Brekke/Ringshaug

Lys & herlig leilighet med 3 soverom - Stor sydvendt markterrasse med flotte solforhold - Garasje

Brekkelia 18 , 3153 Tolvsrød

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Bjørnar Leirdal
Bjørnar Leirdal Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

88%

eier sin egen bolig

98%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

49%

har bolig på over 120 kvm

54%

av boligene er nyere enn 20 år

43%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 85 m²
Bruksareal 89 m²
Tomt 1 368 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 3
Etasje 1
Byggeår 1999
Gårdsnummer 89
Bruksnummer 130
Energimerking D
FINN.no 294972845
Sist endret 20.03.2023 09:53
Prisantydning 3 590 000,-
Totalpris 3 688 769,-
Fellesutgifter 650,-

Beregnet totalkostnad

3 590 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 89 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 590 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 98 769,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 688 769,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Leiligheten ligger i 1.etasje og inneholder:
Overbygget inngangsparti, entré/gang, stue, kjøkken med spiseplass, flislagt bad, 3 soverom, samt bod.
Til boligen hører en utvendig sportsbod og garasje.

Standard

Velkommen til Brekkelia 18 og denne superfine leiligheten med 3 soverom. Leiligheten holder en gjennomgående god standard og gir et meget trivelig og moderne inntrykk. Det er parkett, laminat og fliser på gulvflatene, veggene er kledd med tapet og malte gipsplater. Tiltalende og moderne stil som gir en "flytt rett inn" følelse.

Stuen har peis og utgang til stor, delvis overbygd terrasse. Plass til egen spiseplass i stue.
Kjøkkeninnredning fra Ikea, ny i 2009. Kjøkkengulvet er lagt nytt i 2022. God plass til spisebord på kjøkkenet
Badet har fliser på gulv med gulvvarme og fliser på veggene. Badet er utstyrt med dusjkabinett, toalett og hvit baderomsinnredning samt opplegg for vaskemaskin.

Hovedsoverommet er stort og har en romslig skyvedørsgarderobe. Bod i gangen rommer ytterklær og sko, samt lager for støvsuger mm.
Her får du en herlig leilighet med et moderne utrykk.

Velkommen til visning.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et meget populært og særdeles attraktivt boligstrøk på Ringshaug. Solrikt, trafikkstille og svært barnevennlig og kort vei til fantastiske turområder i skog! Kun få minutters gange til Ringshaug- og Skallevoldstranden. Ringshaugstranda er Vestfolds kanskje fineste og lengste sandstrand med sandvolleyballbane, koselige sitteplasser, trimapparater mm. Her har man supre rekreasjonsmuligheter året rundt i svært naturskjønne omgivelser.
I tillegg er det kort vei til Flint idrettsanlegg med flere fotballbaner, sandvolleyballbane, friidrettsbane og tennisbane samt Slagenhallen for innendørsidrett. Kort vei til Tolvsrødsenteret med rikelig av servicefunksjoner samt hyggelig kafé som serverer nydelig kaffelatte, Vallø småbåthavn med bowling, restaurant og uteservering samt Skallevold badestrand m.m.
Ellers finner man en velutstyrt lekeplass (Leikvin) rett ved Ringshaugstranda. Herlig kyststi fra Ringshaugstranda som strekker seg videre mot Skallevoldstranden og Karlsvika. God busskommunikasjon med Tønsberg sentrum. Her vil man trives! Velkommen!

Felleskostnader

650 pr. mnd. Dekker felles bygningsforsikring.

Fellesutgifter fastsettes av styret, normalt for ett år i gangen. Ved behov kan styret øke fellesutgiftene. Opplysninger om fellesutgifter er gitt av forretningsfører ved utarbeidelse av denne salgsoppgaven, fellesutgiftene kan derfor være endret uten at eiendomsmegler har fått melding om dette.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:

TV/Internett fra Telenor - ca. kr. 1 335,- pr. mnd.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Sameie

Boligsameiet Brekkelia 18-32 består av 8 seksjoner, og er et lite og uformelt sameie uten etablert regnskap/forretningsførsel. Utgifter/kostnader til vedlikehold, reparasjoner, forsikring mv. fordeles etter sameiebrøken eller etter annen avtale når disse oppstår. Sameiet som sådan reguleres etter eierseksjonsloven.

Styreleder i sameiet er Lars Svartdal.
Kasserer i sameiet er Le Ngoc Tran.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det opplyses om at taket i nr. 18 skal vaskes og impregneres i løpet av våren 2023. Det vil tilkomme en kostnad på ca. 10 000,- for dette, som belastes ny eier.

Sameierne er innbyrdes ansvarlige for fellesutgiftene. Disse dekkes som hovedregel i henhold til eierbrøken. Sameiet er forpliktet i fellesskap til å dekke utgifter for:
- Drift og vedlikehold av gangveier, fellesparkeringsplasser, brøyting, hagestell etc.
- Forsikring av bygningene og felles lesere.
- Vedlikehold av tak, yttervegger, det elektriske anlegget fram til sikringsskapet inne i de respektive leiligheter, felles vann- og avløpsledninger og felles inngangsparti og innvendige fellesarealer.
- Fellesstrøm
- Ev. kostnader til vaktmester.

De to eierne av hvert enkelt hus er i fellesskap ansvarlige for vedlikeholdet av husets tak og vegger. Sameiermøtet bestemmer når dette vedlikeholdet skal finne sted og når det må være avsluttet.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 91516621

Vedtekter / husordensregler

Utvendige arrangementer på eiendommen som markiser, utvidelse av terrasse etc. må godkjennes av styret og bygningsrådet før eventuell oppsetting kan finne sted.

Det er foreslått følgende endring i vedtektene:
- Hver husstand kan maksimum ha 2 biler.
- Man kan kun framleie for 2 år, med unntak av familie. Videre utleie må godkjennes av styret.

Sameiets vedtekter følger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Sameiet opplyser at det er tillatt med husdyr.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23.

Boligens areal

Primærrom: 85 kvm, Bruksareal: 89 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 89 m².
Primærrom: 85 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, stue, kjøkken, 3 soverom og bad.
Sekundærrom: 4 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 08.03.2023 utført av takstmann Jan-Erik Rossavik. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 368 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er pent opparbeidet med diverse beplantning. Det er belegningsstein ved inngangspartiet, og asfaltert innkjørsel. Stor delvis overbygd terrasse med tredekke. Her er det sol hele dagen. Det er hekk langs deler av tomtegrensen. Eiendommen fremtrer som meget pen og velstelt. Det er innkjørsel til egen garasje og egen inngang.

Tomten er fellesareal. Opplyst tomteareal gjelder hele sameiet, jfr. opplysninger gitt av kommunen.
De deler av bygningen som ikke i henhold til seksjoneringen er seksjoner er fellesarealer til felles bruk. Det er imidlertid ved opprinnelig kjøpekontrakt inngått en særskilt avtale mellom seksjonseierne om enerett for enkelte seksjonseiere til bruk og vedlikehold av enkelte boder og utearealer. Disse avtalene er bindende for alle nåværende og fremtidige seksjonseiere og kan ikke endres uten at seksjonseiere som berøres av endringen skriftlig samtykker i dette.

Denne matrikkelenhet har 90/8560 andel i GBNR. 89/135 i Tønsberg kommune (realsameie).

Garasje / Parkering

Bilen parkerer du trygt i egen garasje, samt foran garasjen.

Byggemåte

Ifølge selger er dette en halvpart av tomannsbolig som er en del av felles sameie som står for utvendig utskiftning og vedlikehold. Dette er da en tilstandsrapport som er beregnet på borettslagsleiligheter og leiligheter i etablerte sameier. Det er kun de observasjoner som gjøre inne i leiligheten som legges til grunn for vurderingen. Takkonstruksjoner, utvendige konstruksjoner og felles konstruksjoner er ikke vurdert. Leiligheten ligger i byggets 1. etasje og det tilhører garasje og bodplass. Det er gjort enkelte oppgraderinger etter byggeåret. Dette gjelder kjøkkeninnredning, en del innvendige overflater, bereder, lekkasjestopper og oppussing av badet. Som det fremkommer i rapporten er det registrert enkelte symptomer på avvik fra normal tilstand. Men stort sett som følge av alder, bruk og forventet levetid. Noen av avvikene må sees i sammenheng med den nye standardens strenge krav. Det er ikke gitt opplysninger om det har vært skader, problemer med skadedyr, lekkasjer eller andre forhold som kan ha vesentlig betydning for bygningsmassen tilstand. Det må antas at leiligheten er bygget i henhold til de krav som gjaldt på søketidspunktet for oppføring. Dagens krav er en del strengere og avvik må da påregnes.

Utvendig
Bygget er fundamentert med støpt plate på mark. Yttervegger i bindingsverk er utvendig panelt med liggende kledning. Sperretak med saltak form er tekket med betongstein. Selger opplyser at det skal utføres takfornying av sameiet. Dette er forøvrig felles konstruksjoner som ikke er ytterligere vurdert.

Innvendig
Innvendige overflater er noe oppgradert etter byggeåret. Det er nytt gulv i kjøkken og soverom i 2021 grunnet lekkasje fra kjøkkenbenken. På gulv: Laminat. På vegger: Malte plater. I tak: Takessplater. Deler av overflatene er kommentert under andre innvendige forhold.

Våtrom
Opprinnelig bad fra byggeåret og badet er pusset opp rundt 2016. Det ble da lagt fliser på eksisterende fliser og montert nye innredninger. Rommet inneholder innredning, servant, vegghengt wc, dusjkabinett, fliset benk, skap og opplegg for vaskemaskin.

Kjøkken
Ikea-innredning med grå slette profilerte fronter. Det er montert oppvaskmaskin. Deler av innredningen er kommentert under andre innvendige forhold. Det er montert ventilator over kokesonen.

Tekniske installasjoner
Leiligheten varmes opp via ildsted, gulvvarme på bad, første del av gang og en panelovn var montert på denne befaring. Varmekilders funksjon er ikke testet. El-anlegget er i hovedsak fra byggeåret. Sikringsskapet er plassert i gangen. Hovedsikring på 40 amp. automatiske sikringer med 8 kurser og jordfeilbryter.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 2:
- Radon: Radonmålinger er ikke foretatt heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "usikker" aktsomhetsgrad Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Innvendige dører: Det er registrert noe skjevheter og sår samt dør til stuen som subber i gulvet. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Ventilasjon: Det mangler lufteluke for tilluft til peisen. Da luftingen ellers i leiligheten er i grenseland vil det anbefales montert i lufteluker på de øvrige soverommene.
- Elektrisk anlegg: El-anlegget er i hovedsak fra byggeåret. Sikringsskapet er plassert i gangen. Hovedsikring på 40 amp. automatiske sikringer med 8 kurser og jordfeilbryter. Selv om det ikke er registrert noen vesentlige avvik vil det på generelt grunnlag anbefales en kontroll for å få avklart anleggets tilstand. Tg 2 er satt da det ikke foreligger tilsyn siste 5 år. Kostnadsestimat gjelder kontroll av anlegget og ikke eventuelle utbedringer/oppgraderinger. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Vinduer: Flere vinduer er noe slitte. Det er ikke registrert noen vesentlige skader utover normale svekkelser. Tg settes i hovedsak som følge av alder og oppbrukt over halvparten av forventet levetid.
- Dører: Dørene er noe slitte. Det er ikke registrert noen vesentlige skader basert på 24 års alder. Tg settes i hovedsak som følge av alder.
- Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Det er registrert noe skjevheter og værslitt dekke.
- Pipe og ildsted: Det er ikke utført varslet tilsyn da ingen var hjemme.
- Andre innvendige forhold: Det er registrert noe slitasje, mindre svellskader på noe av laminaten, noe dårlig tapet og enkelte ufagmessige arbeider.
- Overflater vegger og himling på bad: Det er ikke registrert noen vesentlige skader utover normal slitasje. Tg settes i hovedsak som følge av alder og oppbrukt over halvparten av forventet levetid.
- Overflater gulv på bad: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.
- Sluk, membran og tettesjikt på bad: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen.
- Sanitærutstyr og innredning på bad: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Selve trykkemekanismen på toalettet er ikke festet helt inn til veggen. Pakninger på kabinettet er noe slitte ellers ingen vesentlige skader.
- Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger.
- Avløpsrør: Det er ikke påvist tilfredsstillende lufting av avløpsanlegget. Det er ikke påvist tilfredsstillende stakemulighet på avløpsanlegg. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Det foreligger ingen dokumentasjon som bekrefter tilfredsstillende lufting og stakemulighet på kloakken. Det er viktig å merke seg at når anlegget blir 25 år settes Tg 2 da halvparten av forventet levetid er oppbrukt.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner ikke er undersøkt:
- Tilliggende konstruksjoner på bad: Det er pga. bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone.

Selger opplyser om bl.a. følgende i sitt egenerklæringsskjema:
- Hadde en vannskade på kjøkkenet og et soverom i 2021.
- Er ny varmtvannstank og nye gulver. Dette ble ut ført av firma.
- Fellesutgifter gikk opp i fjor 2022.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Jan-Erik Rossavik, datert: 15.03.2023.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest, datert 25.04.2000. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Takstmann opplyser at det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Det er etablert et soverom i deler av stuen. Ellers stemmer stort sett tegningene med dagens bruk.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Ringshaug skolekrets. For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Sameierne kan med den andre sameiers skriftlige godkjennelse omsette eller leie ut sin seksjon. Nektelse kan ikke skje uten saklig grunn.

Oppvarming

Leiligheten varmes opp via ildsted, gulvvarme på bad, første del av gang og en panelovn.
I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 7 100 kwh. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 15 487 pr. år Dekker vann, avløp, renovasjon og feieavgift.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 877 155 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 157 758 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et område regulert til boliger med plannavn "Basbergrønning nord", vedtatt 13.03.1996. Relaterte planer til eiendommen: "Basbergrønningen nord felt C6B, C7B, C8B, C8A", vedtatt 22.09.1999, "Deler av Basbergrønningen nord", vedtatt 29.07.1997 og "Basbergrønningen nord, Felt C2C", vedtatt 26.08.2004. I henhold til kommuneplan, vedtatt 22.05.2019 ligger eiendommen i et område avsatt til boligbebyggelse. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Erklæring/avtale, tinglyst 07.04.1999, dagboknr. 3296, gjelder: Eier av GBNR. 89/130 har plikt til vedlikehold av privat ledningsanlegg fra egne tilknytningspunkter og frem til tilknytningspunkter på kommunal ledning.

Erklæring/avtale, tinglyst 07.04.1999, dagboknr. 3303, gjelder: Eierne av GBNR. 89/130 og 89/131 har sammen med eierne av GBNR. 89/115, 117 og 118 plikt og rett til drift og vedlikehold av privat ledningsanlegg fra eget tilknytningspunkt og frem til tilknytningspunkt på kommunal ledning.

Seksjonering/pantsettelseserklæring, tinglyst 22.06.1999, dagboknr. 6677, gjelder: Til sikkerhet for de forpliktelser som følger av sameievedtektene har sameiet panterett for kr. 20 000,- pr. seksjon. Denne heftelse viker prioritet til fordel for Den norske stats husbank.

Bestemmelse ifølge skjøtet, tinglyst 10.08.1999, dagboknr. 8915, gjelder: Eier av eiendommen GBNR. 89/130 seksjon 1 plikter å være medlem av velforeningen for Basbergrønningen Nord og betale det til enhver tid gjeldende innmeldingsgebyr/medlemsavgift.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Offentligrettslig pålegg

VIB opplyser at det ble ført tilsyn med fyringsanlegget 10.03.2015. Siste feiebesøk ble utført 23.06.2022.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Kjøleskap, komfyr og oppvaskmaskin.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 46 44 56 33 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Brekkelia 18, 3153, Tolvsrød, Gnr. 89 bnr. 130 snr. 1 orgnr. 920939562 i Tønsberg kommune

Oppdragsnummer

28-23-0058

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.