Torød

TIL STORFAMILIEN - Svært innholdsrik enebolig med stor & solrik tomt - Barnevennlig i blindvei - Dobbel garasje

Solåsveien 11 , 3135 Torød

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Bjørnar Leirdal
Bjørnar Leirdal Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

85%

eier sin egen bolig

76%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

58%

har bolig på over 120 kvm

71%

av boligene er eldre enn 20 år

36%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 252 m²
Bruksareal 264 m²
Tomt 1 518 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 3
Soverom 5
Byggeår 1988
Gårdsnummer 60
Bruksnummer 121
Energimerking E
FINN.no 283727633
Sist endret 21.01.2023 07:21
Prisantydning 7 500 000,-
Totalpris 7 703 519,-

Beregnet totalkostnad

7 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 187 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 500 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 203 519,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 703 519,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Stor og innholdsrik enebolig over to fulle plan. Boligen er praktisk innredet og passer perfekt til storfamilien. Boligen inneholder følgende:
Hovedplan: Entré, gang, spisestue i eget rom, kjøkken med adgang til vaskerom, samt kjølerom, stor stue med lekker peis, flislagt bad samt soverom/kontor.
Sokkeletasjen inneholder gang, vindfang, kjellerstue, 4 soverom, stort bad og bod. Egen inngang til sokkeletasjen.
Dobbel garasje, samt nyere etablerte uteplasser med gode solforhold.

Standard

Velkommen til Solåsveien 11, en stor og meget innholdsrik enebolig som passer perfekt til storfamilien. Boligen ligger på en stor og svært solrik tomt på 1 518 kvm. Eiendommen ligger nesten innerst i blindvei og grenser til skog og friområder. Meget barnevennlig beliggenhet i et rolig og veletablert område.

Boligen er bygget i 1988 og modernisert jevnlig siden byggeår. Boligen er praktisk innredet med stuer, bad og soverom i hver etasje. På hovedplanet finner du et stor stue med en nydelig peisovn som ble montert i 2019. Stuen har gode vindusflater som slipper inn mye deilig lys og gir deg utsyn på den flotte tomten. Du får en spisestue i eget rom som kan lukkes helt med doble skyvedører med smårutet glass. Kjøkkenet ligger i et eget rom og fikk ny innredning i 2006 og noen nye hvitevarer for kun noen få år siden. På kjøkkenet er det plass til spisebord, samt at det er et kjølerom fra 2006 som er i drift. Vegg i vegg med kjøkkenet ligger vaskerommet. Dette er et stort og godt rom med plass til tørking av tøy når været ute ikke tillater det. Stor og god entre med skyvedørsgarderobe. På hovedplanet finner du et soverom, samt et flislagt bad med dusjløsning. Badet ble forøvrig pusset opp i 2005.

Sokkeletasjen er svært innholdsrik og inneholder hele 4 soverom. Det er egen inngang på østsiden som kan være praktisk for gjester, ungdommene eller om man innredet en hybel eller lignende. Etasjen har en romslig stue med fliser på gulv og spotter i tak. Denne etasjen har også et stort bad. Badet er fra 1991, fikk malt gulv i 2002 og inneholder bl.a. badekar. Rommet er innredet med gulvbelegg, samt noe fliser på veggene. Det er inngang fra badet til hovedsoverommet nede.

Utvendig har boligen fått et betydelig løft med ny taktekking inkl. papp, sløyfer og lekter i 2020. Dette ble samtidig gjort på garasjen. Kledningen ble sist malt i 2014. Det ble i 2013 etablert platting og veranda mot syd. Dekkene måler til sammen 41 kvm. Nedre dekker er dimensjonert for flyttbart basseng. Det er store uteplasser mot syd og vest. Den store uteplassen på vestsiden er lagt med belegningsstein. Det ble oppført en praktisk utebod i det nordøstre hjørnet av tomten som rommer plass til redskap og utemøbler mm. Godkjent dryppvanningsanlegg i 2004 i hele hagen. Dobbel garasje ble bygget i 1990.

Helhetlig en innholdsrik og meget flott eiendom med stor tomt og fantastiske solforhold.
Vel møtt!!

Beliggenhet

Torød har blitt kåret til ett av Norges flotteste nærsenter med både slalåmbakke, stor badestrand og båthavn og Norges flotteste skjærgård rett utenfor. Eget grendehus som har både barnehage, sandvolleyballbane og flotte friområder som brukes både til fotball og skiarena. Torød har  barneskole og mange flotte turområder. Torød pizza har matservering. Nøtterøy kommune har i sine utbyggingsplaner blinket seg ut Torød som et satsingsområdet, mye på grunn av alle fasilitetene.

Her kan man spenne på seg skiene, ta sykkeltur, joggetur eller en god gåtur inn i nærliggende friområder enten man velger kyststien eller skogen.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:

TV og internett fra Telenor, ca. kr. 1 100,- pr. mnd.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Forsikring

Tryg Polisenummer: 105701290

Boligens areal

Primærrom: 252 kvm, Bruksareal: 264 kvm

Kjeller:
Bruksareal: 129 m².
Primærrom: 119 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, kjellerstue, 4 soverom og bad.
Sekundærrom: 10 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod.

Det er påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate og takhøyde i kjeller. Da standarden sammenligner eiendommene med nye krav vil det alltid være avvik i henhold til gjeldene krav. Et soverom og kjellerstue har for små vinduer for rømning og kjellerstue har for lite lysflate inn på rommet. Takhøyden på det høyeste er 240 cm.

1. etasje:
Bruksareal: 135 m².
Primærrom: 133 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, gang, stue, spisestue, kjøkken, soverom, bad og vaskerom.
Sekundærrom: 2 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Kjølerom.

Garasje:
Bruksareal: 42 m².

Bod:
Bruksareal: 13 m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 29.11.2022 utført av takstmann Jan-Erik Rossavik. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 518 kvm, Eierform: Eiet tomt

Her får du en stor og meget flott tomt og hage. Tomten er på 1518 kvm og er delvis opparbeidet og delvis naturtomt. Det er etabler uteplasser mot sør og vest, noe som gir deg ypperlige solforhold fra morgen til kveld. I tillegg til store uteplasser er det godt med plenarealer som innbyr til lek og moro for store og små. Her er det plass til trampoline og ballspill. Gårdsplassen er steinlagt og har plass til flere biler, eller henger og campingvogn om ønskelig. Deler av tomten er naturtomt som gjør at det ikke kreves alt for mye stell og vedlikehold av tomten. Tomten og uteplassene er skjermet for innsyn da det er etablert hekker og har naturlig vegetasjon mot naboer og veien.

Garasje / Parkering

Bilen parkerer du trygt i egen dobbel garasje, samt i gårdsplassen. Det er plass til flere biler i gårdsplassen.

Byggemåte

Enebolig med underetasje og hovedplan som er bygget i 1988. Det er gjort en del oppgraderinger fra 2013 og frem til 2021. Det kan nevnes taktekking, renner, nedløp og beslag, en del vindusglass, inngangsdør, en del innvendige overflater, bereder, en del på el-anlegget og noe hvitevarer. Kjøkkenet er fra 2006 og bad i hovedplanet er pusset opp i 2005. Frittliggende garasje er bygget i 1990 og bod i 2013. Det finnes ingen ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på byggene. Som det fremkommer i rapporten er det registrert flere symptomer på avvik fra normal tilstand. Men stort sett som følge av alder, bruk og forventet levetid. Noen av avvikene må sees i sammenheng med den nye standardens strenge krav. Det må påregnes flere oppgraderinger, noe utbedringer og vedlikehold. Det er ikke gitt opplysninger om det har vært skader, lekkasjer eller andre forhold som kan ha vesentlig betydning for bygningsmassens tilstand. Det må antas at boligen er bygget i henhold til de krav som gjaldt på søketidspunktet for oppføring. Dagens krav er en del strengere og avvik må da påregnes.

Utvendig
Sperretak med valmtak form. Adkomst til delvis gulvet loft via nedfellbar stige fra gangen. En del lagrede ting og da begrenset kontrollmulighet. Rupanel som undertak er tekket med betongstein. Tekkingen med papp, sløyfer, lekter og takstein er skiftet i 2020. Yttervegger i bindingsverk med antatt 15 cm isolasjon. Yttervegger er utvendig panelt med kledning fra byggeåret. Kledningen er sist malt i 2014 av firma.

Innvendig
Innvendige overflater er en del oppgradert fra 2013 til ca. 2019. Noe arbeider er utført som egeninnsats. På gulv: Laminat, belegg, parkett, fliser og noe vinylstaver. På vegger: Malt tapet, panel, mdf-panelplater og noe tapet. I tak: Panel og takessplater. Deler av overflatene er kommentert under andre innvendige forhold.

Våtrom
Vaskerom: Vaskerommet er fra byggeåret. Rommet inneholder innredning, utslagsvask og opplegg for vaskemaskin. Belegg på gulv, malt strie på vegger og panel i taket.

Bad i 1. etasje: Bad i hovedplanet er pusset opp i 2005. Rommet inneholder innredning, servant, wc og dusjnisje. 17 års bruk legges til grunn for vurderingen.

Bad i kjeller: Bad i underetasjen fra 1991. Rommet inneholder innredning, servant, bide, wc og badekar. Belegg på gulv, fliser og malt strie på vegger og takessplater i taket.

Kjøkken
Ikea-innredning med hvite slette fronter. Det er integrert koketopp, stekeovn, mikro, oppvaskmaskin og kjøleskap med fryser. Oppvaskmaskin er skiftet for et år siden og koketoppen i 2017. 16 års bruk legges til grunn for vurderingen. Det er montert ventilator over kokesonen. 16 års bruk legges til grunn for vurderingen.

Spesialrom
Kjølerom fra 2006. Gulv og vegger er malt i nyere tid.

Tekniske installasjoner
Boligen varmes opp via ildsted, gulvvarme i hele underetasjen (ikke bod), bad, vaskerom og gang i hovedplanet. Oppvarming ellers er panelovner. Varmekilders funksjon er ikke testet. El-anlegget er i hovedsak fra byggeåret. Det er av nåværende eier lagt opp en ny kurs, flere stikkontakter, enkelte brytere og fire utvendige LED-lys. Sikringsskap er plassert i entreen i underetasjen. Hovedsikring på 63 amp. automatsikringer med 19 kurser og overspenningsvern.

Tomteforhold
Byggegrunn består av fjell og sprengstein. Fundamentert med støpte såler og grunnmurer er oppført i leca som er pusset.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 3:
- Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det er ikke montert rekkverk. Manglende rekkverk gjelder gangarealer mellom verandadekkene. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Utvendige trapper: Det er ikke montert rekkverk. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Generell på bad i kjeller: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. TG 3 settes i hovedsak som følge av alder og oppbrukt forventet levetid på membran og tett sjikt. Kostnadsestimat: Kr. 100 000 - 300 000,-.
- Overflater gulv på bad i 1. etasje: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Gulvet er også tilnærmet flatt ved døren. Det er i tillegg utenfor dusjsonen spikret gulvlister og dermed ingen tett overgang. Kostnadsestimat: Kr. 10 000 - 50 000,-.
- Vaskerom: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. TG 3 settes i hovedsak som følge av alder og oppbrukt forventet levetid på membran og tett sjikt. Kostnadsestimat: Kr. 50 000 - 100 000,-.
- Overflater og konstruksjon i kjølerom: Det måles fuktverdier opp imot faregrensen for en skadeutvikling Dette kan indikere skader inne i lukkede konstruksjoner. Forholdene må sees i sammenheng med alder og oppbrukt forventet levetid. Kostnadsestimat: Kr. 50 000 - 100 000,-.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 2:
- Veggkonstruksjon: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. I tillegg registreres det noen kledningsbord med råteskader. Det er noe utett ved vindu på sydsiden. Kostnadsestimat: Kr. 50 000 - 100 000,-.
- Andre utvendige forhold: Garasjen og dekket har skjevheter. Det er ingen tegn til pågående setninger så dette kan være eldre forhold. Det registreres i tillegg ufagmessig utførelse på konstruksjoner fra byggeåret. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav" aktsomhetsgrad.
Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Innvendige trapper: Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Innvendige dører: Flere dører er noe skjeve og har mindre skader. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Overflater vegger og himling på bad i 1. etasje: Noe flass registreres ved lufteluken i taket. Ved bruk av fuktindikator er det ikke registrert fukt som indikerer skader. Det er ellers ikke registrert noen vesentlige skader utover normal slitasje. Tg settes i hovedsak som følge av alder og oppbrukt over halvparten av forventet levetid. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Ventilasjon på bad i 1. etasje: Det mangler styrt tilluftsventilering. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Ventilasjon: Avtrekket fungerer men forventet levetid er oppbrukt. Det mangler lufteluke for tilluft til ildsted i stuen. I tillegg anbefales det montering av lufteluker på soverommene. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Elektrisk anlegg: El-anlegget er i hovedsak fra byggeåret. Det er av nåværende eier lagt opp en ny kurs, flere stikkontakter, enkelte brytere og fire utvendige LED-lys. Sikringsskap er plassert i entreen i underetasjen. Hovedsikring på 63 amp. automatsikringer med 19 kurser og overspenningsvern. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Terrengforhold: Det er tegn til noe setninger i steinsatt dekke. Mindre del av terrenget har noe motfall. Mindre del av terrenget er for høyt. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Takkonstruksjon/loft: Det registreres noe klemte luftespalter nede ved gesimskasser. Det er ellers ikke registrert noen vesentlige skader utover normal slitasje.
- Vinduer: Enkelte vindusrammer er noe bløte. Det er ikke registrert noen vesentlige skader utover normale svekkelser. Tg settes i hovedsak som følge av alder og oppbrukt mye av forventet levetid.
- Dører: Det er ikke registrert noen vesentlige skader. Tg settes i hovedsak som følge av alder og slitasje.
- Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Skjevheter gjelder begge etasjer men er ikke å betrakte som et vesentlig konstruksjonsmessige negativt avvik lagt alder til grunn.
- Rom under terreng: Ref. bildet så er det i boden og i et større område ved berederen registrert en del misfarginger. Ved bruk av fuktindikator ble det ikke registrert fukt som indikerer skader. Men utforede vegger av denne årgang kan være en risikokonstruksjon for skjulte skader.
- Andre innvendige forhold: Det er registrert noe slitasje, ujevne overflater og enkelte ufagmessige arbeider.
- Sluk, membran og tettesjikt på bad i 1. etasje: Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for membran/tettesjikt er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.
- Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
- Avløpsrør: Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.
- Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. En del av fuktsikringen ligger under terreng.
- Grunnmur og fundamenter: Det er registrert noen mindre sprekker, misfarginger og noe bom på pussen.
- Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner ikke er undersøkt:
- Tilliggende konstruksjoner på bad i kjeller: Det er pga. bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone.
- Tilliggende konstruksjoner på vaskerom: Det er pga. bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone.

Selger opplyser om bl.a. følgende i sitt egenerklæringsskjema:
- Nytt takk på bolig og garasje, utført av Knut O. Varpe AS

Selger opplyser videre:
- Ventilasjonsviften for badene fungerer, men er ustabil
- Garasjeportene fungerer, men er ustabile
- Ventilasjon over tak

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Jan-Erik Rossavik, datert: 05.12.2022.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse ifølge. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Takstmann opplyser at det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger for enebolig, men de stemmer ikke med dagens bruk. Det er gjort mindre endringer i hovedplanet men i hovedsak stemmer det meste av rominndelingene. I kjelleren viser tegninger at et rom er bemerket som disponibelt rom og dette brukes i dag som kjellerstue.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger for garasje, som stemmer med dagens bruk. Boligen er noe oppbygget i begge plan.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Torød skolekrets. For mer informasjon om barnehager, skoler og ledige plasser- kontakt Færder kommune på tlf. 33 39 00 00.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

Boligen varmes opp via ildsted, gulvvarme i hele underetasjen (ikke bod), bad, vaskerom og gang i hovedplanet. Oppvarming ellers er panelovner.
I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 20 000 kwh. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 14 840 pr. år De kommunale avgiftene betales kvartalsvis.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 585 123 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 706 444 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et område regulert til boliger, med plannavn "Stranda", vedtatt 02.01.1973. I henhold til kommuneplan, vedtatt 31.01.2018, ligger eiendommen i et område avsatt til boligbebyggelse. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Gårds- og bruksnummer 60/121:
Bestemmelse om gjerde, tinglyst 21.09.1976, dagboknr. 5371, gjelder: Tilleggsarealet GBNR. 60/16 skal ikke bebygges. Vedlikehold av fellesarealet påhviler sameierne. Hogst på området må ikke foretas uten at det er enighet om det blant sameierne. Området kan inngjerdes.

Gårds- og bruksnummer 60/16:
Jordskifte, tinglyst 11.03.1941, dagboknr. 589, gjelder: Grensegang. Dokumentet er ikke innhentet av megler.
Bestemmelse om veg, tinglyst 20.01.1967, dagboknr. 231, gjelder: Eiendommen GBNR. 60/67 skal ha rett til bruk av den gamle gårdsvei som går over hovedbølet på østsiden. Det er uvisst hvorledes dette utøves i dag.
Erklæring/avtale, tinglyst 01.10.1971, dagboknr. 4701, gjelder: Div. avtaler mellom grunneier og kommunen i forbindelse med salg av tomter i området.

Rettighet på eiendommen GBNR. 61/1 i Færder kommune:
Bestemmelse om veg, tinglyst 16.10.1907, dagboknr. 900127. Dokumentet er ikke funnet av megler.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Offentligrettslig pålegg

Det ble installert nytt ildsted i stue i 1. etasje i 2019. VIB har ikke utført tilsyn med fyringsanlegget etter dette.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Kjøl/frys, oppvaskmaskin, stekeovn, mikrobølgeovn og induksjonstopp.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 46 44 56 33 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Solåsveien 11, 3135, Torød, Gnr. 60 bnr. 121 og 2/20 av Gnr. 60 Bnr. 16 i Færder kommune

Oppdragsnummer

28-22-0320

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.