Tønsberg

Kaldnes - Rålekker leilighet med 40 kvm. terrasse - 3 soverom - 2 bad - Parkering med lader - Vannbåren varme!

Havegaten 1F , 3115 Tønsberg

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Elisabeth S. Bakke
Elisabeth S. Bakke Daglig leder / Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

76%

eier sin egen bolig

72%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

22%

har bolig mellom 60-120 kvm

25%

er barnefamilier

22%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 101 m²
Bruksareal 101 m²
Tomt 3 052 m² / Fellestomt
Soverom 3
Etasje 1
Byggeår 2020
Gårdsnummer 1003
Bruksnummer 76
Energimerking C
FINN.no 292634629
Sist endret 20.03.2023 14:34
Prisantydning 6 690 000,-
Totalpris 6 866 269,-
Fellesutgifter 4 743,-

Beregnet totalkostnad

6 690 000,- (Prisantydning) Omkostninger 167 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 690 000,-)) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 176 269,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 866 269,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Selveierleilighet beliggende i kombinert næring/boligbygg med flere boenheter.
Foruten adkomst via felles inngangsparti med porttelefon, felles gang med trappeoppgang og heis, inneholder leiligheten:
Entré, gang, bad, 3 soverom, toalettrom, vaskerom og stue/kjøkken.

1 parkeringsplass i felles garasjeanlegg. Det er ladeanlegg/ladeboks for el-bil, type Easee, ved parkeringsplassen. Det er heisadkomst fra felles garasjeanlegg og opp til leilighetsplanet.

1 lagringsbod i kjeller.

Sameiet har felles takterrasse.

Standard

Rålekker endeleilighet med mye vindusflater og utgang til stor og unik terrasse på ca. 40 kvm. Leiligheten holder gjennomgående ny og høy standard samt det er hele 2,60 meter under store deler av taket. Her er det lekkert materialvalg hele veien og du kan flytte rett inn. Man kommer inn i en romslig hall med skyvedørgarderobe. Videre finner man 3 soverom hvorav det ene har en stor garderobeløsning samt utgang til en vestvendt uteplass. Badet er lyst og delikat med både badekar og dusjløsning. Vaskerommet finner man på innsiden av gjestetoalettet. En smart og meget praktisk løsning. På vaskerommet er det montert bra med oppbevaringssystem. Stuen er lys og tiltalende og har utgang til en unik og meget stor terrasse. Så er du på utkikk etter en leilighet sentralt beliggende og med en stor terrasse har du muligheten her. Dette er unikt! Kjøkkenet er i type Sigdal med slette, mørke fronter. Meget lekkert og stilrent. Det er i tillegg integrerte hvitevarer samt god plass til et sosialt og hyggelig spisebord. Heisen eller trappen tar du direkte ned til et felles garasjeanlegg. Her har man en parkeringsplass med ladeboks til bilen. I tillegg har man tilgang på en romslig bod. Selve sameiet Havegaten er en arkitektonisk perle og har vunnet priser for god arkitektur. Her finner man også flere fine fellesområder samt en flott og solrik felles takterrasse med nydelig utsikt!
Her har du en moderne, energieffektiv leilighet med unik terrasse - flytt rett inn!

Verdt å vite:
- P-plass i kjeller med lademulighet.
- To terrasser på ca. 40 kvm. og 7,5 kvm.
- 2,60 meter under taket i bla. stue og kjøkken.
- Entré med garderobeinnredning.
- Stilrent, moderne kjøkken fra Sigdal med integrerte hvitevarer.
- Ett bad, wc rom og eget vaskerom med fliser i store formater.
- Hvitpigmentert 1-stavs parkett av god kvalitet.
- Tre soverom.
- Bod i kjeller.
- Vannbåren gulvvarme.
- Trappefri adkomst via heis.
- Balansert ventilasjon.

Beliggenhet

Bo med sjøen og byen nesten rett utenfor døren! Havegaten på Kaldnes er del av er en nyere bydel som vokser frem der Kaldnes skipsverft tidligere var livsnerven i Tønsberg by. Med gammel historie i grunnsteinene bygges nå en ny, urban og levende bydel med gåavstand til både bysentrum og skjærgården. Langs bryggekanten samles bolig, næring, handel, kafeer og kulturliv. Med gåavstand over gangbroen til Oseberg Kulturhus kan det rike kulturlivet besøkes, lokkende caféer og spisesteder kan nytes og shopping kan utføres i kjøpesenter eller i små og særegne nisjeforretninger. En bryggevandring langs moderne arkitektur på Kaldnes og langs Tønsberg Brygge med det gamle sjøbodkvartalet viser kontraster i tid. En tur langs Kaldnes gir opplevelser, atmosfære og utsikt som gir rom for inspirasjon og kreativitet. Kaldnes har de siste årene blitt et sted hvor flere kunstnere, fotografer og musikere er samlet. Kulturhuset Støperiet, som er eid av Tønsberg Kommune, ligger like ved og gir et godt og variert tilbud hele året. Ellers kan vi nevne at leiligheten ligger i et barnevennlig og etablert boligområde på Kaldnes i Tønsberg kommune, med nærhet til barnehage, skoler, Tønsberg sentrum, Teie torv, samt Teieskogen med flotte tur og friluftsområder, Spar-butikk og Træleborg skole (1-7 kl.) I tillegg ligger den populære restauranten "Kverneriet" like ved. Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, hvorav nærmeste holdeplass er Kaldnes, som er rett utenfor eiendommen. Ved å benytte bil tar det ca. 5 minutter til Tønsberg sentrum, 25 minutter til Sandefjord og 70 minutter til Oslo S.

Velkommen!

Felleskostnader

4 743 pr. mnd. Dekker TV/bredbånd, akonto fjernvarme (varmtvann og vannbåren gulvvarme), garasjeplass, felles bygningsforsikring, energi fellesarealer, trappevask, gartner, snøbrøyting, utvendig vedlikehold, diverse honorarer og andre driftskostnader med mer.

Herav:
TV/bredbånd kr. 529,-.
Fjernvarme (varmtvann og vannbåren gulvvarme) kr. 1 462,-.
Garasjeplass kr. 200,-.
Felleskostnader alle seksjoner kr. 1 196,-.
Felleskostnader kun bolig kr. 1 356,-.

Forretningsfører opplyser at pr. 04.08.2022 har sameiet avtale med Telenor, men det tas forbehold om endringer. For ytterligere informasjon bes styret kontaktes.

Det er ikke registrert lån/fellesgjeld i sameiet.

Fellesutgifter fastsettes av styret, normalt for ett år i gangen. Ved behov kan styret øke fellesutgiftene. Opplysninger om fellesutgifter er gitt av forretningsfører ved utarbeidelse av denne salgsoppgaven, fellesutgiftene kan derfor være endret uten at eiendomsmegler har fått melding om dette.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:
TV/Internett fra Telenor ved T-We er inkludert i felleskostnadene. Dekoder medfølger i handelen.
Felles bygningsforsikring er inkludert i felleskostnadene.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Andel formue

28 534

Sameie

Sameie: Sameiet Havegaten 1, Orgnr: 925180734, består av 55 boligseksjoner og 2 næringsseksjoner (1 næringslokale og 1 garasjekjeller) på eiendommen gårdsnr. 1003 og bruksnr. 76 i Tønsberg kommune.
Styret i Sameiet Havegaten 1 er også styre for garasjen (egen næringsseksjon).

Forretningsfører i sameiet er USBL.
Styreleder i sameiet er Lars Andreas Speilberg.

Tinglyst legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
I henhold til lov om Eierseksjonssameier §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Følgende endringer i sameiets husordensregler er behandlet og endelig vedtatt på årsmøtet i 2022, og behandles på ordinært årsmøte i 2023:
- Over bakkenivå skal parasoller av sikkerhetshensyn være av en type som er beregnet for fastmontering på gitter-rekkverket på balkongen. Monteringen skal inspiseres og godkjennes av styret.
- Parasoller skal være mørk grå/antrasittgrå.

Styret har blant annet holdt 7 ordinære styremøter og arbeidet med følgende saker 2021:
- Opprettet/bygget rutiner.
- Flere nødvendige avtaler er opprettet.
- Reforhandlet avtaler.
- Oppfølging feil og mangler.
- Jobbet med å holde forbruk fjernvarme nede ved å nedjustere temperaturer/aktiv styring i fellesareal og reforhandlet avtale.
- HMS-relaterte saker ombygging varmtvannanlegg og sklisikring mellom gata og sykkelstallen er montert.
- Installasjon av internett i kjelleren slik at beboerne kan anskaffe smartløsninger for strømstyring. Kontakt styret ved behov for tilgang til el-rom ved installering av utstyr.
- I henhold til garasjen er det gjennomført et ekstraordinært årsmøte for å få en endring i vedtektene. Endringen går ut på at eierandeler i garasjen ikke lenger er knyttet til de enkelte seksjonseierne (leilighetene), men heller til personene som eier seksjonene. Med denne endringen er det nå mulig å selge garasjeplassen sin, dog er det et krav at eiere av garasjeplasser også må eie minimum en eierseksjon (leilighet).
- Oppfølging og bistand i henhold til tekniske problemer/brukerfeil med parkeringsanlegget. Kun styrets medlemmer og vaktmester har anledning å rekvirere henvendelser/utrykning til leverandør av parkeringsanlegget.
- Vask av garasje er utført, samt det jobbes med utfordring knyttet til stedvis mye vann i garasjen vinterstid.

Årsmelding 2021 er vedlagt i salgsoppgaven.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

I henhold til lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

Forsikring

IF Skadeforsikring NUF Polisenummer: SP3222495

Regnskap

Resultatregnskap 2021:
Driftsinntekt i 2021 var tilsammen kr. 1 759 558,-.
Driftskostnad i 2021 var tilsammen kr. 1 373 150,-.
Regnskapet for 2021 viser et overskudd kr. 386 904,- og sameiets eiendeler pr. 31.12.2021 er kr. 1 262 767,-

Resultatregnskap 2021 og årsmelding 2021 er vedlagt i salgsoppgaven.

Vedtekter / husordensregler

Utdrag fra vedtekter i Sameiet Havegaten 1:
- Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensninger som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon.
- Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende.
- Sameiets styre skal underrettes skriftlig om alle overdragelser og leieforhold.
- Dyrehold er tillatt så lenge dette ikke er til ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen.
- Sameiet/seksjonseierne disponerer 46 parkeringsplasser. Alle disse ligger i næringsseksjon 57 garasjen.
- Seksjonseierens vedlikeholdsplikt omfatter også utbedring av tilfeldige skader, for eksempel skader som er forårsaket av uvær, innbrudd eller hærverk.
- Den enkelte seksjonseier hefter for felles ansvar og forpliktelser etter sin sameierbrøk.

Utdrag fra husordensregler i Sameiet Havegaten 1:
- Sykler låses til tilegnede stativer i bakgård eller sykkelstall.
- Sameiet har en rammeavtale for solskjerming med Fasadeprodukter AS. Avtalen gir kollektiv rabatt og skal benyttes. Se Sameiet Havegaten 1 sine husordensregler og vedtekter for informasjon over hvilke typer solskjerming som tillates og i hvilke farger.
- Bruk av elektrisk grill og lukket gassgrill er tillatt. Den som griller må allikevel ta hensyn til brannfaren, og sørge for at naboer ikke sjeneres.
- Dyrehold må ikke påføre andre beboere unødig sjenanse, spesielt med hensyn til støy og hygiene.

Utdrag fra vedtekter for Havegaten 1 parkeringsameie:
- Sameierne eier en ideell andel av sameiets eiendom, og er i henhold til vedtektene tildelt spesielle rettigheter og plikter.
- Sameiet er organisert som sameie mellom eierne av parkeringsplassene. Sameiet består av 46 ideelle sameieandeler. Til hver andel er det knyttet eksklusiv bruksrett til én parkeringsplass. Sameiets anlegg skal utelukkende nyttes til parkeringsformål til beboerne.
- Sameierne kan bare pantsette, selge og for øvrig disponere over sin sameieandel innenfor rammen av disse vedtekter.
- Den enkelte sameier kan ikke overdra sin sameieandel til andre enn andre boligseksjonseiere eller eier av næringsseksjon 56 i gnr. 1003 bnr. 76 i Tønsberg kommune. Den enkelte sameieandel kan ikke pantsettes uten at dette skjer sammen med sameiers boligseksjon eller næringsseksjon 56 i gnr. 1003 bnr. 76 i Tønsberg kommune.
- Sameierne har ikke forkjøps- eller innløsningsrett til øvrige sameieres sameieandel utover det som uttrykkelig følger av vedtekter.
- Utleie av parkeringsplass kan kun skje til seksjonseiere/beboere i Sameiet Havegaten 1.
- Hver sameier har enerett til bruk av en bestemt parkeringsplass i garasjeseksjonen.
- Felleskostnader er kostnader ved eiendommens drift og vedlikehold etter sameieandelen det vil si 1/46 andel pr. plass av kostnadene. Eierne av andel i garasjeseksjonen betaler felleskostnader til Sameiet Havegaten 1 i tråd med vedtektene til Sameiet Havegaten 1.
- Søknad om etablering av uttak til lading av el-bil må sendes sameiets styre, og arbeidet med og etableringen av uttaket må i sin helhet dekkes økonomisk av sameier.

Sameiet Havegaten 1 sine vedtekter og husordensregler samt vedtekter for Havegaten 1 parkeringsameie er vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

I henhold til Sameiet Havgegaten 1 sine vedtekter er dyrehold er tillatt så lenge dette ikke er til ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23.

Boligens areal

Primærrom: 101 kvm, Bruksareal: 101 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 101 m².
Primærrom: 101 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, bad, 3 soverom, toalettrom , vaskerom og stue/kjøkken.
Lagringsbod i kjeller ca. 5 m².
Veranda ned tilgang fra stue ca. 40,5 m².
veranda med tilgang fra soverom ca. 7,5 m².

Takstmannens kommentar til lovlighet ifølge tilstandsrapporten:
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.

I tilstandsrapport er følgende konstruksjoner ikke undersøkt (TG IU):
- Våtrom bad: Tilliggende konstruksjoner våtrom. Hulltakning er ikke utført i forbindelse med fuktsøk, da badet er bygget som baderomskabin, men det ble ikke indikert forhøyede fuktverdier ved bruk av fuktindikator.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.
Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert av megler.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Jens Martin Onsrud avholdt 27.01.2023 datert 08.02.2023. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 3 052 kvm, Eierform: Fellestomt.
Tomten er fellesareal.
Tomten er pent opparbeidet med felles lekeplass og felles takterrasse.

Garasje / Parkering

Leiligheten disponerer 1 stk. parkeringsplass i byggets felles garasjekjeller (plass nr. 40).
Det er ladeanlegg/ladeboks for el-bil, type Easee, ved parkeringsplassen.

Den enkelte sameier kan ikke overdra sin sameieandel til andre enn andre boligseksjonseiere eller eier av næringsseksjon 56 i gnr. 1003 bnr. 76. Den enkelte sameieandel kan ikke pantsettes uten at dette skjer sammen med sameiers boligseksjon eller næringsseksjon 56 i gnr. 1003 bnr. 76. Utleie av parkeringsplass kan kun skje til seksjonseiere/beboere i Sameiet Havegaten 1.

Byggemåte

Leilighet beliggende i andre etasje i kombinert næring/boligbygg oppført i 2020. Det er heis i bygget, og porttelefon i leiligheten. Det medfølger lagringsbod i kjeller på ca. 5 m²  og en p-plass i parkeringskjelleren, el-billader er montert. Leiligheten har to verandaer, en på ca. 39 m² med tilgang fra stue, og en på ca. 7 m² med tilgang fra soverom. Boligen er oppgradert med blant annet el-billader, belysning i stue, kjøkken, soverom, dusjvegg med dør på bad og det er oppgradert fra brytere til dimmer på tre soverom, wc og stue/kjøkken. Forøvrig er boligen slik den ble oppført, og fremstår med liten slitasje. Det henvises til tilstandsrapportens enkelte poster med ytterligere vurderinger og tilstandsgraderinger.

Utvendig
Vinduer og terrassedører av tre med trelags glass. Utvendig beslått med lakkert aluminium. Malt slett inngangsdør. Brann/lyddør. Veranda på ca. 39 m² med tilgang fra stue. Dekke av tre. Rekkverk av glass og stål. Overbygget Veranda på ca. 7 m² med tilgang fra soverom. Dekke av tre.

Innvendig
Overflater består av fliser og enstavs parkett på gulv, malte slette plater på vegger og i innvendige tak.

Våtrom
Vaskerom: Bad har fliser på gulv med vannbåren gulvvarme. Flislagte vegger og malte slette plater i innvendig tak. Innredet med skap med laminat benkeplate og nedfelt stål skyllekum, garderobeløsning og opplegg for vaskemaskin.
Bad: Bad har fliser på gulv med varmekabler. Flislagte vegger og malte slette plater med downlights i innvendig tak. Innredet med servantinnredning, badekar med dusjvegger og wc.

Kjøkken
Kjøkkeninnredning med slette fronter. Laminat benkeplate. Integrert induksjonstopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøl/fryseskap. Waterguard er montert i benkeskap. Komfyrvakt er montert ved ventilator. Ventilator med utlufting.

Spesialrom
Wc har fliser på gulv med vannbåren gulvvarme, malte slette plater på vegger og i innvendig tak. Innredet med servantinnredning, speil og wc.

Tekniske installasjoner
Rør i rør system på vannledninger. Fordelerskap er montert i himling på bad og på vegg i vaskerom. Plast avløpsrør. Balansert ventilasjon, aggregat er montert i himling i entre. Vannbåren gulvvarme i alle rom unntatt bad. Fordelerskap er montert i gang. El-anlegg er skjultanlegg. Sikringsskap er montert på vaskerom. Automatsikringer på alle kurser. El-billader er montert ved p-plass i kjeller. 63 amp hovedsikring 25 amp sikring til platetopp, forøvrig 15 amp kurser. Det er montert felles brannvarsling og sprinkleranlegg i bygget. Det finnes brannslukningsapparat i boligen.

Utdrag fra selgers egenerklæringsskjema:
- Desember 2021 og mai 2022 ble følgende utført av PET Installasjon AS: Montert el-billader på eksisterende kurs i parkeringskjeller, montert 5 stk. taklamper og montert 8 stk. dimmere.
-  Det foreligger samsvarserklæring for hele det elektriske anlegget i FDV-dokumentasjon, på minnepenn (Five elektro AS). For arbeid utført etter oppføring er 2 stk. samsvarserklæringer for dette på boligmappa.no (PET Installasjon AS).
- Det ble utført lydmålinger i leiligheten 16.3.2022. Det ble funnet to avvik, som nå er ferdig utbedret.
- Det er observert skjeggkre i tre leiligheter som tilhører en annen oppgang.

Selger opplyser om følgende utbedringer/påkostninger er foretatt de senere år:
- Montering av elbillader ved parkeringsplass i garasje.
- Montert INR dusjvegg med dør på bad.
- Montert opp 5 stk. taklamper.
- Byttet ut alle brytere til SG-armaturen/-brytere og dimmere.
- Montert opp måltilpassede gardiner i stue samt 3 soverom.
- Malt diverse vegger.
- Kjøpt inn og montert opp PAX garderobe på to soverom.
- Montering av innredning på vaskerom.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Jens Martin Onsrud avholdt 27.01.2023 datert 08.02.2023.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for bolig datert 07.09.2020. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Træleborg skolekrets. For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

I henhold til Sameiet Havegaten 1 sine vedtekter punkt 2. 2-1 (2) er korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende.

Sameiets styre skal underrettes skriftlig om alle overdragelser og leieforhold.

Oppvarming

Varmekabler på bad og forøvrig vannbåren gulvvarme. Det er balansert ventilasjon i boligen. I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C.
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 6 534 kwh. pr. år. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 10 019,31 pr. år Gebyr for vann kr. 16,14 pr. m³ og gebyr for avløp kr. 26,46 pr. m³. Eiendommen har felles vannmåler. Vann- og avløpsgebyrer betales i tillegg, etter målt forbruk fordelt på hver seksjon. Forbruket ble beregnet til 85 m³ i 2022 for denne seksjonen.

Kommunale avgifter vil kunne variere/øke. Det tas forbehold om endring av avgifter og gebyr.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 422 963,-.
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 122 665,-.

Formuesverdi er innhentet via beregningskalkulator på Skatteetatens hjemmeside.
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et område som er regulert til rød sone i henhold til T-1442, funksjons- og kvalitetskrav til bygninger, anlegg og utearealer, utforming, lekeplass, fortau, kombinert bebyggelse og anleggsformål (bolig/tjenesteyting/kontor/næring), uteoppholdsareal og annen veggrunn - med planID 20150111 vedtatt 13.09.2017.
Relaterte planer til eiendommen er G/S Banebakken, Solveien og Kaldnesgaten  - med planID 65203 vedtatt 07.12.1994, samt Kaldnes felt F og G - med planID 65215 vedtatt 01.02.2006.
I henhold til kommuneplan vedtatt 22.05.2019, er området eiendommen ligger i avsatt til boligbebyggelse og strandlinje sjø.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
- Bestemmelse om kloakkledning, tinglyst 12.08.1943, dagboknr. 2007, gjelder: Tilkobling til kloakkledning. Servitutten er rekvirert og foreligger på meglers kontor.
- Bestemmelse om kloakkledning, tinglyst 13.08.1943, dagboknr. 2024, gjelder: Tilkobling til kloakkledning. Servitutten er rekvirert og foreligger på meglers kontor.
- Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst 16.06.1954, dagboknr. 1378, gjelder: Eier av Havegaten 5 tillater eier av Havegaten 3 å oppføre garasje inntil eiendomsgrense. Servitutten er rekvirert og foreligger på meglers kontor.
- Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst 29.08.1956, dagboknr. 2266, gjelder: Rett for Havegaten 5 å oppføre garasje mot eiendommen Havegaten 3. Servitutten er rekvirert og foreligger på meglers kontor.
- Bestemmelse om gjerde, tinglyst 18.04.1962, dagboknr. 1282, gjelder: Ev. gjerde bekostes av eier. Servitutten er rekvirert og foreligger på meglers kontor.
- Bestemmelse om vann- og kloakkledning, tinglyst 10.05.1971, dagboknr. 2157, gjelder: Rett for Kaldnesalleen 4 å tilkoble eksisterende ledninger til nødvendige avløps- og vannledninger i Havegaten 1. Servitutten er rekvirert og foreligger på meglers kontor.
- Erklæring/avtale, tinglyst 30.12.1975, dagboknr. 7170, gjelder: Avtaler angående overdragelse av forretningsbygg i 1975. Servitutten er rekvirert og foreligger på meglers kontor.
- Bestemmelse om vann- og kloakkledning, tinglyst 10.03.1988, dagboknr. 3452, gjelder: Plikt til å avstå nødvendig, ubebygget grunn til veiutvidelse, samt fellesarealer, fellesanlegg, ev. nødvendig adkomst for nabotomt og transformatorstasjon. Ved salg av ubebygde, innløste tomter eller deler av samme, har kommunen forkjøpsrett. Rett for kommunen til å legge vann- og kloakkledninger over de innløste tomter uten erstatning til eieren. Det samme gjelder ledninger for elektrisk strøm, telekommunikasjoner, gass m.m., samt rett til nødvendige reparasjoner og utbedringer av disse, og har videre rett til adkomst over de innløste tomter for slikt arbeid. Servitutten er rekvirert og foreligger på meglers kontor.
- Seksjonering, tinglyst 14.05.2020, dagboknr. 2458091, gjelder: Opprettet seksjoner hvor leiligheten har snr. 1 med formål bolig og sameiebrøk 101/5239, samt parkeringsplass har snr. 57 med formål næring og sameiebrøk 1093/5239. Servitutten er rekvirert og utdrag er vedlagt i salgsoppgaven.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Tønsberg kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Kjøleskap/fryser, stekeovn og koketopp.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 90 05 54 88 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Det er observert skjeggkre i tre leiligheter som tilhører en annen oppgang i sameiet. Skjeggkre kan spre seg mellom leiligheter.
Skjeggkre er et beslektet insekt av sølvkre. Det lever kun innendørs og trives best ved høy fuktighet, men sammenlignet med sølvkre kan de klare seg også i tørrere miljøer. Skjeggkre er observert i bygg over hele landet, og mange av funnene er fra nyere og moderne boliger.
I følge FHI kan skjeggkre bekjempes med forgiftet åte, og en økning i antall bekjempelser er registrert. Skjeggkre gjør liten skade, men kan virke sjenerende.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Havegaten 1F, 3115 Tønsberg, gårdsnr. 1003 bruksnr. 76 seksjonsnr. 1 (leilighet), samt 2/92del av seksjonsnr. 57 (parkeringsplass) orgnr. 925180734 i Tønsberg kommune.

Sameiebrøk snr. 1: 101/5239
Sameiebrøk snr. 57: 1093/5239.

Oppdragsnummer

28-23-0001

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.