Tønsberg

[KALDNES BRYGGE] Lys og smakfull leilighet med stor, overbygget balkong. Flott utsikt til Kanalen og brygga!

Rambergveien 21 , 3115 Tønsberg

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jeanette Sørvik
Jeanette Sørvik Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

66%

eier sin egen bolig

49%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

61%

har bolig mellom 60-120 kvm

98%

av boligene er nyere enn 20 år

24%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 47 m²
Bruksareal 47 m²
Tomt 4 263 m² / Fellestomt
Soverom 1
Etasje 3
Byggeår 2005
Gårdsnummer 1003
Bruksnummer 303
Energimerking D
FINN.no 288414713
Sist endret 26.01.2023 09:11
Prisantydning 3 790 000,-
Totalpris 3 893 769,-
Fellesutgifter 3 089,-

Beregnet totalkostnad

3 790 000,- (Prisantydning) Omkostninger 94 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 790 000,-)) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 103 769,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 893 769,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Foruten fellesgang i bygget med postkasser og heis til respektive boligetasjer inneholder leiligheten i 4. etasje:
Entré med skyvedørsgarderobe, stue, kjøkken med spiseplass og utgang til herlig overbygget balkong på 12 kvm., dusjbad/wc med opplegg for vaskemaskin samt soverom.

Parkering i felles garasjeanlegg. Infrastruktur for ladeanlegg for el-bil er betalt, men ladeboks må anskaffes og monteres.
1 bod i felles kjelleranlegg.
I tillegg er det felles plass for sykkelparkering og søppeldeponi i kjelleretasjen.

Standard

Lys, tiltalende og smakfull leilighet som er maksimalt utnyttet. Svært arealeffektiv og funksjonell planløsning. Godt med vinduer som bidrar til at det slippes inn rikelig med lys.
Stuen er lys og ligger i åpen løsning med kjøkkenet. Her har du god plass til både sofa og spiseplass. Praktisk og stilren kjøkkeninnredning med slette fronter og med integrerte hvitevarer som kjøl/frys, oppvaskmaskin, komfyr og steketopp. Hyggelig spiseplass hvor man kan dekke til hyggelige lag for familie eller venner. Utgang til overbygget og romslig balkong - et nydelig uterom som gir en forlengelse av hele stuen i sommerhalvåret! Herfra ser man ned til Kanalen og Tønsberg Brygge. Badet er flislagt med tidløse og delikate fliser på gulv og vegger. Moderne baderomsinnredning og toalett.

Gjennomgående tidsriktig og smakfullt - bo lettstelt og urbant!

Velkommen til visning i sjønære omgivelser - super beliggenhet rett ved Tønsberg sentrum!

Beliggenhet

Bo med sjøen rett utenfor døren og kort vei til et yrende byliv i Tønsberg sentrum. Virkelig nydelig beliggende rett i nærheten av vannkanten. Kaldnes Brygge er del av er en ny bydel som vokser frem der Kaldnes skipsverft tidligere var livsnerven i Tønsberg by. Med gammel historie i grunnsteinene bygges nå en ny, urban og levende bydel med gåavstand til både bysentrum og skjærgården. Langs bryggekanten samles bolig, næring, handel, kafeer og kulturliv. Med gåavstand over gangbroen til Oseberg Kulturhus kan det rike kulturlivet besøkes, lokkende kaféer og spisesteder nytes og shopping kan utføres i kjøpesenter eller i små og særegne nisjeforretninger. En bryggevandring langs moderne arkitektur på Kaldnes og langs Tønsberg Brygge med det gamle sjøbodkvartalet viser kontraster i tid. En tur langs Kaldnes Brygge gir opplevelser, atmosfære og utsikt som gir rom for inspirasjon og kreativitet. Kaldnes Brygge har de siste årene blitt et sted hvor flere kunstnere, fotografer og musikere er samlet. Kulturhuset Støperiet, som er eid av Tønsberg Kommune, ligger like ved og gir et godt og variert tilbud hele året. Ellers kan vi nevne at leiligheten ligger i et barnevennlig og etablert boligområde på Kaldnes i Tønsberg kommune, med nærhet til barnehage, skoler, Tønsberg sentrum, Teie torv, samt Teieskogen med flotte tur og friluftsområder, Spar-butikk og Træleborg skole (1-7 kl.) I tillegg ligger den populære restauranten "Kverneriet" like ved. Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, hvorav nærmeste holdeplass er Kaldnes og ligger ca. 300 meter fra boligen. Ved å benytte bil tar det ca. 5 minutter til Tønsberg sentrum, 25 minutter til Sandefjord og 70 minutter til Oslo S.

Velkommen til en fantastisk beliggenhet på populære Kaldnes!

Felleskostnader

3 089 pr. mnd. Dekker felles bygningsforsikring, trappevask, snøbrøyting, vaktmester, vedlikehold/energi fellesareal, parkeringsplass, akonto fjernvarme varmtvann/oppvarming, Telenor TV og bredbånd, drift/vedlikehold heis og brannsikring, diverse honorarer med mer.

Herav:
Parkering kr. 167,- (stykkostnad).
Telenor kr. 393,- (stykkostnad).
Akonto varme kr. 1 287,- (seksjonens forbruk samt fordelt fellesforbruk).
Felleskostnader kr. 1 242,- (med basis i seksjonens sameiebrøk).

Akonto fjernvarme med varmtvann og vannbåren varme med radiatorer. Felles avlesing og årlig avregning av forbruk utføres ved Techem.

Felleskostnader fastsettes av styret, normalt for ett år i gangen. Ved behov kan styret øke øvrige felleskostnader. Opplysninger om felleskostnader er gitt av forretningsfører ved utarbeidelse av denne salgsoppgaven, felleskostnadene kan derfor være endret uten at eiendomsmegler har fått melding om dette.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:
TV/Internettilknytning ved Telenor dekkes av felleskostnadene og utgjør kr. 393,- pr. mnd. Dekoder medfølger i handelen.
Bygningsforsikring dekkes av felleskostnadene.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.
Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Sameie

Sameie: Sameiet Kaldnes Brygge Nord, Orgnr: 989114123, består av 96 boligseksjoner og 5 næringsseksjoner. Bygningsmassen er fordelt på 3 enheter med adresse Rambergveien 21 (Dokk 2), Rambergveien 23 (Pir 3) og Rambergveien 25 (Pir 4).

Forretningsfører i sameiet er OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Styreleder i sameiet er Ola Saltrøe.

Styret/OBOS Eiendomsforvaltning AS vil kommunisere med eierne elektronisk (pt. via Vibbo, e-post, SMS) med mindre eieren har reservert seg mot dette.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styret har avholdt 10 styremøter i 2021 og har behandlet blant annet:
- For helhetsløsning for drift og forvaltning av sameiet er OBOS Eiendomsforvaltning AS forretningsfører fra 2022.
- Sameiet samarbeider med Huseierlaget Kaldnes Brygge Syd om blant annet fellesområder, vaktmestertjeneste, gulvvasker i garasje etc.
- Avholdt møte med Tønsberg kommune om ansvars- og vedlikeholdsavtale mellom kommunen og sameiet tilknyttet drift og vedlikehold av utvendige arealer. Styret er presentert foreløpige planer for området rundt Kaldnes Brygge Nord som inngår i prosjektet Kaldnes som Byrom. Styret  vil sikte på å få gitt tilsvarende informasjon til sameierne på årsmøte.
- Avholdt vårdugnad med rens av sluk og rister, beskjæring og beplantning med mer.
- Montert ladeopplegg for el-biler i de felles garasjeanleggene høsten 2020. Sameierne med parkeringsplass har sammen finansiert infrastrukturen, men den enkelte må selv kjøpe ladeboks.
- Via Skagerak Varme leveres fjernvarme fra Kilen Varmesentral til oppvarming av forbruksvann og vann til oppvarming. Techem benyttes til å måle/beregne forbruk av varmtvann og varme. Den enkelte seksjonseier kan logge seg inn på selskapets beboerportal for å følge med på egnet forbruk.
- Sirkulasjonspumpe for varmtvann er byttet.
- Innhentet tilbud på løpende vedlikeholdsavtale/tilstandskontroll på garasjeportene.
- Foretatt kontroll og servicetiltak på sameiets heiser.
- Styret har løst ved konkrete tiltak klager på vannlekkasje fra overliggende til underliggende balkonger.

Innkomne forslag til årsmøte:
- Under forutsetning av at søknad om tilbygg på veranda i 6. etasje i 25A og 25C samt søknad om forlengelse av eksisterende tak på bygningsmassens øverste etasje i Rambergveien 25C tilfredsstiller byggetekniske krav og får bygningsmyndighetenes tillatelse, anbefales godkjennelse av tilbyggene. Vedtak er enstemmig vedtatt.
- Styret engasjerer skadedyrfirma for å sikre bekjempelse av skjeggkrebestanden, tiltaket iverksettes umiddelbart. Vedtaket er godkjent.
- Styret har mandat til å spesifisere innspill om forslag til varsling/informasjon i rimelig tid til berørte naboer dersom renovering og oppussing av leilighet/seksjon.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

I henhold til lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

Fellesgjeld / lånevilkår

Det er ingen fellesgjeld/lån i sameiet.

Forsikring

Protector AS Polisenummer: 2488411

Regnskap

Resultatregnskap 2021:
Driftsinntekter i 2021 var tilsammen kr. 4 259 452,-.
Driftskostnadene i 2021 var tilsammen kr. 3 718 695,-.
Årsregnskapet for 2021 viser et overskudd kr. 542 535,- og sameiets egenkapital pr. 31.12.2021 er kr. 2 717 651,-.

Driftsbudsjett for 2022:
Driftsinntekter kr. 4 551 000,-.
Driftskostnader kr. 5 016 583,-.
Styret har satt opp et budsjett for 2022 med et underskudd kr. 465 853,-. Underskuddet vil kunne finansieres ved oppsparte midler. Resultatet ser nå ut til å bli posistivt for 2022 da planlagt oppussing av fasader er utsatt.

Resultatregnskap 2021, årsmelding 2021 og driftsbudsjett 2022 er vedlagt i salgsoppgaven.

Vedtekter / husordensregler

Utdrag fra vedtekter:
- Den enkelte seksjon består av en hoveddel, og for boligseksjonene en tilleggsdel.
- I henhold til seksjoneringsbegjæringen for eiendommen, disponerer boligseksjonene en bod. De fleste boenheter er tildelt en garasjeplass til hver seksjon som kun kan overdras sammen med boligseksjonen.
- Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon og den bod og garasjeplass som er knyttet til seksjonen, og kan fritt selge, pantsette og leie ut seksjonen med mindre noe annet følger av lov, avtaler eller disse vedtektene.
- Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 60 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende.
- Sameiets styre skal underrettes skriftlig om alle overdragelser og leieforhold. Det samme gjelder ny seksjonseiers/leietakers navn og kontaktinformasjon.
- Bruksenheten og fellesarealene må ikke brukes slik at andre seksjonseiere påføres skade eller ulempe på en urimelig eller unødvendig måte.
- Seksjonseier har ikke rett til å foreta arbeider som påvirker/berører sameiets fellesarealer, fellesanlegg og utvendig tilleggsareal uten forhåndsgodkjenning fra styret/årsmøtet (jfr. Eierseksjonsloven § 49). Dette gjelder blant annet tiltak som: Alle installasjoner, oppsetting/montering av antenner, varmepumper, sol/vindavskjerming, skillevegger/gjerder, plattinger, innglassing, boblebad/ badestamp og lignende samt endring av fasadekledning, endring av utvendige farger etc.

Utdrag fra husordensregler:
- Hver enkelt sameier kan bidra til å skape hygge og trivsel ved at leilighetene og utearealet brukes slik at det ikke sjenerer andre.
- Den enkelte sameier plikter å holde sin egen parkeringsplass fri for unødig søppel.
- Det er tillatt å ha husdyr i sameiet under forutsetning at det ikke skaper sjenanse overfor andre sameiere.

Man må kunne forvente dugnad i sameiet for fellesskapet.

Vedlegg og husordensregler er vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

I henhold til husordensregler i sameiet er det er tillatt å ha husdyr i sameiet under forutsetning at det ikke skaper sjenanse overfor andre sameiere.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
- Våtrom bad: mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Kostnadsestimat: Under 10 000. Vegger gis tilstandsgrad 2 under henvisning til at 50 % eller mer av forventet levetid på fliser/membran betraktes som oppbrukt. Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det ble stedvis observert manglende eller noe utilfredsstillende kontakt ("bom") på noen av flisene, mest foran dusjnisje samt litt inn i dusjnisje. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen.
- Tekniske installasjoner elektrisk anlegg: Sikringsskap i entré. 5 kurser for lys og oppvarming. Anlegget er utstyrt med automatsikringer og jordfeilbryter. Kostnadsestimat: Under 10 000.
- Kjøkken: Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er manglende avtrekk fra kjøkkenventilator. Ingen umiddelbare tiltak nødvendig, men utskifting av avtrekksvifte nærmer seg, eventuelt kan bytte av filter/vask av ventilator være tilstrekkelig.

I tilstandsrapport er følgende konstruksjoner ikke undersøkt (TG IU):
- Våtrom bad, tilliggende konstruksjoner: Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig på grunn av tilliggende konstruksjoner, baderom har våtsone mot naboleilighet og rørkanaler.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23.

Boligens areal

Primærrom: 47 kvm, Bruksareal: 47 kvm

4. etasje:
Bruksareal: 47 m².
Primærrom: 47 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, soverom, kjøkken og stue.
En garasjeplass og bod på 5 m² tilhørende leiligheten.

Takstmannens kommentar til lovlighet:
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.
Eier har utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år:
- Utbedring av vannskade i 2018, utført av Recover.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.
Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert av megler.

De oppgitte arealer er hentet fra  tilstandsrapport utført av takstmann Gunnar Sverrisson avholdt 05.01.2023 datert 09.01.2023. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Fra Tønsberg kjører man over Kanalbrua og tar til høyre i rundkjøringen. Følger hovedveien mot Kaldnes og tar ned til høyre i første rundkjøring og kjører veien rett frem og parkerer ved dokka.
Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 4 263 kvm, Eierform: Fellestomt.
Tomten er fellesareal.

Nydelige fellesarealer som er parkmessig opparbeidet av anleggsgartner. Flotte bryggeområder - hyggelig plass og sitte med kaffekoppen og nyte sjø og utsikt. Grøntområdene og bystranden på Kaldnes Brygge er offentlig tilgjengelige for alle. Parken ved gangbroen inneholder blant annet klatrestativer og forskjellige lekeapparater og er i tillegg utstyrt med benker der lunsjen kan nytes utendørs. Bryggeområdet er også fint for en kveldstur og gir mulighet for fisking.

Garasje / Parkering

1 parkeringsplass i felles garasjeanlegg (parkeringsplass nr. 91).
I følge selger er infrastruktur for ladeanlegg for el-bil er betalt, men ladeboks må anskaffes og monteres.

Byggemåte

Rapporten omfatter selveier leilighet i en boligblokk oppført i 2005. Det presiseres at rapporten er en forenklet utgave som kun gjelder denne seksjonen/andel. Utvendige fasader etc. er sameiets felles ansvar og derfor ikke vurdert (kan allikevel være kommentert).

Leiligheten ble oppusset i 2018 med nytt på alle gulv på grunn av lekkasje på baderom, arbeid utført av Recover AS. Som det fremgår av rapporten er det registrert enkelte symptomer på avvik fra normal tilstand/dagens krav, det meste som følge av normal slitasje og alder på bygningsdelene samt strengere forskriftskrav.

Utvendig
Boligblokk i 5 etasjer oppført i betong og stål. Bygningen er delvis forblendet med teglstein og delvis kledd med panel. Flatt tak tekket med PVC folie eller tilsvarende. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass, malt hovedytterdør og malt balkongdør i tre. Utgang fra stue til vestvendt balkong av betong, rekkverk av glass og stål. Areal av balkong er 12 m².

Innvendig
Innvendig er det parkett på gulv som var ny i 2018, veggene kledd med plater med malte overflater. Innvendige tak har malte plater/betong. Etasjeskiller er av betongelementer. Innvendig har boligen malte glatte dører.

Våtrom
Baderom fra byggeår og teknisk forskrift fra 1997 - 2010 lagt til grunn ved vurdering, ingen dokumentasjon. Fliser på gulv og vegger, baderom inneholder dusjnisje, klosett og servant i innredning. Opplegg for vaskemaskin.

Kjøkken
Kjøkkeninnredning fra byggeår med fronter i malt utførelse. Rustfrie kummer. Laminerte benkeplater. Integrerte hvitevarer med oppvaskmaskin, stekeovn og keramisk platetopp. Fliser på vegg mellom over og underskap. Det er avtrekk via mekanisk avtrekksanlegg i boenheten.

Tekniske installasjoner
Innvendige vannledninger er av plast (rør i rør), rørskap i baderom. De er besiktiget i rørskap. Det er avløpsrør av plast. Boligen har naturlig ventilasjon. Vannbåren varme med radiatorer med unntak av i baderom der er det elektrisk varmekabel. Sikringsskap i entré. 5 kurser for lys og oppvarming. Anlegget er utstyrt med automatsikringer og jordfeilbryter. Leiligheten er tilkoblet brannvarslingsanlegg og med brannslange i kjøkkenbenk.

Opplysninger fra selgers egenerklæringsskjema:
- Feil "klemme" fra 2005/entreprenør i fordelerskap på bad resulterte i vann utover gulv. Deretter utbedring av vegger + maling + bytte av parkett i stue og kjøkken i oktober 2018. Denne "klemmen" skal være byttet i de fleste seksjoner ifølge styret i sameiet. Alle skal byttes. Recover AS + rørlegger via Sameiet Kaldnes Brygge Nord utførte arbeidet.
- Noen seksjoner i sameiet har hatt skjeggkre. Leietagerne har ikke påpekt noe. Sameiet foretok i 2022 en omfattende behandling mot dette via Nokas Skadedyrkontroll AS. Resultatet er så langt positivt. Selger har også en liten kontorseksjon på Kaldnes Brygge Nord i nr. 23B, og nå er det veldig bra - det vil si ser ikke skjeggkre.
- Infrastruktur for ladeanlegg for el-bil er betalt, men ladeboks må anskaffes.
- Kjente vedtak/forslag til vedtak om forhold vedrørende eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld: 15% økning i felleskostnadene fra 2022 til 2023 på grunn av vedlikehold er allerede gjennomført, herunder maling av bygninger.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Gunnar Sverrisson avholdt 05.01.2023 datert 09.01.2023.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for nybygg datert 26.04.2011. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Træleborg skolekrets. For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.
I henhold til vedtekter er korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 60 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende.

Oppvarming

Vannbåren varme med radiatorer og varmekabel i bad. I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter D.
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 2 400 kwh. Energiforbruket er et estimert forbruk og vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 7 974,51 pr. år Gebyr for vann kr. 16,14,- pr. m³ og gebyr for avløp kr. 26,46,- pr. m³. Eiendommen har felles vannmåler. Vann- og avløpsgebyrer betales i tillegg, etter målt forbruk fordelt på hver seksjon. Forbruket ble beregnet til 36 m³ i 2022 for denne seksjonen.
Kommunale avgifter betales kvartalsvis.

Kommunale avgifter vil kunne variere/øke. Det tas forbehold om endring av avgifter og gebyr.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 627 571 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 259 255 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til annet kombinert formål (bolig/næring), felles gårdsplass, park, gangvei, torg, kjøreveg, annet friområde (strandpromenade) og felles avkjørsel samt turvei og gatetun.
 
Relaterte planer til eiendommen er Kaldnes felt O med tørrdokk og tilhørende torg.

Bebyggelsesplan til eiendommen er Kaldnes felt A og B med annet kombinert formål (bolig/næring), felles gårdsplass, felles avkjørsel, kjøreveg med mer.

I henhold til kommunedelplan for sentrum - byplan 2018-2030 er området eiendommen ligger i avsatt til sentrumsformål (bolig/næring), veg og grønnstruktur.

Det opplyses forøvrig om at Kaldnes er et område under utvikling og er under utbygging for nye byggetrinn.
Styret er presentert foreløpige planer for området rundt Kaldnes Brygge Nord som inngår i prosjektet Kaldnes som Byrom.

Reguleringsplaner er vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
- Erklæring/avtale, tinglyst 25.04.2005, dagboknr. 5273 - gjelder: Denne seksjon har tilleggsdel bygning.
- Seksjonering, tinglyst 25.04.2005, dagboknr. 5273 - gjelder: Opprettet seksjonen hvor denne leiligheten har snr. 91 med formål bolig og sameiebrøk 48/8935. Det skal ikke drives servering/restaurantvirksomhet i næringsseksjonene. Bestemmelser om tilleggsdel. Gjelder seksjonsnr. 2-29, 32-72, 32-72 og 74-100.
Servitutten er rekvirert og utdrag er vedlagt i salgsoppgaven.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Adkomst fra offentlig vei og via privat adkomst. Kommunalt vann og avløp i henhold til informasjon fra Tønsberg kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Oppvaskmaskin, komfyr/stekeplate, kjøl/frys og vaskemaskin.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 90 23 95 40 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Det har vært observert skjeggkre i noen naboenheter i sameiet ifølge selger. Sameiet foretok i 2022 en omfattende behandling mot skjeggkre via Nokas Skadedyrkontroll AS. Resultatet er så langt positivt.
Skjeggkre kan spre seg mellom leiligheter. Skjeggkre er et beslektet insekt av sølvkre. Det lever kun innendørs og trives best ved høy fuktighet, men sammenlignet med sølvkre kan de klare seg også i tørrere miljøer. Skjeggkre er observert i bygg over hele landet, og mange av funnene er fra nyere og moderne boliger. I følge FHI kan skjeggkre bekjempes med forgiftet åte, og en økning i antall bekjempelser er registrert. Skjeggkre gjør liten skade, men kan virke sjenerende.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Rambergveien 21, 3115, Tønsberg, Gnr. 1003 bnr. 303 snr. 91 orgnr. 989114123 i Tønsberg kommune

Oppdragsnummer

28-23-0002

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.