Tønsberg

Stor, nyoppusset leilighet med 3 soverom og 2 bad. Interiørmessig tidsriktig, stilren og moderne leilighet! Garasje.

Ekornveien 3B , 3112 Tønsberg

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jeanette Sørvik
Jeanette Sørvik Eiendomsmegler / Partner
Rikke Steneby
Rikke Steneby Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

72%

eier sin egen bolig

46%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

13%

har bolig mellom 60-120 kvm

21%

er barnefamilier

21%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 90 m²
Bruksareal 90 m²
Tomt 2 341 m² / Fellestomt
Soverom 3
Etasje 1
Byggeår 1895
Gårdsnummer 1006
Bruksnummer 134
Energimerking G
FINN.no 285878076
Sist endret 25.05.2023 09:07
Prisantydning 4 490 000,-
Totalpris 4 718 889,-
Fellesutgifter 5 386,-

Beregnet totalkostnad

4 490 000,- (Prisantydning) 105 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 595 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 114 870,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 4 595 000,-)) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 123 889,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 718 889,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Leiligheten er beliggende i høy 1. etasje og inneholder følgende:
Felles inngang/gang, entré/gang med plassbygget skapplass, stue med utgang til overbygget balkong, kjøkken med stor arbeidsbenk/sitteplass, 3 soverom hvorav det ene har stor skyvedørsgarderobe, 2 bad hvorav det ene badet har dusj, toalett og opplegg for vaskemaskin og det andre badet har servant i innredning og badekar innfelt i fliser. Egen bod i kjelleren på ca. 6 kvm. Garasje.

Standard

Velkommen til Ekornveien 3B - virkelig staselig og ærverdig leilighetskompleks. Interiørmessig en moderne og tidsriktig leilighet som er lekkert innredet. En sjelden leilighet som oser av sjarme og god atmosfære i kombinasjon med det smakfulle og moderne. Svært innholdsrik og arealeffektiv leilighet med en god planløsning.
Her får man hele 3 soverom og 2 bad - en sjelden mulighet. Leiligheten er påkostet og modernisert. Nye vinduer i stuen og ny balkong utenfor stuen (terrassedøren står for tur til å bli skiftet av sameiet). Nye gulv i stue, kjøkken og to av soverommene - i den anledning ble det etterisolert med ca. 5 cm. De fleste veggflater og himlinger er sparklet og malt i slett utførelse, noe som bidrar til et stramt og moderne uttrykk. Det er gjort klart for skyvedørsgarderobe på det minste soverommet. El-anlegget er påkostet og modernisert og i den anledning ble det lagt opp til el-billlader på parkeringsplassen. Kjøkkenet er ombygget og det er satt inn helt ny kjøkkeninnredning. Alt av integrerte hvitevarer som kjøleskap, micro, oppvaskmaskin, komfyr og steketopp. Kjøkkeninnredningen har rikelig med praktiske oppbevaringsskuffer. Stor benkeplate - en ideell plass for baking og kokkelering. Kjøkkenet er selve hjertet i leiligheten - en sosial og yndet samlingsplass for store og små. Romslig stue som også fremstår som lun og hyggelig - stuen ligger i tilknytning til kjøkkenet og har utgang til herlig, overbygget balkong (sol fra tidlig til sent). 2 bad, hvorav det ene har dusj og det andre har badekar.
Alle rom er malt i duse og fine farger - en sjelden skatt av en leilighet!
Her kan man flytte rett inn og bo supersentralt rett i utkanten av sentrum. Gjennomgående tidsriktig, smakfullt, stilrent og moderne - til tross for sitt moderne uttrykk oppleves det her en varm, lun og god atmosfære.
Velkommen til en lekker leilighet - denne vil du like!

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et flott og ærverdig villaområde på Træleborg nær hjertet av Tønsberg sentrum. Sentral og fordelsmessig beliggenhet med nærhet til dagligvareforretning som Spar på Træleborg samt Meny på Kilen. Gangavstand til områdets lokale kaféer, øvrige handelsaktiviteter og til alt hva Tønsberg sentrum har å by på; forretningssentrum, nisjebutikker, Brygga med sitt yrende restaurantliv, Jernbanestasjonen, Farmandstredet, svømmehall, bibliotek, Haugar kunstmuseum, Sentralsykehuset i Vestfold med mer.

Grønne friområder og flotte tur- og rekreasjonsområder behøver du heller ikke gå langt til for å nyte. Her bor man midt i byen uten å være sjenert av bystøyen i særlig grad. Smale gater med vesentlig eldre, stilfull trehusbebyggelse.

Velkommen!

Felleskostnader

5 386 pr. mnd. Felleskostnadene dekker TV/bredbånd (Viken Fiber), avdrag og renter på fellesgjeld, drift og vedlikehold, felles bygningsforsikring, trappevask, snøryding, energi/fyring i fellesareal, diverse honorarer og andre driftskostnader.

Herav:
Mediapakke kr. 530,-
Felleskostnader kr. 3 228,-
Kapitalkostnader IN 1 628,-

Fellesutgifter fastsettes av styret, normalt for ett år i gangen. Ved behov kan styret øke fellesutgiftene. Opplysninger om fellesutgifter er gitt av forretningsfører ved utarbeidelse av denne salgsoppgaven, fellesutgiftene kan derfor være endret uten at eiendomsmegler har fått melding om dette.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:
TV og Internett fra Viken Fiber er inkludert i felleskostnadene. Dekoder medfølger i handelen.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.
Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Andel fellesgjeld

105 000
Sum andel fellesgjeld (kun lån) kr. 105.000,- (avrundet opp til nærmeste hele tusen) pr. 01.11.2022.

Selskapets totale lån og vilkår:
Lånenummer: DNB02-16363193173.
Type: Annuitetslån.
Restsaldo: 902 581,-.
Restløpetid: 6 år og 2 mnd.
Term pr. år: 12.
Type rente: Flytende.
Rente (pr. 28.11.2022): 4,85 %.

Ligningsposter pr. 31.12.2021 (med forbehold om endringer):
Ligningsverdi fås på ligningskontoret.
Innberetningspliktige inntekter kr. 1,-.
Fradragsberettigede kostnader kr. 4 607,-.
Annen formue kr. 4 770,-.
Gjeld: 117 262,-.

Fellesgjeld og kapitalkostnader:
Lånenummer: DNB02-16363193173.
Restsaldo 104 003,-.
Kapitalkostnader: 1 629,-.

Kapitalkostnader:
All låneinformasjon over er beregnet ut fra dagens kjente lånebetingelser. De månedlige kapitalkostnadene (renter og avdrag) viser hvor mye det koster å betjene lån for eieren av denne leiligheten. Eventuelt avvik mellom kapitalkostnader og lånekostnader under punktet  "Økonomiske opplysninger om leiligheten", kan skyldes renteendringer, periodisering eller andre årsaker.

Andel formue

4 770

Sameie

Sameie: Sameiet Ekornveien 3, Orgnr: 991372350, består av 11 boligseksjoner, 10 garasjer og 11 parkeringsplasser.

Forretningsfører i sameiet er OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Styreleder i sameiet er Heidi Wessel-Aas.

Tinglyst legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styret har hatt 5 styremøter i 2021.
Sameiet holder løpende vedlikehold av gården. Verandaene på B-siden ble bygget ferdig. Vinduer på nordsiden hos snr. 21 og snr. 5 er skiftet. Verandadør hos snr. 3 er skiftet og vinduene til snr. 21 på sørsiden er malt.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

Sameiet har inngått administrasjonsavtale for individuell innfrielse av fellesgjeld (IN-ordning) med mulighet for innbetaling pr. 30/3 og 30/9.
Forretningsfører opplyser et etableringsgebyr betales en gang som pt. utgjør kr. 1 875,- inkl. mva. Det er kun total gjeld som kan innfris:
- Avtalen betinger full innfrielse av seksjonseierens andel av fellesgjelden.
- Seksjonseier vil få tilsendt en egen faktura for innbetalingen fra forretningsfører.
- Beløpet må være kreditert Eierseksjonssameiets driftskonto 10 dager før forfall på lånet. Dersom beløpet ikke er kreditert Eierseksjonssameiets driftskonto innen avtalt dato vil beløpet bli returnert til seksjonseier.
- Seksjonseier er selv ansvarlig for at fakturaen er mottatt i tide.
- Den enkelte seksjonseier har kun anledning til å foreta en innfrielse på den totale restgjeld. Innfrielse kan skje to ganger pr år/halvårlig etter avtale.
For ytterligere informasjon om fellesgjeld og IN-ordning kontaktes forretningsfører i sameiet OBOS Eiendomsforvaltning AS, telefon 22 86 59 99.

I vedtektene punkt 12 omhandles individuell nedbetaling av fellesgjeld:
Eierseksjonssameiet har vedtatt en ordning for innfrielse av andel fellesgjeld knyttet til bestemte lån. Denne ordningen er betinget av at det er signert en administrasjonsavtale mellom Eierseksjonssameiet og OBOS Eiendomsforvaltning AS og hver enkelt seksjonseier som ønsker å benytte ordningen må inngå en egen avtale med Eierseksjonssameiet v/OBOS Eiendomsforvaltning AS. Ved en individuell innfrielse av fellesgjeld vil banken anse innbetalingen som en regulær ekstraordinær nedbetaling av Eierseksjonssameiets felleslåns hovedstol, uten at långiver gir aksept for at seksjonseiere som innfrir sin andel blir fritatt for sitt debitoransvar.
Dette betyr at alle nåværende og fremtidige seksjonseiere, også for de seksjoner hvor fellesgjelden er innfridd, risikerer å måtte dekke sin forholdsmessige andel av sameiets betalingsforpliktelser ved mislighold. OEF påtar seg intet ansvar for eventuelle konsekvenser for Eierseksjonssameiet, seksjonseierne eller seksjonseiernes rettsetterfølgere, av dette.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

If Skadeforsikring Polisenummer: 913587

Regnskap

Inntekter:
Driftsinntekter i 2021 var til sammen kr. 726 060,-.

Kostnader:
Driftskostnadene i 2021 var til sammen kr. 801 307,-.

Resultat:
Årets resultat fremkommer i resultatregnskapet som et underskudd på kr. 130 642,- og foreslås dekket ved overføring fra egenkapital. Evnt. avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

Vedtekter / husordensregler

Utdrag fra vedtekter:
- Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon og kan fritt selge, pantsette og leie ut denne med mindre noe annet følger av lov, avtaler eller disse vedtektene.
- Bare fysiske personer kan erverve boligseksjoner i sameiet.
- Seksjonene 1-3 og 21 midlertidig rett til bruk av deler av sameiets fellesareal.
- Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende.
- Sameiets styre skal underrettes skriftlig om alle overdragelser og leieforhold utover det som inngår i (3) ledd. Det samme gjelder ny seksjonseiers/leietakers navn og kontaktinformasjon. Ved eierskifte betales et eierskiftegebyr.
- Dyrehold er tillatt så lenge dette ikke på en urimelig eller unødvendig måte er til skade eller ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen.
- Den enkelte seksjonseier hefter for felles ansvar og forpliktelser etter sin sameierbrøk.
- Seksjonseier er ansvarlig for utskifting av ødelagte vindusruter.

Utdrag fra ordensregler:
- Renhold i fellesområde er satt bort til et eksternt firma. I rengjøringsrommet i kjelleren henger en oversikt som viser dato for rengjøring.
- Sameiet har avtale med et eksternt firma som står for snørydding foran hovedbygget, veiene og område ved garasjene og på parkeringsplassene. Fra utgangsdør oppgang A, B og snr.1 og ut er den enkelte oppgang ansvarlig for.
- Bytte av lyspærer i fellesområde har alle ansvaret for. Lyspærer i TEK rom i kjelleren.
- Utgangsdørene skal til enhver tid være lukket og låst.

Sameiet har dugnader om våren og høsten.

Se forøvrig vedlagte vedtekter og ordensregler i salgsoppgaven.

Husdyrhold

I henhold til vedtektene er dyrehold tillatt så lenge dette ikke på en urimelig eller unødvendig måte er til skade eller ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
- Utvendig dører: Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. Treg samt litt slitt terrassedør. Kostnadsestimat: Under 10 000.
- Andre utvendige forhold: Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget.
- Våtrom bad: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det ble stedvis observert manglende eller noe utilfredsstillende kontakt ("bom") på noen av flisene samt skader/sprekker i enkelte gulvflis. Det er påvist riss/sprekker i utstyr på våtrommet. Sprekk i servant. Kostnadsestimat: Under 10 000. Vegger gis derfor tilstandsgrad 2 under henvisning til at 50 % eller mer av forventet levetid på fliser/membran betraktes som oppbrukt. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen.
- Tekniske installasjoner varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Kostnadsestimat: Under 10 000.
- Utvendig vinduer mot nord: Litt trekkfulle vinduer.
- Innvendig etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Mindre skjevheter/retningsavvik på 5-10 mm i etasjeskiller som ikke er unaturlig alder på konstruksjon tatt i betrakting. Det er i tillegg målt høydeforskjell på 30 mm gjennom hele rommet i stue.
- Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
- Våtrom vaskerom: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Våtrom skal ha en godkjent membran på gulv, i dette tilfellet er det brukt et vinylbelegg av eldre dato og det foreligger ikke noen dokumentasjon som bekrefter beleggets egenskaper som membran under flis. På det grunnlaget er det satt tilstandsgrad 2.
- Tekniske installasjoner vannledning: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
- Tekniske installasjoner avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.

Det er ingen elementer gitt tilstandsgrader 3 i tilstandsrapporten.

I tilstandsrapport er følgende konstruksjoner ikke undersøkt:
- Våtrom vaskerom: Hulltaking er ikke foretatt da rommet har utenpåliggende røropplegg.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23.

Boligens areal

Primærrom: 90 kvm, Bruksareal: 90 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 90 m².
Primærrom: 90 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, vaskerom/bad, 3 soverom, kjøkken og stue.

Takstmannens kommentar til byggetegninger:
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.

Takstmannens kommentar til brannceller:
Det er påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling utifra dagens byggteknisk forskrift. Da standarden sammenligner eiendommen med nye forskriftskrav vil det alltid være avvik i fra byggeår og til gjeldene krav. Ut ifra de vurderingene som er gjort, er det ikke registrert noen vesentlige avvik basert på forskrifts krav som gjaldt på søketidspunktet som er grunnlag for vurdering.

Takstmannens kommentar til nyere håndverkstjenester:
Det er ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år. Ny kjøkkeninnredning og generell oppussing av innvendige overflater. Arbeid utført ved egeninnsats med unntak av el. og røropplegg der det foreligger kvitteringer.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.
Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert av megler.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Gunnar Sverrisson avholdt 06.12.2022 datert 13.12.2022. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 2 341 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal. Fellesområde bestående av gress, prydbusker og hekk. Gårdsplass og parkering er asfaltert.

Garasje / Parkering

Med leiligheten (snr. 5) tilhører garasje i rekke med eget seksjonsnummer (snr. 12, garasje nr. 13) samt en p-plass ute.
P-plassen ute er reservert denne leiligheten og har ny el-billader.
Garasjen kan ikke selges separat fra leiligheten.
Seksjonseierne er selv ansvarlige for vedlikehold av sine garasjer og bekoster dette selv.
Garasjen kan leies ut, men sameiere uten garasjeplass har fortrinnsrett fremfor personer utenfor sameiet. Garasjene kan ikke selges ut av sameiet.
Forøvrig parkering i området etter områdebestemmelser.

Byggemåte

Tilstandsrapporten omfatter selveierleilighet i en flermannsbolig/boligbygg med flere boenheter oppført på slutten av 1800-tallet. Det presiseres at tilstandsrapporten er en forenklet utgave som kun gjelder denne seksjonen/andel. Utvendige fasader etc. er sameiets felles ansvar og derfor ikke vurdert (kan allikevel være kommentert).

Bygningen ble bygget om til boligformål i 1988 og leiligheten er oppusset av innvendige overflater med nytt på gulv, vegger og tak i 2019, samtidige ble det satt inn ny kjøkkeninnredning. I tillegg er det mest av elektrisk anlegg oppgradert. Våtrom er antatt fra 2000-tallet og det må påregnes generell oppgradering av de på sikt. Som det fremgår av tilstandsrapporten er det registrert enkelte symptomer på avvik fra normal tilstand/dagens krav, det meste som følge av normal slitasje og alder på bygningsdelene samt strengere forskriftskrav.

Utvendig
Leiligheten er beliggende i eldre mursteinsbygning oppført i 1895. Bygningen er bygget om til boligformål i 1998. Bygården er oppført med grunnmur av gråstein og betong. Yttervegger av betong, utvendig ledd med stående trepanel. Valmtak tekket med betongstein, takrenner av stål. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Vinduer fra 2017 mot syd og fra 2020 i hovedsoverom mot nord, vinduer med 2-lags glass fra 1988 i to soverom. Bygningen har malt hovedytterdør av stål og malt balkongdør i tre. Utgang fra stue til sydvendt balkong av tre, rekkverk av tre. Areal av balkong er 7 m².

Innvendig
Innvendig er det laminat på gulv, veggene kledd med plater med malte overflater. Innvendige tak har malte plater. Alt av innvendige overflater er oppusset i 2019. Etasjeskiller av betongdekke lagt med tilfarergulv. Boligen har mursteinspipe. Pipen er ikke tilkoblet ovn eller annet ildsted og har således ikke vært i bruk i senere tid. Innvendig har boligen malte glatte dører, dører nye i 2019.

Våtrom
Vaskerom fra tidlig 2000-tallet og teknisk forskrift fra 1997-2010 lagt til grunn ved vurdering, ingen dokumentasjon. Fliser på gulv og malte vegger, vaskerom inneholder dusjhjørne, klosett og servant. Opplegg for vaskemaskin.
Baderom av ukjent alder, ingen dokumentasjon. Fliser på gulv og vegger, baderom inneholder badekar, klosett og servant i innredning.

Kjøkken
Kjøkkeninnredning fra 2019. Kum av kompositt. Laminerte benkeplater. Integrerte hvitevarer med kjøleskuffer, oppvaskmaskin, stekeovn og induksjonstopp. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut.

Tekniske installasjoner
Innvendige vannledninger er av kobber. Det er avløpsrør av plast. Boligen har naturlig ventilasjon. Varmtvannstanken er på ca. 200 liter og plassert i vaskerom. Sikringsskap i entré. 50 Amp. hovedsikringer, 12 kurser for lys og oppvarming. Anlegget er utstyrt med automatsikringer m/jordfeilbryter. Leiligheten har brann/røykvarsler og brannslokkingsapparat.

I følge selger er følgende utbedringer/påkostninger utført de senere år:
Nytt el-anlegg, nytt sikringsskap, ny el-billader på p-plass ute, nytt tak på garasjeanlegg, ny balkong, alt inne er revet, etterisolert og med nye overflater (gips), etterisolert gulv med nytt undergulv, bærevegg mellom stue/kjøkken er revet, nytt kjøkken, 3 nye vinduer, 2 vinduer og balkong dør skal skiftes av sameiet etter hvert. 

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Gunnar Sverrisson avholdt 06.12.2022 datert 13.12.2022.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for tilbygg i 1. etasje og underetasje datert 23.07.1973 samt ferdigattest påbygg/ominnredning datert 25.01.2002.
At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning. Ferdigattestene er vedlagt i salgsoppgaven.

Tønsberg kommune opplyser om følgende:
- Etablering av ny utvidet åpning i bærevegg 2019, seksjon 5.
- Pipe rehabilitert i 2015.
- Veranda 2003.
- Glassoverbygd balkong fra 2003.
- Balkonger fra 1990 og 2004.
- Tilbygg 1971.
- Garasjer fra 1958, 1959 og 1971.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Træleborg skole. For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

I henhold til vedtektene er korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende.

Oppvarming

Oppvarming med varmekabler og ellers elektrisk oppvarming. I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.
I følge Vestfold Interkommunale Brannvesen IKS er det ikke registrert noe ildsted tilkoblet skorstein i denne leiligheten.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G.
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 15 273 kwh. Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 15 273,- pr. år. Energiforbruket er innhentet fra Lede og vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 7 677,25 pr. år Gebyr vann kr. 11,26,- pr. m³ og gebyr avløp kr. 18,73,- pr. m³. Vann- og avløpsgebyrer betales etter målt forbruk fordelt på hver seksjon. Forbruket ble beregnet til 79,45 m³ for denne seksjonen i 2021. Dette kommer i tillegg til nevnte beløp.

Oppgitt kommunale avgifter er for 2022 og vi gjør oppmerksom på at disse kan øke i 2023.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 771 433 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 777 159 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område. I henhold til kommuneplan, vedtatt 22.05.2019, er området eiendommen ligger i avsatt til veg og kombinert bebyggelse og anleggsformål. For ytterligere opplysninger, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
- Sameieavtale, tinglyst 26.05.1989, dagboknr. 8004, gjelder - Sameieavtale/vedtekter.
- Bestemmelse om veg, tinglyst 17.10.1989, dagboknr. 17280, gjelder - Veirett på 3 meter for allmennheten over Ekornveien 3B.
- Seksjonering, tinglyst 26.05.1989, dagboknr. 8003.
- Reseksjonering, tinglyst 08.11.2001, dagboknr. 15473.
- Reseksjonering, tinglyst 18.01.2017, dagboknr. 55003, gjelder - Endring av formål/brøk, snr. 5 (leilighet), formål bolig, sameiebrøk 106/1447. Endring av formål/brøk, snr. 12 (garasje), formål næring, sameiebrøk 18/1447.

Nevnte servitutter/heftelser er innhentet og foreligger ved meglers kontor. 

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Tønsberg kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Integrerte hvitevarer samt el-billader på p-plass ute.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 90 23 95 40 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Ekornveien 3B, 3112 Tønsberg, Gnr. 1006 bnr. 134 snr. 5 (leilighet) og snr. 12 (garasje) orgnr. 991372350 i Tønsberg kommune.

Det er opprettet realsameie:
Matrikkelenheten Gnr. 1006 Bnr. 134 Snr. 5 har 104/1345 andel i Gnr. 1006 Bnr. 254.
Matrikkelenheten Gnr. 1006 Bnr. 134 Snr. 12 har 18/1345 andel i Gnr. 1006 Bnr. 254.

Oppdragsnummer

28-22-0322

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.