Tønsberg

Nyere og moderne leilighet med balkong mot vest! Lekkert innredet! Vannbåren varme. Flytt rett inn!!

Havegaten 1B , 3115 Tønsberg

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Preben Rakfjord
Preben Rakfjord Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

76%

eier sin egen bolig

72%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

22%

har bolig mellom 60-120 kvm

25%

er barnefamilier

22%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 39 m²
Bruksareal 39 m²
Tomt 3 052 m² / Fellestomt
Soverom 1
Etasje 2
Byggeår 2020
Gårdsnummer 1003
Bruksnummer 76
Energimerking A
FINN.no 294742741
Sist endret 20.03.2023 19:40
Prisantydning 3 190 000,-
Totalpris 3 278 769,-
Fellesutgifter 2 788,-

Beregnet totalkostnad

3 190 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 79 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 190 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 88 769,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 278 769,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Leilighet i 2. etasje med entré, stue/kjøkken, soverom og bad/wc/vaskerom.

- Bod i underetasje.

Standard

Tiltalende, moderne og tøff leilighet som er maksimalt utnyttet. Svært arealeffektiv og funksjonell! God takhøyde, noe som gir en god romfølelse.

Stuen er lys og ligger i åpen løsning med kjøkkenet. Her har du god plass til både sofa og spiseplass. Fra stuen er det utgang til en tiltalende og romslig balkong - et nydelig uterom som gir en forlengelse av hele stuen i sommerhalvåret!

Gjennomgående tidsriktig og moderne leilighet med behagelig vannbåren varme i gulv, samt elektriske varmekabler på bad. Praktisk og stilren kjøkkeninnredning med slette fronter og med integrerte hvitevarer kjøl/frys, oppvaskmaskin, komfyr og steketopp. Badet er flislagt med delikate fliser på gulv og vegger og har moderne baderomsinnredning og har følgende inventar og kvaliteter: Vegghengt toalett, downlights i himling, speil med overhengende belysning, lekkert dusjhjørne med innfellbare dusjdører, krommet dusjarmatur og opplegg for vaskemaskin. Gulvene er belagt med flott enstavs eikeparkett. Interiørmessig gjennomgående lyst, delikat og pent holdt.

Det er noe helt spesielt å flytte inn i en nyere leilighet! Velkommen til visning i urbane og sjønære omgivelser.

Beliggenhet

Bo med sjøen og byen nesten rett utenfor døren! Havegaten på Kaldnes er del av er en nyere bydel som vokser frem der Kaldnes skipsverft tidligere var livsnerven i Tønsberg by. Med gammel historie i grunnsteinene bygges nå en ny, urban og levende bydel med gåavstand til både bysentrum og skjærgården. Langs bryggekanten samles bolig, næring, handel, kafeer og kulturliv. Med gåavstand over gangbroen til Oseberg Kulturhus kan det rike kulturlivet besøkes, lokkende caféer og spisesteder kan nytes og shopping kan utføres i kjøpesenter eller i små og særegne nisjeforretninger. En bryggevandring langs moderne arkitektur på Kaldnes og langs Tønsberg Brygge med det gamle sjøbodkvartalet viser kontraster i tid.  En tur langs Kaldnes gir opplevelser, atmosfære og utsikt som gir rom for inspirasjon og kreativitet. Kaldnes har de siste årene blitt et sted hvor flere kunstnere, fotografer og musikere er samlet. Kulturhuset Støperiet, som er eid av Tønsberg Kommune, ligger like ved og gir et godt og variert tilbud hele året. Ellers kan vi nevne at leiligheten ligger i et barnevennlig og etablert boligområde på Kaldnes i Tønsberg kommune, med nærhet til barnehage, skoler, Tønsberg sentrum, Teie torv, samt Teieskogen med flotte tur og friluftsområder, Spar-butikk og Træleborg skole (1-7 kl.) I tillegg ligger den populære restauranten "Kverneriet" like ved. Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, hvorav nærmeste holdeplass er Kaldnes og ligger ca. 100 m fra boligen. Ved å benytte bil tar det ca. 5 min til Tønsberg sentrum, 25 min til Sandefjord og 70 min til Oslo S.

Felleskostnader

2 788 pr. mnd. Dekker TV/bredbånd, fjernvarme, div. honorarer, reparasjon og vedlikehold, felles bygningsforsikring og andre driftskostnader.

Fellesutgifter fastsettes av styret, normalt for ett år i gangen. Ved behov kan styret øke fellesutgiftene. Opplysninger om fellesutgifter er gitt av forretningsfører ved utarbeidelse av denne salgsoppgaven, fellesutgiftene kan derfor være endret uten at eiendomsmegler har fått melding om dette.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:

TV og internett fra Telenor, ca. kr. 529,- pr. mnd. (inkludert i fellesutgifter).
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Sameie

Sameiet Havegaten 1, består av 55 boligseksjoner og 2 næringsseksjoner på eiendommen GBNR. 1003/76 i Tønsberg kommune.

Forretningsfører i sameiet er USBL.
Styreleder i sameiet er Lars Andreas Speilberg.

Styret i Sameiet Havegaten 1 er også styre for garasjen (egen næringsseksjon).

Tinglyst legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styrets arbeid:
- Reforhandlet avtale om fjernvarme.
- Ombygget varmtvannsanlegget.
- Montert sklisikring i gang mellom gate og sykkelstall.
- Installert internett i kjeller.

- Sameiet har en rammeavtale for solskjerming med Fasadeprodukter AS. Avtalen gir kollektiv rabatt til andelshaverne og skal benyttes.
- Den enkelte seksjonseier som installerer solskjerming er fullt ut ansvarlig for evt. skade på fasadene som forårsakes av montering og bruk av solskjermingen. Reparasjoner skal initieres og betales av seksjonseier selv. Se sameiets husordensregler for utfyllende informasjon.

Følgende punkter i husordensreglene skal behandles på årsmøte i 2023:
- Parasoller. NB! Over bakkenivå skal disse av sikkerhetshensyn være av en type som er beregnet for fastmontering på gitter-rekkverket på balkongen. Monteringen skal inspiseres og godkjennes av styret. Parasoller skal være mørk grå/antrasittgrå.

Forsikring

If Skadeforsikring NUF Polisenummer: SP3222495

Regnskap

Driftsinntekt i 2021 var tilsammen kr. 1 759 558,-.
Driftskostnad i 2021 var tilsammen kr. 1 373 150,-.
Regnskapet for 2021 viser et overskudd kr. 386 904,- og sameiets eiendeler pr. 31.12.2021 er kr. 1 262 767,-

Resultatregnskap 2021 og årsmelding 2021 følger vedlagt i salgsoppgaven.

Vedtekter / husordensregler

I henhold til sameiets vedtekter omfatter vedlikeholdsplikten i sameiet utbedring av tilfeldige skader, for eksempel skader som er forårsaket av uvær, innbrudd eller hærverk.

Sameiet har en rammeavtale for solskjerming med Fasadeprodukter AS. Avtalen gir kollektiv rabatt til andelshaverne og skal benyttes. Se sameiets vedtekter for informasjon over hvilke typer solskjerming som tillates og i hvilke farger.

Sameiets vedtekter og husordensregler følger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

I henhold til sameiets vedtekter er dyrehold tillatt så lenge dette ikke er til ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23.

Boligens areal

Primærrom: 39 kvm, Bruksareal: 39 kvm

2. etasje:
Bruksareal: 39 m².
Primærrom: 39 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue/kjøkken, soverom og bad/wc/vaskerom.

Bod i underetasje på ca. 5 m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 27.02.2023 utført av takstmann Tore Rønning. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 3 052 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

I henhold til parkeringsoversikt, medfølger det parkeringsplass til denne seksjonen.
Det gjøres oppmerksom på at parkeringsplassen ikke lenger medfølger, og parkering kan skje etter områdets bestemmelser.

Byggemåte

Seksjonert leilighet beliggende i 2. etasje i boligblokk oppført i betong og tre i 2020. Utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator i tilknytning til bad. Ingen unormale forhold vedrørende fukt påvist. Rommet er bygd som prefabrikkert baderomskabin.

Utvendig
Vinduer og balkongdør i tre. Balkong i stål, tre og glass. Utvendige fasader, felles arealer m.m. er sameiets felles ansvar.

Innvendig
Gulvoverflater med parkett og fliser. Malte vegger. Fliser på vegg i bad. malte betongtak. Platet/malt himling i bad. Etasjeskiller av betong eventuelt betongelementer. Innvendige dører i tre.

Våtrom
Fliser på gulv og vegg. Malt tak. Inneholdende vegghengt toalett, innredning med servant, dusj/vegger, opplegg til vaskemaskin. Ventilering via avtrekksventil i tak samt luftespalte i dør (balansert ventilasjon).

Kjøkken
Kjøkkeninnredning i malt utførelse. Benkeplate med nedfelt benkebeslag og to kummer. Integrerte hvitevarer. Kjøkkenventilator med avtrekk ut.

Tekniske installasjoner
Innvendige vannledning i plast (rør i rør). Innvendige avløpsrør av plast. Ventilering med balansert ventilasjon. Oppvarming med vannbåren gulvvarme. Varmekabler i bad. Hovedsikring 63 A. Teknisk 25 A. Øvrige kurser 15 A. Anlegget er utstyrt med automatsikringer. Røykvarsler. Håndslukkeapparat.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 2:
- Andre utvendige forhold: Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner ikke er undersøkt:
- Tilliggende konstruksjoner på bad/wc/vaskerom: Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga. tilliggende konstruksjoner (våtsone mot annen boenhet/felles areal).

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning datert: 13.03.2023.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for bolig, datert 07.09.2020. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Træleborg skolekrets. For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Adgang til utleie

I henhold til eierseksjonsloven §24 er det ikke tillatt med kortidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene til sameiet og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på sameiets årsmøtet. Dette gjelder ikke for fritidsboliger. Sameiet har vedtatt 90 døgn.

Sameiets styre skal underrettes skriftlig om alle overdragelser og leieforhold.

Oppvarming

- Oppvarming med vannbåren gulvvarme.
- Varmekabler i bad.

I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter A

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 9 891 pr. år Dekker vann, avløp og renovasjon.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 850 184 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 060 663 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et område som er regulert til rød sone, funksjons- og kvalitetskrav til bygninger, anlegg og utearealer, utforming, lekeplass, fortau, kombinert bebyggelse og anleggsformål, uteoppholdsareal og annen veggrunn. Relaterte planer til eiendommen er G/S Banebakken, Solveien og Kaldnesgaten, vedtatt 07.12.1994 og Kaldnes felt F og G, vedtatt 01.02.2006. I henhold til kommuneplan, vedtatt 22.05.2019, er området eiendommen ligger i avsatt til boligbebyggelse og strandlinje sjø. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Bestemmelse om kloakkledning, tinglyst 12.08.1943, dagboknr. 2007, gjelder: Tilkobling til kloakkledning.
Bestemmelse om kloakkledning, tinglyst 13.08.1943, dagboknr. 2024, gjelder: Tilkobling til kloakkledning.
Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst 16.06.1954, dagboknr. 1378, gjelder: Eier av Havegaten 5 tillater eier av Havegaten 3 å oppføre garasje inntil eiendomsgrense.
Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst 29.08.1956, dagboknr. 2266, gjelder: Rett for Havegaten 5 å oppføre garasje mot eiendommen Havegaten 3.
Bestemmelse om gjerde, tinglyst 18.04.1962, dagboknr. 1282, gjelder: Ev. gjerde bekostes av eier.
Bestemmelse om vann- og kloakkledning, tinglyst 10.05.1971, dagboknr. 2157, gjelder: Rett for Kaldnesalleen 4 å tilkoble eksisterende ledninger til nødvendige avløps- og vannledninger i Havegaten 1.
Erklæring/avtale, tinglyst 30.12.1975, dagboknr. 7170, gjelder: Avtaler ang. overdragelse av forretningsbygg i 1975.
Bestemmelse om vann- og kloakkledning, tinglyst 10.03.1988, dagboknr. 3452, gjelder: Plikt til å avstå nødvendig, ubebygget grunn til veiutvidelse, samt fellesarealer, fellesanlegg, ev. nødvendig adkomst for nabotomt og transformatorstasjon. Ved salg av ubebygde, innløste tomter eller deler av samme, har kommunen forkjøpsrett. Rett for kommunen til å legge vann- og kloakkledninger over de innløste tomter uten erstatning til eieren. Det samme gjelder ledninger for elektrisk strøm, telekommunikasjoner, gass m.m., samt rett til nødvendige reparasjoner og utbedringer av disse, og har videre rett til adkomst over de innløste tomter for slikt arbeid.
Seksjonering, tinglyst 14.05.2020, dagboknr. 2458091.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Integrerte hvitevarer på kjøkken.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 92 46 85 90 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Havegaten 1B, 3115, Tønsberg, Gnr. 1003 bnr. 76 snr. 32 orgnr. 925180734 i Tønsberg kommune

Oppdragsnummer

28-23-0016

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.