Tønsberg

[KALDNES BRYGGE] SEAFRONT med fabelaktig utsikt! - Påkostet & særdeles vakker leilighet - P-kjeller, heis & båtplass!

Rambergveien 43A , 3115 Tønsberg

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Bjørnar Leirdal
Bjørnar Leirdal Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

66%

eier sin egen bolig

49%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

61%

har bolig mellom 60-120 kvm

98%

av boligene er nyere enn 20 år

24%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 96 m²
Bruksareal 100 m²
Tomt 2 007 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Etasje 3
Byggeår 2021
Gårdsnummer 1003
Bruksnummer 364
Energimerking D
FINN.no 280097185
Sist endret 29.11.2022 08:57
Prisantydning 10 000 000,-
Totalpris 10 259 019,-
Fellesutgifter 3 243,-

Beregnet totalkostnad

10 000 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 250 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 10 000 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 259 019,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 10 259 019,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Særdeles lekker leilighet med rå utsikt og fantastiske solforhold. Leiligheten inneholder følgende:

3. etasje: Entré/hall, stue- og kjøkken i åpen løsning, 2 soverom, 2 bad hvor det ene er tilknyttet hovedsoverom.

- Stor balkong med suveren utsikt og solforhold.
- Stort uteområde med panoramautsikt til Tønsberg by, brygge og Slottsfjellet.
- Parkeringsplass til en bil med mulighet for å etablere EL-billader.
- Bod i kjeller.
- Båtplass i kun få meters gange fra leiligheten.

Standard

Velkommen til Kaldnes og Rambergveien 43A, en helt ny, topp moderne og oppgradert leilighet, beliggende i flotte omgivelser ytterst på Kaldnes Brygge med vannet som nærmeste nabo. Her bor du behagelig og urbant med kort vei til alt Tønsberg har å by på. Sjø og sentrum i flott harmoni! Alt er nytt og nesten ubrukt - det å flytte til en flunkende ny leilighet, er en helt egen følelse.

Innvendig fremstår leiligheten som svært delikat og funksjonell. Kombinasjonen av høyt under taket og vinduer som strekker seg fra gulv til himling skaper et flott skue mot innseilingen fra Vestfjorden, Tønsberg by, brygge og Slottsfjell. En svært delikat og lys leilighet!

Alle innervegger og himlingen i leiligheten har malte og slette gipsvegger. Stilfulle vegger i stue og soverom gir leiligheten et lunt og helhetlig uttrykk. Listfrie overganger mellom vegger og himling understreker leilighetens moderne preg. Kombinasjonen av vannbåren varme i gulv og balansert ventilasjon sørger for økonomisk oppvarming samtidig som det skaper et godt inneklima.

Tidsriktig kjøkken med slette, mørke og stilrene fronter levert av anerkjente HTH gir et flott uttrykk som kler leiligheten godt. Her er det vektlagt detaljer i et eksklusivt preg, som blant annet takhøye overskap, innfelte LED downlights over benkeplate. Kjøkkenet innehar forøvrig hvitevarer som: kjøl/frys, oppvaskmaskin, tøff avtrekksvifte, samt komfyr og steketopp. Merk deg den praktiske og flotte kjøkkenøyen med innebygget vinskap, samt sitteplasser til to personer.

To moderne innredede bad med stilfull baderomsinnredning. Servant med ett-greps blandebatteri og praktiske kolonialskuffer, vegghengt speil med integrert belysning. Forøvrig er det stilrent dusjhjørne med innfellbare glassdører, dusjarmatur med regnfallsdusj og ekstra dusjhode, håndkletørker samt vegghengt toalett og opplegg i nisje for vaskemaskin og tørketrommel på ett av badene.

Det medfølger båtplass i kun få meters gange fra leiligheten, kanskje du får besøk fra sjøveien?
Familiens bil parkeres tørt i garasjekjeller med romslig bod ved parkeringsplassen. Det er trappefri adkomst via heis fra garasjekjeller og opp til leilighetens plan.

Denne bør virkelig oppleves for riktig inntrykk! Velkommen til visning!

Beliggenhet

Leiligheten ligger perfekt til på Kaldnes Brygge ved sjøen. Området er historisk grunn der Kaldnes skipsverft lå. I gangavstand er det skoler, barnehage og offentlig kommunikasjon. Stedet er under utbygging og fremstår som en perle, nært både bykjernen og den vakre skjærgården. Her kan du vandre langs bryggekanten, nyte utsikten mot fjorden og Slottsfjellet, eller stikke innom urbane kafeer. Fra leiligheten er det en liten rusletur til bakeriet Maison Grabot som byr på deilig kaffe, bakst og småvarer. Kaldnes har også to gode restauranter. Både Kverneriet og Mrs. Volcano er velrennomerte. I området er det gode grøntarealer, og en strandpromenade som er under etablering.

Felleskostnader

3 243 pr. mnd. Dekker TV/bredbånd, garasje, div. honorarer, drift og vedlikehold, felles bygningsforsikring, energi/fyring fellesareal og andre driftskostnader.

Herav:
Felleskostnader kr. 2 548,-
Garasje kr. 200,-
TV/internett kr. 495,-

Felleskostnadene inkluderer ikke kommunale avgifter og fjernvarme. Dette faktureres direkte til hver eier fra hhv. Tønsberg kommune og BBK.

Fellesutgiftene er p.t. basert på budsjett utarbeidet ved salgsoppstart. Nyvalgt styre vil i løpet av høsten ta en vurdering på dette iht. prisutvikling og hvilke avtaler sameiet velger å inngå med diverse leverandører.

Selger har fått beskjed fra styret i sameiet om at felleskostnadene vil øke med 10 % fra 1. januar 2023. I tillegg vil kostnaden for garasjeplass øke med kr. 20,- og TV/internett-kostnaden øke med kr. 30,- pr. mnd.

Sameie

Sameiet Beddingen, org.nr. 927 506 084, består av 92 boligseksjoner.

Forretningsfører i sameiet er OBOS.
Styreleder i sameiet er Espen Grimmert.

Tinglyst legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

- Sameiet har inngått avtale med Vaktmester.no for vaktmestertjenester og Nell Renhold for vask av fellesarealer.
- Undersøkt muligheten for innglassing av balkonger.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

Forsikring

Tryg Forsikring Polisenummer: 7959558

Regnskap

Inntekter: Driftsinntekter i 2021 var til sammen kr. 1 343 741,-.

Kostnader: Driftskostnadene i 2021 var til sammen kr. 531 861,-.

Resultat: Årets resultat på kr. 811 880,- fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

Vedtekter / husordensregler

Sameiets vedtekter og husordensregler følger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

I henhold til sameiets vedtekter er dyrehold tillatt så lenge dette ikke på en urimelig eller unødvendig måte er til skade eller ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23.

Boligens areal

Primærrom: 96 kvm, Bruksareal: 100 kvm

3. etasje:
Bruksareal: 100 m².
Primærrom: 96 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, stue/kjøkken, 2 soverom, bad og bad/vaskerom.
Sekundærrom: 4 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Garderobe.

Leiligheten er målt til 99.6 kvm og rundet opp til hel kvm. Alle arealer er målt opp etter NS 3940 og vurdert etter takstbransjens veileder for arealmålinger. Arealmålingene tar ikke hensyn til byggeforskriftene og kan avvike fra disse.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 03.11.2022 utført av Jan-Erik Rossavik. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i FINN.no annonsen. Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 2 007 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal.
Denne matrikkelenhet har 2/115 andel i GBNR. 1003/367 i Tønsberg kommune (realsameie).

Garasje / Parkering

Det medfølger 1 parkeringsplass samt 1 båtplass. Båtplassen er merket med nr. 53.
Båtplassen hører til Sameiet Kaldnes Brygge Småbåthavn I. Vi gjør oppmerksom på at det kan tilkomme eierskiftegebyr/kostnader ved transport av båtplass.

Byggemåte

Den vurderte leiligheten ligger i byggets 3. etasje og det tilhører bod og garasjeplass i kjeller samt båtplass. Ved nylig utført et års befaring ble det ikke bemerket noen avvik. FDV dokumentasjon foreligger og det er gitt ferdigattest som legges til grunn for denne vurderingen. Som det fremkommer i rapporten er det ikke registrert noen feil eller skader av betydning. Leiligheten vurderes å gi et normalt godt inntrykk. Det er ikke gitt opplysninger om det har vært skader, problemer med skadedyr, lekkasjer eller andre forhold som kan ha vesentlig betydning for bygningsmassen tilstand. Det må antas at leiligheten er bygget i henhold til de krav som gjaldt på søketidspunktet for oppføring.

Utvendig
Bygget er fundamentert med støpte såler og grunnmurer er oppført i betong. Yttervegger er kledd med teglstein og fasadeplater. Taket er tekket med takfolie e.l. Dette er forøvrig felles konstruksjoner som ikke er ytterligere vurdert.

Innvendig
Innvendige overflater er fra byggeåret. På gulv: Parkett. På vegger: Malte plater. I tak: Malte elementer.

Våtrom
Bad / vaskerom: Badet er fra byggeåret og er levert av utbygger. FDV dokumentasjon foreligger. Rommet inneholder innredning, servant, opplegg for vaskemaskin, dusjhjørne og vegghengt wc.

Bad: Badet er fra byggeåret og er levert av utbygger. FDV dokumentasjon foreligger. Rommet inneholder innredning, servant, vegghengt wc og dusjhjørne.

Kjøkken
HTH innredning med sorte slette fronter. Det er integrert koketopp, stekeovn, oppvaskmaskin, vinskap og kjøleskap. Det er montert komfyrvakt. Det er montert ventilator over kokesonen.

Tekniske installasjoner
Leiligheten varmes opp via vannbåren varme og gulvvarme på begge badet. El-anlegget er fra byggeåret. Sikringsskapet er plassert i boden. Hovedsikring på 63 amp. automatsikringer med 9 kurser. Dokumentasjon foreligger.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner ikke er undersøkt:
- Fukt i tilliggende konstruksjoner på bad og på bad/vaskerom: Det er pga. bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone.

Selger opplyser om bl.a. følgende i sitt egenerklæringsskjema:
- Sameiet har vedtatt at balkonger skal innglasses. Kostnader i forbindelse med innglassingen er foreløpig ikke kjent, men ev. innglassing påkostes av seksjonseier selv.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Jan-Erik Rossavik, datert: 07.11.2022.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for boligblokk, datert 15.11.2021. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Takstmann opplyser at det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk. Det bør bemerkes en mindre endring hvor bod er gjort om til garderoberom. Et av soverommene er betegnet som kontor på tegninger.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i, sogner til Træleborg skolekrets.  For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

I henhold til eierseksjonsloven §24 er det ikke tillatt med kortidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene til sameiet og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på sameiets årsmøtet. Dette gjelder ikke for fritidsboliger. Sameiet har vedtatt 60 døgn.

Oppvarming

Leiligheten varmes opp via vannbåren varme og gulvvarme på begge badene.
I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 4 900 kwh. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 7 138 pr. år Eiendommen har vannmåler. Vannmåleren deles med flere seksjoner - målt forbruk fordeles på hver seksjon. Forskudd for 2022 er satt til 60 m3.

Formuesverdi

Formuesverdi foreligger ikke p.t.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et område som er regulert til boligbebyggelse/blokkbebyggelse, uteoppholdsareal, trafikkregulerende tiltak og parkeringsbestemmelser og ras- og skredfare, med plannavn Kaldnes delfelt M,N,K mfl., vedtatt 25.4.2012 (planID 3803 20110035). Relaterte planer til eiendommen er Kaldnes, felt "O" med tørrdok og tilhørende torg, vedtatt 1.2.2006 og Kaldnes - felt K og N, vedtatt 10.9.2008. I henhold til kommunedelplan for sentrum - byplan 2018-2030 TBG, vedtatt 22.05.2019 er området eiendommen ligger i avsatt til boligbebyggelse, grønnstruktur og veg. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Følgende er oppført i reguleringsbestemmelsene ang. ras- og skredfare:
Det skal ikke utføres byggetiltak i denne sonen uten at det foreligger en geoteknisk rapport som dokumenterer tilstrekkelig stabilitet i alle faser av utbyggingen, jfr. § 10.3. Det stilles krav om geoteknisk oppfølging og kontroll i bygge- og anleggsfasen. Det skal gjennomføres utvidet / uavhengig kontroll av den geotekniske prosjekteringen.

Offentlige planer

Inntil utbyggingsprosjektet "Beddingen" er ferdig utbygget, er sameiet og seksjonseierne forpliktet til å yte nødvendig medvirkning til at utbygger, ev. den utbygger utpeker, kan gjennomføre en helhetlig utbygging i samsvar med utbyggers/selgers planer og med de endringer som evt. blir gjort underveis. Sameiet er herunder forpliktet til å la utbygger/selger vederlagsfritt benytte deler av sameiets utvendige fellesarealer midlertidig for adkomst, plassering lagring av utstyr/rigg med mer som er nødvendig i anleggsperioden.

Området Kaldnes er ikke ferdig utbygget, så man må være forberedt på at det kommer opp flere boligblokker i tiden fremover.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Erklæring/avtale, tinglyst 08.01.1877, dagboknr. 900095, gjelder: Åstedsbefaring vedr. Tønsbergs bygrenser.
Erklæring/avtale, tinglyst 07.02.1899, dagboknr. 900073, gjelder: Forbud mot å anlegge ølbryggeri eller å lede vann og eiendommen.
Bestemmelse om gjerde, tinglyst 30.01.1900, dagboknr. 900223.
Bestemmelse om vannrett, tinglyst 12.10.1915, dagboknr. 900185.
Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst 26.07.1921, dagboknr. 900370.
Bestemmelse om adkomstrett, tinglyst 22.12.1977, dagboknr. 7546.
Erklæring/avtale, tinglyst 22.12.1977, dagboknr. 7547.
Bestemmelse om adkomstrett, tinglyst 29.12.1977, dagboknr. 7663.
Erklæring/avtale, tinglyst 10.10.1978, dagboknr. 6075.
Bestemmelse om vann/kloakkledning, tinglyst 27.09.1995, dagboknr. 11817.
Erklæring/avtale, tinglyst 23.10.1995, dagboknr. 13077.
Bestemmelse om adkomstrett, tinglyst 05.03.1998, dagboknr. 2573.
Elektriske kraftlinjer, tinglyst 16.09.1998, dagboknr. 11070.
Ovenstående servitutter er ikke innhentet av megler.

Erklæring/avtale - tinglyst 01.12.2015, dagboknr. 1122219 - gjelder: Garasjekjellere som etableres på GBNR. 1003/79 og parseller som fradeles fra denne, har rett til å bygge helt inntil og knytte seg til GBNR. 1003/345. GBNR. 1003/346 og 79 og parseller som fradeles disse har evigvarende rett til adkomst via felles nedkjøringsrampe og over og gjennom garasjekjeller beliggende på GBNR. 1003/345. Rett til å ha liggende tekniske installasjoner i og til/fra teknisk rom. Rett til etablering og drift av fjernvarme-, vann- og avløpsledninger.

Bestemmelse om adkomstrett, tinglyst 26.05.2016, dagboknr. 467364, gjelder: Adkomstretter, rett ang. teknisk infrastruktur og bruksrett til bodanlegg.

Erklæring/avtale, tinglyst 05.10.2017, dagboknr. 1095204, gjelder; Adkomstretter, rett ang. teknisk infrastruktur, bruksrett til boder, bruksrett til sykkelparkering, felles anlegg for søppelhåndtering og gjensidig rett til adkomst og bruk av felles utomhusarealer.

Seksjonering, tinglyst 28.04.2021, dagboknr. 493368.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen har adkomst fra offentlig vei, via privat vei.
Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Integrerte hvitevarer på kjøkken og elbil-lader.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 46 44 56 33 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Rambergveien 43A, 3115, Tønsberg, Gnr. 1003 bnr. 364 snr. 15 orgnr. 927506084 i Tønsberg kommune

Oppdragsnummer

28-22-0303

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.