steketopp, avtrekksvifte og oppvaskmaskin. Godt med skap og benkeplass, samt gode lagringsmuligheter i overskapene - Merk deg den flotte peisen på kjøkkenet! I overgangen mellom kjøkkenet og stuen er det en naturlig plass for større spisebord, så her kan man dekke på til hyggelige lag for familie og venner. På kjøkkenet er det forøvrig plass til mindre spisebord, perfekt til frokost på travle hverdager eller lekser!

Lyst og tiltalende bad i boligens 2. etasje som innehar lyse veggflater og mørkegrå flislagt gulv med varmekabler, stort innfliset dusjhjørne, baderomsinnredning med gode lagringsløsninger, speil med overhengende downlights og toalett.  Opplegg til vaskemaskin og tørketrommel, samt håndkletørker.

Velkommen til visning i flotte omgivelser! Her vil man kunne trives!

Beliggenhet

Eiendommen ligger meget gunstig til på Herstad, midt mellom Teie og Borgheim med supre sol- og utsiktsforhold. Boligen har en barnevennlig beliggenhet med  nærhet til skoler og barnehage med  samt kort vei til Borgheim og Teie som tilbyr mange sentrumsfasiliteter. Kort vei til det gode liv ved sjøen med båthavn, strender og svaberg. Det er også gangavstand til Nøtterøy kulturhus med yrende kultur liv og Nøtterøy golfbane som regnes for et av landets flotteste golfanlegg. Gode bussforbindelser til Tjøme/Tønsberg/Oslo med flere avganger i timen like i nærhet til eiendommen.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:

TV/Internett fra Telenor (fiber) - utgjør kr. 960,- pr. mnd.
Årlig betaling for snømåking/vedlikehold vei utgjør kr. 2 500,-.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Forsikring

DNB Polisenummer: 21707743

Boligens areal

Primærrom: 141 kvm, Bruksareal: 154 kvm

Kjeller:
Bruksareal: 46 m².
Primærrom: 33 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom/gang/pc-rom og kjellerstue/hobbyrom.
Sekundærrom: 13 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod/garderobe.

Takhøyde i kjeller er ca. 1,97 m. NB! P-areal/rombenevnelse er beregnet uten hensyn til byggeforskriftenes krav til rom for varig opphold og uten hensyn til om rommenes bruk samsvarer med innsendte tegninger/byggesøknad.

1. etasje:
Bruksareal: 58 m².
Primærrom: 58 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hall med trapp, stue, kjøkken og trapperom.

2. etasje:
Bruksareal: 50 m².
Primærrom: 50 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom/stue/soverom, 2 soverom og bad/wc/vaskerom.

Loft er ikke måleverdig iht. takstbransjens retningslinjer ved arealmåling 2014 - 2. utgave 9.2.15.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 11.1.0.2022 utført av takstmann Tore Rønning. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Se kartskisse i FINN.no-annonse for veibeskrivelse. Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 912 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Parkering i egen gårdsplass.

Byggemåte

Enebolig oppført i tre over grunnmur antatt i 1932 (noe usikkerhet gjeldende byggeår fordi eiendommen ble etablert i 1914). Antatt tilbygd (årstall ukjent). Boligen er oppført i to etasjer samt kjeller og loft. NB! Sidebygning er ikke vurdert. Utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator i tilknytning til bad i 2. etasje. samt utført hulltaking i vegg fra tilliggende rom. Ingen unormale forhold vedrørende fukt påvist. Tidligere eier har opplyst rommet ble bygd i 1996 og at rommet ble noe oppgradert i 2005 ved at det bl.a. ble lagt nye fliser på gulv og vegg, montert ny innredning med servant, nytt toalett, ny dusjvegg/dør.

Selger opplyser om følgende til takstmann:
- Det var tilbakeslag i sluk i kjeller i forbindelse med mye nedbør, ca. 2018.
- Det var tilbakeslag i sluk i kjeller i forbindelse med arbeid på kommunalt ledningsnett, ca. 2017.
- Det er stedvis saltutlsag i kjeller.
- Det har vært sukkermaur om våren ved en anledning.
- Utført terrasseplatting ved egeninnsats.

Utvendig
Takkonstruksjon i tre. Saltak. Bordtak som undertak. Taket er tekket med betongtakstein. Det kan ikke utelukkes at deler av lekter/underlagspapp er fra før 2007. Takrenner/beslag i stål. Yttervegger antatt i bindingsverk og/eller reisverk av tre. Utvendig kledd med liggende kledning. Kledning bl.a. fra 1998/2000. Vinduer i tre (de fleste fra 1996/2008) i flg. opplysninger fra tidligere eier. Ytterdører i tre. Veranda i tre. Utvendig trapp i tre.

Innvendig
Gulvoverflater for det meste med laminat, tregulv og fliser. Panelte vegger. Platet/malt og panelte tak. Trebjelkelag som etasjeskiller. Støpt betonggulv mot grunnen. Mursteinspipe (fra 1932). Selger opplyser at pipe ble renovert i 2016. Gulv og vegg i betong/mur. Hulltaking er ikke fortatt. Rommet har en konstruksjon som gjør hulltaking unødvendig. Innvendige trapper i tre. Innvendige dører i tre.

Våtrom
Bad/wc/vaskerom 2. etasje: Fliser på gulv og vegg. Panelt tak. Inneholdende toalett, innredning med servant, dusj/vegger samt opplegg til vaskemaskin. Ventilering via avtrekksvifte i tak (vifte fra 2022). Tidligere eier har opplyst rommet ble bygd i 1996 og at rommet ble noe oppgradert i 2005 ved at det bl.a. ble lagt nye fliser på gulv og vegg, montert ny innredning med servant, nytt toalett, ny dusjvegg/dør.

Kjøkken
Kjøkkeninnredning i malt utførelse. Flislagt benkeplate med nedfelt benkebeslag og to kummer. Integrerte kjølehjørne. Kjøkkenventilator med avtrekk ut.

Tekniske installasjoner
Innvendige vannledninger i kobber (fra 1996- 1999). Innvendige avløpsrør av plast (fra 1996- 1999). Avtrekk fra kjøkken og bad. For øvrig ingen ventilasjon utover åpning av vinduer. Oppvarming med gulvvarme/folie i 1. etasje (dels fra 1997/-98, 1999/-00 og 2004. Varmekabler i bad i 2. etasje. Panelovner. Ved. Varmepumpe. Varmtvannsbereder på 287 l. Hovedsikring 56 A. Teknisk 32/20 A. Øvrige kurser 16/13/10 A. Anlegget er utstyrt med automatsikringer. Røykvarslere (seriekoplede). Håndslukkeapparat.

Tomteforhold
Ukjent byggegrunn. Drenering fra 2002 mot øst og nord (utført under tidligere eieres eietid - omfang av arbeidene er ikke kjent). Ukjent utførelse og alder for øvrige deler av drenering/fuktsikring. Grunnmur i betong eventuelt med sparestein. Støttemur/terrengmur Lett skrånende tomt. Utvendige vann-/avløpsledninger i plast. Offentlig vann-/avløp via private stikkledninger.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 3:
- Bad/wc/vaskerom: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Riss/krakelering i diverse fliser. Rommets forventede brukstid betraktes som oppbrukt/i ferd med å bli oppbrukt. Det er vanskelig å angi nøyaktig tidspunkt for renovering/ombygging av rommet. Kostnadsestimat: Kr. 100 000 - 300 000,-.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 2:
- Nedløp og beslag: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet.
- Dører: Verandadør har fuktskade. Mangler vannbrett/beslag under inngangsdør.
- Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
- Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell/planavvik på ca. 10 mm innenfor en lengde på 2 m og ca. 15 mm i hele rommet i trapperom/soverom 2. etasje. Målt høydeforskjell/planavvik på mindre enn 10 mm i hele rommet i soverom 2. etasje samt stue i 1. etasje. Målt høydeforskjell/planavvik på ca. 10 mm innenfor en lengde på 2 m og ca. 14 mm i hele rommet i kjøkken. Målt høydeforskjell/planavvik på ca. 10 mm innenfor en lengde på 2 m og ca. 25 mm i hele rommet i kjellerstue.
- Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Ikke krav til radonsperre på oppføringstidspunktet.
- Rom under terreng: Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur.
- Innvendige trapper: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det er liten frihøyde i trappeløp.
- Avtrekk i kjøkken: Kjøkken mangler styrt tilluftsventilering.
- Ventilasjon: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen.
- Drenering: Ukjent utførelse og alder for deler av drenering/fuktsikring.
- Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger.

Selger opplyser om følgende:
- Tregt håndtak på terrassedør
- Motoren til sentralstøvsugeren fungerer ikke. opplegg i etasjer og slange er ok
- Platting ved terrassen er ikke omsøkt kommunen

Selger opplyser om bl.a. følgende i sitt egenerklæringsskjema:
- Noe manglende fuge mellom enkelte fliser på baderomsgulv
- Badet er utført på egeninnsats. Badet er rehabilitert mellom 1996 og 2008. Informasjonen er bas ert på egenerklæringsskjema fra tidligere eier
- Tilbakeslag i kjellersluk to ganger i forbindelse med styrtregn og nytt hovedvannnett i Kirkeveien. 2 av 4 rom fikk opptil 5 cm overvann på gulvet
- Det forekommer noe saltutslag på innsiden av kjellervegger på vest- og sørsiden. Noe fuktinnsig på avgrensede områder på kjellergulvet fra tidligere
- Fyringsforbud. Pipen er renovert på innsiden av Dag Arne Nilsen AS etter dette
- Noe møll på kjøkken i 2016, men forsvant etter egeninnsats
- Bygd plattingdel der jacuzzien står i 2014 ved egeninnsats
- Gammel parafintank i kjelleren er fjernet ved egeninnsats
- Tatt i bruk kjelleren som oppholdsrom, men ikke bruksendret hos Færder kommune da det primært kun er gjort kosmetiske endringer som maling/puss/ekstra stikkontakter og manglende takplater. Samt fjerning av parafintank
- Herstadveien fra 1-7 har felles veivedlikehold, men mottar separate fakturer for brøyting/strøing
- Bygget nytt inngangsparti på egeninnsats
- Noe råte på utsiden av terrassedør nederst mot terrassebord

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning datert: 14.10.2022.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse ifølge. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Herstad skolekrets. For mer informasjon om barnehager, skoler og ledige plasser- kontakt Færder kommune på tlf. 33 39 00 00.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

- Oppvarming med gulvvarme/folie i 1. etasje.
- Varmekabler i bad i 2. etasje.
- Panelovner.
- Vedovn.
- Varmepumpe.

I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 24 000 kwh. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 15 131 pr. år Beløpet kan øke i 2023.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 959 818 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 455 346 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område. I henhold til kommuneplan, vedtatt 31.01.2018, er området eiendommen ligger i avsatt til boligbebyggelse. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Færder kommune opplyser at det ikke er igangsatt planlegging som berører eiendommen direkte, men Guttormsens Gartneri ligger like sørvest for eiendommen, med ID 2021005 - det planlegges bygging av leiligheter i småhusbebyggelse og blokker.

Offentlige planer

Selger opplyser at de tidligere har mottatt nabovarsel om utskilling av tomt i Herstadveien 2. Eiendommen er p.t. ikke utskilt.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Bestemmelse om veg, tinglyst 20.01.1978, dagboknr. 353, gjelder: Grunneier gir GBNR. 13/99 og 131 bruksrett til veien forbi eiendommen fra Skraphagaveien til Kirkeveien til Kirkeveien i Færder kommune. Eier av GBNR. 13/99 og 131 betaler kr. 200,- til hver av grunneierne.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen

Vei/vann/avløp

Eiendommen har adkomst fra privat vei.
Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp.

Færder kommune opplyser om følgende:
- Det er slamavskiller på eiendommen, men det er usikkert om denne er kortsluttet.
- Eiendommen har felles ledninger sammen med andre eiendommer.

Offentligrettslig pålegg

VIB opplyser at det ble ført tilsyn med fyringsanlegget 18.02.2015. Ved varslet tilsyn i 2021 var ikke til stede.

Følgende avvik ble konstatert under tilsynet:
- Åpen murt peis i 1. etasje er feilmontert. Peiskappen er ikke tett og har i tillegg for liten avstand til brennbart materiale. Peisen må ikke benyttes før den er satt i godkjent stand.
- Skorstein på loft har dårlige fuger og er kondensskadet.

VIB har mottatt tilfredsstillende tilbakemelding fra eier om at forholdene skal utbedres. I følge selgers egenerklæringsskjema er pipen utbedret av Dag arne nilsen AS

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Hvitevarer på kjøkken.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 92 46 85 90 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Herstadveien 5, 3140, Nøtterøy, Gnr. 13 bnr. 32 i Færder kommune

Oppdragsnummer

28-22-0275

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.