Tolvsrød

Høyt og fritt beliggende - nydelig utsikt til sjøen! Fantastiske lys- og solforhold! Flytt rett inn!

Rosenlundveien 20A , 3150 Tolvsrød

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jeanette Sørvik
Jeanette Sørvik Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

78%

eier sin egen bolig

90%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

45%

har bolig på over 120 kvm

55%

av boligene er eldre enn 20 år

45%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 193 m²
Bruksareal 216 m²
Tomt 1 553 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1990
Gårdsnummer 139
Bruksnummer 456
Energimerking D
FINN.no 288414806
Sist endret 25.01.2023 09:03
Prisantydning 9 500 000,-
Totalpris 9 751 519,-

Beregnet totalkostnad

9 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 237 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 9 500 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 251 519,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 9 751 519,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Frittliggende enebolig over to plan med loft inneholder følgende:
Underetasje: Stor hall med trapp opp til hovedetasjen, 3 soverom, dusjbad/wc, gang, omkledningsrom, 2 boder og garderobe.
1. etasje: Trapperom, stue med peis og utgang til stor, overbygget terrasse, romslig kjøkken med stor spiseplass, gang, stort soverom/stue, dusjbad/wc med badekar, praktisk vaskerom med utgang ut til hagen, kjølerom og bod.

Frittliggende, dobbel garasje.
Frittliggende lekestue.

Standard

Fantastisk eiendom på attraktive Ringshaug - nydelig utsikt til Østfold, Oslofjorden og vår vakre skjærgård, samt nærhet til sjøen og stranden!
Denne eiendommen byr på mye, i tillegg til den fantastiske beliggenheten, en nydelig tomt med mye naturtomt og en herlig, overbygget uteplass. Her kan man sitte i skjermede omgivelser, nyte vær og utsikt.

Svært innholdsrik, funksjonell og praktisk enebolig - ideell bolig for barnefamilier! Fasademessig en stilren og tøff bolig som ligger pent plassert inn i terrenget. Boligen er påkostet og modernisert den senere tid. Yttertaket er lagt om i 2020. El-anlegget er påkostet og modernisert. Nytt, lekkert bad i underetasjen (2019). Badet er flislagt med delikate fliser på gulv og vegger. Stort, velutstyrt og smakfullt kjøkken som har godt med skapplass. Alt av integrerte hvitevarer som komfyr og kaffemaskin i høyden, oppvaskmaskin, steketopp og 2 stk. kjøleskuffer (kjølehjørne på vaskerommet). Praktisk og hyggelig arbeidsøy med sitteplasser - en herlig samlingsplass og en ideell plass for baking, kokkelering og sosial hygge. Stor spiseplass/spisestue som ligger i tilknytning til kjøkkenet - her kan man dekke langbord til hyggelige lag for familie og venner. Spisebordet er plassert ved de store vinduene, slik at man enkelt kan nyte den frie og fine utsikten til sjøen. Lun og fin stue med peis - utgang til stor og overbygget uteplass.

Interiørmessig fremstår boligen som delikat og moderne.
Smakfulle og tidsriktige farger som vil appellere til de aller fleste.

Her kan man flytte rett inn - velkommen til en hyggelig visning!

Beliggenhet

Eiendommen ligger høyt og fritt og med flott utsikt til sjøen, mot Østfold og vår vakre skjærgård. Beliggenheten og utsikten må oppleves, både fra tomten, terrassen og inne fra boligen! Fantastiske soloppganger, lys og farger!

Eiendommen har en meget attraktiv beliggenhet i et veletablert og hyggelig boligområde. Fra boligen er det kun få hundre meter til sjøen og Ringshaug badestrand.

Ringshaugstranda er Vestfolds kanskje fineste og lengste sandstrand med sandvolleyballbane, koselige sitteplasser, trimapparater med mer. Stranden ender opp ved moloen, hvor det er tradisjon for isbading. Kort vei til Flint idrettsanlegg med flere fotballbaner, sandvolleyballbane, friidrettsbane og tennisbane, og til Slagenhallen for innendørs idrett. Tolvsrød er å finne i nærområdet med mange forretningstilbud, Meny matvareforretning med Mester Grønn blomsterforretning og post i butikk, populære klesforretninger, bokhandel, bakeriutsalg, apotek, frisør og hyggelig kafé som serverer nydelig kaffelatte. Det er søndagsåpen Kiwi butikk på Gauterød og et butikksenter på Olsrød med mange hyggelige butikker og treningssenteret Level med badebasseng. Kort vei til Vallø småbåthavn med bowling, restaurant og uteservering samt Skallevold badestrand med mer. Flotte tur- og rekreasjonsområder i nærområdet - ideelt for gåturer, løping og sykling. God busskommunikasjon med Tønsberg sentrum.

Ringshaug er et populært boligområde - perfekt for alle aldre!
Her vil man trives - velkommen!

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:
Internettleverandør ved Telenor (ikke TV) utgjør kr. 749,- pr. mnd. Dekoder medfølger ikke. 
Tinglyst rett på vei fra offentlig vei og opp til eiendommen med felles vedlikeholdsansvar. Man kan kunne påregne kostnad for vedlikehold av veien.
Alarm og evt. bygnings-/innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
- Utvendig balkonger, terrasser og rom under balkonger: Veranda i tre og mur. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
- Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Ikke krav til radonsperre på oppføringstidspunktet.
- Innvendig rom under terreng: Konstruksjonen har plast/dampsperre mot yttervegg under terreng. Konstruksjoner/yttervegger av denne type skal ikke ha plast/dampsperre under terreng. Det er ikke registrert synlige skader eller fukt. Konstruksjonen betraktes som en risikokonstruksjon.
- Våtrom bad/wc 1. etasje: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen.
- Kjøkken: Kjøkken mangler styrt tilluftsventilering.
- Tekniske installasjoner vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
- Tekniske installasjoner avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
- Tekniske installasjoner varmtvannstank: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år.
- Tomteforhold drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
- Tomeforhold grunnmur og fundamenter: Enkelte sprekker/riss.
- Tomteforhold terrengforhold: Fall i terreng mot deler av bygningen.
- Tomteforhold utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3:
- Våtrom vaskerom 1. etasje: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Rommets forventede brukstid betraktes som oppbrukt/i ferd med å bli oppbrukt. NS 3600 tar utgangspunkt i at våtrom som er 25 år eller mer må påregnes oppgradert. Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000.

Følgende konstruksjoner er ikke undersøkt (TG IU):
- Våtrom bad/wc underetasje: Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig på grunn av tilliggende konstruksjoner (våtsone mot yttervegg/murvegg).
- Våtrom vaskerom 1. etasje: Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig på grunn av tilliggende konstruksjoner (yttervegg).
- Våtrom bad/wc 1. etasje: Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig på grunn av tilliggende konstruksjoner (innredning i tilliggende kjøkken samt tilliggende plassbygd kjølerom).

Boligens areal

Primærrom: 193 kvm, Bruksareal: 216 kvm

Underetasje:
Bruksareal: 98 m².
Primærrom: 80 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hall med trapp, 3 soverom, bad/wc, gang og omkledningsrom.
Sekundærrom: 18 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: 2 boder og garderobe.

1. etasje:
Bruksareal: 118 m².
Primærrom: 113 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom, stue, kjøkken, gang, soverom, bad/wc og vaskerom.
Sekundærrom: 5 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Kjølerom og bod.

Takstmannens kommentar til areal:
NB! Primærareal/rombenevnelse er beregnet uten hensyn til byggeforskriftenes krav til rom for varig opphold og uten hensyn til om rommenes bruk samsvarer med innsendte tegninger/byggesøknad. Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk.
Det er utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år:
Utført ombygging av et bad, omlagt tak inkludert skiftet takrenner.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.
Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert av megler.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning avholdt 02.05.2022 datert 22.05.2022. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 553 kvm, Eierform: Eiet tomt

Fantastisk tomt bestående av mye naturtomt på vestsiden. Tomten mot øst og på nedsiden av huset er opparbeidet med plen, prydbusker, blomsterbed samt frukttrær som plommetre og 2 epletrær. I tillegg finnes her rips, rabarbra og nyplantede bringebær- og jordbærplanter.  Tomten er arrondert med hekk og gjerde. På eiendommen er det meget gode solforhold og en fantastisk utsikt til sjøen!
Gårdsplassen er steinsatt.

Garasje / Parkering

Frittliggende dobbel garasje samt biloppstillingsplass på egen gårdsplass.
Det er ladeanlegg/ladebok for el-bil i garasjen.

Byggemåte

Enebolig oppført i tre over grunnmur i 1990. Boligen er oppført i to plan samt loft.

Frittliggende garasje oppført i tre. Bygningen er ikke vurdert.
Frittliggende lekestue oppført i tre. Bygningen er ikke vurdert.

Utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator i tilknytning til bad i underetasje. Ingen unormal fukt registrert. Rommet er fra 2019 og at arbeidene ble utført av fagfolk (dokumentasjon foreligger).

Utført fuktsøk på tilsvarende måte i bad i 1. etasje. Ingen unormal fukt registrert. Rommet er fra 2008. Det ble skiftet diverse sanitærutstyr i 2016.

Utført fuktsøk på tilsvarende måte i vaskerom i 1. etasje. Ingen fukt registrert. Rommet er fra 1990. Rommets forventede brukstid betraktes som oppbrukt/i ferd med å bli oppbrukt.

Det har vært fukt ved pipe. Det var antydning til lekkasje i veranda ved en anledning. Taktekkingen inkludert undertak og takrenner ble skiftet i 2020.

Utvendig
Takkonstruksjon i tre (fra 1990). Saltak. Bordtak som undertak (fra 2020). Taket er tekket med betongtakstein. Takrenner/beslag i stål. Yttervegger i bindingsverk av tre. Utvendig kledd med liggende kledning. Vinduer i tre fra 1990/2012. Ytterdører i tre fra 1990/-2010/-11/-12. Veranda i tre og mur. Det ble lagt nye fliser på veranda i 2016.

Innvendig
Gulvoverflater med laminat og fliser. Veggoverflater med panelplater, platet/malt og fliser. Platede/panelte tak i for det meste i malt utførelse. Trebjelkelag som etasjeskiller. Støpt betonggulv mot grunnen. Lecapipe. Peisovn. Innvendig trapp i tre. Innvendige dører i tre.

Våtrom
Bad/wc underetasje fra 2019: Fliser på gulv og vegg. Malt tak. Inneholdende vegghengt toalett, servant, dusj/dusjvegger, slukrenne. Ventilering via avtrekksventil i tak samt luftespalte i dør.
Bad/wc 1. etasje fra 2008: Fliser på gulv og vegg. Malt tak. Inneholdende toalett, innredning med dobbel servant, badekar og dusjkabinett. Ventilering via avtrekksventil i tak samt luftespalte i dør.
Vaskerom 1. etasje: Fliser på gulv. Tapet på veggene. Malt tak. Inneholdende skyllekar og opplegg til vaskemaskin. Ventilering via ventil/avtrekk i tak samt luftespalte i vindu.

Kjøkken
Kjøkkeninnredning i malt utførelse. Laminat benkeplate med nedfelt kum. Integrerte hvitevarer. Kjøkkenventilator med avtrekk ut.

Spesialrom
Plassbygd kjølerom i tre. Kjøleaggregat fra 2019.

Tekniske installasjoner
Innvendige vannledninger dels i kobber og dels i plast (rør i rør). Innvendige avløpsrør av plast. Ventilering via luftespalte i enkelte vinduer, ventil i vegg i enkelte rom samt avtrekk fra kjøkken og bad. Oppvarming med gulvvarme, varmepumpe og ved. Varmtvannsbereder på 198 l. Hovedsikring 63 A. Garasje 40 A. Teknisk 20 A. Øvrige kurser 16/10 A. Anlegget er utstyrt med automatsikringer. Røykvarslere tilkoplet.

Tomteforhold
Byggegrunn av fjell/stein/oppfylte masser. Synlig grunnmurplast. Grunnmur av Lecablokker. Skrånende fjell-/naturtomt. Utvendige vann-/avløpsledninger i plast. Offentlig vann-/avløp via private stikkledninger.

Utdrag fra selgers egenerklæringsskjema:
- Nytt bad i 1. etasje 2019. Totalentrepenør. I tillegg har Max Rør AS skiftet alt inventar inkludert dusjkabinett foruten toalett på bad i 2. etasje i 2016. Utført av fagfolk ved Bademiljø Henriksen AS, Tønsberg og Max Rør AS. Fakturaer og garantibevis fra Bademiljø Henriksen AS foreligger.
- Drypplist montert på vegg av blikkenslager Walther Karppinen & Sønn AS ved veranda som konsekvens av episode med mulig fukt langs vegg i 2019. Ingen tegn til fukt etterpå.
- Mindre riss i grunnmur, kosmetisk. Ingen endring observert siste årene ifølge tidligere eier. Vurdert av takstmann.
- Tidligere eier opplyste om fukt langs pipe ved en anledning. Hele taket ble skiftet av Sandås Bygg i 2020. Ikke problemer siden da.
- Helt nytt undertak, rettet opp og skiftet hele taket med ny taksten, beslag og drenasje, samt pipetetning. Alt av fagfolk ved Sandås Bygg AS. Hele utvendig hus, garasje og lekestue er malt ved egeninnsats av tidligere eier i 2020.
- Det har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner ved nytt sikringsskap med automatsikringer. Nye ekstra kurser til soverom/kontor og til verksted/hobbyrom, samt 3-fas til garasje med eget sikringsskap i garasjen. Elbillader i garasjen. PEC Elektro. Varmepumpe er installert i 2019 av PEMA Miljøteknikk AS.
- Samtlige arbeider er dokumentert i Boligmappa med tanke på samsvarserklæring av det elektriske anlegget.
- Innebygget garasje er på et tidspunkt bygget om til soverom. Ikke meldt ifølge tidligere eier.
- Tinglyst veirett opp til eiendom. Felles vedlikeholdsansvar.

Tilleggskommentarer fra selgers egenerklæringsskjema:
- Ladeanlegg/ladebok for el-bil i garasje. 16A 1-fas.
- Det er gjort betydelig arbeid med eiendommen utendørs av fagfolk fra Seim Maskin AS i forbindelse med bygging av garasje. Dette gir enklere tilgang med stabil oppkjørsel, nye støttemurer, retting av belegningsstein, stor granittrapp mellom garasje og hus, samt beplantning.
- Frittstående utelampe virker ikke.
- Elektrisk opplegg til ytterligere utebelysning er etablert ved utetrapp mellom hus og garasje.
- Varmepumpe (Panasonic CS-HZ250UKE) ved innvendig trapp 2.etasje og nytt kjøleaggregat til kjølerom installert av PEMA Miljøteknikk AS i 2019.

Selger opplyser om følgende utbedringer/påkostninger de senere år:
- Byttet tak i 2020. Helt ned til undertak. All jobb utført av Sandås bygg.
- Nytt bad nede i 2019 utført ved Totalenterprise Bademiljø.
- Ny innmat sikringsskap i forbindelse med strøm til ny garasje. Utført av PEC.
- Ny Igland garasje 2017, samt omfattende utarbeid utført av Seim Maskin AS.
Videre opplyses terrassegulv er oppflasset etter tidligere maling.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning avholdt 02.05.2022 datert 22.05.2022.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for enebolig datert 22.01.1990 og ferdigattest for ny garasje datert 26.11.2019. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent.
Ferdigattestene er vedlagt i salgsoppgaven.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger for boligen, men de stemmer ikke med dagens bruk.
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger for garasjen.
Det foreligger ingen tegninger på frittliggende lekestue.
Videre opplyser kommunen innbygging av terrasse 2011.
Tegninger er vedlagt i salgsoppgaven.

Det gjøres oppmerksom på innredet rom med terrassedør samt vindu i tidligere integrert garasje ikke er omsøkt eller godkjent av kommunen, noe som er et krav ved bruksendring. Det er uklart om de aktuelle rommet oppfyller tekniske krav slik at de kan godkjennes for varig opphold etter gjeldene tekniske forskrift blant annet til rømningsveier og lys. Kjøper bærer selv ansvaret for å søke godkjenning, og utføre nødvendige arbeider, dersom man ønsker å bruke rommet som soverom.

Barnehage / skole i området

Eiendommen sogner til Ringshaug skolekrets. For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 333 48 000.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

Oppvarming med varmepumpe, ved, varmekabel og ellers elektrisk oppvarming.
I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter D.
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 25 000 kwh. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 15 487,31 pr. år Kommunale avgifter betales kvartalsvis.
Kommunale avgifter vil kunne variere/øke. Det tas forbehold om endring av avgifter og gebyr.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 624 987 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 849 954 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, som i kommuneplan vedtatt 22.05.2019 er avsatt til boligbebyggelse. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende rettigheter på gbnr. 139/53 seksjon 1-3 (Rosenlundveien 20B-20D) som følger eiendommen:
- Erklæring/avtale, tinglyst 26.10.1990 med dagboknr. 16190, rettighetshaver gbnr. 139/456 (Rosenlundveien 20A) - gjelder: Eiere av eiendommen Rosenlundveien 20 gbnr. 139/53 gir nåværende og fremtidige eiere av eiendommen Rosenlundveien 20A gbnr. 139/456 rett til 4-fire-metes bredde vei over eiendommens sydgrense. Det skal være felles vedlikeholdsplikt for veien. Likeledes gis det rett til fremlegging av nødvendig vann- og kloakkledning over eiendommen nordre del samt rett til nødvendig vedlikehold og reparasjoner av disse. Servitutten er vedlagt i salgsoppgaven.
- Bestemmelse om veg, tinglyst 20.11.1990 med dagboknr. 17362, rettighetshaver gbnr. 139/456 (Rosenlundveien 20A). gjelder: Rett til 4 meter vei over eiendommen gbnr. 139/53 sydgrense mot felles vedlikeholdsplikt. Det skal være felles vedlikeholdsplikt for veien. Det gis rett til fremlegging av nødvendig vann- og kloakkledninger over eiendommen gbnr. 139/53 nordre del med rett til nødvendig vedlikehold og reoperasjoner av disse. På den del av kloakkledning som er felles for eiendommen gjelder det felles vedlikeholdsplikt. Servitutten er vedlagt i salgsoppgaven.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet adkomst fra offentlig vei over privat vei.
Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.
Opplysninger i henhold til informasjon innhentet fra Tønsberg kommune.

Den private veien fra offentlig vei og opp til eiendommen, er tinglyst som rettighet/servitutt den 20.11.1990 - Bestemmelse om veg. Det er nedfelt felles vedlikeholdsansvar i rettigheten. Man kan kunne påregne kostnad for vedlikehold av veien. Servitutten er vedlagt i salgsoppgaven.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Integrerte hvitevarer samt el-billader i garasjen.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 90 23 95 40 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Rosenlundveien 20A, 3150, Tolvsrød, Gnr. 139 bnr. 456 i Tønsberg kommune

Oppdragsnummer

28-23-0015

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.