RINGSHAUG

Høyt og fritt beligende på Ringshaug m/utsikt til sjøen. Stilren og tøff bolig - Interiørmessig gjennomgående lekkert!

Fredheimsveien 6 , 3153 Tolvsrød

VISNINGER

26. mars søndag kl. 16:00-17:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jeanette Sørvik
Jeanette Sørvik Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

78%

eier sin egen bolig

98%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

41%

har bolig på over 120 kvm

61%

av boligene er eldre enn 20 år

41%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 153 m²
Bruksareal 168 m²
Tomt 819 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1956
Gårdsnummer 90
Bruksnummer 33
Energimerking E
FINN.no 295215437
Sist endret 20.03.2023 13:41
Prisantydning 7 500 000,-
Totalpris 7 701 519,-

Beregnet totalkostnad

7 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 187 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 500 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 201 519,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 701 519,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Frittliggende enebolig som inneholder følgende:

1. etasje: Vindfang/entré, garderoberom/bod med praktiske hyller og oppheng, separat toalett med servant i innredning, romslig dusjbad/wc med plassbygget, dobbel servantinnredning, 3 soverom hvorav to av soverommene har skyvedørsgarderobe og det ene soverommet/master-bedroom har eget praktisk walk-in, kjøkken med spiseplass, stue med vedovn og utgang til terrasse som ligger vendt mot sjøen.

Underetasje/kjeller: Trapperom, stue, dusjbad/wc med opplegg for vaskemaskin og praktisk innredning, soverom. stor sportsbod med praktiske hyller, bod/teknisk rom under trappen.

Loft: Delvis gulvet.

Frittliggende, dobbelgarasje, med stor bod i bakkant.

Standard

Velkommen til Fredheimsveien 6 - svært arealeffektiv og spennende enebolig på attraktive Ringshaug!
Høyt og fritt beliggende og med fin utsikt til sjøen. Boligen ble ombygget, påkostet og modernisert i 2018. Deler av fasade er omgjort og har gitt boligen et skikkelig løft. Huset er kledd om, ny taksten på yttertaket og de aller fleste vinduene er byttet ut. Legg merke til de store og fine terrassedørene fra stua og ut mot uteplassen mot sjøen. Stor og fin terrasse mot øst, hele østveggen består av terrassedører som kan åpnes opp, en smart og fin detalj. Nyere, stilig utebelysning som bidrar til god stemning på kveldstid. Innvendig er boligen i 1. etasje totalt ombygget slik at boligen i dag har fått en super planløsning. Alle flater ble pusset opp og modernisert i forbindelse med ombyggingen i 2018. Slette vegger og tak (listfritt) som bidrar til et stramt og moderne uttrykk samt nye, lekre gulv hele veien. Tidsriktig og lekker kjøkkeninnredning, type HTH, med mørkbeisede fronter. Nedsenket oppvaskkum. Benkeplater av kunststoff. Integrert ventilator, induksjon platetopp, stekeovn med pyrolyse og oppvaskmaskin. Baderommet i 1. etasje er flislagt med delikate fliser på gulv og vegger. Vegghengt toalett, romslig dusj med glassvegger og lekker baderomsinnredning, hvorav begge servantene er plassert oppå innredningen (baderomsinnredningen i stil og i tråd med kjøkkeninnredningen) - en smekker detalj. Hele underetasjen er innredet og fremstår som en lys og flott etasje - ideelt for ungdommer. Ombyggingen og oppussingen er nøye gjennomtenkt med hensyn til planløsning, materialvalg og fargevalg. Gjennomgående stilrent og lekkert - dette vil appellere til de aller fleste.

Velkommen til en hyggelig visning i flotte omgivelser!

Beliggenhet

Eiendommen har en meget attraktiv beliggenhet i et veletablert og hyggelig boligområde på Ringshaug. Eiendommen ligger høyt og fritt og med utsikt over omkringliggende jordbruksområder og sjøutsikt til Oslofjorden. Beliggenheten/utsikten må oppleves inne fra boligen! Fra boligen er det kun få hundre meter til sjøen og Ringshaug badestrand. Ringshaugstranda er Vestfolds kanskje fineste og lengste sandstrand med sandvolleyballbane, koselige sitteplasser, trimapparater med mer. Stranden ender opp ved moloen, hvor det er tradisjon for isbading. Kort vei til Flint idrettsanlegg med flere fotballbaner, sandvolleyballbane, friidrettsbane og tennisbane, og til Slagenhallen for innendørs idrett. Tolvsrød er å finne i nærområdet med mange forretningstilbud, Meny matvareforretning med Mester Grønn blomsterforretning og post i butikk, populære klesforretninger, bokhandel, bakeriutsalg, apotek, frisør og hyggelig kafé som serverer nydelig kaffelatte. Det er søndagsåpen Kiwi butikk på Gauterød og et butikksenter på Olsrød med mange hyggelige butikker og treningssenteret Level med badebasseng. Kort vei til Vallø småbåthavn med bowling, restaurant og uteservering samt Skallevold badestrand med mer. Flotte tur- og rekreasjonsområder i nærområdet - ideelt for gåturer, løping og sykling. Herlig kyststi fra Ringshaugstranden som strekker seg videre mot Skallevoldstranden og Karlsvika.God busskommunikasjon med Tønsberg sentrum.

Ringshaug er et populært boligområde - perfekt for alle aldre!

Her vil man trives - velkommen til et hyggelig nabolag.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:
- Årlig TV/internettilknytning ved Viken Fiber. Kostnad vil variere etter valg av abonnement. Dekoder medfølger ikke i handelen.
- Frivillig årlig medlemsskap i Ringshaug og Gårdbo velforening med kr. 250,- pr. husstand.
- Man må påregne kostnad med vedlikehold og brøyting for 1/4eierdel i felles adkomstvei Gnr. 139 Bnr. 236. I følge selger er det ingen faste utgifter tilknyttet adkomstveien utover brøyting. Utgift for brøytinh vil variere fra år til år, med en fast pris + tillegg, og utgjør ca. kr. 3 500,-. Vedlikehold av adkomstveien utføres fortløpende etter behov og kostnad fordeles mellom de 4 oppsitterne.
- Alarm og evt. bygning-/innboforsikring kommer i tillegg.
- For strømkostnader, se energiforbruk.
Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Forsikring

IF Polisenummer: 3747607

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2, avvik som kan kreve tiltak:
- Utvendig renner og nedløp: Takrenner, nedløp og beslag av plastbelagte/lakkerte stålplater. Renner ble byttet sammen med taktekking. I 2018, beslag fra 2004. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Det var ikke krav snøfangere byggeåret (1956) men da taket er lagt om i 2018 skal datidens forskrifter følges.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000.
- Utvendig vinduer eldre: I kjeller og mot vest er det vinduer fra 1977 til 1999. Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne. Punkterte glass i vinduer fra 1970 tallet, generell alders slitasje på vinduer fra 1999.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000.
- Utvendig betong terrasse: Utgang fra soverom til syd og vestvendt terrasse av betong fundamentert på løsmasser. Arealet av terrassen er 21 m². Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Sprekker i vegger og avskalling murpuss på terrassegulv. Ved nivåforskjeller på mer enn 0,5 meter må det sikres med rekkverk eller lignende i henhold til gjeldende forskrifter, slik er det ikke i dette tilfellet.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000.
- Innvendig krypkkjeller: Bygningen har krypkjeller under trebjelkelag og stubbegulv i vestre del. Saltutslag nederst i vegger i krypkjeller. Kostnadsestimat: Under 10 000.
- Spesialrom toalettrom: Overflater og konstruksjon. Toalettrom med parkett på gulv. Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi tilstandgrad 0/1.
Kostnadsestimat: Under 10 000.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2, avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
- Utvendig garasje: Gulv i garasje har motgående fall mot port som gjør at ved snøsmelting fra bil vil det bli liggende noe vann på gulvet.
- Innvendig etasjeskille/gulv mot grunn: Etasjeskiller er av trebjelkelag. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Mindre skjevheter/retningsavvik på 5-10 mm i etasjeskiller som ikke er unaturlig alder på konstruksjon tatt i betrakting. Det er i tillegg målt høydeforskjell på 15 mm gjennom hele stuen.
- Innvendig radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
- Innvendig pipe og ildsted: Det er påvist sprekker og/eller riss i pipe. Mindre riss og småsprekker i pipe/brannmur.
- Innvendig rom under terreng: Det er gjennom målinger påvist høyt fuktnivå i trevegger i underetasje/kjeller, det er derfor ikke foretatt hulltaking. Det er brukt plast/fuktsperre bak plater under bakkenivå som var vanlig praksis på 70/80 tallet, dette er å betrakte som feil utførelse i henhoidl til dagens byggemetode. Ved hulltaking og hjelp av fuktindikator ble det registrert forhøye fuktverdier i utforet vegg.
- Våtrom bad/vaskerom: Overfalter gulv. Flislagt gulv og elektriske varmekabler, det er målt ca. 10 mm høydeforskjell på gulv foran dørterskel til topp slukrist. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
- Tomteforhold drenering: Boligen er antatt drenert med drensrør av tegl. Grunnmur tettet utvendig med asfaltløsning. Det mangler eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler utvendig fuktsikring av grunnmuren - ved kjeller/underetasje. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det henvises også til kommentarer om ¨Rom under terreng¨.
- Tomteforhold utvendig vann- og avløpsledninger: Utvendige avløpsrør er av plast og fra 2020, utvendige vannledninger er av jernrør og antatt fra byggeår. Det er offentlig avløp og vannforsyning via private stikkledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger.

I tilstandsrapport er følgende følgende konstruksjoner ikke undersøkt (TG IU):
- Våtrom bad/vaskerom: Tilliggende konstruksjoner våtrom. Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig på grunn av tilliggende konstruksjoner, baderom har våtsone mot yttervegg.

Boligens areal

Primærrom: 153 kvm, Bruksareal: 168 kvm

Underetasje/kjeller:
Bruksareal: 51 m².
Primærrom: 40 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom, bad/vaskerom, soverom og kjellerstue.
Sekundærrom: 11 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod.

1. etasje:
Bruksareal: 117 m².
Primærrom: 113 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang/entré, toalettrom, bad, 3 soverom, kjøkken og stue.
Sekundærrom: x m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod.
Utgang fra stue til østvendt terrasse, areal av terrassen er 27  m².
Terrasse fra 2018 med utgang fra soverom til syd og vestvendt terrasse, areal av terrassen er 21 m².

Takstmannens kommentar til lovlighet for enebolig i henhold til tilstandsrapport:
- Byggetegninger: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.
- Brannceller: Det er ikke påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling ut ifra dagens byggteknisk forskrift.
- Nyere håndtverkstjenester: Det er ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år. Generell oppussing av alle innvendige som utvendig overflater i 2018.
- Krav for rom til varig opphold: Det er ikke påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde.

Garasje
Primærrom: 0 kvm, Bruksareal: 43 kvm.
Bruksareal: 43 m².
Primærrom: 0 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:
Sekundærrom: 43 m².

Takstmannens kommentar til lovlighet for garasje i henhold til tilstandsrapport:
- Byggetegninger: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.
- Brannceller: Det er ikke påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling ut ifra dagens byggteknisk forskrift.
- Nyere håndverkstjenester: Det er ifølge eier ikke utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år.
- Krav for rom til varig opphold: Det er ikke påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.
Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert av megler.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Gunnar Sverrisson avholdt 06.03.2023 datert 16.03.2023. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Fra Ringshaugveien tar man inn på Rosenlundveien. Kjør ca. 250 meter, og ta til venstre inn på Rønningveien. Ta deretter andre veien til venstre, som er Fredheimsveien. Eiendommen ligger øverst på feltet.
Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 819 kvm, Eierform: Eiet tomt.

I tillegg tilkommer 1/4del av 157,50 m² i Gnr. 139 Bnr. 236 (adkomstvei).
Eiendommen er konsesjonsfri - men adkomstvei er et ubebygd areal - derfor må det signeres på egenerklæring om konsesjonsfrihet.

Garasje / Parkering

Frittliggende dobbel garasje. Det er ladeanlegg/ladeboks for el-bil, type Easee.

Byggemåte

Enebolig i en etasje + underetasje, boligen er oppført i 1956 og tilbygd i 1989. Boligen er total oppusset i 2018 der det ble byttet utvendig kledning og vinduer, samtidig ble boligen etterisolert. Videre ble taktekking byttet i 2018. Innvendige ble det meste av overflater oppgradert, der inkludert ny kjøkkeninnredning samt nye baderom. Som det fremgår av tilstandsrapporten er det registrert enkelte symptomer på avvik fra normal tilstand/dagens krav, det feste som følge av normal slitasje og alder på bygningsdelene samt strengere forskriftskrav.

Utvendig
Saltak tekket med betongtakstein, undertak av rupanel. Taket er besiktet fra bakkenivå. Taktekking ble lagt om med ny betongstein i 2018, papp, slisser og lekter fra 2004 iflg tidligere rapport. Takrenner, nedløp og beslag av plastbelagte/lakkerte stålplater. Renner ble byttet sammen med taktekking. I 2018, beslag fra 2004. Yttervegger med bindingsverks konstruksjon og liggende bordkledning fra fra 2018, samtidig ble boligen etterisolert på utvendig side. Plassbygd takkonstruksjon av tre med undertak av rupanel. Lufting i gesims, Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass, vinduer byttet i perioden fra 2010 til 2018, malt hovedytterdør og malte balkongdører i tre. Dører fra 2018. Utgang fra stue til østvendt terrasse fundamentert med pilarer på løsmasser, areal av terrassen er 27 m², utgang fra soverom til syd og vestvendt terrasse av betong fundamentert på løsmasser. Arealet av terrassen er 21 m².
Frittliggende dobbel garasje. Bygningen er fundamentert med støpt ringmur og gulv antatt på løsmasser. Yttervegger i bindingsverk, kledd utvendig med liggende dobbelfalset kledning. Saltak tekket med pappshingel. Takrenner og nedløpsrør av plastbelagte stålplater. Bygningen har to leddheisporter i stål utførelse med automat åpner. Byggeår for garasje er 1985 ifølge informasjon fra godkjente tegninger.

Innvendig
Innvendig er det hovedsaklig gulv av parkett. Veggene har malte plater. Innvendige tak har malte plater. Alt av innvendige overflater er oppusset i 2018. Etasjeskiller er av trebjelkelag. Pipe i lettbetongelementer med ett røykløp. Feieluke på loft og sotluke i underetasje. Pipen er helbeslått med plastbelagte stålplater over tak. Pipe med ildsteder ble kontrollert av feiervesenet i 2020 med mindre anmerkninger som er utbedret ifølge eier. Bygningen har krypkjeller under trebjelkelag og stubbegulv i vestre del. Boligen har lakkert tretrapp. Innvendig har boligen malte glatte dører fra 2018.

Våtrom
Bad/vaskerom i underetasje er fra 2018 men det foreligger ingen dokumentasjon om uavhengig kontroll av bad/vaskerommet, teknisk forskrift fra 2010 er derfor lagt til grunn ved vurdering. Ingen dokumentasjon. Fliser på gulv og vegger, rommet inneholder dusjkabinett, klosett og servant i innredning. Opplegg for vaskemaskin.
Baderom i hovedetasje er fra 2018 men det foreligger ingen dokumentasjon om uavhengig kontroll av baderommet , teknisk forskrift fra 2010 er derfor lagt til grunn ved vurdering. Ingen dokumentasjon. Fliser på gulv og vegger, baderom inneholder dusjhjørne, veggmontert klosett og servant i innredning.

Kjøkken
Kjøkkeninnredning fra 2018 med fronter i finert utførelse. Kum av kompositt. Laminerte benkeplater. Integrerte hvitevarer med kjøleskap/frys, oppvaskmaskin, stekeovn og induksjonstopp. Vannstopper i kjøkkenbenk og komfyrvakt over platetopp. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut.

Spesialrom
Toalettrom med parkett på gulv.

Tekniske installasjoner
Innvendige vannledninger er av plast (rør i rør) med rørskap i trappebod. Besiktiget i rørskap. En liten del av kobberrør.Det er avløpsrør av plast. Boligen har naturlig ventilasjon. Varmepumpe fra 2015 med luft til luft i entré. Varmtvannstanken er på ca. 200 liter og plassert i trappebod. Sikringsskap i trappebod. 50 Amp. hovedsikringer, 17 kurser for lys og oppvarming. Anlegget er utstyrt med automatsikringer m/jordfeilbryter samt overspenningsvern. Brann/røykvarslere i hver etasje og brannslokkingsapparat. Anlegget er ikke funksjonstestet.

Tomteforhold
Det er byggegrunn av fjell og sprengstein. Boligen er antatt drenert med drensrør av tegl. Grunnmur tettet utvendig med asfaltløsning. Bygningen har grunnmur i lettklinkerblokker. Lett skrånende tomt med jordmasser, asfaltert innkjørsel. Utvendige avløpsrør er av plast og fra 2020, utvendige vannledninger er av jernrør og antatt fra byggeår. Det er offentlig avløp og vannforsyning via private stikkledninger.

Utdrag fra selgers egenerklæringsskjema:
- Det er utført arbeid på bad/våtrom ved rørlegger Jan Roger Birkelund og Hel bolig AS. Boligen ble totalrenovert av forrige eier. Byttet røropplegg og tettsjikt.
- Det ble påført smøremembran og lagt i slukmansjett i 2018 ved Hel Bolig AS.
- Det foreligger dokuemntasjon på arbeidende ved takstrapport, bilder og datablad på membran.
- Rørlegger Birkelund byttet alle rør til stikkledning.
- Avvik på hull etter tidligere skorstein i kjeller, og adkomst til tak i 2020, er utbedret.
- Det er riss i mur tilhørende pipe. Sprekk i mur på uteterrasse mot sørvest.
- Skjeggkre er oppdaget ved innflytting i 2019, Anticimex sanerte i april 2019. Ingen skjeggkre i dag.
- Hel Bolig AS har utført ny terrasse mot øst i 2018, ved forrige eier.
- Store deler av det elektriske anlegget er skiftet ut ved Lys Styring Data AS.
- Det foreligger samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget fra Lys Styring Data AS.
- Det er ladeanlegg/ladeboks for el-bil, type Easee.
- Det er innredet soverom og stue i kjeller av Hel Bolig i 2018.
- Innredning er godkjent av Tønsberg kommune.
- Det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger: Tilstandsrapport fra Helge Semb datert 08.11.2018.

Selger opplyser følgende utbedringer/påkostninger er foretatt de senere år:
Ved kjøp av eiendommen i november 2018 var huset nyoppusset og totalrenovert av tidligere eier - oppusset og renovert i 2018. Huset ble strippet ned, og bygget om innvendig. Nytt kjøkken, nytt bad, renovert vaskerom, nye vegger, nye gulv, ny varmtvannsbereder. Nye vinduer og terrassedører i 1. etasje med unntak av 2 vinduer mot øst, som er fra 1999, kjøkkenvindu som er fra 2010 og toalettrom 2014. I kjeller er vinduer byttet, med unntak av 2 som er fra 1977. Resterende vinduer er fra 2017 og 2018. Lagt varmefolie i kjellerstue og soverom i kjeller. Ny terrasse mot øst. Koblet til offentlig kloakk i 2020, asfaltert hele innkjørsel og gårdsplass i 2020.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Gunnar Sverrisson avholdt 06.03.2023 datert 16.03.2023.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest for bolig eller garasje i følge kommunen. Videre opplyser at byggeår ikke er i arkiv, men det opplyses om garasje 1985. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Det foreligger ferdigattest for tilbygg datert 18.02.1970.
Det foreligger ferdigattest for fasadeendring og oppføring ny terrasse datert 28.11.2018.
Det foreligger ferdigattest for bruksendring av kjeller fra tilleggsdel til hoveddel datert 12.09.2019.
At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent.
Ferdigattestene er vedlagt i salgsoppgaven.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger for enebolig, som stemmer med dagens bruk.
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger for garasje, som stemmer med dagens bruk.

Det foreligger tegning av bolig 1968.
Det foreligger tegning for fasadeendring og oppføring ny terrasse 2018.
Det foreligger tegning for bruksendring av kjeller fra tilleggsdel til hoveddel 2019.
Det foreligger tegninger garasje 1985.
Tegningene er vedlagt i salgsoppgaven.

Barnehage / skole i området

Eiendommen sogner til Ringshaug skolekrets. For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 333 48 000.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

Varmekabler, vedfyring, varmepumpe og ellers elektrisk oppvarming. I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E.
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 22 000 kWh. pr. år. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 14 259,26 pr. år Kommunale avgifter betales kvartalsvis.
Kommunale avgifter vil kunne variere/øke. Det tas forbehold om endring av avgifter og gebyr.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 209 233 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 353 239 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, som i kommuneplan vedtatt 22.05.2019 er avsatt til boligbebyggelse. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Eiendommen er konsesjonsfri - men adkomstvei er et ubebygd areal - derfor må det signeres på egenerklæring om konsesjonsfrihet.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen Gnr. 90 Bnr. 33 (Fredheimsveien 6):
- Bestemmelse om adkomstrett, tinglyst 18.12.1965, dagboknr. 504940, rettighetshaver Gnr. 90 Bnr. 48 (Fredheimsveien 4) - gjelder: Gnr. 90 Bnr. 48 gis rett til bruk av ca. 15 m² av eiendoms Gnr. 90 Bnr. 33 nordøstre del til utvei. Servitutten er rekvirert og er vedlagt i salgsoppgaven.

Det er tinglyst følgende rettighet på eiendommen Gnr. 139 Bnr. 236:
- Bestemmelse om veg, tinglyst 22.04.1958, dagboknr. 500731, rettighetshaver Gnr. 90 Bnr. 33 (Fredheimsveien 6) - gjelder: Gnr. 90 Bnr. 33 har rett til adkomst over Gnr. 139 Bnr. 236. Servitutten er vedlagt i salgsoppgaven.

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen Gnr. 139 Bnr. 236 (adkomstvei):
- Bestemmelse om veg, tinglyst 22.04.1958, dagboknr. 500731, rettighetshaver Gnr. 90 Bnr. 33 (Fredheimsveien 6) - gjelder: Gnr. 90 Bnr. 33 har rett til adkomst over Gnr. 139 Bnr. 236. Servitutten er vedlagt i salgsoppgaven.
- Skjønn, tinglyst 24.09.1963, dagboknr. 503188 - gjelder: Regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegrunn. Ervervelse av grunn til opparbeidelse av boligvei på strekning Gårdbo til gårdbruker Osvald Kristianensens potetkjeller på Brekke i Slagen. Eier av Gnr. 129 Bnr. 236 erverves 49 m² veigrunn i en lengde av ca. 10 meter. Veien er en del av utkjørselsvei. Fordel ved kortere utkjørselsvei fra bebyggelsen. Gjelder denne registerenheten med flere. Servitutten er rekvirert og foreligger hos megler. Be om kopi ved henvendelse til megerls kontor.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen har adkomst fra offentlig vei og over felles privat adkomst.
Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp.
Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Adkomst over privat vei hvor man er medeier av veien Gnr. 136 Bnr. 236 med 1/4del, og har felles vedlikeholdsansvar med øvrige oppsittere.
Man må påregne kostnad med vedlikehold og brøyting for 1/4eierdel i felles adkomstvei Gnr. 139 Bnr. 236.

Offentligrettslig pålegg

Det er registrert følgende avvik på pipe/fyringsanlegg i rapport etter visuelt tilsyn fra Vestfold Interkommunale Brannvesen datert 03.11.2020:
- Østre skorstein, kjeller: Dårlig gjenmurt hull i skorstein etter tidligere røykrør må tettes på godkjent måte.
- Østre skorstein, tak: Adkomstmuligheten til skorstein på tak er ikke tilfredsstillende. Det må monteres ett taktrinn til nederst mot takrenne.
Videre anbefales å fjerne feieluken på loft siden feiing forgår fra tak.
Tilsynet er kun visuelt og kan ikke benyttes som tilstandsrapport forøvrig.
Avvik på hull etter tidligere skorstein i kjeller og adkomst til tak er utbedret i følge selger. Megler har anmodet selger om å melde inn utbedringer til brannvesenet.

Det foreligger rapport etter feiing utført av Vestfold Interkommunale Brannvesen datert 30.05.2022:
- Det ble ikke avdekket avvik på adkomst for feiing.
Rapporten er likevel ikke noen garanti for at det ikke finnes flere avvik. I Forskrift om brannforebygging kapittel 2 er det stilt krav om forebyggende plikter for eieren av byggverk. Denne saken er herved formelt avsluttet av brannvesenet.

VIB opplyser at det ble utført tilsyn med fyringsanlegget 03.11.2020. Siste feiebesøk er utført 30.05.2022.

Kjøper overtar ansvaret for forholdene.

Rapport etter tilsyn med fyringsanlegg, rapport etter feiing og feie-/tilsynsopplysninger foreligger ved meglers kontor. Kopi av disse kan fås ved henvendelse.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger i handelen: El-billader og alle innebygde hvitevarer.

Følgende tilbehør medfølger ikke i handelen: Dekoder og lampe over spisebord.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 90 23 95 40 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Selger har observert skjeggkre i boligen ved innflytting i 2019, Anticimex sanerte i april 2019, ingen skjeggkre i dag.
Skjeggkre er et beslektet insekt av sølvkre. Det lever kun innendørs og trives best ved høy fuktighet, men sammenlignet med sølvkre kan de klare seg også i tørrere miljøer. Skjeggkre er observert i bygg over hele landet, og mange av funnene er fra nyere og moderne boliger.
I følge FHI kan skjeggkre bekjempes med forgiftet åte, og en økning i antall bekjempelser er registrert. Skjeggkre gjør liten skade, men kan virke sjenerende.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Fredheimsveien 6, 3153 Tolvsrød
Gnr. 90 bnr. 33 i Tønsberg kommune

Eiendommen har 1/4eierdel i Gnr. 139 Bnr. 236 (adkomstvei).

Oppdragsnummer

28-23-0049

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.