Jarlsø

Gjennomgående & rålekker leilighet i Tønsbergs skjærgård - Sjøutsikt, gode solforhold & 3 uteområder - Ingen boplikt

Jarlsøveien 51 , 3124 Tønsberg

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Preben Rakfjord
Preben Rakfjord Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

84%

eier sin egen bolig

74%

av eiendommene har pris over 5 mill

45%

har bolig på over 120 kvm

39%

av boligene er nyere enn 20 år

28%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 125 m²
Bruksareal 149 m²
Tomt 24 651 m² / Fellestomt
Soverom 3
Etasje 3
Byggeår 2009
Gårdsnummer 162
Bruksnummer 4
Energimerking C
FINN.no 298830109
Sist endret 06.05.2023 10:14
Prisantydning 8 490 000,-
Totalpris 8 711 269,-
Fellesutgifter 4 730,-

Beregnet totalkostnad

8 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 212 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 8 490 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 221 269,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 8 711 269,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Innholdsrik og pen leilighet med god standard som inneholder:
3. etasje med hall, 2 soverom, bad/wc/vaskerom 2 boder og innglasset veranda/balkong.
4. etasje med stue/kjøkken, soverom og bad/wc.

- Parkering i felles garasjeanlegg.
- Bod i kjeller.
- Fellesarealer av høy standard!
- Mulighet for kjøp av båtplass av eier.

Standard

Glad i sjø, sol og ønsker deg sjøutsikt til ytre Oslofjord samt hus og hytte i ett? Da kan denne leiligheten være for deg og dine. Leiligheten er tilhørende i et sameie med pene utomhus arealer, god standard og flere gode tur og rekreasjonsmuligheter i umiddelbar nærhet. Fiske, kite, vindsurfe, bade, padle kajakk, late dager på vannet med båt? Mulighetene er mange på Jarlsø ved innseilingen til Tønsberg by. - Merk at det er mulighet for kjøp av båtplass av eier.

Leiligheten innehar tre uteområder hvorav to av disse er vendt mot sør og har særdeles gode solforhold, samt ett er innglasset slik at her kan du starte sommeren tidlig! Det tredje uteområdet har utsikt mot nord, øst og vest og har adkomst fra hovedsoverommet, perfekt til lufting eller for å nyte morgenkaffen.

Innvendig fremstår leiligheten som delikat med gjennomgående god standard, herav vannbåren varme i gulv, gasspeis og en hendig planløsning som skaper et flott bomiljø.

Entré:
Flott inngangsparti og luftig hall, vis a-vis denne har man en større innvendig bod med plass til ekstra kjøleskap/fryseboks samt hengeløsning for klær.

Stue:
Fra stuen er det en særdeles flott utsikt mot ytre Oslofjord, samt utgang gjennom store skyvedører til solrikt uteområde som utvider leiligheten på en elegant måte. Stuen innehar god plass til større spisebord samt stue-møblement. - Herlig gasspeis som er perfekt å benytte for kosens skyld.

Kjøkken:
Stort kjøkken i egen sone med hendig halvøy ved inngang til kjøkkenet, perfekt til mindre frokoster eller for gjester som venter på servering. Gode lagringsmuligheter i kjøkkenet med sine brede kolonialskuffer og skuffeseksjoner. Godt med benkeplass for kokkelering, tidsriktig lys innredning som står i stil med leiligheten forøvrig. Det medfølger integrerte hvitevare som stekeovn, steketopp, side by side kjøleskap med vann og isbitfunksjon, krommet ett-greps blandebatteri, elegant avtrekksvifte samt vinskap innfelt i halvøyen.

Innglasset uteområde:
Romslig og overbygget uteområde med flyttbare glassvinduer. Her har du godt med plass til utemøbler og kan dekke på til festlige lag med venner og familie uansett vær. Praktisk bodrom til lagring i den ene enden av området.

Bad ved hovedsoverom:
Det innholdsrike badet har usjenert adkomst fra hovedsoverommet og har mørke gulvfliser som står i flott kontrast til de lyse veggflisene. Varme i gulv, downlights i himling og integrert belysning i speilskapet. Badekar med krommet armatur, dusjhjørne med skyvbare glassdører, lys baderomsinnredning med brede kolonialskuffer og vegghengt toalett.

Bad nummer to:
Flislagt på vegger og gulv og innehar lekkert helfliset dusjhjørne med glassdører, smart baderomsinnredning med innfelling av vaskemaskin og tørketrommel, smekkert speil med belysning og veggehengt toalett.

Hovedsoverom:
Stort hovedsoverom med usjenert adkomst til eget bad og god plass til dobbeltseng. Smarte lagringsløsninger med takhøye garderobeskap samt plass til kommode. Utgang til balkong hvor du kan nyte morgensolen og sjøutsikten, eller rødvin og den sene kveldssolen.

To soverom:
Delikate soverom med sjøutsikt vis-à-vi flott uteområde samt delikat bad.

Velkommen til visning! - Her vil du trives!

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et populært og nyetablert boligområde på Jarlsø i Tønsberg kommune. Jarlsø ligger idyllisk til og fremstår som en perle i Oslofjorden, med unik beliggenhet. Flotte bryggeområder på vestsiden med fin promenade, sjøboder og sittebenker. Her er det også nydelig sandstrand som innbyr til bading. Øya har en rik historie langt tilbake i tid, men fra ca. 1900 og frem til 2004 var området regulert for industri. Øya er nå åpen for allmennheten og bebygd med moderne boliger, samt noe næring og verneverdige bygninger. Stedet har en egen petanqueklubb, lesesirkler og oppleves som et godt nabolag. Syd på Jarlsø er det en flott, gammel eventyrskog som brer seg ut mot Oslofjorden ytterst syd på Jarlsø. Her kan man gå tur blant gamle furuer, villkaprifol, markjordbær og mosetepper. Og litt bortgjemt i moselandskapet - to gamle steinbunkerser. På sydspissen ligger Jarlsø sitt eget fyr, som fortsatt er i drift. På de øvrige deler av øya anlegges botaniske miljøer inspirert av fjordlandskapet, som gir en helhetlig utforming. Tønsberg sentrum ligger ca. 10 minutter unna med bil og er en populær by som har sitt absolutte høydepunkt sommerstid, med stor turisme og et yrende folkeliv. Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Nærbutikken Joker som er åpen til kl. 22.00. I dette området finnes også kafé, frisør, hudpleiesalong, fotpleie, treningssenter samt utvendig tennisbane og treningsapparater. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Olsrød Park på Tolvsrød et godt utvalg. Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss. Ved å benytte bil tar det ca. 8 minutter til Tolvsrød, 12 minutter til Tønsberg, 49 minutter til Drammen og ca. 35 minutter til Torp Lufthavn.

Nydelig å bo i dette sjønære området, hvor man kan rusle ned til sjøen, ta seg et morgen- eller kveldsbad!

Felleskostnader

4 730 pr. mnd. Dekker a-konto fjernvarme, service ventilasjon, TV/bredbånd, felles bygningsforsikring, div. honorarer, drift og vedlikehold og andre driftskostnader.

Herav:
A-konto fjernvarme kr. 471,-
Service ventilasjon kr. 145,-
Felleskostnad kr. 3 730,-
Medieprodukter kr. 384,-

Sameiet har brenselavregning hos Techem, som avregnes juli-juni.

Fellesutgifter fastsettes av styret, normalt for ett år i gangen. Ved behov kan styret øke fellesutgiftene. Opplysninger om fellesutgifter er gitt av forretningsfører ved utarbeidelse av denne salgsoppgaven, fellesutgiftene kan derfor være endret uten at eiendomsmegler har fått melding om dette.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:

TV/Internett fra Telenor - inkl. i fellesutgifter pr. mnd.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Sameie

Sameiet Vestsiden 1, org.nr. 993 401 129, består av 115 seksjoner, fordelt på 6 bygg.
Til hver boligseksjon medfølger én biloppstillingsplass i felles garasjeanlegg og én bod.

Forretningsfører i sameiet er OBOS.
Styreleder i sameiet er Ketil Asplin.

Tinglyst legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

- Sameiet har laget en utbedringsplan for sameiet i perioden 2022-2030. Planen følger vedlagt i salgsoppgaven.

Vedlikeholdsnøkkel, dvs. fremtidig utbedringsbehov, samt styrets vurdering av prognosene basert på økonomisk historikk, tilsier at sameiet må ha flere inntektsøkninger til de neste årene, for å unngå fremtidige dyre og krevende lån.

Forsikring

IF Skadeforsikring

Regnskap

Årsberetning med regnskap er vedlagt i salgsoppgaven.

Årets resultat viser et underskudd kr. - 544 235,- mot et budsjettert underskudd på kr. - 564 133,-.
Sameiets egenkapital pr. 31.12.2021 er kr. 3 517 167,-.

Vedtekter / husordensregler

Sameiets vedtekter og husordensregler følger vedlagt i salgsoppgaven.
Det må påregnes dugnad i sameiet.

Alt indre vedlikehold av bruksenheten, samt vedlikehold av eventuelt utendørsareal som inngår i bruksenheten, besørges og bekostes av den den enkelte sameier.

Fasadene ønskes bevart i sin opprinnelige form så langt det er mulig. Uten styrets samtykke er det ikke tillatt å montere noe på ytterveggene, ref. vedtektenes pkt. 4, siste ledd. Dette gjelder bl.a.:
- Utvendige persienner
- Parabolantenner og annet teknisk utstyr
- Skilt (f.eks. ved inngangsdører til trapperom, parkeringskjellere o.a)

Husdyrhold

Eiere av husdyr plikter å rette seg etter til enhver tid gjeldende offentlige bestemmelser om husdyrhold - herunder reglene om båndtvang.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23.

Boligens areal

Primærrom: 125 kvm, Bruksareal: 149 kvm

2. etasje:
Bruksareal: 67 m².
Primærrom: 43 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hall med trapp, 2 soverom og bad/wc/vaskerom.
Sekundærrom: 24 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Innglasset veranda/balkong, bod og teknisk rom/bod.

NB! Bod med adkomst fra innglasset veranda er medregnet i arealoppstillingen.

3. etasje:
Bruksareal: 82 m².
Primærrom: 82 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue/kjøkken, soverom og bad/wc.

Bod i 1. etasje/sokkeletasje på ca. 5 m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 27.03.2023 utført av takstmann Tore Rønning. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i FINN.no annonsen. Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 24 651 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Parkeringsplass i felles garasjekjeller med EL-billader.
Biloppstillingsplass i garasjeanlegg og/eller bod kan ikke leies ut til andre enn seksjonseiere i sameiet. 

Byggemåte

Seksjonert leilighet over to plan/etasjer. Beliggende i 2. og 3. etasje i boligblokk oppført i mur og betong i 2009. Utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator i tilknytning til bad/wc/vaskerom 2. etasje samt utført hulltaking i vegg fra tilliggende soverom og inn bak dusj/våtsone. Ingen unormale forhold vedrørende fukt påvist. Rommet er fra 2009. Utført fuktsøk på tilsvarende måte i bad/wc 3. etasje samt utført hulltaking i vegg fra tilliggende stue og inn bak dusj/våtsone. Ingen unormale forhold vedrørende fukt påvist. Rommet er fra 2009.

Utvendig
Vinduer og dører i tre. Ytterdører i tre. Balkong/veranda i stål, tre og glass. Utvendige fasader, felles arealer m.m. er sameiets felles ansvar.

Innvendig
Gulvoverflater med parkett. Fliser på gulv i begge bad. Vegger og tak i malt utførelse. Fliser på veggene i begge bad. Dels trebjelkelag og dels støpt betong som etasjeskillere. Innvendig trapp i tre. Innvendige dører i tre.

Våtrom
Bad/wc/vaskerom 2. etasje:
Fliser på gulv og vegg. Malt tak. Inneholdende vegghengt toalett, innredning med servant, dusj/vegg, opplegg til vaskemaskin. Ventilering via avtrekksventil i tak samt luftespalte i dør (balansert ventilasjon).

Bad/wc 3. etasje:
Fliser på gulv og vegg. Malt tak. Inneholdende vegghengt toalett, innredning med servant, dusj/vegg, badekar. Ventilering via avtrekksventil i tak samt luftespalte i dør (balansert ventilasjon).

Kjøkken
Kjøkkeninnredning i hvit utførelse. Benkeplate med nedfelte kummer. Integrerte hvitevarer. Kjøkkenventilator med avtrekk ut.

Tekniske installasjoner
Innvendige vannledning i plast (rør i rør). Innvendige avløpsrør av plast. Ventilering med balansert ventilasjon. Oppvarming med vannbåren gulvvarme. Varmekabler i bad. Gasspeis. Hovedsikring 50 A. Teknisk 25 A. Øvrige kurser 16 A. Anlegget er utstyrt med automatsikringer. Røykvarsler. Husbrannslange.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 2:
- Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Pakning ved glass (tak) er ikke fagmessig montert.
- Andre utvendige forhold: Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget.
- Overflater: Misfarget/slitasje i parkett ved veranda/balkongdør. Noe knirk i parkett. Antydning til svellet/skadet parkett ved kjøleskap (ingen fukt registrert).
- Andre innvendige forhold: Spor etter fukt i nedre del av foring samt parkett ved enkelte vinduer/dør. Registrert fukt i samme område ved vindu/dør i 3. etasje syd.
- Sanitærutstyr og innredning på bad/wc/vaskerom i 2. etasje: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.
- Sanitærutstyr og innredning på bad/wc i 3. etasje: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.

Selger opplyser om bl.a. følgende i sitt egenerklæringsskjema:
- Ikke alle fjernkontroller/brytere til strømkontakter/ lysbrytere virker. Original deler har gått ut av produksjon.
- Pga. fjernvarmevann kan varmtvannet være noe ustabilt. Som vi har hørt gjelder dette alle leiligheter på Jarlsø.
- Tidligere eier sa at kjøkkenvifte er installert med luft ut. Det var gjort uten å søke styre. Det skulle ha vært gjort.
- Under tilstand rapport den 27. mars 2023 ble det funnet fuktighet i fjernvarme skapet. Vi kontaktet sameiet, rørlegger Terjesen fikset en liten lekkasje - en pakning ble byttet. Dato 29. mars 2023.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning datert: 03.04.2023.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for boligblokk, datert 11.01.2011. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Takstmann opplyser at ett soverom er delt i to separate rom.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Husvik skolekrets. For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Adgang til utleie

I henhold til eierseksjonsloven §24 er det ikke tillatt med kortidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene til sameiet og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på sameiets årsmøte.

Oppvarming

- Ventilering med balansert ventilasjon.
- Oppvarming med vannbåren gulvvarme.
- Varmekabler i bad.
- Gasspeis.

I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 8 000 kwh (inkl. forbruk for lading av el-bil). Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 8 330 pr. år Dekker vann, avløp, renovasjon og feiegebyr. Vann- og avløpsgebyrer betales etter målt forbruk. Forskudd for dette år er satt til 32 m3.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 303 263 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 691 748 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et område regulert til blokkbebyggelse, turvei, offentlig friområde, felles gangareal, boliger, bevaringsområde, felles avkjørsel og felles grøntareal, med plannavn "Jarlsø", vedtatt 06.12.2006. Relaterte planer: Jarlsø - byggetrinn 3 og 4, vedtatt 25.04.2012, kai/fergeanløp på husvik, vedtatt 20.03.2013, Jarlsø - byggetrinn 5, vedtatt 07.11.2018, Jarlsø - byggetrinn 1, vedtatt 01.06.2007, vegsystem til Jarlsø, vedtatt 29.02.2008 og Jarlsø - byggetrinn 2, vedtatt 27.03.2009. Eiendommen omfattes av bebyggelsesplan, med plannavn "Jarlsø - byggetrinn 1", med planID 52010, vedtatt 01.06.2007. I henhold til kommuneplan, vedtatt 22.05.2019 ligger eiendommen i et område avsatt til boligbebyggelse, byggegrense, strandlinje sjø, grønnstruktur og veg. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Nytt byggetrinn, Jarlsø Fjordpark, er under oppføring.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Bestemmelse om vei, tinglyst 09.01.2008, dagboknr. 18544 - gjelder: Eiendommen gbnr. 162/10 har veirett over gbnr. 162/9. Kan ikke slettes uten samtykke fra Tønsberg kommune.

Bestemmelse om vann/kloakkledning, tinglyst 09.01.2008, dagboknr. 18559 - gjelder: Eiendommen gbnr. 162/10 har rett til etablering/tilknytning og vedlikehold av vann - og avløpsanlegg over eiendommen gbnr. 162/9. Kan ikke slettes u/samtykke fra Tønsberg kommune.

Seksjonering, tinglyst 25.11.2008, dagboknr. 954376.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.
Det gjøres oppmerksom på at det går vann- og spillvannsledninger over eiendommen.

Offentligrettslig pålegg

VIB opplyser at det ble ført tilsyn med fyringsanlegget 18.05.2021. De opplyser at det ikke er nødvendig å feie avgasskanalen fra gasspeisen dersom gasspeisen virker som forutsatt.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Side by side kjøleskap, oppvaskmaskin, komfyr, steketopp og elbil-lader.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 92 46 85 90 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Jarlsøveien 51, 3124, Tønsberg, Gnr. 162 bnr. 4 snr. 42 orgnr. 993401129 i Tønsberg kommune

Oppdragsnummer

28-23-0075

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.