Tønsberg

Husvikåsen - Flott familiebolig høyt og fritt beliggende med panorama sjøutsikt - Kort vei til sjø og strand!

Furukollen 27 , 3124 Tønsberg

VISNINGER

26. mars søndag kl. 12:00-13:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Elisabeth S. Bakke
Elisabeth S. Bakke Daglig leder / Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

84%

eier sin egen bolig

74%

av eiendommene har pris over 5 mill

45%

har bolig på over 120 kvm

39%

av boligene er nyere enn 20 år

28%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 182 m²
Bruksareal 254 m²
Tomt 1 465 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1980
Gårdsnummer 158
Bruksnummer 392
Energimerking D
FINN.no 295219040
Sist endret 20.03.2023 12:50
Prisantydning 10 800 000,-
Totalpris 11 086 019,-

Beregnet totalkostnad

10 800 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 270 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 10 800 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 286 019,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 11 086 019,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Frittliggende enebolig over to plan og loft med følgende innhold:
1. etasje: Vindfang, hall, gang, trapperom, bad, toalettrom, 3 soverom, kjøkken, stue, spisestue og garasje.
Underetasje: Kjellerstue, bad/vaskerom, 3 boder og 2 boder med utvendig adkomst.
Lekestue og dobbel garasje.

Standard

Klassisk og nydelig eiendom beliggende høyt og fritt med panoramautsikt over Oslofjorden. Boligen ligger i idylliske Furukollen i Husvikåsen med sjø og strand i umiddelbar nærhet. Meget idyllisk området hvor du kan ta både morgenbad og kveldsbad eller gå en tur på den populære kyststien og nyte sjølivets herlig lyder og lukter. Boligen har vært gjenstand for godt stell gjennom tid og oppleves i dag som velholdt og solid med bra standard. Gårdsplassen er belagt med brostein, deler av fasaden er i teglstein og taket er tekket med glassert takstein. Dette i kombinasjon gir et klassisk og pent uttrykk.

Boligen har en praktisk planløsning med alle funksjoner på hovedplan. Man kommer inn i et praktisk vindfang. Videre til en romslig hall med gjestetoalett. Kjøkkenet er stort og har bra med både skap- og benkplass. Her er det integrerte hvitevarer og benkeplate i granitt. Peisen på kjøkkenet gir en lun og koselig atmosfære. Stuen er lys og åpen med flere utganger til solrike uteplasser. Hovedterrassen har nydelig panoramautsikt over Oslofjorden og er delvis overbygget og har stor markise. Dette gir mulighet for lange og lune sommerkvelder. Videre er det en tv-stue og en spisestue i tilknytning til kjøkkenet. Spisestuen har utgang til en vestvendt og lun uteplass. I boligens soveromsdel finner man et nyere og lekkert bad samt 3 soverom hvorav hovedsoverom har stor skyvedørgarderobe samt utgang til luftebalkong.

Boligens underetasje er meget praktisk innredet med store og gode lagringsrom. Her er det også et vaskerom samt en kjellerstue med utgang til hagen. Dette rommet er stort og lar seg lett dele.

På tomten er det mange gode uteplasser, så her kan du flytte deg i takt med solen. Garasjen er stor og romslig med plass til 2 biler samt godt med lagringsplass på loftet. Det er installert Salto el-billader i garasjen.
For mer teknisk standard vises til vedlagte boligsalgsrapport utarbeidet av takstmann Jan-Erik Rossavik.

Beliggenhet

Eiendommen ligger ypperlig til i et veletablert og barnevennlig boligområde på Husvik i Tønsberg kommune ca. 5 km fra Tønsberg sentrum. Furukollen er en rolig gate i et svært attraktivt boligområde i populære Husvikåsen. I kombinasjon med nærheten til sjøen gjør dette til en fantastisk mulighet for den som setter pris på sjø og strand. Umiddelbar nærhet til Husvik barneskole, offentlig kommunikasjon, samt sjø, strand og småbåthavn på Klopp. Husvik er kjent for sin nærhet til den vakre skjærgården med rikt utvalg av øyer som byr på utallige naturopplevelser, et ekte eldorado for kajakkpadlere og andre vannaktiviteter. Her finner du flere perler av noen badeplasser og badestrender. Det er kun en liten spasertur ned til flotte Strandbakken eller Klopp badestrand og småbåthavn. Kyststien er populær og kan føre deg blant annet til Jarlsø som har dagligvare, velværesenter samt populær kafé/restaurant. Rødstein ligger også i gangavstand, en lokal perle med deilige bademuligheter og herlig utsikt til skjærgården. Det er også kort vei barnehager, lekeplass, klatrevegg, golfbaner, skiløyper og treningssenter. I tidligere Flinthallen er det mulighet til å spille Padle, som er en raskt voksende sport som kombinerer elementer fra flere forskjellige disipliner, særlig tennis og squash. Ellers byr Flint på et flott idrettsanlegg med flere fotballbaner, tennisbaner samt sandvolleyball. I området ligger også Slagenhallen med et godt innendørstilbud. Området har god offentlig kommunikasjon via buss, med hyppige avganger innover mot Tønsberg sentrum. Tønsberg er en populær by som har sitt absolutte høydepunkt sommerstid, med stor turisme og et yrende folkeliv. Langs bryggene i Tønsberg kan du nyte av båtlivets gleder og et stort utvalg av restauranter, kaféer og barer. På vinteren, når forholdene tilsier det, er det kun 20 minutter med bil til Re og Storås, hvor mange kilometer med flotte oppkjørte langrennsløyper tilbys publikum.

Velkommen!

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:
TV/Internettilknytning via Altibox ved Viken fiber, og utgjør kr. 1 159,- pr. mnd. Dekoder medfølger i handelen.
Alarm og evt. bygning-/innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Forsikring

IF Polisenummer: 0297961

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
- Utvendig balkonger terrasser og rom under balkonger: Støpt veranda fra byggeåret. Dekker er forsterket med tre ekstra søyler ved utvidelse rundt 2012. Dekket ble samtidig påført smøremembran og flislagt, rekkverket er fra rundt 2000. Dekket måler 40 kvm. Det er en flislagt platting ved underetasjen på 9 kvm. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det trekkes noe fukt og saltutslag er synlig i bod under dekket. Den smaleste boden er mest belastet. Flere fliser har bom og sprekker. Det er etter denne befaringen montert lufteluke i boden. Kostnadsestimat: Under 10 000.
- Innvendige trapper: Innvendige trapper er fra byggeåret og er pusset opp i nyere tid. Rekkverk mangler på en side som selger skal montere. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Kostnadsestimat: Under 10 000.
- Tekniske installasjoner elektrisk anlegg: El-anlegget er oppgradert med nye automatsikringer rundt 2002. Det er nytt el-anlegg på badet i 2002 og noe er nytt ved skifte av kjøkken. Det er ellers gjort flere fornyelser i flere faser og skiftet til ledspotter i 2022. Det er montert el-bil lader rundt 2018. Dimmer skal skiftes etter denne befaringen. En del av anlegget er eldre. Sikringsskapet er plassert i entreen. Hovedsikring på 50 amp. Automatsikringer med 19 kurser jordfeilbryter. Kostnadsestimat: Under 10 000.
- Utvendig taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Det er i hovedsak ikke registrert noen vesentlige skader utover normal slitasje. Tilstandsgrad settes i hovedsak som følge av alder og oppbrukt over halvparten av forventet levetid.
- Utvendig renner og nedløp: Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid på renner/nedløp/beslag er oppbrukt.
- Utvendig veggkonstruksjon: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Dette må sees i sammenheng med datidens byggeskikk. Det er ikke registrert noen vesentlige skader utover normal slitasje.
- Utvendig vinduer 2: Vurderingen gjelder isolerglass vinduer fra byggeåret. Glassert er skiftet til energiglass. Enkelte lukkemekanismer er slitte. Det er ikke registrert noen vesentlige skader utover normale svekkelser etter 43 år. Tg settes i hovedsak som følge av alder og oppbrukt mye av forventet levetid.
- Utvendige dører 2: Ytterdører og verandadører fra byggeåret. Det er ikke registrert noen vesentlige skader. Tilstandsgrad settes i hovedsak som følge av alder og oppbrukt mye av forventet levetid.
- Utvendig balkonger, terrasser og rom under balkonger 2: Det er støpt og skiferkledd plattinger på til sammen 65 kvm. Dekker på sydsiden er fra 2022. En del av eldre dekker er skiferkledd på nytt samme år. Fallforholdet er ikke målt. Ifølge selger er det ingen problemer med at vann trykker mot boligens grunnmur. Flere skifer på eldre del av dekket har bom.
- Innvendig rom under terreng: Noe kondens ble registrert, men ingen tegn til skader. Selv om det ikke ble registrert noen skader ved hulltakning, vil utforede vegger av denne årgang betraktes som en risikokonstruksjon for skjulte skader.
- Innvendig rom andre innvendige forhold: Denne vurderingen gjelder garasjen innvendig. Garasjen er innvendig gipset. Det er to porter med automatisk åpner fra rundt 2000. Det er ikke fall på dekket så vann blir liggende. Vurderingen er i hovedsak basert på alder og naturlige svekkelser etter ca. 43 år.
- Våtrom bad: Det er ikke registrert noen vesentlige skader utover normal slitasje. Tilstandsgrad settes i hovedsak som følge av alder og oppbrukt over halvparten av forventet levetid. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er lite fall rundt sluket og stort dett flatt ellers på gulvet. Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen. Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Innredninger ellers har normal slitasje.
- Våtrom bad/vaskerom: Det er ikke registrert noen vesentlige skader utover normal slitasje. Tilstandsgrad settes i hovedsak som følge av alder og oppbrukt over halvparten av forventet levetid. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er stort dett flatt og deler av gulvet har antydning til motfall. Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen.
- Tekniske installasjoner vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
- Tekniske installasjoner avløpsrør: Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.
- Tomteforhold drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. En del av fuktsikringen er ikke synlig og ligger trolig under terrenget.
- Tomteforhold grunn og fundamenter: Det er registrert enkelte sprekker, men ingen tegn til pågående setninger.
- Tomteforhold utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger.

I tilstandsrapporten er følgende konstruksjoner ikke undersøkt (TG IU):
- Tomteforhold terrengforhold: Det er ikke vurdert opparbeidelser på tomten. Det er kun vesentlige avvik som kan ha vesentlig betydning for konstruksjonene som blir bemerket.

Boligens areal

Primærrom: 182 kvm, Bruksareal: 254 kvm

U. etasje:
Bruksareal: 74 m².
Primærrom: 34 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjellerstue og bad/vaskerom.
Sekundærrom: 40 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: 3 boder og 2 boder med utvendig adkomst.

1. etasje:
Bruksareal: 180 m².
Primærrom: 148 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, hall, gang, trapperom, bad, toalettrom, 3 soverom, kjøkken, stue og spisestue.
Sekundærrom: 32 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Garasje.

I tilstandsrapporten har takstmann følgende kommentar til areal:
Alle arealer er målt opp etter NS 3940 og vurdert etter takstbransjens veileder for arealmålinger. Arealmålingene tar ikke hensyn til byggeforskriftene og kan avvike fra disse.

I tilstandsrapporten har takstmann følgende kommentar til lovlighet:
- Byggetegninger: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Boligen er noe ombygget i begge plan. Boder med utvendig adkomst er ikke tegnet inn og bad/vaskerom er plassert der bod er tegnet inn.
- Brannceller: Det er påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling utifra dagens byggteknisk forskrift. Da standarden sammenligner eiendommene med nye krav vil det alltid være avvik i henhold til gjeldene krav. Ut i fra vurderingen som er gjort er det ikke registrert noen vesentlige avvik basert på krav som gjaldt på søketidspunktet for oppføring legges til grunn.
- Nyere håndverkstjenester: Det er ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen de siste 5 år. Det er utført arbeider på el-anlegget, montert bereder og varmepumpe. Arbeider er utført av firma og eier har dokumentasjon.
- Krav for rom til varig opphold: Det er ikke påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde. Da standarden sammenligner eiendommene med nye krav vil det alltid være avvik i henhold til gjeldene krav. Ut i fra vurderingen som er gjort er det ikke registrert noen vesentlige avvik basert på krav som gjaldt på søketidspunktet for oppføring legges til grunn.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.
Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert av megler.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Jan-Erik Rossavik avholdt 15.02.2023 datert 22.02.2023. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 465 kvm, Eierform: Eiet tomt
Stor og velholdt tomt som er pent opparbeidet med plen og brostein. Deler av tomten er naturtomt.

Garasje / Parkering

Dobbel garasje integrert i boligen.
Det er montert Salto laddeboks i garasjen.

Byggemåte

Enebolig over to plan og loft som er bygget rundt 1980. Boligen er vesentlige oppgradert og noe innvendig oppbygget rundt 2000 til 2002. Noen oppgraderinger er utført etter dette. Nyere oppgraderinger gjelder bereder, noe på el-anlegget, varmepumpe, peisinnsats og noe innvendige overflater. Selger skal etter denne befaringen skifte noe dårlig kledning og montere rekkverk på trappen. Frittliggende bod er ikke vurdert.

Som det fremkommer i rapporten er det registrert enkelte symptomer på avvik fra normal tilstand. Men stort sett som følge av alder, bruk og forventet levetid. Noen av avvikene må sees i sammenheng med den nye standardens strenge krav. Det er ikke gitt opplysninger om det har vært skader, problemer med skadedyr, lekkasjer eller andre forhold som kan ha vesentlig betydning for bygningsmassen tilstand. Det må antas at boligen er bygget i henhold til de krav som gjaldt på søketidspunktet for oppføring. Dagens krav er en del strengere og avvik må da påregnes.

Utvendig
Sperretak med valmtak form. Adkomst til loft via nedfellbar stige fra gangen. Loftet er etterisolert med ca. 10 cm. og en del av loftet er gulvet. Det er etablert ny dampsperre i stue og spisestuen når rommene ble pusset opp. Plater som undertak er tekket med glasert teglstein fra byggeåret. Tekkingen er besiktiget fra bakkenivå.
Yttervegger i bindingsverk med antatt 10 cm. isolasjon. Yttervegger er utvendig panelt med kledning fra byggeåret. Sideveggen og litt over halve østveggen er etterisolert med 5 cm. Det ble samtidig skiftet kledning medregnet enkelte bord på vestsiden. Arbeide er utført rundt 2005. Kledning som er dårlig skal skiftes av selger før salg.

Innvendig
Innvendige overflater er en del oppgradert rundt 2000. Det er etter dette utført en del overflatebehandlinger og pusset opp begge stuer. På gulv: parkett og noe fliser. På vegger: malt tapet, tapet og malt panel. I tak: malte plater, malt panel og noe malt betong.

Våtrom
Bad: Bader er renover i 2002 og arbeider den gang er utført av firma. Rommet inneholder innredning, servant, dusjhjørne, vegghengt wc og bide.
Bad/vaskerom: Opprinnelig vaskerom som er omgjort til bad/vaskerom rundt 2008. Det er montert dusjkabinett i 2022. Rommet inneholder innredninger, utslagsvask, opplegg for vaskemaskin, wc og dusjkabinett.

Kjøkken
Innredning med heltre eikefronter. Det er integrert koketopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap med fryser. Det er montert steinplater på kjøkkenbenker. Det er montert ventilator over kokesonen. 21 års alder legges til grunn for vurderingen.

Spesialrom
Toalettrommet er pusset opp rundt 2000. Rommet inneholder wc og servant. Fliser på gulv, malt panel og tapet på vegger og malt panel i taket. Det er avtrekk i taket. 23 års alder legges til grunn for vurderingen.

Tekniske installasjoner
Boligen varmes opp via ildsteder, gulvvarme på vaskerom/bad, bad, vindfang, wc og kjellerstue. Det er takvarme i spisestue og egen sone i tv-stuen. Oppvarming eller er enkelte panelovner. Varmekilder er opplysninger fra selger og funksjon er ikke testet.
El-anlegget er oppgradert med nye automatsikringer rundt 2002. Det er nytt elanlegg på badet i 2002 og noe er nytt ved skifte av kjøkken. Det er ellers gjort flere fornyelser i flere faser og skiftet til ledspotter. Det er montert el-bil lader rundt 2018. Dimmer skal skiftes etter denne befaringen. En del av anlegget er eldre. Sikringsskapet er plassert i entreen. Hovedsikring på 50 amp. automatsikringer med 19 kurser jordfeilbryter.

Tomteforhold
Byggegrunn består av fjell og sprengmasser. Fundamentert med støpte såler og grunnmurer er oppført i betong. En del er forblendet med teglstein. Det er ikke vurdert opparbeidelser på tomten. Det er kun vesentlige avvik som kan ha vesentlig betydning for konstruksjonene som blir bemerket.

Utdrag fra selgers egenerklæringsskjema:
- Tilbakeslag på avløp grunnet forstoppelse i utvendig gren fra nabo. Dette ble utbedret i 2001 hvor det er gravd opp og lagt nytt fra huset og ut til hovedledning i veien.
- Murermester Berntsen og Johansen har utført arbeid på vaskerom. Murermester Sverre Trevlåns har utført arbeid på bad. Bad 2002 lagt nytt støpt gulv med sveiset membran duk, varmekabel og flis. Vegger med rupanel, gipsplater, smøremembran og flis.
- Alle vann- og avløpsrør fornyet 2002 ved Murermester Sverre Trevland og rørleggermester Magnar Aasvang i Vennerød VVS.
- Nytt gulv i vaskerom, feil på fall fra midt på gulv og ut mot vegg. Kun feil på fallet, ingen sprekker.
- Kun en og annen sølvkre, men veldig sjelden.
- Byggmester Harald W. Andersen har renset betongplater, smøremembran og 60x60 fliser.
- Nye automatsikringer, nye innfelte spott med leddpærer. Takvarme i spisestue og tv-stue, montering av kladdeboks i garasje. Ellers byttet ut kontakter, brytere, dimmere og termostater. Alt utvendig blikkenslagerarbeid vedrørende nye pipehatter/beslag, nye ventilasjonshatt/beslag. Kanal og avtrekksvifte på radonsikring. Balansert ventilasjonsanlegg type rotor fra Flexit. Arbeider er utført ved Bettum Elektriske ved Pål Andersen og av Knut Lindhjem, i dag Totaltek A/S (ventilasjon).
- Det foreligger samsvarserklæring på alt el-arbeid utført av Bettum Elektriske.
- Parafinbrenner og tank er fjernet og sanert. Varmepumpe er montert 2019 og service utført i 2021.
- Det er ladeanlegg/ladeboks for el-bil type Salto ladeboks i garasje.
- Nabo i nord har hatt ombygging av sin bolig. Avtalt at nabo etablerer ny hekk mellom eiendommene. Naboen fjernet hekken som sto der for å få adkomst med maskiner.
- Det var laget enkle boder på støpt gulv utenfor kjellermurer når selger overtok. Selger utbedret disse og satte inn vinder og dører med lås.
- Det er foretatt radonmålinger 2 ganger. Det er gjort tiltak med at vifte trekker ut og ventilerer pukklaget under kjellergulver. Balansert ventilasjon er montert. Siste måling var under daværende krav til radon.

Selger opplyser om følgende utbedringer/påkostninger de senere år:
- De siste 10 årene er terrasser fornyet og utvidet mot vest. Ny membran og fliser på terrasse mot øst.
- Ny terrasse mot vest lagt med bruddskifer i 2022.
- Nye vinduer og 2-føyet terrassedør montert i stuer ca. 2012.
- Utvendige vegger i stuer mot syd og øst er foret ut med 5 cm., isolert og kledd.
- Inngangsparti og front garasje er pusset opp og kledning er skiftet ut med ny kledning etter behov.
- Utskifting av skadd kledning på nordvegg utføres etter avtale med takstmann.
- Alle vinduer som ikke er skiftet er det skiftet glass i til energiglass.
- Plassbygget lekestue er isolert.
- Innvendig er det montert radonsikring i kjeller med avtrekksvifte.
- Det er montert balansert ventilasjon type Flexit gjenvinning.
- Loft er etterisolert med 10 cm. Glava.
- Hovedstue, spisestue og tv-stue er nyoppusset samt tak er senket 5 cm. og isolert.
- Spotter montert.
- Ny peisinnsats er montert.
- I tv-stue og spisestue er det montert takvarme med termostat samtidig som tak er senket.
- Det er montert ny varmepumpe i 2018.
- Det er skiftet ut til led-lys i alle innfelte spotter.
- Opplegg til sentralstøvsuger er opp til loft (må legges videre til garasjen). Støvsuger og slange medfølger i handelen.
- Ny brann- og tyverialarm er montert 2021 av alarmselskapet Avarn.

Videre opplyser selger om følgende:
- Manuelle markiser trenger en ekstra dytt for å kunne tas i bruk (spesielt etter vinteren).
- Vanntrykk i varmtvann på kjøkkenet oppleves litt svakere enn trykket på badet.
- Hekken mellom huset og nabo mot nord ble tatt bort ved ombygging høsten 2022. Nabo har lovet å plante ny og bekoste denne.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Jan-Erik Rossavik avholdt 15.02.2023 datert 21.02.2023.2

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 18.08.1980. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Ferdigattesten er vedlagt i salgsoppgaven.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Boligen er noe ombygget i begge plan. Boder med utvendig adkomst er ikke tegnet inn og bad/vaskerom er plassert der bod er tegnet inn.
Det gjøres oppmerksom på innredning av bad/vaskerom i kjeller ikke er omsøkt. Det er uklart om aktuelle bad/vaskerom og kjellerstue oppfyller tekniske krav. Tegning mottatt fra kommunen er vedlagt i salgsoppgaven.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Husvik skole. For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

Gulvvarme på vaskerom/bad, bad, vindfang, toalettrom og kjellerstue. Vedfyring, varmepumpe og ellers elektrisk oppvarming. Takvarme i spisestue og egen del i tv-stue. Det er balansert ventilasjon i boligen typer rotor fra Flexit. I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Videre opplyser selger opplyser parafinbrenner og tank er fjernet og sanert.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter D.
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 21 000 kwh. pr. år. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 17 127,25 pr. år Kommunale avgifter betales kvartalsvis.
Kommunale avgifter vil kunne variere/øke. Det tas forbehold om endring av avgifter og gebyr.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 569 292 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 649 449 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, som i henhold til kommuneplan/kommunedelplan vedtatt 22.05.2019 er området eiendommen ligger i avsatt til boligbebyggelse nåværende, hensyn bevaring bygning og annet kulturmiljø. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er tinglyst følgende rettighet/servitutt på eiendommen gbnr. 158/393 (Furukollen 29):
- Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst 27.04.1979, dagboknr. 502718, rettighetshaver gbnr. 158/392 (Furukollen 27) - gjelder: Gbnr. 158/392 (Furukollen 27) har rett til/tillatelse til å oppføre enebolig med garasje i en avstand av 1,5 meter fra felles eiendomsgrense. Servitutten er vedlagt i salgsoppgaven.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Tønsberg kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Integrerte hvitevarer, støvsuger (sentralstøvsuger) med slange samt el-billader.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 90 05 54 88 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Furukollen 27, 3124, Tønsberg, Gnr. 158 bnr. 392 i Tønsberg kommune

Oppdragsnummer

28-23-0040

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.