Tønsberg

JARLSØ FJORDPARK | BYGGINGEN ER I GANG! | KUN 5 LEILIGHETER IGJEN | VARIERTE STØRRELSER | TRENINGSROM OG SPA

BYGGETRINN 7 - 33 leiligheter , 3124 Tønsberg

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Elisabeth S. Bakke
Elisabeth S. Bakke Daglig leder / Eiendomsmegler / Partner
Jeanette Sørvik
Jeanette Sørvik Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

84%

eier sin egen bolig

74%

av eiendommene har pris over 5 mill

45%

har bolig på over 120 kvm

39%

av boligene er nyere enn 20 år

28%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 61-132 m²
Bruksareal 61-135 m²
Tomt 23 867 m² / Eiet tomt
Soverom 1 - 3
Gårdsnummer 162
Bruksnummer 2
FINN.no 258997727
Sist endret 01.06.2023 11:18
Prisantydning 4 250 000 - 11 450 000,-
Totalpris 4 265 539 - 11 476 619,-

Boliger

Bolig Soverom Etg P-rom BRA Prisantydning
Ø 011 3 3 132 m2 135 m2 11 450 000,-
Ø 04 1 1 64 m2 64 m2 4 450 000,-
Ø 05 2 2 78 m2 78 m2 5 850 000,-
Ø 06 1 2 61 m2 61 m2 4 250 000,-
V 018 1 1 76 m2 76 m2 4 850 000,-

VELKOMMEN TIL JARLSØ FJORDPARK

MIDT I HJERTET AV ØYA skal det bygges 33 nye leiligheter fordelt på to bygg, hvert med fire etasjer. Leilighetene får arealeffektive og nøye uttenkte planløsninger. Størrelsene vil variere fra den minste leiligheten på 53 kvm, til den største på 160 kvm. Hovedvekten vil ligge på tre-roms fra 60 til 90 kvm.

Innredningen er nennsomt utvalgt, med kvaliteter som enstavs parkett, godt med kjøkkeninnredning, store vinduer i stuene, balansert ventilasjon med varmegjenvinning og gulvvarme. Individuell smak kan realiseres med tre valgfrie stilpakker, og eventuelt tilvalg. De fleste leilighetene får innglassede balkonger med tredekke.

Siden Fjordparken får to bygg, hvert med leiligheter i fire retninger, blir det stor variasjon i utsikten. Se utsiktsbeskrivelser under.

Begge byggene får hver sin store felles takterrasse i 4. etasje. Her blir det sol det meste av dagen, og sjøutsikt. I 1. etasje i bygget mot øst er det i tillegg satt av romslige arealer til et felles treningsrom og spa. Her legges det til rette for lett tilgjengelig trening, badstubad, eller kanskje avslappende boblebad for de som foretrekker det.

Utearealene rundt og mellom byggene vil bli utviklet med pene hageområder og gangveier.

<b> For 3D-visualisering gå inn på www.jarlsoe.no</b>

<b> VARIERT UTSIKT I FIRE RETNINGER</b>
<b>MOT ØST</b> blir det utsikt mot fjorden mellom og over Innseilingen 1 og 2, med yrende båtliv i Norges mest trafikkerte fritidsbåtled. Flere av de østvendte leilighetene vil også se idylliske Torgersøya med klokketårnet, Ormøy, samt Danskebåten og cruisetrafikken langt ute i fjorden.

<b>MOT SYD</b> vil man se ut mot nærmiljøparken, tennisbanen og 'Hundremeterskogen'. Enkelte får store og små sjøgløtt i ulike retninger.

<b>MOT VEST</b> kan blikket hvile på parsellhagen som skal opparbeides, og fra 2. etasje og opp vil man se sjøen med innseilingen til Tønsberg og Husøy i bakgrunnen. Fra øverste leiligheter og den store felles takterrassen ser man i tillegg innover Nøtterøy-landet, og Slottsfjellet.

<b>MOT NORD</b> er man omgitt av tiltalende uteområder med variert beplantning. Sjøgløtt i ulike retninger. På sikt planlegges det leilighetsbygg på den nordre delen av sentertomten, mot dagens industrihaller. Det blir god avstand mellom byggene.

På tomten rundt og mellom Bygning Øst og Bygning Vest vil det opparbeides flotte uteområder med variert beplantning. Sommeridyllen gir seg selv med beliggenheten midt i landets mest populære fritidsbåtled, omgitt av Oslofjorden og vid himmel. Høsten og vinteren byr også på varierte naturopplevelser sett inne fra de lune leilighetene.


<b>ARKITEKTENS ORD</b>
Sentralt på øya ligger JARLSØ FJORDPARK - 7ende byggetrinn i oppbyggingen av lokalsamfunnet Jarlsø.

Omkranset av gode grønne lunger, lavmælt bebyggelse, gunstige solforhold og gode siktlinjer til sjøen, er bebyggelsen en videreføring av de kvalitetene man finner i Innseilingen 1 og 2.

JARLSØ FJORDPARK består av to bygg; Vest og Øst. Samlet inneholder de 33 leiligheter av ulik størrelse, fra den enkleste 2-roms til den største 5-roms leilighet. Leilighetene er gruppert omkring et trapperom som ligger sentralt i bygget. Inngang til hvert bygg går over to plan som sammen med et sentralt overlys gjør tilkomst til leilighetene luftig og imøtekommende.

I bygg Øst ligger en felles trenings- og velværeavdeling med garderobe, tilpassede treningsapparater, badstue og boblekar. Sameiet vil også disponere en gjesteleilighet for besøk og andre behov.

Byggene er bundet sammen med en felles nedkjøring og en sammenhengende parkeringskjeller som også inneholder sykkelparkering og sportsboder.

Både bygg Vest og Øst er komponert med 3 + 1 etasjeplan over kjeller, hvor den største leiligheten i 4. etasje også er høyloftet med skråhimling i oppholdsrom. De fleste balkongene er utrustet med innglassingssystemer.

Hvert av byggene har en felles takterrasse, med tilpasset vegetasjon, som gir anledning til sosiale treff, enkel kokkelering og rekreasjon.

JARLSØ FJORDPARK har en arkitektur som spinner videre på materialiteten fra de to foregående trinn. Det er anvendt en lys teglsten i flere valører og et grånende panel med mellomsvarte detaljer. Taket tekkes med et øvre sjikt av sedumgress.

JARLSØ FJORDPARK tilbyr en boligform som passer for mange ulike behov. Den er godt plassert nær øyas ulike attraksjoner, møysommelig orientert mot sol og utsikt.

Mai 2022
KB arkitekter
Thorvald Bernhardt
Arkitekt MNAL


<b>LANDSKAPSARKITEKTENS FILOSOFI</b>
Med sin nærhet til fjorden legger Jarlsø Fjordpark alt til rette for et godt og innholdsrikt bomiljø. Her kan man rusle i morgenkåpe ned til fellesarealene i vannkanten et steinkast unna, for å ta et morgenbad eller hoppe i kajakken og nyte sjøen på nært hold.

En tursti rundt øya byr på varierte opplevelser med strand, båter og et hyggelig skogholt i sør hvor man kan nyte sjøutsikten i fred og ro.

Rommene mellom byggene skal være gode å oppholde seg i, og de skal være hyggelige å betrakte for beboerne fra balkonger og leiligheter.

Fra fellesarealet mellom de to husene ledes man opp via hengende haver til et opparbeidet nærmiljøanlegg med tennisbane, treningsapparater, hinderløype og lek. Leilighetene har hyggelige, private terrasser og balkonger hvor det blir fritt fram for egne krukker og planter.

To nye lekeplasser med aktiviteter for alle aldersgrupper kommer på den andre siden av turveien. Her legges det til rette for gode opplevelser for barn og barnebarn.

I umiddelbar nærhet planlegges det muligheter for å dyrke sine egne urter, grønnsaker og blomster i en felles parsellhage.

Beplantning tilfører ulike kvaliteter gjennom året: løkplanter og blomstrende frukttrær om våren, stauder med variert blomstring om sommeren, frukt og høstfarger om høsten og stiliserte, skulpturelle former om vinteren. Variert og frodig vegetasjon bidrar til hyggelige uterom med høy kvalitet på utforming, innhold og materialer.

Takterrassene med delvis skjermende beplantning og ulik type vegetasjon skaper en grønn ramme for uteopphold på øverste plan.

Variert og frodig vegetasjon bidrar til hyggelige uterom med høy kvalitet på utforming, innhold og materialer.


<b>TRENINGSROM OG SPA</b>
Alle som kjøper leilighet i Fjordparken vil få tilgang til et felles trenings- og spa område i første etasje i Bygning Øst.

Treningsrommet leveres ferdig innredet, med populære apparater som løpemølle, sykkel og romaskin, samt frivekter. Innenfor treningsrommet blir det spa-område. Her kommer det en romslig badstue, boblebad i stål, ulike typer dusjer, samt liggestoler til de som vil nyte en god bok. Spaet får utgang til terrasse - med sjøutsikt.

Vi tror og håper at dette vil bli et populært fellesområde for både trening og avslapning for alle som skal bo i Jarlsø Fjordpark.


<b>EGEN GJESTELEILIGHET</b>
Alle som kjøper leilighet i Fjordparken, vil få tilgang til en liten gjesteleilighet, som Sameiet eier og drifter. Denne ligger i 1. etasje i Bygning Øst, og leveres ferdig innredet med en god dobbeltseng, bad og minikjøkken. Her blir det uteplass og sjøutsikt, så her ligger det til rette for trivelige overnattingsbesøk for venner og familie. Booking og renhold besørges av sameiet.


<b>LEILIGHETER MED FLOTTE KVALITETER</b>
Leilighetene i Jarlsø Fjordpark vil få god standard i materialvalg og tekniske løsninger. De tre stilpakkene legger til rette for å velge sin personlige stil. I tillegg er vår valgte entreprenør Veidekke erfarne og proffe på rådgivning ved eventuelle ønsker om tilvalg og ytterligere personlige løsninger.

PLANLØSNINGENE
- Plantegningene er utformet med fokus på praktiske og arealeffektive løsninger.
- Stuene vil preges av store vindusflater med tanke på å oppnå god utsikt.
- Alle leilighetene får sportsbod i kjelleren.
- I flere av leilighetene er det eget privat beliggende soverom/gjesterom med tilgang til gjestebad.

INTERIØRKVALITETER
Kjøkkenet leveres av HTH, med integrerte hvitevarer fra Siemens. Fliser og baderomsinnredning leveres av Fagflis og HTH. Du kan lese mer om interiørløsningene i prospektet.

- Gulv i oppholdsrom får enstavs parkett av god kvalitet.
- Leilighetene blir varmet opp med vannbåren gulvvarme, som legger til rette for et godt inneklima året rundt. Gulvvarmen og varmtvann kommer fra øyas eget nærvarmeanlegg.
Balansert ventilasjonsanlegg.
- Takhøyde i stuer er cirka 2,5 m. LED-spotter med dimming innfelt i tak i gang og på baderom. Klargjort for taklamper i stue og på soverom. Nedforet tak med LED-spotter i stue og soverom kan velges som tilvalg.
- Bredbåndtilgang, TV og ip-telefoni via fibernett.
- Porttelefon.
- Alle leiligheter over 80 kvm får benkventilator integrert i induksjonstopp, samt helt kjøleskap og halvt fryseskap under benk.

TERRASSER OG BALKONGER
Terrasser og uteplasser har høy prioritet når omgivelsene er som de er på Jarlsø. Med unntak av noen leiligheter i 1. etasje, og en i 2. etasje, får alle terrasser og balkonger innglassing (se leilighetsbeskrivelser for de enkelte leilighetene). Innglassingen har enkelt glass (uisolert). Dette vil medføre at man kan bruke terrassen store deler av året. Den innglassede delen er forberedt for terrassevarmere. Alle terrassene får vedlikeholdsvennlige tregulv.

GARASJE OG HEIS
Til hver leilighet følger en parkeringsplass i kjelleren. Fra garasjeanlegget vil det bli adkomst via heis og trapp til alle etasjene. Ekstra parkeringsplass kan kjøpes etter tilgjengelighet.

ENERGIVENNLIGE MILJØLØSNINGER
Vi har valgt en rekke gode tekniske løsninger i leilighetene som understreker vår miljøprofil. Energien til oppvarming av leilighetene på Jarlsø kommer fra sjøen rett utenfor. Øyas eget nærvarmeanlegg er dimensjonert til å varme opp 400 leiligheter, samt næringslokalene.

Både vannbåren gulvvarme og oppvarming av tappevann vil forsynes med energi fra fjorden. Alle leilighetene får LED-spotter med godt og klart lys som belysning i tak i gang og på baderom. Fasadene får materialer valgt med tanke på minimalt vedlikeholdsbehov i fremtiden.


<b> VELG BLANT TRE ULIKE STILPAKKER</b>
Alle som kjøper leilighet i Jarlsø Fjordpark, innen gitte frister, vil kunne velge fritt blant våre tre stilpakker. Disse inneholder ulike parketter og utvalgte fargekombinasjoner på vegger, kjøkkeninnredning og  vaderomsfliser.

SETT DITT PERSONLIGE PREG PÅ LEILIGHETEN. Leilighetskjøpere kan velge alt i en pakke, eller plukke og mikse elementer. Valgene i de tre interiørstilene kan den enkelte foreta med våre leverandører, uten ekstra kostnad. Alle som kjøper leilighet vil få tilsendt en egen brosjyre med all informasjon om valg- og tilvalgprosessen, stilpakker, og andre mulige tilvalg. Alle valg utenom standardpakken, som er interiørstil 1,"Den blå timen", må gjennomføres skriftlig med de enkelte leverandørene.

<b>Det er lagt til grunn en leveranse av god kvalitet og med arealeffektive planløsninger, moderne arkitektonisk uttrykk og funksjonelle løsninger. Det henvises forøvrig til prospekt og leveransebeskrivelse for nærmere detaljer om leilighetenes standard og utførelse.</b>


<b>TILBUD OG AKTIVITETER PÅ ØYA</b>
SØNDAGSÅPEN KOLONIAL OG RESTAURANT
Det er etterhvert etablert flere gode tilbud for beboere og besøkende på Jarlsø. I Hall 6 til venstre rett innenfor brua er det søndagsåpen Jokerbutikk. Vegg-i-vegg ligger restaurant Sjøsiden Jarlsø med mye godt på menyen. De har alle rettigheter, og kan også tilby take-away, og en romslig uteservering.

FRISØR OG VELVÆRESENTER
Ved siden av restauranten ligger PUST frisør og velværesenter med flere dyktige frisører, fotpleier og massør. For mer informasjon se www.pustjarlso.no.

FITNESSPOINT - TRENINGSSTUDIO
I senter av Hall 6 har Jarlsø eget stort treningsstudio, Fitnesspoint, som er godt utstyrt for både mosjons- og styrketrening. Studioet holder åpent fra tidlig morgen til sen kveld alle dager. Se egen Facebook-side "Fitnesspoint Jarlsø" for info.

BILVASKEAUTOMAT
På sydsiden av Hall 6 er det en manuell bilvaskeautomat som er populær både for beboere og besøkende.

BÅTPLASSER
Det er til nå bygget over 170 båtplasser på Jarlsø, for beboerne. Det er godkjent ny båthavn på nordsiden av Jarlsø, som vil bli etablert ved oppføring av nordlige byggetrinn.

PETANQUE PÅ BRYGGEPROMENADEN
Petanque arrangeres to ettermiddager i uken i sommerhalvåret, over bryggepromenaden ved siden av Redningsselskapet. Det er etter hvert blitt mange faste spillere, men det er mulig for nye å bli med.

NÆRMILJØPARK OG TENNISBANE
På et stort friområde i senter av øya, på sletten over Jarlsø Fjordpark, har Jarlsø Eiendom nylig etablert et flott rekreasjonsområde for både Jarlsøboere og besøkende, i samarbeid med Tønsberg kommune. Her tilbys diverse uteaktiviteter som tennis, utendørs treningsapparater, lekeapparater og ny gangvei som forbinder øst- og vestsiden av Jarlsø. Området er pent beplantet og har rikelig med sittebenker.

NÆRING PÅ JARLSØ
Flere av de gamle hallene på Jarlsø er bevart. Dette er tidligere industrihaller, beliggende rett innenfor broen. Hall 6 nærmest brua har blitt totalrenovert, og fremstår i dag med flotte, moderne og luftige næringslokaler med store vinduer, raus takhøyde, god ventilasjon med kjøling og tidsriktige fasiliteter. Ulike bedrifter har etablert seg på Jarlsø, og rundt 50 personer har nå sin faste arbeidsplass på øya.

Adkomst

Fra Tønsberg kjører man Nedre vei mot Åsgårdstrand. I første rundkjøring etter Kilden kinosenter tar man til høyre inn Presterødalleen og holder denne forbi Kiwi på Råel. I rundkjøringen etter Kiwi holder man Jarlsøveien rett frem.  Kjør rett frem også gjennom rundkjøringen og Jarlsø ligger da på andre siden av broen.

Bebyggelsen

Det er planlagt totalt 33 boliger, som bygges ut i 2 punkthus. Prosjektet Jarlsø Fjordpark vil bli organisert som ett boligsameie. Seksjonseierne vil ha eksklusiv bruksrett til sin seksjon og eie en ideell andel i sameiets eiendom og fellesarealer i forhold til sameiebrøk.

Areal

Arealberegningene er angitt i henhold til målereglene i Norsk Standard Veileder til NS 3940 og retningslinjer for arealmåling.

Beregningene er foretatt av arkitekt og er oppmålt etter tegninger. Arealene i salgsoppgaven og annet markedsføringsmateriale er oppgitt i bruksareal (BRA) og er å betrakte som et omtrentlig areal. Størrelse på de enkelte rom kan avvike noe, slik at et rom kan bli større og et annet bli mindre. Det kan oppstå mindre avvik mellom teoretisk og virkelig areal. Bruksarealet (BRA) er arealet innenfor leilighetens omsluttede vegger inkl. eventuell innvendig bodareal. Utvendig bodareal er ikke medregnet. BRA vil angi et større areal enn primærrom (P-rom). Antall kvadratmeter per rom, balkong og terrasse samt vindusinndeling, kan variere fra plantegningene etter at endelig detaljprosjektering er gjennomført. Det tas forbehold om eventuelle skrivefeil i beskrivelsen samt mindre arealavvik som en følge av detaljprosjektering av bygget.

Balkongareal med hel/omsluttede innglassing er i prislisten oppgitt som del av total BRA (Takstbransjens retningslinjer for arealmåling - 2014).

Arealet som er oppgitt på de enkelte rom er rommets netto gulvareal. Man kan derfor ikke summere rommenes nettoarealer og få frem bruksarealet. Også for oppgitt areal for primærrom kan det oppstå mindre avvik uten at dette kan påberopes som en mangel.

Tomt / Tomteareal

Felleseiet tomt. Eiendommen gbnr. 162/2 skal fradeles og eiendomsgrensene er ikke endelig fastsatt eller oppmålt på salgstidspunktet. Det tas forbehold om justering av eiendomsgrensene på bakgrunn av krav fra offentlige myndigheter. Strandlinjen som vist i situasjonsplan/bebyggelsesplan er avsatt til fri ferdsel for allmennheten.

Sameiets tomt skal opprettes med egen matrikkel, og eiendommen vil bli seksjonert. Selger forbeholder seg retten til å avgjøre hvordan organisering av parkeringsanlegget, uteareal utenfor boliger i 1.etasje og bodene vil bli. Dette kan bli søkt organisert som tilleggsdel(er) til Kjøpers boligseksjon, skilles ut som en egen eiendom, eller bli lagt som fellesareal med vedtektsfestet bruksrett. Vedtektsfestet bruksrett for fellesareal kan maksimalt gjelde i 30 år. 

Endelige adresser foreligger ikke på salgstidspunktet, men vil bli fastsatt før overtagelse i eget vedtak fra kommunen.

Parkering

Det medfølger en-1- stk. parkeringsplass i parkeringskjeller - hvis ikke annet er oppgitt i prisliste og prospekt.

Det blir mulighet for å kjøpe ekstra garasjeplass etter tilgjengelighet. Disse vil bli tinglyst med eget seksjonsnummer.

El-bil ladestasjon vil ikke leveres av selger, men kan bestilles som tilvalg.  Det tas forbehold om tilstrekkelig kapasitet på strømnettet i bygningen.

Selger forbeholder seg retten til å avgjøre hvordan organisering av parkeringsanlegget, uteareal utenfor boliger i 1. etasje og bodene vil bli. Parkeringsplass og bod som medfølger boligen vil bli søkt organisert som tilleggsdel(er) til Kjøpers boligseksjon. Parkeringsplasser som kjøpes ekstra vil bli tinglyst som egen seksjon. Det kan/vil påløpe ekstra fellesutgifter for kjøp av ekstra parkeringsplass.

Boder

Det medfølger en-1- stk. bod i felles kjeller.

Tilvalg

Kjøper har mulighet til å få utført endrings- og tilleggsarbeider etter særskilt avtale, begrenset til 15% av kjøpesummen. Kjøper vil bli informert om frist for tilvalg/endringsbestillinger. Denne fristen er endelig. Alle endrings- eller tilleggsarbeider skal avtales skriftlig mellom partene og avtalen skal redegjøre for pris og eventuell fristforlengelse som følge av endringene. Dersom selger vil påberope seg tilleggsfrist, skal kjøper varsles ved inngåelse av endringene eller tilleggsarbeidene. Det gjøres oppmerksom på at selger har rett til å ta seg betalt for utarbeidelse av pristilbud, tegninger mv., jf. bustadoppføringslova § 44.

Eventuelle tilvalg faktureres direkte fra entreprenør, med forfall etter overskjøting av seksjonen. Muligheter for tilvalg vil være avhengig av hvor langt man er kommet i byggeprosessen.

Kjøper kan endre spesifikasjoner for sin leilighet gjennom prosjektets fastsatte tilvalgsrutiner. Det vil bli utarbeidet en egen tilvalgsbrosjyre som viser hva man kan velge. Det er en forutsetning at endringene er i samsvar med kravene som fremkommer av gjeldende teknisk forskrift.

Informasjon vedrørende hvilke tilvalg som det er åpent for blir tilsendt fra entreprenør.

Partene kan kreve justering av det avtalte vederlag i henhold til bustadoppføringslovas regler om endringer og tilleggsarbeid, jf. bustadoppføringslova. § 9 og § 42. Selger kan kreve tilleggsvederlag for nødvendige kostnader som kommer av forhold på kjøpers side.

Se for øvrig nærmere informasjon om tilvalg/kundeendringer i selgers deklarasjon

Utenomhusarealer

Området får attraktive grøntområder og beplantning.

Se forøvrig leveransebeskrivelse og prospekt. Uteanlegg blir ferdigstilt så fort årstiden tillater det. Dette kan bli etter overtagelse.

Når sameiet er etablert og overtakelse av fellesarealer skal foretas, vil selger innkalle styret til overtakelsesforretning for sameiets fellesarealer.

Sameiet / Forretningsfører

Det vil bli opprettet ett sameie på eiendommen, og ved kjøp av leilighet medfølger rett og plikt til å være medlem av sameiet. Sameiet er planlagt å bestå av totalt 33 stk. boligseksjoner og 16 næringsseksjoner (ekstra p-plasser) (antallet seksjoner kan evt.  bli justert i forbindelse med utbyggingen). Den daglige driften vil bli organisert som seksjonssameie iht. lov av 16. juni 2017, nr. 65, eierseksjonsloven. Hver seksjon utgjør en sameieandel med tilknyttet enerett til bruk av en bruksenhet og rett til bruk av sameiets fellesarealer. Det er ikke tillatt å eie mer enn 2 seksjoner i sameiet.  Sameiet er pliktig til å avholde årsmøte hvor bl.a. regnskap og budsjett fremlegges. Sameiets styre har ansvaret for at eiendommen forvaltes etter retningslinjer og vedtekter som fastsettes av Årsmøtet. Videre er det styret som beslutter om det skal utarbeides husordens-/ trivselsregler for sameiet. Hver boligseksjon har en stemme på årsmøtet.

Det er utarbeidet foreløpige vedtekter for sameiet. Disse er bindende for kjøper, men Selger kan grunnet reguleringsmessige og seksjoneringsmessige avgjørelser endre disse før overtagelse. Vedtektene er en del av salgsprospektet og inneholder viktige opplysninger om organiseringen/eierformen. Det er viktig at en gjør seg kjent med disse før det inngås avtale om kjøp.  Forøvrig gjelder Lov om eierseksjoner for Eierseksjonssameiet og driften av dette.

Iht. lov om Eierseksjonssameier, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

Selger har rett til å inngå avtale om regnskaps- og forretningsførsel på Sameiets vegne. Sameiet vil bli registrert i Brønnøysundregisteret.

Velforening

Dersom en rasjonell forvaltning av fellesareal eller offentlig myndighet krever det, kan selger etablere velforening eller lignende som kjøper og/eller eierseksjonssameiet skal være medlem av. Kostnadene ved forvaltning av slikt fellesareal vil bli fordelt på medlemmene.

Adgang til utleie

Det vil være adgang til å leie ut boligene. Styret og forretningsfører må skriftlig varsles om utleie. Utleier er ansvarlig for at leietaker respekterer de til enhver tid gjeldende vedtekter og husordensregler i sameiet.

Det er begrensninger ved korttidsutleie av eierseksjoner, jf. eierseksjonsloven § 24.

Forsikring

Hele byggeprosjektet vil bli fullverdiforsikret frem til overtakelse. Forsikringen gjelder også materialer som er tilført byggeprosjektet, jf. bustadoppføringslova § 13 siste ledd. Ved brann- eller annet skadetilfelle tilfaller erstatningssummen selger, som snarest mulig plikter å gjenopprette skaden.

Fra overtakelse skal eierseksjonssameiet ha tegnet egen bygningsforsikring for de bygg som inngår i eierseksjonssameiets bygningsmasse. Selger skal se til at eierseksjonssameiet har tegnet slik forsikring før han avvikler sin forsikring. Kjøper må tegne egen innbo- og løsøreforsikring fra overtakelse.

Pengeheftelser

Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes.

Vei/Vann/Avløp

Adkomst til sameiets eiendom skjer fra offentlig vei.  Eiendommen tilknyttes offentlig vann og avløp.

Formuesverdi

Formuesverdi fastsettes av skatteetaten etter ferdigstillelse. Formuesverdien vil avhenge av bruken av boligen etter beregningsmodell som skiller mellom "primærbolig" (der boligeieren er folkeregisteret bosatt) og "sekundærbolig".

Når boligen er overtatt, kan man gå inn på skatteetatens boligkalkulator å få beregnet formuesverdien. Ta kontakt med Skatteetaten ved spørsmål vedrørende dette. For skatteåret 2022 vil formuesverdi for primærbolig være 25% og sekundærbolig 95%.

Reguleringsmessige forhold

Eiendommen er regulert til bolig. Tomten sør for Jarlsø Fjordpark er regulert til nærmiljøanlegg og tomten nord for Jarlsø Fjordpark er regulert til bolig. 

Området eiendommen ligger i er regulert til boligbebyggelse, offentlig friområde, lekeplass, parkeringsplass, parsellhage, grøntareal, uteoppholdsareal, friområde, turvei, energianlegg og kontor/tjenesteyting, annen fare og utforming, med plannavn Jarlsø byggetrinn 3 og 4 (vedtatt 25.4.2012), Jarlsø byggetrinn 5 ( vedtatt 7.11.2018) og Jarlsø (vedtatt 6.12.2006).

Relaterte planer til eiendommen er:
- Jarlsø, byggetrinn 3 og 4 (vedtatt 25.4.2012, plan-ID 20110033)
- Kai/fergeanløp på Husvik, gbnr. 158/47 (vedtatt 20.3.2013, plan-ID 20110052)
- Jarlsø, byggetrinn 5 (vedtatt 7.11.2018, plan-ID 20170153 )
 Jarlsø, byggetrinn 1 (vedtatt 1.6.2007, plan-ID 52010-B1 )
- Vegsystem til Jarlsø (vedtatt 29.2.2008, plan-ID 52010-B2)
- Jarlsø, byggetrinn 2 (vedtatt 27.3.2009, plan-ID 52010-B3)
- Bryggeanlegg Jarlsø nord (vedtatt 21.5.2014, plan-ID 20130081)
- Jarlsø (vedtatt 6.12.2006, plan-ID 52010)

Det er igangsatt planleggingsarbeider på et område som berører eiendommen, Jarlsø Nord, plan-ID 3803 20200187.

I henhold til kommuneplan vedtatt 22.05.2019 er området eiendommen ligger i avsatt til boligbebyggelse, kombinert bebyggelse og anleggsformål - nåværende (forretning/ fontor/industri/plasskrevende varer), veg, grønnstruktur, byggegrense, stradlinje sjø og andre typer bebyggelse.

Jarlsø er regulert for opp mot 415 boligenheter samt næring. Ytterligere utbygging må derfor påregnes i årene fremover. Strandsonen er offentlig tilgjengelig for allmennheten. Forvaltning og drift av veier, bro og øvrige arealer vil betjenes av Jarlsø Eiendom AS eller kommunen. Rammetillatelse for prosjektet er under saksbehandling. Selger tar forbehold om godkjent rammetillatelse.

Offentlige forbehold

Kjøper aksepterer at det på eiendommen kan påheftes servitutter/erklæringer som måtte bli stilt krav om fra offentlig myndighet, deriblant erklæring som regulerer drift og vedlikehold av fellesområder, og drift og vedlikehold av energi nettverk m.m..

Betalingsbetingelser/finansiering

Så snart selgers eventuelle forbehold er frafalt og garanti i henhold til bustadoppføringslova § 12 er stilt, betaler kjøper 10% av kjøpesummen ved kontraktsinngåelse. Dersom kjøper er selskap/AS eller lignende skal det innbetale 20% av kjøpesum ved kontraktsinngåelse. Dette anses som deponering på klientkonto. Rentene på det deponerte beløpet tilfaller kjøper. Innbetalingen av 10 % (eller 20%) ved kontraktsinngåelse skal være i form av ubundet egenkapital. Det vil si at det ikke skal etableres pant i boligen (eller i eiendommen hvor boligen inngår) som sikkerhet for kjøpers finansiering av håndpenger.

Resterende del av kjøpesum, omkostninger og eventuelle tilvalg innbetales til overtakelse. Forskuddet, resterende del av kjøpesum og omkostninger skal innbetales til meglers klientkonto. Innbetalingene skal kun skje fra kjøper og/eller kjøpers bankforbindelse. Eventuelle tilvalg blir fakturert direkte fra entreprenør.

Ved forsinket betaling med mer enn 21 dager for beløpet som forfaller ved kontraktsinngåelse og 30 dager for andre avtalte innbetalinger, har selger rett til å heve kjøpet og foreta dekningssalg.

Selgers standard kjøpekontrakt er tilpasset Bustadoppføringslova og kan ikke forventes benyttet ved salg til kjøpere som ikke er forbrukere og som dermed faller utenfor Bustadoppføringslova. For slike kjøpere vil det kunne gjelde særskilte betingelser, blant annet må det forventes et forskudd tilsvarende 20 % av kjøpesummen innbetalt ved kontraktunderskrift.

Kjøper må senest innen signering av kontrakt fremlegge Finansieringsbevis.

Forskuddet/delinnbetalingen som innbetales fra kjøper til meglerforetakets klientkonto er avtalt å være forskudd/depositum og selger må stille garanti etter bustadoppføringslova § 47 (3) for å kunne nyttiggjøre seg dette. Når selger har stilt lovpålagt sikkerhet for beløpet vil selger få instruksjonsrett over beløpet på meglerforetakets klientkonto. Opptjente renter tilfaller etter dette selger. Dersom garanti etter bustadoppføringslova § 47(3) ikke blir stilt er det innbetalte beløp underlagt kjøpers rådighet og kjøper opptjener renter av beløpet frem til det eventuelt stilles garanti etter bustadoppføringslova § 47 (3) eller hjemmelen til boligen overføres kjøper, jf. bustadoppføringslova § 46 (1).

I det tilfelle kjøper har anledning til å gjøre tilvalg, vil det være selgers ansvar å sende til meglerforetaket en bekreftet liste som inneholder tilvalg og avtalt sum for dette. Tilvalg må være innbetalt til overtakelse. Det gjøres oppmerksom på at selger, mot sikkerhet etter bustadoppføringslova § 47, kan kreve at kjøperen betaler forskudd for tilvalg. Alternativt kan selgeren kreve at kjøper stiller sikkerhet for selgerens krav på tilleggsvederlag.

Videre gjøres det oppmerksom på at alle innbetalinger skal skje til meglerforetakets klientkonto, og ikke direkte til selger. Dersom endringsavtale inngås direkte med selgers underleverandører, anbefaler meglerforetaket at betaling for disse endringene finner sted etter overtakelse har funnet sted. Dersom kjøper velger å betale slik endringsbestilling tidligere, gjør meglerforetaket oppmerksom på at slik betaling vil kunne være usikret ved en eventuell konkurs.

Estimerte felleskostnader

.
Fellesutgifter vil avhenge av hvilke tjenester sameiet ønsker utført i felles regi, og fordeles ihht. vedtektene. Fellesutgifter er stipulert til årskostnad ca. kr. 348,- per kvm BRA for første driftsår - tilsvarende kr.29,- per kvm BRA pr. måned, hvor man har lagt til grunn at felles forsikring på bygget, strøm på fellesarealer, vaktmestertjenester som snømåking og renhold, fjernvarme for fellesareal, TV basispakke samt diverse vedlikehold er inkludert.

Endelig budsjett fastsettes på Årsmøte. Det tas forbehold om endringer i stipulerte fellesutgifter, da dette er basert på erfaringstall.  Fordelingsnøkkel for fordeling av utgifter reguleres i sameiets vedtekter, og bygger i utgangspunktet på sameierbrøk. Enkelte elementer i budsjettet kan i vedtektene fastsettes til fordeling likt på alle seksjoner, eller etter forbruk.

Kommunale avgifter er ikke fastsatt ennå. Tønsberg kommune fastsetter endelige kommunale avgifter ved ferdigstillelse og det tas derfor forbehold om dette. Kommunale avgifter faktureres direkte til seksjonseier fra kommunen.  Fellesløsninger som renovasjon og vannmåler kan redusere beløpet som faktureres direkte fra kommunen - og vil da istedet inngå i felleskostnader. Dette kan øke eller redusere de estimerte felleskostnadene avhengig av utfall.

Oppgjør

Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøper innbetaler 10 % av kjøpesummen ved kontraktsinngåelse og resterende før overtagelse. Dersom Kjøper er AS eller lignende betales 20% av kjøpesummen ved kontraktsinngåelse og resten før overtagelse.

Selger kan velge å stille garanti etter bustadoppføringslova § 47 som sikkerhet for forskuddsinnbetalingen. Dette innebærer at utbygger kan disponere forskuddsinnbetalingen fra kjøper fra det tidspunkt garantien foreligger. Eventuelle renter av forskuddsbeløpet tilfaller kjøper frem til garanti er stilt og til selger etter at garantien er stilt. Dersom selger ikke velger å stille garanti vil forskuddsbetalingen bero på meglers klientkonto inntil skjøte er tinglyst på kjøper.

Betaling for ev. endrings- og/eller tilleggsarbeider bestilt gjennom selger, faktureres direkte fra selger når vedkommende endrings- og/eller tilleggsarbeid er utført. Dersom forfall på faktura er forut for overtakelse, må selger stille garanti i henhold til bustadoppføringslova § 47.

Før noen del av kjøpesum blir utbetalt selger må hjemmel til leiligheten være overført kjøper, jf. Bustadoppføringslova § 46 (1).

Salgsbetingelser

Ved salg til forbruker selges leilighetene iht. bustadoppføringslova.

Prosjektet retter seg mot forbrukere som ønsker å erverve bolig til eget bruk. Bustadoppføringslova kommer ikke til anvendelse der kjøper anses som profesjonell/investor, eller når leiligheten er ferdigstilt. Selger kan velge å selge etter Bustadsoppføringslova.

Det forutsettes at skjøtet tinglyses på ny eier.

Avbestilling

Bustadoppføringslova innehar bestemmelser om avbestillingsrett for kjøper. Dersom denne retten benyttes vil Kjøper kunne bli holdt ansvarlig for selgers merkostnader og tap som følge av en eventuell avbestilling.  For avbestillinger som skjer før selger har vedtatt byggestart er det avtalt et standard avbestillingsgebyr på 5 % av kjøpesummen. For avbestilling etter byggestart vises til bustadoppføringslovens §§ 52-54.  Ved avbestilling av kontrakt påløper et administrasjonsgebyr på kr. 40 000,- inkl. mva.

Kontakt megler for nærmere informasjon dersom avbestilling vurderes. Bestilte endrings- og tilleggsarbeider betales i slike tilfeller i sin helhet.

Bustadoppføringslova

Avtaleforholdet er regulert av lov av 13. juni 1997 nr. 43 om avtaler med forbruker om oppføring av ny bustad (bustadoppføringslova), heretter kalt buofl. Bustadoppføringslova bruker betegnelsen entreprenøren og forbrukeren, mens her brukes uttrykkene selger og kjøper om de samme betegnelsene.

Bustadoppføringslova kommer ikke til anvendelse der kjøper anses som profesjonell/investor.

Selger er etter Bustadoppføringslova § 12 pliktig til å stille garanti på 3 % av kjøpesummen i byggetiden og 5 % av kjøpesummen i 5 år etter overlevering. Til det er dokumentert at det foreligger garanti i samsvar med paragrafen her, har forbrukeren rett til å holde tilbake alt vederlag. Overføring av innbetalt beløp til selger er avhengig av selgers garantistillelse i.h.t. Bustadoppføringslova § 47.

Kjøpet reguleres av Lov om avtale med forbrukar om oppføring av ny bustad m.m.  (bustadoppføringslova) 13. juni 1997 nr. 43, i tilfeller hvor selger er profesjonell og kjøper er forbruker.  Dette innebærer blant annet at kjøper har krav på garantier ihht. bustadoppføringslova § 12.

I tilfeller hvor kjøper er profesjonell ihht.  bustadoppføringslova, dvs. gjør kjøpet som ledd i næringsvirksomhet, kan selger kreve at avtalen reguleres av avhendingslova.

Kjøper har reklamasjonsrett iht. bustadoppføringslova. Oppfølging av reklamasjonsarbeider skjer gjennom entreprenør.

Leverandøravtaler

Selger har på vegne av eierseksjonssameiet anledning til å inngå bindende avtale vedrørende serviceavtaler og andre avtaler med ev. følgende leverandører:
•               Heisleverandør
•               Leverandør av telefonlinje til heiskupeer
•               Selskap som forestår fjernavlesning av forbruk av varmtvann og fjernvarme
•               Vaktmesterselskap, vaktselskap og serviceverter
•               Forretningsfører
•               Leverandør av TV og internett
•               Serviceavtale garasjeport, sprinkler, ventilasjonsanlegg, grunnvannspumpe, automatisk avlesning forbruk fjernvarme og andre nødvendige avtaler for drift av fellesarealer
•               Leverandør av ladestasjoner for el-bil
•               Vask av fellesarealer

Listen er ikke uttømmende.

Kjøpsbetingelser

Kjøpsbetingelsene regulerer betingelsene for kjøp av bolig. Avtale anses inngått når kjøper har levert meglerforetaket bud/skriftlig bindende bekreftelse på kjøp, og aksept er meddelt.

Akseptbrev vil da snarlig bli utstedt fra meglerforetaket. Avtalen inngås på bakgrunn av opplysninger i salgsoppgave med vedlegg og eventuelle forbehold i bud og kjøpsbetingelser fra selger.

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg forutsettes lest og akseptert av kjøper. Kjøper og selger vil senere inngå fullstendig kjøpekontrakt med endelige vedlegg. Kjøper aksepterer at detaljbestemmelser først kan bli avklart i kjøpekontrakt. Inneholder salgsoppgave og kontraktsdokumenter bestemmelser som strider mot hverandre, gjelder yngre bestemmelser foran eldre, spesielle foran generelle, og bestemmelser utarbeidet særskilt for handelen, foran standardiserte bestemmelser.

Kjøper har selv ansvaret for å sette seg inn i salgsoppgave med vedlegg og annen dokumentasjon som kjøper har fått tilgang til. Dersom utfyllende/supplerende opplysninger er ønskelig eller noe er uklart, bes kjøper henvende seg til meglerforetaket før bindende avtale inngås. Kjøper har ingen rett til å reklamere på grunnlag av forhold som kjøper har blitt gjort oppmerksom på, eller som kjøper på tross av oppfordring har unnlatt å sette seg inn i.

Det gjøres oppmerksom på at illustrasjoner i salgsoppgave og på nett ikke er bindende for boligens detaljutforming slik som farger, materialer, innredninger, mv. Opplysninger gitt i salgsoppgaven kan fravikes dersom selger anser det nødvendig eller ønskelig, dog slik at endringene ikke skal ha innvirkning på den angitte standard. Det samme gjelder i forhold til situasjonsplanens og utomhusplanens angivelse av detaljer. Alle illustrasjoner, skisser, "møblerte" plantegninger m.m. er ment å danne et inntrykk av den ferdige boligen, og kan inneholde materiell og vise detaljer som ikke medfølger i handelen. Slike avvik kan ikke påberopes som mangel fra kjøpers side. Videre kan illustrasjonene være en kombinasjon av 3D-illustrasjoner og fotomontasje, hvor utsikt/beliggenhet etc. ikke nødvendigvis stemmer. Det gjøres derfor oppmerksom på at bebyggelse og trær på naboeiendommer ikke nødvendigvis er korrekt illustrert.

Dersom det er avvik mellom tegninger i salgs- og nettpresentasjon og leveransebeskrivelse og romskjema, er det leveransebeskrivelse og romskjema som gjelder og omfanget av leveransen er begrenset til denne. Prosjektets standard vil fremkomme av leveransebeskrivelsen, dette uavhengig av ev. uttrykk i prospekt og annonsering som "god standard" etc.

Endringer i lov eller forskrift eller nye offentligrettslige krav eller vedtak med hjemmel i lov eller forskrift som gjelder for selgerens ytelse, anses som kjøperens forhold og kostnad dersom selgeren ved avtaleinngåelsen ikke burde ha regnet med endringene. Herunder innbefattes endringer i offentlige myndigheters praktisering av lov- eller forskriftsverk som påfører selgeren uventede kostnader. Dersom de nevnte endringer medfører økte kostnader for selger vil dette medføre en tilsvarende økning i det avtalte vederlaget for kjøper. Selger skal uten ugrunnet opphold varsle kjøperen om endringene og de konsekvenser dette innebærer for kjøperen.

Dersom kjøper har overtatt, hvor overskjøting er forsinket, gjøres kjøper oppmerksom på hans bo- og eiertid (skatteloven) ikke opparbeides før skjøte er tinglyst (gjelder problemstilling rundt skattefrihet ved salg av boligen etter 1 år).

Kjøpers undersøkelsesplikt

Kjøper har selv ansvaret for å sette seg inn i salgsoppgave, reguleringsplaner, byggebeskrivelse og annen dokumentasjon som kjøper har fått tilgang til. Dersom utfyllende/supplerende opplysninger er ønskelig, bes kjøper henvende seg til meglerforetaket. Kjøper har ingen rett til å reklamere på grunnlag av forhold som kjøper er blitt gjort oppmerksom på, eller som kjøper på tross av oppfordring har unnlatt å sette seg inn i.

Kjøper oppfordres til å ta kontakt med meglerforetaket dersom noe er uklart, og det presiseres at det er viktig at slike avklaringer finner sted før bindende avtale om kjøp inngås.

Reklamasjon/krav om mangler før overtakelse

Dersom kjøper blir gjort oppmerksom på at det foreligger en mulig mangel før overtakelse, må det reklameres på dette. Mangelen må påberopes innen rimelig tid etter at kjøperen oppdaget eller burde ha oppdaget mangelen. Det gjøres oppmerksom på at det påhviler kjøper en plikt om snarlig varsling om reklamasjonskrav, regnet fra tidspunkt for når kjøper har blitt oppmerksom på mulig mangel - selv om overtakelse ikke har funnet sted. Sen varsling om eventuelle reklamasjoner/krav kan medføre bortfall av reklamasjonsrett, jf. foreldelse.

Reklamasjon etter overtakelse, retting av mangler

Dersom kjøper etter overtakelsen oppdager og vil gjøre gjeldende at det foreligger en mangel, må det reklameres på dette. Mangelen må påberopes innen rimelig tid etter at kjøperen oppdaget eller burde ha oppdaget mangelen.

Forbruker må til enhver tid gi selger mulighet for utbedring. Forbruker har ikke anledning til å sette bort utbedringsarbeidet til andre og kreve kostnadene dekket av selger, med mindre selger unnlater å rette mangler innen rimelig tid, og heller ikke har gjort dette etter at forbruker skriftlig har varslet, med 3 ukers varsel, om at arbeidet vil bli satt bort til andre.

Spesielle forhold i byggeperioden

Kjøper må være innforstått med og akseptere de ulemper som naturlig følger med under gjennomføring av byggeprosjektet, også etter innflytting har funnet sted. Dersom selger ferdigstiller boligene i ulike byggetrinn, og/eller fellesareal ikke er ferdigstilt til overtakelse, må kjøpere som flytter inn påregne en periode med byggearbeider, støv og noe anleggsstøy på dagtid. Dette omfatter også rett til å ha maskiner og utstyr stående på eiendommen/i området frem til arbeidene er ferdigstilt.

Kjøpere har ikke anledning til å besøke byggeplassen i byggeperioden uten avtale, og ved avtale kun i følge av representant fra selger. Dette på grunn av selgers ansvar og forsikring for bygg og personer som oppholder seg på anleggsplassen.

Forsinkelse kjøper

For den del av kjøpesummen som ikke måtte være betalt til meglerforetaket i rett tid, svarer kjøper lovens forsinkelsesrente til selger. Påløpte forsinkelsesrenter avregnes fra avtalt overtakelse/forfall til betaling finner sted. Denne bestemmelse gir ikke kjøper rett til å forlenge betalingsfristen utover de frister som er avtalt.

Ved vesentlig forsinkelse med å innbetale hele kjøpesummen og omkostningene, vil selger være berettiget til å kreve erstatning, heve kjøpet mm. (jf. buofl. kapittel VII). Partene er enige om at én måned anses som vesentlig mislighold.

Forsinkelser

Dersom oppgitt byggetid (inkludert ev. tidsforlengelse) overskrides, vil forsinkelse være å regne fra dette tidspunkt, med unntak som nevnt under.

Selger skal overholde frister som er avtalte for overtakelse, og skal legge opp til en fremdrift som er tilpasset kjøpers forventninger, jf. buofl. § 10.

Selger forplikter seg til å informere om eventuelle forsinkelser som avviker fra ovennevnte tidsplan, så snart han er kjent med at det kan oppstå forsinkelser.

Selger har rett til tilleggsfrister uten kompensasjon til kjøper etter reglene i buofl. § 11.
Forhold som gjelder er:
-               Dersom kjøper krever endringer eller tilleggsarbeid som forsinker arbeidet/overtakelse.
-               Dersom kjøper, eller noen kjøper svarer for, ikke overholder kontraktsavtale, eller at arbeidet blir forsinket pga. noe kjøperen er ansvarlig for.
-               Dersom det oppstår forsinkelser som er utenfor selger/entreprenørs kontroll, og at det ikke var rimelig å forvente at selger/entreprenør kunne ha regnet med denne forsinkelsen på avtaletidspunktet, eller at selger/ entreprenør ikke har mulighet til å unngå forsinkelsen (f.eks. force majeure, streik, krig, ekstreme klimatiske forhold o.l.).

Overtakelsen er å regne som forsinket, dersom overtakelsen ikke kan gjennomføres til den tid kjøperen har rett til å kreve etter buofl. § 10 og § 11 som nevnt over. Det samme gjelder dersom arbeidet, eller deler av arbeidet ikke er fullført eller hjemmelsoverføring ikke skjer til den tid kjøperen har rett til å kreve.

Dersom overtakelsen er forsinket, kan kjøperen kreve:
-               Dagmulkt.
-               Heve avtalen.
-               Kreve erstatning.
-               Tilbakeholde deler av kjøpesum.

Vilkår for de ulike alternativene fremgår av buofl. §§ 18, 19, 20 og 22.

Kjøper anmodes til å sette seg inn i disse bestemmelsene, og rådføre seg med meglerforetaket dersom noe skulle være uklart. Kjøper oppfordres spesielt om å tilpasse dette forhold ved eventuelt salg av nåværende bolig, da bygningsforsikringen til selger ikke dekker eventuell erstatningsbolig for kjøper ved slik forsinkelse.

Finansiering

Megler har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Budregler

Boligene selges i utgangspunktet til fastpris. Unntaket er boliger der det blir inngitt flere enn 1-ett kjøpstilbud/bekreftelse ved salgsstart. Da vil megler ta kontakt med kjøpsinteressentene og avholde budrunde, se eget informasjonsskriv om dette.

Bindende kjøpsavtale/budskjema inngås hos megler. Selger står fritt til å akseptere eller avslå ethvert bud, herunder bestemme om de vil akseptere salg til selskaper samt om de vil akseptere salg av flere leiligheter til samme kjøper. Merk at eierseksjonsloven ikke gir anledning til at mer enn to seksjoner eies av en og samme person, dette gjelder også der seksjoner erverves gjennom AS e.l.

Oppvarming

Leilighetene blir oppvarmet med vannbåren gulvvarme. Våtrom leveres med elektrisk gulvvarme.

Endringsarbeider

Endringsarbeid kan kun kreves for en verdi av inntil 15 % av kjøpesummen. Eventuelle tilvalg faktureres direkte fra entreprenør.  Muligheter for tilvalg vil være avhengig av hvor langt man er kommet i byggeprosessen.

Prosjektet og dets priser er basert på at utbyggingen gjennomføres rasjonelt og med delvis serieproduksjon i form av systematisering av tekniske løsninger og valg av materialer. Dette gir begrensninger for hvilke tillegg og endringer som kjøper kan forvente å få gjennomført og innenfor hvilke tidsrom disse arbeidene kan bestilles.  Selger eller entreprenør utarbeider en tilvalg-/endringsmeny som angir aktuelle standardiserte muligheter for endringer og tilleggsarbeider. Alle tilvalg og endringer skal gjøres skriftlig.

Kjøper har ikke rett til å kreve endringer og tilleggsarbeider som ikke står i sammenheng med ytelser som er avtalt, og som i omfang eller karakter skiller seg vesentlig fra den avtale ytelsen og/ eller er til hinder for rasjonell gjennomføring av byggearbeidene. Dette innebærer at blant annet at Kjøper ikke kan endre Selgers valg av komponenter i bygningens fasader slik som vinduer, balkong- og terrassedører, rekkverk på terrasser og balkonger og annet som avviker fra byggets prosjekterte eksteriør og fasadeuttrykk. Selger er heller ikke forpliktet til å utføre endringer eller tilleggsarbeider som vil føre til ulempe for selger som ikke står i forhold til kjøpers interesse i å kreve endringer eller tilleggsarbeider. Dette vil i første rekke gjelde endringer i bygningens og boligens tekniske infrastruktur som plassering av våtrom, oppstikk for vann og avløp, ventilasjonstekniske løsninger, sikringsskap eller som for øvrig er til hinder for en rasjonell gjennomføring av byggearbeidene.

Selger er uansett ikke forpliktet til å utføre endringer eller tilleggsarbeider som vil endre vederlaget med mer enn 15 % jf. Bustadoppføringslova § 9.  Etter igangsetting vil det gis frister for tilvalg og endringer. Inngås kjøpsavtale etter igangsetting er kjøper kjent med at frister for tilvalg og endringer kan være utgått. Kjøper er oppfordret til å ta forbehold i kjøpstilbudet dersom prosjektet er igangsatt, og kjøper har krav til tilvalg/endring som kjøper forutsetter skal være mulig å få levert av utbygger/selger.

Selger har rett til å ta seg betalt for utarbeidelse av pristilbud, tegninger m.v. jf.  Bustadoppføringslova § 44. Kjøper vil være forpliktet til å betale for utarbeidelse uavhengig av om tilbudet aksepteres av Kjøper. Fra selgers side kan det kreves at særskilte komponenter og materialer som Kjøper ønsker benyttet skal bestilles og betales direkte av Kjøper. I tillegg til prisen på endrings- eller tilleggsarbeidene vil det påløpe et ekstra påslag på 15% som følge av ustandardiserte løsninger.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Selger forbeholder seg retten til å foreta kredittvurdering av kjøperne.

I henhold til Lov av 1. juni 2018 nr. 23  om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering mv. er megler pliktig til å gjennomføre legitimasjonskontroll av oppdragsgiver og/eller eventuelle reelle rettighetshavere til salgsobjektet. Det samme gjelder for medkontrahenten til oppdragsgiver og/eller eventuelle reelle rettighetshavere til salgsobjektet.

Dersom nevnte parter ikke oppfyller lovens krav til legitimasjon eller megler har mistanke om at transaksjonen har tilknytning til utbytte av en straffbar handling eller forhold som rammes av straffeloven §§ 147 a, 147 b eller 147 c kan megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Megler kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne medføre for oppdragsgiver og/eller eventuelle reelle rettighetshavere til salgsobjektet eller deres medkontrahent.

Adresse og matrikkel

Byggetrinn 7 - 33 leiligheter, 3124 Tønsberg.
Gnr. 162, bnr. 2 i Tønsberg kommune. (nytt gbnr. skilles ut)

Oppdragsnummer

28-22-9000

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.