Tønsberg

Hel tomannsbolig på attraktive Træleborg.

Hedrumgaten 43 , 3112 Tønsberg

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jeanette Sørvik
Jeanette Sørvik Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

72%

eier sin egen bolig

46%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

13%

har bolig mellom 60-120 kvm

21%

er barnefamilier

21%

er gift

Type / Eierform Tomannsbolig / Eierseksjon
Primærrom 181 m²
Bruksareal 283 m²
Tomt 662 m² / Fellestomt
Soverom 4
Byggeår 1952
Gårdsnummer 1006
Bruksnummer 142
Energimerking G
FINN.no 294361106
Sist endret 13.03.2023 08:22
Prisantydning 6 290 000,-
Totalpris 6 456 269,-

Beregnet totalkostnad

6 290 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 157 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 290 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 166 269,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 456 269,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Hel horisontaldelt tomannsbolig, bestående av to seksjoner, hvor hver av leilighetene har egen inngang.

Leilighet i 1.etasje: Gang/trapperom, gang, vaskerom, kjøkken, spisestue, stue, soveromsgang, 2 soverom og bad/wc.
Leilighet i 2. etasje: Trapperom, gang, bad, separat wc, kjøkken, stue og 2 soverom.
Loft: Trapperom, loft og bod.
Kjeller: Gang/trapperom, vaskekjeller og 6 boder.
Garasje og redskapsbod.

I henhold til tinglyst seksjonering disponeres kjeller og garasje som fellesareal.
I dag praktiseres fordeling av etasjene i Hedrumgaten 43 ved at leiligheten i 1. etasje har adkomst til og benytter kjeller og leiligheten i 2. etasje har adkomst til og benytter loft.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et sentralt og attraktivt boligområde på Træleborg, med kort gange til skole og barnehage, dagligvareforretning som Spar på Træleborg samt Meny på Heimdal, bibliotek, svømmehall, Jernbanestasjonen, Haugar kunstmuseum, Sentralsykehuset i Vestfold med mer. Tønsberg er en populær by som har sitt absolutte høydepunkt sommerstid, med et yrende folkeliv. Langs brygga i Tønsberg er det et rikt kulturliv med lokkende spisesteder, kaféer og utesteder. Shopping kan utføres på Farmandstredet kjøpesenter eller i små og særegne nisjeforretninger.

Fra Tønsberg Jernbanestasjon er det hyppige avganger til Oslo, noe som er utmerket for pendlere. Reisetiden til Oslo S. med tog er ca. 1 time og 15 minutter. Ved å benytte bil tar det ca. 20 minutter til Tjøme, 23 minutter til Sandefjord Lufthavn Torp, 25 minutter til Drammen og 1 time til Oslo.

Her bor man like utenfor bykjernen uten å være sjenert av bystøyen i særlig grad - en ypperlig beliggenhet for de aller fleste.

Velkommen!

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:
TV/Internett ved Telenor.
Alarm og evt. bygnings-/innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.
Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Sameie

Sameiet består av to eierseksjoner - begge boligseksjoner regulert iht. Lov om eierseksjoner (Eierseksjonsloven).
Dette er ett lite og uformelt sameie uten etablerte ordninger, vedtekter, etablert styre og regnskap/forretningsførsel.
Utgifter/kostnader til vedlikehold, reparasjoner mv. fordeles etter sameiebrøken eller etter annen avtale når disse oppstår.
Det er ingen fellesgjeld i sameiet.
I henhold til lov om Eierseksjonssameier §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av eventuelle fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
I tinglyst seksjonering følger pantsettelseserklæring for beløp NOK 5 000,- hvor panthaver er sameiet. 

I henhold til tinglyst seksjonering disponeres kjeller og garasje som fellesareal.
I dag praktiseres fordeling av etasjene i Hedrumgaten 43 ved at leiligheten i 1. etasje har adkomst til kjeller og leiligheten i 2. etasje har adkomst til loft.

Forsikring

Tryg Polisenummer: 7757622

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2, avvik som kan kreve tiltak:
- Utvendig taktekking: Taktekkingen er av betongtakstein med rupanel som undertak, taktekking fra 1991 ifølge tidligere rapport. Taket er besiktiget fra bakkenivå.Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Generelt slitt og mosegrodd taktekking.
- Utvendig takkonstruksjon/loft: W-takstoler i tre med forenklet undertak i tilbygg, plassbygd takkonstruksjon av tre med undertak av rupanel i gammel del. Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen. Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Det ble registrert fuktmerker i undertak enkelte steder som ikke er unormalt alder på konstruksjon tatt i betrakting. Det ble ikke registrert noen unormale fuktverdier i området. Liten lufting av loft på tilbygg.
- Utvendig vinduer: Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass, vinduer byttet i perioden fra 1990-tallet til 2011. Enkelte vinduer er litt bløte i veden nederst i karm og ramme, kondensmerker på enkelte vindu innvendig. Kostnadsestimat: Under 10 000.
- Utvendig dører: Bygningen har malt hovedytterdør, enkel malt balkongdør i tre fra kjøkken og dobbel malt balkongdør i tre fra stue mot vest i 1. etasje. Dører fra 1990-tallet for det meste. Generell alders slitasje. Kostnadsestimat: Under 10 000.
- Utvendig balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Litt slitt rekkverk og balkongdekke. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000.
- Innvendig pipe og ildsted: Boligen har mursteinspipe, vedovn i kjøkken og åpen peis i stue 1. etasje. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på pipe. Kostnadsestimat: Under 10 000.
- Innvendige dører: Innvendig har boligen malte fyllingsdører. Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører. Kostnadsestimat: Under 10 000.
- Våtrom bad 1. etasje: Sanitærutstyr og innredning. Rommet har innredning med nedfelt servant, toalett, innbygd badekar og dusjhjørne. Det er manglende tilkomst og ventilering under innmurt badekar. Kostnadsestimat: Under 10 000.
- Tekniske installasjoner ventilasjon: Boligen har naturlig ventilasjon. Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Kostnadsestimat: Under 10 000.
- Tomteforhold drenering: Utvendig er det synlig fuktsikring på deler av grunnmur mot øst og syd. Ifølge informasjon skal det være lagt ny drenering ca. 2010 men usikkert om omfang. Resterende drenering antas å være fra byggeåret. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det mangler eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler utvendig fuktsikring av grunnmuren - ved kjeller/underetasje. Der det er fritt eksponerte murvegger (ikke gjenkledde) er det tegn til saltutslag og fuktighet nederst. Videre er det registret råte i treverk inn mot mur.
- Tomteforhold grunnmur og fundamenter: Bygningen har grunnmur i lettklinkerblokker. Grunnmuren har sprekkdannelser. Diverse riss og småsprekker i vegger, mest nedenfor vinduer.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2, avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
- Utvendig nedløp og beslag: Takrenner, nedløp og beslag av plastbelagte/lakkerte stålplater. Renner og beslag byttet sammen med taktekking. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet.
- Utvendig veggkonstruksjon: Yttervegger med bindingsverks konstruksjon og liggende bordkledning fra byggeår og ombygningsår. Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur.
- Innvendig etasjeskille/gulv mot grunn: Etasjeskiller er av trebjelkelag. Målt høydeforskjell på over 15 mm. gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Mindre skjevheter/retningsavvik på 5-10 mm. i etasjeskiller som ikke er unaturlig alder på konstruksjon tatt i betrakting. Det er i tillegg målt høydeforskjell på ca. 20 mm. gjennom hele rommet i stue 1. etasje og 30 mm. i stue 2. etasje.
- Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
- Innvendig rom under terreng: Gulvet i kjeller er av betong, vegger av betong/mur. Hulltaking er ikke fortatt. Kjeller har en konstruksjon som gjør hulltaking unødvendig, åpen konstruksjon. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv. Ved hjelp av fuktindikator ble det registrert varierende fuktverdier i innvendige kjellerytterveggene og kjellergulv (åpen konstruksjon) som ikke er unaturlig alder på konstruksjon tatt i betrakting samt manglende drenering over lengre tid.
- Innvendige trapper: Boligen har malt tretrapp. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
- Andre innvendige forhold: Innvendig overflater generelt. Innvendig har boligen for det meste overflater fra byggeår med unntak av noe kosmetisk oppgradering etter behov.
- Våtrom vaskerom 1. etasje: Overflater gulv. Flislagt gulv og elektriske varmekabler, det er målt ca. 20 mm. høydeforskjell på gulv foran dørterskel til topp slukrist. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Sluk, membran og tettesjikt. Det er plastsluk og ukjent tettesjikt/membran. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen.
- Våtrom bad 1. etasje: Overflater vegger og himling. Flis på vegg og malte plater på innvendig tak. Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker. Sluk, membran og tettesjikt. Det er plastsluk og ukjent tettesjikt/membran. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen.
- Kjøkken 1. etasje: Overflater og innredning Kjøkkenet i 1. etasje har innredning fra 1991 med malte profilerte fronter. Benkeplaten er av heltre med kum av kompositt. Integrert keramisk platetopp og stekeovn. Generell aldrers slitasje på innredning. Avtrekk. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut. Generell alders slitasje på avtrekksvifte.
- Tekniske installasjoner vannledninger: Innvendige vannledninger i kjeller er av kobber og galvaniserte jernrør. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
- Tekniske installasjoner avløpsrør: Det er avløpsrør av støpejern i kjeller og noe opp i etasjen, usikkert hvor mye. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
- Tomteforhold terrengforhold: Flat tomt med jordmasser, asfaltert innkjørsel. Eiendommen ligger i rasfarlig/skredutsatt område iht. kommuneplan Iflg. NVE ligger eiendommen i grensen til ett område med kvikkleire med lav faregrad. For nærmere informasjon henvises til NVE´s sider om kvikkleire.
- Tomteforhold utvendige vann- og avløpsledninger: Utvendige avløpsrør og vannledninger er av ukjent type men antas å være av eldre dato. Det er offentlig avløp via private stikkledninger og offentlig vannforsyning via private stikkledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3, store eller alvorlig avvik:
- Innvendig kjellertrapp: Boligen har malt tretrapp. Det er ikke montert rekkverk. Ved nivåforskjeller på mer enn 0,5 meter må det sikres med rekkverk eller lignende ihht. gjeldende forskrifter, slik er det ikke nederst ved trapp og på det grunnlaget er det satt tilstandsgrad 3. Kostnadsestimat: Under 10 000.
- Våtrom overflater bad 1. etasje: Flislagt gulv og elektriske varmekabler, gulv med motgående fall til sluk, det vil si gulv er lavest mot yttervegg under vindu. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Motgående fall. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000.

I tilstandsrapport er følgende konstruksjoner ikke undersøkt (TG IU):
- Våtrom vaskerom 1. etasje: Tilliggende konstruksjoner våtrom. Hulltaking er ikke foretatt da rommet har utenpåliggende røropplegg.
- Våtrom bad 1. etasje: Tilliggende konstruksjoner våtrom. Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig på grunn av tilliggende konstruksjoner, baderom har våtsone mot yttervegg.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23.

Boligens areal

Primærrom: 181 kvm, Bruksareal: 283 kvm
Oppgitt areal er for begge seksjonene.

Areal for 1. etasje utgjør:
Primærrom: 106 kvm, Bruksareal: 106 kvm.
Primærrom: 106 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, gang, vaskerom, stue, kjøkken, 2 soverom og bad.
Sekundærrom: 0 m².
Utgang fra stue 1. etasje til sydøstvendt terrasse fundamentert med pilarer på løsmasser, areal av terrassen er 35 m².

Areal for 2. etasje utgjør:
Primærrom: 75 kvm, Bruksareal: 75 kvm.
Primærrom: 75 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom, gang, stue, kjøkken, 2 soverom og bad/vaskerom.
Sekundærrom: 0 m².
Utgang fra stue 2. etasje til østvendt luftebalkong med stikkbjelker. Arealet av balkongen er 5 m².

Kjeller:
Primærrom: 0 kvm, Bruksareal: 76 kvm.
Sekundærrom: 76 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Boder og vaskekjeller.

Loft.
Primærrom: 0 kvm, Bruksareal: 26 kvm.
Sekundærrom: 26 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Råloft.

Takstmannens kommentar til lovlighet ifølge tilstandsrapport:
- Byggetegninger: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Avvik i tegninger gjelder romfordeling i 1. etasje og har ikke noe innvirkning på rømningsveier.
- Brannceller: Det er påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling utifra dagens byggteknisk forskrift. Boligen er oppført og registret som tomannsbolig, men er ikke bygget med to separate brannceller slikt gjeldende forskrifter krever.
- Nyere håndverkstjenester: Det er ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år. Oppussing av baderom i 2. etasje samt omlegging av elektrisk anlegg i 2020.
- Krav for rom til varig opphold: Det er påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde. Da standarden sammenligner eiendommen med nye forskriftskrav vil det alltid være avvik i fra byggeår og til gjeldene krav. Ut ifra de vurderingene som er gjort, er det ikke registrert noen vesentlige avvik basert på forskrifts krav som gjaldt på søketidspunktet som er grunnlag for vurdering.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.
Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert av megler.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Gunnar Sverrisson avholdt 16.02.2023 datert 11.03.2023. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Fra Tønsberg sentrum kjører man Ringveien og tar til venstre i lyskrysset ved Spar inn på Måkeveien. Ta deretter første vei til høyre inn på Træleborgveien og deretter Tjøllinggaten som første vei til venstre. Ta så til høyre inn på Ekornveien og videre til venstre inn på Hedrumgaten. Boligen er beliggende som første bolig på venstre hånd. Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 662 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal.
Tomten disponeres mellom seksjonseierne slik det fremkommer av tinglyst seksjonering med felles hage, felles asfaltert innkjørsel og felles garasje.
Hagetomt som er opparbeidet med plen, noe blomsterbed, enkelte prydtrær og bringebær. Det er stedvis dekorstein langs grunnmur. Tomten er arrondert med gjerde på tre sider.

Garasje / Parkering

Garasje tilhørende sameiet i fellesskap. Det er tilbygget redskapsbod på baksiden av garasjen etter utstedt ferdigattest.
Ellers mulighet for parkering i felles asfaltert innkjørsel.
Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Byggemåte

Tilstandsrapporten omfatter horisontaldelt tomannsbolig i to etasjer + kjeller oppført i 1958, boligen er tilbygd i 1990. Baderom i 2. etasje er oppusset i 2020 og elektrisk anlegg oppgradert i 2021. Som det fremgår av rapporten er det registrert enkelte symptomer på avvik fra normal tilstand/dagens krav, det meste som følge av normal slitasje og alder på bygningsdelene samt strengere forskriftskrav.

Utvendig
Taktekkingen er av betongtakstein med rupanel som undertak, taktekking fra 1991 ifølge tidligere rapport. Taket er besiktiget fra bakkenivå. Takrenner, nedløp og beslag av plastbelagte/lakkerte stålplater. Renner og beslag byttet sammen med taktekking. Yttervegger med bindingsverks konstruksjon og liggende bordkledning fra byggeår og ombygningsår. W-takstoler i tre med forenklet undertak i tilbygg, plassbygd takkonstruksjon av tre med undertak av rupanel i gammel del. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass, vinduer byttet i perioden fra 1990 tallet til 2011. Malt hovedytterdør, enkel malt balkongdør i tre fra kjøkken og dobbel malt balkongdør i tre fra stue mot vest i 1. etasje. Dører fra 1990-tallet for det meste. Utgang fra stue 1. etasje til sydøst vendt terrasse fundamentert med pilarer på løsmasser, areal av terrassen er 35 m². Utgang fra stue 2. etasje til østvendt luftebalkong med stikkbjelker. Arealet av balkongen er 5 m²

Innvendig
Hovedsaklig parkett på gulv i begge etasjene. Vegger kledd med panel eller plater med tapetserte og malte overflater. Malte plater i himlinger for det meste. Etasjeskiller er av trebjelkelag. Boligen har mursteinspipe, vedovn i kjøkken og åpen peis i stue 1. etasje. Boligen har malt tretrapp. Innvendig har boligen malte fyllingsdører.

Våtrom
Baderom i 2. etasje fra 2020 og teknisk forskrift fra 2010 lagt til grunn ved vurdering, ingen dokumentasjon. Fliser på gulv og vegger, baderom inneholder dusjhjørne, klosett og servant i innredning.
Vaskerom i 1. etasje er opprinnelig bygget som baderom i 1991og innredet som vaskerom i 2007 ifølge tidligere rapport. Rommet er oppført i henhold til byggeforskrift fra før 1997, det vil si før krav til membran på vegg og fallforhold. Fliser på gulv og vegger, vaskerom inneholder skyllekum av stål og opplegg for vaskemaskin.
Baderom i 1. etasje fra 2007 og teknisk forskrift fra 1997-2010 lagt til grunn ved vurdering, ingen dokumentasjon. Fliser på gulv og vegger, baderom inneholder badekar, dusjhjørne, klosett og servant i innredning.

Kjøkken
Kjøkkenet i 1. etasje har innredning fra 1991 med malte profilerte fronter. Benkeplaten er av heltre med kum av kompositt. Integrert keramisk platetopp og stekeovn.
Kjøkkeninnredning 2. etasje fra 2020 med fronter i malt utførelse. Rustfrie kummer. Laminerte benkeplater. Integrerte hvitevarer med oppvaskmaskin, stekeovn og keramisk platetopp.

Tekniske installasjoner
Innvendige vannledninger i kjeller er av kobber og galvaniserte jernrør samt noe av plast (rør i rør) i 1. og 2. etasje. Det er avløpsrør av støpejern i kjeller og noe opp i etasjen, usikkert hvor mye. Boligen har naturlig ventilasjon. Varmtvannstankene er på ca. 200 liter, en plassert i kjeller og en i bad/vaskerom 2. etasje. Sikringsskap i gang 1. etasje og trappegang 2. etasje. 50 Amp. hovedsikringer, anlegget er utstyrt med automatsikringer og jordfeilbryter. Oppgradert anlegg i 2021 med ny innmat i sikringsskap, arbeid utført av Xpert installasjon AS. Brann/røykvarslere i hver etasje og brannslokkingsapparat. Anlegget er ikke funksjonstestet.

Tomteforhold
Det er byggegrunn av leirholdige masser. Utvendig er det synlig fuktsikring på deler av grunnmur mot øst og syd. Iflg. informasjon skal det være lagt ny drenering ca. 2010 men usikkert om omfang. Resterende drenering antas å være fra byggeåret. Bygningen har grunnmur i lettklinkerblokker. Flat tomt med jordmasser, asfaltert innkjørsel. Utvendige avløpsrør og vannledninger er av ukjent type, men antas å være av eldre dato. Det er offentlig avløp via private stikkledninger og offentlig vannforsyning via private stikkledninger.

Utdrag fra selgers egenerklæringsskjema:
- Det ble bygd nytt bad/vaskerom i 2. etasje av Byggmester Bjarne W. Sørensen, elektriker Expert AS og rørlegger Haugen VVS i 2020.
- Grunnet dårlig trekk i ildsted 2. etasje er det montert vifte på pipe.
- Utettheter i garasjetak.
- Expert AS har utført arbeider på el-anlegget ved nytt bad/vaskerom i 2. etasje, nytt sikringsskap i 1. og 2. etasje og nytt inntak til begge leilighetene.

Selger opplyser om følgende:
- Forrige eier la selv ved egeninnsats flis på flis i dusjsone bad 1. etasje uten fornyelse av tettesjikt/membraner.
- Fyringssted i kjeller må fjernes ifølge forrige eier. Dette er pt. ikke utført.
- Kledning på nordsiden av boligen er skiftet i 2015 av forrige eier.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Gunnar Sverrisson avholdt 16.02.2023 datert 11.03.2023.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for tomannsbolig datert 12.07.1953
Det foreligger ferdigattest for garasje datert 27.09.1976.
At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent.
Ferdigattestene er vedlagt i salgsoppgaven.

Kommunen opplyser om tilbygg 2-mannsbolig 1990. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Videre opplyser kommunen om rivning av eksisterende terrasse for ny og større terrasse 2010. Det foreligger ikke ferdigattest hos kommunen for dette  tiltaket.

Byggetegninger: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Avvik i tegninger gjelder romfordeling i 1. etasje og har ikke noe innvirkning på rømningsveier.
Brannceller: Det er påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling utifra dagens byggteknisk forskrift. Boligen er oppført og registret som tomannsbolig, men er ikke bygget med to separate brannceller slikt gjeldende forskrifter krever.
Krav for rom til varig opphold: Det er påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde. Da standarden sammenligner eiendommen med nye forskriftskrav vil det alltid være avvik i fra byggeår og til gjeldene krav. Ut ifra de vurderingene som er gjort, er det ikke registrert noen vesentlige avvik basert på forskrifts krav som gjaldt på søketidspunktet som er grunnlag for vurdering.

Det foreligger tegninger for bolig 1952.
Det foreligger tegninger for garasje 1976.
Det foreligger tegninger for tilbygg 2-mannsbolig 1990.
Det foreligger tegninger for utvidelse av terrasse 2010.
Tegninger er vedlagt i salgsoppgaven.

Innredning av rom på loft er ikke omsøkt eller godkjent av kommunen, noe som er et krav ved bruksendring. Det er uklart om de aktuelle rom oppfyller tekniske krav slik at de kan godkjennes for varig opphold etter gjeldene tekniske forskrift blant annet til rømningsveier og lys. Kjøper bærer selv ansvaret for å søke godkjenning, og utføre nødvendige arbeider, dersom man ønsker å bruke disse rommene som oppholdsrom.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning, samt eventuell oppfølging fra kommunen sin side.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Træleborg skole. For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Adgang til utleie

Eiendommen som selges er en hel horisontaldelt tomannsbolig. Hver av seksjonene/leilighetene har ikke separate utleieenheter. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Begge leiligheter er utleid. Ingen av leieboerne er sagt opp, men er varslet om salget.

Oppvarming

1. etasje, seksjonsnr. 1:
Varmekabler i vaskerom, varmekabler i bad, vedfyring og ellers elektrisk oppvarming. I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

2. etasje, seksjonsnr. 2:
Varmekabler i bad/vaskerom, vedfyring og elektrisk oppvarming. I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Det er ikke registrert avvik på pipe/fyringsanlegg i rapport etter visuelt tilsyn fra Vestfold Interkommunale Brannvesen datert 29.06.2012.
VIB opplyser at det ble utført tilsyn ved fyringsanlegget 26.02.2019. Siste feiebesøk er utført 26.02.2019.
Selger opplyser at fyringssted i kjeller må fjernes ifølge forrige eier. Dette er pt. ikke utført.
Rapport etter tilsyn med fyringsanlegget samt feie- og tilsynsopplysninger foreligger. Be om kopi ved henvendelse til meglers kontor.
Kjøper overtar eiendommen og ansvaret for forholdene slik den fremstår på visning.

Energimerking

1. etasje, seksjonsnr. 1:
Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G.

2. etasje, seksjonsnr. 2:
Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G.

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

1. etasje, seksjonsnr. 1:
Ca. 18 400 kWh. pr. år. Energiforbruket er innhentet fra Lede og vil variere fra husstand til husstand.

2. etasje, seksjonsnr. 2:
Ca. 9 500 kWh. pr. år. Energiforbruket er innhentet fra Lede vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 30 336,62 pr. år Kommunale avgifter betales kvartalsvis.
Oppgitt avgift er for begge seksjonene.

Kommunale avgifter pr. seksjon ut gjør kr. 15 168,31,-.
Tilsyn- og feiegebyr kr. 569,- vil tilkomme hver seksjon for ildsted.
Kommunale avgifter vil kunne variere/øke. Det tas forbehold om endring av avgifter og gebyr.

Formuesverdi

1. etasje, seksjonsnr. 1:
Formuesverdi som primærbolig kr. 1 546 575,- pr. 31.12.2021.
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 567 669,- pr. 31.12.2021.

2. etasje, seksjonsnr. 2:
Formuesverdi som primærbolig kr. 761 101,- pr. 31.12.2022.
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 892 183,- pr. 31.12.2022.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).
Formuesverdien for 1. etasje er oppgitt av Skatteetaten.
Formuesverdien for 2. etasje er beregnet via Skatteetatens hjemmeside.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, som i kommuneplan vedtatt 22.05.2019 er avsatt til boligbebyggelse. Informasjon om regulering er innhentet fra Tønsberg kommune. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
- Pantsettelseserklæring, tinglyst 22.06.1933, dagboknr. 6786 - gjelder: Beløp NOK 5 000,- hvor panthaver er sameiet. Servitutten er vedlagt i salgsoppgaven.
- Seksjonering, tinglyst 22.06.1993, dagboknr. 6783 - gjelder: Opprettet seksjoner: snr. 1 og snr. 2, Formål: bolig, Sameiebrøk snr 1: 104/176,  Sameiebrøk snr. 2: 72/176. Servitutten er vedlagt i salgsoppgaven. 

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Tønsberg kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør i 1. etasje medfølger handelen:
Oppvaskmaskin, komfyr og platetopp.

Følgende tilbehør i 2. etasje medfølger i handelen:
Oppvaskmaskin, komfyr og platetopp.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 90 23 95 40 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
I henhold til lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Hedrumgaten 43, 3112 Tønsberg.
Gnr. 1006 bnr. 142 snr. 1 og gnr. 1006 bnr. 142 snr. 2 i Tønsberg kommune.

Sameiebrøk seksjonsnr. 1: 104/176.
Sameiebrøk seksjonsnr. 2: 72/176.

Bruksenhetsnummer seksjonsnr. 1: H0101.
Bruksenhetsnummer seksjonsnr. 2: H0102.

Oppdragsnummer

28-23-0022

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.