Tjøme

Solrik og vestvendt enebolig med tunfølelse! Kort vei til sjø & strand! Luftig tomt!

Mellomskauen 6 , 3145 Tjøme

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Preben Rakfjord
Preben Rakfjord Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

86%

eier sin egen bolig

83%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

72%

har bolig på over 120 kvm

36%

av boligene er nyere enn 20 år

30%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 126 m²
Bruksareal 151 m²
Tomt 818 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1952
Gårdsnummer 209
Bruksnummer 135
Energimerking G
FINN.no 305759332
Sist endret 01.09.2023 10:13
Prisantydning 4 290 000,-
Totalpris 4 413 669,-

Beregnet totalkostnad

4 290 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 107 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 290 000,-)) 15 050,- (Boligkjøperpakke Tryg (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 123 669,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 413 669,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

1. etasje med hall, stue, kjøkken, toalettrom og bad/vaskerom.
2. etasje med stue, 3 soverom, kontor og "prosjektert bad".
Kjeller med bod og kryperom.

Standard

Velkommen til en flott og sjarmerende enebolig i solrike og fantastiske omgivelser på populære Tjøme! Her har du kort vei til sjø og livet. Grønne lunger, og ren sommeridyll i skjønn forening! Hagen og terrassen må fremheves - her får man den flotte tunfølelsen hvor man kan invitere venner og familie til hyggelige lag! - Vestvendt og bader i herlig sol!

Innvendig fremstår boligen som gjennomgående lys og sjarmerende. Rikelig med vindusflater gir mye naturlig lys og en flott atmosfære. Flotte gulv, samt godt med plass til stuemøblement. Stuens utforming gjør den lettvint og møblere. I overgangen mellom stue og plass til større spisestuemøblement er det stor glasskyvedør som fører deg ut til hagen og det vestvendte uteområdet.

Lyst og stilrent kjøkken med store flater og praktiske overskap, avtrekksvifte med direkte utkast. Det medfølger hvitevarer som: Kjøl-/fryseskap, komfyr, oppvaskmaskin, mikro og platetopp. Her kan du lage mat og nyte utsikten til den flotte hagen.

Tre soverom av god størrelse i boligens andre etasje, kontor, stue og et rom hvor det er mulighet til å etablere ett ekstra bad. Forøvrig stort bad i boligens første etasje samt separat Wc.

Åpen grillstue i hagen som virkelig innbyr til sosiale og morsomme lag! En hit blant både unge og voksne!

Velkommen til visning i flotte og sjønære omgivelser!

Beliggenhet

Nydelig beliggende - lunt og solrikt, grensende til flotte turområder. Det er ca. 8 minutters kjøring (ca. 5 km) til Tjøme sentrum som tilbyr en rekke fasiliteter som dagligvareforretningene Spar og Coop Extra, vinmonopol, Skafferiet, post i butikk, bank, klesforretninger, bensinstasjon, café, pizzeria og restaurant. En Kiwi-butikk ligger også plassert i Vrengensundet og her kan man både parkere med bil, eller legge til med båt. Vrengen Marina og den populære restauranten 8 Glass ligger også i nærheten. Tjøme er en øy med mange flotte friområder for familien å dra på dagsturer både til fots og med båt, Lilleskagen, Sandø, Bolærne, Færder fyr og Hvasser Syd for å nevne noen perler i Færder nasjonalpark. Det er også et meget aktivt vannsport miljø på Tjøme med aktiviteter som kajakkpadling, vindsurfing, seiling og kitesurfing. Forøvrig er det en rekke fritidsaktiviteter til både barn som voksne på øyen, populære Rød golfbane, Ridesenter på Verdens Ende, Skateboardpark på Haug, 2 kunstgressbaner og 2 tennisbaner på Ormelet, idrettshall på Lindhøy, Aktiv fritid med Zipliner og flere gode fiskemuligheter inklusiv hummerfiske

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:

TV/Internett fra Telenor, utgjør ca. kr. 1 500,- pr. mnd.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Forsikring

Tryg Forsikring

Boligens areal

Primærrom: 126 kvm, Bruksareal: 151 kvm

Kjeller:
Bruksareal: 17 m².
Sekundærrom: 17 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod og kryperom.

1. etasje:
Bruksareal: 80 m².
Primærrom: 80 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hall, stue, kjøkken, toalettrom og bad/vaskerom.

2. etasje:
Bruksareal: 54 m².
Primærrom: 46 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, 3 soverom og kontor.
Sekundærrom: 8 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: "Prosjektert bad".

NB! Takhøyde i 2. etasje er for det meste ca. 1,91 m og dels høyere.
Takhøyde i målbar del av kjeller er ca. 2 m.
Krypeloft og deler av kjeller er ikke måleverdig iht. takstbransjens retningslinjer ved arealmåling 2014 - 2. utgave 9.2.15.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 28.03.2023 utført av takstmann Tore Rønning. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Se kartskisse i FINN.no-annonse for veibeskrivelse. Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 818 kvm, Eierform: Eiet tomt
Noe av tomten mot øst er opparbeidet utover egen tomtegrense, konferer gjerne megler.

Garasje / Parkering

Parkering i egen gårdsplass.

Byggemåte

Enebolig oppført i tre over grunnmur antatt ca. 1952 og tilbygd ca. 2003. Boligen er oppført i halvannen etasje samt kjeller/krypekjeller og krypeloft. Utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator i tilknytning til bad. Ingen unormale forhold vedrørende fukt påvist. Selger opplyser at rommet er fra 2003. Selger opplyser om følgende: - utført diverse bygningsmessige arbeider ved egeninnsats. - gårdsplass/biloppstillingsplass har ikke tilfredsstillende drenering (blir liggende vann etter mye nedbør). NB! Bygg ved uteplass er ikke vurdert.

Utvendig
Takkonstruksjon i tre. Saltak. Dels bordtak og plater som undertak. Taket er tekket med betongtakstein dels fra slutten av 1990-tallet og dels fra 2003. Takrenner/beslag i stål (antatt fra slutten av 1990-tallet og dels fra 2003) Yttervegger i bindingsverk av tre. Utvendig kledd med stående og liggende kledning. Vinduer i tre fra bl.a. 2000/-03/-06. Ytterdører i tre fra bl.a. 1980/2003/-22. Veranda i tre. Utvendig trapp i tre.

Innvendig
Gulvoverflater med laminat, fliser, belegg, teppe og malt tregulv. Betonggulv i deler av kjeller. Veggoverflater med dels med malt panel, malt strie og platet/malt. For det det meste panelte/malte overflater. Dels ubehandlet trepanel. Trebjelkelag som etasjeskiller fra ca. 1952 og 2003. Dels støpt betonggulv mot grunnen. Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Mursteinspipe, vedovn og sotluke/feieluke. Krypekjeller under deler av boligen. Fri høyde mellom grunnen og overliggende tre -/murkonstruksjon er ca. 0,8 m +. Plast på fjell mot grunnen. Innvendig trapp i tre. Innvendige dører i tre.

Våtrom
Våtromsbelegg. Malt strie på veggene. Panelt/malt tak. Inneholdende dusj/vegger, skyllekar og opplegg til vaskemaskin. To plastsluk. Ventilering via luftespalte i vindu og dør (naturlig ventilasjon).

Kjøkken
Kjøkkeninnredning i malt utførelse. Laminat benkeplate med nedfelt benkebeslag og to kummer. Diverse integrerte hvitevarer. Kjøkkenventilator med avtrekk ut.

Spesialrom
Toalettrom inneholdende toalett og servant. Belegg på gulv. Panelte vegger og tak. Ventilering via luftespalte i vindu og dør (naturlig ventilasjon).

Tekniske installasjoner
Innvendige vannledning i plast (rør i rør). Innvendige avløpsrør av plast (dels fra 2003/-10 og eldre). Ventilering via luftespalte i vinduer samt avtrekk fra kjøkken. Varmekabler i bad og hall (fra 2003). Panelovner for øvrig (i tillegg til ved). Varmtvannsbereder på 198 l. Hovedsikring 50 A. Teknisk 20 A. Øvrige kurser 16/13/10 A. Anlegget er utstyrt med automatsikringer. Røykvarsler. Håndslukkeapparat.

Tomteforhold
Byggegrunn av fjell og stein. Utvendig drenering dels fra 2003 og dels fra 2020. Grunnmur av betongblokker (fra ca. 1952) og dels lettbetongblokker (fra 2003). Tilnærmet flat tomt. Utvendige vann-/avløpsledninger i plast (fra ca. 2010). Offentlig vann-/avløp via private stikkledninger. To oljefat i kjeller.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 3:
- Utvendige trapper: Det er ikke montert rekkverk. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell/planavvik på ca. 12 mm innenfor en lengde på 2 m og ca. 25 mm i hele rommet i stue i 1. etasje. Målt høydeforskjell/planavvik på ca. 25 mm innenfor en lengde på 2 m og ca. 25 mm i hele rommet i kjøkken i 1. etasje og soverom 2. etasje nordøst. Målt høydeforskjell/planavvik på ca. 25 mm innenfor en lengde på 2 m og ca. 30 mm + i hele rommet i loftstue. Generelt diverse skjevheter i gulv/tak. Kostnadsestimat: Kr. 100 000 - 300 000,-.
- Innvendige trapper: Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det er ikke montert rekkverk. Kostnadsestimat: Kr. 10 000 - 50 000,-.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 2:
- Veggkonstruksjon: Begynnende råte i enkelte utvendig vinduslister. Generell værslitasje/elde.
- Takkonstruksjon/loft: Det er grunn til å tro at konstruksjonen ble laget ved egeninnsats.
- Vinduer: Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Tydelig værslitasje i takvindu.
- Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
- Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Ikke krav til radonsperre på oppføringstidspunktet.
- Pipe og ildsted: Ildsted har for liten avstand til pipe/brannmur. Enkelte riss/sprekker i brannmur.
- Rom under terreng: Forekommer innsig av vann/fukt i kjeller/krypekjeller.
- Krypkjeller: Registrert fukt/råte i tresøyle. Fukt i deler av grunnen. Spor etter borebille. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Innvendige dører: Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører.
- Sluk, membran og tettesjikt på bad/vaskerom: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen.
- Ventilasjon på bad/vaskerom: Rommet har kun naturlig ventilasjon.
- Overflater og konstruksjon på toalettrom: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1.
- Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger.
- Varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank.
- Terrengforhold: Selger opplyser at det blir liggende vann på biloppstillingsplass ved mye nedbør. Fall mot deler av grunnmur.
- Oljetank: Kombinasjon av alder, manglende bruk og materiale tilsier at oljefatene bør fjernes. Selger opplyser at dersom oljefatene inneholder olje/parafin vil oljefatene bli tømt. Kostnadsestimat: Kr. 10 000 - 50 000,-.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner ikke er undersøkt:
- Tilliggende konstruksjoner på bad/vaskerom: Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga. tilliggende konstruksjoner (dusj/våtsone dels mot yttervegg og dels mot tilliggende kjøkken/innredning).

Selger opplyser om bl.a. følgende i sitt egenerklæringsskjema:
- Bad i 1. etasje av Varpe i ca. 2003, og klargjort for bad i 2. etasje omtrent på samme tid av Henriksen.
- Badet er i et tilbygg på huset som ble bygget i 2003. Usikker på byggemelding, men søknad om tilbygg er ok.
- Tilsig av fukt. Er utført drenering, men noe tilsig. Avfukter er montert i kjeller.
- Noe skjevheter i 2. etasje, i gammel del av huset.
- Har hatt gnagere (rotter og mus). Har hatt bistand fra Pelias i 2022. Utført diverse tiltak etter råd fra dem.
- Moer Elektro har utført arbeider på el-anlegget.
- Liten svelling et par steder på kjøkkenbenken.

Selger opplyser videre at skyvedør i stue mot terrasse er defekt, og må byttes, samt at ett takvindu har fuktskader og bør skiftes.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning datert: 06.04.2023.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse ifølge. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige. Det foreligger ikke ferdigattest for tilbygg, vedtak gitt i 2003. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Takstmann opplyser at det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Lindhøy skolekrets. For mer informasjon om barnehager, skoler og ledige plasser- kontakt Færder kommune på tlf. 33 39 00 00.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

Varmekabler i bad og hall (fra 2003) og vedovn. Panelovner for øvrig.
I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 12 600 kwh. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 19 696 pr. år Dekker vann, avløp, renovasjon og feieavgift.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 051 825 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 786 569 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område. I henhold til kommuneplan vedtatt 31.01.2018 er området avsatt til boligbebyggelse - nåværende. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Færder kommune opplyser at Kommuneplanens arealdel revideres. Arealformålet på den aktuelle eiendommen foreslås ikke endret.

Konsesjon / Odel

Det er boplikt på Tjøme. For at eiendommen skal overskjøtes til ny eier må denne signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet om at boligen skal benyttes til helårsbeboelse.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er p.t. ingen registrerte servitutter/heftelser som følger eiendommen.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Selger opplyser at det er to parafintanker i krypkjeller. Disse er ikke i bruk og tomme.

Offentligrettslig pålegg

VIB opplyser at det ble ført tilsyn med fyringsanlegget 08.05.2017. Følgende avvik ble konstatert under tilsynet:
- Ildstedet Jøtul 118 i 1. etasje står for nær brannmur.
- Grillstue/uthus: Oppføring av stålskorstein og peis/ bålplass er feiloppført. Stålskorstein har for liten avstand til brennbart materiale. Røykgass fra peis/ bålplass blir for høy i forhold til hva stålskorstein er beregnet for. Kappen over peis/bålplass ivaretar ikke kravet til å lede røykgassen ut i det fri. Kappen er i feil materiale og er festet til brennbart materiale. Overgang fra kappen til stålskorstein er ikke tett og er ufullstendig. Selger opplyser at disse avvikene er utbedret, og vil sende en tilbakemelding til VIB ang. dette. Det ligger til rette for at man kan montere en vifte i forbindelse med trekk.

Kjøper overtar ansvaret for forholdene.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Kjøl-/fryseskap, komfyr, oppvaskmaskin, mikro og platetopp.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Når du kjøper ny bolig, er det mye du må tenke på. Sammen med Tryg har vi skreddersydd en boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, dobbel renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven.
 
Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 92 46 85 90 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Mellomskauen 6, 3145, Tjøme, Gnr. 209 bnr. 135 i Færder kommune

Oppdragsnummer

28-23-0068

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.