Tønsberg

Nydelig villa solrikt og sentralt beliggende - Oase av en hage - Garasje - 3 sov - 2 bad - Flere stuer - Må sees!

Svend Foyns gate 26 , 3112 Tønsberg

VISNINGER

3. desember lørdag kl. 13:00-13:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Elisabeth S. Bakke
Elisabeth S. Bakke Daglig leder / Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

58%

eier sin egen bolig

63%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

36%

har bolig mellom 60-120 kvm

20%

er barnefamilier

25%

er gift

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 181 m²
Bruksareal 223 m²
Tomt 405 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1913
Gårdsnummer 1007
Bruksnummer 92
Energimerking G
FINN.no 278864913
Sist endret 28.11.2022 12:05
Prisantydning 7 950 000,-
Totalpris 8 162 769,-

Beregnet totalkostnad

7 950 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 198 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 950 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 212 769,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 8 162 769,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Frittliggende enebolig bygget i to etasjer med loft og kjeller inneholder:
1. etasje: Yttergang, trappegang til kjeller, entré med trapp til 2. etasje, wc under trapp, kjøkken med spiseplass og stue med utgang til terrasse.
2. etasje: Trapperom, bad med wc og 3 soverom.
Loft: 2 innredede rom og uinnredet loft.
Kjeller: Trapperom, vaskerom, bad, soverom, verksted og 2 lagerrom.

Garasje.

Standard

Nydelig villa høyt og fritt beliggende på en solrik og sentral hjørnetomt med nærhet til Tønsberg sentrum. Boligen er oppført i 1913 og senere tilbygget samt oppgradert og gir inntrykk av godt vedlikehold og god omsorg gjennom tid. Flere opprinnelige detaljer er bevart. Her finner man god takhøyde i alle rom, stukkatur, kakkelovn og flere peiser, nydelig listverk, fløydører samt vinduer med tidsriktig utrykk.

Man blir ønsket velkommen via et nydelig inngangsparti der du kommer inn i en flott hall med en lekker trapp som fører deg gjennom hele 3 etasjer. Stuen er lys og luftig med god takhøyde og store vindusflater. Her er det flere soner, en lekker kakkelovn, effektiv peisovn samt utgang til en vestvendt og lun terrasse. Kjøkkenet er lyst og romslig og fungerer som et stort og sosialt allrom. Her er det god plass til langt spisebord eller til avslapping og lekselesing. Kjøkkenet har bra med skap- og benkplass og har flere integrerte hvitevarer.  I hovedetasjen finner man også et gjestetoalett samt nedgang til kjeller. I boligens andre etasje finner man 3 store soverom samt et bad. Et soverom har egen peisovn og et soverom har utgang til en stor balkong med flott utsikt mot Slottsfjellet.  Her kan morgenkaffen nytes mens man skuer utover byens tak. Det er fast trapp til stort og gulvet loft, perfekt for lagring. Her er det i tillegg innredet 2 små "pikeværelser" /gjesterom.

Kjelleretasjen er delvis innredet og har et enkelt dusjbad samt 2 innredede rom og flere gode lagringsrom.

Ute finner man en stor garasje med god lagringsplass og stort potensiale. Det er steinlagt gårdsplass og hagen er en egen oase. En solid port tar deg inn i denne usjenerte og idylliske hagen. Her finner man flere flotte plasser for både ro og sjeletenking. Hele tomten er pent opparbeidet og gjennomtenkt og innbyr til rolige stunder eller lek og moro.

For mer detaljer se vedlagte egenerklæringsskjema fra selger samt tilstandsrapport utført av takstmann Helge Semb.

Beliggenhet

Boligen ligger supersentralt på attraktive Træleborg, veletablert og hyggelig villastrøk. Et populært bomiljø med gangavstand til Tønsberg sentrum med alle sentrumsfunksjoner som kjøpesenter, kaféer, Tønsberg brygge med bryggeområdet med sine restauranter og yrende liv sommerstid. Kort vei også til Tønsberg svømmehall, Sentralsykehuset i Vestfold, Tønsberg Jernbanestasjon, bibliotek og byens grønne parker samt Kilen handelsområde med blant annet Kilden kino, dagligvareforretninger, legesenter og stort utvalg av butikker. I nærområdet finnes barnehager og skoler. For de kulturinteresserte ligger både Haugar kunstmuseum og Slottsfjellet i nærheten.
Bo sentralt og fordelaktig - en ypperlig beliggenhet for de aller fleste!
Velkommen!

Løpende kostnader

Oppstilling over de løpende kostnadene ved bruk av boligen foreligger ikke da eiendommen selges som del av dødsbo.
Alarm og evt. bygnings-/innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.
Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Forsikring

Tryg

Boligens areal

Enebolig
Primærrom: 181 kvm, Bruksareal: 223 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 73 m².
Primærrom: 73 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Yttergang, trappegang til kjeller, entré med trapp til 2. etasje, wc under trapp, kjøkken med spiseplass og stue med utgang til terrasse.

2. etasje:
Bruksareal: 66 m².
Primærrom: 66 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom, bad med wc og 3 soverom.

Loft:
Bruksareal: 26 m².
Primærrom: 11 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: 2 innredede rom.
Sekundærrom: 15 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Uinnredet loft.

Kjeller:
Bruksareal: 58 m².
Primærrom: 31 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom, vaskerom, bad og soverom.
Sekundærrom: 27 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Verksted og 2 lagerrom.

Garasje
Primærrom: 0 kvm, Bruksareal: 20 kvm
Sekundærrom: 20 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Garasje.

Takstmann har følgende kommentarer til areal i tilstandsrapporten:
Oppgitte arealer er målt opp under befaringen. De ulike rom er definert etter den faktiske bruk på befaringsdagen, uavhengig av hva som er
godkjent av bygningsmyndighetene.
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger for eneboligen, men det er avvik fra disse. Det foreligger ikke plantegninger av kjelleretasjen. Det foreligger ikke plantegninger av loftsetasjen. Avvik fra godkjente byggetegninger ved at rominndelingen i 1. og 2. etasje avviker noe fra godkjente tegninger fra 1979.
Primærrom i kjeller tilfredsstiller ikke krav til varig opphold. Vinduer er for små for rømning og det er for lite lysflate inn på rommene.
Primærrom på loftet tilfredsstiller ikke krav til varig opphold. Vinduer er for små for rømning og det er for lite lysflate inn på rommene.
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger for garasjen, som stemmer med dagens bruk.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.
Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert av megler.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Helge Semb avholdt 21.09.2022 datert 29.09.2022. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 405 kvm, Eierform: Eiet tomt
Delvis skråned og meget pent opparbeidet hagetomt med steinlagt gårdsplass samt en oase av en hage. Her finner du pent opparbeidede gangstier/uteplasser, hekker, bed, slyngplanter, busker og trær. En solid port tar deg inn i denne usjenerte og idylliske hagen. Her finner man flere flotte plasser for både ro og sjeletenking. Hele tomten er pent opparbeidet og gjennomtenkt og innbyr til rolige stunder eller lek og moro.

Garasje / Parkering

Frittliggende garasje samt plass til parkering på egen steinlagt gårdsplass.

Byggemåte

Frittliggende enebolig bygget i to etasjer + loft og kjeller. Byggeår 1913. Tilbygget nytt inngangsparti i 1979. Utvidet terrasse og balkong mot vest i 2007.

De bygningstekniske konstruksjoner virker solid utført, i henhold til byggeskikken på den tiden bygningen ble oppført.

Utvendig har boligen noe værslitte overflater på ytterkledningen, takrenner og beslag. Tre nye vinduer er satt inn i 2020. Øvrige vinduer er fra 1970/-80-tallet. Flere av disse er slitte og modne for utskifting.

Innvendig er begge bad og vaskerom utdatert og må påregnes full oppussing.

Som det fremgår av tilstandsrapporten er det registrert enkelte symptomer på avvik fra normal tilstand, det meste som følge av normal slitasje og alder på bygningsdelene. Dagens forskriftskrav til isolasjon, klima og innemiljø er strengere enn de som gjaldt da dette huset ble bygget, og det må derfor påpekes et avvik i forhold til dagens standard.

Frittliggende garasje oppført i 1979. Standard garasje, støpt betongplate. Trekonstruksjoner i vegger og takkonstruksjon. Tilstanden til garasjen er ikke vurdert.

Det vises for øvrig til tilstandsrapportens enkelte punkter.

Utvendig
Tradisjonell trehusbebyggelse. Takkonstruksjon med plassbygde taksperrer. Utvendig tekket med glasert tegltakstein. Yttervegger antatt bygget av stående dobbelpløyd plank. Utvendig kledd med liggende trekledning. Selger opplyser at boligen og garasjen ble malt utvendig i 2020.

Innvendig
Gulvoverflater hovedsakelig av parkett i 1. og 2. etasje. Fliser i bad. Vegger med malte plater. Himlinger av malte panel eller plater. Etasjeskillere er av trebjelkelag. Neppe varmeisolert. Pipen er rehabiliterte med nytt røykrør av stål. Staslig kakkelovn i stuen. Peisovn i stuen.

Våtrom
Begge bad er vurdert ut fra byggeforskrifter fra før 1997. Våtrom eldre enn 1997 vil i denne rapporten få tilstandsgrad selv om rommet kan ha «restverdi» og kunne brukes om ikke gulv og veggflater utsettes for direkte vannsøl.

Kjøkken
Kjøkkeninnredning fra 1980-tallet med profilerte fronter i eik. Laminat benkeplate. Rustfri oppvaskkum. Oppvaskmaskin, stekeovn og platetopp. Kjøkkenventilator med avtrekk ut.

Spesialrom
Toalettrom med gulvoverflater av vinyl. Avtrekk via veggventil i ytterveggen.

Tekniske installasjoner
Innvendige vannledninger av kobber. Avløpsrør av plast og soil via septiktank. Varmtvannstanken er på ca. 200 liter plassert i vaskekjeller. Luft til luft varmepumpe installert i 2021 Hovedsikringer på 3 x 50 amp. 11 kurser for lys og oppvarming. Automatsikringer med jordfeilbryter. Selger opplyser at elanlegget ble oppgradert i 2018 med ny innmat i sikringsskapet + kontroll av elanlegget.

Følgende er vurdert med tilstandsgrad 2 i henhold til tilstandsrapporten:
- Utvendig taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak.
- Utvendig nedløp og beslag: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Rustskader på deler av takrenner og gradrenner.
- Utvendig veggkonstruksjon: På sør og vestveggen er flere av kledningsbordene oppsprukket og værslitte.
- Utvendig takkonstruksjon/loft: På loftet er det spor etter flere eldre vannlekkasjer. Fuktskjolder på taksperrer og undertak. Mindre råteskader på enkelte bord under gradrennene. Enkelte skjevheter i takkonstruksjonen. På loftet er det spor etter angrep av treborende innsikter som stripet borebille.
- Utvendig vinduer: Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass og trevinduer med koblet glass. Vinduene er fra 1970 og 1980-tallet. Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne. Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer.
- Utvendig dører: Bygningen har malt hovedytterdør og malt balkongdør i tre. Nytt glass i terrassedøren i 2016. Dørene har utlevd mer enn halvparten av sin forventede levetid. Trekk og utettheter mellom karm og dørblad.
- Innvendig overflater: Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente.
- Innvendig etasjeskille/gulv mot grunn: Etasjeskillere er av trebjelkelag. Neppe varmeisolert. Ved hjelp av krysslaser er det målt høydeforskjeller opp til 17 mm. i stuen, 10 mm. i kjøkken. Øvrige rom med mindre avvik. Målt høydeforskjell på over 15 mm. gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
- Innvendig rom under terreng: Hulltaking er foretatt i østveggen. Her ble det målt 17 % fuktighet i bunnsvillen (vektprosent). Dette er unormalt høyt og skyldes trolig sviktende drenering.
- Innvendige trapper: Kjellertrapp av malt betong. Trappen mangler håndløper og rekkverk.
- Innvendige dører: Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører. Flere dører er vindskjeve.
- Kjøkken: Slitte dørhengsler og slitte glideskinner på skuffene.
- Tekniske installasjoner vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
- Tekniske installasjoner avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
- Tekniske installasjoner varmtvannstank: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.
- Tekniske installasjoner elektrisk anlegg: Hovedsikringer på 3 x 50 amp. 11 kurser for lys og oppvarming. Automatsikringer med jordfeilbryter. Selger opplyser at elanlegget ble oppgradert i 2018 med ny innmat i sikringsskapet + kontroll av elanlegget.
- Tomteforhold byggegrunn: Det er registrert symptomer på setninger i grunnen i form av sprekker i grunnmur.
- Tomteforhold drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. I kjelleren er det betydelig fuktgjennomgang i gulv og nedre del av kjelleryttervegger som følge av sviktende drenering.
- Tomteforhold grunnmur og fundamenter: Grunnmuren har sprekkdannelser.
- Tomteforhold septiktank: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på septiktank.

Følgende er vurdert med tilstandsgrad 3 i henhold til tilstandsrapporten:
- Våtrom bad med wc 2. etasje: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000.
- Våtrom vaskerom: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000.
- Våtrom bad kjeller: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000.

Følgende konstruksjoner er ikke undersøkt (TG IU) i henhold til tilstandsrapporten:
- Våtrom vaskerom: Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig på grunn av tilliggende konstruksjoner av mur.
- Våtrom bad kjeller: Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig på grunn av tilliggende konstruksjoner av mur.
- Tomteforhold utvendige vann- og avløpsledninger: Offentlig avløp via private stikkledninger. Type rør og alder på disse er ukjent.

Selger opplyser om følgende utbedringer/påkostninger de senere år:
Det er skiftet noen vinduer, og huset ble malt for ca. 1 -2 år siden. Det er ny varmepumpe, det er lagt inn rør i pipe for at den skal være sikker å fyre i.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Helge Semb avholdt 21.09.2022 datert 29.09.2022.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for bolig eller garasje i arkiv ifølge kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Det foreligger ferdigattest for fasadeendring datert 04.10.1961 og ferdigattest for rehabilitering av pipe datert 12.04.2016. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Ferdigattestene er vedlagt i salgsoppgaven.

Kommunen opplyser videre og tilbygg, rehabilitering og ombygging til enebolig 1913, fasadeendring 1961, samt tilbygg, rehabilitering og ombygging til enebolig 1979, utvide terrasse og balkong 2007 og garasje 1979.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger for eneboligen, men det er avvik fra disse.
Det foreligger ikke plantegninger av kjelleretasjen. Det foreligger ikke plantegninger av loftsetasjen. Avvik fra godkjente byggetegninger ved at rominndelingen i 1. og 2. etasje avviker noe fra godkjente tegninger fra 1979.
Primærrom i kjeller tilfredsstiller ikke krav til varig opphold. Vinduer er for små for rømning og det er for lite lysflate inn på rommene.
Primærrom på loftet tilfredsstiller ikke krav til varig opphold. Vinduer er for små for rømning og det er for lite lysflate inn på rommene.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger for garasjen, som stemmer med dagens bruk.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Træleborg skole. For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

Luft til luft varmepumpe, varmekabler, kakkelovn og innmurt peisovn i stuer 1. etasje og eldre utdatert koksovn i kjeller. Eldre peis i 2. etg. Ellers elektrisk oppvarming. I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke. Ildsted overtas i den stand de er.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G.
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 11 220 kwh. pr. år. Energiforbruket er innhentet fra Lede, og vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 12 333,75 pr. år De kommunale avgiftene betales kvartalsvis.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 193 730 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 297 426 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et område som er regulert til boliger med plannavn Træleborgområdet, vedtatt 20.10.1978 (planID 00120).
Relaterte planer med plannavn Stoltenbergs gate 38, vedtatt 19.04.2017 (planID 0110)
I henhold til kommuneplan vedtatt 22.05.2019 er området eiendommen ligger i avsatt til boligbebyggelse nåværende og hensyn bevaring bygning og annet kulturmiljø.
Eiendommen eller en del av eiendommen omfattes ikke av en bebyggelsesplan etter eldre plan- og bygningslov. Eiendommen eller del av eiendommen ligger heller ikke innenfor område med nedlagt midlertid forbud mot tiltak. Det foreligger ikke igangsatt planleggingsarbeid med regulering under arbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen. Det eksisterer heller ingen planforslag som berører eiendommen.
Opplysninger om reguleringsforhold er innhentede fra Tønsberg kommune.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler eller Tønsberg kommune.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
- Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst 30.05.1953, dagboknr. 1067, rettighetshaver knr. 3803 bnr. 1007 bnr. 93 (Botnegaten 9) - gjelder:
Botnegaten 9 har rett til å bygge garasje inntil felles grense i en avstand på 0 m. Servitutten er vedlagt i salgsoppgaven.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Tønsberg kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Det er septiktank på eiendommen. Takstmann opplyser at alder og tilstand på tanken er ukjent, og at mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på septiktank. Det er uvisst tilstand på tanken - det anbefales at man tar kontakt med fagmann. Kjøper overtar dette forhold som det er samt kostnader tilknyttet ev. kommende tiltak/pålegg/krav.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Komfyr og oppvaskmaskin.
Det gjøres oppmerksom på at kjøleskap ikke medfølger i handelen, men det vil stå på kjøkkenet fram til huset er solgt.
Eiendommen er ferdig utvasket og overtas slik den fremstår på visning.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Selger er arving. Arvingene har ikke bebodd eiendommen på mange år og har således lite/ingen kunnskap til eiendommen.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg på mange år da de er arvinger. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 90 05 54 88 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Svend Foyns gate 26, 3112, Tønsberg, Gnr. 1007 bnr. 92 i Tønsberg kommune

Oppdragsnummer

28-22-0288

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.