Nøtterøy

Stor enebolig med utleiedel i solrike og rolige omgivelser! Kort vei til sjø og bading! Romslig tomt!

Glomsteinveien 11 , 3140 Nøtterøy

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Preben Rakfjord
Preben Rakfjord Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

86%

eier sin egen bolig

81%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

76%

har bolig på over 120 kvm

62%

av boligene er eldre enn 20 år

42%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 256 m²
Bruksareal 259 m²
Tomt 998 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1957
Gårdsnummer 93
Bruksnummer 10
Energimerking D
FINN.no 304774343
Sist endret 25.09.2023 10:51
Prisantydning 5 990 000,-
Totalpris 6 158 669,-

Beregnet totalkostnad

5 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 149 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 990 000,-)) 17 550,- (Boligkjøperpakke Tryg (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 168 669,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 158 669,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Enebolig med utleiedel inneholder:

Kjeller med gang, trapperom, kjellerstue, toalettrom, bod og krypkjeller.
1. etasje (hovedleilighet) med vindfang, hall med trapp, kjøkken, bad/wc og rom med vaskemaskin.
1. etasje ("hybel") med vindfang, trapperom, stue, kjøkken, soverom og bad/wc/vaskerom.
2. etasje med to trapperom, gang, stue, 3 soverom og bad/wc.

Standard

Delikat og innholdsrik enebolig med utleiedel i sjønære omgivelser på Tømmerholt. - Ingen boplikt! Tomten er flat og pent opparbeidet med flere grønne lunger. Her vil man kunne finne roen! Har du en kommende fotballspiller, så er det flotte treningsfasiliteter på 11`er  kunstgressbane like ved og er du av det aktive slaget er det kort vei til oppkjørt skiløype og lysløpe 100 meter fra boligen på snørike vintre, samt sandvolleyballbane, petanquebane, og en frisbeegolf bane under opparbeidelse! Appellerer det heller med en rolig båttur i Færder nasjonalpark for å "ligge på skjæret", er det muligheter for båtplass i Tømmerholt båtforening i tøffelavstand fra eiendommen.

Innvendig fremstår boligen som gjennomgående lys og delikat innredet med flere soner og rikelig med plass! Innholdsrikt kjøkken som har rikelig med skap og benkeplass samt plass til større spisebord, fra kjøkkenet er direkte utgang til hagen. - Perfekt når du skal grille eller invitere til lystige lag! Det er også ett hendig utekjøkken som vil kunne appellere til matentusiasten! I 2. Etasje er det en tiltalende stue med peisovn og med direkte utgang til vestvendt uteområde som bader i sol. Så her vil man kunne nyte ettermiddagen fredfullt og lunt!

Velkommen til visning i flotte omgivelser på Nøtterøy i populære Færder kommune!

Beliggenhet

Boligen ligger i sjønære og fine omgivelser pent omringet av flott natur og frittliggende eneboliger. Her bor du stille og fredelig til- og med trivelige skogs- og kyststier rett på utsiden av døren. Området er ypperlig for barn og barnefamilier, da det er kort gange til både barnehage og barneskole med fine lekeanlegg.

Det er også kort vei til Tømmerholt Idrettsanlegg og fine turområder, båthavn, sjø og strand i Tenvik, Øra, Glomstein. Vinterstid er det oppkjørt lysløype.
Nærmeste dagligvareforretning er Kiwi Kjøpmannskjær og Rema på Borgheim. Det er ca. 10 minutters kjøring til Teie torv som byr på et variert utvalg av butikker og fasiliteter. Tønsberg sentrum har alle bymessige fasiliteter og ligger også godt innen rekkevidde via offentlig kommunikasjon og bil. Kommunesenteret Borgheim ligger ca. 1,5 km unna. Her er det idrettshall, Tuftepark og beachvolleyballbane. Nøtterøy Golfklubbs flotte baneanlegg ligger på Hella.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:

Internett (fiber) fra Telenor - utgjør kr. 1 200,- pr. mnd.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Forsikring

Tryg Polisenummer: 8183134

Boligens areal

Primærrom: 256 kvm, Bruksareal: 259 kvm

Kjeller:
Bruksareal: 42 m².
Primærrom: 39 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom, gang, kjellerstue og toalettrom.
Sekundærrom: 3 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod og krypkjeller.

Takhøyde i kjeller ca. 2,14 m +.

1. etasje (hovedleilighet):
Bruksareal: 46 m².
Primærrom: 46 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, hall med trapp, kjøkken, bad/wc og rom med vaskemaskin.

1. etasje ("hybel")
Bruksareal: 79 m².
Primærrom: 79 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, trapperom, stue, kjøkken, soverom og bad/wc/vaskerom.

2. etasje:
Bruksareal: 92 m².
Primærrom: 92 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, to trapperom, stue, tre soverom og bad/wc.

Loft og krypekjeller er ikke måleverdig iht. takstbransjens retningslinjer ved arealmåling 2014 - 2. utgave 9.2.15. NB! P-areal / rombenevnelse er beregnet uten hensyn til byggeforskriftenes krav til rom for varig opphold og uten hensyn til om rommenes bruk samsvarer med innsendte tegninger/byggesøknad.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 19.05.2023 utført av takstmann Tore Rønning. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Se kartskisse i FINN.no-annonse for veibeskrivelse. Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 998 kvm, Eierform: Eiet tomt

Stor og slett tomt som innbyr til hyggelige og sosiale lag!
Innkjøring til eiendommen er fra sør.
Deler av hekk i nord vestre hjørne er plassert utenfor egen tomtegrense, samt deler av gressareal mot nord, vest for innkjøring er utenfor egen tomtegrense.

Garasje / Parkering

Garasje.
Parkering i egen gårdsplass.

Byggemåte

Enebolig med "hybelleilighet". Oppført i tre over grunnmur i 1957 og tilbygd i 1967 og 1997. Boligen er oppført i to etasje samt kjeller/krypekjeller og loft. Frittliggende garasje oppført i tre. NB! Bygninger ikke vurdert. Utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator i tilknytning til bad i 1. etasje (hovedleilighet) samt utført hulltaking i vegg fra tilliggende rom og inn bak våtsone. Ingen unormale forhold vedrørende fukt påvist. Selger opplyser at rommet er fra 1997. Utført fuktsøk på tilsvarende måte i bad i 1. etasje ("hybel") samt utført hulltaking i vegg fra tilliggende kjøkken og inn bak våtsone. Ingen unormale forhold vedrørende fukt påvist. Selger opplyser at rommet ble renovert i 2011 (usikkert om sluk også ble skiftet). Utført fuktsøk på tilsvarende måte i bad i 2. etasje (hovedleilighet) unntatt hulltaking. Ingen unormale forhold vedrørende fukt påvist. Selger opplyser at rommet er fra 1997.

Selger opplyser om følgende:
- Det var lekkasje i kjøkken for ca. 10 år siden (vann rant over vask). Utbedret ved skifte av gulv - tørket naturlige veier.
- Det var lekkasje ved pipe ca. 2021. Utbedret ved å beslå pipe. Tørket naturlige veier.
- Det har vært vann i kjeller ved forskjellige anledninger i forbindelse med mye nedbør.
- Det var tilbakeslag i toalett i kjeller ca. 2020 (årsak ikke avklart). Utbedret med nytt avløp i kjeller.
- Det var nedsoting fra ildsted i kjøkken i 2017.
- Det var tilløpt til brann i sikringsskap i 2019 grunnet overbelastning.
- Det har vært stedvise råteskader - utbedret.
- Det har tidvis vært sukkermaur om våren.
- Det har tidvis vært mus i kjeller.

Utvendig
Takkonstruksjon i tre. Saltak. Dels bordtak og dels sutakplater som undertak. Konstruksjonene er fra hhv. 1957/-67/-97. Taket er tekket med betongtakstein dels fra 1997 og dels fra ca. 2000. Takrenner/beslag i stål. Yttervegger i bindingsverk av tre (dels fra 1957/- 67/-97). Utvendig kledd med liggende kledning (dels fra 1957/-67/-97). Vinduer i tre fra 1990/-97/-98/2009. Ytterdører i tre fra bl.a. 1967/-97//2020. Verandaer i tre. Utvendig trapp i mur/betong.

Innvendig
Gulvoverflater for det meste med laminat, parkett, tregulv, belegg, teppe, fliser og betong. Veggoverflater for det meste med panel, tapet, malt mur, platede/malte overflater. Platede/panelte tak. Trebjelkelag som etasjeskiller. Støpt betonggulv mot grunnen. Tegl-/mursteinspipe. Åpen peis. Sotluke. Bygningen har krypkjeller under trebjelkelag og stubbegulv. Innvendig trapp i tre. Innvendige dører i tre.

Våtrom
Bad/wc/vaskerom ("hybel"): Fliser på gulv og vegg. Plastbelagte takplater. Inneholdende toalett, innredning med servant, dusj, opplegg til vaskemaskin. Plastsluk. Ventilering via avtrekksventil i vegg samt ventil i vegg.

Bad/wc 2. etasje (hovedleilighet): Belegg på gulv. Fliser på vegg. Panelt tak. Inneholdende toalett, servant, dusj. Plastsluk. Ventilering via avtrekksvifte i vegg samt luftespalte i dør og vindu.

Bad/wc 1. etasje (hovedleilighet): Fliser på gulv og vegg. Panelt tak. Inneholdende toalett, innredning med servant, badekar. Plastsluk. Ventilering via luftespalte i dør og vindu.

Kjøkken
Kjøkkeninnredning i malt utførelse. Laminat benkeplate med nedfelt benkebeslag og to kummer. Integrert platetopp og stekeovn. Kjøkkeninnredning i malt utførelse. Laminat benkeplate med nedfelt benkebeslag og to kummer. Kjøkkenventilatorer med avtrekk ut.

Spesialrom
Toalettrom inneholdende toalett og servant. Ventilering via ventil i vegg.

Tekniske installasjoner
Innvendige vannledninger i kobber (fra 1997) eventuelt galv. stål (fra 1957) Innvendige avløpsrør dels av soil/støpejern (fra 1957) og dels av plast (fra 1997). Ventilering via luftespalte i vinduer, ventil i enkelte rom samt avtrekk fra kjøkken. Oppvarming med varmepumpe, varmekabler, vannbåren gulvvarme, panelovner (+ ved). Varmtvannsbereder på 194 l. Hovedsikring 50 A. Teknisk 20 A. Øvrige kurser 16/15/13 A. Anlegget er utstyrt med automatsikringer og fordelt i to skap. Røykvarsler. Håndslukkeapparat.

Tomteforhold
Ukjent byggegrunn. Dels ukjent drenering. Dels dreneringsrør og grunnmurplast. Grunnmur i betong eventuelt med sparestein. Dels lett skrånende tomt. Utvendige vann-/avløpsledninger i ukjent utførelse. Offentlig vann-/avløp via private/felles stikkledninger.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 3:
- Utvendig vinduer: Værslitasje/elde. Begynnende råte. Enkelte defekte beslag/vrider/haspe. Kjellervindu(er) er ikke fagmessig pusset inn (pusset uten dryppkant under vindu). Kostnadsestimat: Kr. 10 000 - 50 000,-.
- Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det er ikke montert rekkverk. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Mangler rekkverk ved kjellertrapp. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Bad/wc i 2. etasje: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Forventet brukstid for skjulte konstruksjoner som tettesjikt (membran) bak fliser er oppbrukt/i ferd med å bli oppbrukt. Kostnadsestimat: Kr. 50 000 - 100 000,-.
- Bad/wc i 1. etasje (hovedleilighet): Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Forventet brukstid for skjulte konstruksjoner som tettesjikt (membran) bak/under fliser er oppbrukt/i ferd med å bli oppbrukt. Det er tvil om konstruksjonen har tilfredsstillende tettesjikt/membran bak flisene i våtsonen. Kostnadsestimat: Kr. 100 000 - 300 000,-.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 2:
- Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak.
- Utvendig nedløp og beslag: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag.
- Utvendig veggkonstruksjon: Det er ingen lusing/musebånd i nedre kant av konstruksjon. Det er avvik: "Luftbobler" i deler av kledningen. Stedvis råte i kledningsbord/utvendige lister.
- Utvendig takkonstruksjon/loft: Balkong/terrasse ligger over innredede boligrom, usikker konstruksjon. Konstruksjonsutforming gir økt fare for skader. Råte i deler av vindski/gesims/takutstikk. Kostnadsestimat: Kr. 10 000 - 50 000,-.
- Utvendige dører: Verandadør fra kjøkken i "hybel" tetter ikke tilfredsstillende.
- Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på tettesjikt/membran. Balkong/terrasse ligger over innredede boligrom, usikker konstruksjon. Konstruksjonsutforming gir økt fare for skader. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Bjelkelag ved veranda i 2. etasje (ved stue) har for stort utstikk ut over drager (ca. 1 m forbi drager - bør ikke være mer enn ca. 0,3 m).
- Utvendige trapper: Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
- Innvendige overflater: Bom/løse gulvfliser i vindfang og hall i 1. etasje (hoveddel).
- Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell/planavvik på ca. 10 mm i hele rommet i kjøkken 1. etasje (hoveddel) og kjellerstue. Målt høydeforskjell/planavvik på ca. 15 mm i hele rommet i stue 2. etasje, soverom 2. etasje (midtre rom) og stue 1. etasje ("hybel").
- Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Ikke krav til radonsperre på oppføringstidspunktet.
- Pipe og ildsted: Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Det er påvist brennbart materiale nærmere enn 300 mm fra sotluke/feieluke. Pipevanger er ikke synlige.
- Sanitærutstyr og innredning på bad/wc/vaskerom i 1. etasje ("hybel"): Det er påvist skader på innredning.
- Overflater og konstruksjon toalettrom: Toalettrom mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1.
- Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger.
- Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.
- Ventilasjon: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen.
- Varmtvannstank (2 stk.): Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år.
- Vannbåren varme: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på anlegg for vannbåren varme.
- Elektrisk anlegg: Hovedsikring 50 A. Teknisk 20 A. Øvrige kurser 16/15/13 A. Anlegget er utstyrt med automatsikringer og fordelt i to skap. Det bør utføres en utvidet kontroll av det elektriske anlegget grunnet deler av anlegget alder.
- Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Mangler topplist ved avslutning av grunnmurplast.
- Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner ikke er undersøkt:
- Takkonstruksjon/loft: Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etasje.
- Tilliggende konstruksjoner på bad/wc i 2. etasje: Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga. tilliggende konstruksjoner (dusj dels mot yttervegg og dels mot vegg med skyvedør innbygd i vegg).

Selger opplyser om bl.a. følgende i sitt egenerklæringsskjema:
- Bad i leilighet ble modernisert med flislegging av vegger og gulv. Usikker på årstall, men ca. 10 år siden. Utført av Terje Heimdal. Usikker på hva som ble gjort utover det åpenbart synlige. Tror noe av rørleggerarbeidet ble utført av Thorsen og Marcussen.
- Tett avløpsrør under kjellergulv for ca. 2-3 år siden. Byttet rør under kjellergulv hvor det hadde tettet seg i et bend i gammelt stålrør. Utført av Thorsen og Marcussen.
- Avløpsrør ble også sjekket av forsikringsselskap ved vanninntrengning høsten '22 og ikke påvist noe fortetninger.
- Ved ekstremvær/styrtregn har kjeller blitt oversvømt raskt og vann også rent ut raskt. Avløpsrør ble sist gang sjekket i desember 22 uten at man så noen feil. Årsak ikke klargjort, men mistenker at vann kommer opp i sluk, alternativt ved at grunnvann presser opp gjennom kjellergulv. Kjeller ble drenert sydvendt for ca. 10 år siden
- Takstmann fra 2014 skrev murer på eldre del har påvist noe slitasje.
- Taklekkasje utbedret for ca. 10-15 år siden. Skiftet da fuktpåvirket stender. Mindre lekkasje fra verandadør i 2 etasje ble utbedret for ca. fem år siden. Mindre vannlekkasje fra skorstein for ca. 2-3 år siden. Utbedret ved å beslå pipe. Ingen problemer etter dette.
- Oppdaget mus i kjeller og fanget mus i felle. Observert tilløp til sukkermaur på ved bad/vaskerom enkelte ganger på våren. Forsvunnet ved bruk av nippon. Ikke et årlig problem.
- Verandadør sydvendt terrasse 2 etasje ga lekkasje. Byttet for ca. 2-3år siden. Mindre lekkasje etter sprekker i murpuss pipe for 2 år siden. Utbedret med pipebeslag. Ingen lekkasjer etter dette.
- Ble bytte takstein på eldre del i forbindelse med ombygging til generasjonsbolig, men husker ikke firma.
- Tenvik Elektro omgjorde til to strøminntak pga. overbelastning etter overgang til elbil. Færder elektro gjorde noen utskiftninger og forbedringer nå våren 2023, bla strøm til garasje.
- Elbil-lader ble installert i 2019 av firma, men husker ikke hvem. I forbindelse med leasing av el bil fra bilservice i Sandefjord. Monteringen var en del av leasingavtalen.
- Eiendommen ble bygd ut til generasjonsbolig i 1998. Det som omtales som leilighet er opprinnelig hus minus andre etasje, som ble en del av u.t sin boligdel.
- Boligen ble en generasjonsbolig i 1998, hvor u.t sine foreldre ble boende i det som omtales som leilighet. U.t overtok hele bygget i 2022. U.t har derfor noe kjennskap til historikk, men er usikker på nøyaktige tidspunkter og hvilke fagpersoner som er blitt benyttet.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning datert: 26.05.2023.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eneboligen ifølge. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Det foreligger kun ferdigattest for tilbygg, datert 07.11.1968. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Takstmann opplyser at det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Faktisk planløsning stemmer for 1. og 2. etasje i forhold til innsendte/byggemeldte plantegninger. Det er grunn til å tro at kjeller er innredet/bruksendret uten at tiltaket er byggemeldt/omsøkt.

Takstmann opplyser videre følgende ang. brannceller, håndverkstjenester og krav for rom til varig opphold:
- Brannceller: Bygningen er vurdert som en branncelle.
- Nyere håndverkstjenester: Skiftet en varmtvannsbereder, utført diverse arbeider på elektrisk anlegg.
- Krav for rom til varig opphold: Vinduer i kjellerstue tilfredsstiller ikke minimumskrav til fri åpning for å kunne benyttes som alternativ rømningsvei.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Brattås skolekrets. For mer informasjon om barnehager, skoler og ledige plasser- kontakt Færder kommune på tlf. 33 39 00 00.

Adgang til utleie

Mulighet for utleie. Eiendommen er p.t. ikke utleid. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

Oppvarming med varmepumpe, varmekabler, vannbåren gulvvarme, panelovner og peisovner.
I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 37 506 pr. år Dekker 2 x vann, avløp, renovasjon og feiegebyr.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 018 832 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 667 794 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område. I henhold til kommuneplan, vedtatt 31.01.2018, er området eiendommen ligger i avsatt til boligbebyggelse. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Færder kommune opplyser at kommuneplanens arealdel revideres. Arealformålet på den aktuelle eiendommen foreslås ikke endret.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Rettighet på eiendommen GBNR. 93/15 og 93/32 i Færder kommune:
Bestemmelse om kloakkledning, tinglyst 22.08.1996, dagboknr. 10518, gjelder: Rett for GBNR. til å anlegge, vedlikeholde og ha liggende 10 mm spillvannsledning over eiendommene GBNR. 93/15 og 32 i Færder kommune.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. Selger opplyser at avløp går via gammel septiktank.
Færder kommune opplyser at eiendommen felles ledninger sammen med andre eiendommer

Offentligrettslig pålegg

Selger opplyser at VIB var på tilsyn i april/mai 2023. Selger har sendt inn tiltaksplan i forbindelse med avvik som ble konstatert. VIB har godkjent denne planen. Kjøper overtar ansvaret for forholdene.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Hvitevarer på kjøkken kan medfølge dersom ny eier ønsker dette og elbil-lader.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Når du kjøper ny bolig, er det mye du må tenke på. Sammen med Tryg har vi skreddersydd en boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, dobbel renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven.
 
Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 92 46 85 90 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Glomsteinveien 11, 3140, Nøtterøy, Gnr. 93 bnr. 10 i Færder kommune

Oppdragsnummer

28-23-0047

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.