Tønsberg

Frontleilighet på vestsiden av Jarlsø - båtplass og 2 biloppstillingsplasser! Fantastisk utsikt og solforhold - MÅ SEES!

Jarlsøveien 51 , 3124 Tønsberg

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jeanette Sørvik
Jeanette Sørvik Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

84%

eier sin egen bolig

74%

av eiendommene har pris over 5 mill

45%

har bolig på over 120 kvm

39%

av boligene er nyere enn 20 år

28%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 144 m²
Bruksareal 148 m²
Tomt 24 651 m² / Fellestomt
Soverom 2
Etasje 2
Byggeår 2009
Gårdsnummer 162
Bruksnummer 4
Energimerking D
FINN.no 304741924
Sist endret 14.09.2023 09:13
Prisantydning 16 500 000,-
Totalpris 16 923 119,-
Fellesutgifter 6 674,-

Beregnet totalkostnad

16 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 412 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 16 500 000,-)) 9 250,- (Boligkjøperpakke Tryg (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 423 119,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 16 923 119,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Fantastisk front- og endeleilighet, med flere uteplasser og som inneholder følgende:
Plan 1: Entré, stue med utgang til innglasset balkong samt trapp opp til plan 2, soverom med garderobeskap, dusjbad/wc med opplegg for vaskemaskin.
Plan 2: Stor stue med utgang til balkong, spisestue med utgang til balkong, praktisk kjøkken, soverom med skyvedørsgarderobe og direkte adkomst til eget bad.

Båtplass 3,5 meter medfølger.

2 parkeringsplasser i felles garasjeanlegg hvor den ene parkeringsplassen samt en bod tilhører leiligheten. Den andre parkeringsplassen har eget gårds-/bruks- og seksjonsnummer (seksjonsnummer 151). El-billader ved den ene parkeringsplassen medfølger i handelen.
Tilhørende bod i felles garasjeanlegg.

Standard

Velkommen til Jarlsøveien 51! En fantastisk front-/endeleilighet - nydelig leilighet som har sol fra tidlig morgen til sen kveld. Flere fine uteplasser mot syd og vest i tillegg har man en innglasset balkong hvor man kan forlenge sesongen - stue nr. 1 store deler av året.

Leiligheten går over 2 plan og ligger på vestsiden av bygget, vendt mot sjøen og bryggene. Fantastisk utsikt over sjøen, Husøysund og inn mot byen. Man kommer inn i en entré som fører videre til stue, som har utgang til stor og herlig, innglasset balkong. Glassdørene kan her enkelt åpnes opp mot balkongen som ligger vendt mot vest. Etasjen inneholder videre et soverom samt dusjbad med opplegg for vaskemaskin. Lekker trapp som fører opp til neste plan. Topplanet inneholder et stort allrom som har nydelig utsikt til sjøen og vår vakre skjærgård mot syd, samt mot vest og mot innseilingen og byen. Allrommet har gode møbleringsmuligheter, her er blant annet plass til stor spisestue, hvor man kan dekke langbord til hyggelige lag for familie og venner. I tillegg god plass til sofa og stueavdeling. Praktisk og funksjonelt kjøkken med moderne kjøkkeninnredning. Master-bedroom avdelingen bestående av et romslig soverom med skyvedørsgarderobe i tillegg til eget, herlig bad.

Leiligheten har store og fine vindusflater, som bidrar til at det slippes inn rikelig med lys og at man enkelt kan nyte den frie og fine utsikten til sjøen. Det ble lagt nye, lekre gulv på plan 2 i 2021. Utstrakt bruk av screens og utvendige persienner.

Det som er helt spesielt med denne leiligheten er beliggenheten samt alle uteplassene. Her han man uteplasser for enhver anledning. Solforholdene må fremheves og solnedgangene må bare oppleves! Utsikten er fantastisk sommer, som vinter.

Interiørmessig gjennomgående smakfull og delikat - her kan man flytte rett inn!

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et populært og nyetablert boligområde på Jarlsø i Tønsberg kommune. Jarlsø ligger idyllisk til og fremstår som en perle i Oslofjorden, med unik beliggenhet. Flotte bryggeområder på vestsiden med fin promenade, sjøboder og sittebenker. Her er det også nydelig sandstrand som innbyr til bading. Øya har en rik historie langt tilbake i tid, men fra ca. 1900 og frem til 2004 var området regulert for industri. Øya er nå åpen for allmennheten og bebygd med moderne boliger, samt noe næring og verneverdige bygninger. Stedet har en egen petanqueklubb, lesesirkler og oppleves som et godt nabolag. Syd på Jarlsø er det en flott, gammel eventyrskog som brer seg ut mot Oslofjorden ytterst syd på Jarlsø. Her kan man gå tur blant gamle furuer, villkaprifol, markjordbær og mosetepper. Og litt bortgjemt i moselandskapet - to gamle steinbunkerser. På sydspissen ligger Jarlsø sitt eget fyr, som fortsatt er i drift. På de øvrige deler av øya anlegges botaniske miljøer inspirert av fjordlandskapet, som gir en helhetlig utforming.
Tønsberg sentrum ligger ca. 10 minutter unna med bil og er en populær by som har sitt absolutte høydepunkt sommerstid, med stor turisme og et yrende folkeliv. Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Nærbutikken Joker som er åpen til kl. 22.00. I dette området finnes også kafé, frisør, hudpleiesalong, fotpleie, treningssenter samt utvendig tennisbane og treningsapparater. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Olsrød Park på Tolvsrød et godt utvalg. Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss. Ved å benytte bil tar det ca. 8 minutter til Tolvsrød, 12 minutter til Tønsberg, 49 minutter til Drammen og ca. 35 minutter til Torp Lufthavn.

Nydelig å bo i dette sjønære området, hvor man kan rusle ned til sjøen, ta seg et morgen- eller kveldsbad!

Felleskostnader

6 674 pr. mnd. Dekker a-konto fjernvarme, service ventilasjon, service heis, TV/bredbånd, felles bygningsforsikring, diverse honorarer, drift og vedlikehold og andre driftskostnader.

Herav:
A-konto fjernvarme kr. 1 877,-
Service ventilasjon kr. 145,-
Felleskostnad kr. 4 268,-
Medieprodukter kr. 384,-

Sameiet har brenselavregning hos Techem, som avregnes juli-juni.

Fellesutgifter fastsettes av styret, normalt for ett år i gangen. Ved behov kan styret øke fellesutgiftene. Opplysninger om fellesutgifter er gitt av forretningsfører ved utarbeidelse av denne salgsoppgaven, fellesutgiftene kan derfor være endret uten at eiendomsmegler har fått melding om dette.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:
TV/Internett fra Telenor er inkludert i felleskostnader pr. mnd.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Andel fellesgjeld

Det er ingen lån/fellesgjeld registrert for sameiet.

Andel formue

11 170

Sameie

Sameie: Sameiet Vestsiden 1, Orgnr: 993401129, består av 115 seksjoner, fordelt på 6 bygg.
Til hver boligseksjon medfølger én biloppstillingsplass i felles garasjeanlegg og én bod.
Ekstra parkeringsplass, snr. 151.

Forretningsfører i sameiet er OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Styreleder i sameiet er Ketil Asplin.

Tinglyst legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
I henhold til lov om Eierseksjonssameier §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Sameiet har laget en utbedringsplan for sameiet i perioden 2022-2030. Planen følger vedlagt i salgsoppgaven.

Vedlikeholdsnøkkel, det vil vi fremtidig utbedringsbehov, samt styrets vurdering av prognosene basert på økonomisk historikk, tilsier at sameiet må ha flere inntektsøkninger til de neste årene, for å unngå fremtidige dyre og krevende lån.

Forsikring

IF Skadeforsikring

Regnskap

Årets resultat viser et underskudd kr. - 544 235,- mot et budsjettert underskudd på kr. - 564 133,-.
Sameiets egenkapital pr. 31.12.2021 er kr. 3 517 167,-.

Årsberetning med regnskap er vedlagt i salgsoppgaven.

Vedtekter / husordensregler

Det må påregnes dugnad i sameiet.

Alt indre vedlikehold av bruksenheten, samt vedlikehold av eventuelt utendørsareal som inngår i bruksenheten, besørges og bekostes av den den enkelte sameier.

Fasadene ønskes bevart i sin opprinnelige form så langt det er mulig. Uten styrets samtykke er det ikke tillatt å montere noe på ytterveggene, ref. vedtektenes pkt. 4, siste ledd. Dette gjelder blant annet:
- Utvendige persienner.
- Parabolantenner og annet teknisk utstyr.
- Skilt (f.eks. ved inngangsdører til trapperom, parkeringskjellere o.a).

Sameiets vedtekter og husordensregler følger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Eiere av husdyr plikter å rette seg etter til enhver tid gjeldende offentlige bestemmelser om husdyrhold - herunder reglene om båndtvang.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
- Våtrom bad 2. etasje sanitærutstyr og innredning : Rommet har innredning med nedfelt servant, veggmontert toalett, dusjvegger/hjørne og opplegg for vaskemaskin. Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.
- Våtrom on-suite-bad overflater gulv: Flislagt gulv og elektriske varmekabler, det er målt ca. 20 mm. høydeforskjell på gulv foran dørterskel til topp slukrist ved badekar. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.

Det er ingen tilstandsgrad 3.

I tilstandsrapport er følgende konstruksjoner ikke undersøkt (TG IU):
- Våtrom bad 2. etasje tilliggende konstruksjoner: Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig på grunn av tilliggende konstruksjoner, baderom har våtsone mot naboleilighet og fellesarealer. Det ble foretatt enkle søk etter fukt i vegger med fuktindikator. Måler viste ikke indikasjoner på unormale fuktverdier på befaringsdagen.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23.

Boligens areal

Primærrom: 144 kvm, Bruksareal: 148 kvm

2. etasje:
Bruksareal: 54 m².
Primærrom: 50 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, soverom, bad og stue.
Sekundærrom: 4 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod.

3. etasje:
Bruksareal: 94 m².
Primærrom: 94 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Soverom, on-suite-bad, kjøkken og stue. 
Sekundærrom: 0 m².

Takstmannens kommentar til lovlighet i henhold til tilstandsrapportn:
- Byggetegninger: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.
- Brannceller: Det er ikke påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling ut ifra dagens byggteknisk forskrift.
- Nyere håndverkstjenester: Det er ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år. Montering av el-bil lader i 2019, dokumentasjon fremlagt.
- Krav for rom til varig opphold: Det er påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.
Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert av megler.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Gunnar Sverrisson avholdt 24.04.2023 datert 22.05.2023. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 24 651 kvm, Eierform: Fellestomt.
Tomten er fellesareal.
Nydelige fellesarealer som er meget pent opparbeidet og beplantet. Her er det virkelig lagt vekt på kvalitet i alle detaljer. Asfalterte gangstier og fellesareal. Ellers plen og grønn beplantning av ulik art. Sandstranden og andre fine badeplasser på Jarlsø er fristende for deilige solbad på herlige sommerdager. Stort, flott bryggeområde ved badestranden.

Vakkert miljø, tilgrensende til herlige friområder - for tur og til glede for store og små.

Garasje / Parkering

2 parkeringsplasser i felles garasjeanlegg hvor den ene parkeringsplassen samt en bod tilhører leiligheten. Den andre parkeringsplassen har eget gårds-/bruks- og seksjonsnummer (seksjonsnummer 151). El-billader ved den ene parkeringsplassen medfølger i handelen.
Biloppstillingsplass i garasjeanlegg og/eller bod kan ikke leies ut til andre enn seksjonseiere i sameiet. 

Båtplass på 3,5 meter medfølger - båtplass nr. 56 som ligger nest ytterst på pir 3. Det kan tilkomme eierskiftegebyr/kostnader ved transport av båtplass.

Byggemåte

Rapporten omfatter selveierleilighet i en boligblokk oppført i 2009, leiligheten går over 2 etasjer (2. og 3. etasje). Det presiseres at tilstandsrapporten er en forenklet utgave som kun gjelder denne seksjonen/andel. Utvendige fasader etc. er sameiets felles ansvar og derfor ikke vurdert (kan allikevel være kommentert). Eiendommen fremstår som godt vedlikeholdt og gir et positivt inntrykk. Som det fremgår av tilstandsrapporten er det registrert enkelte symptomer på avvik fra normal tilstand/dagens krav, det meste som følge av normal slitasje og alder på bygningsdelene samt strengere forskriftskrav.

Utvendig
Bygningen er antatt fundamenter på stabile/faste masser. Grunnmur er oppført i betong. Bygg over grunnmur er oppført i betong med elementer og bindingsverk i tre. Utvendig forblendet med teglstein og trekledning. Flatt tak tekket med PVC folie eller lign.
Leiligheten har malte trevinduer med 2-lags glass, ytterdør i malt utførelse, skyvebalkongdør fra stue.
Utgang fra stue i 2. etasje til sydendt overbygd og innglasset balkong av betong lagt med fliser. Areal av balkong er 22 m² inkludert bod på ca 2 m², fra balkong er det vestvendt balkong på 7 m² med utvendig trapp til 3. etasje.
Utgang fra stue i 3. etasje til sydvendt balkong av betong lagt med kompositt, areal av balkong er 11 m², utgang fra kjøkken til vest og nordvendt balkong lagt med kompositt, areal 16 m². Rekkverk av glass og stål.

Innvendig
Etasjeskiller er av betongdekke. Hovedsaklig parkett på gulv. Vegger kledd med plater med malte overflater. Malte plater i himlinger. Boligen har lakkert tretrapp. Boligen har formpressede fyllingsdører i malt utførelse innvendig.

Våtrom
On-suite-bad: Baderom hovedetasje fra byggeår og teknisk forskrift fra 1997 - 2010 lagt til grunn ved vurdering, ingen dokumentasjon. Fliser på gulv og vegger, baderom inneholder dusjhjørne, badekar, klosett og servant i innredning.
Bad/vaskerom i 2. etasje er fra byggeår og teknisk forskrift fra 1997 - 2010 lagt til grunn ved vurdering, ingen dokumentasjon. Fliser på gulv og vegger,  bad/vaskerom inneholder dusjhjørne, klosett og servant i innredning. Opplegg for vaskemaskin.

Kjøkken
Kjøkkeninnredning fra byggeår med malte fronter. Benkeplate av massivt tre, rustfri benk og kummer. Integrerte hvitevarer som inkluderer mikrobølgeovn, stekeovn og keramisk platetopp. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut.

Tekniske installasjoner
Innvendige vannledninger er av plast (rør i rør) med rørskap i bod og avrenning til baderom. Det er besiktiget i rørskap. Det er avløpsrør av plast. Boligen har balansert ventilasjon. Det er installert gasspeis i boligen med lufting ut i vegg, denne er tilknyttet felles gasstank med egen måler plassert på balkong. Vannbåren gulvvarme i alle rom med unntak av våtrom. Sikringsskap i bod. 50 Amp. hovedsikringer, 10 kurser for lys og oppvarming. Anlegget er utstyrt med automatsikringer og jordfeilbryter samt overspenningsvern. Leiligheten er tilkoblet brannvarslingsanlegg og med  brannslange og brannslokkingsapparat. Anlegget er ikke funksjonstestet.

Utdrag fra selgers egenerklæringsskjema:
- Faglært ved Recover har arbeidet med nytt beslag på utsiden av glassveranda våren 2023.
- Det er en ladeboks for el-bil.
- Jarlsø er uner utbygging, blant annet Jarlsø Fjordpark.
- Forsikringssak i 2023 utført av Recover: Noe vanninntegning i et av de store vinduene i stuen (mot vest). Taket ble delvis åpnet og sjekket i denne forbindelse (ingen fukt her). Det ble lagt nytt beslag og tette rundt vinduet.

Selger opplyser om følgende utbedringer/påkostninger de senere år:
- Installer 18 spotter, vindavskjerming på veranda, 5 utvendige markiser, nytt gulv 2. etasje, innglasset veranda og flislagt gulv, elektrisk solavskjerming på glassveranda mot syd og nytt gulv utvendig veranda.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av  takstmann Gunnar Sverrisson avholdt 24.04.2023 datert 22.05.2023.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest boligblokk 12 leiligheter datert 11.01.2011. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Ferdigattesten er vedlagt i salgsoppgaven.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Husvik skolekrets. For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

I henhold til eierseksjonsloven §24 er det ikke tillatt med kortidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene til sameiet og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på sameiets årsmøtet. Dette gjelder ikke for fritidsboliger.

Oppvarming

- Oppvarming med vannbåren gulvvarme.
- Varmekabler i bad/vaskeom 2. etasje.
- Varmekabler i bad 3. etasje.
- Gasspeis.
- Ventilering med balansert ventilasjon.
I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.
Gasspeis med lufting ut i vegg, denne er tilknyttet felles gasstank med egen måler plassert på balkong.

Vestfold Interkommunale brannvesen opplyser det ble utført tilsyn med fyringsanlegget i ovennevnte adresse den 18.05.2021. Det er ikke behov å feie avgasskanalen fra gasspeisen dersom anlegget virker som forutsatt.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 9 219 kWh. pr. år. Energiforbruket er innhentet fra Lede, og vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 8 330,51 pr. år I tillegg betales det kr. 16,14,- pr. m³ vann og kr. 26,46,- pr. m³ avløp. Forbruket ble beregnet til 32 m³ for denne seksjonen i 2022. Eiendommen deler vannmåler. De kommunale avgiftene kan variere og betales kvartalsvis.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 434 906 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 165 660 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et område regulert til blokkbebyggelse, turvei, offentlig friområde, felles gangareal, boliger, bevaringsområde, felles avkjørsel og felles grøntareal med plannavn Jarlsø og planID 52010 og 52010-B1 vedtatt 06.12.2006.
Relaterte planer er Jarlsø byggetrinn 3 og 4 vedtatt 25.04.2012, Kai/fergeanløp på Husvik gbnr. 158/47 vedtatt 20.03.2013, Jarlsø byggetrinn 5 vedtatt 07.11.2018, Jarlsø byggetrinn 1 vedtatt 01.06.2007, vegsystem til Jarlsø vedtatt 29.02.2008 og Jarlsø byggetrinn 2 vedtatt 27.03.2009.
Eiendommen omfattes av bebyggelsesplan med plannavn Jarlsø byggetrinn 1 og planID 52010-B1 vedtatt 01.06.2007.
I henhold til kommuneplan, vedtatt 22.05.2019 ligger eiendommen i et område avsatt til boligbebyggelse-nåværende, byggegrense, strandlinje sjø, grønnstruktur-nåværende og veg-nåværende.
Nytt byggetrinn, Jarlsø Fjordpark, er under oppføring.
Jarlsø er under utbygging for nye byggetrinn.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
- Bestemmelse om vei, tinglyst 09.01.2008, dagboknr. 18544 - gjelder: Eiendommen gbnr. 162/10 har veirett over gbnr. 162/9. Kan ikke slettes uten samtykke fra Tønsberg kommune. Servitutten er rekvirert og foreligger ved meglers kontor.
- Bestemmelse om vann/kloakkledning, tinglyst 09.01.2008, dagboknr. 18559 - gjelder: Eiendommen gbnr. 162/10 har rett til etablering/tilknytning og vedlikehold av vann - og avløpsanlegg over eiendommen gbnr. 162/9. Kan ikke slettes u/samtykke fra Tønsberg kommune. Servitutten er rekvirert og foreligger ved meglers kontor.
- Seksjonering, tinglyst 25.11.2008, dagboknr. 954376 - gejlder: Oppdeling av seksjoner hvor leiligheten har snr. 41, formål bolig, tileggsdel bygning, sameiebrøk 143/13714. Oppdeling av seksjoner for ekstra biloppstillingsplass har snr. 151, formål næring, sameiebrøk 1/13714. Utdrag av servitutten er vedlagt i salgsoppgaven.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Tønsberg kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Kjøl/frys, mikroovn, stekeovn, oppvaskmaskin, induskjonstopp og el-billader.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Når du kjøper ny bolig, er det mye du må tenke på. Sammen med Tryg har vi skreddersydd en boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, dobbel renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven.
 
Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 90 23 95 40 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Jarlsøveien 51, 3124, Tønsberg, Gnr. 162 bnr. 4 snr. 41 orgnr. 993401129 i Tønsberg kommune

Ekstra parkeringsplass - Gnr. 162 bnr. 4 snr. 151.

Oppdragsnummer

28-23-0099

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.