NØTTERØY/ BYFJORDEN TERRASSE

Toppleilighet med panorma utsikt og fine solforhold. To p-plasser i garasje, peis og tre soverom. Sjø- og sentrumsnært!

Sundveien 23H , 3128 Nøtterøy

VISNINGER

31. januar tirsdag kl. 15:30-16:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Fabian N. Paus
Fabian N. Paus Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

78%

eier sin egen bolig

92%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

67%

har bolig på over 120 kvm

81%

av boligene er eldre enn 20 år

31%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 121 m²
Bruksareal 124 m²
Tomt 3 349 m² / Fellestomt
Soverom 3
Etasje 2
Byggeår 2001
Gårdsnummer 130
Bruksnummer 10
Energimerking E
FINN.no 286641495
Sist endret 27.01.2023 13:47
Prisantydning 6 290 000,-
Totalpris 6 533 139,-
Fellesutgifter 3 086,-

Beregnet totalkostnad

6 290 000,- (Prisantydning) 75 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 6 365 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 159 120,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 6 365 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 168 139,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 533 139,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Leilighet i 2. etasje med gang, stue, kjøkken, 3 soverom, bad, toalettrom, vaskerom og bod.

- 2 garasjeplasser.

Standard

Lekker topp leilighet i attraktive Byfjorden Terrasse. Leiligheten holder god standard, kan tilby 3 soverom, balkong med fine solforhold, 2 garasjeplasser mm. Leiligheten ligger nydelig til med utsikt utover byen og innseilingen. Det er kort gåavstand, både til sentrum og fine turområder i Teieskogen.

Høydepunkter:

- Gjennomgående topp -og endeleilighet
- 3 hele soverom, god planløsning med stor stue
- Innvendige overflater pusset opp i 2020 (herunder nytt gulv, malte vegger), samt ny innredning på badet 2018
- Lekkert, stilrent kjøkken med integrerte hvitevarer
- To toaletter og vaskerom
- Utgang til balkong med fine solforhold
- Bod på ca. ca. 6 kvm, samt to garasjeplasser
- Kort avstand til sentrum, Teieskogen og Kaldnes

Perfekt beliggenhet for deg som ønsker en sjø- og sentrumsnær beliggenhet!

Beliggenhet

En stor, lekker eierleilighet med fantastisk beliggenhet på Kaldnes. Akkurat passe tilbaketrukket fra byen, hvor man har den vidstrakte utsikten - over Byfjorden og Jarlsberg samt til Tønsberg by med Slottsfjellet. Leiligheten ligger i kort gangavstand med gangbroen som går fra Kaldnes over til Tønsberg brygge og sentrum. Flotte tur- og rekreasjonsområder Teieskogen få skritt fra eiendommen. På Teie er det også idrettsanlegg og fotballbaner, samt Teie Torv som kan tilby både restauranter, bakeri, matbutikker, vinmonopol med mer.

Felleskostnader

3 086 pr. mnd. Dekker TV/internett, div. honorarer, renter og avdrag på felleslån, drift og vedlikehold, felles bygningsforsikring og andre driftskostnader.

Forretningsfører opplyser at felleskostnader p.t. utgjør kr. 2 805,-. Etter kjente fremtidige endringer, blir summen av de totale felleskostnadene kr. 3 086,-

Fellesutgifter fastsettes av styret, normalt for ett år i gangen. Ved behov kan styret øke fellesutgiftene. Opplysninger om fellesutgifter er gitt av forretningsfører ved utarbeidelse av denne salgsoppgaven, fellesutgiftene kan derfor være endret uten at eiendomsmegler har fått melding om dette.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:

TV og internett fra Altibox/Viken, inkludert i fellesutgifter pr. mnd. Tuner/boks medfølger.
Årlig betaling for snømåking/vedlikehold vei - inkl. i fellesutgifter pr. mnd.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Andel fellesgjeld

75 000

Sameie

Sameiet Byfjorden Terrasse Nøtterøy, org.nr. 987 404 345 består av 16 boligseksjoner.

Forretningsfører i sameiet er OBOS.
Styreleder i sameiet er Terje Knoff.

Tinglyst legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Fellesgjeld / lånevilkår

Selskapets totale lån og vilkår:

Lånenr: OBOS01-98207987018
Type: A
Restsaldo (per 31.12.21): 1 248 843,-
Restløpetid: 29 år
Term pr. år: 12
Type rente: Flytende
Rente: 5,60 %

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 85227945

Regnskap

Driftskostnader 2021 kr. 1 535 609,-.
Driftsinntekter 2021 kr. 547 935,-.
Årsresultat 2021 kr. - 998 469,-.

Vedtekter / husordensregler

Sameiets vedtekter følger vedlagt i salgsoppgaven.

Selger opplyser at hver seksjonseier må selv måke/strø egen trapp ved leilighetene.

Husdyrhold

I henhold til sameiets vedtekter er det tillatt med dyrehold, så lenge det ikke er til sjenanse for de øvrige brukerne av eiendommen.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23.

Boligens areal

Primærrom: 121 kvm, Bruksareal: 124 kvm

2. etasje:
Bruksareal: 124 m².
Primærrom: 121 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, stue, kjøkken, 3 soverom, bad, toalettrom og vaskerom.
Sekundærrom: 3 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod.

Arealet i denne boligen er vanskelig eller umulig å måle opp helt nøyaktig på grunn av utforming/innredning av rom/bygningskonstruksjoner. Arealet er fastsatt omtrentlig og skjønnsmessig. Grunnet vinkler og skråtak er leiligheten vanskelig å måle. Leiligheten er målt tre ganger med et gjennomsnitt på 123, 67 m² og da rundet opp til 124 m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 14.12.2022 utført av takstmann Jan-Erik Rossavik. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 3 349 kvm, Eierform: Fellestomt

Garasje / Parkering

2 parkeringsplasser medfølger.
Biloppstillingsplass\garasje samt boder hører sammen med den respektive seksjon og kan ikke selges eller disponeres uavhengig av denne.

Byggemåte

Den vurderte leiligheten ligger i byggets 2. etasje og det medfølger bod på 6 kvm i underetasjen og to garasjeplasser. Det er gjort noen oppgraderinger etter byggeåret. Det kan nevnes kjøkken, en del innvendige overflater, noe på el-anlegget og mindre på vvs-anlegget og innredninger. Inngangsdøren er skiftet i 2021. Arbeider i 2020 gjelder en del innvendige overflater, membran på balkong og mindre på el-anlegget som er utført som er forsikringssak. Arbeider etter skader mangler dokumentasjon. Som det fremkommer i rapporten er det registrert enkelte symptomer på avvik fra normal tilstand. Men stort sett som følge av alder, bruk og forventet levetid. Noen av avvikene må sees i sammenheng med den nye standardens strenge krav. Det er ikke gitt opplysninger om det har vært skader, problemer med skadedyr, lekkasjer eller andre forhold som kan ha vesentlig betydning for bygningsmassen tilstand. Det må antas at leiligheten er bygget i henhold til de krav som gjaldt på søketidspunktet for oppføring. Dagens krav er en del strengere og avvik må da påregnes.

Utvendig
Bygget er fundamentert med støpte såler og grunnmurer er oppført i betong. Yttervegger i bindingsverk er utvendig panelt. Sperretak med saltak form er tekket med betongstein. Det er i 2020 utført en lokal utbedring på taket og skiftet membran på balkong grunnet lekkasjer og skader. Dette er utført som er forsikringssak. Dette er forøvrig felles konstruksjoner som ikke er ytterligere vurdert.

Innvendig
Innvendige overflater er en del oppgradert i 2020 grunnet lekkasje fra tak og balkong. Dette gjelder gulv og noe vegger i stue/kjøkken og gulv i gang. Det ble samtidig malt en del overflater ellers i leiligheten. På gulv: Laminat, noe parkett og fliser. På vegger: Malte plater og noe tapet. I tak: Malte plater. Deler av overflatene er kommentert under andre innvendige forhold.

Våtrom
Bad: Badet er fra byggeåret og i 2018 ble det montert ny innredning og dusjkabinett. Wc er fra byggeåret mens sisternen er skiftet i 2021. Rommet inneholder innredning, servant, wc og dusjkabinett.
Vaskerom: Vaskerommet er fra byggeåret. Rommet inneholder skap, opplegg for vaskemaskin og utslagsvask. 21 års bruk legges til grunn for vurderingen.

Kjøkken
Innredning med lyse profilerte fronter. Det er integrert koketopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap. Innredningen er fra 2012 mens avløp og blandebatteriet er fra 2021. 10 års bruk legges til grunn for vurderingen. Det er montert ventilator over kokesonen.

Spesialrom
Toalettrommet er pusset opp etter byggeåret. Sisterne på toalettet er skiftet i 2021.Rommet inneholder skap, vask og wc. Laminat på gulv, malte plater på vegger og i tak. Det er mekanisk avtrekk i taket.

Tekniske installasjoner
Leiligheten varmes opp via peis, gulvvarme på bad, vaskerom og fliset gang. Oppvarming ellers er panelovner. El-anlegget er i hovedsak fra byggeåret. Det er av nåværende eier montert noen ekstra kontakter. Sikringsskapet er plassert i entreen. Hovedsikring på 50 amp. automatsikringer med 9 kurser og jordfeilbryter.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 2:
- Vinduer: Ett vindu i stuen kan ikke åpnes grunnet defekt lukkemekanisme. Vurderingen ellers er i hovedsak basert på alder og slitasje etter 21 år. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Overflater vegger og himling på vaskerom: Det er utett ved rørgjennomføringer i vegger. Ellers ingen vesentlige skader utover normal slitasje. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Gulv på vaskerom: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Fallet er svakt og en god del mindre en krav. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Elektrisk anlegg: El-anlegget er i hovedsak fra byggeåret. Det er av nåværende eier montert noen ekstra kontakter. Sikringsskapet er plassert i entreen. Hovedsikring på 50 amp. automatsikringer med 9 kurser og jordfeilbryter. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Balkonger/terrasse er snødekt og derfor ikke nærmere vurdert.
- Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Skjevheter gjelder hele etasjen og mest belastet er stue og kjøkken. Forholdene er ikke å betrakte som et vesentlig konstruksjonsmessige negativt avvik lagt alder til grunn.
- Radon: Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav" aktsomhetsgrad Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
- Andre innvendige forhold: Det er registrert noe slitasje, sår, enkelte fagmessige arbeider og misfarginger.
- Overflater vegger og himling på bad: Det er ikke registrert noen vesentlige skader utover normal slitasje. Tg settes i hovedsak som følge av alder og oppbrukt over halvparten av forventet levetid.
- Gulv på bad: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.
- Sluk, membran og tettesjikt på bad: Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for membran/tettesjikt er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Vurderingen er i hovedsak basert på alder og oppbrukt over halvparten av forventet levetid.
- Sluk, membran og tettesjikt på vaskerom: Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for membran/tettesjikt er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Vurderingen er i hovedsak basert på alder og oppbrukt over halvparten av forventet levetid.
- Varmtvannstank: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år.

Selger opplyser om bl.a. følgende i sitt egenerklæringsskjema:
- Montering av vask/dusjkabinett ved oppussing av bad i 2018. Utført av Thorsen & Marcussen AS.
- Det ble oppdaget sopp/råteskader ved en vannskade i 2020. Dette er faglig utbedret.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Jan- Erik Rossavik, datert: 22.12.2022.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for seksjon 7, datert 13.02.2012. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Takstmann opplyser at det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk. Slik tegninger tolkes er det ikke registrert noen avvik basert på godkjente tegninger og dagens brukt. Men det bør bemerkes at vegg til kjøkken er fjernet og da et lite avvik der.

Takstmann opplyser videre at er oppgradert en del innvendige overflater og fornyet membran på balkong. Dette er utført som en forsikringssak. Det er i tillegg skiftet innredninger på bad og utført noe arbeider på el-anlegget og vvs-utstyret. Eier har dokumentasjon foruten arbeider utført i 2020 som er en forsikringssak.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Teie skolekrets. For mer informasjon om barnehager, skoler og ledige plasser- kontakt Færder kommune på tlf. 33 39 00 00.

Adgang til utleie

I henhold til eierseksjonsloven §24 er det ikke tillatt med kortidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene til sameiet og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Sameiet har begrenset dette til 60 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på sameiets årsmøtet. Dette gjelder ikke for fritidsboliger.

Sameiets styre skal underrettes om alle overdragelser og leieforhold.

Oppvarming

Leiligheten varmes opp via peis, gulvvarme på bad, vaskerom og fliset gang. Oppvarming ellers er panelovner. Selger opplyser at det kan være dårlig trekk i peisen i perioder.
I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 17 000 kwh. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 14 023 pr. år Det gjøres oppmerksom på at beløpet gjelder for 2022, og at dette kan øke i 2023.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 022 118 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 679 626 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Området eiendommen ligger i er regulert til boliger og felles avkjørsel med plannavn "Byfjorden Terrasse, GBNR. 130/10 og 130/45", vedtatt 17.12.1997. I henhold til kommuneplanen, vedtatt 31.01.2018, ligger eiendommen i et område som er avsatt til boligbebyggelse. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Færder kommune opplyser at plan 20190180 - Ny fastlandsforbindelse, ikke direkte berører eiendommen, men ligger litt nord for eiendommen.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst 07.02.1980, dagboknr. 836, gjelder: Eier gis adgang til å bebygge den fradelte tomt (GBNR. 130/10) inntil 1 m fra ny grense.

Bestemmelse fra bebyggelse, tinglyst 24.08.1999, dagboknr. 9502, gjelder: Eier av GBNR. 130/10 gir eier av GBNR. 130/11 rett til å bygge inntil 1 meter fra felles grense. Eier av GBNR. 130/11 avgir 10 m av eiendommen i overkant, i felles grense mot vei, til eier av GBNR. 130/10. Eier av GBNR. 130/11 gir eier av GBNR. 130/10 rett til å bygge garasjebygg inntil 1 m fra felles grense. Eier av GBNR. 130/11 aksepterer utbyggingsplaner på eiendom GBNR. 130/10.

Erklæring/avtale/seksjonering, tinglyst 14.08.2002, dagboknr. 10769, gjelder: Seksjonene har boder og garasjeplass om tilleggsdeler.

Reseksjonering, tinglyst 20.07.2005, dagboknr. 9888, gjelder: Seksjon 14 er delt opp i 2, slik at det oppstår en ny seksjon 16.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp, og har adkomst fra privat vei.
Færder kommune opplyser at eiendommen har felles ledninger sammen med andre eiendommer.

Offentligrettslig pålegg

VIB opplyser at det ble ført tilsyn med fyringsanlegget 29.10.2015. Det ble under dette tilsynet ikke avdekket avvik på fyringsanlegget.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Integrerte hvitevarer.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 45 24 19 44 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Sundveien 23H, 3128, Nøtterøy, Gnr. 130 bnr. 10 snr. 7 orgnr. 987404345 i Færder kommune

Oppdragsnummer

28-22-0314

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.