Vestskogen

Utsiktens hjem! Tiltalende og vestvendt enebolig med formidabel sjøutsikt og sen kveldssol

Amundrødveien 8 , 3142 Vestskogen

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Preben Rakfjord
Preben Rakfjord Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

88%

eier sin egen bolig

93%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

77%

har bolig på over 120 kvm

84%

av boligene er eldre enn 20 år

37%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 166 m²
Bruksareal 192 m²
Tomt 861 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1967
Gårdsnummer 10
Bruksnummer 154
Energimerking G
FINN.no 278225745
Sist endret 08.11.2022 10:05
Prisantydning 6 490 000,-
Totalpris 6 666 269,-

Beregnet totalkostnad

6 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 162 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 490 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 176 269,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 666 269,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Enebolig med underetasje og 1. etasje med følgende innhold:
Underetasje med gang, hall, peisestue, soverom, bad/wc, vaskerom, teknisk rom og boder.
1. etasje med stue, kjøkken, 2 soverom/kontor og bad/wc.

Standard

Stilfull og egenartet enebolig med vidstrakt sjøutsikt og deilig sen kveldssol! Boligen er oppgradert de siste årene. Bl.a. er det utvendig bygget nye terrasser i 2020, innvendig er det ny kjøkkeninnredning i 2017, oppusset baderom i 2016 i 2. Etasje og nytt rålekkert bad fra 2022 i underetasjen.

Kjøkkenet
Det moderne kjøkkenet med nyere innredning fra 2017 er i god størrelse med plass til spiseplass og har utgang til den nyere terrassen mot øst. Innredningen er svært pent tilpasset rommet samt utformet med moderne løsninger med bl.a. godt med benkeplass. Det er integrerte hvitevarer som; oppvaskmaskin, stekeovn, samt platetopp nedfelt i benkeplate.

Peisestuen er et romslig rom med store vindusflater mot solrike vest og er innredet med en flott, åpen peis. Rommet fungerer utmerket som tv-stue, og kan gi ekstra spillerom og privatliv i en travel hverdag for unge og voksne.

Baderommene
Nytt rålekkert bad fra 2022 med flotte storformat-fliser på gulv og vegger. Varmekabler i gulv sørger for lun varme for morgentrøtte kropper. Gjennomgående lekkert med sorte detaljer kombinert med innslag av tre og spiler. Vegghengt toalett, rundt speil med belysning samt utstrakt bruk av downlights i himling

Baderommet er pent pusset opp i 2016 og ligger fint plassert mellom de to soverommene i andre etasje. Rommet har belegg på gulv og baderomsplater på vegger og av innredning er det dusjkabinett,  toalett og servant nedfelt i innredning med skuffer.

Soverommene
Boligen har 3 soverom - to plassert i 1. etasje og et plassert i underetasjen.

Bildene er bra, men virkeligheten enda bedre! - Velkommen til visning med en utsikt du ikke blir lei av!

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et idyllisk område på Munkerekka i Færder kommune, ca. 4,5 km fra Tønsberg sentrum og 12 km fra Tjøme. Området har nærhet til skoler for alle alderstrinn, barnehager, bussholdeplass, samt et rikt utvalg av servicetilbud og fasiliteter. Skolen på Labakken som huser barn fra 1-7 klassen er helt ny i 2021.  https://faerder.kommune.no/aktuelle-saker/nye-labakken-skole-er-innflyttingsklar-oktober-2021.60440.aspx

Munkholmen ligger en kort spasertur unna - en populær badeplass med stor gresslette, strand og toalettanlegg. Nøtterøy er kjent for sin vakre skjærgård, men hovedøya har også fine muligheter for turer i skog og mark. Videre er det kort vei til lekeplass, fotballbane, skiløyper og golfbane på Borgheim. Ved ungdomsskolen ligger Nøtterøyhallen og et flott utendørs idrettsanlegg med en rekke fotballbaner og 400 m friidretts-løpebane. Fra idrettsparken er det en lysløyperunde på ca. 2,5 km, som prepareres så fort forholdene tillater det.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:

TV/Internett fra Telenor fiber.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Boligens areal

Primærrom: 166 kvm, Bruksareal: 192 kvm

Underetasje:
Bruksareal: 92 m².
Primærrom: 66 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, hall med trapp, peisestue, soverom, bad/wc, gang og vaskerom.
Sekundærrom: 26 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: 2 boder og teknisk rom/bod.

1. etasje:
Bruksareal: 100 m².
Primærrom: 100 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken, 2 soverom/kontor og bad/wc.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 11.10.2022 utført av takstmann Tore Rønning. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Se kartskisse i FINN.no-annonse for veibeskrivelse. Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 861 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Parkering i garasje og i egen gårdsplass.

Byggemåte

Enebolig oppført i tre over grunnmur i 1967. Boligen er oppført i to plan samt krypeloft. NB! Fukt-/saltutslag i garasje. Diverse sprekker/setninger i gulv/vegg. Garasje er for øvrig ikke vurdert. Utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator i tilknytning til bad i 1. etasje (hovedetasje) samt utført hulltaking i vegg fra tilliggende rom og inn bak dusjkabinett/våtsone. Ingen unormal forhold vedrørende fukt påvist. Rommets overflater ble pusset opp i 2016 i flg. tidligere boligsalgsrapport. Utført fuktsøk på tilsvarende måte i bad i underetasje (unntatt hulltaking). Ingen unormal forhold vedrørende fukt påvist. Selger opplyser at rommet ble etablert i 2022 (dokumentert med fakturaer). Utført fuktsøk på tilsvarende måte i vaskerom i underetasje (unntatt hulltaking). Rommet er fra 1967. Rommet er ikke bygd med vanntett konstruksjoner. Boligen har vært gjenstand for diverse oppgraderinger/oppussing ved forskjellige anledninger fra 2016 og frem til 2022.

Utvendig
Takkonstruksjon i tre. Bordtak som undertak. Taket er tekket med pvc-folie/Sarnafil eller tilsvarende. Takrenner/beslag i stål (fra forskjellig tid). Yttervegger i bindingsverk av tre. Utvendig kledd med stående og liggende kledning. Vinduer i tre fra 1967. Diverse glass fra bl.a. 1967/-72/-82/2000/-05/-22. Ytterdører i tre fra 1967 og 2020. Veranda i tre. Utvendig trapp i tre.

Innvendig
Gulvoverflater for det meste med parkett, laminat, tregulv, fliser og belegg. Veggoverflater for det meste med panel, tapet, fliser, baderomsplater og platet/malt. Malte tak. Trebjelkelag som etasjeskiller. Støpt betonggulv mot grunnen. Tegl-/mursteinspipe. Åpen peis/grue. Innvendig trapp i tre. Innvendige dører i tre.

Våtrom
Bad/wc 1. etasje: Belegg på gulv. Baderomsplater på veggene. Malt tak. Inneholdende toalett, innredning med servant, dusjkabinett. Ventilering via to ventiler (naturlig avtrekk).

Bad/wc underetasje: Fliser på gulv og vegg. Malt tak. Inneholdende toalett, innredning med servant, dusj/vegg. Ventilering via avtrekksvifte i vegg samt luftespalte i vindu.

Vaskerom underetasje: Støpt betonggulv. Malte murvegger. Panelt/malt tak. Inneholdende skyllekummer i betong og opplegg til vaskemaskin. Ventilering via ventil i grunnmur (naturlig ventilasjon). Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga. tilliggende konstruksjoner (murvegger).

Kjøkken
Kjøkkeninnredning med heltre benkeplate og nedfelt benkebeslag/kum. Integrert komfyr og platetopp. Kjøkkenventilator med kullfilter.

Tekniske installasjoner
Innvendige vannledninger dels i kobber og dels i plast (rør i rør). Innvendige avløpsrør dels av soil/støpjern og dels
av plast. Ventilering via ventiler i vegg samt avtrekksvifte i et bad. Varmekabler i bad og hall (varmefolie) i underetasje. Varmepumpe og ovn for øvrig. NB! Sentralfyr/radiatorer er frakoplet/ikke i bruk (forberedt for biobrensel) I flg. opplysninger i tidligere boligsalgsrapport ble det installert ny brenner i 2019 samtidig som det også ble avholdt service på anlegget. Varmtvannsbereder på 198 l. Hovedsikring 50 A. Teknisk 20 A. Øvrige kurser 16/15/10 A. Anlegget er utstyrt med automatsikringer. Røykvarsler. Håndslukkeapparat.

Tomteforhold
Ukjent byggegrunn. Drenering/fuktsikring fra 1967. Ukjent utførelse. Grunnmur av betongblokker. Skrånende tomt. Utvendige vann-/avløpsledninger fra 1967. Ukjent utførelse. Offentlig vann via private stikkledninger. Offentlig avløp/slamavskiller uten kommunal slamtømming Nedgravd oljetank. Ukjent utførelse. Antatt fra 1967.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 3:
- Vaskerom: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Rommet er ikke bygd med vanntette konstruksjoner og kan derfor ikke sammenlignes med dagens standard og krav til utførelse. En samlet TG 3 for rommet er satt med bakgrunn i alder og manglende tetthet i våtsonen på rommet. Det er ikke behov for å gjennomføre en detaljert tilstandsanalyse, etter standardens krav.
Kostnadsestimat: Kr. 50 000 - 100 000,-.
- Terrengforhold: Terreng faller inn mot bygning. Kostnadsestimat: Kr. 50 000 - 100 000,-.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 2:
- Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen.
- Nedløp og beslag: Luftehatt over tak har skade/deformasjon/alderslitasje.
- Takkonstruksjon/loft: Misfarget i deler av yttertakets underside. Utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator. Ingen unormale fuktnivåer påvist.
- Vinduer: Punktert glass. Under henvisning til glassenes alder er det påregnelig ytterligere punktering av glass.
- Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell/planavvik på mindre enn ca. 10 mm i hele rommet i stue og soverom i 1. etasje. Målt høydeforskjell/planavvik på ca. 5 mm innenfor en lengde på 2 m og ca. 15 mm i hele rommet i peisstue i underetasje. Målt høydeforskjell/planavvik på ca. 10 mm innenfor en lengde på 2 m og ca. 15 mm i hele rommet i hall i underetasje.
- Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Ikke krav til radonsperre på oppføringstidspunktet.
- Innvendige trapper: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Mangler rekkverk ved nedre del av trapp.
- Gulv på bad/wc i 1. etasje: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er registrert knirk i gulvet.
- Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
- Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
- Varmtvannstank: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år.
- Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
- Grunnmur og fundamenter: Det er registrert horisontalriss som er symptom på jordtrykk. Grunnmuren har sprekkdannelser.
- Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger.
- Oljetank: Eventuell dokumentasjon på oljetank eller utført kontroll foreligger ikke.

Selger opplyser om bl.a. følgende i sitt egenerklæringsskjema:
- Rørarbeid, nytt sluk og avløp i 1. etasje montert av Færder Rør AS
- Varmekabler og opplegg til elektrisistet utført av Even Cudrio AS
- Bad i 2. etasje er ifølge tidligere eier utført av Malerfirma Tore Ask og sønn AS og rørlegger Lars Kenneth Haraland
- Færder rør AS montert reduksjonsventil
- Høsten 2020 trengte det noe vann inn i kjeller etter kraftig nedbør. Var da huller i vegg etter en trapp som var fjernet. Disse ble murt igjen og det har ikke trengt vann inn i kjeller etter tetting
- Mangler en lukkemekanisme på luken til pipen utvendig ute. Den pipen er ikke i bruk iflg feier.
- Diverse uteplasser, både terrasser og altaner er oppført våren 2020 av Byggfirma Henrik Doksrød og Hammer og Sag.
- Noen sprekker i garasje
- Oppgradert til automatsikringer og diverse elektrikerarbeider (TE elektro i 2016) ifølge tidligere eier. Omgjøring av det elektriske anlegget på kjøkkenet (EAH elektro AS i 2017). Konvertering av fossil olje til biofyringsolje. Ble installert ny brenner til biofyringsolje, samt full service av sentralfyr(Tønsberg fyringsservice AS i 2019). Vestfold Elektro AS har innstallert strøm til varmepumpe og el-billader som ble innstallert hørsten 2021. Re- Varmeteknikk har satt inn varmepumpe. Oljetank er tappet av Færder rør AS og er ikke fungerende idag da vi har fjernet flere av radioatorene. Montert varmefolie plater i gangen nede.
- Ifølge tidligere eier var oljetanken i pleksiglass fortsatt i bruk den gang. I henhold til forbud fra 1.januar 2020, så er den fossile oljen erstattet med lovlig biofyringsolje. Denne er ikke i bruk lengre. Tappet for vann i 2021 og deler av vannrørene er brutt da flere av radiatorene i 1. etasje er fjernet under oppussing av bad.

Selger opplyser om følgende:
- Varmepumpe i 2. etasje og elbil-lader er montert i 2021
- Nytt bad i 2. etasje i 2022
- Skiftet glass i de to store vinduene i stuen i 2022
- Det er sårskade i laminatgulv i 1. etasje
- Vinduslås på soverom i 1. etasje er treg
- Montert ny pergola i 2021 med en sidevegg.

Takstmann opplyser om følgende i tilstandsrapport:
Det er i ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år som etablering av bad/wc i underetasje, montert varmepumpe, ny gulvvarme i hall samt i bad/wc i underetasje.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning datert: 22.10.2022

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for enebolig, datert 07.12.1968. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Det gjøres oppmerksom på at utvidelse av veranda mot vest samt nyere veranda mot sør er utført av tidligere eier og ikke er omsøkt hos Færder kommune. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Takstmann opplyser at det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Boligens faktiske bruk og planløsning avviker fra innsendte byggetegninger. Enkelte rom i kjeller er muligens bruksendret (endret status fra S-rom til P-rom) uten at dette er byggemeldt/omsøkt (gjelder rom som opprinnelig er benevnt som garasje/rom som innredes etter behov). Mindre avvik i faktisk planløsning i forhold til innsendte plantegninger (vegg mellom tidligere vindfang og hall er fjernet). Rom som er benevnt som hobbyrom i underetasje benyttes som peisestue. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Vestskogen skolekrets. For mer informasjon om barnehager, skoler og ledige plasser- kontakt Færder kommune på tlf. 33 39 00 00.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

Varmekabler i bad og hall (varmefolie) i underetasje. Varmepumpe og peisovn for øvrig.
NB! Sentralfyr/radiatorer er frakoplet/ikke i bruk (forberedt for biobrensel).

Kommunen opplyser at det er registrert oljetank i bruk på eiendommen. Selger opplyser videre at anlegget er tappet og deler av rørene er kuttet i forbindelse med oppussing av gang og bad i 1. etasje.
Ny eier er ansvarlig for dennes tilstand iht. forurensingsloven.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 20 000 kwh. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 15 704 pr. år De kommunale avgiftene betales kvartalsvis.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 383 402 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 980 246 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et område regulert til boligbebyggelse - frittliggende småhusbebyggelse og gul sone iht. T-1442 (vurderingssone - støy) med plannavn "Vestskogen", vedtatt 09.02.2022. I henhold til kommuneplan, vedtatt 31.01.2018, er området eiendommen ligger i avsatt til boligbebyggelse og gang/sykkelvei. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er p.t. ingen registrerte servitutter/heftelser som følger eiendommen.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.
Kommunen opplyser at det er slamavskiller på eiendommen.

Det gjøres oppmerksom på at det går felles avløpsledning over eiendommen.

Kommunen har sendt ut varsel om pålegg om frakopling av taknedløp - for å avlaste avløpsnettet og unngå kjelleroversvømmelser. Kommunen varsler at takvannet må håndteres lokalt på eiendommen så snart som mulig og senest innen 01.12.2022. Dersom ikke fristen overholdes, vil kommunen vurdere å pålegge deg å gjøre utbedringer. Vi gjør oppmerksom på at det kan påløpe kostnader i forbindelse med frakoplingen. Selger opplyser at dette ikke er utført p.t.

Offentligrettslig pålegg

VIB opplyser at det ble ført tilsyn med fyringsanlegget 04.05.2021.

Følgende avvik ble konstatert ved tilsynet:
- Sotluken er defekt (utett og løs). Kjøper overtar ansvaret for forholdene.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Elbil-lader og integrert oppvaskmaskin, komfyr og platetopp, øvrige hvitevarer medfølger ikke.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 92 46 85 90 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Amundrødveien 8, 3142, Vestskogen, Gnr. 10 bnr. 154 i Færder kommune

Oppdragsnummer

28-22-0286

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.