Tjøme

Unik & gjennomført funkisbolig som bader i sol! Nylig betydelig oppgradert. Bo i sjønære omgivelser. "Easy living"

Stauperveien 79 , 3145 Tjøme

VISNINGER

5. februar søndag kl. 14:00-15:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Preben Rakfjord
Preben Rakfjord Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

81%

eier sin egen bolig

80%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

56%

har bolig på over 120 kvm

73%

av boligene er eldre enn 20 år

31%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 154 m²
Bruksareal 154 m²
Tomt 1 232 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1970
Gårdsnummer 202
Bruksnummer 295
Energimerking C
FINN.no 283164328
Sist endret 27.01.2023 22:51
Prisantydning 7 125 000,-
Totalpris 7 317 139,-

Beregnet totalkostnad

7 125 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 178 120,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 125 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 192 139,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 317 139,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Energieffektiv enebolig med vannbåren varme og med alt på en flate:
Hall, stue/kjøkken, stue/kontor ved soverom, 4 soverom, 2 bad og vaskerom/teknisk rom.

- Carport.
- Rikelig med garderobe og lagringsløsninger.
- Muligheter for båtplass - Kontakt megler.

Standard

Velkommen til Stauperveien 79 med tilbaketrukket og vestvendt beliggenhet i en rolig og populær gate i Færder nasjonalpark.
Her finner du idyllen du lengter etter året rundt, båtliv, strender, turstier og fantastiske bade og turmuligheter i skjønn forening. Ved hjelp av sjøveien er det kort vei til en rekke kjente perler og områder i Færder nasjonalpark. Her har du mulighet til rolige ettermiddager på vannet igjennom sommerhalvåret! - Kort vei til en rekke båthavner i området med muligheter for leie og kjøp av båtplass, spør gjerne megler for ytterligere informasjon om båtplass og leie!

Fasademessig en tøff og moderne bolig. Kombinasjon stående kledning og rette vinkler, gir et tøft og tidløst arkitektonisk uttrykk. Fine vindussammensetninger samt store og flotte vindusflater, som gjør at her slippes inn mye lys! De store vinduene gjør også at man kan nyte utsikten til de store uteområdene som omkranser eiendommen. Markterrasse med adkomst fra boligens stue/kjøkken orientert mot solrike vest, samt mulighet for å etablere større uteområde mot morgensolen i øst.

Interiørmessig gjennomgående rålekkert og nylig betydelig oppgradert i 2022! Eierne har lagt mye tid og penger i den interiørmessige utformingen. Mange lekre og snertene detaljer - for den innovative og den som prissetter interiør - dette vil tiltale deg!

Kjøkkenet må virkelig fremheves og kan ansees som selve hjertet i hjemmet! Tinta kjøkkeninnredning fra anerkjente Kvik med Mika benkeplate. Nedsenket himling over kjøkkenet med "skyggelist" i overgang mellom vegg og kjøkken gir et stilrent utrykk. Frittstående og flyttbar kjøkkenøy som inviterer til sosiale timer på kjøkkenet, samt fastmontert kjøkkenøy med nedfelt kum, Siemens induksjonstopp og rålekker Mood ventilator fra kvalitetsleverandøren Røroshetta! Alle hvitevarer på kjøkkenet medfølger:
Siemens iQ700 Induksjonstopp, Siemens iQ700 Integrert espressomaskin med WiFi, Siemens iQ700 Innbyggingsovn med damptilførsel med WiFi, Siemens iQ500 Integrert kombiskap og Siemens iQ300 Helintegrert oppvaskmaskin.

- Nytt vannbåren varme via luft til vann-system levert av Varmekonsulenten. - Et avansert og kostbart Panasonic-system. samtlige rom har varme i gulv, og det er hele 14 kurser. 4 merket med steingulv og 10 kurser der det er tregulv.
- Ny og stilren 1- stavs eikeparkett i boligens hoveddel kombinert med hvitvaskede eikelister
- Utstrakt bruk av downlights med LED.
- Alle utelamper er LED hvor man kan styre lysspredningen. Utvendig fotocelle og godt med stikkontakter ute. Klargjort opplegg for el-billader/ladeboks i carport.
- Nye vinduer med aluminiums beslag utvendig og tre innvendig. 2-lags isolerglass med solbeskyttelse.
- Lekre massive innerdører fra Harmonie med dempelist.
- Rikelig med garderobe og lagringsløsninger
- Komplett ny kledning utvendig, (Nordveggen er ikke ferdig beiset, men grunnet.)
- Nytt el-anlegg med ny kurs og kabel inn fra stolpe.
- Alt av rørleggerarbeid og alle innvendige rør er nye.
- Etterisolert vegg, tak og gulv.
- Alle innvendige flater er nye.
- Yttertak er nytt i 2019
- Fiber er lagt inn i huset.
- Stilmessige og gjennomførte bad med flotte armaturer, store fliser og  lekre detaljer.
- Boligen er svært lettstelt så her har man tid til å nyte livet!
- Lekre fargesammensetninger!

Bildene er gode, men virkeligheten enda bedre!

Velkommen til visning!

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et meget populært og rolig område på Tjøme. Det er kun få minutters gangavstand til Tjøme sentrum som tilbyr en rekke fasiliteter som dagligvareforretningene Spar og Coop Extra, vinmonopol, Skafferiet, post i butikk, bank, klesforretninger, bensinstasjon, café, pizzeria og restaurant. Kort vei også til barne- og ungdomsskole i tillegg til flere av øyas barnehager. Ungdomsskolen er under renovering og vil fremstå som ny i løpet av året 2023. Tjøme er en øy med mange flotte friområder for hele familien. Man kan dra på dagsturer både til fots, og med båt til Lilleskagen, Sandø, Bolærne, Færder fyr og Hvasser Syd for å nevne noen perler i Færder nasjonalpark. Det er også et meget aktivt vannsport miljø på Tjøme med aktiviteter som kajakkpadling, vindsurfing, seiling og kitesurfing. Fra sandstranden er det også mange som har kajakken lagret for rolige turer rundt de nærmeste øyer. Forøvrig er det en rekke fritidsaktiviteter til både barn som voksne på øyen, populære Rød golfbane, Ridesenter på Verdens Ende, Skateboardpark på Haug, 2 kunstgressbaner og 2 tennisbaner på Ormelet, idrettshall på Lindhøy, Aktiv fritid med Zipliner og flere gode fiskemuligheter inklusiv hummerfiske, som er populært i høstferien (uke 40). Flotte turområder i umiddelbar nærhet, og flere idylliske bademuligheter. Her bor du sentralt, solrikt og idyllisk til i Tjøme sentrum!

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:

TV og internett fra Telenor (fiber), ca. kr. 1 000,- pr. mnd.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Forsikring

IF Polisenummer: 8773253

Boligens areal

Primærrom: 154 kvm, Bruksareal: 154 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 154 m².
Primærrom: 154 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hall, stue/kjøkken, stue, 4 soverom, 2 bad og vaskerom/teknisk rom.

Krypekjeller er ikke måleverdig iht. takstbransjens retningslinjer ved arealmåling 2014 - 2. utgave 9.2.15.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 01.12.2022 utført av takstmann Tore Rønning. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 232 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Opplegg til el-billader i carport.

Byggemåte

Enebolig oppført i tre over grunnmur i 1970. Boligen ble tilbygd carport i 1982. For øvrig tilbygd stue, ombygd tidligere garasje samt modernisert i 2022. Utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator i tilknytning til begge bad/wc samt utført hulltaking i vegg fra tilliggende rom og inn bak dusj/badekar. Ingen unormale forhold vedrørende fukt påvist. Rommene ble ombygd/renovert i 2022. Arbeidene ble utført av håndverksfirmaer (dokumentert ved fakturaer). Utført fuktsøk på tilsvarende måte (unntatt hulltaking) i tek.rom/ rom m. opplegg til vaskemaskin. Ingen unormale forhold vedrørende fukt påvist. Rommene ble ombygd/renovert i 2022. NB! Rommet er ikke bygd som fullverdig våtrom med vanntette konstruksjoner. Rommet betraktes derfor ikke som våtrom selv om det er sluk i gulvet (betraktes kun som et teknisk rom/rom med sluk og opplegg til vaskemaskin). Boligen har vært gjenstand for oppgradering/modernisering og tilbygging i 2022. Som eks. nevnes i flg. selger ny utvendig kledning, etterisolert yttervegger, skiftet vinduer og dører, oppgradert innvendige tekniske anlegg som vann-/avløp og elektro, pusset opp innvendige overflater, skiftet kjøkken m.m. Taktekkingen (unntatt på carport) ble omlagt i 2019 ifølge opplysninger i tidligere boligsalgsrapport. Carport har tydelige skjevheter og setninger.

Utvendig
Takkonstruksjon i tre. Saltak. Bordtak som undertak. Taket er tekket med asfaltbelegg. Takrenner/beslag i stål. Yttervegger i bindingsverk av tre (fra 1970). Utvendig kledd med stående kledning (fra 2022). Vinduer og dører i tre. Utvendig trapp i mur/betong.

Innvendig
Gulvoverflater med parkett og noe fliser. Malte vegger. For det meste fliser på vegg i baderommene. Malte tak. Trebjelkelag over krypekjeller. Antatt tilfarergulv på støpt betong for øvrig. Elementpipe (ikke i bruk). Innvendige dører i tre.

Våtrom
Bad/wc (øst): Fliser på gulv og vegg. Deler av vegg i platet/malt utførelse. Malt tak. Inneholdende vegghengt toalett, innredning med servant, dusj/vegger. Slukrenne. Ventilering via avtrekksvifte i tak samt luftespalte i dør.

Bad/wc (vest): Fliser på gulv og vegg. Malt tak. Inneholdende vegghengt toalett, innredning med servant, badekar. Plastsluk. Ventilering via avtrekksvifte i tak samt luftespalte i dør.

Vaskerom/teknisk rom: Fliser på gulv. Malte vegger samt sokkelflis. Malte tak. Inneholdende skyllekar og opplegg til vaskemaskin. Ventilering via ventil i vegg (naturlig avtrekk).

Kjøkken
Kjøkkeninnredning i hvit utførelse. Laminat benkeplate med nedfelt benkebeslag/kum. Integrerte hvitevarer. Kjøkkenventilator med kullfilter.

Tekniske installasjoner
Innvendige vannledning i plast (rør i rør). Innvendige avløpsrør av plast. Ventilering via ventiler i vegg. Avtrekk fra begge baderommene via vifte. Varmepumpe m. varmtvannstank (luft til vann). Oppvarming med vannbåren gulvvarme. Hovedsikring 50 A. Teknisk 25/20 A. Øvrige kurser 15 A. Anlegget er utstyrt med automatsikringer. Røykvarsler. Håndslukkeapparat.

Tomteforhold
Byggegrunn antatt av fjell/stein. Ukjent drenering. Grunnmur av betongblokker eventuelt også betong. Forstøtningsmur av naturstein. Dels kupert/skrånende natur-/fjelltomt. Utvendige vann-/avløpsledninger fra 1970. Ukjent utførelse. Offentlig vann-/avløp via private stikkledninger. Nedgravd oljetank - selger opplyser at sanering/gjenfylling er rekvirert (dokumenteres at entreprenør).

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 2:
- Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Diverse setninger/planavvik.
- Andre utvendige forhold: Carport har tydelige skjevheter og setninger.
- Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Ikke krav til radonsperre på oppføringstidspunktet.
- Overflater gulv på bad/wc (øst): Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er ikke fri avrenning til sluk fra gulv utenfor dusjhjørne.
- Overflater gulv på bad/wc (vest): Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
- Overflater vegger og himling på vaskerom/teknisk rom: Vindu er plassert i "våtsone".
- Overflater gulv på vaskerom/teknisk rom: Det er påvist avvik i krav til høydeforskjell/fall-løsning på våtrommet.
- Drenering: Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring.
- Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner ikke er undersøkt:
- Tilliggende konstruksjoner våtrom: Vaskerom/teknisk rom: Hulltaking er ikke utført fordi rommet ikke er bygd som fullverdig våtrom med vanntette konstruksjoner. Rommet betraktes derfor ikke som våtrom selv om det er sluk i gulvet. NB! Rommet betraktes kun som et teknisk rom/rom med sluk og opplegg til vaskemaskin.

Selger opplyser om bl.a. følgende i sitt egenerklæringsskjema:
- Liten krypkjeller under en liten del av huset - lukter "kjeller". Murpuss på grunnmur flasser noe.
- Pipe i hus er ikke lenger i bruk, men er komplett og på vaskerom er pipen synlig med luke. Vi har tatt bort tidligere ovn og tettet hullet.
- Vi har byttet kledning på hele huset, da vi byttet kledning og tok bort gammel kledning var det noen råtne bord. Vindsperre er forøvrig skiftet og huset er etterisolert.
- Carport og dens underlag har nok satt seg siden bygg i 1972, men er noe skjev.
- Kommunen har godkjent at oljetank i bakken under carport ligger der - blir spylt og fylt med pukk før overtagelse av ny eier.
- Vi har fått bruksendret tidligere garasje til oppholdsrom, og påbygd stue i sørenden av huset hvor det tidligere var en overbygd terrasse.
- Litt flass på grunnmur.
- Ved kraftig vind kan man høre "blafring" i plastspjeld på begge bad.
- I stue på sidedel kan det oppleves litt knirk i gulv.
- Den ene doble døren ved kjøkken kan bli litt tight i svært mye sol.

Selger opplyser videre at nordveggen ikke er beiset, men ferdig grunnet.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning datert: 02.12.2022.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for enebolig, datert 01.02.1971, varport, datert 07.09.1982 og for fasadeendring, tilbygg og bruksendring av garasje til boligformål, datert 24.11.2022. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Takstmann opplyser at det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Kun mindre avvik i faktisk planløsning i forhold til innsendte plantegninger. Plantegning har ikke romnavn. Boligen har ingen innvendig bod.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Lindhøy skolekrets. For mer informasjon om barnehager, skoler og ledige plasser- kontakt Færder kommune på tlf. 33 39 00 00.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

Varmepumpe m. varmtvannstank (luft til vann).
Oppvarming med vannbåren gulvvarme.
I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter C

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 12 000 kwh. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 19 305 pr. år De kommunale avgiftene betales månedlig. Det tas forbehold om endring/økning i avgifter og gebyr.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 788 369 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 838 128 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område. I henhold til kommuneplan, vedtatt 31.01.2018, er området eiendommen ligger i avsatt til boligbebyggelse. For ytterligere opplysninger, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er boplikt på Tjøme. For at eiendommen skal overskjøtes til ny eier må vedkommende signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet om at boligen skal benyttes til helårsbeboelse.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst 29.07.1970, dagboknr. 3579, gjelder: Eiendommen kan ikke bebygges på en skjemmende eller for naboeiendommen sjenerende måte. Trær som befinner seg og gror på eiendommen kan ikke fjernes uten etter innhentet tillatelse av Tjøme formannskap eller den dette bemyndiger.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.
Færder kommune opplyser at det er registrert oljetank på eiendommen. Selger har fått godkjennelse fra kommunen til å fylle nedgravd oljetank. Oljetanken kan bli liggende forutsatt at den tømmes, rengjøres og fylles opp med sand eller lignende.

Offentligrettslig pålegg

VIB opplyser at det ble ført tilsyn med fyringsanlegget 28.09.2017. Det ble under dette tilsynet ikke avdekket avvik, anmerkninger eller andre forhold som har betydning for sikkerheten eller atkomsten for anlegget.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Integrert oppvaskmaskin, kombiskap, stekeovn, koketopp, kaffemaskin og ventilator.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 92 46 85 90 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Stauperveien 79, 3145, Tjøme, Gnr. 202 bnr. 295 i Færder kommune

Oppdragsnummer

28-22-0319

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.