Kjøpmannskjær

Utsiktsperle på Nøtterøy - Sol fra tidlig morgen til ettermiddag - 2 minutter til sjøen - Ingen boplikt

Tokenesveien 7A , 3143 Kjøpmannskjær

VISNINGER

10. juni lørdag kl. 15:30-16:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Preben Rakfjord
Preben Rakfjord Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

81%

eier sin egen bolig

93%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

66%

har bolig på over 120 kvm

65%

av boligene er eldre enn 20 år

31%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 125 m²
Bruksareal 131 m²
Tomt 384 m² / Eiet tomt
Soverom 1
Byggeår 1920
Gårdsnummer 87
Bruksnummer 297
Energimerking G
FINN.no 297628592
Sist endret 05.06.2023 12:09
Prisantydning 5 990 000,-
Totalpris 6 153 769,-

Beregnet totalkostnad

5 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 149 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 990 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 163 769,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 153 769,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Enebolig med sjønær beliggenhet inneholder:
1. etasje med hall, stue, kjøkken, bad/wc/vaskerom, trapperom og garderobe/bod.
Loft med stue og 2 soverom. 
Kjeller/underetasje med soverom (ikke omsøkt og godkjent), bad og bod.

Standard

En høytliggende enebolig med en flott og sjarmerende atmosfære. Eiendommen ligger stille og rolig inntil berget. Her får du full oversikt over hva som rører seg i Vrengensundet, se fritidsbåter og Kysten tøffe forbi på rolige og varme sommerdager. Boligen er pent pusset opp og holder en delikat standard. Du får litt sommerfølelse både inne og ute. Boligen er modernisert med endel nye overflater og maling. Kjøkkeninnredningen ble montert i 2017 og er fra kvalitetsmerket HTH. Badet på hovedplanet har fått nytt dusjkabinett, nymalte flater og baderomsinnredning i nyere tid samt bad i underetasje har fått nytt dusjkabinett og baderomsinnredning. Helhetlig en meget sjarmerende eiendom med en særdeles flott sjøutsikt over Vrengensundet. Dagens eier leier i dag båtplass i gangavstand fra boligen som kan fritt benyttes av kjøper ut sesongen 2023.

Beliggenhet

Eiendommen har sjønær og flott beliggenhet i tilbaketrukne omgivelser. Dette naturskjønne og maritime bomiljøet har en barnevennlig og rolig beliggenhet som passer for alle aldersgrupper.

Rett på nedsiden av eiendommen ligger bukta på Sevik og Vrengensundet med utgangspunkt for båtlivet ved noe av landets flotteste og mest populære skjærgård ved Tjøme og Nøtterøy. I gangavstand på ca. 150 meter ligger Kjøpmannskjær båtforening og Vrengensundet Marina. Sistnevnte er privat båthavn (www.vsmarina.no) hvor det for tiden tilbys båtplasser både til salgs og til leie i en trygg og topp moderne havn med alle fasiliteter i umiddelbar nærhet. I samme område ligger også Kiwi dagligvareforretning. På nedsiden av eiendommen finner man også en badeplass øst i Sevika. Her ligger et hyggelig badested ute på en koselig odde med en sandstrand og badebrygge.

Området byr på flotte turområder ved sjøen og i skog og mark. I retning Tenvik finner man langstrakte turområder - det samme finner man mot Tokenes hvor man deretter kommer til Vrengen bru som knytter Nøtterøy og Tjøme sammen. Her bor man med andre ord tett på flotte naturopplevelser både til vanns og lands som kan nytes i en ellers travel hverdag. Rett over bruen kan man blant annet besøke brygge-/sommerrestauranten "8-glass" som på kort tid har blitt et populært spisested for både lokale og turister. Her finner du også en marina med drivstofftilgang for fritidsbåter.

For barn og unge er det kort vei til både barnehage og barneskole på Brattås. Det er også privat barnehage ved Mølledammen (Randineborg) som ligger like over Vrengen bru. Få minutter å kjøre til Borgheim hvor det er både ungdomsskole og videregående skole. På Borgheim finner du også Nøtterøys kulturhus og restauranttilbud. For deg som er interessert i golf finner du også på Borgheim et av landet beste 18 hulls-anlegg ved Nøtterøy golfbane. Denne regnes for ett av Norges beste anlegg og ligger drøye 5 minutter med bil fra eiendommen. Det er også golfbane i Tjøme sentrum. Kort vei til Tømmerholt idrettsanlegg med blant kunstgressbane og sandvolleyballbane.

Til Tønsberg sentrum er det ca. 15 minutter med bil. Ønsker man å benytte seg av offentlig kommunikasjon, er det hyppige avganger fra bussholdeplassen rett ved Kiwi-forretningen. For pendlere er det fra Tønsberg jernbanestasjon hyppige togavganger til Oslo - reisetiden til Oslo Sentralstasjon med tog er ca. 1 time og 13 minutter. E 18 fra Tønsberg til Oslo har 4-felt hele veien, noe som gjør at evt. bilturen fra Tønsberg by til Oslo normalt gjøres unna på drøye timen. Til Torp flyplass er det kort vei med både bil og offentlig kommunikasjon - herfra er det daglige avganger til en rekke Europeiske byer.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:

Tv og internett fra Telenor - ca. kr. 1 500,- pr. mnd.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Boligens areal

Primærrom: 125 kvm, Bruksareal: 131 kvm

Underetasje/kjeller:
Bruksareal: 23 m².
Primærrom: 20 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Soverom og bad (ikke omsøkt og godkjent).
Sekundærrom: 3 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod.

1. etasje:
Bruksareal: 77 m².
Primærrom: 74 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hall, stue, kjøkken, bad/wc/vaskerom og trapperom.
Sekundærrom: 3 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Garderobe/bod.

Loft:
Bruksareal: 31 m².
Primærrom: 31 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue og 2 soverom.

Takhøyder er dels lavere enn dagens standard og krav til utførelse.

Utvendig bod på ca. 5 m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 30.03.2023 utført av takstmann Tore Rønning. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 384 kvm, Eierform: Eiet tomt

Byggemåte

Enebolig oppført i tre over grunnmur i 1920 og tilbygd bl.a. ca. 1984/-88/2017. Boligen er oppført i halvannen etasje samt kjeller/underetasje. Utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator i tilknytning til bad/wc/vaskerom i 1. etasje. Ingen unormale forhold vedrørende fukt påvist. Rommet er fra 1994 ifølge opplysninger i tidligere boligsalgsrapport. Skjulte konstruksjoner slik som tettesjikt (membran) bak fliser mv. har passert anbefalt brukstid og det må påregnes full renovering av badet innen kort tid. Det forutsettes fortsatt bruk av dusjkabinett så lenge rommet har sin nåværende utførelse. Utført fuktsøk på tilsvarende måte i bad i kjeller/u. etasje. Ingen unormale forhold vedrørende fukt påvist. Rommet er fra 1994 ifølge opplysninger i tidligere boligsalgsrapport. Skjulte konstruksjoner slik som tettesjikt (membran) bak fliser mv. har passert anbefalt brukstid og det må påregnes full renovering av badet innen kort tid. Det forutsettes fortsatt bruk av dusjkabinett så lenge rommet har sin nåværende utførelse. Ifølge opplysninger i tidligere tilstandsrapport har tidligere eiere utført diverse bygningsmessige arbeider ved egeninnsats. Bygningens utførelse stemmer ikke overens med innsendte tegninger. Bygningen har blitt dels tilbygd uten at dette har blitt byggemeldt/omsøkt.

Utvendig
Takkonstruksjon i tre (antatt dels fra 1920/-84. Saltak. Bordtak som undertak. Taket er tekket med betongtakstein. Takrenner/beslag i stål. Yttervegger i antatt bindingsverk av tre (fra forskjellig tid). Utvendig kledd med liggende kledning. Vinduer i tre bl.a. fra 1980/-84/-88/2015. Ytterdører i tre bl.a. fra 1983/2016/-17. Veranda i tre. Utvendig trapp/verandaplatting i tre.

Innvendig
Gulvoverflater med parkett, belegg, tregulv, fliser. Veggoverflater med panel, tapet og dels platet/malt. Fliser på deler av vegg i bad. Dels platet og dels panelte tak. Trebjelkelag som etasjeskiller. Støpt betonggulv mot grunnen. Elementpipe. Peisovn. Sotluke. Ukjent om eventuell krypekjeller under deler av boligen. Innvendige trapper i tre. Innvendige dører i tre.

Våtrom
Bad/wc/vaskerom 1. etasje:
Belegg på gulv. Dels panel og dels fliser på veggene. Panelt tak. Inneholdende toalett, innredning med servant, dusjkabinett samt opplegg til vaskemaskin. 2 plastsluk. Ventilering via ventil i tak samt luftespalte i vinduer (naturlig ventilasjon).

Bad kjeller/u. etasje:
Fliser på gulv. Dels malt strie og dels fliser på veggene. Platet/malt tak. Inneholdende innredning med servant, dusjkabinett. Plastsluk. Ventilering via ventil i vegg samt luftespalte i vindu (naturlig ventilasjon).

Kjøkken
Kjøkkeninnredning i malt utførelse. Laminat benkeplate med nedfelte kummer. Diverse integrerte hvitevarer. Selger opplyser at komfyr og platetopp ble skiftet i 2022. Ventilator.

Tekniske installasjoner
Innvendige vannledninger i kobber. Innvendige avløpsrør av plast. Ventilering via luftespalte i de fleste vinduer, ventil i et rom samt avtrekk fra kjøkken. Oppvarming med varmepumper, panelovner i tillegg til eventuelt ved. Muligens gulv eller takvarme i bad i 1. etasje (ikke bekreftet). Varmtvannsbereder på 147 l. Hovedsikring 50 A. Teknisk 25/20 A. Øvrige kurser 16/15/10 A. Anlegget er for det meste utstyrt med skrusikringer samt enkelte automatsikringer. Røykvarsler. Håndslukkeapparat.

Tomteforhold
Ukjent byggegrunn (antatt dels fjell, stein eventuelt oppfylte masser). Dels synlig grunnmurplast. Grunnmur antatt dels i betong eventuelt med sparestein og dels med Lecablokker. Skrånende tomt Utvendige vann-/avløpsledninger i plast. Offentlig vann-/avløp via private stikkledninger. Kilde: Ferdigmelding for sanitærarbeider datert 30.06.2015 og samsvarserklæring datert 30.06.2015.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 3:
- Utvendige trapper: Det er ikke montert rekkverk. Kostnadsestimat: Kr. 10 000 - 50 000,-.
- Bad i kjeller: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Skjulte konstruksjoner slik som tettesjikt (membran) bak fliser har passert anbefalt brukstid og det må påregnes full renovering av badet innen kort tid. Utette og ikke fagmessige rørgjennomføringer i våtsonen. Det er ikke behov for å gjennomføre en detaljert tilstandsanalyse, etter standardens krav. Kostnadsestimat: Kr. 100 000 - 300 000,-.
- Bad/wc/vaskerom i 1. etasje: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Skjulte konstruksjoner slik som tettesjikt (membran) bak fliser har passert anbefalt brukstid og det må påregnes full renovering av badet innen kort tid. Det er ikke behov for å gjennomføre en detaljert tilstandsanalyse, etter standardens krav. Kostnadsestimat: Kr. 100 000 - 300 000,-.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 2:
- Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak.
- Nedløp og beslag: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Stedvis skade i takrenne.
- Veggkonstruksjon: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Bordkledning går stedvis nesten helt ned i terreng.
- Takkonstruksjon/loft: Det er liten lufting i nedre kant av konstruksjonen. Diverse skjevheter/ujevnheter synlig ved gesims/raft (takutstikk). Størstedelen av konstruksjonen er gjenbygd. Det er begrenset mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra 2. etasje.
- Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Verandabjelker har for langt utstikk i forhold til underliggende drager.
- Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell/planavvik på ca. 10 mm innenfor en lengde på 2 m og ca. 15 mm i hele rommet i soverom sydøst i 2. etasje. Målt høydeforskjell/planavvik på ca. 15 mm innenfor en lengde på 2 m og ca. 25 mm i hele rommet i trapperom/stue i 2. etasje. Målt høydeforskjell/planavvik på ca. 10 mm innenfor en lengde på 2 m og ca. 15 mm i hele rommet i stue i 1. etasje. Målt høydeforskjell/planavvik på mindre enn ca. 10 mm i hele rommet i kjøkken i 1. etasje samt i soverom i kjeller/u. etasje.
- Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Ikke krav til radonsperre på oppføringstidspunktet.
- Rom under terreng: Konstruksjonen betraktes som risikokonstruksjon med erfaringsmessig høyere skadefrekvens enn grunnmur uten trekonstruksjoner på innsiden.
- Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn
dagens forskriftskrav. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
- Innvendige dører: Dør til bad i kjeller/u. etasje subber mot karm.
- Andre innvendige forhold: Registrert muselort i garderobe/bod i 1. etasje.
- Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger.
- Avløpsrør: Det er ikke påvist tilfredsstillende lufting av avløpsanlegget. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.
- Ventilasjon: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen.
- Varmesentral: Mer enn halvparten av forventet brukstid på varmesentral er oppbrukt.
- Varmtvannstank: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank.
- Elektrisk anlegg: Det bør på generelt grunnlag utføres en utvidet kontroll av det elektriske anlegget.
- Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Grunnmurplast er dels avsluttet under terreng samt at grunnmurplast mangler topplist.
- Terrengforhold: Terreng med fall mot deler av grunnmur.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner ikke er undersøkt:
- Krypkjeller: Ukjent om eventuell krypekjeller under deler av boligen.

Selger opplyser om bl.a. følgende i sitt egenerklæringsskjema:
- Satt inn nytt dusjkabinett og baderomsmøbel og armatur på begge bad. Utført av Rørleggeren Tjøme.
- Sprekk i rør på peisen som er utbedret.
- Tegn til mus i en garderobe.
- Lede holder på å legge nye ledninger, dvs. de tar ned de som ligger foran huset i luften og det føres i bakken. Alt utføres når frosten slipper.
- Elbil-lader installert i juni 2022.
- Det foreligger ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest . Forrige eier opplyste at påbygg ved inngangsparti mot sør ikke er omsøkt og godkjent av kommunen.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning datert: 04.04.2023.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse ifølge. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Det foreligger en ferdigmelding for sanitærarbeider, datert 30.06.2015.

Takstmann opplyser at det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Deler av tilbygd areal er ikke byggemeldt/omsøkt. Boligens faktiske bruk og planløsning avviker dels fra innsendte byggetegninger. Enkelte rom i kjeller er bruksendret (endret status fra S-rom til P-rom) uten at dette er byggemeldt/omsøkt.

Tidligere eier opplyser at påbygg ved inngangspartiet ikke er omsøkt og godkjent hos kommunen.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Brattås skolekrets. For mer informasjon om barnehager, skoler og ledige plasser- kontakt Færder kommune på tlf. 33 39 00 00.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

Oppvarming med varmepumper, panelovner og peisovn.
Muligens gulv- eller takvarme i bad i 1. etasje (ikke bekreftet).

I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 3 400 kwh. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 21 095 pr. år Dekker vann, avløp, renovasjon og feiegebyr.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 961 970 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 463 091 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område. I henhold til kommuneplan, vedtatt 31.01.2018, er området eiendommen ligger i avsatt til boligbebyggelse. For ytterligere opplysninger, vennligst ta kontakt med megler.

Færder kommune opplyser at kommuneplanens arealdel revideres og ligger nå ute til offentlig ettersyn. Arealformålet på den aktuelle eiendommen foreslås ikke endret.

Offentlige planer

Selger opplyser at det bygges nytt hus på naboeiendommen.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er p.t. ingen registrerte servitutter/heftelser som følger eiendommen.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.
Det er septiktank på eiendommen, men denne er ikke i bruk.

Offentligrettslig pålegg

VIB opplyser at det ble ført tilsyn med fyringsanlegget 28.01.2016.
Følgende avvik ble konstatert under tilsynet:
- Dårlig gjenmurt hull i skorstein i 1. etasje etter tidligere røykrør må tettes på godkjent måte.
Kjøper overtar ansvaret for forholdene.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Hvitevarer på kjøkken og elbil-lader.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 92 46 85 90 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Tokenesveien 7A, 3143, Kjøpmannskjær, Gnr. 87 bnr. 297 i Færder kommune

Oppdragsnummer

28-23-0039

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.