Tolvsrød

Bogen ved Husvik - Utsikt til sjøen - Utleiedel - Påkostet og modernisert, gjennomgående lekkert!

Øvre Bogenvei 77 , 3152 Tolvsrød

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jeanette Sørvik
Jeanette Sørvik Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

90%

eier sin egen bolig

88%

av eiendommene har pris over 5 mill

70%

har bolig på over 120 kvm

22%

av boligene er nyere enn 20 år

33%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 258 m²
Bruksareal 262 m²
Tomt 789 m² / Eiet tomt
Soverom 6
Byggeår 2001
Gårdsnummer 140
Bruksnummer 1190
Energimerking D
FINN.no 302930781
Sist endret 05.06.2023 15:06
Prisantydning 12 500 000,-
Totalpris 12 828 519,-

Beregnet totalkostnad

12 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 312 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 12 500 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 328 519,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 12 828 519,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Enebolig med utleiedel/generasjonsbolig som inneholder følgende:
1. etasje: Stue, spisestuedel, kjøkken med åpen løsning, bad/wc, soverom, kontor/soverom og trapp til sokkeletasje.
Sokkeletasje: Entré/hall med trapp, gang, 2 soverom, bad/wc og vaskerom/teknisk rom.
Utleiedel sokkeletasje: Entré/gang, stue, kjøkken, 2 soverom, vaskerom utleiedel, bad/wc utleiedel og teknisk rom og teknisk rom med sluk.

Frittliggende dobbel garasje.

Enkelt uthus som benyttes som bod for oppbevaring av for eksempel hage-/uteredskap.

Standard

En fantastisk eiendom beliggende i attraktivt villastrøk, høyt og fritt, med flott utsikt og nær sjø/strand!
Arkitektonisk og fasademessig en vakker og klassisk villa!

Virkelig velkommen til Øvre Bogen vei 77; Dette er en stor, innholdsrik og funksjonell bolig - perfekt for storfamilien eller for de som trenger god plass. Boligen er byggemeldt som generasjonsbolig og kan enkelt leies ut med egen utleiedel og egen inngang.

Boligen har vært gjenstand for omfattende påkostninger og moderniseringer. Ny, meget smakfull og lekkert kjøkken type HTH (2023) med stein benkeplate. Velutstyrt kjøkken med alt av integrerte hvitevarer som komfyr og kaffemaskin i høyden, oppvaskmaskin, steketopp med nedfelt ventilator, kjøl-/fryseskap samt ekstra kjøleskap. Smekkert blandebatteri type Tapwell. Stor spiseplass i tilknytning til kjøkkenet - her kan man dekke langbord til hyggelige lag for familie og venner. Romslig og god stue med flere gode møbleringsmuligheter. Rikelig med vindusflater. De aller fleste veggflatene er i slett utførelse og nylig malt opp. Ny, parkett type enstavs oljet eik (brede staver). Soveromsavdelingen i 2. etasje er bygget om til et stort master-bedroom med direkte adkomst til stort garderoberom. Begge rommene er belagt med nydelig gulvteppe - her får man hotellrom følelsen. Garderoberommet har praktisk garderobe/praktisk innredning. Badet i 1. etasje er påkostet og modernisert (2023) med nydelige flis i marmor utførelse (60X60 flis), moderne baderomsinnredning med dobbel servant samt stor og god dusj. Legg merke til fine detaljer bla dusjveggen, blandebatteriene og belysningen - virkelig delikat!

Nyere inngangsdør, balkongdører og rekkverk rundt på alle terrassene, i glass utførelse, noe som har bidratt til at fasaden har fått et moderne og tidsriktig uttrykk. Fra stuen er det utgang til herlig terrasse som brer seg rundt på to sider av huset. Rikelig med vinduer samt doble glassdører utfra kjøkkenet til balkongen mot sjøen - dette bidrar til at det slippes inn rikelig med lys og man enkelt kan nyte den fine utsikten.

Boligen byr gode rom og romløsninger - selvom rommene er romslige, oppfattes rommene som lune og gode.
Interiørmessig gjennomgående lekkert - dette vil appellere til de aller fleste!

Velkommen til en hyggelig visning!

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et meget populært og særdeles attraktivt boligstrøk på Bogen. Super beliggenhet i svært barnevennlige og familievennlige omgivelser tilknyttet Husvik skolekrets. I gangavstand fra huset ligger Vallø småbåthavn samt en fin badeplass med gresslette og tilrettelagte grillplasser. Flere fine badestrender i nærområdet herunder Ringshaugstranden - som kanskje er Vestfolds fineste og lengste sandstrand med sandvolleyballbane, koselige sitteplasser, trimapparater mm. Stranden ender opp ved moloen, hvor det er tradisjon for isbading. Her har man gode rekreasjonsmuligheter året rundt i svært naturskjønne omgivelser. Kort vei til Klopp badestrand og småbåthavn. Kyststien er populær og kan føre deg til blant annet Jarlsø som har dagligvare, velværesenter samt kafé. Rødstein ligger også i gangavstand, en lokal perle med deilige bademuligheter og herlig utsikt til skjærgården.
I området ligger også Slagenhallen med et godt tilbud på innendørs idrettsaktiviteter. I tillegg er det kort vei til Flint idrettsanlegg med flere fotballbaner, sandvolleyballbane, friidrettsbane og tennisbane. Nydelige tur- og friluftsområder rett i nærheten. Ideelt for den som setter pris på gåturer, løping og sykling. Gangavstand til skoler, barnehager og Tolvsrødsenteret med apotek, lege, bokhandel, klesforretning, restaurant og hyggelig kafé som serverer nydelig kaffelatte. Det er kort sykkeltur til Olsrødsenteret som tilbyr ulike sentrumsfunksjoner, i tillegg finner du her blant annet byens nyeste treningssenter Level med badeland. Det er søndagsåpen Kiwi butikk på Gauterød. Følger man sykkelstien mot Tønsberg, passerer man Kilen handelsområde med mange tilbud før man kommer til Tønsberg med sentrum og brygga. Området har god offentlig kommunikasjon via buss, med hyppige avganger innover mot Tønsberg sentrum. Tønsberg er en populær by som har sitt absolutte høydepunkt sommerstid, med stor turisme og et yrende folkeliv. Langs bryggene i Tønsberg kan du nyte av båtlivets gleder og et stort utvalg av restauranter, kaféer og barer.

Velkommen til et hyggelig og familievennlig område!

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:
TV-/Internettilknytning varierer etter hvilket abonnement som ønskes.
Alarm og evt. bygnings-/innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Forsikring

Eika Polisenummer: 6983356

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2, avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
- Utvendig veggkonstruksjon: Yttervegger av bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Utvendig kledning av liggende dobbelfalspanel i malt utførelse. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Kledning har behov for vedlikehold/maling. Ved balkong er det ikke beslag mot kledning mellom terrassebord og kledning, dette gjør at det er et fuktutsatt område.
- Utvendig takkonstruksjon/loft: Valmet takkonstruksjon med W-takstoler i tre. Undertak av Brettex el. Undertaket er misfarget. En del merker på undertak, antatt fra boligen var under oppføring, det er ikke målt fukt el.
- Utvendig dører: Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Det mangler beslag ved balkongdør som vender mot baksiden i hoveddel og ved ytterdør til utleiedel.
- Utvendig balkonger, terrasser og rom under balkonger: Balkong bygget i trykkimpregnert og malt trevirke, rekkverk i glass og metall. Ved hovedinngang er det tekking av plater mellom bjelker. Nytt rekkverk og terrassebord i 2019. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Stedvis er det noe vedlikeholdsbehov på terrassedekke og trebjelker som er malt.
- Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Dette var ikke et krav på byggetidspunktet.
- Innvendig pipe og ildsted: Boligen har elementpipe i hoveddel, vedovn er fjernet. Feierluke i 1 soverom i sokkeletasjen. Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe.
- Innvendig pipe og ildsted utleiedel: Utleiedel har elementpipe, vedovn og sotluke i stue. Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe.
- Innvendige trapper: Boligen har malt tretrapp i hoveddel. Trapp er malt i 2023. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. På 2 av spiler på rekkverk er det rett over 10 cm. åpning. Eier opplyser at håndløpere ligger i garasjen.
- Våtrom bad/wc 1. etasje: Overflater vegger og himling. Veggene har fliser. Taket er malt. Det er ikke mulig og konstantere bruk av membran i rommet, over forventet levetid er passert.
- Våtrom bad/wc 1. etasje: Overflater gulv. Gulvet er flislagt. Rommet har vannbåren gulvvarme. Fall mot sluk er målt til ca. 8 mm. Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker. Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er påvist sprekker i fliser. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Sprekk i 2 fliser under dusjkabinett. Bom i 3 fliser. Gulv har begrenset fall. Forbruksvann fra dusj går direkte til sluk.
- Våtrom vaskerom utleiedel: Overflater vegger og himling. Veggene har fliser. Taket har panel. Det er ikke konstatert bruk av membran i rommet.
- Våtrom vaskerom utleiedel: Overflater gulv. Gulvet er flislagt. Rommet har vannbåren gulvvarme. Fall mot sluk er målt til 10. Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Bom i fliser ved dørterskel.
- Våtrom vaskerom utleiedel: Tilliggende konstruksjoner våtrom. Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen, det er ikke synlig membran eller mansjett i rommet. Hulltaking ikke mulig da vaskerom ligger mot bad på en side og mot vaskerom i hoveddel på den andre siden.
- Våtrom bad/wc utleiedel: Overflater gulv: Gulvet er flislagt. Rommet har vannbåren gulvvarme. Fall mot sluk er målt til 8. Ingen oppkant av membran ved terskel. Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er registrert bom i 6 fliser på gulv.
- Våtrom vaskerom/teknisk rom: Overflater vegger og himling. Veggene har fliser. Taket er malt. det er ikke mulig og konstantere bruk av membran i rommet, over forventet levetid er passert.
- Våtrom vaskerom/teknisk rom: Overflater gulv. Gulvet er flislagt. Rommet har vannbåren gulvvarme. Fall mot sluk er målt til 0, gulv er flatt. Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Ingen synlig oppkant av membran mot terskel.
- Kjøkken med åpen løsning: Avtrekk. Det er kjøkkenventilator integrert i platetopp med kullfilter. Komfyrvakt. Det er kun kullfilterventilator på kjøkkenet og heller ikke andre forserte/mekaniske avtrekksløsninger fra kokesonen.
- Tekniske installasjoner vannledninger: Innvendige vannledninger er av plast (rør i rør) noe kobber rør. Det er besiktiget i rørskap. Rørskap er rustet i bunn, antatt fra kondensering ved rør om sommeren. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Det er påvist ufagmessig utførelse av vannledninger.
- Tekniske installasjoner ventilasjon: Boligen har balansert ventilasjon med motor plassert i kald-loft i hoveddel og i teknisk rom i utleiedel. Tilstandsgrad er vurdert ut fra alder og at det ikke foreligger noen dokumentasjon på service eller filterbytte.
- Tekniske installasjoner varmtvannstank: Varmtvannstanken er på ca. 200 liter. Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år.
- Tekniske installasjoner vannbåren varme: Boligen har vannbåren varmesystem med veggbetjening til hvert rom i hele sokkeletasje og bad i  hovedetasje. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på anlegg for vannbåren varme.
- Tekniske installasjoner vannbåren varme utleiedel: I utleiedel er det vannbåren varmesystem med veggbetjening til hvert rom. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på anlegg for vannbåren varme.
- Tekniske installasjoner elektrisk anlegg utleiedel: I utleiedel er det El/sikringsskap fra byggeår med automatsikringer, jordfeilvarsler og moderne måler.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2, avvik som kan kreve tiltak:
- Utvendig nedløp og beslag: Takrenner og nedløpsrør av metall, heldekkende beslag over pipe. Takstige. Snøfangere. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Takfotbeslag er stedvis noe rustne og det er glippe mellom skjøt i beslag - se bilder i tilstandsrapporten.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000.
- Utvendige vinduer: Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass fra byggeår. Vinduer er stedvis noe vær slitt og trenger maling/vedlikehold. Manglende beslag under vindu i 1 soverom i utleiedel. Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Det mangler beslag under vindu som er plassert i mur ved utleiedel.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000.
- Innvendig overflater utleiedel: Innvendige overflater i utleiedel av parkett og fliser. Veggene har tapet og malte plater. Innvendige tak har trepanel. Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Det er påvist fuktskader på overflater. Det er har tidligere vært en lekkasje fra teknisk rom, dette har ført til svelging/sprekk parkett i naborommet/stue, skaden er opptørket. Slitasje på gulv i kjøkken og stue.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000.
- Våtrom bad/wc 1. etasje: Sanitærutstyr og innredning. Baderomsinnredning med heldekkende servant m/blandebatteri, speil på vegg med integrert lys, veggmontert toalett og dusjkabinett. Nytt toalett, baderomsinnredning og dusjkabinett i 2023. Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Toalettkasse er ikke i tett utførelse og det er heller ikke tilstrekkelig dreneringshull i toalettkasse. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000.
- Våtrom bad/wc 1. etasje: Tilliggende konstruksjoner. Hulltaking er foretatt uten å påvise unormale forhold. Hulltaking er foretatt ved/i veg og dusj. Fuktkvotemåling (vekt%) i konstruksjonen ble målt til under målbar nivå. Det er også utført måling i inspeksjonsluke til toalettkasse. Måling foretatt i trappegang i veg mot dusj. Det er ikke membran i toalettkasse, denne er ikke i tett utførelse.
- Våtrom bad/wc utleiedel: Overflater vegger og himling. Veggene har fliser. Taket har malt panel. Det er betydelig krakkelering i maling på panel i himling.
Kostnadsestimat: Under 10 000.
- Våtrom bad/wc utleiedel: Tilliggende konstruksjoner våtrom. Under terskel i bad kan man konstantere at det ikke er membran/oppkant.
Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen. Det er ikke synlig tettesjikt i bad/sluk, åpning under dørterskel. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000.
- Våtrom teknisk rom med sluk:  Tilliggende konstruksjoner våtrom. Rommet har ikke tettesjikt. Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3:
- Våtrom bad/wc 1. etasje: Sluk, membran og tettesjikt. Det er plastsluk og ukjent tettesjikt/membran. Det er ikke synlig mansjett eller membran i sluk. Sku til slukforlenger er skrudd direkte i sluk, dette kan medfører utetthet. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Det er påvist mangelfull/feil utførelse rundt rørgjennomføringer e.l. som gir fare for fukt i konstruksjonen i våtsone. Mer enn halvparten av forventet  brukstid er passert på slukløsningen. Det er ikke synlig membran eller mansjett i sluk.
Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000.
- Våtrom vaskerom utleiedel: Sluk, membran og tettesjikt. Det er plastsluk og ukjent tettesjikt/membran. Det er ikke synlig membran i sluk. Ingen synlig membran eller mansjett i sluk. Det er påvist tegn på utettheter på våtrommet. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Det er påvist mangelfull/feil utførelse rundt rørgjennomføringer e.l. som gir fare for fukt i konstruksjonen i våtsone. Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000.
- Våtrom bad/wc utleiedel: Sluk, membran og tettesjikt. Det er plastsluk og ukjent tettesjikt/membran. Ingen synlig oppkant ved terskel eller mansjett i sluk. Ingen synlig membran eller mansjett i sluk. Det er påvist tegn på utettheter på våtrommet. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Det er påvist mangelfull/feil utførelse rundt rørgjennomføringer e.l. som gir fare for fukt i konstruksjonen i våtsone.
Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000.
- Våtrom teknisk rom med sluk: Generell. Aktuell byggeforskrift er tekniske forskrifter i perioden 1997-2010. Ingen dokumentasjon. Rommet er ikke bygget som et våtrom med tettesjikt. Fliser på gulv, plater på vegger. Rommet har et oppgraderingsbehov. Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Det er ikke tettesjikt i dette rommet.
Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000.
- Våtrom vaskerom/teknisk rom: Sluk, membran og tettesjikt. Det er plastsluk og ukjent tettesjikt/membran. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Det er påvist tegn på utettheter på våtrommet. Det er påvist mangelfull/feil utførelse rundt rørgjennomføringer e.l. som gir fare for fukt i konstruksjonen i våtsone. Det er ikke synlig membran eller slukmansjett i sluk.
Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000.
- Tomteforhold forstøtningsmurer: Forstøtningsmurer er av lettklinkerblokker mot del av baksiden, det mangler rekkverk. Det mangler rekkverk/annen sikring på forstøtningsmuren(e) ut ifra dagens krav.
Kostnadsestimat: Under 10 000.

Boligens areal

Primærrom: 258 kvm, Bruksareal: 262 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 109 m².
Primærrom: 109 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, spisestuedel, kjøkken med åpen løsning, bad/wc, soverom, kontor/soverom og trapp til sokkeletasje.
Sekundærrom: 0 m².

Sokkeletasje:
Bruksareal: 68 m².
Primærrom: 68 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré/hall med trapp, gang, 2 soverom, bad/wc og vaskerom/teknisk rom.
Sekundærrom: 0 m².

Utleiedel sokkeletasje:
Bruksareal: 85 m².
Primærrom: 81 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré/gang, stue, kjøkken , 2 soverom, vaskerom utleiedel og bad/wc utleiedel.
Sekundærrom: 4 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Teknisk rom og teknisk rom med sluk.

Takstmannens kommentar til areal i henhold til tilstandsrapporten:
Areal fordeler seg på:
1. etasje: Stue, spisestuedel, kjøkken med åpen løsning, bad/wc, soverom og kontor/soverom. Trapp til sokkeletasje. Utgang til veranda i front via spisestuedel og platt/veranda mot baksiden via stue.
Sokkeletasje: Entré/hall med trapp til 1. etasje, 2 soverom, bad/wc og vaskerom/teknisk rom.
Utleiedel sokkeletasje: Entré/gang, stue, kjøkken, 2 soverom, bad/wc, vaskerom og teknisk rom. Utgang fra stue til markterrasse.

Takstmannens kommentar til lovlighet i henhold til tilstandsrapporten:
- Byggetegninger: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Plantegninger stemmer ikke med dagens rominndeling i hovedetasje, det er gjort noen enkle endringer på rominndeling ved kjøkken, sov/bod. Tidligere bod/S-rom i 1. etasje er fjernet, areal benyttes i dag som P-rom og er medtatt under arealutregning som P-rom. Planløsning i sokkeletasje er noe endret ut fra originale tegninger, bad er større og bod er i bruk som vaskerom. De ulike rom er definert etter den faktiske bruk på befaringsdagen, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
- Brannceller: Det er ikke påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling ut ifra dagens byggteknisk forskrift.
- Nyere håndverkstjenester: Det er ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år. El-anlegg 2023, bad sokkeletasje 2023.
- Krav for rom til varig opphold: Det er ikke påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.
Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert av megler.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport utført ved Fokus Takst AS av takstmann Mads Parten avholdt 01.04.2023 datert 04.04.2023. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 789 kvm, Eierform: Eiet tomt

Nydelig eiendom med fin utsikt til sjøen og vår vakre skjærgård! Lettstelt og fin hage som er anlagt med plen og beplantet med vintergrønt og prydbusker. Eiendommen er delvis inngjerdet med hekk. Innkjørselen, gårdsplassen og gangstier er belagt med fin belegningsstein. Herlig terrasse som brer seg på to sider av huset, mot sjøen og øst samt mot syd. Terrassen mot syd, utfra stuen, er helt ny. Ny, bred og fin trapp ned fra terrassen til hagen. På terrassen kan man sitte i helt usjenerte omgivelser og nyte herlige sommerdager, uten innsyn fra ytre omgivelser, samtidig nyte den frie og fine utsikten til sjøen.

Garasje / Parkering

Dobbel garasje og ellers biloppstillingsplass i gårdsplass.
Det er montert el-billader i garasje.

Byggemåte

Frittliggende og romslig bolig med utleiedel beliggende sentral på Bogen. Boligen er fra 2001 men er betydelig oppusset i 2023 med nytt bad i sokkeletasje i hoveddel, nye gulvflater, nytt moderne kjøkken samt oppmaling og oppussing av overflater. Ny innmat i sikringsskap i hoveddel i 2023. Utleiedel er med standard fra byggeår. Bygningen er ikke vesentlig endret eller ombygd siden byggeår foruten noen endring av planløsning i hovedetasje. Generelt er bygningen oppført i gode og kjente konstruksjoner med den byggemåten som var vanlig ved oppføringstidspunktet. Avvik som er påvist skyldes i hovedsak normalt elde og normal bruks slitasje. Generelt holder bygningen normalt god standard i forhold til bygningens alder. Noe vedlikehold må kunne påregnes.
Tilstandsgrader er satt ut fra bygningsdelenes alder, det er ikke påvist noe større synlige feil eller mangler foruten det som er nevnt i tilstandsrapporten. Nærmere undersøkelser anbefales på deler av konstruksjon (jmf. beskrivelser i tilstandsrapporten). Det er viktig å påpeke at bygningen er oppført i henhold til de forskrifter som var gjeldende på byggetidspunktet. Dette tilsier at ved opp-pussing/ombygging og bruk vil det kunne avdekkes feil og mangler som ikke er synlig ved visuell befaring. Merk at tilstandsrapporten ikke erstatter eiers opplysningsplikt eller kjøpers undersøkelsesplikt, men er ment til å bidra til å øke tryggheten for alle berørte parter.

Utvendig
Taktekkingen er av betongtakstein. Taket er besiktiget fra bakkenivå og balkong. Taktekking har stedvis noe mose/groe. Det er ikke et større problem. Takrenner og nedløpsrør av metall, heldekkende beslag over pipe. Takstige. Snøfangere. Yttervegger av bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Utvendig kledning av liggende dobbelfalspanel i malt utførelse. Valmet takkonstruksjon med W-takstoler i tre. Undertak av Brettex el. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass fra byggeår. Hovedytterdør til boligen i malt utførelse med glassfelt og sidefelt. Dør er fra 2021. Balkongdør med utgang til baksiden fra byggeår med glassfelt. Dobbel balkongdør ved kjøkken med utgang til balkong med alu. utside. 2 lags glass datert 2021. Hovedytterdør til utleiedel i malt utførelse med glassfelt. Balkongdør i stue i utleiedel med lags glass. Balkong bygget i trykkimpregnert og malt trevirke, rekkverk i glass og metall. Ved hovedinngang er det tekking av plater mellom bjelker. Nytt rekkverk og terrassebord i 2019. Markterrasse bygget i trykkimpregnert materiale, fundamentert direkte på mark. Rekkverk i glass og metall. Nytt rekkverk i 2019.
Dobbelgarasje på ca. 36 kvm. bygget i 2001. Garasjen er bygget med grunnmur i lettbetongstein på støpt sokkel. Støpt gulv, halvvegg i lettbetongstein, resterende del i bindingsverk med utvendig kledning i liggende utførelse. Valmet tak trekonstruksjon tekket med betongtakstein. Garasjeport av typen leddport i metall med elektrisk portåpner. Det foreligger ikke godkjente og byggemeldte tegninger. Det foreligger ikke byggetillatelse på garasjen pr. i dag. Tilstandsgrad er ikke vurdert.
Enkel uthus ved inngangen til utleiedel. Plassbygget uthus bygget i trekonstruksjon. Fundamenter av lettbetongstein direkte på mark. Trebjelkelag, vegger i enkelt bindingsverk med liggende trekledning. Pult-tak i trekonstruksjon tekket med shingelpapp. Ytterdør i malt utførelse med trepanel. Vindu med 2 lag glass. Noe vedlikehold må kunne påregnes.

Innvendig
Overflater hoveddel: Innvendig er det gulv av parkett og fliser. Veggene har tapet og malte plater. Innvendige tak har malte plater. Overflater er oppmalt/oppusset i 2023 i store deler av boligen. Nye gulvflater.
Overflater i utleiedel: Innvendige overflater i utleiedel av parkett og fliser. Veggene har tapet og malte plater. Innvendige tak har trepanel.
Etasjeskiller er av trebjelkelag. Støpt gulv mot grunn. Stedvis ujevnheter opp mot 10 mm. Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Boligen har elementpipe i hoveddel, vedovn er fjernet. Feierluke i 1 soverom i sokkeletasjen. Utleiedel har elementpipe, vedovn og sotluke i stue.

Rom under terreng
Del av sokkeletasje er å regne som roms under terreng. Konstruksjon er bygget med utforede vegger, parkett på gulv av betong og noe fliser. Utforede trevegger under bakkenivå er generelt å regne som en risikokonstruksjon. Hulltaking er foretatt i soverom i utleiedel, uten å påvise unormale forhold. Boligen har malt tretrapp i hoveddel. Trapp er malt i 2023. Innvendige dører i hoveddel av malte fyllingsdører. Skyvedør mellom kjøkken og soverom. Innvendige dører i utleiedel av malte fyllingsdører. Skyvedør mellom gang og stue.

Våtrom
Teknisk rom med sluk i utleiedel: Aktuell byggeforskrift er tekniske forskrifter i perioden 1997-2010. Ingen dokumentasjon. Rommet er ikke bygget som et våtrom med tettesjikt. Fliser på gulv, plater på vegger. Rommet har et oppgraderingsbehov. Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen.
Vaskerom utleiedel: Aktuell byggeforskrift er tekniske forskrifter i perioden 1997-2010. Ingen dokumentasjon. Veggene har fliser. Taket har panel. Gulvet er flislagt. Rommet har vannbåren gulvvarme. Fall mot sluk er målt til 10. Det er plastsluk og ukjent tettesjikt/membran. Det er ikke synlig membran i sluk. Rommet har utslagsvask og opplegg for vaskemaskin. Det er balansert ventilasjon med avtrekk fra våtrom. Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen, det er ikke synlig membran eller mansjett i rommet. Hulltaking ikke mulig da vaskerom ligger mot bad på en side og mot vaskerom i hoveddel på den andre siden.
Bad/wc utleiedel: Aktuell byggeforskrift er tekniske forskrifter i perioden 1997-2010. Ingen dokumentasjon. Veggene har fliser. Taket har malt panel. Gulvet er flislagt. Rommet har vannbåren gulvvarme. Fall mot sluk er målt til 8. Det er plastsluk og ukjent tettesjikt/membran. Ingen synlig oppkant ved terskel eller mansjett i sluk. Rommet har baderomsinnredning med hvite profilerte fronter, speil og overskap med lyslist, heldekkende servant med blandebatteri, toalett og dusjkabinett. Det er balansert ventilasjon med avtrekk fra våtrom. Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen.
Bad/wc sokkeletasje hoveddel: Aktuell byggeforskrift er teknisk forskrift 2017. Dokumentasjon: kontrollerklæringer og bilder. Bad er oppusset i 2023, dusjnisje mangler glassvegger, dette vil bli montert. Det mangler klemring i hjelpesluk i bad, klemring er bestilt og vil bli montert, tilstandsgrad forutsetter at denne monteres. Veggene har fliser. Taket er malte gipsplater. Gulvet er flislagt. Rommet har vannbåren gulvvarme. Fall mot sluk er målt til 20 mm. Det er i tillegg betydelig oppkant med dokumentert membran ved dør. Det er plastsluk og smøremembran med dokumentert utførelse. Rommet har innredning med 2 nedfelte servanter, veggmontert toalett og dusjvegger/hjørne (servanter var ikke kommet befaringsdagen og vil bli montert av rørlegger). Det er balansert ventilasjon med avtrekk i våtrom. Hulltaking er foretatt uten å påvise unormale forhold. Hulltaking er foretatt ved/i vegg i gang mot tidligere dusjsone. Fuktkvotemåling (vekt%) i konstruksjonen ble målt til 0. Bad er helt nytt, det foreligger dokumentasjon og bad er ikke tatt i bruk enda.
Vaskerom/teknisk rom hoveddel: Aktuell byggeforskrift er tekniske forskrifter i perioden 1997-2010. Ingen dokumentasjon. Veggene har fliser. Taket er  malt. Gulvet er flislagt. Rommet har vannbåren gulvvarme. Fall mot sluk er målt til 0, gulv er flatt. Det er plastsluk og ukjent tettesjikt/membran. Utslagsvask i stål m/blandebatteri, opplegg til vaskemaskin. Det er balansert ventilasjon, avtrekk i våtrom. Hulltaking er foretatt uten å påvise unormale forhold. Hulltaking er foretatt ved/i  inspeksjonsluke i vegg i vaskerom. Fuktkvotemåling (vekt%) i konstruksjonen ble målt til 0.
Bad/wc 1 etasje hoveddel: Aktuell byggeforskrift er teknisk forskrift 2010. Ingen dokumentasjon. Bad er opplyst og være oppusset i 2013. Det foreligger ingen dokumentasjon på arbeider. Veggene har fliser. Taket er malt. Gulvet er flislagt. Rommet har vannbåren gulvvarme. Fall mot sluk er målt til ca. 8 mm. Det er plastsluk og ukjent tettesjikt/membran. Det er ikke synlig mansjett eller membran i sluk. Baderomsinnredning med heldekkende servant med blandebatteri, speil på vegg med integrert lys, veggmontert toalett og dusjkabinett. Nytt toalett, baderomsinnredning og dusjkabinett i 2023. Det er balansert ventilasjon med avtrekk fra bad. Hulltaking er foretatt uten å påvise unormale forhold. Hulltaking er foretatt ved/i veg og dusj. Fuktkvotemåling (vekt%) i konstruksjonen ble målt til under målbar nivå. Det er også utført måling i inspeksjonsluke til toalettkasse.

Kjøkken
I hoveddel er det en moderne kjøkkeninnredning fra HTH med glatte fronter. Benkeplaten er av stein. Det er integrert benkekjøleskap, kjøl/fryseskap, oppvaskmaskin, induksjonstopp, kaffemaskin, stekeovn og komfyrvakt. Barnisje/kjøkkenøy mot spisestue. Det er kjøkkenventilator integrert i platetopp med kullfilter. Komfyrvakt.
I utleiedel er det kjøkkeninnredning med profilerte heltre fronter. Benkeplaten er av laminat med nedfelt oppvask-kum i stål m/kjøkkenbatteri. Det er kjøl/fryseskap, oppvaskmaskin, platetopp og stekeovn. Fliser over benk. Noe bruksmerker. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut.

Tekniske installasjoner
Innvendige vannledninger er av plast (rør i rør) noe kobber rør. Det er besiktiget i rørskap. Rørskap er rustet i bunn, antatt fra kondensering ved rør om sommeren. Det er avløpsrør av plast. Boligen har balansert ventilasjon med motor plassert i kald-loft i hoveddel og i teknisk rom i utleiedel. Utvendig  tappekran for vann. Varmtvannstanken i hoveddel og utleiedel er på ca. 200 liter. Flexit sentralstøvsuger i utleiedel, plassert i teknisk rom. Boligen har vannbåren varmesystem med veggbetjening til hvert rom i hele sokkeletasje og bad i hovedetasje. I utleiedel er det vannbåren varmesystem med veggbetjening til hvert rom.
El-anlegg: I hoveddel er det el/sikringsskap med automatsikringer, jordfeilbryter og moderne måler. Innmat i skap er byttet i 2023 og det foreligger samsvarserklæring for disse arbeidene. I utleiedel er det El/sikringsskap fra byggeår med automatsikringer, jordfeilvarsler og moderne måler. Boligen er utstyr med håndbrannslukkere og røykvarslere.

Tomteforhold
Det er byggegrunn av sprengsteinsfylling. Drenering ved rør og grunnmurspapp fra byggeår. Bygningen har grunnmur i lettklinkerblokker. Det er stripefundamenter av betong under grunnmur. Forstøtningsmurer er av lettklinkerblokker mot del av baksiden, det mangler rekkverk. Eiendommen ligger i lett skrånende terreng. Opparbeidet med brostein i front av bolig, plen og beplantning. Utvendige avløpsrør er av plast. Utvendige avløpsledninger er fra 2001. Det er offentlig vann og avløp via private stikkledninger. Utvendige vannledninger er av plast (PEL). Utvendige vannledninger er fra 2001.

Utdrag fra selgers egenerklæringsskjema:
- Bad plan 2 - sprekk i noen gulvfliser. Tidligere eier opplyser i egenerklæring at badet er renovert i 2012 etter lekkasje.
- A2 Bygg AS har utført arbeid på bad/våtrom. Bad Plan 1 hoveddel - Selskapet har renovert badet samt lagt nye fliser.
- A2 Bygg AS har oppgradert/fornyet membran i bad plan 1 hoveddel.
- Det foreligger dokumentasjon på arbeidende ved kontrollerklæring.
- Det er byttet baderomsinnredning plan 2, samt WC skål ved ufaglært/egeninnsats.
- Ildsted/skorstein/pipe er ikke benyttet, ikke peis i hoveddel.
- Kjenner ikke til om det er/har vært skjeggkre i boligen da boligen ikke bebodd. Ingen tegn ved renovering, bytting av gulv/lister.
- Utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade opplyses være beslag under terrasse/veranda over ytterdør.
- PEC Elektro Tønsberg har utført montering diverse belysning, spottskinner, demontering, oppgradering sikringsskap.
- Samsvarserklæring er ikke mottatt ved utfylling av skjema.
- Lader EL-bil i garasjen satt opp av tidligere eier. Ikke brukt/prøvd.
- Garasje ikke byggegodkjent.
- Eiendommen har utleiedel.
- Rommene som benyttes til utleiedel er godkjent til beboelse (rom til varig opphold) av bygningsmyndighetene. Originalt fra byggeår.
- Det foreligger tilstandsrapport ved kjøpet, befaring 03.03.2022.

Selger opplyser om følgende utbedringer/påkostninger 2022/2023:
- Renovering av diverse overflater innvendig på eiendommen, oppmaling av tak, vegger m.v. Nytt gulv i hoveddel + nye gulvlister. Nytt kjøkken fra HTH. Diverse malingsarbeid. Renovering av Bad plan 1, overflater og nytt utstyr/armatur/wc. Fjerning av noen vegger plan 2 og ombygging av 2 soverom. Oppgradering av el-sikringsskap.

Videre opplyser selger om følgende feil/noe som ikke fungerer:
- Enhet for sentralstøvsuger i hoveddel. Utdatert alarm/brann anlegg er fjernet, kan være noen spor - dette er ute av drift.

Ytterligere opplysninger fra selger:
- Garasje på eiendommen er av tidligere eier omsøkt på en mangelfull måte, noe som har blitt stående fra byggeår. Dagens eier har jobbet opp mot Tønsberg kommune for å få dette tiltaket riktig omsøkt / ettergodkjent og dokumentert. Kommunen varslet avslag, noe som videre er klaget videre. Klagesaken ligger fortsatt til behandling pt. 31. mars 2023.
- Eiendommen er eid av dagens eier mindre enn 3 år. Tiltak eller nabovarsel i området kan ha gyldighet i inntil 3 år og vært gitt før eiers eiertid.
- Selger har selv ikke bodd i boligen etter kjøp, men har periodevis vært i boligen. Periodevis renovering i 2023, men har begrenset kunnskap om boligen.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført ved Fokus Takst AS av takstmann Mads Parten avholdt 01.04.2023 datert 04.04.2023.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest generasjonsbolig datert 22.10.2001. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Ferdigattesten er vedlagt i salgsoppgaven.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger for boligen, men de stemmer ikke med dagens bruk. Plantegninger stemmer ikke med dagens rominndeling i hovedetasje, det er gjort noen enkle endringer på rominndeling ved kjøkken, sov/bod. Tidligere bod/S-rom i 1. etasje er fjernet, areal benyttes i dag som P-rom og er medtatt under arealutregning som P-rom. Planløsning i sokkeletasje er noe endret ut fra originale tegninger, bad er større og bod er i bruk som vaskerom. De ulike rom er definert etter den faktiske bruk på befaringsdagen, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Det gjøres oppmerksom på innredede rom som nevnt ovenfor ikke er omsøkt eller godkjent av kommunen, noe som er et krav ved bruksendring. Det er uklart om de aktuelle rommene oppfyller tekniske krav slik at de kan godkjennes for varig opphold etter gjeldene tekniske forskrift blant annet til rømningsveier og lys. Kjøper bærer selv ansvaret for å søke godkjenning, og utføre nødvendige arbeider, dersom man ønsker å bruke disse rommene slik de fremstår.

Det foreligger ettergodkjennelse av garasjen slik den fremstår på eiendommen i dag. Behandlet i utvalget for plan og bygg 28.04.2023 - sak 079/23. Herunder også godkjente tegninger av garasjen. Gjenstående arbeid vil være å anmode kommunen om ferdigattest, noe som som foreligge innen en eventuelt overtakelse. Det foreligger ferdigattest garasje datert 15.05.2023. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Husvik skole. For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Adgang til utleie

Eiendommen er en generasjonsbolig - bolig med innredet utleiedel. Det er ikke foretatt vurdering om øvrig offentligrettslig regelverk, herunder blant annet forholdet til forsvarlige radonnivåer, brann og lydisolasjon er fulgt.

Det foreligger leiekontrakt for utleiedel på eiendommen. Leiekontrakt er ikke sagt opp og vil følge et salg. 2 måneders oppsigelsestid gjelder. Månedlig husleie kr. 13 000,- Leietaker betaler egen strøm, nett.

Selger har ikke bebodd eiendommen.

Oppvarming

Vannbåren varme.
Vedovn i utleiedel.
I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.
Det er balansert ventilasjon for et bedre inneklima. I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder  medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 23 700 kWh. pr. år. fordelt med ca. 13 800 kWh. på hoveddel og ca. 9 900 kWh. på utleiedel.
Energiforbruket er innhentet hos Lede og vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 31 409,50 pr. år Kommunale avgifter betales kvartalsvis. Beløp gjelder for to boenheter.
Kommunale avgifter vil kunne variere/øke. Det tas forbehold om endring av avgifter og gebyr.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 974 971 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 7 109 895 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i uregulert område, som i kommuneplan vedtatt 22.05.2019 er avsatt til boligbebyggelse-nåværende. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Bestemmelse om bebyggelse og bestemmelse om vann/kloakkledninger - tinglyst 19.07.2000, dagboknr. 9010 - Gjelder: Bygning på tomten skal ikke overstige 8,5 m målt til møne på tak med takstein. Tilsvarende gjelder andre faste innredninger. Rettighetshaver gbnr. 140/1055 (Gullregnveien 26) har en evigvarende og vederlagsfri rett til å ha liggende strøm, telefon og kabel/TV, vann- og kloakkledning liggende på eiendommen, og rett til nødvendig ettersyn og reparasjon. Servitutten er rekvirert og foreligger ved meglers kontor.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Tønsberg kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Det er registrert følgende avvik på pipe/fyringsanlegg i rapport etter visuelt tilsyn fra Vestfold Interkommunale Brannvesen datert 20.05.2019:
- Hovedbygg tak: Adkomstmuligheten til skorstein på tak er ikke tilfredsstillende. Det må monteres et taktrinn til nederst mot takrenne.
Det ble under tilsynet ikke avdekket avvik ved fyringsanlegget i sidebygg. Kjøper overtar ansvaret for forholdene. Rapporten er vedlagt i salgsoppgaven.

VIB opplyser at det ble utført tilsyn ved fyringsanlegget 14.05.2019. Siste feiebesøk ble utført 14.05.2019.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Integrerte hvitevarer til kjøkken er inkludert, ny 2022/2023 - AEG helintegrert kjøl/frys, Siemens oppvaskmaskin, Miele kaffemaskin, Miele stekeovn, kjøleskap under benk, Siemens koketopp med integrert ventilator (kullfilter).

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 90 23 95 40 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Øvre Bogenvei 77, 3152, Tolvsrød, Gnr. 140 bnr. 1190 i Tønsberg kommune

Oppdragsnummer

28-23-0086

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.