TØNSBERG SENTRUM/TEGLHAGEN

Nydelig vertikaldelt enebolig med unik beliggenhet v/Slottsfjell! Solrikt - Utsikt - Garasje - Kort vei til togstasjonen

Kastellveien 4 , 3125 Tønsberg

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Rikke Steneby
Rikke Steneby Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

78%

eier sin egen bolig

87%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

55%

har bolig mellom 60-120 kvm

37%

av boligene er nyere enn 20 år

17%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 151 m²
Bruksareal 158 m²
Tomt 184 m² / Festet tomt
Soverom 3
Byggeår 1983
Gårdsnummer 1001
Bruksnummer 213
Energimerking F
FINN.no 297850712
Sist endret 15.09.2023 13:08
Prisantydning 5 790 000,-
Totalpris 5 951 169,-

Beregnet totalkostnad

5 790 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 144 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 790 000,-)) 15 050,- (Boligkjøperpakke Tryg (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 161 169,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 951 169,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Innholdsrik og lettstelt bolig over 3 plan hvor det i underetasjen er potensiale for å lage hybel. Kjøper må selv undersøke hvilke krav som må tilfredsstilles for at en eventuell hybel skal bli godkjent.

Boligen inneholder:
1. etasje: Entré, bod, mellomgang, kjøkken, stue og toalettrom. Fra stuen er det utgang til deilig solrik markterrasse.
2. etasje: Mellomgang, 3 soverom (hvorav ett ikke er godkjent pga. størrelse) og bad. Fra hovedsoverommet er det utgang til flott balkong.
Kjeller: Kjelleringgang, dusjbad, toalettrom, kjøkken, stue og soverom. Ingen av rommene i kjelleren er omsøkt hos kommunen.

Garasje i felles garasjerekke.

Standard

En nydelig eiendom i rolige omgivelser, rett ved Slottsfjell! Boligen oser av sjarme med flotte og delikate fargevalg. Man kommer inn hyggelig entré med bodrom, helt perfekt for oppbevaring av ytterklær og sko. Videre kommer man i mellomgang med plass til kommode og skap. Flott kjøkken med heltre kjøkkeninnredning lakkert hos billakkerer i tidsriktig farge! Kjøkkenet har godt med skap- og benkeplass, samt plass til en hyggelig spiseplass ved kjøkkenvinduet. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer som komfyr og mikro i høyden, platetopp, oppvaskmaskin og frittstående kjøleskap/frys. Videre har man en meget hyggelig stue med plass til både sofaløsning med tilhørende møblement og spiseplass. Fra stuen er det utgang til herlig, solrik markterrasse. En utrolig koselig plass på sommerstid! I stuen står det en hyggelig peis som genererer godt med varme. I boligens 2. etasje er det 3 soverom (hvorav ett ikke tilfredsstiller dagens krav for volum). Hovedsoverommet har utgang til solrik balkong med nydelig utsikt! Pent og romslig bad med dusj i hjørne, vegghengt toalett, servant med underliggene skuffer og opplegg til vaskemaskin. Det er godt med lagringsplass under knevegger!

Boligens underetaje er ikke omsøkt hos kommunen. Her er det flere innredede rom, som blant annet: stue, soverom, kjøkken, dusjbad og toalettrom.

Boligen har vært gjenstand for vesentlig oppgraderinger de senere år. Blant annet er boligen koblet på kommunalt vann/overvann anlegg (i regi av Tønsberg kommune). I forbindelse med utskiftning av rør ble det lagt ny belegningssten i oppgjørselen. I forbindelse med en eldre lekkasje fra pipen ble det lagt nytt tak. Det er gjort oppgraderinger på toalettrom med ny innredning. Hele 1. etasje fikk nye gulv og kjøkkenet er blitt lakkert opp med ny benkeplate og platetopp. Huset er malt utvendig.

En flott bolig man kan flytte rett inn i! Sentrumsnær beliggenhet, men i rolig og barnevennlig område av byen! Velkommen til en hyggelig visning.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et sentralt og attraktivt boligområde på Teglhaugen ved foten av Slottsfjellet, kun få minutters gange fra sentrumskjernen av Tønsberg. Slottsfjellet byr på attraktive kulturminner, fine turområder, samt flott, vidstrakt utsikt. Det er kort vei til jernbanestasjon, kino, bibliotek, kulturhus, svømmehall og flere idrettsanlegg.

En hyggelig spasertur langs vannet i Nordbyen tar deg til Brygga i Tønsberg med alle slags restauranter og sentrum med handel, offentlig administrasjon og store kulturmuligheter. Alternativ gangvei til sentrum er via idylliske omgivelser på Slottsfjellet hvor det ofte er sauer som beiter om sommeren blant eldre bebyggelse - en rusletur uten å møte en bil før du setter foten ut i Tollbodgaten som er i sentrum! Kort gangavstand til Jernbanen! Tønsberg er en populær by som har sitt absolutte høydepunkt sommerstid, med stor turisme og et yrende folkeliv. Langs bryggene i Tønsberg kan du nyte av båtlivets gleder og et stort utvalg av restauranter, kafeer og barer.

Maier arena (tidligere Tønsberg stadion) ligger i gangavstand fra boligen, og herfra har du blant annet et godt utgangspunkt for fine rekreasjonsmuligheter i Frodeåsen. Greveskogen har to lysløyper og videre løypenett til områder med oppkjørte skiløyper vinterstid. I Jarlsbergs skoger finnes også flere kilometer med stier og kulturlandskap, som for eksempel Grevestien og Råkkåsstien.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:
TV og internett fra Telenor, kr  1 500 pr. mnd.
Man betaler inn etter behov til strøm og vedlikehold av garasjeanlegg.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Forsikring

Fremtid forsikring Polisenummer: 29071761

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Det har tidligere vært lekkasje fra pipehatt og ned til badet, samt toalettrommet. Dette er utbedret av SSG.
- Utvendig vann og avløp er lagt nytt av Tønsberg Kommune i 2022.
- «Nytt» yttertak, renner og beslag samt pipehatt mm. er lagt av Langved Blikkenslagerverksted as.
- Kjenner du til forslag til- eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel, eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller eiendommens omgivelser?Geitmyra Matkultursenter er varslet på naboeiendommen, som eies av Tønsberg Kommune.
- Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger? Fra tidligere salg av eiendommen og etter vannlekkasje på tak.
- Selges eiendommen med utleiedel, leilighet eller hybel eller lignende? Ja, dette er ikke omsøkt hos kommunen.

Tilleggskommentarer i egenerklæringsskjema: Dokumentasjon fra utbedring av tak/bad/toalettrom etter lekkasje i tak kan fremskaffes. Det skal monteres ny vegg/gjerde mellom nr 4 og 6, dette er purret på etter at nytt VA ble lagt, Tønsberg Kommune er ansvarlig for dette.

Boligens areal

Primærrom: 151 kvm, Bruksareal: 158 kvm

Kjeller:
Bruksareal: 56 m².
Primærrom: 52 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, stue, kjøkken, soverom, bad og toalettrom. (Ikke søkt bruksendret).
Sekundærrom: 4 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod.

Takhøyden i kjeller varierer fra rundt 219 til 221. Alle arealer er målt opp etter NS 3940 og vurdert etter takstbransjens veileder for arealmålinger. Arealmålingene tar ikke hensyn til byggeforskriftene og kan avvike fra disse.

1. etasje:
Bruksareal: 60 m².
Primærrom: 57 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, hall, stue, kjøkken og toalettrom.
Sekundærrom: 3 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod.

2. etasje:
Bruksareal: 42 m².
Primærrom: 42 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, 3 soverom (ett er for lite ihht. romvolumkrav) og bad.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 22.03.2023 utført av takstmann Jan-Erik Rossavik. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 184 kvm, Eierform: Festet tomt, Utløpsår feste: 2081, Festeavgift: 13609, Det er rett til fornyelse av festeavtale. Neste regulering av festeavgift er 2032. Festeavgiften reguleres iht. konsumprisindeksen. Bortfester skal samtykke på skjøte.

Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde/hekk som fysisk er satt.

Garasje / Parkering

Ja, det medfølger en garasjeplass i felles garasjerekke. Det er biloppstillingsplass på egen steinlagt gårdsplass.

Byggemåte

Vertikaldelt bolig som er bygget rundt 1983. Det er gjort en del oppgraderinger på 90-tallet og 2000-tallet. Det kan nevnes kjøkken, innvendige overflater, veranda, uteplass, automatiske sikringer og verandadør. Kjeller er ombygget av tidligere eier og det ble da montert kjøkken i kjeller og montert eget sikringsskap. Det er i 2021 utført arbeider etter vannlekkasje fra pipehatt og dette er gjort som er forsikringssak. Dette omfatter tak og en vegg på badet og toalettrommet. Taktekkingen og renner er skiftet i 2021. Det tilhører garasjeplass i felles garasjeanlegg uten tilgang og ikke vurdert. Som det fremkommer i rapporten er det registrert flere symptomer på avvik fra normal tilstand. Men stort sett som følge av alder, bruk og forventet levetid. Noen av avvikene må sees i sammenheng med den nye standardens strenge krav og noe fagmessig utførelse. Fler oppgraderinger og utbedringer må påregnes. Det er ikke gitt opplysninger om det har vært skader, problemer med skadedyr, lekkasjer eller andre forhold som kan ha vesentlig betydning for bygningsmassen tilstand. Det må antas at boligen er bygget i henhold til de krav som gjaldt på søketidspunktet for oppføring. Dagens krav er en del strengere og avvik må da påregnes.

Utvendig:
Sperretak med saltak form. Adkomst til loft via luke og til kott via knevegger. Rupanel som undertak og tekket med takshingel fra 2021. Tekkingen er visuelt vurdert fra bakkenivå. Yttervegger i bindingsverk med antatt 10 cm isolasjon. Yttervegger er utvendig panelt med kledning fra byggeåret.

Innvendig:
Innvendige overflater er vesentlig oppgradert ut på 2000-tallet. Mye er gjort fra ca. 2013 til rundt 2018. På gulv: Parkett, fliser, tepper og laminat. På vegger: Malt tapet, tapet, mdf panel og malt panel. I tak: Takessplater og malt panel. Deler av overflatene er vurdert under andre innvendige forhold. Innvendige dører er i hovedsak fra byggeåret og enkelte er nyere.

Våtrom:
Bad i kjeller: Badet er av eldre årgang og pusset opp på tidlig 90-tallet. Rommet inneholder dusjplass og vask.

Bad i 2. etasje: Bad er oppgradert antatt rundt 2014 og i 2021 ble det nytt tak og veggplater bak wc etter lekkasje. Arbeider i 2021 er utført av firma mens resten er ukjent.

Kjøkken:
Innredning i kjeller med hvite slette fronter. Det er integrert koketopp, stekeovn og oppvaskmaskin. Det er ikke montert komfyrvakt. Innredningen er trolig fra 2014. Deler av innredningen er kommentert under andre innvendige forhold. Det er montert ventilator over kokesonen. Innredning i 1. etasjen med grå profilerte fronter. Ukjent årgang på innredningen men mulig rundt tidlig 2000-tallet. Nåværende eier har lakkert frontene. Det er integrert koketopp, stekeovn, mikro og oppvaskmaskin. Det er ikke montert komfyrvakt. Deler av innredningen er kommentert under andre innvendige forhold. Det er montert ventilator over kokesonen.

Spesialrom:
Toalettrom i 1. etasje er pusset opp etter vannskade. Rommet inneholder wc, innredning og servant. Laminat på gulv, malte mdf panelplater på vegger og malt tak. Det er montert mekanisk avtrekk i taket.

Toalettrom i kjeller er av eldre årgang. Rommet inneholder wc og servant. Malt betong på gulv, malte plater og mur på vegger og panel i taket. Det er ingen lufting.

Tekniske installasjoner:
Boligen varmes opp via ildsted, gulvvarme på bad og panelovner. Varmekilders funksjon er ikke testet. EL-anlegg er noe oppgradert etter byggeåret. Mindre er fra 2000 tallet og noe er nytt ved etablering av hybel i kjeller. Usikker årgang men mulig rundt 2014. Mindre arbeider er utført rundt 2017. Sikringsskap er plassert i gang. Hovedsikring på 63 amp. automatiske sikringer med 13 kurser og stiger til kjeller. Det er undersentral i kjeller med hovedbryter på 63 amp. automatsikringer med 6 kurser.

Tomteforhold:
Mest sannsynlig fundamentert med støpte såler men til ukjente grunnforhold. Grunnmurer er oppført i antatt leca som er pusset. Lite av murene er synlig. Det er støpt gulv i kjeller.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 3:
- Utvendige trapper: Det er ikke montert rekkverk. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det er i tillegg mindre råte i rekkverket og takoverbygget. Kostnadsestimat: Kr. 10 000 - 50 000,-.
- Bad i kjeller: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. TG 3 settes i hovedsak som følge av alder og oppbrukt forventet levetid på membran og tett sjikt. Kostnadsestimat: Kr. 100 000 - 300 000,-.
- Tilliggende konstruksjoner våtrom på bad i kjeller: Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen. Ved andre fuktundersøkelser enn hulltaking, er det påvist indikasjoner på fuktskader.
- Branntekniske forhold: Det er montert røykvarslere og ingen slukkeapparet ble funnet på befaringen. Det er krav til minst en røykvarsler i hver etasje. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 2:
- Veggkonstruksjon: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Lite lufting må sees i sammenheng med datidens byggeskikk. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det er registrert skjevheter hvor platting er mest belastet. Der er også råteskader i plattingen og under bæring til veranda. Takoverbygget er ufagmessig bygget. Det er ikke montert rekkverk på trapper Kostnadsestimat: Kr. 10 000 - 50 000,-.
- Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Radonmålinger er ikke foretatt heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "usikker" aktsomhetsgrad Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Innvendige dører: Flere dører er noe skjeve og dels slitte.
- Overflater og konstruksjon på toalettrom: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Ellers enkle og noe slitte overflater. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Elektrisk anlegg: Selv om det ikke er registrert noen vesentlige avvik vil det på generelt grunnlag anbefales en kontroll for å få avklart anleggets tilstand. Tg 2 er satt da det ikke foreligger tilsyn siste 5 år og manglende dokumentasjon. Kostnadsestimat gjelder kontroll av anlegget og ikke eventuelle utbedringer/oppgraderinger. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Grunnmur og fundamenter: Det er registrert enkelte sprekker og noe avflassing. Kjellergulv er skjeve og det er utett ved kjellervinduer. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Nedløp og beslag: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet.
- Takkonstruksjon/loft: Loftet er enkelt ventilert via ventiler via luftespalte mot under taket. Noe spalter er klemt men ingen tegn til skader i et begrenset område. Det registreres fuktmerker som trolig er eldre før tekkingen ble fornyet. Det bemerkes spesielt at isolerte skråtak og lukkede takkonstruksjoner er en risikokonstruksjon. Med det menes og formidle at fuktskader kan i noen tilfeller ligge inne i lukkede konstruksjoner.
- Vinduer: Noe flass, mindre skjevheter og mindre trekk er registrert. Det er ikke registrert noen vesentlige skader utover normale svekkelser. Tg settes i hovedsak som følge av alder og oppbrukt over halvparten av forventet levetid.
- Dører: Der registreres noe skjevheter, trekk og slitasje. Det er ikke registrert noen vesentlige skader. Tg settes i hovedsak som følge av alder.
- Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. I tillegg er det registrert stedvis knirk og noen svanker.
- Pipe og ildsted: Montering av ildsteder er ikke meldt inn til feiervesenet.
- Rom under terreng: Noe fukt og mindre saltutslag er registrert. Selv om det ikke ble registrert noen skader inne i hullet som ble boret kan utforede vegger være en risikokonstruksjon for skjulte skader.
- Innvendige trapper: Trappen er noe slitt og det mangler litt rekkverk nederst på trappet.
- Andre innvendige forhold: Det registreres noe slitasje, aldersrelaterte forhold og noe ufagmessige arbeider. Noen fronter har sår og mindre skader.
- Overflater vegger og himling på bad i 2. etasje: Det er ikke registrert noen vesentlige skader utover normal slitasje. Tg settes i hovedsak som følge av alder og oppbrukt over halvparten av forventet levetid. Forventet levetid er 6 til 12 år.
- Overflater gulv på bad i 2. etasje: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.
- Sanitærutstyr og innredning på bad i 2. etasje: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Det er ellers ikke registrert noen vesentlige skader utover normal slitasje.
- Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger.
- Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.
- Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det mangler eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler utvendig fuktsikring av grunnmuren - ved kjeller/underetasje.
- Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner ikke er undersøkt:
- Terrengforhold: Det er ikke vurdert opparbeidelser på tomten. Det er kun vesentlige avvik som kan ha vesentlig betydning for konstruksjonene som blir bemerket.

Utvendige vann- og avløpsledninger:
Ifølge kommunen er boligen tilknyttet offentlig vann og avløp. Basert på dokumentasjon fra selger er dette skiftet i 2022 og ført inn til eiendommen men ikke inn i kjeller.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Jan-Erik Rossavik, datert: 29.03.2023.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for bolig, datert 10.11.1983. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Avviket gjelder i hovedsak innredet kjeller. Innredede rom i kjeller ikke er omsøkt eller godkjent av kommunen, noe som er et krav ved bruksendring. Det er på tegningene registrert som: hall, vaskerom, disponibelt rom og 2 boder.

Krav for rom til varig opphold: Da standarden sammenligner eiendommene med nye krav vil det alltid være avvik i henhold til gjeldene krav. Ut i fra vurderingen som er gjort er det ikke registrert noen vesentlige avvik basert på krav som gjaldt på søketidspunktet for oppføring legges til grunn. Det bør bemerkes at det i kjelleren er for lite lysflate inn på rommene, vinduer er for små for røming og at avstand fra gulv og opp til åpning på vinduer overstiger 100 cm. Det er ikke søkt om utleiedel og det er ingen direkte adkomst mellom hoveddel og utleiedel. Kjøper bærer selv ansvaret for å søke godkjenning, og utføre nødvendige arbeider dersom rommene ikke oppfyller tekniske krav slik at de kan godkjennes, dersom man ønsker å bruke disse rommene som slik de fremstår i dag.

NB! Da takstmann var på befaring på eiendommen var det ikke direkte adkomst mellom etasjene kjeller og 1. etasje. Nå er trappen åpnet opp.

Brannceller: Da standarden sammenligner eiendommene med nye krav vil det alltid være avvik i henhold til gjeldene krav. Ut i fra vurderingen som er gjort er det ikke registrert noen vesentlige avvik basert på krav som gjaldt på søketidspunktet for oppføring legges til grunn. Det er viktig å merke seg at det er etablert hybel og da er det en del avvik.

Nyere håndverkstjenester: Det er lagt om taktekkingen og utført arbeider etter lekkasje fra taket. Dette omfatter også toalettrommet og noe arbeider på badet. Det finnes dokumentasjon på utført arbeider.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Byskogen skolekrets. For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Adgang til utleie

Arealet som i boligen har vært eller er utleid er ikke søkt godkjent som egen utleieenhet hos Plan- og bygningsmyndighetene. Selger bærer ingen
risiko/ansvar for at slik godkjennelse gis.

Oppvarming

Peisovn i stuen og elektriske varmekabler på badet i 2. etasje. Forøvrig elektrisk oppvarming.

I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 15 000 kwh pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 14 918 pr. år Dekker vann, avløp og renovasjon. Festeavgift faktureres i tillegg til nevnte beløp.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 002 451 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 608 825 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område. I henhold til kommunedelplan, vedtatt 22.05.2019, er området eiendommen ligger i avsatt til boligbebyggelse - nåværende. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Festekontrakt, tinglyst 11.11.1982, dagboknr. 14372, gjelder: Tomten kan kun bebygges med et bolighus med felles garasjeanlegg. Betales ikke festeavgiften ved forfall og etter varsel, kan bortfesteren etter forfallstid sette eiendommen til tvangsauksjon uten først å anlegge søksmål. Ved for sen betaling erlegges vanlig morarente.

Rettighet på eiendommen GBNR. 1001/4 i Tønsberg kommune:
Bruksrett, tinglyst 11.11.1982, dagboknr. 14372, gjelder: Bruksrett til areal for felles garasjeanlegg og friareal.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Det er registrert følgende avvik på pipe/fyringsanlegg i rapport  etter visuelt tilsyn fra Vestfold Interkommunale Brannvesen datert 11.04.2023:
1. etasje: Røykrøret fra Dovre peisinnsats stikker inn i røykløpet i skorsteinen, det skal slutte jevnt med røykløpets innvendige kant.
Skorsteinshatt: Skorsteinshatten er til hinder for feiing og tilsyn. Takstigen må suppleres sideveis eller skorsteinshatt kan vendes 90 grader.

Rapporten er vedlagt i salgsoppgaven. Kjøper overtar ansvaret for forholdene. Tilsynet er kun visuelt og kan ikke benyttes som tilstandsrapport forøvrig.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Integrerte hvitevarer på kjøkkenet.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Når du kjøper ny bolig, er det mye du må tenke på. Sammen med Tryg har vi skreddersydd en boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, dobbel renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven.
 
Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 40 64 71 53 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Kastellveien 4, 3125, Tønsberg, Gnr. 1001 bnr. 213 i Tønsberg kommune

Oppdragsnummer

28-23-0071

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.