Soria Moria - Husøy

UNIK MULIGHET - Endeleilighet med panorama utsikt - 2 båtplasser - 2 p-plasser - Heisadkomst - Strand og sjøbod!

Husøystrand 5A , 3132 Husøysund

VISNINGER

10. juni lørdag kl. 14:00-14:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Elisabeth S. Bakke
Elisabeth S. Bakke Daglig leder / Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

89%

eier sin egen bolig

69%

av eiendommene har pris over 5 mill

44%

har bolig på over 120 kvm

29%

av boligene er nyere enn 20 år

28%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 163 m²
Bruksareal 184 m²
Tomt 2 689 m² / Fellestomt
Soverom 2
Etasje 2
Byggeår 1996
Gårdsnummer 159
Bruksnummer 407
Energimerking D
FINN.no 302933434
Sist endret 06.06.2023 13:13
Prisantydning 15 400 000,-
Totalpris 15 794 019,-
Fellesutgifter 6 000,-

Beregnet totalkostnad

15 400 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 385 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 15 400 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 394 019,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 15 794 019,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Drømmer du om det perfekte stedet ved sjøen? Med egen båtplass, solrike uteområder og nydelig utsikt - omgitt av bølgeskvulp og vakker natur.  Da kan Husøystrand 5 A være akkurat det du leter etter. Her finner du en lys og herlig endeleilighet. Fra leiligheten har du fantastisk sjøutsikt, både innenfra og fra en stor, flott terrasse, og her kan spektakulære solnedganger nytes i skjermede omgivelser.

Det tilhører to parkeringsplasser i felles garasje, og det er heis opp til leilighetsplan. I tillegg har sameiet felles brygge i idylliske omgivelser, og her medfølger det 2 stk. båtplass samt en jolleplass. I tillegg har sameiet også egen badestrand, samt en nydelig sjøbod som kan leies til private selskap. Innvendig fremstår leiligheten som velholdt og moderne, og det er foretatt en god del oppgraderinger de senere år. Her har du en innholdsrik leilighet med beste beliggenhet med tanke på sjøutsikt og sol!

Innhold

Leiligheten ligger i 2. etasje og inneholder:
Gang, hall, 2 soverom, stue, spisestue(rom uten vindu), kjøkken, vaskerom, bad og dusjbad. I tillegg har boligen innvendige boder.

Tilhørende bod og to garasjeplasser i felles garasjekjeller.  I tillegg er det felles søppelrom, teknisk rom og sykkelparkering i sameiet.

Sameiet Soria Moria Terrasse er tilknyttet fellesområde med båthavn, badestrand og strandhus.
2 båtplasser i båthavnen medfølger - plass 1 og plass 2, samt i tillegg en jolleplass på innsiden av plass 1.
2 boder i strandhuset medfølger - bod nr. 1 og nr. 2 - og er i dag sammenslått til en bod.

Standard

Velkommen til Soria Moria og denne lyse og herlige endeleiligheten. En romslig og solid leilighet med en praktisk planløsning og store, gode rom.  Man kommer inn i en romslig entré/hall med tilliggende praktisk bod/garderoberom. Videre har man en stor stue med mye vindusflater fra to sider som slipper inn godt med naturlig lys! Legg merke din den rålekre kakkelovnen - et smykke og møbel i seg selv! Fra rommet er det utgang til en stor utsiktsterrasse. Helt rå med panorma utsikt til sjøen og innover mot Tønsberg by. Vestvendt og meget solrikt.  Her kan lange sommerkvelder nytes mens solen går ned. En meget stor bod på terrassen gjør oppbevaring av bla utemøbler og blomsterpotter lettvint.  På innsiden av stuen er det en hyggelig spisestue hvor det kan dekkes langbord til hyggelige lag!  Kjøkkenet er lyst og pent med integrerte hvitevarer som stekeovn, platetopp, frittstående oppvaskmaskin og kjøl/frys. Kjøkkenet har en nydelig spiseplass med god utsikt over sjøen. Videre finner man et praktsikt vaskerom i tilknyttning til kjøkkenet. Leiligheten har to gode soverom, hvorav hovedsoverommet har god plass til dobbeltseng og garderobe. Fra begge soverommene er det utgang til terrasse. Det er to bad i leiligheten hvorav et er nytt i 2019 og fremstår som meget lekkert med innredning som har dobbelt servant med underliggende oppbevaring, dusj i hjørne med flotte mosaikkfliser, og vegghengt toalett. Her har du en  unik lelighet med beste beliggenhet med tanke på sol og utsikt!

Kort fortalt:
- Det er heisadkomst til etasjeplan.
- To garasjeplasser i felles anlegg.
- Stor, solrik og skjermet terrasse.
- Fantastisk sjøutsikt, både inne og ute.
- 2 stk. båtplasser og nydelig brygge.
- Sameiet har en felles sjøbod og egen strand.
- Egen spiseplass og nydelig utsikt.
- Lys, romslig og innbydende stue.
- Peis med innsats og fantastisk utsikt.
- To delikate bad,
- Bod på terrasse og i felles kjeller.
- Privat innvendig bod i tilknytning til felles sjøbod

Nede ved bryggeanlegget er det en nydelig uteplass hvor man kan nyte sene sommerkvelder og i tillegg en felles sjøbod - fint innredet for festlige anledninger. Denne kan man bruke til private arrangement, og med tilhørende brygge, egen sandstrand med mer ligger alt til rette for den perfekte feiring.

Virkelig en herlig leilighet med fantastisk beliggenhet - Nydelig utsikt og flott kveldssol! Velkommen til en hyggelig visning!

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et idyllisk og populært boligområde på Husøy i Tønsberg kommune. Øya ligger rett øst for Føynland/Nøtterøy og ca. 6,5 km fra Tønsberg sentrum. Husøy har ikke boplikt, noe som åpner for flere muligheter. Området har nærhet til skole, barnehage, offentlig kommunikasjon  og gode servicetilbud. I nærheten finnes også seilerforening og en aktiv idrettsforening.

Eiendommen ligger like ved brygge og badestrand, og det er egen strand og strandhus tilknyttet sameiet slik at sommeridyllen er sikret. Det er også kort vei til lekeplass, idrettshall, skøytebane, småbåthavn og fine friluftsområder. Det finnes kyststi som går rundt hele øya, og ellers er hele Husøy et turområde i seg selv, noe som gir rekreasjonsmuligheter sommer som vinter. Kyststien passerer forbi en rekke badesteder omkranset av vakker natur.

Det tar ca. 5 minutter å kjøre til populære Fjærholmen - Nøtterøys største badeplass. Denne har langgrunn sandstrand, gresslette og lekeapparater.
I nærområdet finner du også Hotell Borge med korthulls golfbane. For den golfinteresserte som trenger ytterligere utfordringer er Nøtterøy golfbane med 18-hullsbane å finne ved Borgheim, som kun ligger få minutters kjøretur unna eiendommen. Det er kort vei til Teie Torv og Tønsberg sentrum med alt av bymessige fasiliteter.

Felleskostnader

6 000 pr. mnd. Dekker blant annet felles bygningsforsikring, brøyting, heiskostnader, Canal Digital, strøm/oppvarming/lys fellesareal, reparasjon og vedlikehold bygning, revisjon/regnskap med mer.

Felleskostnader fastsettes av styret, normalt for ett år i gangen. Ved behov kan styret øke felleskostnadene. Opplysninger om felleskostnadene er gitt av forretningsfører i sameiet ved utarbeidelse av denne salgsoppgaven, felleskostnadene kan derfor være endret uten at eiendomsmegler har fått melding om dette.

Selger opplyser vask av fellesområdene som gangen nede, trapperommet og søppelboden er oppgaver som må utføre for fellesskapet. For dette får hver seksjon betalt kr. 1 250,- pr. år i etterkant.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:
TV/internettilknytning ved Alente, dekkes av felleskostnader pr. mnd. Dekoder medfølger i handelen.
Bygningsforsikring dekkes av felleskostnader pr. mnd.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.
Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Andel fellesgjeld

Det er ingen fellesgjeld i sameiet.

Sameie

Sameie: Sameiet Soria Moria Terrrasse, Orgnr: 987379324
Styreleder i sameiet er Nils Trulsvik
Forretningsfører sameiet er Marit Sahlin.

Boligen er del av eierseksjonssameie bestående av 12 seksjoner.
Dette er ett lite sameie med etablert styre og regnskap/forretningsførsel utført av valgt styremedlem. Det foreligger vedtekter, protokoll fra ordinært sameiermøte 04.05.2022 og forslag til budsjett 2022 med resultatregnskap 2021.
Det er ingen fellesgjeld i sameiet.
Utgifter/kostnader til vedlikehold, reparasjoner, forsikring mv. fordeles etter sameiebrøken eller etter annen avtale når disse oppstår. Sameiet som sådan reguleres etter eierseksjonsloven.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Utdrag fra protokoll fra ordinært sameiermøte 04.05.2022:
- Styret vil utarbeide forslag for vedlikeholdsrapport for de neste 1-3 årene.
- Arbeider, unntatt dugnadstimer, som blir utført av en enkelt seksjonseier, betales med kr. 150,- pr. time. Alle vedlikeholdsarbeider må på forhånd godkjennes av styret.
- Det er budsjettert med kr. 450 000,- for året 2022 for vedlikehold, som i hovedsak vil måtte brukes på malings- og snekkerarbeider, på fasaden.
- Forslag til installasjon av varmepumper, plassering av disse og krav knyttet til varmepumper for hele sameiet, ble godkjent.
- Jan Johansen fortsetter dialog med Soria Moria Båtforening.
- Det ble vedtatt at gjesteplass i båtforeningen skal unne benyttes av alle medlemmer i båtforeningen. Til gjengjeld skal båtforeningen fremover betale årsavgiften for plassen. Aina Vines laget forslag til en bookingkalender for gjesteplassen, tilgjengelig via Lettstyrt, som styret i båtforeningen beslutter skal fungere.

Innkalling og protokoll ordinært sameiermøte 04.05.2022  er vedlagt i salgsoppgaven.

Forsikring

IF Polisenummer: SP2908578

Regnskap

Resultatregnskap 2021:
Driftsinntekt kr. - 660 000,-.
Driftskostnad kr. 735 321,35,-
Regnskapet for 2021 viser et underskudd kr. 75 321,35,-, som overføres egenkapitalen.

Forslag for budsjett 2022:
Driftsinntekt kr. - 900 000,-.
Driftskostnad kr. 850 790,-.
Resultat kr. - 49 210,-

Forslag til budsjett 2022 med resultatregnskap 2021 er vedlagt i salgsoppgaven.

Vedtekter / husordensregler

Utdrag fra vedtekter:
- Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensningene som følger av sameieforholdet, eierseksjonsloven og disse vedtektene. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Utleie er meldepliktig til styret for registrering av navn og ID. Utleie kan ikke nektes uten saklig grunn. Seksjonene skal kun brukes til beboelse.
- En seksjonseier kan med samtykke fra styret og på egen kostnad anlegge ladepunkt for elbil og ladbare hybrider i tilknytning til en parkeringsplass seksjonen disponerer, eller andre steder som styret anviser.
- Dyrehold er tillatt. Dyreholdet må ikke være til sjenanse for de øvrige brukerne av eiendommen. Sameiet kan likevel forby dyrehold i vedtektene eller ordensreglene. Har sameiet forbudt dyrehold kan seksjonseieren likevel holde dyr dersom gode grunner taler for det og dyreholdet ikke er til ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen.
- Seksjonseieren skal vedlikeholde våtrom slik at lekkasjer unngås. Vedlikeholdsplikten omfatter også utbedring av tilfeldige skader, for eksempel skader som er forårsaket av uvær, innbrudd eller hærverk.
- Utskifting av vinduer og ytterdører, oppsetting av markiser, endring av fasadekledning, endring av utvendige farger eller lignende, skal skje etter en samlet plan vedtatt av årsmøtet. Skal slikt arbeid utføres av seksjonseierne selv, må det kun skje etter forutgående godkjenning av styret.
- Tilbygg/påbygg og andre endringer av bebyggelsen som etter vedtektenes punkt 7.10 og eierseksjonsloven krever årsmøtets samtykke, må ikke igangsettes før samtykke er gitt.

Vedtekter er vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

I henhold til vedtekter er dyrehold er tillatt. Dyreholdet må ikke være til sjenanse for de øvrige brukerne av eiendommen. Sameiet kan likevel forby dyrehold i vedtektene eller ordensreglene. Har sameiet forbudt dyrehold kan seksjonseieren likevel holde dyr dersom gode grunner taler for det og dyreholdet ikke er til ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen.

Selgers egenerklæringsskjema

Utdrag fra selgers egenerklæringsskjema:
- Det er utført faglært arbeid på nytt bad ca. 2019 ved Reidar Solheim.
- Tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet ved nytt bad ved Reidar Solheim.
- Det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade med nye flis ved faglært Odd Rui.
- Faglært ved Per Johansen har utført arbeider på el-anlegget.

Selger opplyser og følgende utbedringer/påkostninger de senere år:
- Sameiet oppgraderer og har vedlikehold for de leilighetene det gjelder. I denne leiligheten skal det i byttes 2 murstein.
- Alt arbeid med det elektriske er utført av Per Jansen. Dokumentasjon foreligger.
- 2021: Ny varmepumpe.
- 2019: Nytt renovert bad. Dokumentasjon på utført arbeid foreligger.
- 2012: Gjenoppbygging av veranda på grunn av lekkasje ned til leilighet 1. etasje. Dokumentasjon foreligger.

Videre opplyser selger:
Leiligheten har sentralstøvsuger samt elektriske persienner i hovedsoverom og et stuevindu. Dobbelt skap i fellesgang hører til leiligheten samt det er felles sykkelbod.  Vanningsanlegg ute er intakt og "datastyrt" og blir sett over hvert år, men er ikke tilkoblet. Registrert i takstrapport med uvisshet.
Alt av beplantning med mer er utført av Stensland& Meum.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23.

Boligens areal

Primærrom: 163 kvm, Bruksareal: 184 kvm

Leiligheten ligger i 2. etasje og inneholder:
Bruksareal: 184 m².
Primærrom: 163 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, hall, 2 soverom, stue, spisestue/kjøkken, vaskerom, bad og dusjbad.
Sekundærrom: 21 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: 2 boder.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.
Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert av megler.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Jan-Erik Rossavik avholdt 17.04.2023 datert 12.05.2023. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 2 689 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal og disponeres mellom seksjonseierne slik det fremkommer av tinglyst seksjonering.
Tomten disponeres mellom seksjonseierne med egen hagedel, egen parkeringsplass og bod i felles garasjekjeller, felles utendørs parkeringsplasser samt fellesareal.

Det tilhører 2 stk. båtplasser i felles bryggeanlegg. Ved brygga er det en felles sjøbod - fint innredet for festlige anledninger. Denne kan man leie til private arrangement, og med tilhørende brygge, egen sandstrand med mer ligger alt til rette for den perfekte feiring. Ellers har fellesområdet asfalterte og steinbelagte internveier, felles sittegrupper, felles utegrill, fine plenareal, trær og diverse beplantning. Området har meget gode solforhold, enten du nyter sommerdagene nede på brygga, hjemme på terrassen eller i lek ute på plenen. Her bor du stille og rolig, i vakre og solrike omgivelser.

Garasje / Parkering

2 stk. p-plasser i felles garasjekjeller.

2 båtplasser i båthavnen medfølger - plass 1 og plass 2, i tillegg en jolleplass på innsiden av plass 1. Det løper p.t. ingen kostander for jolleplassen.
2 boder i strandhuset medfølger - bod nr. 1 og nr. 2 - og er i dag sammenslått til en bod.
Leder i båtforeningen opplyser det tilkommer kr. 4 000,- i årskostnad pr. båtplass som dekker blant annet strøm, forsikring, toalett-leie og vedlikehold.
Sameiet Soria Moria Terrasse er tilknyttet eiendommen med fellesområde som inneholder båthavn, badestrand og strandhus. Sameiet er eier av eiendommen - gnr. 159 bnr. 160. Fellesområdet er organisert som en forening - Soria Moria Båtforening. Det er ingen gjesteplass i båthavnen - kun felles av-/påstigningssone. Det må forventes å møte til vårdugnad for fellesområdet. Det kan tilkomme eierskiftegebyr/kostnader ved transport av båtplass. Strandhuset (felleshuset) kan bookes av medlemmer av båtforeningen via internt bookingsystem. Badestrand er tilgjengelig for alle medlemmer av båtforeningen. Styreleder i Sameiet Soria Moria Terrasse er også representant i styret for foreningen.
Opplysningsskjema om fellesområde, ordensregler for båthavnen og plantegning båthavnen er vedlagt i salgsoppgaven.

Det kan tilkomme eierskiftegebyr/kostnader ved transport av båtplass.

Byggemåte

Dette er en tilstandsrapport som er beregnet på brl. leiligheter og leiligheter i etablerte sameier. Det er kun de observasjoner som gjøre inne i leiligheten som legges til grunn for vurderingen. Takkonstruksjoner, utvendige konstruksjoner og felles konstruksjoner er ikke vurdert. Den vurderte leiligheten ligger i byggets 2. etasje og det medfølger garasjeplass og bod i kjeller. Det medfølger to boder ved bryggeanlegget, to båtplasser og en jolleplass ifølge selger. Det er gjort noen oppgraderinger rundt 2019/2021. Dette gjelder bad, noe på el-anlegget og vvs-anlegget og varmepumpe fra 2021. Kjøkken er oppgradert med kjøkkenfornyer og balkonger har ny membran og fliser. Dette er gjort noe tidligere.

Som det fremkommer i rapporten er det registrert flere symptomer på avvik fra normal tilstand. Men stort sett som følge av alder, bruk og forventet levetid. Noen av avvikene må sees i sammenheng med den nye standardens strenge krav. Det bør spesielt bemerkes utvendig bod med en del
skader. Det er ikke gitt opplysninger om det har vært skader, problemer med skadedyr, lekkasjer eller andre forhold som kan ha vesentlig betydning for bygningsmassen tilstand. Det må antas at leiligheten er bygget i henhold til de krav som gjaldt på søketidspunktet for oppføring. Dagens krav er en del strengere og avvik må da påregnes.

Utvendig:
Bygget er fundamentert med støpte såler og grunnmurer er oppført i betong. Yttervegger er kledd med teglstein og noe trepanel. Taket er tekket med betongstein. Dette er forøvrig felles konstruksjoner som ikke er ytterligere vurdert.

Innvendig:
Innvendige overflater er noe oppgraderingen i hovedsak er det neste fra byggetiden.
På gulv: Parkett.
På vegger: Tapet og malt tapet.
I tak: Malte slette tak.
Deler av overflatene er vurdert under andre innvendige forhold.

Våtrom:
Vaskerom: Vaskerommet er fra byggeåret. Rommet inneholder innredning, utslagsvask og opplegg for vaskemaskin. Det er fliser på gulv, malt tapet på vegger og malt tak. Det er mekanisk avtrekk i taket.
Bad: Badet er oppgradert i 2019 og arbeider er utført av firma. Oppdragsgiver den gang var Reidar Solheim AS. Eier har ingen dokumentasjon på nåværende tidspunkt. Rommet inneholder innredning, dobbel servant, vegghengt wc og dusjhjørne.
Dusjbad: Badet er fra byggeåret. Rommet inneholder innredning, servant, vegghengt wc og dusjhjørne. Det er fliser på gulv og vegger og malt tak. Det er mekanisk avtrekk i vegg.

Tekniske installasjoner:
Leiligheten varmes opp via ildsted og gulvvarme i alle gulv. Varmekilders funksjon er ikke testet.

El-anlegget er fra byggeåret og del er fornyet mulig rundt 2018/2019. Dette gjelder noe på badet, flere sikringer og lysstyring. Her er omfanget usikkert. Sikringsskapet er plassert på vaskerommet. Hovedsikring på 80 amp. automatsikringer med 23 kurser.

Lovlighet:
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Basert på tegninger fra kommunen stemmer ikke disse med dagens bruk. Leiligheten er ombygget og det er etablert ytterligere et bad. Det er også etablert ytterligere en bod på balkongen som ikke er på tegninger.

Følgende har fått tilstandsgrad 3 i tilstandsrapport:
- Boden er fuktig, det er registrert muggsopp og skader. Det er også tegn til lekkasje fra dekket over. Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000.
- Vaskerom: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. TG 3 settes i hovedsak som følge av alder og oppbrukt forventet levetid på membran og tett sjikt. Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000,-
- Dusjbad: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. TG 3 settes i hovedsak som følge av alder og oppbrukt forventet levetid på membran og tett sjikt. Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000,- Det er pga. bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone.

Følgende har fått tilstandsgrad 2, og kan kreve tiltak:
- Rekkverket på balkongen er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Flisene har bom (hulrom under) eller er løse. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000,-
- Varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Kostnadsestimat: Under 10 000,-

Følgende har fått tilstandsgrad 2: 
- Vinduer: Det er ikke registrert noen vesentlige skader utover normale svekkelser. Tg settes i hovedsak som følge av alder og oppbrukt over halvparten av forventet levetid.
- Dører: Det er ikke registrert noen vesentlige skader utover normal slitasje. Tg settes i hovedsak som følge av alder.
- Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget.
- Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
- Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
- Pipe/ildsted: Selv om det ikke er registrert noen synlige skader eller vesentlige avvik må det rekvireres tilsyn for å avklare pipe og ildsteders tilstand. Tg settes i hovedsak som følge av at det ikke foreligger tilsyn uten avvik som er 5 år eller nyere.
- Det er registrert noe fuktskader på parkett i stuen. Dette kommer av vannsøl etter vanning av planter. Det er ellers registrert noe slitasje, misfarginger og aldersrelatert forhold. Kjølerommet er i hovedsak basert på alder og oppbrukt mye av forventet levetid.
- Kjøkken: Det er ikke registrert noen vesentlige skader utover normal slitasje. Tg settes i hovedsak som følge av
alder. Avtrekket fungerer men har redusert effekt.
- Bad: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.
- Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger.
- Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Jan-Erik Rossavik avholdt 17.04.2023 datert 12.05.2023.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for terrasseblokker datert 08.07.1997. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Det foreligger brukstillatelse heis merket ferdigattest datert 07.01.1997. Ferdigattest for terrasseblokker og brukstillatelse heis er vedlagt i salgsoppgaven.

Videre opplyser kommunen om fasadeendring og terrasse 1997, balkong 2006 og terrasse med boder samt svalgang 2015.

Det foreligger godkjente bygningstegninger - be om kopi ved henvendelse til meglers kontor.

Barnehage / skole i området

For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

I henhold til vedtekter er utleie er meldepliktig til styret for registrering av navn og ID. Utleie kan ikke nektes uten saklig grunn. Seksjonene skal kun brukes til beboelse.

Oppvarming

Leiligheten varmes opp via ildsted og gulvvarme i alle gulv, samt det er i 2021 monster vegghengt luft-luft varmepumpe. Varmekilders funksjon er ikke testet.

I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter D.
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Hittil i år ca. 8 100 kWh. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 12 635,51 pr. år I tillegg betales det kr. 16,14 pr. m³ vann og kr. 26,46 pr. m³ avløp. Vann- og avløpsgebyrer betales etter målt forbruk. Målt forbruk i 2022 var 129 m³. Dette kommer i tillegg til nevnte beløp. Kommunale avgifter betales kvartalsvis.

Kommunale avgifter vil kunne variere/øke. Det tas forbehold om endring av avgifter og gebyr.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 378 471 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 962 496 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et område som er regulert til frittliggende småhusbebyggelse med plannavn Husøytoppen vedtatt 24.05.2006 (planID 51008).
I henhold til kommuneplan vedtatt 22.05.2019 er området eiendommen ligger i avsatt til boligbebyggelse-nåværende og byggegrense.
Relaterte planer Medusatomta vedtatt 14.03.2018 (planID 20150109). Det er planlagt utbygging på Medusa tomten, men det er usikkert om fremdrift og oppstart. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler. Reguleringskart med bestemmelser er vedlagt i salgsoppgaven.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen, gnr. 159 bnr. 407 snr. 8:
- Obligasjon, tinglyst 26.11.1997, dagboknr. 15596 - gjelder: Beløp NOK 20.000. Panthaver Sameiet "Soria Moria Terrasse". Obligasjonen gjelder for skyldige fellesutgifter til sameiet til enhver tid. Servitutten er rekvirert og foreligger ved meglers kontor.
- Seksjonering, tinglyst 21.01.1997, dagboknr. 906 - gjelder: Opprettet seksjoner, snr. 8, formål bolig, sameiebrøk 203/2377. Seksjonsnr. 8 er merket D2 i seksjoneringen. Servitutten er rekvirert og utdrag er vedlagt i salgsoppgaven.

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger Sameiet Soria Moria Terrasse sin eiendom, gnr. 159 bnr. 160:
- Erklæring/avtale, tinglyst 30.03.1973, dagboknr. 501561 - gjelder: Privat grensejustering mellom gnr. 159, bnr. 160 og 161. Gjelder denne registerenheten med flere. Grenselinjen mellom gnr. 159 bnr. 160 og gnr. 159 bnr. 161 skal gå langsmed sydveggen til båthuset og i flukt med denne i rett linje til veien som fører til Tankodden. Servitutten er rekvirert og foreligger ved meglers kontor.
- Erklæring/avtale, tinglyst 21.11.1995, dagboknr. 14563 - gjelder: Avtale om disponering/utnyttelse av et nærmere beskrevet fellesområde avsatt i reguleringsplan til badestrand/-plass, båthavn, strandhus mv. for 12 terrassehusleiligher som oppføres av Tore Lie AS. Rettighetshaver: Gnr. 159 bnr. 407. Med flere bestemmelser. Gjelder denne registerenheten med flere. Servitutten er rekvirert og foreligger ved meglers kontor.
- Bestemmelse om båt/bryggeplass, tinglyst 12.06.1998, dagboknr. 6713, rettighetshaver gnr. 159 bnr. 433-442 - gjelder: Eiendommen gnr. 159 bnr. 433-442 tildeles en båtplass i båthavn og en bod i sjøhuset. Gnr. 159 bnr. 160 skal fritt disponere badestranden. Servitutten er rekvirert og foreligger ved meglers kontor.
- Kjøpekontrakt, tinglyst 12.02.2008, dagboknr. 125439, rettighetshaver Sameiet Soria Moria Terrasse org.nr. 987379324 - gjelder: Kjøpekontrakt mellom Husøy AS og Sameiet Soria Moria Terrasse om salgsgjenstand tomtegrunn gnr. 159 bnr. 160. Servitutten er rekvirert og foreligger ved meglers kontor.
- Bestemmelse om båtplass/bryggeplass, tinglyst 25.06.2019, dagboknr. 722374, rettighetshaver gnr. 159 bnr. 428 (Husøytoppen 31) - gjelder:
Bestemmelse om bruk av bod, badestrand, strandhus og øvrig anlegg. Servitutten er rekvirert og følger vedlagt i salgsoppgaven. 

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Tønsberg kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Dekoder, kjølehjørne og integrert komfyr.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 90 05 54 88 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Det er tinglyst obligasjon kr. 20 000,- for Sameiet Soria Moria Terrasse i eiendommen som følger eiendommen ved salg og overdragelse til kjøper/ny seksjonseier. Obligasjonen gjelder for skyldige fellesutgifter til sameiet til enhver tid.

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Husøystrand 5A, 3132, Husøysund, Gnr. 159 bnr. 407 snr. 8 orgnr. 987379324 i Tønsberg kommune

Sameiet Soria Moria Terrasse har hjemmel til gnr. 159 bnr. 160.

Oppdragsnummer

28-23-0083

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.