Tønsberg

Presterødåsen - Enebolig med stor tomt (1 514 kvm) - Høyt og fritt beliggende!

Lyngveien 35 , 3118 Tønsberg

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jeanette Sørvik
Jeanette Sørvik Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

80%

eier sin egen bolig

40%

av eiendommene har pris over 5 mill

40%

har bolig på over 120 kvm

25%

av boligene er nyere enn 20 år

31%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 181 m²
Bruksareal 291 m²
Tomt 1 514 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1958
Gårdsnummer 151
Bruksnummer 257
Energimerking F
FINN.no 281451198
Sist endret 22.11.2022 09:10
Prisantydning 7 500 000,-
Totalpris 7 703 519,-

Beregnet totalkostnad

7 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 187 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 500 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 203 519,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 703 519,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Frittliggende enebolig inneholder:
Underetasje/kjeller: Vindfang/hall, 4 boder og garasje.
1. etasje: Trapperom, peisestue, bad, badstue, soverom, stue og kjøkken.
2. etasje: Trapperom, bad, 2 soverom og soverom/kontor.

To garasjer i tilknytning til boligen.

Standard

Velkommen til Lyngveien 35 - en innholdsrik enebolig på stor tomt som har gode muligheter. Svært innholdsrik og funksjonell bolig som går over 3 plan - flere gode rom og løsninger. Boligen ble påbygget i 1999 og i den anledning ble det drenert rundt boligen. Yttertaket ble også lagt om i forbindelse med dette påbygget. El-anlegget er påkostet og modernisert med blant annet nytt inntak og sikringsskap. De aller fleste vinduene er skiftet ut. Ny vann- og kloakkledning inn til boligen i 2021. 1. etasje er bygget om og i den anledningen ble det etablert nytt bad med badstue (2010). Romslig kjøkken med praktisk og funksjonell kjøkkeninnredning. Kjøkkenet må fremheves - et herlig rom som fungerer som selve hjertet i huset. Her kan man dekke langbord til hyggelige lag for familie og venner. Lun og fin stue med store vinduer som bidrar til at det slippes inn rikelig med herlig lys og man enkelt kan nyte den frie og fine utsikten. Delikat bad som er flislagt på gulv og vegger og tilhørende moderne baderomsinnredning. Badstue i tilknytning til badet.

Interiørmessig lyst og smakfullt innredet - velkommen til en hyggelig visning!

Beliggenhet

Eiendommen ligger i Presterødåsen - et svært attraktivt og populært villastrøk ca. 2,5 km fra Tønsberg sentrum. Området har nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. I nabolaget ligger populære Kilden kino og Kilen næringspark med flere kjente aktører. Kort vei til forretningssenteret Olsrød Park med blant annet kafé, lege-/helsesenter, Rema1000, Level treningssenter med basseng og spa, klesforretning, bank og apotek. Det er også kort vei til den flotte Menybutikken på Tolvsrød og Tolvsrødsenteret med ytterligere forretninger og servicetilbud. En snarvei ned Presterødåsen tar deg raskt ned til Kilden Kino senter, og både til fots og syklende er det meget kort vei til sentrum.

Eiendommen har også nærhet til flotte tur- og friluftsområder, ideelt for den som prissetter løping eller gåturer i skog og mark. Kort vei til sjøen og fine bademuligheter på blant annet Klopp, Karlsvika og Ringshaugstranda. Sistnevnte med nydelig sandstrand, steinmolo, badetrapp og stor gresslette som innbyr til soling. I nærliggende områder ligger det flere idrettsanlegg og et allsidig tilbud av idrettsfasiliteter. Det er kort vei til Flint idrettsanlegg, Slagenhallen med mer. Gode bussforbindelser og sykkel- og gangvei til Tønsberg sentrum og jernbanestasjonen. Kort og trygg skolevei til ny barneskole på Sandåsen og flere barnehager.

Tønsberg er en populær by som har sitt absolutte høydepunkt sommerstid, med stor turisme og et yrende folkeliv. Langs bryggene i Tønsberg kan du nyte av båtlivets gleder, eller et stort utvalg av restauranter, kafeer og barer. Av severdigheter og kulturelle tilbud kan Oseberghaugen og Haugar kunstmuseum med norsk samtidskunst anbefales. Ellers byr Slottsfjellet i Tønsberg på musikkfestival, attraktive kulturminner, fine turområder og en vidstrakt utsikt.

Velkommen!

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:
Årlig TV-/Internettilknytning ved Telenor med ny avtale om fiber. Kostnadstilbud ca. kr. 800,- pr. mnd. det første året inkludert leiedekoder.
Eiendommen er tilknyttet Presterødåsen vel (frivillig).
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.
Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
- Utvendig nedløp og beslag: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Enkelte av nedløpsrørene er deformerte/sprukne i skjøt/sveis samt utett.
- Utvendig kledning mot nord: Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Det er registrert påbegynnende råte enkelte steder. Kostnadsestimat: Under 10 000.
- Utvendig vinduer mot nord: Vinduer gis tilstandsgrad 2 på grunn av alders slitasje. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000.
- Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Rekkverk har en høyde på ca. 75 cm og 12-13 cm åpning i rekkverk, krav til rekkverks høyde er 90 cm og max 10 cm åpning i rekkverk.
Kostnadsestimat: Under 10 000.
- Innvendige dører: Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører.
- Våtrom bad 2. etasje: Våtrommet mangler tilluftsventilering, for eksempel spalte/ventil ved dør. Kostnadsestimat: Under 10 000.
- Våtrom bad 1. etasje: Våtrommet mangler tilluftsventilering, for eksempel spalte/ventil ved dør. Kostnadsestimat: Under 10 000.
- Tekniske installasjoner varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Kostnadsestimat: Under 10 000.
- Tekniske installasjoner elektrisk anlegg: Sikringsskap i bod ved vindfang og soverom hovedetasje. 50 Amp. hovedsikringer, 23 kurser for lys og oppvarming. Anlegget er utstyrt med automatsikringer og jordfeilbryter samt skrusikringer i underetasje. Kostnadsestimat: Under 10 000.
- Innvendige etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Mindre skjevheter/retningsavvik på 5-10 mm i etasjeskiller som ikke er unaturlig alder på konstruksjon tatt i betrakting. Det er i tillegg målt høydeforskjell på 17 mm gjennom hele rommet i stue.
- Innvendig radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
- Innvendig rom under terreng: Rom under bakkenivå er isolert med isopor og panel/plater der utenpå. Dette var vanlig praksis på 1960-70 tallet, men i henhold til dagens forskrifter skal isopor dekkes av brannhemmende plater eller murpuss.
- Våtrom bad 2. etasje: Vegger gis tilstandsgrad 2 under henvisning til at 50 % eller mer av forventet levetid på fliser/membran betraktes som oppbrukt. Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring.
- Kjøkken: Generell alders slitasje på avtrekksvifte.
- Tomteforhold drenering: Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
- Tomteforhold grunnmur og fundamenter: Grunnmuren har sprekkdannelser. Diverse riss og småsprekker i grunnmur, ingen tegn til større setninger.
- Tomteforhold terrengforhold: Da boligen har høyere terreng på den ene siden med fare for vann inn mot bygningen, stiller det samtidig høyere krav til drenering.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3:
- Utvendig balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Tekkingen på balkong/terrasse har utettheter. Det er registrert fuktighet og påbegynnende skade i garasje himling som følge av lekkasje fra balkong. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000.

Boligens areal

Primærrom: 181 kvm, Bruksareal: 291 kvm

U. etasje/kjeller:
Bruksareal: 126 m².
Primærrom: 16 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang/hall.
Sekundærrom: 110 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: 4 boder og 2 garasjer.

1. etasje:
Bruksareal: 115 m².
Primærrom: 115 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom, peisestue, bad, badstue, soverom, stue og kjøkken.

2. etasje:
Bruksareal: 50 m².
Primærrom: 50 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom, bad, 2 soverom og soverom/kontor.

Takstmannens kommentar til areal ifølge tilstandsrapporten:
Deler av 2. etasje har takhøyde under 1,90 meter, derfor ikke måleverdig areal i henhold til NS 3940.
Videre opplyser takstmann at det påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling ut ifra dagens byggeteknisk forskrift. Da standarden sammenligner eiendommen med nye forskriftskrav vil det alltid være avvik i fra byggeår og til gjeldene krav. Ut ifra de vurderingene som er gjort, er det ikke registrert noen vesentlige avvik basert på forskrifts krav som gjaldt på søketidspunktet som er grunnlag for vurdering.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.
Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert av megler.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Gunnar Sverrisson avholdt 05.11.2022 datert 17.11.2022. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 514 kvm, Eierform: Eiet tomt

Eiendommen ligger høyt og fritt og med fin utsikt. Fantastiske lys og solforhold! Tomten er anlagt med plen og beplantet med hekk.
Selger har utarbeidet en situasjonsplan for oppdeling av tomten og med forslag til utnyttelse. Situasjonsplanen har vært nabovarslet og ingen innsigelser har innkommet. Prosessen er stoppet og ev. ny kjøper må selv ta denne prosessen videre eller besitte tomten slik den er i sin helhet. Det er ingen garanti for at deling godkjennes i kommunen og kjøper overtar alt ansvar og risiko for en ev. deling.

Garasje / Parkering

2 garasjer i tilknytning til boligen.

Byggemåte

Enebolig i 1 og ½ etasje + kjeller oppført i 1958, boligen er tilbygd med garasje og kjøkken i 1998. Videre er boligen oppgradert med nytt baderom i 2. etasje i 2004 og baderom i hovedetasje i 2010. Utvendig er taktekking med renner byttet i 1998 og det meste av kledning er byttet i perioden fra 1998 til 2022, vinduer og dører hovedsakelig byttet i perioden fra 1998 til 2022. Innvendige overflater oppusset etter behov. Som det fremgår av tilstandsrapporten er det registrert enkelte symptomer på avvik fra normal tilstand/dagens krav, det meste som følge av normal slitasje og alder på bygningsdelene samt strengere forskriftskrav.

Utvendig
Taktekkingen er av betongtakstein. Taket er besiktiget fra bakkenivå. Taktekking med underlag fra 1998 når boligen ble tilbygd ifølge selger. Takrenner, nedløp og beslag av plastbelagte/lakkerte stålplater. Renner og beslag fra 1998 på tilbygg, usikkert med alder på renner/beslag på gammel del. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har stående bordkledning. Kledning fra 1998 på tilbygg og mot syd på gammel del. Kledning på østvegg fra 2010 på gammel del og ny kledning i inneværende år mot vest. Plassbygd takkonstruksjon av tre med undertak av rupanel på gammel del og sutak plater på tilbygg. Bygningen har malte trevinduer med 2 og 3-lags glass. Vinduer byttet i perioden fra 1998 til 2022, malt hovedytterdør og malte balkongdør i tre. Vippeport i garasje og leddport av stål i garasje tilbygg. Dører byttet i perioden fra 1998 til 2010 med unntak av vippeport som er fra byggeår. Utgang fra kjøkken til balkong over garasje lagt med PVC folie og impregnerte materialer, underlag av trefiberplater. Arealet av balkongen er 29 m².

Innvendig
Innvendig er det hovedsakelig parkett på gulv, veggene kledd med plater eller panel med malte overflater. Innvendige tak har malte plater eller panel. Innvendige overflate er oppusset etter behov, derav stue i inneværende år. Etasjeskiller er av trebjelkelag og lettbetongelementer med tilfarergulv. Mursteinspipe med to røykløp, en vedovn tilkoblet pipe og åpen peis i peisestue. Pipe med ildsteder ble kontrollert av feiervesenet i 2020 uten anmerkninger ifølge fremlagte dokumenter. Gulvet er av betong, vegger av betong der en lite del er kledd med panel eller plater. Boligen har malt tretrapp. Innvendig har boligen finèrdører og malt dører.

Våtrom
Baderom 1. etasje fra 2010 og teknisk forskrift fra 1997 - 2010 lagt til grunn ved vurdering, dokumentasjon med bilder. Fliser på gulv og vegger, baderom inneholder dusjhjørne, veggmontert klosett og servant i innredning. Opplegg for vaskemaskin.
Baderom 2. etasje fra 2004 og teknisk forskrift fra 1997 - 2010 lagt til grunn ved vurdering, dokumentasjon med beskrivelse. Fliser på gulv og vegger, baderom inneholder dusjkabinett, vegghengt klosett og servant i innredning.

Kjøkken
Kjøkkeninnredning fra 1999 med fronter i finert bjørkeutførelse. Rustfri oppvaskbenk og kummer. Laminerte benkeplater. Integrerte hvitevarer med stekeovn og keramisk platetopp. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut.

Spesialrom
Badstue med fliser på gulv, panele på vegger og i tak.

Tekniske installasjoner
Innvendige vannledninger er av kobber med plastkappe. Det er avløpsrør av plast samt en liten del av soilrør. Boligen har naturlig ventilasjon med ventiler i enkelte vinduer og vegger enkelte rom, samt naturlig/mekanisk avtrekk fra våtrom. Varmtvannstanken er på ca. 200 liter og plassert i kjellerbod. Sikringsskap i bod ved vindfang og soverom hovedetasje. 50 Amp. hovedsikringer, 23 kurser for lys og oppvarming. Anlegget er utstyrt med automatsikringer og jordfeilbryter samt skrusikringer i underetasje. Brann/røykvarslere i hver etasje og brannslokkingsapparat.

Tomteforhold
Det er byggegrunn av fjell og løsmasser ifølge selger. Boligen er fra byggeår drenert med drensrør av tegl. Grunnmur tettet utvendig med asfaltløsning. I tillegg er det drenert med plastrør og vegger tettet med knotteplast rundt grunnmur i 1998 ifølge selger. Bygningen har grunnmur i betongblokker med stripefundamenter av betong under grunnmur ifølge tegning. Grunnmur av Leca blokker i tilbygg. Eiendommen er beliggende i skrånende terreng med betydelig høyere terreng mot øst. Avløpsrør av plast, vannledning av plast (PEL). Eiendommen er tilkoblet offentlig vann og avløpsnett. Ledningsnett fra 2020 ifølge selger.

Utdrag fra selgers egenerklæringsskjema med vedlegg:
- Noe saltutslag i kjeller og garasje.
- Åpen peis fungerer dårlig, noe røyk kommer ut i rommet.
- Noe sprekker i grunnmur.
- Har vært mus på loft.
- Fukt i terrassegulv rundt enkelte rekkverksstolper.
- Tilbygg 1999. Murarbeid er utført av eier. Tømmerarbeid er utført av faglært og eier. Nye Cu rør og avløp til kjøkken, utekran og kran i garasje utført av faglært. Nytt strøminntak til bolig, nytt hovedsikringsskap, lagt opp elektrisk i tilbygg av faglært. Membran terrasse utført av faglært. Egeninnsats tak og fasade sør-vegg. Noe avvik på vinduer i forhold til godkjente byggetegninger for fasade sør-vegg.
- Renovert bad 2. etasje 2004. Nye Cu rør til dusj, vask og toalett, nytt sluk og avløp ved faglært. Innebygget toalett og blandebatteri er montert av eier. Støpt nytt gulv av faglært. Lagt varmekabler og oppgradert det elektriske av faglært. Tettesjikt og membran er lagt av eier etter veiledning fra faglært. Tømmerarbeid og flislegging utført av eier.
- Nytt bad i 1. etasje, gang og soverom 2010. Nye Cu rør til dusj, vask, toalett og vaskemaskin, nytt sluk og nye avløpsrør samt omlegging av vanntilførsel bad 2. etasje utført av faglært. Innebygget toalett og blandebatteri er montert av eier. Støpt nytt gulv av faglært. Lagt varmekabler og nytt elektrisk av faglært. Tettesjikt og membran er lagt av eier etter veiledning fra faglært. Tømmerarbeid og flislegging utført av eier. Egeninnsats fasade øst-vegg. Noe avvik på vinduer i forhold til godkjente byggetegninger.
- Ny tilkopling vann og avløp 2021. Ny tilkopling til kommunalt vann- og avløpsanlegg og lagt nye vann- og avløpsrør inn til husvegg utført av faglært. Lagt ny bunnledning fra innvendig grunnmur med sluk og oppstikk samt nytt vanninntak koplet til eksisterende røropplegg utført av faglært.
- Ny vest-vegg 2022. Etterisolert, satt inn nye vinduer og ny kledning ved egeninnsats.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema med vedlegg samt tilstandsrapport utført av takstmann Gunnar Sverrisson avholdt 05.11.2022 datert 17.11.2022.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse ifølge kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Det opplyses om at enebolig er byggemeldt 1958 og tilbygg enebolig 1998. Det foreligger godkjente bygningstegninger fra 1958 og 1998, og disse er vedlagt i salgsoppgaven. Det foreligger ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest på opprinnelig del og tilbygget i 1998.

Selger opplyser i vedlegg til egenerklæringsskjema:
- Egeninnsats tak og fasade sør-vegg i 1999. Noe avvik på vinduer i forhold til godkjente byggetegninger for fasade sør-vegg.
- Egeninnsats fasade øst-vegg 2010. Noe avvik på vinduer i forhold til godkjente byggetegninger.
- Egeninnsats vest-vegg 2022. Etterisolert, satt inn nye vinduer og ny kledning.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Sandeåsen skole. For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

Varmekabler, ved og ellers elektrisk oppvarming. I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.
Selger opplyser åpen peis fungerer dårlig, noe røyk kommer ut i rommet.

Vestfold Interkommunale Brannvesen IKS utførte tilsyn med fyringsanlegget den 22.10.2020. Det er under tilsynet ikke avdekket avvik, anmerkninger eller andre forhold som har betydning for sikkerheten eller atkomsten for anlegget. Rapport etter tilsyn med fyringsanlegget datert 27.10.2020 foreliggerhos megler. Be om kopi ved henvendelse til meglers kontor.
Siste feiebesøk er utført 16.11.2020.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F.
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 16 000 kwh. Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 16 000,- pr. år. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 12 830 pr. år Kommunale avgifter betales kvartalsvis.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 363 494 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 908 579 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, som i kommuneplan vedtatt 22.05.2019 er avsatt til boligbebyggelse. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er ikke registrert servitutter eller heftelser på eiendommen.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Tønsberg kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.
Selger opplyser ny tilkopling vann og avløp 2021 med ny tilkopling til kommunalt vann- og avløpsanlegg samt lagt nye vann- og avløpsrør inn til husvegg.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Komfyr, oppvaskmaskin og mikrobølgeovn.

Følgende tilbehør medfølger ikke i handelen: Fastmonterte verktøytavler i garasje og verktøybod.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 90 23 95 40 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Lyngveien 35, 3118, Tønsberg, Gnr. 151 bnr. 257 i Tønsberg kommune

Oppdragsnummer

28-22-0308

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.