Duken

Nesbrygga - Solrikt beliggende eiendom i populært område med nærhet til sjø. Oppgradering samt moderniseringsbehov!

Nesbryggveien 28 , 3133 Duken

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Preben Rakfjord
Preben Rakfjord Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

84%

eier sin egen bolig

90%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

67%

har bolig på over 120 kvm

67%

av boligene er eldre enn 20 år

36%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 177 m²
Bruksareal 217 m²
Tomt 826 m² / Eiet tomt
Soverom 1
Byggeår 1923
Gårdsnummer 28
Bruksnummer 89
Energimerking G
FINN.no 278168157
Sist endret 14.11.2022 10:36
Prisantydning 4 500 000,-
Totalpris 4 626 519,-

Beregnet totalkostnad

4 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 112 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 500 000,-)) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 126 519,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 626 519,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Enebolig over to plan, samt kjeller og loft inneholder:
1. etasje med trapperom/gang, entré, stue og 3 disponible rom.
2. etasje med trapperom/gang, bad/wc, stue, kjøkken og soverom.
Loft med trapperom/gang og 3 disponible rom.
Kjeller med diverse bodareal.

Standard

Stor og innholdsrik enebolig i populære og sentrale omgivelser på Nøtterøy ved Nesbrygga. Eiendommen har moderniseringsbehov og betydelig oppgraderingsbehov, så her har man muligheten til å skape seg et flott hjem til seg og sine med innsats! Se vedlagt tilstandsrapport i salgsoppgaven samt egenerklæringsskjema for ytterligere beskrivelse av standard.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et rolig og attraktivt boligområde rett ved sjøen, på Duken i Færder kommune. Nøtterøy er kjent for sin vakre skjærgård og idylliske atmosfære, med brygge, båtplasser og mange bademuligheter. Blant annet er badeplassen Ulvøtangen en yndet destinasjon om sommeren. I tillegg har området nærhet til lekeplass, skoler, barnehager og offentlig kommunikasjon.

Det er kort gangavstand til Knarberg båthavn. I tillegg har hovedøya fine muligheter for turer i skog og mark. Blant annet kan Teieskogen og Hella turområde anbefales. Videre er det kort vei til skiløyper og svømmehall, samt golfbane på Borgheim ved ungdomsskolen.

Nesskogen Idrettspark (NIF) ligger en kort sykkeltur unna. Her er det friidrettsbane, en fotballbane med kunstgress, tre fotballbaner med naturgress, en fotballbane med grusdekke, tre tennisbaner og en basketballbane.

Boligens areal

Primærrom: 177 kvm, Bruksareal: 217 kvm

Kjeller:
Bruksareal: 40 m².
Sekundærrom: 40 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Boder.

1. etasje:
Bruksareal: 78 m².
Primærrom: 78 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom/gang, entré, stue og 3 disponible rom.

2. etasje:
Bruksareal: 78 m².
Primærrom: 78 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom/gang, bad/wc, stue, kjøkken og soverom.

Loft:
Bruksareal: 21 m².
Primærrom: 21 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom/gang og 3 disponible rom.

NB! P-areal/rombenevnelse er beregnet uten hensyn til byggeforskriftenes krav til rom for varig opphold og uten hensyn til om rommenes bruk samsvarer med innsendte tegninger/byggesøknad. Loft og kjeller er kun delvis måleverdige iht. takstbransjens retningslinjer ved arealmåling 2014 - 2. utgave 9.2.15.

Arealet i denne boligen er vanskelig eller umulig å måle opp helt nøyaktig på grunn av utforming/innredning av rom/bygningskonstruksjoner. Arealet er fastsatt omtrentlig og skjønnsmessig. Areal i kjeller er oppgitt som ca. fordi takhøyden varierer fra ca. 1,85 m+. Kun deler av arealet har takhøyde større enn 1,90 m.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 19.10.2022 utført av takstmann Tore Rønning. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Se kartskisse i FINN.no-annonse for veibeskrivelse. Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 826 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Parkering i egen gårdsplass.

Byggemåte

Enebolig oppført i tre over grunnmur antatt ca. 1928 (eiendommen ble etablert i 1923). Boligen er oppført i to etasjer samt kjeller og innredet loft. Selv om det ikke foreligger tegninger er det rimelig grunn til å anta at deler av boligen e bruksendret/innredet uten at dette har blitt byggemeldt/omsøkt. Utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator i tilknytning til bad samt utført hulltaking i vegg fra tilliggende gang og inn bak dusjkabinett. Ingen unormale forhold vedrørende fukt påvist. Rommets alder er ikke kjent (eldre dato). Det forutsettes fortsatt bruk av dusjkabinett så lenge rommet har sin nåværende utførelse. Rommet må påregnes renovert/ombygd opp til dagens standard og anbefalte krav til utførelse. Bygningen har store skjevheter/setninger samt omfattende fukt-/råteskader med ukjent omfang. Boligen betraktes som et renoveringsobjekt med behov for betydelig oppgradering/utbedring. Tilsvarende gjelder også for garasje (kondemnabel). Tidligere bakerovn er ikke medtatt i arealberegningen og er heller ikke vurdert grunnet manglende adkomst fra innsiden.

Utvendig
Takkonstruksjon i tre. Saltak. Antatt bordtak som undertak. Taket er tekket med betongtakstein. Takrenner/beslag i stål. Yttervegger antatt i bindingsverk av tre. Utvendig kledd med liggende kledning. Vinduer i tre fra forskjellig tid bl.a. fra 1977/-78/ -91. Ytterdører i tre. Veranda i tre. Utvendig trapp i mur/betong.

Innvendig
Trebjelkelag som etasjeskiller. Støpt betonggulv mot grunnen. Tegl-/mursteinspipe. Peisovn. Kombinert ved/parafinovn. Innvendige trapper i tre. Innvendige dører i tre.

Våtrom
Bad/wc 2. etasje: Malt gulvbelegg. Malt strie på veggene. Malt tak. Inneholdende toalett, servant og dusjkabinett. Ventilering via ventiler i tak og vegg samt luftespalte i vindu. Hulltaking utført. Ingen unormale forhold påvist.

Kjøkken
Kjøkkeninnredning i malt utførelse. Heltre benkeplate med nedfelt benkebeslag og to kummer. Integrert komfyr og kokeplate. Kjøkkenventilator med avtrekk ut.

Tekniske installasjoner
Innvendige vannledninger i kobber. Innvendige avløpsrør av soil/støpjern. Ventilering via ventil i vegg i et rom samt luftespalte i enkelte vinduer. Ved og panelovner. To varmepumper. To stk. varmtvannsberedere på ca. 200 l. fra hhv. 1998 og 2002. Hovedsikring 50/35 A. Teknisk 20 A. Øvrige kurser 16/13/10 A. Anlegget er utstyrt dels med automatsikringer og dels med skrusikringer. Røykvarsler. Håndslukkeapparat.

Tomteforhold
Ukjent byggegrunn. Drenering antatt fra byggeår/ca. 1928. Grunnmur i betong eventuelt med sparestein. Tilnærmet flat tomt. Utvendige vann-/avløpsledninger med ukjent ukjent utførelse og alder. Offentlig vann via private stikkledninger. Avløp antatt dels til septiktank (tømming administreres av eier) og dels til offentlig ledningsnett via felles private stikkledninger. Selger opplyser at eiendommen har septiktank. Oljetank i stål i kjeller.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 3:
- Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak. Kostnadsestimat: Kr. 100 000 - 300 000,-.
- Nedløp og beslag: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Det er store deformasjoner i renner og nedløp.
Kostnadsestimat: Kr. 50 000 - 100 000,-.
- Veggkonstruksjon: Det er påvist råteskader i veggkonstruksjonen. Det er påvist omfattende skade i fasade. Det er påvist betydelige råteskader i bordkledningen. Kostnadsestimat: Over kr. 300 000,-.
- Takkonstruksjon/loft: Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg. Det er påvist fukt/råteskader i takkonstruksjonen. Omfang av råteskader er ikke kjent. Kostnadsestimat: Over kr. 300 000,-.
- Vinduer: Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte glass. Det er påvist vinduer med fukt/råteskader. Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne. Kostnadsestimat: Kr. 100 000 - 300 000,-.
- Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det er påvist fukt/råteskader i konstruksjonen. Tekkingen på balkong/terrasse har utettheter. Kostnadsestimat: Kr. 100 000 - 300 000,-.
- Utvendige trapper: Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det er ikke montert rekkverk. Skader i mur/betong. Kostnadsestimat: Kr. 10 000 - 50 000,-.
- Overflater: Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Det er stedvis påvist synlige skader på overflater. Påbegynte/gjenstående arbeider. Kostnadsestimat: Kr. 100 000 - 300 000,-.
- Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell/planavvik på ca. 40 mm innenfor en lengde på 2 m og ca. 80 mm i hele rommet i stue i 1. etasje. Målt høydeforskjell/planavvik på ca. 50 mm innenfor en lengde på 2 m og ca. 80 mm i hele rommet i disponibelt rom i 1. etasje. Målt høydeforskjell/planavvik på ca. 40 mm innenfor en lengde på 2 m og ca. 80 mm i hele rommet i stue i 2. etasje. Målt høydeforskjell/planavvik på ca. 10 mm innenfor en lengde på 2 m og ca. 20 mm i hele rommet i soverom i 2. etasje. Målt høydeforskjell/planavvik på ca. 35 mm innenfor en lengde på 2 m og ca. 50 mm i hele rommet i gang loftsetasje. Målt høydeforskjell/planavvik på ca. 10 mm innenfor en lengde på 2 m og ca. 45 mm i hele rommet i disponibelt rom loftsetasje. Kostnadsestimat: Kr. 100 000 - 300 000,-.
- Rom under terreng: Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Det er påvist synlig fuktighet på mur/gulv i kjeller. Spor etter borebille i tak i kjeller. Kostnadsestimat: Kr. 100 000 - 300 000,-.
- Bad/wc: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. En må forvente generell oppgradering av våtrommets tettesjikt/membran for at våtrommet skal tåle en normal bruk etter dagens krav. En samlet TG 3 for rommet er satt med bakgrunn i alder, åpent røranlegg på vegg i våtsonen og manglende tilfredsstillende tettesjikt. Det er ikke behov for å gjennomføre en detaljert tilstandsanalyse, etter standardens krav. Kostnadsestimat: Kr. 100 000 - 300 000,-.
- Branntekniske forhold: Det er skader på brannslokkingsutstyr eller er apparatet eldre enn 10 år. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Terrengforhold: Terreng faller inn mot bygning. Kostnadsestimat: Kr. 100 000 - 300 000,-.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 2:
- Dører: Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå.
- Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Ikke krav til radonsperre på oppføringstidspunktet.
- Pipe og ildsted: Det er påvist sprekker og/eller riss i pipe. Pipevanger er ikke synlige. Ildfast plate mangler på gulvet under ildstedet.
- Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
- Kjøkken: Slitasje og spor etter fukt i benkeplate.
- Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
- Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
- Ventilasjon: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen.
- Varmesentral: Mer enn halvparten av forventet brukstid på varmesentral er oppbrukt.
- Varmtvannstank: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år.
- Elektrisk anlegg: Hovedsikring 50/35 A. Teknisk 20 A. Øvrige kurser 16/13/10 A. Anlegget er utstyrt dels med automatsikringer og dels med skrusikringer. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring.
- Grunnmur og fundamenter: Grunnmuren har sprekkdannelser. Det er registrert skråriss som er symptom på setninger.
- Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger.
- Oljetank: Ingen dokumentasjon fra kontroll siste 12 måneder foreligger.

Selger opplyser om bl.a. følgende i sitt egenerklæringsskjema:
- Gulvbelegg på bad har sprekker
- Fukt i kjeller
- Setningsskader/skjeve gulv
- Råte på kledning
- Takutstikk er utett
- Loft er innredet - dette er ikke omsøkt og godkjent hos kommunen
- Spor etter borebiller i kjeller
- Varmepumpeanlegg fungerer ikke tilfredsstillende

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning datert: 21.10.2022.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse ifølge. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Selger opplyser at loftet er innredet - dette er ikke omsøkt og godkjent hos kommunen.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Oserød skolekrets. For mer informasjon om barnehager, skoler og ledige plasser- kontakt Færder kommune på tlf. 33 39 00 00.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

- Ved og panelovner.
- To varmepumper.
I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Det er nedgravd oljetank på eiendommen. Ny eier er ansvarlig for dennes tilstand iht. forurensingsloven.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 20 000 kwh. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 15 908 pr. år De kommunale avgiftene betales månedlig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 129 216 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 065 177 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et område regulert til boliger og frisiktsone, med plannavn "Nesbryggen", vedtatt 27.01.1999. I henhold til kommuneplan, vedtatt 31.01.2018, er området eiendommen ligger i avsatt til boligbebyggelse. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Bestemmelse om veg, tinglyst 15.01.1929, dagboknr. 900333, gjelder: Rett for bnr. 110 til utvei over eiendommen. Det er ukjent hvorledes rettigheten utøves p.t. da eiendommene er ytterligere fradelt i senere tid.

Rettighet på eiendommen GBNR. 29/39 i Færder:
Bestemmelse om båt-/bryggeplass, tinglyst 26.08.1930, dagboknr. 900367, gjelder: Rett for GBNR. 28/89 til å sette ut brygge fra eiendommen GBNR. 29/39 etter nærmere anvisning. Gjelder naboeiendommen som denne tomten er skilt ut fra, og er dermed ikke gjeldende for aktuell eiendom.

Bestemmelse om adkomstrett, tinglyst 25.11.1974, dagboknr. 7097, gjelder: Rett for GBNR. 28/350 skal ha rett til adkomst for nødvendig vedlikehold av sin kiosk på eiendommen GBNR. 28/89.

Bestemmelse om vann- og kloakkledning, tinglyst 17.08.1999, dagboknr. 9213, gjelder: GBNR. 29/137, 122 og 120 og 28/133 og 89 gir GBNR. 29/158 tillatelse til å koble seg inn på felles spillvannsledning, samt tillatelse til å foreta nødvendige reparasjoner, vedlikehold og fornyelse.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen har adkomst fra privat vei.
Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp.

Kommunen opplyser at eiendommen har felles ledninger sammen med andre eiendommer.
Selger opplyser at septiktank er tømt våren 2022.

Offentligrettslig pålegg

VIB opplyser at ingen var til stede da det var varslet tilsyn 11.01.2010 og 26.07.2016.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Kjøleskap og komfyr.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 92 46 85 90 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Nesbryggveien 28, 3133, Duken, Gnr. 28 bnr. 89 i Færder kommune

Oppdragsnummer

28-22-0295

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.