Tønsberg

Lekker leilighet i flott og klassisk bygård! God takhøyde og store vindusposter. Bo urbant, men i rolige omgivelser.

Øvre Langgate 25A , 3110 Tønsberg

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Preben Rakfjord
Preben Rakfjord Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

45%

eier sin egen bolig

73%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

36%

har bolig mellom 60-120 kvm

12%

er gift

30%

har høyskoleutdanning

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 42 m²
Bruksareal 42 m²
Tomt 620 m² / Fellestomt
Soverom 1
Etasje 3
Byggeår 1924
Gårdsnummer 1002
Bruksnummer 264
Energimerking G
FINN.no 294361042
Sist endret 14.03.2023 15:24
Prisantydning 1 990 000,-
Totalpris 2 403 778,-
Fellesutgifter 5 048,-

Beregnet totalkostnad

1 990 000,- (Prisantydning) 398 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 388 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 769,- (Forkjøpsrettsgebyr) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 15 778,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 403 778,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Leilighet i 3. etasje med kjøkken, stue, soverom og bad/wc/vaskerom.
- To boder (i kjeller og på loft).

Standard

Selve gården har et Oslo- og storbypreg over seg, med sin sjarmerende bakgård, fasade og stil. Innvendig med stilren og tidsriktig kjøkkeninnredning. Praktisk og funksjonelt kjøkken hvor her er benkeplate i heltre og servant med blandebatteri. Herlig plass ved vinduet med plass til et spisebord og to stoler. Pent bad med plass til vaskemaskin og her er også montert praktiske hyller. Romslig soverom med praktisk skyvedørsgarderobe. Leiligheten har en utrolig god atmosfære - flott, ærverdig bygg med store og flotte vinduer og god takhøyde. I og med de store vinduene og den gode takhøyden, fremstår leiligheten som romsligere enn det arealet tilsier! Virkelig en nydelig leilighet som oser av sjarme, samtidig som den har et moderne uttrykk interiørmessig. Denne må du se!

En nydelig leilighet som fremstår som delikat og smakfull! Den er snerten, arealeffektiv og vil appellere til de aller fleste.

KVALITETER:

- LEILIGHET I KLASSISK BYGÅRD
- GOD TAKHØYDE
- AREALEFFEKTIV
- ROMSLIG SOVEROM
- LEKKERT KJØKKEN 
- LEILIGHETEN DISPONERER TO BODER ( KJELLER OG LOFT)
- STORE VINDUSFLATER SOM GIR MYE NATURLIG LYS
- INGEN DOKUMENTAVGIFT
- FORKJØPSRETTEN BLIR AVKLART I ETTERKANT
- FINE FELLESAREALER

Velkommen til en hyggelig visning!

Beliggenhet

Meget sentralt beliggende, så sentralt man kan komme i Tønsberg sentrum, men allikevel i et stille og rolig strøk. Trafikkstille og særdeles hyggelig! Et meget sjarmerende og idyllisk boområde med små trange gater og eldre bebyggelse. Gangavstand til alt av sentrumsfunksjoner, Haugar med kafé og kunstutstillinger, Tønsberg brygge med yrende uteliv, restauranter og småbåthavn. Flere herlige parker og grønne lunger i nærområdet.  Kort vei til offentlig kommunikasjon, med buss og togforbindelse til Oslo, Torp flyplass, Høgskolen i Sørøst-Norge, eller andre vestfoldbyer.

Felleskostnader

5 048 pr. mnd. Dekker kommunale avgifter, renter og avdrag på fellesgjeld, div. honorarer, kontingenter, drift og vedlikehold, felles bygningsforsikring, energi/fyring i fellesareal og andre driftskostnader.

Borettslaget har ingen avtale vedr. kabel-TV og internett.

Fellesutgifter fastsettes av styret, normalt for ett år i gangen. Ved behov kan styret øke fellesutgiftene. Opplysninger om fellesutgifter er gitt av forretningsfører ved utarbeidelse av denne salgsoppgaven, fellesutgiftene kan derfor være endret uten at eiendomsmegler har fått melding om dette.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:

Borettslaget har ingen egen avtale vedr. kabel-TV og internett.
Alarm og ev. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Andel fellesgjeld

398 000

Borettslag

Øvre Langgate Borettslag, org.nr. 947 405 748, består av 12 andelsleiligheter.

Forretningsfører i borettslaget er OBOS.
Styreleder i borettslaget er Marte Ingvaldsen.

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne. Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader.

Det kreves medlemskap i OBOS for å erverve/eie denne boligen. Innmeldingsavgift kr. 500,-. Andelstegning skjer ved signering av kjøpekontrakt for personer som ikke er medlem i OBOS. Dersom det er flere enn én som skal eie boligen sammen, må alle være medlem i OBOS og betale hver sin medlemskontingent. Det er borettslaget som betaler medlemskontingenten for alle som har en eierandel i boligen, og kontingent innkreves derfor via felleskostnadene i borettslaget.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styrets planer for 2022:

- Skifte vinduer (utført januar).
- Takinspeksjon (utført).
- Befaring, tilbudsinnhenting og kommunikasjon med kommunen vedr. takutskifting.
- Si opp avtale om brøyting.
- Bytte to varmtvannsberedere.
- Rørinspeksjon.
- El-kontroll.
- Diverse arbeid utendørs, ta vare på parken.
- Søke grønne midler.

Selger opplyser at taket skal fornyes (ukjent igangsettelse). Utbedringer som gjøres i borettslaget kan føre til økte felleskostnader/andel fellesgjeld.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er ikke mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjelden.

Fellesgjeld / lånevilkår

Selskapets totale lån og vilkår:

Lånenr: OBBK02-98207973491.
Type: A.
Restsaldo (per 31.12.21): 5 478 925,-.
Restløpetid: 26 år.
Term pr. år: 12.
Type rente: Flytende.
Rente: 4,35 %

Forsikring

IF Skadeforsikring Polisenummer: SP3350575

Regnskap

Inntekter: Driftsinntekter i 2021 var til sammen kr. 724 032,-. Dette er kr. 32,- høyere enn budsjettert.

Kostnader: Driftskostnadene i 2021 var til sammen kr. 798 032,-. Dette er kr. 263 982,- høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak høyere kostnader til drift og vedlikehold.

Resultat: Årets resultat fremkommer i resultatregnskapet som et underskudd på kr. 172 657,- og foreslås dekket ved overføring fra egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

Forkjøpsrett

Det er forkjøpsrett for andelseierne i borettslaget og øvrige andelseiere i boligbyggelaget (OBOS).
Forkjøpsretten vil avklares etter salg. Kjøper må betale et gebyr på kr. 7 769,- dersom forkjøpsretten benyttes. Når eiendommen er solgt vil OBOS ta kontakt med de som har meldt forkjøpsrett for endelig avklaring av denne.

Vedtekter / husordensregler

Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn én andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier. Kjøper bærer selv risikoen for en slik godkjenning, dog kan ikke styret nekte godkjenning uten saklig grunn.

Ved eierskifte bestiller OBOS nøkler fra NOKAS Teknikk AS. Det faktureres et bestillingsgebyr for dette.

Selger opplyser at oppgang A spleiser på trappevask. Snømåking og gressklipping utføres på eget initiativ.

Husdyrhold

Det er forbudt å holde dyr i boligselskapet. Selv om det er et forbud mot dyrehold, kan brukeren av boligen søke styrets godkjennelse til det. Dersom gode grunner taler for dyreholdet, og det ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen, vil søknaden bli innvilget, jfr. § 5-11 fjerde ledd i borettslagsloven/ § 19 sjette ledd i eierseksjonsloven.

Boligens areal

Primærrom: 42 kvm, Bruksareal: 42 kvm

3. etasje:
Bruksareal: 42 m².
Primærrom: 42 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjøkken, stue, soverom og bad/wc/vaskerom.

Bod i kjeller på ca. 6 m² og bod på loft på ca. 5 m².

NB! Arealet i denne boligen er vanskelig eller umulig å måle opp helt nøyaktig på grunn av utforming/innredning av rom/bygningskonstruksjoner (skjeve vegger/vinkler). Arealet er fastsatt omtrentlig og skjønnsmessig.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 17.02.2023 utført av takstmann Tore Rønning. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 620 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Borettslaget har ingen parkeringsplasser. Beboere henstilles derfor til å parkere i gaten, etter Veitrafikklovens bestemmelser.

Byggemåte

Andelsleilighet (borettslag) beliggende i 3. etasje i flermannsbolig oppført i mur og tre i 1924 og modernisert i 1987. Utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator i tilknytning til bad. Ingen unormale forhold vedrørende fukt påvist. Rommets overflater ble pusset opp i 2016 ifølge opplysninger i tidligere boligsalgsrapport. Det antas at sluk er fra ca. 1987. Det forutsettes fortsatt bruk av dusjkabinett så lenge rommet har sin nåværende utførelse (ikke tilfredsstillende fall til sluk og rørgjennomføringer i våtsonen).

- Det var lekkasje fra tak i 2020. Utbedret av fagfolk i regi/betalt av borettslaget. Tørket naturlige veier.
- Det har vært noe lekkasje fra oppvaskmaskin (før skifte av oppvaskmaskin i 2022). Tørket naturlige veier.
- Det er tidvis noe lydgjennomgang men at dette ikke oppleves som sjenerende.

Utvendig
Vinduer i tre fra 2011/-21. Utvendige fasader, felles arealer m.m. er borettslagets felles ansvar. Vedlikeholdsplan foreligger.

Innvendig
Gulvoverflater med laminat. Fliser på gulv i bad. Veggoverflater i malt utførelse. Baderomsplater i på vegg i bad. Fliser på vegg over kjøkkenbenk. Malte tak. Trebjelkelag som etasjeskiller. Innvendige dører i tre.

Våtrom
Fliser på gulv. Baderomsplater og sokkelflis på veggene. Malt tak. Inneholdende toalett, innredning med servant, dusjkabinett, opplegg til vaskemaskin. Plastsluk. Ventilering via avtrekksventil i tak - ingen tilluft.

Kjøkken
Kjøkkeninnredning i malt utførelse. Heltre benkeplate med nedfelt benkebeslag og to kummer. Integrerte hvitevarer.

Tekniske installasjoner
Innvendige vannledninger i kobber. Innvendige avløpsrør av plast. Ventilering via luftespalte i et par vinduer samt avtrekk fra kjøkken og bad. Varmekabler i bad. Oppvarming for øvrig med panelovner. Varmtvannsbereder på 190 l. Hovedsikring 35 A. Teknisk 20 A. Øvrige kurser 16/10 A. Anlegget er for det meste utstyrt med automatsikringer. Røykvarsler. Håndslukkeapparat.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 3:
- Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell/planavvik på ca. 35 mm innenfor en lengde på 2 m og ca. 35 mm i hele rommet i stue. Målt høydeforskjell/planavvik på ca. 40 mm innenfor en lengde på 2 m og ca. 60 mm i hele rommet i kjøkken. Kostnadsestimat: Kr. 100 000 - 300 000,-.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 2:
- Gulv på bad/wc/vaskerom: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.
- Sluk, membran og tettesjikt på bad/wc/vaskerom: Det er påvist mangelfull/feil utførelse rundt rørgjennomføringer e.l. som gir fare for fukt i konstruksjonen i våtsone. Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen.
- Ventilasjon på bad/wc/vaskerom: Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.
- Overflater og innredning på kjøkken: Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad.
- Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
- Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
- Ventilasjon: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Ventilering av soverom kun via åpning av vindu.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner ikke er undersøkt:
- Tilliggende konstruksjoner på bad/wc/vaskerom: Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga. tilliggende konstruksjoner våtsone mot annen boenhet/felles yttergang).

Selger opplyser om bl.a. følgende i sitt egenerklæringsskjema:
- Ifølge opplysninger fra tidligere eier oppgitt i egenerklæringsskjema (2018): Membran, varmekabler, flis, våt-panel, wc nytt i 2016. Utført av Vidar Eik (privat).
- Fuktinnsig i kjellerbod som tilhører leilighet.
- Stedvis observert fukt i byggets kjelleretasje. Bygget har noen riss og sprekker i utvendig fasade. Ref. rapport fra Obos Vedlikeholdsbefaring: Notat for planlagt vedlikehold og driftsrelaterte forhold, 02.11.2021.
- Skjeve gulv i leiligheten.
- Kjenner ikke til i leiligheten, men loftsbod har synlige råteskader, ref. skaderapport etter vannlekkasje i 2020.
- 16.02.2020: Vannlekkasje fra tak ned til leilighet. Ref. Skaderapport etter takkelasje, utført av Takstingeniør ATAKST (03.03.2020). Ved kraftig nedbør oppdaget beboer rennende vann fra platehimling under lister og ned over innervegg i leilighet. Årsaken var tre knuste takstein. Skadesaneringsfirmaet Insider skiftet ut knuste takstein.
- 03.06.2020 ble det utført fuktmåling av Takstingeniør ATAKST på berørt område på loft og i leilighet. Fuktighet i konstruksjon på loft var tørket til normal verdi. Berørt område i leilighet ble målt tørre, og på bakgrunn av målinger er det svært lite sannsynlig at det er utviklet skadelig mugg eller råtesopp inne i konstruksjon. Etter 14 måneder: Det ble igjen foretatt fuktmåling på både loft og leilighet av OBOS prosjekt- og byggeleder, og det ble bekreftet at konstruksjonene viser seg å være helt tørre og ingen nye følgeskader oppstått.
- 2022, høst: Vannlekkasje fra tak og ned til loftsbod over leilighet. Skaden ved tak ble utbedret av firmaet Walther Karppinen & Sønn AS.
- Byggets tak bærer preg av lekkasjer: Ref. rapport fra Obos Vedlikeholdsbefaring: Notat for planlagt vedlikehold og driftsrelaterte forhold, 02.11.2021.
- Utskifting av vinduer på kjøkken og i stue (Glassrønning, 2022).
- 2019 - Bytte av varmtvannsbereder, utført av Rørleggergutta AS.
- Oppgang A spleiser per i dag på trappevask.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning datert: 06.03.2023.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse for ominnredning av bolig, datert 14.06.1989. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Takstmann opplyser at det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Træleborg skolekrets. For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Adgang til utleie

Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Ved utleie må andelseieren ha bebodd boligen i minst ett av de to siste årene. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til OBOS. Se borettslagets vedtekter for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Varmekabler i bad. Oppvarming for øvrig med panelovner.
I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Inkl. i felleskostnader pr. mnd.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 498 679 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 795 244 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Eiendommen er registrert som kulturminne med referanse 07040907104. Boligen er registrert i SEFRAK-registeret. Det vil si bygninger (i hovedsak eldre enn år 1900) som er registrert som kulturminne i det såkalte SEFRAK-registeret, men som ikke er fredet etter Kulturminneloven. I enkelte kommuner og fylker (f.eks. Finnmark) er grensen for registrering satt lenger inn på 1900-tallet. Utover det som er nevnt under 'formål' knytter det seg ingen spesielle restriksjoner til det at en bygning er SEFRAK-registrert. Mange av dem vil likevel kunne ha lokal eller regional verneverdi, og det vil som regel være lurt å kontakte regional kulturminne-myndighet også i de tilfellene der bygningen ikke er formelt meldepliktig.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område. I henhold til kommunedelplan - Sentrum, Byplan 2018-2030, vedtatt 22.05.2019, ligger eiendommen i et område som er avsatt til boligbebyggelse og sentrumsformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger Borettslagets eiendom:

Fellesobligasjon for borettsinnskudd, tinglyst 23.10.1991, dagboknr. 12592.

Rettighet på eiendommen GBNR. 1002/135 snr. 1-23 i Tønsberg kommune:
Bestemmelse om adkomstrett, tinglyst 13.08.1926, dagboknr. 900242.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Oppvaskmaskin.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 92 46 85 90 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Øvre Langgate 25A, 3110, Tønsberg, Gnr. 1002 bnr. 264, andelsnr. 10 i Øvre Langgate Borettslag med orgnr. 947405748 i Tønsberg kommune

Oppdragsnummer

28-23-0036

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.