Tønsberg

Tønsberg sentrum - Innholdsrik byvilla! 5 soverom, 2 bad mm. Svært rolig og barnevennlig gate rett ved sentrum.

Anders Larsens gate 12 , 3117 Tønsberg

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jeanette Sørvik
Jeanette Sørvik Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

73%

eier sin egen bolig

78%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

57%

har bolig mellom 60-120 kvm

21%

av boligene er nyere enn 20 år

19%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 198 m²
Bruksareal 242 m²
Tomt 455 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 2
Soverom 5
Byggeår 1922
Gårdsnummer 1009
Bruksnummer 233
Energimerking F
FINN.no 304129384
Sist endret 11.09.2023 13:36
Prisantydning 7 990 000,-
Totalpris 8 208 669,-

Beregnet totalkostnad

7 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 199 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 990 000,-)) 17 550,- (Boligkjøperpakke Tryg (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 218 669,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 8 208 669,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Frittliggende enebolig som inneholder følgende:
1. etasje: Entré/gang med garderobeløsning og  med trapp opp til 2. etasje, kjøkken med peisovn og kjøkkenøy og praktisk arbeidsbenk samt utgang fra kjøkkenet til glassveranda, spisestue, stue med utgang til terrasse/hagen, mellomgang og dusjbad/wc med dobbel servant i innredning.
2. etasje: Oppgang, 3 soverom hvorav to av soverommene har walk-in closet og et annet soverom har utgang til balkong via doble dører, dusjbad og separat toalett.
Kjeller: Trapperom/gang, toalettrom, vaskerom, soverom/kjellerstue , soverom, omkledningsrom, stor og praktisk sportsbod, kott
Loft: Stort gulvet loft med god takhøyde.

Garasje/parkering - plass til to biler i innkjørselen.

Standard

En sjelden perle i sentrum!
Boligen og dens fasade gir en skikkelig Vinderen/Oslo-følelse!

Boligen er vesentlig påkostet og oppgradert de siste årene og helt frem til i år. Kjøkkeninnredningen er modernisert med nye fronter i slett utførelse. Praktisk arbeidsbenk, virkelig en hyggelig plass som er ideell for baking og kokkelering. Kjøkkenet fungerer som allrom og er selve hjertet i huset. Fra kjøkkenet er det utgang til en herlig glassveranda - en hyggelig og yndet plass for store og små. Badet i 2. etasje er påkostet og modernisert med delikate fliser på gulv og vegger. Badet har dusj, badekar og smakfull baderomsinnredning. El-anlegget er påkostet og modernisert med automatsikringer. Nytt gulv i begge stuer, mellomgang, kjøkken, trappen opp og gangen i 2. etasje.Kjelleretasjen er i dette tilfelle en strålende etasje som er påkostet og modernisert. Kjelleren har ny egen inngang, er flislagt og det er lagt varmekabler - en perfekt etasje for ungdommen. Det er satt inn nytt stålrør i pipa. Østveggen er kledd om og etterisolert. Huset ble malt utvendig for ca. 5 år siden. Nytt gulv i stuen og entréen. De aller fleste flater er malt om. Interiørmessig virkelig smakfullt og delikat. Selger har vært flink til å bevare eiendommens sjarmerende detaljer, vi må nevne de originale innerdørene og den originale trappen mellom etasjene. Hele veien lyst og delikat. En perfekt kombinasjon av det originale og sjarmerende mot det stilrene og moderne!

Man merker med en gang den herlige og gode atmosfæren som huset har - gled deg til en spennende og hyggelig visning!

Velkommen!

Beliggenhet

Boligen ligger i Tønsberg sentrum i en smal og idyllisk gate med sjarmerende og eldre bebyggelse i omkringliggende omgivelser - området består i stor grad av mye av byens eldste og mest ærverdige trehusbebyggelse, og særlig mer sentralt kan du knapt bo. Attraktivt bomiljø tilknyttet Tønsberg sentrum med både sykehuset og togstasjon i nærheten. Her har du alt byen har å by på av servicetilbud og shoppingmuligheter kun en kort spasertur unna. Kaféer og spisesteder ligger på rekke og rad og det tar kun 7-8 minutt å spasere til "Brygga" med restauranter, serveringssteder, kino og båthavn. Ønsker du ytterligere servicetilbud er Kilen Handelspark like i nærheten. Flotte tur- og rekreasjonsområder i nærområdet som Slottsfjellet og Frodeåsen.

Her bor du meget fordelaktig til, nær Tønsberg sentrum og med gangavstand til barne- og ungdomsskole, barnehager, idrettsanlegg og dagligvare. Eiendommen er beliggende i et stille og rolig boligområde i Tønsberg. Fra eiendommen er det utsikt til omkringliggende bebyggelse og gode solforhold. Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og tog. Fra Tønsberg stasjon er det hyppige avganger til Oslo, noe som er utmerket for pendlere. Her kan man gå til Tønsberg togstasjon for videre kommunikasjon. Det er også kort vei til E18 dersom man kjører bil.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:
TV/internettilknytning ved Altibox/Viken fiber og kostnad utgjør kr. 1 186,- pr. mnd. Dekoder medfølger i handelen.
Man må kunne påregne kostnader tilknyttet vedlikehold og bygnings-/innboforsikring på egen halvpart av dobbel garasje.
Alarm og evt. bygning-/innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.
Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Forsikring

Tryg Polisenummer: 7878469

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2, avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
- Utvendig balkonger, terrasser og rom under balkonger: Utgang fra spisestue til sørøst vendt terrasse fundamentert med pilarer på løsmasser, areal av terrassen er 26 m². Utgang fra loftstue til sørvest vendt balkong over glassveranda tekket med PVC folie, rekkverk av tre. Areal av balkong er 14 m². Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Rekkverk på balkong er for lavt i henhold til gjelden forskrift. Litt slitt kledning på rekkverka balkong samt litt balkongdekke.
- Innvendig etasjeskille/gulv mot grunn: Etasjeskiller er av trebjelkelag. Målt høydeforskjell på over 15 mm. gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Mindre skjevheter/retningsavvik på +/-10 mm. i etasjeskiller som ikke er unaturlig alder på konstruksjon tatt i betrakting. Det er i tillegg målt høydeforskjell på ca. 15 mm. gjennom hele rommet i kjøkken/stue og ca. 20 mm. høydeforskjell i gang og soverom 2. etasje.
- Innvendig pipe og ildsted: Mursteinspipe med ett røykløp og ett lufteløp, to vedovner tilkoblet pipe. Pipe foret med nytt stålrør i 2017. Pipe med ildsteder ble kontrollert av feiervesenet i 2022 uten anmerkninger ifølge fremlagte dokumenter. Generell aldersslitasje på pipestokk.
- Innvendige trapper: Boligen har malt tretrapp. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
- Våtrom bad 1. etasje overflater gulv: Våtromsbelegg på gulv og elektriske varmekabler, gulv tilnærmet uten fall til sluk som er plassert under kabinett. Oppkant belegg på ca. 15 mm. ved dør. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
- Tekniske installasjoner avløpsrør støpejern: Det er avløpsrør av støpejern i kjeller. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.
- Tomteforhold drenering: Det er neppe lagt noen drenering rundt bygningen. Det mangler eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler  utvendig fuktsikring av grunnmuren - ved kjeller/underetasje. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Der det er fritt eksponerte murvegger (ikke gjenkledde) er det tegn til mindre saltutslag og fuktighet nederst. Dette indikerer at det er en viss fukttransport i vegger.
- Tomteforhold utvendige vann- og avløpsledninger: Avløpsrør av støpejern, vannledning av galvaniserte jernrør. Eiendommen er tilkoblet offentlig vann og avløpsnett. Ledningsnett av eldre dato. Beskrivelse er basert på hva som er synlig i kjeller. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger.
- Tomteforhold septiktank: Det er antageligvis septiktank tilknyttet boligen, den er av ukjent type og usikkert om den er i bruk. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på septiktank. Det bør undersøkes om septiktank er i bruk eller frakoblet. Hvis den fremdeles er i bruk kan det ikke utelukkes tiltak på grunn av oppbrukt brukstid.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2, avvik som kan kreve tiltak:
- Utvendig taktekking: Saltak med teglstein og undertak av rupanel. Ifølge tidligere rapport er papp, slisser og lekter under takstein antatt fra 1970 tallet, usikkert med alder på takstein. Taktekkingen er visuelt vurdert fra bakkenivå og balkong. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. Taktekking ligger litt ujevnt det mangler enkelte stein.
Kostnadsestimat: Under 10 000.
- Utvendig nedløp og beslag: Takrenner, nedløp og beslag av plastbelagte/lakkerte stålplater. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag.
- Utvendig veggkonstruksjon: Yttervegger med bindingsverks konstruksjon og liggende bordkledning fra byggeår. Kledning fra byggeår med unntak av enkelte bord som er byttet etter behov samt på sydvegg der ble kledning byttet i 2018. Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Det er registrert påbegynnende råte enkelte steder, mest i glassveranda. Nå kledning på sydvegg ble montert i 2018 ble boligen samtidig foret ut og etterisolert på den veggen. Det er mangler lekte nederst i utforet område som gjør at det er åpent opp i isolasjon, dette gjøre konstruksjon åpen for eventuelle skadedyr.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000.
- Utvendig vinduer kjeller og loft: Malte kjellervinduer med 1-lags glass, takvinduer i stål utførelse. Vinduer fra byggeår. Kjellervinduer fra byggeår er generelt slitte.
- Utvendig dører: Ytterdør i malt utførelse, dobbeltfløyet terrassedør fra loftstue til balkong og enkel terrassedør fra vinterhage til hage. Enkel kjellerdør fra kjeller til hage. Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. Treg terrassedør i 2. etasje samt generell alders slitasje på dører.
Kostnadsestimat: Under 10 000.
- Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Kostnadsestimat: Under 10 000.
- Innvendige dører: Boligen har formpressede fyllingsdører i malt utførelse innvendig, noen eldre fra byggeår og noen av nyere dato. Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører.
- Våtrom vaskerom sluk, membran og tettesjikt: Det er eldre soilsluk og smøremembran med ukjent utførelse, ikke membran opp på vegger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Det er rundt sluk påvist en ikke-fagmessig utførelse av membran/tettesjikt/klemring. Sluket i gulvet er fra byggeår. Når vaskerommet ble pusset opp i 2018 ble det ikke skiftet sluk. Overgangen gulv - sluk kan derfor ikke regnes som vanntett, videre er det ikke smøremembran opp på vegg slik det skal i våtrom (minst 5 cm.) og overgang gulv/vegg er derfor ikke vanntett.
- Spesialrom toalettrom kjeller overflater og konstruksjon: Toalettrom i kjeller med fliser på gulv. Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi tilstandsgrad 0/1.
Kostnadsestimat: Under 10 000.
- Spesialrom toalettrom 2. etasje overflater og konstruksjon: Toalettrom 2. etasje med vinylbelegg på gulv. Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi tilstandsgrad 0/1.
Kostnadsestimat: Under 10 000.
- Tekniske installasjoner vannledninger gulv/kobber: Vannledninger fra hovedstoppekran til fordeler er av jern og kobber. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Det gjøres spesielt oppmerksom på at galvaniserte rør har den ulempen at de "gror igjen" som kan lede til uventet endringer i vanntrykk. Den forventede brukstid for galvaniserte rør er å anse som oppbrukt og utskifting må påregnes på kort sikt.
- Tekniske installasjoner ventilasjon: Boligen har naturlig ventilasjon. Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen.
Kostnadsestimat: Under 10 000.
- Tekniske installasjoner varmtvannstank: Varmtvannstanken er på ca. 200 liter og plassert i vaskerom kjeller. Det er ikke påvist tilfredsstillende el- tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.
Kostnadsestimat: Under 10 000.
- Tekniske installasjoner elektrisk anlegg: Sikringsskap ved kjellertrapp. 50 Amp. hovedsikringer, 15 kurser for lys og oppvarming. Anlegget er utstyrt med automatsikringer og jordfeilbryter.
Kostnadsestimat: Under 10 000.
- Tomteforhold grunnmur og fundamenter: Grunnmuren har sprekkdannelser. Diverse riss og småsprekker i grunnmur. Sprekkdannelsene bør sees på i sammenheng med alderen på huset.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3, store eller alvorlige avvik:
- Utvendig takkonstruksjon/loft: Plassbygd takkonstruksjon av tre med undertak av rupanel. Det er påvist fukt/råteskader i takkonstruksjonen. Det er registret fukt og mindre råteskader i takkonstruksjon enkelte steder som ikke er unaturlig alder på konstruksjon tatt i betrakting, det ble ikke registrert noen unormale fuktverdier i området på befaringsdagen.
- Innvendig rom under terreng: Omkledningsrom har laminat på gulv og veggene utforet og kledd med plater. Hulltaking er foretatt i omkledningsrom mot nordvest og det er påvist avvik i konstruksjonen. Fuktkvotemåling (vekt%) i konstruksjonen ble målt til 22. Det er i hulltaking påvist fukt-/råteskader. Fuktverdier i utforet vegg er så høye at råteskader i skjult konstruksjon kan ikke utelukkes. Det er i tillegg brukt plast/fuktsperre bak plater under bakkenivå som var vanlig praksis på 70/80 tallet, dette er å betrakte som feil utførelse i henhold til dagens byggemetode.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000.
- Våtrom vaskerom ventilasjon: Det er ingen ventilering fra vaskerom utover lufting til nærmeste rom. Rommet har ingen ventilasjon.
Kostnadsestimat: Under 10 000.

I tilstandsrapport er følgende konstruksjoner ikke undersøkt (TG IU):
- Våtrom vaskerom tilliggende konstruksjoner: Hulltaking er ikke foretatt da rommet har utenpåliggende røropplegg og betongvegger bak vaskemaskin/våtsone.

Boligens areal

Primærrom: 198 kvm, Bruksareal: 242 kvm

Kjeller:
Bruksareal: 64 m².
Primærrom: 56 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom/gang, toalettrom, vaskerom, kjellerstue/soverom, soverom og omkledningsrom.
Sekundærrom: 8 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Kott og bod.

1. etasje:
Bruksareal: 90 m².
Primærrom: 77 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang med trapp, gang, bad, spisestue, kjøkken og stue.
Sekundærrom: 13 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Glassveranda.

2. etasje:
Bruksareal: 70 m².
Primærrom: 65 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trappegang, 2 soverom, bad, toalettrom  og loftstue.
Sekundærrom: 5 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Loftstrapp og to boder.

Loft:
Bruksareal: 18 m².
Primærrom: 0 m².
Sekundærrom: 18 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Råloft.
 
Takstmannens kommentar til areal i henhold til tilstandsrapporten:
Takhøyde i kjeller er +/- 215 cm.

Takstmannens kommentar til lovlighet i henhold til tilstandsrapporten:
- Byggetegninger: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Boder i kjeller etasje er bygget om fra sekundærareal (S-rom) til boligareal (P-rom). Endringer av romfordeling kjeller etasje har ikke noe innvirkning på rømningsveier da det er satt inn større rømnings vinduer.
- Barnnceller: Det er ikke påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling ut ifra dagens byggteknisk forskrift.
- Nyere håndverkstjenester: Det er ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år. Innredet kjeller og bygget nytt baderom i 2. etasje.
- Krav for rom til varig opphold: Det er påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde. Da standarden sammenligner eiendommen med nye forskriftskrav vil det alltid være avvik i fra byggeår og til gjeldene krav. Ut ifra de vurderingene som er gjort, er det ikke registrert noen vesentlige avvik basert på forskrifts krav som gjaldt på søketidspunktet som er grunnlag for vurdering.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.
Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert av megler.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Gunnar Sverrisson utført 30.04.2023 datert 16.05.2023. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 455 kvm, Eierform: Eiet tomt

Hyggelig selveiertomt og nydelig hage som er pent opparbeidet med gressplen og er stort sett inngjerdet med hekk. Imøtekommende inngangsparti som er overbygget og gangstien inn er belagt med vakre skiferheller. Flere, fine uteplasser og soner. Glassverandaen må fremheves - et herlig rom hvor det strømmer inn mye dagslys. Stor uteplass mot syd med utgang fra stuen. Her kan man nyte lange og herlige sommerdager i usjenerte omgivelser. Solfylt platting nede i hagen. En flott hage med flere gode bruksmuligheter.
Velkommen!

Garasje / Parkering

Halvpart av dobbel garasje. Forøvrig parkering på egen tomt og etter områdets bestemmelser.

Byggemåte

Enebolig i 1 og ½ etasje + kjeller og loft oppført i 1922. Boligen er betydelig påkostet i senere tid med innredning av kjeller i 2018 og nytt baderom i 2. etasje i 2020 samt generell oppussing av innvendige overflater i selgers eiertid (ca. 5 år). Fra tidligere er baderom i 1. etasje oppusset i 2010 samt byttet kjøkkeninnredning samtidig. I tillegg er det meste av vinduer byttet i senere tid. Taktekking er av eldre dato og må påregnes byttet på sikt. Som det fremgår av tilstandsrapporten forøvrig er det registrert enkelte symptomer på avvik fra normal tilstand/dagens krav, det meste som følge av normal slitasje og alder på bygningsdelene samt strengere forskriftskrav.
Det tilhører boligen 1/2 part av dobbeltgarasje på 36 m² (18 m²). Garasjer er ikke vurdert i denne rapporten.

Utvendig
Saltak med teglstein og undertak av rupanel. Ifølge tidligere rapport er papp, slisser og lekter under takstein antatt fra 1970 tallet, usikkert med alder på takstein. Taktekkingen er visuelt vurdert fra bakkenivå og balkong. Takrenner, nedløp og beslag av plastbelagte/lakkerte stålplater. Yttervegger med bindingsverks konstruksjon og liggende bordkledning fra byggeår. Kledning fra byggeår med unntak av enkelte bord som er byttet etter behov samt på sydvegg der ble kledning byttet i 2018. Plassbygd takkonstruksjon av tre med undertak av rupanel. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Vinduer byttet i perioden fra 2007 til 2018, bytte enkelte ruter i glassveranda i inneværende år. Ytterdør i malt utførelse, dobbeltfløyet terrassedør fra loftstue til balkong og enkel terrassedør fra vinterhage til hage. Enkel kjellerdør fra kjeller til hage. Utgang fra spisestue til sørøst vendt terrasse fundamentert med pilarer på løsmasser, areal av terrassen er 26 m². Utgang fra loftstue til sørvest vendt balkong over glassveranda tekket med PVC folie, rekkverk av tre. Areal av balkong er 14 m².

Innvendig
Hovedsakelig parkett på gulv i 1. etasje og deler av 2. etasje. Laminat og flis i kjeller. Tapet og trepanel på vegger. Panel og himlingsplater i himling. De det meste av innvendige overflate er oppusset i perioden fra 2018 til d.d. Etasjeskiller er av trebjelkelag. Mursteinspipe med ett røykløp og ett lufteløp, to vedovner tilkoblet pipe. Pipe foret  med nytt stålrør i 2017. Pipe med ildsteder ble kontrollert av feiervesenet i 2022 uten anmerkninger ifølge. fremlagte dokumenter. Omkledningsrom har laminat på gulv og veggene utforet og kledd med plater. Hulltaking er foretatt i omkledningsrom mot nordvest og det er påvist avvik i konstruksjonen. Fuktkvotemåling (vekt%) i konstruksjonen ble målt til 22. Boligen har malt tretrapp, formpressede fyllingsdører i malt utførelse innvendig, noen eldre fra byggeår og noen av nyere dato.

Våtrom
Vaskerom i kjeller er fra 2018, dokumentasjon med faktura. Fliser på gulv, vegger med malte panelplater og mur. Vaskerom inneholder servant
og opplegg for vaskemaskin.
Baderom fra 2020, dokumentasjon med faktura. Fliser på gulv og vegger, baderom inneholder dusjhjørne, badekar og servant i innredning.
Baderom 1. etasje er fra 2010 og teknisk forskrift fra 1997-2010 lagt til grunn ved vurdering, ingen dokumentasjon. Våtromsbelegg på gulv og malte strie på vegger, baderom inneholder dusjkabinett, vegghengt toalett og servant i innredning.

Kjøkken
Kjøkkeninnredning fra 2010 og 2017 med fronter i malt utførelse (malte fronter i 2018). Laminerte benkeplater med rustfri kum. Integrerte hvitevarer som inkluderer kjøl/frys, stekeovn, mikrobølgeovn, induksjonstopp og oppvaskmaskin. Litt ujevne dører og skuffer som trenger justering. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut.

Spesialrom
Toalettrom i kjeller med fliser på gulv.
Toalettrom 2. etasje med vinylbelegg på gulv.

Tekniske installasjoner
Innvendige vannledninger er av plast (rør i rør) med fordeler i vaskerom. Det er avløpsrør av plast. Boligen har naturlig ventilasjon. Varmepumpe fra 2017 med luft til luft i vindfang. Varmtvannstanken er på ca. 200 liter og plassert i vaskerom kjeller. Sikringsskap ved kjellertrapp. 50 Amp. hovedsikringer, 15 kurser for lys og oppvarming. Anlegget er utstyrt med automatsikringer og jordfeilbryter. Brann/røykvarslere i hver etasje og brannslokkingsapparat. Anlegget er ikke funksjonstestet.

Tomteforhold
Det er antatt byggegrunn av leirholdige masser. Det er neppe lagt noen drenering rundt bygningen. Grunnmur av sparesteinsbetong, vegger slammet innvendig Avløpsrør av støpejern, vannledning av galvaniserte jernrør. Eiendommen er tilkoblet offentlig vann og avløpsnett. Ledningsnett av eldre dato. Beskrivelse er basert på hva som er synlig i kjeller. Det er antageligvis septiktank tilknyttet boligen, den er av ukjent type og usikkert om den er i bruk.

Utdrag fra selgers egenerklæringsskjema:
- Faglært Rørlegger Olaf B Terjesen, faglært Tønsberg elektriske og faglært Vida Bygg Service har utført arbeid på bad/våtrom:
Bad i 2. etasje: Rørlegger Terjesen som byttet rør i gulv og foresto alt rørleggerarbeid samt monterte baderomsinnredning. Vida Bygg foresto membran/flislegging med mer. Tønsberg elektriske foresto arbeid med det elektriske.
Vaskerom kjeller: Betong og nye fliser utført av Vida Bygg. Varmekabler utført av Tønsberg elektriske.
Fliser WC kjeller: Utført av Vida Bygg.
- Tettesjikt, membran på bad 2. etasje er utført av faglært ved Vida Bygg Service.
- Som dokumentasjon foreligger fakturaer.
- Arbeid er ikke byggemeldt.
- Delvis nytt røropplegg i forbindelse med nytt bad i 2. etasje er utført av faglært ved Rørlegger Terjesen.
- Noe fukt i mur i kjellervegg. Aldri vært vanninnsig.
- Er et gammelt hus, generelle skjevheter foreligger.
- Fasade mot sør (mot nr. 14) ble isolert og lagt ny kledning ved faglært Vestfold Bygg AS.
- Større oppgradering i kjeller i 2018 og bad i 2020 på el-anlegget er utført av faglært ved Tønsberg elektriske.
- Det foreligger ingen samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget.
- Kjeller er innredet.
- Innredning er ikke godkjent hos bygningsmyndighetene i dag, men arkitekt er engasjert for å besørge godkjennelse. Søknad sendes kommunen inneværende uke (uke 33) og nabovarsel er sendt ut. Undertegnede/selger besørger og bekoster dette.

Selger opplyser om følgende utbedringer/påkostninger de senere år:
- 2017: Ny ovn og rehabilitering med nytt stålrør.
- 2018: Byttet kledning og isolerte vegg mot øst, huset malt utvendig, nytt gulv 1. etasje og trapp, fliser på glassveranda. I kjeller er det lagt betong og varmekabler og i det vesentlige nytt elektrisk, gipstak i TV-stue, nytt oppgangsparti loft og fornyelse av kjøkken.
- 2020: Nytt bad 2. etasje.
- Overflater malt 2018-2023, noen vinduer glassveranda er skiftet i 2023.

Videre opplyser selger at termostat i kjøleskap er delvis defekt - fungerer, men ikke optimalt.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Gunnar Sverrisson utført 30.04.2023 datert 16.05.2023.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 30.11.1922.
At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Ferdigattesten er vedlagt i salgsoppgaven.
Selger har engasjert arkitekt og vil besørge/bekoste korrekte tegninger som stemmer med dagens bruk, godkjenning av evt ikke omsøkte og godkjente forhold rundt arealer, tegninger, fasade, bod og veranda mm.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Byskogen skole. For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

Vedfyring, varmepumpe, gulvvarme og eller elektrisk oppvarming. I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F.
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 25 000 kWh. pr. år. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 16 389,25 pr. år Kommunale avgifter betales kvartalsvis.

Kommunale avgifter vil kunne variere/øke. Det tas forbehold om endring av avgifter og gebyr.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 284 982 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 625 936 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, som i kommuneplan vedtatt 22.05.2019 er avsatt til boligbebyggelse. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
- Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst 12.12.1922, dagboknr. 901099.
- Forkjøpsrett, tinglyst 29.12.1988, dagboknr. 19834. Gjelder ved salg av ubebygde tomter. Plikt til å avstå grunn til veiutvidelse, fellesareal mv.
- Bestemmelse om vann/kloakkledning, tinglyst 29.12.1988, dagboknr. 19834. Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.

Nevnte servitutter/heftelser er rekvirert og foreligger hos megler. Be om kopi ved henvendelse til meglers kontor.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Tønsberg kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Det er antageligvis septiktank tilknyttet boligen, den er av ukjent type og usikkert om den er i bruk. Kjøper oppfordres undersøke om septiktank er i bruk eller frakoblet. Hvis den fremdeles er i bruk kan det ikke utelukkes tiltak på grunn av oppbrukt brukstid.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Dekoder, samt integrert kjøleskap, oppvaskmaskin, komfyr (ovn og induksjonsplatetopp) og microbølgeovn.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Når du kjøper ny bolig, er det mye du må tenke på. Sammen med Tryg har vi skreddersydd en boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, dobbel renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven.
 
Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 90 23 95 40 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Anders Larsens gate 12, 3117, Tønsberg, Gnr. 1009 bnr. 233 i Tønsberg kommune

Oppdragsnummer

28-23-0056

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.