KALDNES/TØNSBERG SENTRUM

Nydelig beliggende ende-/toppleilighet - Solrik og romslig balkong - Garasjeplass - 2 soverom - Forkj.rett avklart!

Fagerheimgaten 12A , 3115 Tønsberg

VISNINGER

18. juni søndag kl. 13:00-14:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Rikke Steneby
Rikke Steneby Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

69%

eier sin egen bolig

83%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

41%

har bolig mellom 60-120 kvm

22%

er barnefamilier

23%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 76 m²
Bruksareal 76 m²
Tomt 577 m² / Fellestomt
Soverom 2
Etasje 3
Byggeår 1978
Gårdsnummer 1003
Bruksnummer 41
Energimerking E
FINN.no 300933177
Sist endret 09.06.2023 13:36
Prisantydning 3 490 000,-
Totalpris 3 657 009,-
Fellesutgifter 5 187,-

Beregnet totalkostnad

3 490 000,- (Prisantydning) 159 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 649 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 009,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 657 009,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Leiligheten ligger i 3. etasje og inneholder: Entré/gang, åpen stue- og kjøkkenløsning, bad og 2 soverom.

Leiligheten disponerer en bod i kjelleren samt en garasjeplass.

Standard

Velkommen til Fagerheimgaten 12A og denne flotte ende- og toppleiligheten! Boligen holder en gjennomgående bra standard og oppleves som lys og luftig. Det er lagt ny eikeparkett i stue og kjøkken, samt at vegger og tak nylig er malt(2022). Man kommer inn i en hyggelig entré med plass garderobeskap. Videre har man en stor stue med god plass til sofaløsning med tilhørtende møblement og spiseplass. Rommet er gjennomgående og her slippes det naturlig lys inn fra tre sider. Fra stuesiden er det utgang til herlig solrik balkong. Lyst og pent kjøkken med Mias kjøkkeninnredning. Kjøkkenet har godt med skap- og benkeplass. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer som stekeovn, platetopp, kjøleskap, fryseskap og oppvaskmaskin. Leiligheten har to gode soverom, hvor begge soverommene har god plass til dobbeltseng og garderobeskap. Pent flislagt bad fra 2009. Badet er innredet med servant med underliggende skap, vegghengt skap, dusjkabinett og vegghengt toalett. I tillegg er badet utvidet i nyere tid, slik at det er plass til vaskemaskin på badet.

I kjelleren parkeres bilen i lukket garasjeanlegg, og ved plassen er det satt klart til el-billader. Ny eier må selv bekoste tilkoblingen til el-billaderen(denne er ikke i bruk i dag). Boligen diponerer bod i kjelleren. I tillegg har borettslaget felles sykkelparkering.

Virkelig en flott og praktisk toppleilighet Bo sentralt og med kort vei til alt av byens fasiliteter! Velkommen til en hyggelig visning!

Beliggenhet

Bo med sjøen og byen nesten rett utenfor døren! Fagerheimgaten på Kaldnes er del av er en nyere bydel som vokser frem der Kaldnes skipsverft tidligere var livsnerven i Tønsberg by. Med gammel historie i grunnsteinene bygges nå en ny, urban og levende bydel med gåavstand til både bysentrum og skjærgården. Langs bryggekanten samles bolig, næring, handel, kafeer og kulturliv. Med gåavstand over gangbroen til Oseberg Kulturhus kan det rike kulturlivet besøkes, lokkende caféer og spisesteder kan nytes og shopping kan utføres i kjøpesenter eller i små og særegne nisjeforretninger. En bryggevandring langs moderne arkitektur på Kaldnes og langs Tønsberg Brygge med det gamle sjøbodkvartalet viser kontraster i tid. En tur langs Kaldnes gir opplevelser, atmosfære og utsikt som gir rom for inspirasjon og kreativitet. Kaldnes har de siste årene blitt et sted hvor flere kunstnere, fotografer og musikere er samlet. Kulturhuset Støperiet, som er eid av Tønsberg Kommune, ligger like ved og gir et godt og variert tilbud hele året. Ellers kan vi nevne at leiligheten ligger i et barnevennlig og etablert boligområde på Kaldnes i Tønsberg kommune, med nærhet til barnehage, skoler, Tønsberg sentrum, Teie torv, samt Teieskogen med flotte tur og friluftsområder, Spar-butikk og Træleborg skole (1-7 kl.) I tillegg ligger den populære restauranten "Kverneriet" like ved. Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, hvorav nærmeste holdeplass er Kaldnes og ligger ca. 100 m fra boligen. Ved å benytte bil tar det ca. 5 min til Tønsberg sentrum, 25 min til Sandefjord og 70 min til Oslo S.

Felleskostnader

5 187 pr. mnd. Kommunale avgifter, kabel-TV (grunnpakke) fra Telenor, felles bygningsforsikring og løpende drift og vedlikehold.

Fellesutgifter fastsettes av styret, normalt for ett år i gangen. Ved behov kan styret øke fellesutgiftene. Opplysninger om fellesutgifter er gitt av forretningsfører ved utarbeidelse av denne salgsoppgaven, fellesutgiftene kan derfor være endret uten at eiendomsmegler har fått melding om dette.

Andel fellesgjeld

159 000

Borettslag

Borettslaget Kaldnesalleen, org.nr. 953 346 621, består av 18 andelsleiligheter - fordelt over 3 etasjer.

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne.

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene.

Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
Borettslaget er i tillegg medlem av sikringsfond/ tilleggsforsikret

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det ble i 2022 avholdt 12 styremøter. Styret har blant annet arbeidet med:
- Husordensreglene som er oppdatert.
- Dugnad 8. mai og 25. sept. 2021, og 23. april 2022.
- Rørlegger har rettet opp avvik ifølge rapport vedlikeholdsbefaring fra OBOS 2015.
- malerfirma Enger malte yttervegg øst i 2022.
- Kontrollert taket med drone.
- Kontroll av brannslanger.
- Innhentet tilbud fra Nokas teknikk for utskifting av låskasser og synlinderbytte i fellesarealet.
- Nye røykvarslere i fellesarealet.
- Delvis nye brannslukningsapparater i fellesarealet.
- Reforhandlet avtale med Telenor internett ¡V TV.
- Innhentet tilbud pa internett - TV fra Altibox.
- Bestilt ny tilstandsrapport fra OBOS.
- HMS gjennomgang host og var, og info til beboerne i vinter.
- Varmesøking i en leilighet pga fukt/kondens, gjennomført av Unneberg.

Større vedlikehold og rehabilitering:
2013:
Omtekking av terrasser: november ble alle terrassene i 1. etasje tekket om med ny PVC-folie, og det ble lagt nye heller. Totalkostnad var kr 180.000,- inkl mva. Arbeidene ble utført av Protan Tak AS.
Drenering: Borettslaget har i høsten 2013 drenert rundt huset fra inngang B, endevegg mot vest og langvegg foran terrassene. Totalkostnaden var kr 200.000,- inkl. mva. Det var anleggsfirma Strandman AS som utførte arbeidene.

2016:
Dører, vinduer og omkledning fasader: Sommeren 2016 ble resten av vinduene (11 stk) på inngangsside og endeveggene byttet, og det ble satt inn
nye inngangsdører/partier i aluminium. På terrassesiden ble alle vinduer og terrassedører byttet, og veggene tilleggsisolert og kledd om. Samtidig ble
det montert nye rekkverk i glass og stål på terrassene. Totalkostnad for prosjektet ble ca. kr 1.650.000,- inkl. mva. Det var Insider Håndverksenter som var totalentreprenør.

2021:
Elbillading, hovedsikringsskap og sikringsskap. Det er lagt opp infrastruktur for elbillading, hovedsikringsskap og sikringsskap utenfor vaskerom er byttet ut.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ja / Nei

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 159 000,- pr. 01.04.2023.
Sameiets lån utgjør totalt kr. 2 067 971,- pr. 01.04.2023, og er tatt opp i Obos-banken.
Renten på lånet utgjør 4,6% pr. 01.04.2023.
Nedbetalingstid er satt til 23 år og 4 mnd.

Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.

Forsikring

If Skadeforsikring Polisenummer: 587773

Regnskap

Inntekter:
Driftsinntekter i 2021 var til sammen kr 735 956.

Kostnader:
Driftskostnadene i 2021 var til sammen kr 831 717.

Resultat:
Årets resultat fremkommer i resultatregnskapet som et underskudd på kr 138 690 og foreslås dekket ved overføring fra egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

Disponible midler:
Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2021 kr 365 019 og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift.

For øvrig vises det til de enkelte tallene i resultatregnskapet, balansen og notene. Styret er ikke kjent med hendelser etter 31.12.2021 som påvirker regnskapet i vesentlig grad.

Forkjøpsrett

Det er forkjøpsrett for andelseierne i borettslaget og øvrige andelseiere i boligbyggelaget (OBOS).

Forkjøpsretten er forhåndsavklart og meldefrist for forkjøpsrett er satt til 08.05.2023. Kjøper må betale et gebyr på kr. 7 769,- for avklaring av forkjøpsrett. Når eiendommen er solgt vil OBOS ta kontakt med de som har meldt forkjøpsrett for endelig avklaring av denne.

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter og husordensregler er vedlagt i salgsoppgaven. Intressenter oppfordres til å sette seg inn i borettslagets vedtekter og husordensregler.

Husdyrhold

Ifølge husordensreglene er det ikke tillatt med husdyrhold slik som eksempelvis katt, hund eller større husdyr. Andelseiere som kan dokumentere at de hadde husdyr før de ble andelseiere, gis unntak fra regelen. Styret kan gi dispensasjon. Søknadsskjema kan fås på OBOS sitt kontor.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Bygget ut badet. Støpt nytt gulv , lagt membran og flislegging. Flislegging for det meste over eldre fliser. Nye varmekabler, støpsler og lamper. Utført av Byggmester Erling Skytøen AS. Tønsberg Flis AS eller Brødrene Dahlen, Expert Installasjon AS.
- Det er lagt membran av Brødrene Dahlen. Det foreligger delvis dokumentasjon på arbeidene.
- Det meste av bygget er drenert, men under utvendige boder synes det å være fukt.
- Expert installasjon - Byttet til automatsikringer og erstattet innvendige kontakter. Mener å huske at alt elektrisk ble byttet ut. Det foreligger dokumentasjon.
- Borettslaget har tilrettelagt for el-billading. Ikke personlig tilknyttet.
- Det er forslag om el-billading for to parkeringsplasser ute. Det er innhentet pristilbud, ca. 70 000 kr. Det har vært en liten lekkasje i taket som er utbedret. Borettslaget har ikke mottatt rapport, og er usikre på om mer bør utbedres.

Selgers egenerklæringsskjema er vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 76 kvm, Bruksareal: 76 kvm

2. etasje:
Bruksareal: 76 m².
Primærrom: 76 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré/gang, 2 soverom, bad og åpen stue og kjøkken med utgang til balkong.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 14.04.2023 utført av takstmann Jan-Erik Rossavik. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik &Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 577 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Ja, det medfølger en garasjeplass i felles garasjeanlegg. I tillegg disponerer borettslaget 8 utendørs parkeringsplasser.

Byggemåte

Dette er en tilstandsrapport som er beregnet på brl. leiligheter og leiligheter i etablerte sameier. Det er kun de observasjoner som gjøre inne i leiligheten som legges til grunn for vurderingen. Takkonstruksjoner, utvendige konstruksjoner og felles konstruksjoner er ikke vurdert.
Leiligheten er nær totalrenovert i 2009. Det er gjort enkelte oppgraderinger i ettertid. Dette gjelder noe på el-anlegget, gulv i stue, kjøkken og gang. Det er også skiftet fryseskap og oppvaskmaskin.

Som det fremkommer i rapporten er det registrert enkelte symptomer på avvik fra normal tilstand. Men stort sett som følge av alder, bruk og forventet levetid. Noen av avvikene må sees i sammenheng med den nye standardens strenge krav. Det er ikke gitt opplysninger om det har vært skader, problemer med skadedyr, lekkasjer eller andre forhold som kan ha vesentlig betydning for bygningsmassen tilstand. Det må antas at leiligheten er bygget i henhold til de krav som gjaldt på søketidspunktet for oppføring. Dagens krav er en del strengere og avvik må da påregnes.

Utvendig:
Bygget er fundamenter med støpte såler og grunnmurer er oppført i betong. Yttervegger er i hovedsak kledd med fasadeplater. Taket er tekket med asfaltpapp e.l. Dette er forøvrig felles konstruksjoner som ikke er ytterligere vurdert.

Innvendig:
Innvendige overflater er fornyet i 2009 og gulv i stue, kjøkken og gang er skiftet i 2022. På gulv: parkett. på vegger: helsparklet og malte vegger. I
tak: malte tak.

Våtrom:
Badet er utvidet og fornyet i 2009 og arbeider ble utført av firma den gang. Rommet inneholder innredning, servant, vegghengt wc, opplegg for
vaskemaskin og dusjkabinett.

Kjøkken:
Mias innredning med hvite slette fronter. Det er integrert koketopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap og fryser. Oppvaskmaskin er skiftet
rundt 2015 og fryseskap er skiftet i 2019. Det er montert ventilator over kokesonen.

Tekniske installasjoner:
Leiligheten varmes opp via varmekabler på badet og panelovner. Varmekilders funksjon er ikke testet.

El-anlegget er fornyet i 2009 og selger mener at alt er skiftet. Det er siste året lagt opp flere kontakter og skiftet spotter og lampe. Overspenningsvern er montert rundt 2020. Sikringsskapet er plassert i felles gang og det er montert automatsikringer.

Tegninger:
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Kott er fjernet og badet er utvidet i deler av stuen.

Konstruksjoner som ikke er undersøkt:
Det er pga bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone.

Følgende har fått tilstandsgrad 2 i tilstandsrapport:
- Utvendig: Det er utett ved rørgjennomføringer i vegg. Det er ellers ikke registrert noen vesentlige skader. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-
- Andre utvendige forhold: Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget.
- Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Skjevheter må sees i sammenheng med alder og er ikke å betrakte som et vesentlig konstruksjonsmessige negativt avvik lagt alder til grunn.
- Radon: Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav" aktsomhetsgrad Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
- Bad: Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er mulighet for at det kan forekomme
vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk.
- Bad/sluk, membran og tettesjikt: Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert
på slukløsningen.
- Sanitærutstyr og innredning: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Innredninger ellers har normal slitasje.
- Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger.
- Avløpsrør: Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er passert. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Jan-Erik Rossavik datert: 24.04.2023.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for Kaldnesalleen 10-12 datert  (boligblokk) datert 12.06.1978. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Kott er fjernet og badet er utvidet i deler av stuen.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Træleborg skolekrets.
For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Adgang til utleie

Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Unntaket er korttidsutleie (opptil 30 døgn i løpet av året) eller dersom andelseier bor i boligen selv.

Oppvarming

Leiligheten varmes opp via varmekabler på badet og panelovner. Varmekilders funksjon er ikke testet.

I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 8 700 kwh.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr 8 700,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 756 491 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 723 367 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, som i kommuneplan vedtatt 22.05.2019 er avsatt til boligbebyggelse. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Vilkår i kjøpekontrakt, tinglyst 15.10.1975, dagboknr. 45504, gjelder: Feil ved konvertering. Korrekt dagboknummer er 5504.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Tønsberg kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Hvitevarer på kjøkkenet.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis. Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 40 64 71 53 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.

Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Fagerheimgaten 12A, 3115, Tønsberg, Gnr. 1003 bnr. 41, andelsnr. 13 i Kaldnesalleen borettslag a/l med orgnr. 953346621 i Tønsberg kommune

Oppdragsnummer

28-23-0092

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.